Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΧΩ ΑΠΕΛΠΙΣΤΕΙ!ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ!

Recommended Posts

Καλησπέρα...μπαινω κατευθείαν στο θέμα..δώστε λίγο βάση,θα είμαι σύντομη....

ΈΧω ένα κοριστάκι 4 μηνων.Μέχρι στιγμής θηλάζει αποκλειστικά.

Εδώ και 2 μέρες τα απογεύματα συνηθως,πιπιλάει με μανία το χέρι της...δεν ξέρω αν είναι δόντια αλλά το ερμηνεύω σαν πείνα...

ΌΤαν την βάζω στο στήθος,(αφού έχει θηλάσει-την ξαναβάζω στο 2ωρο)αρπάζει απότομα,ρουφάει πολές φορές και αφού δεν βλέπω να καταπίνει το αφήνει και χαζεύει γύρω γύρω...της το βάζω στο στόμα,και πάλι τα ίδια...τα παμπερς που της άλλαξα τα 2 τελευταία πρωινά,ύστερα από 7ωρο ύπνο δεν ήταν πολύ βρεμένα...θα έλεγα ήταν πολύ λίγο σχετικά με άλλες φορές...

Ρωτάω τη παιδίατρο και μου λέει (ξέρει ότι θηλάζει αποκλειστικά και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΟΥΤΕ ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟ ΤΗ ΘΗΛΗ ΑΠΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ) ξεκίνα την ξένο και άστην να γκρινιάξει θα πινάσε και θα το πάρει....

αμ δε......κλαίει γοερά...κατακκοκινίζουν τα ματάκια της,κοιμάται εξαντλημένη ,ξυπνάει (δεν έχει φάει για 6ώρες) και δεν θέλει πάλι το μπιμπερό.Δοκίμασα και με δικό μου γάλα αλλα πάλι τα ίδια...όπως και να της το δωσει κάποιος άλλος .δεν κλαίει τοσο πολύ,αλλά πάλι δνε το παίρνει με τίποτε.Οπότε όταν τη βάζω στο στήθος αναγαστικά μετά από τόσες ώρες ανασταινάζει εκείνη γιατί έχει υποφέρει-κλαίω εγώ.....

δεν ξέρω τι να κάνω...βγάζει δοντια και μασουλάει τα χέρια της??

πεινάει κιάλλο??και δεν της φτάνει το δικό μου πιά??

πως θα την κάνω να πάρει το μπουκάλι???αλλα πες ότι ααάντε και το πηρε μία φορά...με την εναλλαγή στήθος-μπουκάλι κάααθε φορά θα έχω τα ίδια......

τι να κάνω δεν ξέρω πιά......δεν μπορώ να την βλέπω να κλαίει έτσι....πονάει η ψυχή μου και ο αναγκαστικός αυτός αποχωρσμός από το στήθος (αφού δεν της φτάνει το γάλα μου) μου είναι πολύ δύσκολος........:cry::cry::cry::cry::cry::cry:

Διαφημίσεις

Δε θηλάζω αποκλειστικά και σίγουρα θα βρεθούν πολλές κοπέλες που γνωρίζουν καλύτερα από εμένα να σε βοηθήσουν εδώ αλλά σύμφωνα με όσα διαβάζω δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με το μωράκι σου και μου φαίνεται βιαστική η πρόταση της παιδιάτρου σου να δώσεις ξένο! Μη βάλεις τέτοιο μπελά στο κεφάλι σου. Αν το μωρό σου δεν κλαίει, είναι οκ με το βάρος, τα χεράκια στο στόμα δε δείχνουν απαραίτητα πείνα. Απλά θέλει να πιπιλάει... Κι εμένα πιπιλάει τα χεράκια του πόσο μάλλον το δικό σου που λογικά σύντομα θα αρχίσει να έχει και ενοχλήσεις από δοντάκια. Αν δεν κλαίει και δε σου δείχνει αλλιώς ότι πεινάει μην ανησυχείς άδικα. Τόσο καιρό το θηλάζεις αποκλειστικά δε γίνεται ξαφνικά να μην της φτάνει το γάλα σου. Αυτή δε ρυθμίζει την παραγωγή? ;) Αν πεινούσε θα το καταλάβαινες από άλλο σημάδι. Και μαζί με εσένα και όλη η γειτονιά! :lol: Μην το βασανίζεις με το μπιμπερό και μη βασανίζεσαι κι εσύ με αμφιβολίες.

χμμμμμμμμμμ....

εδώ χρειάζεται βοήθεια από τις σούπερ μανούλες αμαρέτο, πίπι κλπ!!!:P

Πάντως έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1) Μου φαίνεται πολύ περίεργο να την έχεις φτασει 4 μηνών με αποκλειστικό θηλασμό κ ξαφνικά να μην της φτάνει το γάλα σου...ίσως να περναει άλμα κ να πρέπει να θηλάζει συχνά για να αυξήσει την παραγωγή σου...

2)Κ εμένα γύρω στους 4 μήνες αρνιόταν να θηλάσει... δεν ήθελε.. εγώ όπως μου είχαν πει πρότεινα συχνά κ δεν πίεζα... σιγά σιγά θέλησε να θηλάσει αλλά μόνο ξαπλωμένη!!!!

3)όπως είπε κ η δασκάλα πολύ ευκολα σε εστρεψε η γιατρός στο ξένο

4)Πρέπει να δώσεις πιο πολλά στοιχεία όπως τις ζυγίσεις της με τις ημςρομηνίες καθώς κ τις πάνες που βρέχει..(νομιζω πως πρεπει να είναι 5-6 στο μηνα που είστε..

5)Περίμενε να δεις τι θα σου πουν οι μαμάδες γκουρού στο θέμα...

D9kvp2.png?3X2batCM

ntinti, να σου ζήσει η μικρή σου Μαρίλια.

Σε αυτή τη φάση, το σημαντικότερο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ηρεμήσεις και να δείξεις υπομονή: το μωρό συναισθάνεται την αγωνία σου και δυσκολεύει την προσπάθειά του να σου περάσει "το μήνυμα". Ποιό μήνυμα;

Μπορεί να περνάει φάση "nursing strike".

Μπορεί να περνάει μια ελαφρά ίωση.

Μπορεί να είναι δοντάκια.

Μπορεί απλά να έχει μια οποιαδήποτε άλλη ενόχληση.

Εφόσον έχει ικανοποιητική πρόσληψη βάρους και βρεγμένες πάνες (5 το 24ωρο) δεν τίθεται θέμα δικής σου παραγωγής.

Εκείνο που μπορείς να κάνεις για να τη βοηθήσεις είναι να θηλάζεις με κάθε ευκαιρία, να αλλάζεις στήθος συχνά, να τη βοηθάς να ρευτεί, να θηλάζετε ξαπλωμένες.

Σημαντικό είναι να πηγαίνετε βόλτες με το καρότσι. Αν έχεις φοβηθεί τον καιρό, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δυσανασχετεί από την κλεισούρα, με αποτέλεσμα να εντείνεται ο εκνευρισμός της.

Πάνω απ' όλα, μείνε ήρεμη - συνέχισε με αυτοπεποίθηση και γαλήνη το θηλασμό, χωρίς να υποκύπτεις στη βάρβαρη παρότρυνση του γιατρού σου "θα πεινάσει και θα φάει". Το μωρό έχει μόνο εσένα για να βασίζεται...

Κράτα μας ενήμερες - όλα θα πάνε καλά.

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Να σου ζήσει η μικρούλα σου! Μην πανικοβάλεσαι! Δεν είμαι ειδική αλλά επειδή φαίνεσαι πολύ απελπισμένη είπα να απαντήσω για μία πρώτηπαρηγοριά.

Λοιπόν καταρχήν ΜΗΝ αφήνεις το μωρό να πεινάει και να κλαίει για να πάρει κάποια στιγμή το μπιμπερό. Θήλασέ το!!! Ακολούθησε το ένστικτό σου!! Η μάνα πάντα ξέρει, αρκεί να ακούει την εσωτερική της φωνή και όχι άλλες άσχετες!!

Προσπάθησε να αλλάξεις στάση θηλασμού και πρόσφερε το στήθος πιο συχνά, ανά δύωρο ή ακόμα και ανά ώρα αν χρειάζεται. Το ότι τρώει το χεράκι της μπορεί να είναι πείνα ή δόντια ή απλά μπορεί να θέλει να ηρεμήσει.

Να θυμάσαι πάντα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις αρκετό γάλα για το μωρό σου και πως οι περισσότεροι παιδίατροι είναι για πολλούς και διάφορους λόγους κατά του θηλασμού και ας ισχυρίζονται το αντίθετο.

Ελπίζω οι πιο έμπειρες μαμάδες να σου απαντήσουν σύντομα.

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

Μην παιδεύεις καλέ το μωρό με το μπουκάλι! Τι σχέση έχει ότι πιπιλάει τα χέρια του με την πείνα. Σου κοιμάται 7 συνεχόμενες ώρες το βράδυ!!! Άρα χορταίνει!

Ο δικός μου θηλάζει σχεδόν αποκλειστικά και είναι 7 μηνών! Εκτός από τον θηλασμό, με πολύ προσπάθεια τρώμε πολύ λίγη τροφή. Ξένο γάλα δεν ήπιε ποτέ. Είχα κι εγώ ενίοτε αμφιβολίες για το αν του φτάνει το γάλα μου, αλλά διαβάζοντας στο φορουμ έπαιρνα κουράγιο και συνέχισα κανονικά το θηλασμό. Απλά τον βάζω στο στήθος όποτε μου γκρινιάζει, όση ώρα και αν έχει περάσει από τον προηγούμενο θηλασμό. Και φυσικά ξυπνάει κάθε 2-3 ώρες τη νύχτα και θηλάζει!!!!

Ax κορίτσια σας ευχαριστω τόσο πολύ!!! αυτό το forum με έχει βοηθήσει σε τόοοσες αγωνίες μου!!!

Πάνες λερώνει σίγουρα 6 ο 24ωρο.Κακάκια κάνει 1 φορά καλάαα (πολλά και μοσχωμυρωδάτα) και άλλες 2 από αρκετά λιγότερο.

Το βράδυ ναι,κοιμάται 7 ώρες, αλλά τις τελευταίες 2 μέρες μου έκανε αυτη την μανιακή πιπίλα με το χέρι.Το ρούφαγε και ακουγόταν το κλατς κλάτς του πιπιλίσματος λες και θα το ξεζούμιζε!!πιπίλα φυικά ούτε να τη δει δεν θέλει.Αυτό δεν με χαλάει φυσικά.

ΤΟ θέμα είναι ότι αν την βάλω το στήθος στο 2ωρο είτε στην 1 ώρα,το στήθος είναι τελείιιιως μαλακό,δεν έχει τίποτε,ή έχει ελάιστο γάλα και όλο νομίζω ότι ούτε η πιτσιρίκα μπορεί να τραβήξει παραπάνω.

Τι να πω ρε παιδιά....από την αρχή είχα πααααραπολύ γάλα γιαυτό και κατάφερα να φτάσω 4 μήνες θηλασμού...αν και από τους 2,5 μήνες είχα αγωνίες με το αν της φτάνει το γάλα..αλλά τώρα είναι πολύ έντονες.....

δεν κλαίει,δεν φωνάζει..δεν είναι όμως και παιδάκι που θα κλάψει αν πεινάει.Ξυπνάει και κάθεται μόνη της στην κούνια της,μπερδεύει τα χεράκια της και χαμογελάει στα παιχνιδάκια της μέχρι να κουταστει ή να πιαστεί.ΔΕν κλαίει αν έχει κάνει κακά.Είναι υπομονετικό παιδάκι.Οπότε δεν ξέρω αν θα έκλαιγε από πείνα.Μάλλον από λυσσα στην πείνα θα έκλαιγε,διαφορετικά...τρώει χεράκια...τι άλλο να πω....πάντος το μωρό βασανίζεται με το μπιμπερό και δεν το θέλει με ΤΙΠΟΤΕ!κλαίει εκείνη-καίω και εγώ....και μόλις την βάζω στο στήθος ανακούυυυφιση εκείνη και αναστεναγμοί...κλάααμα εγώ....τι να πω ρε γαμω τις παιδιάτρους......

ΩΩΩΠΠΠ!παιδιά!!τώρα το είδα και νομίζω είναι σημαντικό....μου ήρθε περίοδος....κάπου διαβασα ότι μειώνεται η παραγωγή σε τέτοια περίπτωση...τι μπορω να κάνω για να την αυξήσω??αυξάνεται ή δεν υπάρχει περίπτωση??

Σουπερ... Την αυξανει το παιδι μεσα σε 1 περιπου μερα με περισσοτερους θηλασμους, οχι μπουκαλι...

(Θηλαζω και μου εχει ερθει περιοδος 2 φορες. Και το γαλα φυσικα δεν κοπηκε)

ΥΓ. μην ακους τον παιδιατρο σε θεματα θηλασμου αψηφιστα. Προφανως δεν γνωριζει...

ΤΟ θέμα είναι ότι αν την βάλω το στήθος στο 2ωρο είτε στην 1 ώρα,το στήθος είναι τελείιιιως μαλακό,δεν έχει τίποτε,ή έχει ελάιστο γάλα και όλο νομίζω ότι ούτε η πιτσιρίκα μπορεί να τραβήξει παραπάνω.

Τι να πω ρε παιδιά....από την αρχή είχα πααααραπολύ γάλα γιαυτό και κατάφερα να φτάσω 4 μήνες θηλασμού...αν και από τους 2,5 μήνες είχα αγωνίες με το αν της φτάνει το γάλα..αλλά τώρα είναι πολύ έντονες.....

κάποια στιγμή ισορροπεί η παραγωγή και δεν έχεις το αρχικό πρήξιμο. Λες ότι σου ήρθε περίοδος, ίσως να υπάρχει μια μικρη μείωση , αλλά αυτά ελπίζω να τα δουν οι εμπειρες μανουλες να σου γραψουν.

Βαζε το μωρό στο στήθος, ακομα κι αν εχεις μειωση θα σου αυξησει αυτο την παραγωγη...

κι ασε το μπιμπερο, το στηθος κάνει κ για πιπίλα κ για ανακούφιση στα δόντια, κανει για όλα...:wink:

η μικρή σου ίσως ετοιμαζεται για δοντακια (σιγα σιγα), βασικά ό,τι λέει και η Ηρώ...

επίσης.. συμβουλη που μου εδωσαν εμενα και ξανακοπηκε η περιοδος....(η περιοδος, ΟΧΙ το γαλα!!!!!:mrgreen:) να θηλαζεις μεταξυ 1-3 το βραδυ, να προσφερεις εσυ και το μωρο θα φαει, μην ανησυχεις..

η 'συμβουλή' του παιδιατρου, απλα αχαρακτηριστη...ειναι σαν να λεει στο μωρο: προβλημα σου που δεν τρως, βγαλτα περα μονο σου....:twisted: σορι αλλα εγω ετσι το εκλαμβανω.....

τα μωρά ΠΑΝΤΑ εχουν καλο λογο για να κλαινε, και το στηθος ειναι το πρωτο που προσπαθουμε....

ναι...δεν θέλω να την χαρακτηρίσω και εγώ τη συμπεριφορά απέναντι στο ζουζουνάκι μου...τι πάει να πει άστο θα φάει κάποια στιγμή...??γαμώτο γιατί δεν αναρωτήθηκε ...γιατί το γάλα σου μειώθηε ξαφνικά στον 4ο μήνα?να το δούμε βρε παιδί μου τι μπορεί να συμβαίνει...!τι λέω και εγώ τώρα......

Lena + Sourloulou είμαστε περίπου στα ίδια δηλαδη ε?και εσένα σου ήρθε 2 φορές??ναι εμένα μου ήρθε πριν λίγο,να πω την αλήθεια πονάω και λίγο αλλά το αντέχω προς το παρόν..

οπότε να την βάζω πιό συχνά και ας νιώθω ότι το στήθος είναι άδειο ε?

Διαφημίσεις

επίσης.. συμβουλη που μου εδωσαν εμενα και ξανακοπηκε η περιοδος....(η περιοδος, ΟΧΙ το γαλα!!!!!:mrgreen:) να θηλαζεις μεταξυ 1-3 το βραδυ, να προσφερεις εσυ και το μωρο θα φαει, μην ανησυχεις..

Aυτο πως γινεται????

Δε μου εχει ερθει περιοδος ακομη αλλα θελω να μαθω!!!!!!!

YBsep2.png

0VTqp2.png

Το στηθος πολυ σπανια θα το νοιωθεις γεματο. Μετα απο τοσους μηνες εχει ρυθμιστει η παραγωγη σου και δεν αποθηκευει πια οπως στην αρχη αλλα πιο πολυ παραγει την ωρα που το θελει το παιδι. Αρα μην περιμενεις να πρηστεις,

ο πονος θα ειναι πιο ηπιος, μη φοβασαι.

Οι εντονοι θηλασμοι μπορει να κοψουν την περιοδο. Υπαρχει ανταγωνισμος στις ορμονες. Παραδειγμα, ενω συνηθως η περιοδος μου κραταει 7 μερες γεματες, την πρωτη φορα κρατησε 3 και την δευτερη 5. Και καθυστερησε κιολας....

ΥΓ. Ωσ τωρα την εβαζες μονο οταν ενοιωθες το στηθος γεματο;

ntinti εμενα ο μικρος μου ειναι 5 μηνων και θηλαζει αποκλειστικα,περιοδος μου ηρθε πριν απο 10 μερες και παρατηρησα μια μειωση στο γαλα οποτε αρχισα να τον βαζω πιο συχνα στο στηθος και ολα καλα.Για να σε παρηγορησω μπουκαλι δεν πηρε ποτε.αρνειται πεισματικα,μια φορα που χρειαστηκε να λειψω αφησα γαλα και η μαμα μου τον ταιζε με ενα μικρο κυπελλακι:rolleyes:,ηπιε 80ml ολα και ολα σε διαστημα μιας ωρας.Οταν γυρισα σπιτι βρηκα την μαμα μου μεσα στη στεναχωρια!!!!!!

Αυτο που λες οτι βαζει τα χερακια στο στομα το ειχαμε και το εχουμε κι'εμεις,κι'εγω νομιζα οτι πειναει συνεχως αλλα μολις κλεισαμε τον 4ο ανακαλυψαμε το 1ο δοντι!!!παθαμε σοκ γιατι δεν περιμεναμε τοσο νωρις δοντακι,τωρα εχουμε δυο δοντια κατω.

Οσο για πιπιλα δεν το συζηταω,ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ παρα τις απεγνωσμενες προσπαθειες του αντρα μου.Μαλλον χρειαζεται να κανουμε υπομονη!

Α και μενα το στηθος μου ειναι μαλακο τις περισσοτερες ωρες αλλα οταν κανει ο μικρος θηλαστικες κινησεις καταλαβαινω οτι τρωει κανονικα,μην σε ανησυχει αυτο φανταζομαι οτι εχει ρυθμιστει η παραγωγη σου.

z3Ehp3.png

Οι εντονοι θηλασμοι μπορει να κοψουν την περιοδο. Υπαρχει ανταγωνισμος στις ορμονες.
αυτο ακριβως, εχει σχεση με τα επιπεδα της προλακτινης, με το θηλασμο ειναι σε υψηλα επιπεδα -χωρίς να σημαινει ότι αυτο ειναι αντισυλληψη ετσι;:rolleyes:

irnadi η μικρη που επαιρνε πιπιλα-τα μεταβατικα αντικειμενα μου μεσα, αλλα ειναι αααααλλη πολυυυυυ πονεμενη ιστορια αυτη- και της προσφερα ελάχιστα (το βραδυ) το στηθος από τον 5ο μήνα...και μου ηρθε περιοδος... ευτυχώς τωρα -που επαθα και εμαθα και ειπα να το προσπαθησω- την κοιμιζω στο στηθος πια, πιπίλα παίρνει ελάχιστα και προσφερω παντα στήθος αν δεν το ζητάει μόνη της στο διαστημα 12-4 τη νυχτα (που πια το ζηταει και 2-3 φορες)

Δεν ακουω κανενα, ό,τι και να λενε...η φυση παντα ξερει καλυτερα και καποιο λογο εχει να μας 'δινει ' την αμηνορροια...

despoina pontikaki Ναι η παραγωγή μου έχει ρυθμιστεί σίγουρα.Μετά από τόσους μήνες...διάολε!!Έβγαλε δόντι τόσο νωρίς??πράβο το θηρίο!!μα να σε ρωτήσω...έτρωγε τα χεράκια του με μανια???έχει σημασία..όχι απλά να τα μασουλάει...αλλά να τα πιπιλάει με μανία...!καλά την δε πιπίλα την έχουμε στην μαύρη λίστα!

Lena + Sourloulou η μπεμπα μου από τους 2,5 μηνες και μετά ήθελε να τρώει ανα 4 σχεδόν ώρες.Το γάλα μου την έπιανε φαίνεται καλά και δεν είχε ανάγκη σε γενικές γραμμές να τρώει πιό συχνά.Κατά διαστήματα έκανε και αρκετά μικρότερα διαστήματα δεν λέω.Το στήθος μου γέμιζε μέχρι πριν έναμι μήνα στο 3ωρο.Τώρα πιά γεμίζει καλά στο 5ωρο.Που σημαίνει ότι έχει αποθηκευμένο - παραπανίσιο γάλα..σωστά?αλλά το παιδί το βάζω κατα μέσο όρο στις 3,5 ώρες στο στήθος.Εκτός από τη νύχτα που την αφήνω να κοιμηθεί το 7ωρο της.μερικές φορές ειναι και 8-9 ώρες ύπνου.

Διαφημίσεις

Δυστυχως δεν ξερω να σου απαντησω σε τοσες λεπτομερειες.

Εμπειρικα μιλωντας ξερω οτι η δικια μου θηλαζε πιο συχνα, καθε 2 ωρες την ημερα αλλα κοιμοταν τα βραδια εως 10ωρο. Μεχρι που απεκτησε εντονο ενδιαφερον για τον κοσμο και διαθεση να κανει πραγματα οποτε αμελησε λιγο τους ημερησιους θηλασμους κι αρχισε να το ζηταει την νυχτα 2, 3, καμια φορα και 4 φορες... (Τα εχω παιξει:-(, αλλα ειναι ασχετο αυτο).

Το στηθος μου ποτε δεν το τσεκαρα αν γεμιζει, απλα οταν αρχισε να κοιματε πολλες ωρες το βραδυ (παλιες καλες εποχες) ξυπναγα τουμπανο, αλλα ρυθμιστηκα σε 2 μερες.

Αν πιεζεις το στηθος και δεν βγαζει δε σημαινει οτι δεν εχει. μπορει εκεινη την ωρα να μην το πιεζεις σωστα. Αλλιως λειτουργει στα χερια σου, αλλιως στο μωρο. Αλλα καλυτερα μην το κανεις γιατι μπορει να κανεις ζημια αν δε ξερεις....

Θα προτεινα απλως να χαλαρωσεις. Δειξε εμπιστοσυνη στη φυση και στο παιδι σου...

Το στήθος μου γέμιζε μέχρι πριν έναμι μήνα στο 3ωρο.Τώρα πιά γεμίζει καλά στο 5ωρο.Που σημαίνει ότι έχει αποθηκευμένο - παραπανίσιο γάλα..σωστά?αλλά το παιδί το βάζω κατα μέσο όρο στις 3,5 ώρες στο στήθος.Εκτός από τη νύχτα που την αφήνω να κοιμηθεί το 7ωρο της.μερικές φορές ειναι και 8-9 ώρες ύπνου.

ntinti, σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι όπως σου τα είπαν τα κορίτσια παραπάνω.

Αλλά έχεις βασικές παρανοήσεις σχετικά με το πώς παράγεται το γάλα και ανησυχείς χωρίς λόγο και ίσως άθελα σου μειώνεις την παραγωγή σου. Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό. Ανάμεσα στους θηλασμούς αποθηκεύεται στους μαστούς λίγο γάλα, το οποίο είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που πίνει το μωρό. Αυτό δεν είναι "παραπανίσιο" γάλα και η παρουσία του δεν δείχνει μεγάλη παραγωγή! Αντίθετα, όταν μεσολαβούν πολλές ώρες ανάμεσα στους θηλασμούς και το στήθος μένει "γεμάτο", το σώμα σου καταλαβαίνει ότι δεν χρειάζεται να παράγει τόσο γάλα, οπότε σταδιακά μειώνει την παραγωγή. Όσο πιο συχνά απομακρύνεται γάλα από το στήθος, τόσο πιο πολύ γάλα έχει την ικανότητα να παράγει ο οργανισμός σου.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και 3 λεπτά να θηλάσει το καμάρι σου, είναι ένα καλό ερέθισμα, για να γνωρίζει το σώμα σου ότι πρέπει να συνεχίσει να παράγει γάλα με τους ίδιους ρυθμούς.

Αν νομίζεις ότι το μωρό δεν παίρνει αρκετό γάλα, πρόσφερε το στήθος πιο συχνά. Ένας λόγος παραπάνω που το μωρό σου δεν διαμαρτύρεται, έχεις εσύ όλη την πρωτοβουλία να προσφέρεις και εξαρτάται από το μωρό αν θέλει να θηλάσει. Αν θηλάσει, καλώς. Αν δεν θηλάσει, πάλι καλώς.

Σχετικά με την περίοδο και την αμηνόρροια, διάβασε και το αντίστοιχο τόπικ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39695

Είναι πιθανό να υπάρχει μια μικρή μείωση αλλά 1) είναι παροδική 2) βάζεις το μωρό να θηλάσει πιο συχνά.

Επίσης, μπορεί η φάση να συνέπεσε με άλμα ανάπτυξης και το μωρό να θέλει να αυξήσει την παραγωγή σου.

Το πιπίλισμα των χεριών μπορεί να σχετίζεται, μπορεί και όχι. Το πιθανότερο είναι ότι το μωρό ανακάλυψε ένα ευχάριστο παιχνίδι.

Αν ανησυχείς, πύκνωσε τους ημερήσιους θηλασμούς. Αν δεν σου φαίνονται αρκετοί, μην αφήνεις στο μωρό τόσες πολλές ώρες ύπνου, θήλασε ενδιάμεσα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

sos amaretto μια συμβουλή. Το μώρό μου είναι 5,5 μηνών. Τα πήγαμε πολύ καλά ως τώρα με αποκλειστικό θηλασμό. Ακολούθησα τη συμβουλή σου και κάποιες φορές τη νύχτα την τάιζα όντας ξαπλωμένη για να ξεκουράζομαι. Τώρα όμως η μικρή έμαθε αυτόν τον τρόπο και δεν θέλει να κοιμάται στο κρεβατάκι της. Θέλει μόνο μαζί μας και στο στήθος. Αποτέλεσμα? Ούτε εγώ ξεκουράζομαι, ούτε αυτή. Τώρα τελευαία ξυπνάει και στο 2ωρο, ίσως και στη 1,5 ώρα. Έχω εξαντληθεί απ' την αυπνία και έχω ιλίγγους. Δεν ξέρω...Σκέφτομαι να αρχίσω το ξένο για το βράδυ (ένα γεύμα).

effi , το μωρό σου αναπτύσσεται πολύ γρήγορα (πηδάει τις καμπύλες συνεχώς προς τα πάνω!) και είναι λογικό να χρειάζεται πολύ συχνούς θηλασμούς. Επιπλέον, ίσως να το ενοχλούν τα ούλα του και να ξυπνάει αποζητώντας την ανακούφιση που δίνει ο θηλασμός και το μητρικό γάλα. Και αν πρόκειται για άλμα ανάπτυξης, σε λίγες μέρες θα χαλαρώσει πάλι με τους συχνούς θηλασμούς. Επίσης, επιστροφή της περιόδου μπορεί να προκαλέσει μέρες με πολύ συχνούς ή μαραθώνιους θηλασμούς.

Με τα πράσινα κακά ξεπεράστηκε το θέμα; Αν υπάρχει πιθανότητα για αλλεργία (κάποιος στην οικογένεια να είναι αλλεργικός, οπότε κληρονομεί και το παιδί την πιθανότητα), τότε το ξένο γάλα δεν είναι ό,τι καλύτερο για το μωρό. Πέρα από αυτό, δεν είναι σίγουρο ότι θα αρχίσει να κοιμάται συνεχόμενα.

Επειδή το μητρικό γάλα χωνεύεται γρήγορα, τα μωρά είναι φτιαγμένα για διακοπτόμενο ύπνο. Οπότε δεν τίθεται θέμα ξεκούρασης του μωρού, αυτή είναι η φύση του. Αν μάλιστα υποφέρει από δόντια ή άλλο λόγο, δεν πρόκειται να κοιμηθεί ούτε με το ξένο γάλα κι εσύ χάνοντας γεύματα θα διακινδυνεύσεις να μειώσεις την παραγωγή σου. Αν θέλεις μπορείς να δοκιμάσεις να αντλήσεις, ώστε να ξυπνήσει και να ταΐσει κάποιος άλλος το μωρό αλλά δεν ξέρω αν θα συμβιβαστεί.

Ο κοινός ύπνος είναι μια συνήθεια που επιτρέπει σε πολλές μητέρες να φροντίσουν τα μωρά τους με τον τρόπο που θεωρούν καλύτερο αλλά δεν ταιριάζει σε όλες τις οικογένειες, οπότε είναι οικογενειακή σας απόφαση πώς θα το χειριστείτε. Μπορείς να παίρνεις το μωρό στο κρεβάτι να θηλάσει και μόλις κοιμηθεί, ο σύζυγος να το βάζει στην κούνια χωρίς να ξυπνάς. Μπορείς να ενώσεις την κούνια στο κρεβάτι και να θηλάζεις από εκείνη την πλευρά, χωρίς να μετακινείστε ιδιαίτερα. Διάβασε και στο τόπικ "Θηλασμός και cosleeping" να δεις τι κάνουν άλλες μαμάδες.

Πέρα από αυτό, η κούραση που φέρνει η ανατροφή ενός μωρού είναι φυσιολογική και αναμενόμενη. Όμως κανονικά, ο θηλασμός από μόνος του δεν κουράζει τόσο, αν δεν είναι η υπόλοιπη σου ζωή φορτωμένη. Μήπως χρειάζεται να κατεβάσεις τον πήχυ στις υπόλοιπες υποχρεώσεις σου, ώστε να μπορείς να ξεκουράζεσαι λίγο περισσότερο με το μωρό;

Μετά, για τους ιλίγγους, αναρωτιέμαι μήπως δεν παίρνεις αρκετά υγρά. Μια αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει παρόμοια συμπτώματα. Προσπάθησε να πίνεις αρκετό νερό, να έχεις πάντα κοντά σου νερό, όταν θηλάζεις.

Και για την εξάντληση, μήπως δεν τρέφεσαι καλά; Ίσως είναι σκόπιμο να κάνεις κάποιες γενικές εξετάσεις;

ntinti δεν ξερω αν ειναι και τοσο καλο που εβγαλε δοντι τοσο μικρο,πολλοι μου ειπαν οτι θα ηταν καλυτερο να ταβγαλει πιο αργα.Σου λεω οτι μολις το ειδαμε μας φανηκε πολυ παραξενο αλλα η παιδιατρος μου ειπε οτι καθε παιδι εχει τους ρυθμους και το δικο του τροπο να μεγαλωνει.

Οσο για τα δαχτυλα,συγκεκριμενα χθες το βραδυ,ξυπνησα γιατι τον ακουσα να πιπιλαει τα δαχτυλα του οπως λες κι'εσυ με μανια,φαντασου για να ξυπνησω απο το διπλανο δωματιο!!!!!!Ειναι μεγαλα τερατακια!!!!!!

z3Ehp3.png

ntinti, σε γενικές γραμμές τα πράγματα είναι όπως σου τα είπαν τα κορίτσια παραπάνω.

Αλλά έχεις βασικές παρανοήσεις σχετικά με το πώς παράγεται το γάλα και ανησυχείς χωρίς λόγο και ίσως άθελα σου μειώνεις την παραγωγή σου. Το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό. Ανάμεσα στους θηλασμούς αποθηκεύεται στους μαστούς λίγο γάλα, το οποίο είναι ελάχιστο σε σχέση με αυτό που πίνει το μωρό. Αυτό δεν είναι "παραπανίσιο" γάλα και η παρουσία του δεν δείχνει μεγάλη παραγωγή! Αντίθετα, όταν μεσολαβούν πολλές ώρες ανάμεσα στους θηλασμούς και το στήθος μένει "γεμάτο", το σώμα σου καταλαβαίνει ότι δεν χρειάζεται να παράγει τόσο γάλα, οπότε σταδιακά μειώνει την παραγωγή. Όσο πιο συχνά απομακρύνεται γάλα από το στήθος, τόσο πιο πολύ γάλα έχει την ικανότητα να παράγει ο οργανισμός σου.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και 3 λεπτά να θηλάσει το καμάρι σου, είναι ένα καλό ερέθισμα, για να γνωρίζει το σώμα σου ότι πρέπει να συνεχίσει να παράγει γάλα με τους ίδιους ρυθμούς.

Αν νομίζεις ότι το μωρό δεν παίρνει αρκετό γάλα, πρόσφερε το στήθος πιο συχνά. Ένας λόγος παραπάνω που το μωρό σου δεν διαμαρτύρεται, έχεις εσύ όλη την πρωτοβουλία να προσφέρεις και εξαρτάται από το μωρό αν θέλει να θηλάσει. Αν θηλάσει, καλώς. Αν δεν θηλάσει, πάλι καλώς.

Σχετικά με την περίοδο και την αμηνόρροια, διάβασε και το αντίστοιχο τόπικ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39695

Είναι πιθανό να υπάρχει μια μικρή μείωση αλλά 1) είναι παροδική 2) βάζεις το μωρό να θηλάσει πιο συχνά.

Επίσης, μπορεί η φάση να συνέπεσε με άλμα ανάπτυξης και το μωρό να θέλει να αυξήσει την παραγωγή σου.

Το πιπίλισμα των χεριών μπορεί να σχετίζεται, μπορεί και όχι. Το πιθανότερο είναι ότι το μωρό ανακάλυψε ένα ευχάριστο παιχνίδι.

Αν ανησυχείς, πύκνωσε τους ημερήσιους θηλασμούς. Αν δεν σου φαίνονται αρκετοί, μην αφήνεις στο μωρό τόσες πολλές ώρες ύπνου, θήλασε ενδιάμεσα.

σε ευχαριστώ πάραπολύ για τη ενημέρωση και την διάθεση!:-D

όχι πως δεν ήξερα ότι το γάλα παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό...το ήξερα.Αλλά όταν ζήτούσε να φάει ανά 2ωρο και ειδικά όταν έτρωγε με μανία τα χεράκια...την έβαζα και το στήθος ήταν πολύ μαλακό...έπεσε και η παραγωγή λόγω της περιόδου που έμαθα κατόπιν εορτής ότι θα μου ερχόταν....εε ειπα πάει το γάλα...μας τελείωσεεεε...ως εδώω..δεν έχει για να τραβήξει το παιδί,και παλεύει άδικα..διότι όσες φορές τρώει και τραβάει για αρκετή ώρα αφού έχει αδιάσει το παραπανίσιο γάλα,ιδρώνει!το σβερκάκι της και το προσωπάκι που γεμίζει δροσοσταλίδες!:rolleyes:

έχω πολύ άγχος με το αν παράγεται γάλα,και μάλλον δε χρειάζεται..ξέρεις κάθε μήνα ανανεώνω το συμβόλαιό μου για τον επόμενο..άντε να δούμε θα τα καταφέρουμε κιαυτόν?λέω..:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

despoina pontikaki αυτό το χαρακτηριστικό...πλατς πλατς!!:mrgreen::mrgreen::mrgreen: που με τρελαίνει!!χαχαχα!ή εσύ κάνεις πολύ ελαφρύ ύπνο,ή το μωρό πραγματικά τα ρούφαγε με μανία!λες και η δικιά μου να βγάλει τόσο γρήγορα δοντάκι??μπάα...εμένα προς το παρόν το σταμάτησε..ήταν που την είχε κόψει πείνα και τα πιπιλούσε τόσο δυνατά.Τώρα επανήλθε το φυσιολογικό..γλύψιμο!:-D

Ντιντι κι εγώ αδιαθέτησα πριν από 3 μέρες για πρώτη φορά.Η κόρη μου θα γίνει 4 μηνών σε 10 περίπου μέρες και την θηλάζω μέχρι τώρα αποκλειστικά.Εδώ και 3 εβδομάδες πιπιλάει με μανία τα δάχτυλα και ειδικά τον αντίχειρα της όταν νυστάζει και δεν το παίρνω σαν σημάδι πείνας γιατί το κάνει μόνο πριν από τον υπνό και κατά την διάρκεια του.Έχω κι εγώ όμως άγχος σχετικά με την παραγωγή γάλακτος και νομίζω πως κάνω λάθη.

Έχω κάνει ερώτηση στο topic - Προσπάθεια για αύξηση παραγωγης- στις γνωστές σε όλες Αγλαία,Αμαρέτο,Πίπι κ.λπ και περιμένω απαντήσεις.

Να μας ζήσουν τα παιδάκια μας και μακάρι να τα θηλάσουμε όσο περισσότερο γίνεται.

Αφροδιτάκι είναι γεγονός ότι και εγώ αγχώνομαι για την παραγωγή.Όχι ότι δεν εχω γάλα,πάντα είχα πολύ,αλλά όσο μεγαλώνει το παιδί,έχω αγωνία για το αν θα της φτάσει.Τώρα από όσο ξέρω αν θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου μπορείς να πάρεις μαγιά μπύρας. Εγώ να σου πω την αλήθεια,μαζι με το μεσημεριανό ή το βράδυ χτυπάω μία μπυρίτσα και βοηθάει αρκετά στα επόμενα γεύματα την παραγωγή μου.:wink::wink:

Αφροδιτάκι είναι γεγονός ότι και εγώ αγχώνομαι για την παραγωγή.Όχι ότι δεν εχω γάλα,πάντα είχα πολύ,αλλά όσο μεγαλώνει το παιδί,έχω αγωνία για το αν θα της φτάσει.Τώρα από όσο ξέρω αν θέλεις να αυξήσεις την παραγωγή σου μπορείς να πάρεις μαγιά μπύρας. Εγώ να σου πω την αλήθεια,μαζι με το μεσημεριανό ή το βράδυ χτυπάω μία μπυρίτσα και βοηθάει αρκετά στα επόμενα γεύματα την παραγωγή μου.:wink::wink:

Αχ, ntinti!!! Πρέπει να πιείς ένα βαρέλι μπύρα, για να έχεις πραγματική αύξηση παραγωγής! Λόγω της χαλάρωσης όμως, μπορεί να έχεις καλύτερη ροή. Αλλά η συστηματική κατανάλωση μπύρας δεν βοηθάει ούτε εσένα, ούτε το μωρό.

Η μαγιά μπύρας βοηθάει, όταν υπάρχουν παραπάνω θηλασμοί ή αντλήσεις. Αν δεν συμβαίνει αυτό, η μαγιά δεν κάνει τίποτε.

Καθώς το μωρό μεγαλώνει, αλλάζει ο τρόπος που θηλάζει και το σώμα σου προσαρμόζεται στο να παράγει περισσότερο γάλα. Αρκεί ο θηλασμός να ειναι συχνός και ανεμπόδιστος.

Αμαρέτο,να ρωτήσω και κάτι άλλο;Όταν το ένα στήθος έχει λιγότερο γάλα από το άλλο,πως μπορούμε να το εξισορροπήσουμε (αν γίνεται);Η μικρή δείχνει κιόλας προτίμηση από το στήθος με το περισσότερο γάλα...έτσι και η πρώτη μου η κόρη,όταν αρχισε να μιλάει έλεγε:δεν θέλω από αυτό το β... δεν έχει γάλα!Τότε δεν ήξερα για το parents.gr για να ζητήσω πληροφορίες...