Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ - ΠΟΛΥ ΑΓΧΟΣ!!!!!!!!!

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια! Είμαι εδώ και μερικούς μήνες στην προσπάθεια για bebe!!! Το μεγάλο μου άγχος όμως είναι το θέμα..... του Γυναικολόγου και της γέννας. Έχω Γυναικολόγο αυτή την στιγμή, αλλά σκέφτομαι να την αλλάξω, δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένη και συνεργάζεται με Ιδιωτικό Μαιευτήριο.

Σκεφτόμουν να βρω γιατρό σε Δημόσιο Μαιευτήριο-Νοσοκομείο (ΑΤΤΙΚΟΝ / ΕΛΕΝΑΣ / ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ) αλλά..... δεν ξέρω καθόλου πώς πάει η λογική της παρακολούθησης της εγκύου. Δηλαδή.....

- Αυτοί οι γιατροί έχουνε Ιδιωτικά Ιατρεία? Μπορώ να

πηγαίνω στο Ιατρείο τους και να με χρεώνουν κανονικά

επίσκεψη? Ή θα με βλέπουνε στο Νοσοκομείο???

- Τις εξετάσεις μπορώ να τις κάνω όλες μέσα στο

Νοσοκομείο? Είμαι ασφαλισμένη στο ΙΚΑ, από τον αντρούλη

μου. Μπορεί να μου τις γράφει στο βιβλιάριο και να

τις κάνω στο ΙΚΑ ή στο Νοσοκομείο? Κι όχι σε Ιδιωτικά

Ιατρεία?

- Όταν σε βλέπει ο γιατρός στο μηνιαίο έλεγχο, σε "βλέπει" ο

ίδιος? Ή μπορεί να σε στείλει για εξετάσεις, εντός του

Νοσοκομείου, αλλά σε άλλον γιατρό??? Δηλαδή, θα σε "δει"

άλλος??? Θα σε "ψαχουλέψει" άλλος???

- Τί κόστος υπάρχει στις εξετάσεις στο Νοσοκομείο? Παίρνω

κάποια απόδειξη για να μπορέσω να πάρω τα χρήματα πίσω

από το ΙΚΑ?????? (τα χρήματα...... λέμε τώρα....)

- Όταν έρθει η ώρα της γέννας και πηγαίνεις στο

Νοσοκομείο που ανήκει ο γιατρός σου….. αλλά δε δουλεύει

εκείνη την ώρα….. λείπει σε Επαγγελματικό ταξίδι..... είναι

άρρωστος βρε αδερφέ...... σε ξεγεννάει όποιος άλλος εφη-

μερεύει???? “Σου βάζει χέρι” όποιος Γυναικολόγος ή

Φοιτητής Ιατρικής τύχει να είναι παρών????

- Αληθεύει πως σε κάποια Δημόσια Μαιευτήρια-Νοσοκομεία

υπάρχει έλλειψη….. αναισθησιολόγων…… και μπορεί να

ζητήσεις Επισκληρήδιο και να μην σου κάνουνε????

Συγγνώμη για το μεγάλο post, αλλά δεν ξέρω γιατί…… έχω αγχωθεί πάρα πολύ….. ευχαριστώ προκαταβολικώς για τις απαντήσεις σας!!!!!

Διαφημίσεις

Οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων είναι σαν όλους τους γιατρούς.

Επειδή ξέρω μόνο από την δικιά μου θα σου απαντήσω για την συγκεκριμένη.

Έχει εξωτερικό ιατρείο ένα στενό κάτω από το νοσοκομείο που εργάζεται.Με έβλεπε τόσο στο ιατρείο της όσο και στο νοσοκομείο ανάλογα με το τι ώρα με βόλευε να με δει.

Τις εξετάσεις τις έκανα στο νοσοκομείο μέσα και δεν πλήρωνα τίποτα αλλά έχω άλλη ασφάλεια όχι ΙΚΑ αλλά φαντάζομαι ότι στο νοσοκομείο με το ΙΚΑ θα πληρώσεις ότι αντιστοιχεί.Έχει ελεγκτή του ΙΚΑ μέσα στο νοσοκομείο(ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ).

Με έβλεπε πάντα η ίδια και ποτέ κανένας άλλος ούτε βοηθός της ούτε συνεργάτης ούτε εκπαιδευόμενος.

Την ώρα που γεννάς παίρνεις τηλέφωνο τον γιατρό σου και του το λες και έρχεται στο νοσοκομείο για την υπόλοιπη διαδικασία. Αν τώρα λείπει επαγγελματικό ταξίδι δεν ξέρω τι κάνουν. Η δικιά μου κάποια στιγμή που έλειψε μια εβδομάδα με είχε ενημερώσει ότι αν τυχόν και γεννήσω μέσα στην εβδομάδα θα με αναλάβει η ομάδα της με επικεφαλή γιατρό του νοσοκομείου.

Για επισκληρίδιο δεν ξέρω δεν έκανα αλλά μου είχε πει ότι όποτε δεν αντέξω άλλο θα μου κάνει χωρίς συζήτηση απλά εγώ άντεξα χωρίς.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Καλημερα,κοριτσι μου.

Θα σου γραψω αυτα που γνωριζω γιατι κι'εγω σε δημοσιο νοσοκομειο γεννησα (Πανεπιστημιακο Πατρων) και ελπιζω τα ιδια να ισχυουν και για τα δημοσια της Αθηνας.

Ο δικος μου γιατρος δεν εχει ιδιωτικο ιατρειο.Οποτε με εξεταζει στα απογευματινα ιατρεια του νοσοκομειου.

Τις εξετασεις τις κανω εξω σε συμβεβλημενα ιατρεια του ταμειου μου.Δεν γνωριζω εαν γινονται αυτες οι εξετασεις μεσα στο νοσοκομειο,αλλα φανταζομαι πως αν γινονται θα πρεπει να εχεις προβλεψει να κλεισεις το ραντεβου με το που βγεις απο τον γιατρο.

Καθε μηνα σε παρακολουθει ο γιατρος σου.Ακομα και αν κανεις τις εξετασεις στο νοσοκομειο,φανταζομαι.

Υποθετω πως αν οι εξετασεις γινονται μεσα στο νοσοκομειο,θα παιρνεις αποδειξη και θα παιρνεις τα χρηματα απο το ταμειο σου.Οπως γινεται με τα λεφτα που πληρωνεις για το απογευματινο ραντεβου με τον γιατρο σου.

Αν ερθει η ωρα της γεννας και ο γιατρος σου δεν ειναι στο νοσοκομειο,τον ειδοποιουν.Εχεις ομως και την επιλογη να σε ξεγεννησει ενας αλλος γιατρος.

Την επισκληριδιο την ζητας απο τον γιατρο σου απο την αρχη,εννοω το εχετε ηδη συζητησει πριν ερθει η ωρα της γεννας.Ετσι ξερω,απο αλλο ζευγαρι,αν και εγω 3 φορες που γεννησα με φυσιολογικο δεν εκανα.

Και φυσικα,καλο θα ηταν χαρα μου,για ολα αυτα να συμβουλευτεις τον γιατρο σου.

Σου ευχομαι ο,τι καλυτερο!

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Καλημέρα ζουζουνιάρα!

Θα σου απαντήσω όσο το δυνατό καλύτερα μπορά.

Λοιπόν κι εγώ σε δημόσιο νοσοκομείο γέννησα, αλλά στην Πάτρα.

Λοιπόν, οι γιατροί που είναι σε Νοσοκομεία ΚΑΝΟΝΙΚΑ δεν δικαιούνται να έχουν ιδιωτικό ιατρείο και αυτό όντως ισχύει στην Πάτρα (καθ'ότι μικρό μέρος, δεν παίρνει να το κάνεις στη ζούλα). Αυτοί οι γιατροί όμως, συνήθως έχουν απογευματινά ιατρεία, που πληρώνεις μεν, σε βλέπουν όμως πάντα αυτοί οι ίδιοι. Οπότε κλέινεις ραντεβού σε απογευματινό ιατρείο κάθε μήνα, σε παρακολουθούνε και σχετικά. Τώρα, τον τελευταίο μήνα που πας κάθε εβδομάδα ή και συχνότερα, εμένα με έβλεπε στα πρωϊνά για να μην πληρώνω κάθε φορά επίσκεψη. Το καρδιοτοκογράφημα το΄έκανε κάποιος άλλος, αλλά αυτός πάντα το έβλεπε.

Απλά πρέπει να συνεννοηθείς ότι στη γέννα θα είναι αυτός και αν μπορείς να έχεις ρωτήσει ότι όντως έρχεται και σχετικά νωρίς (το λέω αυτό διότι οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία έρχονται την ώρα που θα βγει το μωρο, όχι όταν ξεκιναει ο τοκετός. Βέβαια αυτό το κάνουν και πολλοί ιδιώτες, τουλάχιστον στο νοσοκομείο θα είναι κάποιος άλλος γιατρός και αν πας "συστημένη" από άλλο συνάδελφο έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε προσέξουν κάπως)

Φοιτητής ιατρικής δεν υπάρχει περίπτωση να σε εξετάσει από κάτω.

Ειδικευόμενος σχεδόν σίγουρα, αν πας νύχτα. Αλλά αν δε σε εξετάσει ειδικευόμενος θα σε εξετάσουν οι μαίες (στα ιδιωτικά) και γενικά αυτό θα συμβεί πολλ'ές φορές κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Αυτό για την επισκληρίδιο, συνεννοήσου το από πριν τον τοκετό.

Εγώ που είχα ρωτήσει στο Ρίο που γέννησα, θα μου έκαναν μόνο αν ήταν στη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα δεν υπήρχε κάλυψη αναισθησιολόγου.(τελικά έκανα επειγουσα καισαρική, άρα γενική αναισθησία)

Στο άλλο νοσοκομείο της Πάτρας δεν κάνουν ποτέ.

Τώρα, όσον αφορά το ΙΚΑ, δεν μπορώ να σε διαφωτίσω γιατί δε γνωρίζω καθόλου.

Διαφημίσεις

Α, ναι, ακριβώς αυτή είναι η διαφορά:

Στην Αθήνα οι περισσότεροι απ' ότι ε΄χω καταλάβει, παρανόμως μεν, έχουν όμως ιατρεία.

Ν76,εγω προφανως ειμαι στο αλλο νοσοκομειο της Πατρας,το οποιο δεν κανουν ποτε :lol:.

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Δεν τη ζήτησες ή δεν στην έκαναν;

Καλά με την επισκληρίδιο τα χα πάρει, αλλά δεν μπορώ να εκφραστώ δημόσια, διότι μπορεί να μην πω ονόματα, αλλά θα είναι σα να φωτογραφίζω... οπότε δεν μπορώ να εκφραστώ.

Βέβαια, δε μου χρειάστηκε, αλλά ατυχώς γιατί έκανα επείγουσα καισαρική και δεν υπήρχε χρόνος για επισκληρίδιο έτσι κι αλλιώς.

Οι πανεπιστημιακοί γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία επιτρέπεται να έχουν ιδιωτικά ιατρεία, εμένα ο δικός μου με έβλεπε κάθε μήνα στο ιατρείο του και πλήρωνα κανονικά την επίσκεψη όπως σε έναν ιδιώτη. Υπάρχουν όμως και γιατροί που δεν έχουν δικό τους ιατρείο και σε βλέπουν κατόπιν συνεννόησης μαζί τους στο κινητό μέσα στο νοσοκομείο (άλλοι πληρώνονται γι΄ αυτό και άλλοι όχι). Τις εξετάσεις μπορείς να τις κάνεις είτε στο νοσοκομείο, απλά πρέπει να κλείσεις ραντεβού πολύ νωρίς και φυσικά το κόστος είναι πολύ μικρότερο από ότι έξω, είτε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο. Αυτό εξάλλου ισχύει και αν έχεις ιδιώτη γιατρό, δεν σου απαγορεύει κανείς να κάνεις τις εξετάσεις σε νοσοκομείο. Την ώρα της γέννας θα είναι παρών ο γιατρός σου είτε έχει βάρδια είτε όχι, θα του τηλεφωνήσεις και θα έρθει, τώρα αν λείπει θα συμβεί ότι και αν ήταν ιδιώτης θα έχει κάποιον αντικαταστάτη. Ο δικός μου επειδή είναι πανεπιστημιακός μου είχε ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να είναι την ώρα της γέννας και φοιτητές αν έχουν εκείνη την ώρα μάθημα και να συμμετέχουν, αλλά ευτυχώς γέννησα Μ. Τριτη βράδυ, είχα και δική μου μαία και όχι μόνο δεν ήταν φοιτητές μέσα αλλά εκτός από τον γιατρό μου και την μαία μου δεν με ακούμπησε κανείς άλλος. Φυσικά ο γιατρός είχε συνεργάτη αναισθησιολόγο και αν χρειαζόταν ότιδήποτε ήταν εκεί. Το θεωρώ παραπληροφόρηση ότι δεν υπάρχουν αναισθησιολόγοι γιατί πως θα κάνουν καισαρικη αν χρειαστεί χωρίς αναισθησία:roll:

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Ούτε οι πανεπιστημιακοί επιτρέπεται, εκτός αν έχεις γεννήσει παλιότερα (τότε επιτρεπόταν).

Σου έδινε απόδειξη, κι αν σου έδινε είχε το δικό του όνομα επάνω(καμιά φορά συνεργάζονται με κάποιον άλλο γιατρο και κόβουν και αποδείξεις).

Το ξέρω σίγουρα, είναι ο γαμπρός μου πανεπιστημιακός.

Διαφημίσεις

Βρε κούκλες, εσείς από την Πάτρα, μπορείτε να μου απαντήσετε στο εξής? Εγώ έχω γεννήσει και τα 2 μου παιδιά στο Ιδιωτικό Μαιευτήριο και όλα πήγαν μια χαρά. Απλά επειδή μου έχει κάτσει να γεννήσω στο Ρίο το τρίτο μου παιδί (άλλαξα και ταμείο και πήγα στο ΙΚΑ που δεν είναι συμβεβλημένη η γυναικολόγος μου) ρώτησα για το πως μπορώ να βρώ γιατρό. Είναι αλήθεια ότι μπορείς μόνο στα απογευματινά ιατρεία και εκεί πληρώνεις γύρω στα 60 - 70 ευρώ? Μου ήρθε ταμπλάς όταν το άκουσα... Μπορείτε να μου στείλετε πμ με το γιατρό σας και πόσο σας έπαιρνε? Ευχαριστώ πολύ πολύ!

JQVOp3.png

1. Εγώ πήγα στο Αλεξάνδρας σε πανεπιστημιακό ιατρό. Είχε ιδιωτικό ιατρείο και με έβλεπε εκει απογεύματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά ακόμα και αν πας σε γιατρό του δημοσίου μπορεί να σε βλέπει με απογευματινό ραντεβού (όπου χρεώνεσαι κανονικά), βέβαια στο νοσοκομείο.

2. Φυσικά και τις προγεννητικές σου εξετάσεις μπορείς να τις κάνεις σε νοσοκομείο και μάλιστα οι τιμές τους, σε αντίθεση με τα ιδιωτικά κέντρα είναι εξευτελιστικά χαμηλές. Το θέμα είναι ότι συχνά τα αποτελέσματά τους αργούν να βγούν ή αν πρόκειται για υπερήχους πρέπει να έχεις κλείσει το ραντεβού σου πολύ καιρό πριν. Διαφορετικά θα έχεις πρώτα γεννήσει και μετά θα πας να τους κάνεις!!!! Σε αυτά να προσθέσω ότι πολλοί ιατροί ακόμα και του δημοσίου ή πανεπιστημιακοί, σε πιέζουν να πας σε συγκεκριμένα ιδιωτικά κέντρα και συχνά και σε συγκεκριμένο ιατρό να σου τους κάνει.

3. Στο μηνιαίο έλεγχο σε βλέπει ο ίδιος, ειδικά αν έχει μηχάνημα για υπέρηχο στο ιατρείο του. Βεβαια δε σου κάνει ο ίδιος την αυχενική διαφάνεια, β επιπέδου, γ επιπέδου κ.λ.π. Πίεση, βάρος κ.λ.π. σου τα παίρνει η βοηθός του ή το νοσηλευτικό προσωπικό.

4. Αυτό το άγχος με το ψαχούλεμα και το να σε βλέπει κ.λ.π. πρέπει να σταματήσεις να το έχεις. Καταλαβαίνω ότι δεν έχεις πολλά πάρε δώσε με γυναικολόγους αλλά στην εγκυμοσύνη και ειδικά στη γέννα, όλα αυτά είναι τα τελευταία που σε απασχολούν εκείνη τη στιγμή. Πάντως για να ανακουφιστείς, κανείς δεν έχει τη διάθεση να σε ψαχουλέψει πέρα από το απολύτως απαραίτητο που συνήθως αφορά τις τελευταίες επισκέψεις σου πριν τη γέννα, όπου εκεί γίνεται εξέταση τραχήλου από τον ίδιο τον ιατρό σου και όχι από άλλον. Την ημέρα της γέννας, αν γεννήσεις σε δημόσιο νοσοκομείο είναι πολύ πιθανόν να ελέγξει τη διαστολή στου κάποιος ειδικευόμενος (μέχρι να έρθει ο ιατρός σου) ή μαία. Αλλά μέχρις εκεί, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Όσον αφορά τους φοιτητές της ιατρικής, συνήθως δεν έχουν τάσεις και δεν τους επιτρέπουν να ψαχουλεύουν όπου βρούν, μόνο αν και αφόσον βρουν κάποιο εντελώς ψαρωμένο θύμα και πάλι εκεί άντε το πολύ να πιέσουν λίγο τη γυναίκα στην κοιλιά-στην περιοχή της μήτρας για να δούνε πώς συστέλλεται μετά τον τοκετό. Βέβαια όποιος ασθενής δεν επιθυμεί να τον αγγίξουν φυσικά και δεν τον ενοχλούν. Οι φοιτητές κυρίως παρακολουθούν, δηλαδή μπορεί να γεννάς και να έχεις και επιπλέον θεατές-αυτό κατά τη γνώμη μου δεν είναι κακό-πώς αλλιώς θα δούνε γέννα-μέσα από τα ιατρικά βιβλία μόνο ή όταν θα γεννήσει η γυναίκα τους;

5. Όσον αφορά τα θέματα του ΙΚΑ δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εγώ ανήκω σε άλλο ασφαλιστικό ταμείο.

6. Αν ο ιατρός σου δε δουλεύει εκείνη την ώρα, με το που τον παίρνεις τηλέφωνο και του λες ότι ξεκίνησε ο τοκετός σου, οφείλει να είναι εκεί ειδικά στην τελική φάση όπου ολοκληρώνεται η διαστολή και ξεκινούν οι εξωθήσεις. Μπορεί να μην έρθει εξαρχής αλλά στην πορεία οφείλει να εμφανιστεί. Επίσης εαν υπάρχει η περίπτωση να απουσιάζει σε συνέδριο κ.λ.π. οφείλει να σε ενημερώσει πολύ καιρό πριν ώστε και εσύ να αποφασίσεις αν θα ψάξεις για άλλο ιατρό. Πάντως αν υπάρχει η περίπτωση να απουσιάσει, σε αναλαμβάνει κάποιος άλλος ιατρός της εμπιστοσύνης του, με τον οποίο συνεργάζεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

6. Στα δημόσια μαιευτήρια όπως έλενα και αλεξάνδρας αποφεύγουν τις επισκληριδίους σε φυσιολογικό τοκετό. Οι λόγοι πολλοί και ένας βασικός είναι και αυτός που αναφέρεις. Κατά τη γνώμη μου καλά κάνουν. Βέβαια υπάρχουν και άλλα δημόσια όπως το αττικό, όπου οι επισκληρίδιοι γίνονται κατά κόρον και οι ιατροί τις υποστηρίζουν φανατικά.

Ελπίζω να σε βοήθησα έστω και λίγο. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να έχεις άγχος. Έτσι ήμουν και εγώ πριν από λίγα χρόνια. Τώρα τα έχω σε μεγάλο βαθμό απομυθοποιήσει τα της γέννας και μου φαίνονται πολύ πιο εύκολα και φυσικά από ότι στην αρχή.

Δηλαδή...... καμμιά δε θα μου γράψει????? Ευχαριστώ!!!!!!!!

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντησούλες σας κοπελιές….. και συγγνώμη που "τα πήρα πριν"…… μ’ έχει καταπλακώσει το ρημάδι το άγχος!!!!

Θα ήθελα κι άλλες απαντησούλες όμως!!!! Ευχαριστώ!!! Τα λέμε!!!!

Ούτε οι πανεπιστημιακοί επιτρέπεται, εκτός αν έχεις γεννήσει παλιότερα (τότε επιτρεπόταν).

Σου έδινε απόδειξη, κι αν σου έδινε είχε το δικό του όνομα επάνω(καμιά φορά συνεργάζονται με κάποιον άλλο γιατρο και κόβουν και αποδείξεις).

Το ξέρω σίγουρα, είναι ο γαμπρός μου πανεπιστημιακός.

Μονο αυτοι που ανηκουν στο ΕΣΥ δεν επιτρεπεται. Για αυτο υπαρχουν για αυτους τα απογευματινα, για να παιρνουν κατι παραπανω...

tndLp2.png

FgHKp2.png

εγω ξερω περιπτωση κοπελα που γεννησε στο ελενα νομιζω ζητησε επισκληριδιο και ΔΕΝ της κανανε της ειπανε ΔΕΝ Τ Ο ΧΡΕΙΑΖΕΣΕ....οποτε ΣΙΓΟΥΡΑ συνεννοησε ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΗΓΕΙ΅Σ ΑΦΟΥ ΘΕΣ ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ΅Σ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ για να το εχει υποψιν του.

Διαφημίσεις

Και γω γεννησα σε δημοσιο κ το δευτερο παιδι παλι σε δημοσιο. Δεν εχω ασφαλεια ΙΚΑ εχω αλλη.

Γενικα οπως βλεπεις ολες γραφουμε τα ιδια κ οσες απαντησεις κ να παρεις σχετικα με την Αθηνα θα ειναι οι ιδιες.

α. Οι γιατροι συνηθως εχουν ιδιωτικα ιατρεια (παρανομα ισως αλλα υπαρκτα).

Συνηθως σε βλεπουν εκει. Αν δεν εχουν σε βλεπουν στα απογευματινα ιατρεια που πληρωνεις κανονικα επισκεψη. Πριν 3 χρονια που γεννησα το γιο μου ηταν 40 ευρω δεν ξερω ποσο ειναι τωρα. Παντως δεν εχει κ τρελη διαφορα απο το να πληρωνεις ιδιωτικα γιατι συνηθως στην εγκυο που παρακολουθουν καθε μηνα απο την αρχη της κυησης δεν παιρνουν κανονικη επισκεψη (πχ ο δικος μου μου παιρνει 50 κ μου κανει κ υπερυχο καθε φορα). Ξερω πως καποιοι (οταν πας ιδιωτικα βεβαια δεν παιρνουν επισκεψη, αλλα παιρνουν κατι παραπανω στο τελος)

β. Τις εξετασεις τις κανεις ή στο ΙΚΑ ή σε δημοσιο νοσοκομειο αλλα πληρωνεις κ με την αποδειξη παιρνει πισω το ποσοστο που σου αντιστοιχει απο το ΙΚΑ.

Τις εξετασεις δεν μπορει να στις γραψει ο γιατρος σου αλλα θα πρεπει να απευθυνθεις στο γυναικολογο του ΙΚΑ της περιοχης σου (συνηθως οι εγκυες πανε στο κεντρο μητερας κ παιδιου).. εκει παιζουν διαφορα... υπαρχουν γιατροι που δεν τις γραφουν (επειδη δεν σε παρακολουθουν οι ιδιοι) φεροντας ως δικαιολογια οτι κατ αυτους δεν ειναι απαραιτητες.

Επισης εκτος απο τις εξετασεις να ξερεις οτι θα χρειαστει καθ ολη τη διαρκεια της εγκυμοσυνης να παιρνεις καποια συμπληρωματα σιδηρου, ασβεστιου κλπ φαρμακα τα οποια μονο ο γιατρος του ΙΚΑ μπορει να στα συνταγογραφησει.. και δεν ειναι κ φτηνα.

Το σιδηρο που παιρνω εγω κανει 15 ευρω το κουτι κ θελω το μηνα 6...

γ. Ο γιατρος σε βλεπει παντα ο ιδιος.. αν φυσικα πας στα απογευματινα ιατρεια η στο ιατρειο του κ πληρωνεις..

Αν δεν θες να πληρωσεις κ αποφασισεις να πας στα πρωινα, σου κλεινουν ραντεβου οποτε υπαρχει κ σε βλεπει οποιος εφημερευει.. (η επισκεψη στα πρωινα νομιζω ειναι 3-4 ευρω)

Παντως καμια δεν το κανει αυτο.. Οταν το κανει απλα δεν εχει "δικο σου γιατρο" για να σε ξεγεννησει στο τελος κ θα σε ξεγεννησει οποιος εφημερευει. και φυσικα ο εφημερευων γιατρος δεν προκειτε να σου δωσει το τηλεφωνο του να τον ενοχλεις οτι ωρα θελεις ακομα κ για την πιο χαζη σου απορια.

δ. κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης θα χρειαστει να κανεις εκτος απ΄τον προγεννητικο ελεγχο κ καποιους στανταρ υπερυχους.. τους τρεις "μεγαλους" οπως λεγονται.. αυχενικη, Β επιπεδου, doppler.

Οι περισσοτεροι γιατροι συστηνουν καποιο γιατρο με τον οποιο συνεργαζονται κ σε στελνουν εκει.

Αυτο σημαινει οτι θα πληρωσεις για να κανει αυχενικη γυρω στα 150 ευρω αλλα αν πας στο Αλεξανδρας θα στην κανει ειδικευομενος γιατρος..

Αν πας στο ΙΚΑ κατα πασα πιθανοτητα θα στην κανει παλι καποιος ο οποιος δεν ειναι εξιδικευμενος.. (καπου κυκλοφορει μια λιστα με τα ονοματα των ελληνων γιατρων που ειναι εξιδηκευμενοι να κανουν αυτους τους υπερυχους).

Το ρισκο στο να κανει μια τοσο σημαντικη εξεταση καποιος που δεν ξερει ειναι πολυ μεγαλο.

Ομως γενικα στην εγκυμοσυνη κανεις δεν σε "ψαχουλευει"

Η μηνιαια επισκεψη στο γιατρο συνηθως περιλαμβανει συζυτηση, υπερυχο, βλεπει τις εξετασεις της οποιες σου εχει πει να κανεις απο την προηγουμενη επισκεψη. Για να σε "ψαχουλεψει" θα πρεπει να υπαρχει καποιος πολυ ιδιαιτερος λογος πχ να σου κανει καποιον κολπικο υπερυχο για να μετρησει το μηκος του τραχηλου κ αυτο αν το μηχανημα που εχει για υπερυχους δεν του επιτρεπει να το μετρησει αλλιως.

"Χερι" γενικα δεν βαζουν στις εγκυμονουσες.

ε. Οταν θα ερθει με το καλο η ωρα να γεννησεις ο γιατρος που σε παρακολουθει (κ τον πληρωνεις γι αυτο) δεν λειπει.. ξερει περιπου ποτε θα γεννησεις (κ εσυ κ οι υπολοιπες που εχει αναλαβει) κ κανονιζει ετσι τις αδειες του..

Σε περιπτωση ασθενειας, ατυχηματος κλπ δυστυχως κανεις δεν μπορει να κανει κατι.. και αυτοι ανθρωποι ειναι. Οταν ομως σε παρακολουθει δεν σε αφηνει στον εφημερευων αλλα συνηθως σε καποιον συναδελφο που εμπιστευεται ο ιδιος.

Εννοειτε οτι την ωρα που περιμενεις να γεννησεις δεν ειναι ο γιατρος αυτος που ελεγχει τη διαστολη σου (εκει δυστυχως μπαινει "χερι") αλλα καποια μαια.

Η μαια αυτη ή ειναι οποια εχει βαρδια εκεινη την ωρα, ή καποια που πληρωνεις ιδιωτικα εσυ. Οτι προτιμας.

ζ. Αναισθησιολογος... πονεμενη υποθεση για πολλες..

Οντως απ΄οτι ακουγεται οι "καλοι" αναισθησιολογοι ειναι σπανιο ειδος..

Οι περισσοτεροι γιατροι εχουν τον "δικο" τους (πως αλλιως να το πω..) και θελουν αυτον για να σου κανει τη ναρκωση. και στον συστηνουν.. Για να ειδοποιηθει ομως ο χι ψι αναισθησιολογος οτι εσυ γεννας κ να ερθει ακομα κι αν ειναι εκτος βαρδιας για να σου κανει την οποια ναρκωση (ολικη η επισκληριδιο) πρεπει να ξερει οτι θα πληρωθει..αλλιως γιατι να σηκωθει απ΄το ζεστο του κρεβατακι στις 3 τη νυχτα, ή να χαλασει το ρεπο του για ερθει να κανει σε σενα μια ενεση?

Εμενα η κοπελια που μου εκανε την ναρκωση (κ ηταν οντως πολυ καλη)μου στοιχισε 200 ευρω..

και εννοειτε πως αυτο ειχε συμφωνηθει πριν γεννησω.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

να ρωτησω κ εγω κατι τις εμπειρες απο τα δημοσια για να δω αν εγω τα ¨"παιρνω τζαμπα"η οι γιατροι εχουν προβλημα.Γενναω κ εγω σε δημοσιο.οι επισκεψεις γινονται το πρωι στο νοσοκομειο μια φορα το μηνα με την συμβολη των 3ευρω.Οταν λεμε επισκεψη δεν εννοουμε εξεταση εννοουμε να τσεκαρει τους υπερυχους η τις αιματολογικες που ηδη εχω κανει μεσα η εξω απο το νοσοκομειο κ να μου πει τα λεμε τον αλλο μηνα.φυσικα στο γραφειο του δεν υπαρχει μηχανημα υπερυχων τις πληρωνα μειωμενα μεν μεσα στο νοσοκομειο αλλα πληρωνω.δεν τον εχω ενοχλησει ποτε στο τηλ κ καθε φορα που με βλεπει του υπενθυμιζω ποσο ειμαι κ ποτε γενναω!κ προχθες μου ζητησε 1300 για την γεννα{ασχετα που το νοσοκομειο μου ειπε οτι η μονη μου υποχρεωση ειναι το δωματιο}200 για τον αναισθησιολογο παρολο που του ειπα οτι δεν θελω να κανω αναισθησια εκτος αν φτασω σε ακραιο σημειο κ δεν αντεξω{κ αυτο οχι για τα 200 ευρω αλλα γενικα ειμαι πολυ κατα των φαρμακων ,και στον οδοντιατρο ποτε δεν εχω κανει ενεση}αλλα αυτος επεμενε κ τελος μου αφησε ανοιχτο στην κριση μου να του δωσω κατι για τις επισκεψεις!

εσεις τι θα κανατε?{εγω ειμουν ετοιμη να τον βρισω αλλα ευτυχως κρατηθηκα}

και τον αναισθησιολογο πρεπει να τον πληρωσω κανει δεν κανει επισκληρηδιο επειδη θα τον ειδοποιησει οταν γεννησω?

Εμένα αυτό είναι το βασικό μου πρόβλημα που δεν πάω σε δημόσιο νοσοκομείο. Θέλω να γεννήσω σε νοσοκομείο αλλά όσο σκέφτομαι ότι θα γυρίσει και θα μου πει θέλω τόσα μου γυρίζει το μάτι ανάποδα. Δεν έχω πρόβλημα όταν γεννήσω με το καλό να του δώσω και παραπάνω αλλά επειδή θα θέλω να του τα δώσω και επειδή θα με κάνει να πιστέψω ότι αξίζει να του τα δώσω... Όχι επειδή υπάρχει ταρίφα και πρέπει να τα δώσω. Αν μου λες ότι δε σου κάνει και τίποτα!!!! Καλά κάνεις και τα παίρνεις!!!! Τουλάχιστον στο Ιδιωτικό Μαιευτήριο η γυναικολόγος μου μου έδωσε και απόδειξη που έβαλα στην εφορία!!!!!!!

JQVOp3.png

RMARY ειναι οντως εκνευριστικο να σου ζητανε. Αν εχω καταλαβει απο αλλα ποστ σου στο Αττικο γεννας? Κι εγω. Ποτε δεν μου ζητησε. Ρωτησαμε στο τελος και δωσαμε. Το ιδιο και η νυφη μου στο Ελενα. Καμια νυξη κατα τη διαρκεια. Βεβαια, οταν μου εκλεισε αμνιο μεσα στο νοσοκομειο, τον ρωτησαμε αν επρεπε να δωσουμε κατι σε αυτον που θα μου την εκανε και μας απαντησε οτι οι γιατροι ποτε δε λενε οχι σε λεφτα. Δεν ξερω αν υποννοουσε κατι, παντως δεν ειχα δωσει τιποτα σε καμια επισκεψη στο νοσοκομειο.

tndLp2.png

FgHKp2.png

Βρε κορίτσια...... γιατροί του Δημοσίου δεν είναι????? Δεν πληρώνονται από το Υπουργείο???? Γιατί να τους πληρώνουμε κι εμείς δηλαδή, δεν κατάλαβα?????? Εφόσον..... ουσιαστικά απαγορεύεται..... Αν είναι να πάμε σε Δημόσιο Μαιευτήριο, για να γλιτώσουμε κάποια χρήματα και να τα σκάσουμε στον εκάστοτε γιατρό που μας παρακολουθεί..... ποιός ο λόγος τελικά??? Τόση εκμετάλλευση πια??????

να ρωτησω κ εγω κατι τις εμπειρες απο τα δημοσια για να δω αν εγω τα ¨"παιρνω τζαμπα"η οι γιατροι εχουν προβλημα.Γενναω κ εγω σε δημοσιο.οι επισκεψεις γινονται το πρωι στο νοσοκομειο μια φορα το μηνα με την συμβολη των 3ευρω.Οταν λεμε επισκεψη δεν εννοουμε εξεταση εννοουμε να τσεκαρει τους υπερυχους η τις αιματολογικες που ηδη εχω κανει μεσα η εξω απο το νοσοκομειο κ να μου πει τα λεμε τον αλλο μηνα.φυσικα στο γραφειο του δεν υπαρχει μηχανημα υπερυχων τις πληρωνα μειωμενα μεν μεσα στο νοσοκομειο αλλα πληρωνω.δεν τον εχω ενοχλησει ποτε στο τηλ κ καθε φορα που με βλεπει του υπενθυμιζω ποσο ειμαι κ ποτε γενναω!κ προχθες μου ζητησε 1300 για την γεννα{ασχετα που το νοσοκομειο μου ειπε οτι η μονη μου υποχρεωση ειναι το δωματιο}200 για τον αναισθησιολογο παρολο που του ειπα οτι δεν θελω να κανω αναισθησια εκτος αν φτασω σε ακραιο σημειο κ δεν αντεξω{κ αυτο οχι για τα 200 ευρω αλλα γενικα ειμαι πολυ κατα των φαρμακων ,και στον οδοντιατρο ποτε δεν εχω κανει ενεση}αλλα αυτος επεμενε κ τελος μου αφησε ανοιχτο στην κριση μου να του δωσω κατι για τις επισκεψεις!

εσεις τι θα κανατε?{εγω ειμουν ετοιμη να τον βρισω αλλα ευτυχως κρατηθηκα}

και τον αναισθησιολογο πρεπει να τον πληρωσω κανει δεν κανει επισκληρηδιο επειδη θα τον ειδοποιησει οταν γεννησω?

Φιλενάδα..... sorry που θα το πω.... αλλά είμαι της γνώμης να μη δώσεις μία στον αναισθησιολόγο..... παρά μόνο εάν πραγματικά χρειασθεί να κάνεις αναισθησία...... κι όσο για το γιατρό σου..... αυτό που σε ρωτάει κάθε φοράς πόσο είσαι και πότε γεννάς..... κάτι μου κάνει...... σε ανοργανωσιά ίσως..... όλοι οι γιατροί του Δημοσίου..... έτσι λειτουργούν?????

Για χρήματα Δημοσίου είναι πάάάάάάάρα πολλάάάά!!!!!! Εγώ, από κοπέλες του κύκλου μου, που γεννήσανε σε Δημόσιο Νοσοκομείο, έδιναν ό,τι ήθελαν εκείνες στο γιατρό τους και κυρίως..... επειδή το ήθελαν..... δεν τους είπε κάποιος γιατρός κάτι.....

Και γιατί να του πληρώσεις επισκέψεις? Δεν κατάλαβα..... δεν τον επισκέπτεσαι στο Νοσοκομείο???? Δε δίνεις τη συμμετοχή σου???? Λοιπόν????? Αλήθεια, για ποιό Νοσοκομείο μιλάμε?????

Όλοι στο γδάρε πια........ Ούτε να γεννήσουμε δε μπορούμε..... αμάν πια.....

Υποθετω πως αν οι εξετασεις γινονται μεσα στο νοσοκομειο,θα παιρνεις αποδειξη και θα παιρνεις τα χρηματα απο το ταμειο σου.Οπως γινεται με τα λεφτα που πληρωνεις για το απογευματινο ραντεβου με τον γιατρο σου.

QUOTE]

Χαίρετε κορίτσια!!!

Συγνώμη που χρησιμοποιώ το ποστ άλλης κοπέλας για άσχετη ερώτηση:

Και εγώ στο Πανεπιστημιακό γεννάω, αυτό με τις αποδείξεις δεν το ήξερα! Δηλαδή αν πάω τις αποδείξεις των επισκέψεων στο ΙΚΑ ή στον ΟΑΕΕ, μου τα δίνουν πίσω;;;; Αφού υποτίθεται πως πρέπει να σε παρακολουθεί γιατρός του ταμείου, καλύπτουν αν είσαι με νοσοκομείου;;;

Πάντως σε γενικές γραμμές δεν ζητούν από μόνοι τους οι του Δημοσίου, εκτός από κάτι γύφτουλες! Δίνεις ότι θες-παίζει-έχεις ακούσει εσύ! Και σαφέστατα είναι λιγότερα από αυτά που θα δώσεις στο ιδιωτικό!!!!

Τώρα αν σε αναλάβει γιατρός στα απογευματινά σε αναλαμβάνει κανονικά σαν τον ιδιώτη! Ο μυστικός κώδικας για να σε προσέξει καλύτερα ο γιατρός το πρωί είναι να του δίνεις κάτι σαν επίσκεψη κάθε φορά πέρα από τα 3Ε!:roll::roll:

Και κάτι τελευταίο ο απογευματινός γιατρός παίρνει ένα μέρος των χρημάτων της επίσκεψης, τα άλλα τα παίρνει το νοσοκομείο! Αλλά δεν πληρώνεις υπέρηχους, καρδιοτοκογραφήματα κ.α. που στα κάνει ο ίδιος!

για αυτο τα εχω παρει κοριτσια.σαφως ειχα σκοπο να του δωσω φακελακι αλλα οχι αυτα τα λεφτα.οταν μου ειπε με υφος την τιμη η οποια ειναι πανω κατω αυτη που θα μου ζηταγε κ ενας ιδιωτικος γιατρος κ ειχε κ το θρασσος να ζητησει κ εξτρα φακελακι για τις επισκεψεις μου ανεβηκε η πιεση!κ ειναι μονιμος γιατρος του αττικο !δηλ χαζα χαζα θα φτασει κανα 2000 η γεννα σε δημοσιο νοσοκομειο?κ εγω γιατι δινω 550 ευρω το μηνα στο τεβε?

τωρα ο επομενος κανονισμενος υπερυχος μου ειναι 11/11 τοτε μου ειπε να παω για να του δειξω τον υπερυχο ολο τον Οκτωβρη δεν θεωρει οτι ειναι απαραιτητο να με δει!

αλλα κ εγω δεν θα χαριστω οταν θα ξαναπαω θα του πω οτι για να παρει τα χρηματα αυτα θελω αποδειξη νοσοκομειου να δω τι θα μου πει.καλα για το εξτρα φακελακι που θελει δεν θελω να σας πω τι θα παρει...καταλαβαινεται!

δαλιδα γιατι να του δωσω κατι περα απο τα 3 ευρω μεσα στο νοσοκομειο οταν δεν με εξεταζει κ κοιταει απλα τα χαρτια μου?να μου εκανε εναν υπερυχο η κατι αλλο ναι αλλα ετσι για την ασπρη του την ποδια?

δαλιδα γιατι να του δωσω κατι περα απο τα 3 ευρω μεσα στο νοσοκομειο οταν δεν με εξεταζει κ κοιταει απλα τα χαρτια μου?να μου εκανε εναν υπερυχο η κατι αλλο ναι αλλα ετσι για την ασπρη του την ποδια?

Αυτή είναι η τακτική, δώσε κάτι για να σου κάνω κ υπέρηχο κ από όλα!!!!:twisted::twisted::twisted:

Πάντως γιατί δεν ψάχνεις κ για κάποιον αλλο ή να σου συστήσουν κάποιον να ξέρεις τι κουμάσι είναι κ να πας συστημένη να ξέρει κ αυτός με τι έχει να κάνει!! Γιατί αυτοί ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα. Σου λέει αν θέλει!!!

Α, κ παζάρια παίζουν κορίτσια! Γύφτοι αυτοί, γύφτοι και μεις!

Αυτή είναι η τακτική, δώσε κάτι για να σου κάνω κ υπέρηχο κ από όλα!!!!:twisted::twisted::twisted:

Πάντως γιατί δεν ψάχνεις κ για κάποιον αλλο ή να σου συστήσουν κάποιον να ξέρεις τι κουμάσι είναι κ να πας συστημένη να ξέρει κ αυτός με τι έχει να κάνει!! Γιατί αυτοί ρίχνουν άδεια να πιάσουν γεμάτα. Σου λέει αν θέλει!!!

Α, κ παζάρια παίζουν κορίτσια! Γύφτοι αυτοί, γύφτοι και μεις!

ο γιατρος αυτος δεν μου εκανε απο την αρχη κλικ αλλα ειχα ενα πολυ ιδιαιτερο προβλημα κ δεν επιανα παιδι κ το καταλαβε αυτος γιατι ετυχε να κανει εργασια πανω σε αυτο.μεχρι κ τον 4 μηνα με ειχε τρομοκρατησει οτι η αποβολη ειναι πολυ πιθανη ενω εγω περα των γνωστων εμετων ειχα κ εχω μια παρα πολυ καλη εγκυμοσυνη.τωρα που βλεπω γιατι δεν μου αρεσε δεν μπορω ν κανω κ πολλα.στον 7 ποιος σε αναλαμβανει /γιατι θελω να γεννησω στο αττικο.επεισης εχω να σου πω οτι και να τον πληρωνα σε κανενα γραφειο δεν εχει μηχανημα υπερυχου.

τελος επικοινωνησα ανωνυνα με το γραφειο παραπονων του νοσοκομειου οπου αφου τρομοκρατηθηκαν μεχρι να καταλαβουν απο που παιρνω κ αν θελω να κανω μηνυση με συμβουλεψαν να εκφρασω το προβλημα μου στον κ Σαλαμαλεκη τον διευθυντη της γυναικολογικης |{ο οποιος μου ειχε προτινει αυτον τον γιατρο}φυσικα δεν μπηκα στον κοπο !καταλαβαινετε το γιατι!