Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πολλες εξετασεις

Recommended Posts

Καλησπερα σε ολες!!

Την Πεμπτη πηγαμε στη γιατρο μας γιατι ο μικρος μου αρρωστησε. Μας εγραψε ετσι ξαφνικα να κανουμε εξετασεις αιματος κ ειναι 12 στο συνολο, η μια απο αυτες ειναι για το ενζυμο κ μια για τα ουρα, οι αλλες 10 ομως τι ειναι? Κ ολες ειναι γραμμενες στα αγγλικα με τρια τεσσερα γραμματα. Με κοπελες που μιλησα μου ειπαν οτι το αποτελεσμα για το ενζυμο βγαινει οταν στελνεις το δειγμα αιματος που περνουν απο το ποδαρακι, καπου σαραντα ημερων του ειχαν παρει, στειλαμε της εξετασεις αλλα αποτελεσμα δεν ηρθε, η γιατρος ειπε οτι οταν δεν εχει κατι δεν σου στελνουν τιποτα. Εχει κανει καποια αλλη τοσες πολλες εξετασεις?? Κ σε ποσο καιρο βγηκανε τα αποτελεσματα? Θα του παρουν αιμα κανονικα οπως περνουν κ σε εμας??

Διαφημίσεις

τι έγραφαν οι εξετάσεις? δεν ρώτησες τον γιατρό? και αν αναστατώθηκες και δεν το σκεφτηκες μπορείς να ρωτήσεις τώρα.

Ειδικά αν είναι ούρων θα επρεπε να το πει γιατι απαιτείται τοπικο πλύσιμο πριν την λήψη.

Να πω κι εγω μια σαχλαμαρα? Μηπως η γιατρος ζητησε αυτες τις εξετασεις γιατι το παιδακι χρονισε και θελει να ελεγξει που βρισκονται ορισμενα επιπεδα στο αιμα του? Θελω να πω, πως αν το παιδακι πλεον τρεφεται με ολες ή τις περισσοτερες τροφες που τρωμε κι εμεις, ισως η γιατρος να θελει να ελεγξει που βρισκεται το ζαχαρο του, η χοληστερινη του κτλπ. (νομιζω, το τονιζω αυτο: ΝΟΜΙΖΩ πως συνηθως το τσεκαρουν οι γιατροι).

Μηπως λοιπον θα σας εγραφε ετσι κι αλλιως να κανετε καποιες εξετασεις και απλα βρηκε ευκαιρια την Πεμπτη που πηγες με τον μικρο?

Αν οχι, συγγνωμη για τη βλακεια μου, δεν ξερω γιατι τα ζητησε ολα αυτα! Γιατι δεν παιρνεις ενα τηλεφωνο να ρωτησεις?

Παντως να ξερεις πως παιρνουν αιμα οπως και σε εμας, απλα στα παιδακια χρησιμοποιουν πεταλουδιτσα για να μην σπανε οι φλεβες και γιατι ειναι λιγακι πιο ανωδυνη απο την κανονικη βελονα.

Ευχομαι ολα να πανε καλα!! :D

Μετρα ποσα χερια ειναι εκει για να σκουπισουν το δακρυ σου και μετα κρινε το ποσο πλουσιος εισαι!

nDtZp2.png

Γειά και περαστικά στο μικρό...

Τι είχε το παιδάκι;

Μην αγχώνεσαι συνήθως οι γιατροί ζητάνε εξετάσεις λίγο μετά που το παιδί χρονίζει...

Στο γιο μου όταν στείλαμε το αίμα από την πατούσα, ήρθε απάντηση να κάνουμε επανέλεγχο μετά από 6 μήνες για πιθανή έλλειψη ενζύμου... Εχουμε αλλά δεν είναι και τραγικό...

Θα σου πω τι εκανε ο δικος μας παιδιατρος.

Του ζητησα για θυρεοειδη και μας τις εγραψε ολες. Και για μενα καλα εκανε. Το τρυπησαν που το τρυπησαν το παιδι ας τα ελενξει ολα :D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Πώς ακριβώς τις γράφει τις εξετάσεις; Μπορείς να μας τις γράψεις όπως τις βλέπεις, για να σε βοηθήσουμε (αν βγάζεις τα γράμματα δηλ.)

Όταν λες για το ένζυμο εννοείς το G6PD; Αυτό είναι που κάνουν με τη γέννηση. Αν σας είπε για ένζυμο, μπορεί να εννοούσε κάποιο άλλο, δεν είναι το μόνο που εξετάζουν.

Kαλησπερα! Σας ευχαριστω που απαντησατε! Οι εξετασεις ειναι αυτες που κανουν μετα τον χρονο για να δουμε πως πηγε το παιδι. Εχει ουρα, ζαχαρο, χολιστερινη, τα αλλα δεν τα βγαζω γιατι ειναι τρια τεσσερα γραμματα, μα και αυτοι ετσι οπως τα γραφουν δεν μπορεις να καταλαβεις, εχει μεσα κ το G6PD αυτο που εγραψε και η N76. elenik εμενα με ρωτησε εαν εχω θυρωειδη και της ειπα οχι και λεει οκ αυτο δεν θα το κοιταξουμε τοτε.

Εντομεταξυ το σοκ ποιο ειναι? Εχω γυρισει ολους τους μικροβιολογους της πολης, συμβεβλημενους με την ασφαλεια μας και μη και ολοι μου λενε οτι δεν περνουν αιμα απο τοσο μικρο παιδι, ενας βρεθηκε που ειπε ναι περνω αλλα μολις ειδε τοσες πολλες εξετασεις που ειπε οτι θα χρειαστει να παρει 10cc αιμα, το παιδι λεει ομως δεν εχει τοσο αιμα που να το βρει? Αυτο ηταν βλακεια μαλλον που ειπε. Η μονη λυση ειναι λεει να παρουμε αιμα απο το κεφαλι και αυτο το κανουν οι παιδιατροι μου ειπε. Περνω τηλ τη γιατρο και της λεω αυτο και αυτο μου ειπε, της ειπα ποιος μικροβιολογος το ειπε και μου λεει αυτος εχει παρει και απο πιο μικροτερα παιδια τοσο πολυ αιμα. Τελικα καταληξαμε στο νοσοκομειο, θα παμε αυριο αλλα αν βαλουν χερι στο κεφαλι του παιδιου το περνω κ φευγω, αυτο δεν θα το δεχτω.

Γειά και περαστικά στο μικρό...

Τι είχε το παιδάκι;

Δεν εχει τιποτα akamatra μου! Τουλαχιστον ετσι λεω, θα δειξει μετα απο αυτες της εξετασεις.

Οταν εκανα τη B' Eπιπεδου ομως εδειξε οτι εχει μικρα νεφρα, τοτε ο γυναικολογος ειπε οτι οσο μεγαλωνει το παιδι θα μεγαλωσουν και αυτα, λιγο παραξενο μου ακουστηκε τοτε αυτο.

Τωρα εαν ειναι ακομα μικρα δεν ξερω κατα ποσο θα επειρεασει αυτο τις εξετασεις. Αυριο μιας που θα παμε θα παρω μαζι αυτη την εξεταση της εγκυμοσυνης και θα τον παω και στον υπερυχο να το κοιταξω και αυτο. Παντως το παιδι ειναι φυσιολογικο αλλα εδω και 2 μηνες τα κιλα του ειναι στασιμα. Μονο υψος και περιμετρο κεφαλιου περνει καθε μηνα, απο κιλο τιποτα.

Pwlina μου στην ηλικια που ειναι ο γιος σου κανονικα δεν πρεπει να του παρουν αιμα απ το κεφαλι.Σιγουρα θα του βρουν μια φλεβιτσα.Απ το κεφαλι παιρνουν σε πολυ μικροτερα παιδια.Και μια συμβουλη.Αν δεν μπορεσει ο παιδιατρος να απαιτησεις να ερθει αναισθησιολογος να του παρει αιμα.Ειναι πιο εξειδικευμενοι σε αυτες τις περιπτωσεις.

ΤΑΣΟΣ 9/2/09

ΧΡΗΣΤΟΣ 21/7/10

ΘΑΝΟΣ 21/7/10

Που εισαι καλε κ σε εψαχνα να μου τα πεις αλλα δεν σε βρισκω, φοβαμαι να μην κανουν καμια ζημια στο παιδι περνοντας αιμα απο το κεφαλι του. Ο αναισθησιολογος θα με αφηνε να πεθανω μαζι με το παιδι την ωρα που ημου μεσα στην αιθουσα τοκετου κ επρεπε να παω για καισαρικη αυτος επινε καφε κ ειχε αρνηθει να συνεργαστει με τον συναδελφο του που εφημερευε μαζι του, αν δεν ερχοταν αυτη η αναισθησιολογος που ηθελε αυτος δεν εμπενε με τιποτα στο χειρουργειο, τελικα τη σηκωσε ο αχρηστος στις 3 τα ξημερωματα κ ηρθε. Αμα μου πεσει παλι αυτος αυριο την εβαψα.

Διαφημίσεις

Mε το θεμα μας δεν εγινε τιποτα, στο νοσοκομειο δεν κανουν βιοχημικες εξετασεις αλλα ουτε κ κανενας ιδιωτης της πολης μου. Τζαμπα τρυπησανε το παιδι μου. Περιμενω πως κ πως τη μερα που θα παω στην παιδιατρο το παιδι για εμβολιο για να της κατεβασω καντηλια κ αυτης.

Απο το χερακι μας πηρανε αιμα τελικα κ ημουν κ εγω μεσα φυσικα, σιγα μην αφηνα το παιδι μονο του, δεν μου φερανε καμια αρνηση.

Οσες εχετε να κανετε εξετασεις αιματος να ρωτατε πριν στο μερος που θα πατε αμα το παιδι κανει να φαει η οχι, εμενα μου ειπαν οτι δεν κανει να φαει αλλα η παιδιατρος μας εβγαλε εξω για να του δωσω γαλα γιατι λεει αν ειναι στεγνος πως θα παρει αιμα?

Σας ευχαριστω πολυ για ολα παντως!