Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ρουτίνα ύπνου - παραδείγματα

mami

Recommended Posts

Ποιά "ρουτίνα" εφαρμόζετε πριν βάλετε το παιδί σας (1,5 - 2 ετών) για ύπνο;

Μπορείτε να μου πείτε ακριβή παραδείγματα που θα με βοηθούσαν να καταλήξω κάπου κι εγώ;

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Διαφημίσεις

Εμείς έχουμε καθιερώση περίπου από τον 4ο μήνα να τον κανουμε μπάνιο 20:00 η ώρα μαζί με τον άντρα μου (είναι η αγαπημένη μας ώρα με το παιδί) και παιχνίδι στο κρεβάτι, αμέσως μετά πίνει το γαλατάκι του και κοιμάται (το πολύ μέχρι τις 21:00 έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και κοιμάται ήσυχος)

Αν βρισκόμαστε κάπου έξω εκείνη την ώρα τον κάνουμε μπάνιο από πριν και πάλι τον κοιμίζουμε μέχρι τις 21:00 στο καρότσι όμως.

Έτσι έχει μάθει πλέον και είμαστε όλοι ευχαριστημένοι!

uAq4.jpgMqhPp2.png

Στην ηλικία των 1 1/2 - 2 ετών στην κόρη μου είχαμε καθιερώσει το μπάνιο στις 20:00, γάλα αμέσως μετά και γύρω στις 20:30 την έβαζα στην κούνια, έκλεινα την πόρτα του δωματίου της και κοιμόταν. Γύρω στα 2 1/2 αρχίσαμε τα παραμυθάκια πριν τον ύπνο και κοιμόταν γύρω στις 21:00. Τώρα με το μωρό έχουμε ξεφύγει, αλλά προσπαθώ να στρώσω κι αυτόν για να επανέλθουμε σε λογικές ώρες για ύπνο.

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Στην ηλικία των 1 1/2 - 2 ετών στην κόρη μου είχαμε καθιερώσει το μπάνιο στις 20:00, γάλα αμέσως μετά και γύρω στις 20:30 την έβαζα στην κούνια, έκλεινα την πόρτα του δωματίου της και κοιμόταν. Γύρω στα 2 1/2 αρχίσαμε τα παραμυθάκια πριν τον ύπνο και κοιμόταν γύρω στις 21:00. Τώρα με το μωρό έχουμε ξεφύγει, αλλά προσπαθώ να στρώσω κι αυτόν για να επανέλθουμε σε λογικές ώρες για ύπνο.

Απλώς έχω παρατηρήσει ότι μου κοιμάται πιό εύκολα όταν πιούμε γάλα και μετά κάνουμε μπάνιο, παρά όταν κάνουμε μπάνιο και μετά πίνουμε γάλα!!!!!!!!!!

Φαίνεται η διαδικασία που πίνει το γάλα στο σαλόνι, με εμάς μαζί...την ξαγρυπνάει λιγάκι!!!!

ΑΠό την άλλη μου λένε ότι δεν είναι σωστό το παιδί να πίνει πρώτα γάλα και μετά να κάνει μπάνιο. Μάλλον για το στομαχάκι του!!!!!!

Τι να πω. Έχω μπερδευτεί!!!!!!!

kTB4p3.png

N9Mep2.png

Ναι γενικά δεν πρέπει να κάνει μπάνιο φαγωμένο. ρώτο το παιδίατρο καλύτερα όμως πόσο σοβαρό είναι αφού έχετε βολευτεί έτσι.

εμείς κάνουμε μπάνιο στις 9 (κάπου στο τέταρτο με εικοσάλεπτο) μετά γάλα κ κατά τις 10 τον πάω στο κρεβάτι μας κ χαζοπαίζουμε για κανά τέταρτο ή κ λίγο περισσότερο. μετά τον βάζω στο δικό του κρεβάτι αφού τον κάνω 1-2 βόλτες αγκαλιά για να χαλαρώσει κ κοιμάται μόνος του. τώρα είναι 1,5 χρονών.

Μετα την καταιγίδα, έρχεται πάντα η λιακάδα.

Διαφημίσεις

Ο Κωνσαντινος ειναι 31 μηνων τωρα και κουραστικαμε να τοθ κανουμε προγραμμα , του ειχαμε προγραμμα τον πρωτο χρονο και καποθ εκει 13-14 μηνω το χαλασαμε , ημουνα και εγω εγκυος και αρκετα κουρασμενη . Το στρωσαμε ομως λιγο κοντα στη γεννα και αμεσως μετα τη διελευση της μπεμπας σπιτι μας . Απο 19 μηνων ο Ντινος κοιμαται απο τις 9.30 στο κρεββατι του χαιδευοντας μας τα μαλλια , καποια στιγμη μεσα στη νυχτα ερχεται σε μας. Αυτο δεν μπορουμε να το κοψουμε με τιποτα προς το παρον .

Η μπεμπα απο 7 μηνων κοιμαται μονη της στο κρεββατακι της , γαλατακι και νανι το αργοτερο εως τις 9.30 εως το πρωι .

Από την ημέρα που ήρθαμε σπίτι από το μαιευτήριο τον κάνουμε μπάνιο κάπου μεταξύ 8:00 με 9:00, πίνει γάλα στο δωμάτιό του και κοιμάται.

Τους πρώτους οκτώ μήνες, που θήλαζε, τον έπαιρνε ο ύπνος στο στήθος και τον άφηνα κοιμισμένο στην κούνια. Από κει και μετά τον αφήνω ξύπνιο του λέω καληνύχτα και αποκοιμιέται μόνος του.

Συνήθως το αργότερο 9:00 με 9:30 έχει κοιμηθεί. Μερικές φορές μπορεί να μη νυστάζει ( π.χ. αν έχει κοιμηθεί μεσημέρι) τότε μετά το γάλα τον αφήνω να παίζει στο δωμάτιό του (κανένα μισάωρο) αυστηρά στο δωμάτιό του όμως και χωρίς τη δική μας παρουσία (ξέρει ότι αφού πάει αυτός για ύπνο είναι η ώρα που ξεκουραζόμαστε και εμείς). Μόλις κουραστεί με φωνάζει να τον σκεπάσω και να του κλείσω το φως.

etCDp3.png hk8kp3.png

Η μαμά του Ευριπίδη και της Ιφιγένειας

συγνωμη κιολας...αλλα αυτα που λετε μου φαινονται λίγο περίεργα...δηλαδη οταν λετε "την έβαζα στην κούνια, και έκλεινα την πόρτα του δωματίου της":shock::shock::shock::shock:..σοβαρολογειτε???

ή οταν λετε τον αφήνω "αυστηρά στο δωμάτιό του όμως και χωρίς τη δική μας παρουσία"..

συγνωμη ρε κορίτσια...προς τι τόση αυστηρότητα?? εμενα σαν τιμωρία μου ακούγεται...

και εμενα κοιμάται στις 9 καθε βραδυ κρατωντας μου ξαπλωμένη το χερι αλλα ουδέποτε σκεφτηκα να κλεισω την πόρτα του δωματίου της... ουτε να την αφησω αυστηρά μονη της...δηλαδη τί καλο προσφέρει αυτο στο παιδί???

...

"αυστηρά στο δωμάτιό του όμως και χωρίς τη δική μας παρουσία"..

συγνωμη ρε κορίτσια...προς τι τόση αυστηρότητα?? εμενα σαν τιμωρία μου ακούγεται...

και εμενα κοιμάται στις 9 καθε βραδυ κρατωντας μου ξαπλωμένη το χερι αλλα ουδέποτε σκεφτηκα να κλεισω την πόρτα του δωματίου της... ουτε να την αφησω αυστηρά μονη της...δηλαδη τί καλο προσφέρει αυτο στο παιδί???

Δεν τίθεται θέμα τιμωρίας. Δεν τον πιέζουμε να κάνει κάτι που δεν θέλει. Δεν υποφέρει παίζοντας στο δωμάτιό του. Αν φωνάξει θα πάμε να δούμε τι θέλει, αν ζητήσει κάτι θα του το δώσουμε. Απλά ξέρει (και έχει μάθει να σέβεται) ότι μετά από κάποια ώρα θέλουμε και δικαούμαστε και μεις να ξεκουραστούμε.

Πολλές φορές, τον τελευταίο χρόνο, μου έχει ζητήσει μόνος του να του κλείσω την πόρτα για να μη μπαίνει φως και για να έχει περισσότερη ησυχία. Το ότι δεν χρειάζεται "βοήθεια" για να κοιμηθεί είναι θετικό για την αυτοπεπείθησή του. Είναι ένα ήρεμο παιδί, χωρίς αβάσιμους φόβους (σκοτάδι κλπ.)

etCDp3.png hk8kp3.png

Δεν τίθεται θέμα τιμωρίας. Δεν τον πιέζουμε να κάνει κάτι που δεν θέλει. Δεν υποφέρει παίζοντας στο δωμάτιό του. Αν φωνάξει θα πάμε να δούμε τι θέλει, αν ζητήσει κάτι θα του το δώσουμε. Απλά ξέρει (και έχει μάθει να σέβεται) ότι μετά από κάποια ώρα θέλουμε και δικαούμαστε και μεις να ξεκουραστούμε.

Πολλές φορές, τον τελευταίο χρόνο, μου έχει ζητήσει μόνος του να του κλείσω την πόρτα για να μη μπαίνει φως και για να έχει περισσότερη ησυχία. Το ότι δεν χρειάζεται "βοήθεια" για να κοιμηθεί είναι θετικό για την αυτοπεπείθησή του. Είναι ένα ήρεμο παιδί, χωρίς αβάσιμους φόβους (σκοτάδι κλπ.)

Δεν θέλησα να θίξω κανεναν και συγνωμη αν ακούστηκε λάθος. Ειναι ίσως η διαφορετική ψυχολογία του καθε γονέα. Εγω προτιμώ το παιδί να ειναι πάντα μαζί μας. δεν μου αρεσει η ιδέα το βραδυ να κάθεται μόνο του μέσα ενω μπορεί να παίξει μαζι μας πριν κοιμηθεί. ετσι κάνουμε ως σημερα και χαίρομαι να τη βλεπω να το ευχαριστιέται όσο και εμεις. Δεδομένου ομως οτι η μικρή μας γενικά μεχρι σημερα είναι πολύ ευκολη σε όλα (υπνο, φαι κτλ) δεν μπορω να πω οτι εχω κουραστεί αν και δεν εχω καμια απολύτως βοήθεια από κανεναν και ειμαι 24 ωρες το 24ωρο μαζι της..σιγουρα οι ωρες που κοιμάται προσφερουν χαλαρωση και σε εμενα και στον πατέρα της...παιζει και το οτι δεν εχω γυρίσει ακόμα στη δουλεια (αν και να πω την αλήθεια μάλλον θα κουράζομαι λιγότερο στη δουλεια από οτι τωρα ολη μερα κυνηγωντας τη μικρή..). παντως σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν θα εκλεινα την πορτα στο δωμάτιο της... μπορει να ακουγομαι υστερική αλλα θέλω να εχω ησυχο το κεφαλι μου..ρε παιδί μου..κατι να γίνει..οτιδήποτε..υπάρχει πιθανότητα να μην το παρεις ειδηση με κλειστη την πόρτα... (μην μου πειτε οχι....υπάρχει...)

Διαφημίσεις

despoina100 υπαρχει μια ειδοποιος διαφορα μεταξυ των παιδιων σας....Το δικο σου ειναι μηνων ενω της Dems ειναι 3 και χρονων.Σαφως και πολλα υπαρχει πιθανοτητα να συμβουν....

6bMYp2.png

Despoina100 δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Το post σου ήταν η αυθόρμητη απάντηση μιας τρυφερής μανούλας. Ίσως έπρεπε εγώ να είμαι πιο αναλυτική, αλλά προσπαθώ να συμπυκνώνω αυτά που θέλω να πω για να μην κουράζονται οι άλλοι να τα διαβάζουν.

Επίσης αυτό που λέει η martha είναι πολύ σωστό.

despoina100 υπαρχει μια ειδοποιος διαφορα μεταξυ των παιδιων σας....Το δικο σου ειναι μηνων ενω της Dems ειναι 3 και χρονων.Σαφως και πολλα υπαρχει πιθανοτητα να συμβουν....

Επειδή όντως πολλά μπορούν να συμβούν, εμείς χρησιμοποιούμε ακόμα την ενδοεπικοινωνία.

etCDp3.png hk8kp3.png

Εμείς γύρω στις 8.30 με 9 κάνουμε το μπάνιο και μετά ύπνο, απλώς μπορεί να έχουμε μια απόκλιση μισής ώρας. Εξαιρούνται οι μέρες που έχουμε κόσμο, γιατί τότε αποκλείεται να κοιμηθεί στην ώρα της, ακόμα κι αν της κάνουμε το μπάνιο όταν πρέπει, και βέβαια όταν βγαίνουμε (τότε γυρνάμε κατά τις 10.30 - 11.00, ή αλλιώς κάνουμε μπάνιο νωρίτερα και μετά βγαίνουμε κι ο Θεός βοηθός).

Μερικές φορές δεν κοιμάται με τιποτα, πάντως, οπότε την αφήνουμε μαζί μας ως τις 10, μέχρι να γλαρώσει. Πόρτα ούτε εμείς κλείνουμε, αλλά δεν χρησιμοποιούμε ενδοεπικοινωνία.

Το γάλα είναι μεγάλη ιστορία... προς το παρόν την ταϊζουμε μισοκοιμισμένη κατά τις 10.30 -11.00, γιατί τρώει το απογευματινό αρκετά αργά. Ο επόμενος στόχος είναι να το πίνει αμέσως μετά το μπάνιο και πριν από τον ύπνο.

Εdit για να συμπληρώσω την περιγραφή:

Με το που πάμε να την ξεντύσουμε για το μπάνιο, βάζουμε νανουρίσματα και ανάβουμε το φωτάκι της νυχτας. Μετά το μπάνιο, κι αφου έχει βάλει το πυτζαμάκι, ο μπαμπάς την παίρνει αγκαλιά (εγώ όχι λόγω αποκόλλησης) και η μικρή σβήνει ένα ένα τα φώτα: του καθιστικού (τα ξαναανάβουμε όταν κοιμηθεί, εννοείται), του διαδρόμου, του δωματίου της. Την βάζουμε στο κρεβάτι, παίρνει αγκαλιά το κουβερτάκι και το αρκουδακι της, σταματάμε τη μουσική και βάζουμε ένα άλλο παιχνιδάκι από αυτά που τα τραβάς και παίζει νανούρισμα για λίγο, ξέρετε. Με λίγη τύχη, θα κοιμηθεί ύστερα από 5 -10 λεπτά αφου τριγυρίσει λίγο μέσα στην κούνια.

Η δικιά μου είναι 7 μηνών. Περάσαμε από ένα στάδιο που την έβαζα στη κούνια κ την έπαιρνε ο υπνος, αλλά εδώ κ αρκετούς μήνες κοιμάται πάνω μου την ώρα του θηλασμού. Αν έχει φάει πολύ κ δεν την παίρνει ο ύπνος, τότε κόβω χιλιόμετρα! Αν τη βάλω στη κούνια κ βγω από το δωμάτιο, μας ακούει όλο το τετράγωνο. Αν καθήσω εκεί θα αρχίσει να μου χαμογελάει κ θα θέλει παιχνίδια!

Τελικά έχουμε καταλήξει να την έχουμε στο κρεβάτι μας να παίζει κ όταν νυστάξει να τρώει κ να κοιμάται πάνω μου. Μετά τη μεταφέρω στη κούνια της!

Επίσης έχουμε ένα πρόβλημα κ με την ώρα του ύπνου..... κάποιες φορές κοιμάται κατά τις 10 (τί ωραίες βραδιές!!!) αλλά συνήθως πηγαίνει 11.30-12 για να αρχίσει να τρίβει τα ματάκια!

Γενικά είναι εύκολο μωρό κ αυτό με παρηγορεί! Θέλω να ελπίζω πως στο μέλλον θα φτιάξει το πρόγραμμά της! Είναι ωραία όταν κοιμάται στις 10.... ξεκουράζομαι! :)

εμένα ο μικρός μου είναι 2 ετών, πρώτα πηγαίνουμε στο δωμάτιο και λέμε παραμυθάκι, μετα ααγκαλίτσα ακούμε την καρδούλα της μαμάς, δίνουμε φιλάκι, λέμε καληνύχτα και παίρνουμε το αρκουδάκι κι ένα μικρό κουβερτάκι που έχει από μωρό και πάμε στο κραβάτι (χωρίς πιπίλα- την κόψαμε)εκεί κοιμάται μόνος του.αρχικά ξάπλωνα κι εγώ απέναντι, τώρα πλέον δεν χρειάζεται!

Παναγιώτης 4,5 χρονών

Διαφημίσεις

Και μας η διαιδικασια περιλαμβανει μπανιο και γαλα. Τον μεγαλο απο 4 μηνων (τωρα ειναι 26μηνων) τον κανουμε μπανιο γυρω στις 9μισι. Μετα πινουμε το γαλα αγκαλια στην πολυθρονα και μετα στο κρεβατι του για υπνο. Σκοτεινα γιατι ετσι τον συνηθησε ο πατερας του. Γενικα δεν τον νανουρισαμε ποτε. Αν ειμαστε εξω ή εχουμε κοσμο μπορει να μην κανει μπανιο. Κοιμαται οταν γυρισουμε στο σπιτι ή αφου φυγουν οι επισκεψεις αφου πιει το γαλα του ομως.

Τον μικρο που ειναι 2 μηνων τον κανουμε μπανιο κατα τις 11μισι (σε αυτη την ηλικια το ιδιο καναμε και στον μεγαλο) μετα γαλα και υπνο. Το μωρο κοιμαται μαζι μας αλλα εχω ενδοεπικοινωνια και στους δυο ο καθενας την δικη του και μαλιστα υποτιθεται οτι παρακολουθει και την αναπνοη.

Νομιζω οτι ειναι στο παιδι ποσο βολικο θα ειναι και στον γονιο βεβαια τι θελει να κανει. Απλα καπου διαβασα οτι δεν ειναι καλο να συνιθιζεις ενα μωρακι / παιδακι σε κατι που θα χρειαστει αργοτερα να κοψεις. Πχ ωραια το κρατας αγκαλια και το πας περαδωθε οταν ειναι 5 κιλα. Οταν γινει 12 ομως τι κανεις? Και παλι ομως ειπαμε ειναι και στο παιδι να ειναι βολικο

wQjhp2.png f6fAp2.png

συγνωμη κιολας...αλλα αυτα που λετε μου φαινονται λίγο περίεργα...δηλαδη οταν λετε "την έβαζα στην κούνια, και έκλεινα την πόρτα του δωματίου της":shock::shock::shock::shock:..σοβαρολογειτε???

ή οταν λετε τον αφήνω "αυστηρά στο δωμάτιό του όμως και χωρίς τη δική μας παρουσία"..

Το κλείσιμο της πόρτας δεν αφορά καμία τιμωρία φυσικά, όμως επειδή η συνήθεια έχει μεγάλη δύναμη είναι κάτι που το κάνω από όταν ήταν σχεδόν ενός έτος μόνο και μόνο για να μην της κακοφανεί όταν θα την κλείσω αργότερα.... Φαντάζομαι ότι όταν το παιδί σου με το καλό μεγαλώσει θα θέλεις να κλείνεις την πόρτα του δωματίου σου επειδή θα συνεχίσεις να έχεις σεξουαλική ζωή σωστά? Ε, αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη! Επίσης, όταν μπαίνω στο δωμάτιο της τώρα και είναι η πόρτα κλειστή (το βράδυ την κλείνουμε) πάντα χτυπάω την πόρτα γιατί αυτό θέλω να κάνει κι εκείνη σε λίγο καιρό. Πέρα από αυτό όμως, όταν γύριζα στο σπίτι στις 19:00 και ασχολιόμουν για μιάμισι ώρα αποκλειστικά με εκείνην, όταν κοιμόταν είχα πολλά πράγματα να κάνω. Δεν μπορούσα λοιπόν να την ενοχλώ με απορροφητήρες (μαγείρεμα βλέπεις), σκούπες ηλεκτρικές (σκούπισμα - σφουγγάρισμα) κτλ μιας και η δική μου μέρα δυστυχώς δεν τελείωνε εκεί! Πράγματα που θέλω να πάρει ως δεδομένα τα κάνω από όταν ήταν μωρό για να μην την εντυπωσιάσουν αργότερα (ένα πρόχειρο παράδειγμα: φοράμε από την στιγμή που γεννήθηκε όλοι ζώνη στο αυτοκίνητο- ακόμα και οι πίσω - και τώρα της φαίνεται αδιανόητο να μην φορέσει κάποιος ζώνη ακόμα και για ένα χιλιόμετρο). Και δεν είναι καθόλου επικίνδυνο όταν έχεις ενδοεποικοινωνία....

Ξέρεις, τα μωρά όταν γεννιούνται είναι με 0 χιλιόμετρα το κοντέρ τους. Ότι συνήθεια αποκτήσουν καλή ή κακή, ευθυνόμαστε εμείς. Ο καθένας ορίζει τις συνήθειες που θέλει να έχουν τα παιδιά του ανάλογα με το τι θεωρεί εκείνος σημαντικό και σοβαρό. Και φυσικά καμία αυστηρότητα.....

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Ακριβώς τα ίδια πιστεύω κι εγώ.....

LCizp3.pngI0Pwp3.png

Για εμας το να τον κοιμησω ειναι πανευκολο, το να διατηρησω τον υπνο του ολη την νυχτα δεν καταφερα ακομα.

Ειναι 5 μιση μηνων και ολη την ημερα κοιμαται μονο 2 η 3 το πολυ 20αλεπτα. Οποτε 8 και μιση το βραδυ κανουμε μπανιο, πινουμε το γαλα μας και εχουμε κοιμηθει μεσα σε 10 λεπτα το πολυ. Αλλα αυτο κραταει μεχρι την 1 που ξυπναει για γαλα οπωσδηποτε και δεν τον ξεγελας με τιποτα. Μετα ξανακοιμαται αλλες φορες μεχρι τις 4 και μιση αλλες φορες μεχρι τις 5 και μιση. Και αυτος ειναι ο υπνος του. Μετα ειναι ντουρασελ ολη την ημερα. Απορω πως αντεχει με τοσο λιγο υπνο. Εγω τα εχω παιξει τελειως απο την κουραση.

Ξεκινάμε τη διαδικασία με ένα χαλαρωτικό μασαζάκι.

Συνεχίζουμε με ζεστό μπάνιο.

Βάζουμε πυτζάμες κι αν είμαστε ακόμα χαχαχούχα, πάμε στο σαλόνι να βρούμε το μπαμπά και να παίξουμε λίγο ακόμη.

Καληνυχτίζουμε όλους όσους είναι στο σπίτι (κουνάμε το χέρι) και μας καληνυχτίζουν (ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΠΕΜΠΗ, ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΜΠΕΜΠΗ)

Ξαπλώνουμε μαζί στο κρεβάτι με κλειστά φώτα, πίνουμε μαμόγαλο και όταν κοιμηθούμε μας φτυαρίζει η μαμά και μας πάει στην κούνια μας...

κοριτσια,μου φαινονται λιγο too good to be true,ολα τα παραπανω.οπως λεει και το τικερ μου,ειμαστε στον 10 μηνα πλεον...

λοιπον,καθε μερα κοιμαται μεταξυ 21.00 με 22.30,αναλογα το ποσες ωρες εχει κοιμηθει κατα τη διαρκεια της ημερας!το μπανιο συνηθως κατα τις 20.00,αλλα δεν κανουμε μπανιο καθε μερα σωνει και καλα!κανουμε τοπικο πλυσιμο ομως καθε φορα που αλλαζουμε πανα.τωρα στο δια ταυτα ,δλδ στο θεμα υπνος,επειδη θηλαζω ακομα,κοιμομαστε αγκαλιτσα στο διπλο κρεβατι!διαφορετικα ,θα επρεπε να ξυπναω-σηκωνομαι-θηλαζω-νανουριζω-κοιμιζω περι τις 3-4 φορες κατα τη διαρκεια της νυχτας,αλλα μετα δεν θα εβγαζα την ημερα................και φυσικα φοβαμαι πως το παιδι εχει μαθει να κοιμαται μονο μαζι μου και στο διπλο κρεβατι και στηνκρεβατοκαμαρα μου ,αλλα δεν βρισκω αλλη λυση......προς το παρον...καμια ιδεα?

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

• 3 weeks later...

Εμένα αν και μικρή ακόμη, 3 μηνών και 4 ημερών, έχει συνηθίσει την ρουτίνα ύπνου. Την κάνουμε μπάνιο γύρω στις 9 μετά της κάνω μασαζάκι με λαδάκι, την ντύνω και της δίνω το γάλα της. Συνήθως αποκοιμιέται τρώγοντας ή νανουρίζεται 10-15 λεπτα με την πιπίλα στην κούνια της. Την ταίζω με χαμηλό φωτισμό στο δωμάτιό της και έτσι το έχει συνηθίσει. Κοιμάται σερί μέχρι το πρωί (τις τελευταίες μέρες την ξυπνάω εγώ μετά τις 9)!!!!

GUryp2.png

• 1 month later...

Μηπως μπορει να μου δωσει κανεις καμια ιδεα?

Μεχρι τωρα, σχεδον απο τον πρωτο μηνα, ειχαμε την ιδια ρουτινα. Χαλαρο και οχι εντονο παιχνιδι 1 ωρα πριν τον υπνο, μπανακι, χαμηλα φωτα, γαλατακι και νανι. Αυτο δουλευε μεχρι πριν 2 εβδομαδες.

Τωρα δεν θελει να κοιμηθει με τιποτα. Πινει το γαλα νυσταγμενος και μετα σαν να τον χτυπαει ρευμα, τσουπ, ορθιος και θελει μονο παιχνιδια. Χθες μαλιστα μου εδειχνε την πορτα και ηθελε να κατεβει απο την αγκαλια και πηγε και ανοιξε το φως :roll:

Προσπαθησα να προσαρμωσω νεα ρουτινα, με παιδικα βιβλια και παραμυθια που πολυ τα απολαμβανει, να παρατεινω το χρονο χαλαρωσης, να του δωσω το γαλα στο σαλονι, να τραγουδησω κατι και να πουμε καληνυχτα σε ΟΛΑ τα πραγματα του σπιτιου...τιποτα. Παλια τον επαιρνα αγκαλιτσα να ηρεμησει και να χαλαρωσει αλλα τωρα οταν τον παιρνω, τραγουδαει και κουναει τα χερια - ποδια του. Νυσταζει, χασμουριεται, αλλα ειναι μεσα στην καλη χαρα. Εκει που κοιμοταν 8, τωρα μπορει να φτασει 10:30 και να μην βλεπω φως στον οριζοντα. Ειναι τουρμπο.

Τι να κανω?

Δεν θελω να τον αφησω στην κουνια του να κλαιει γιατι δεν το εχω κανει ποτε και δεν θελω να το κανω και ποτε. Αφηστε που τις λιγες φορες που αναγκαστηκα να τον αφησω να κλαιει ( να φτιαξω γαλα ) εκνευριζεται τοσο πολυ που δεν κοιμαται μετα για ωρες και καλιει ασταματητα ακομα και στην αγκαλια μου.

citron να χαίρεσαι τον γιόκα σου. Περίπου σε αυτή την ηλικία ξαφνικά μου το έκανε και εμένα. Δοκίμασα διάφορα για μερικές ημέρες τίποτε και θα την πω την αμαρτία μου για δύο νύχτες τον άφησα να κλάψει αρκετή ώρα ώσπου αποκοιμήθηκε. Εμπαινα βέβαια στο δωμάτιο του έλεγα ότι είναι ωρα για νανι και εφευγα. Τώρα σωστό λάθος δούλεψε, το τρίτο βράδυ επανήλθαμε.

• 1 month later...

Εμείς στο θέμα ύπνου τα πάμε χάλια. Σε γενικές γραμμές η μικρή μου είναι αρκετά υπάκουη όταν της λέμε "μη εκεί, κακο" φεύγει χωρίς αντίρηση. Όταν όμως έρχεται η ώρα του ύπνου τα πράγματα αλλάζουν. Από μικρή κοιμάται στην αγκαλιά μου, λόγω παληνδρομησης, αφού μετά το γάλα έπρεπε να την κρατήσω αγκαλιά τουλάχιστον μισή ώρα, οπότε την είχε ήδη πάρει ο ύπνος και την έβαζα στο κρεβάτι της. Όλα αυτά τα ωραία μέχρι που έκλεισε χρόνο. (τώρα είναι 17 μηνών.) Κάποια στιγμή ξαφνικά μόλις πήγαινα να την βάλω στο κρεβάτι της ξυπνούσε και άρχιζε να κλαίει μέχρι να την ξαναπάρω αγκαλιά. Μετά ξαναπροσπαθούσα να την βάλω κάτω, ξαναξύπναγε και ξανά και ξανά. Ένα βράδυ το κάναμε αυτό 8 φορές μέχρι να καταφέρω να την βάλω σιγά σιγά για να μην ξυπνήσει, στις 2 το βράδυ πλέον!!!!. Κάπου τότε σκέφτηκα να αλλάξω τον τρόπο που την κοιμήζω και να την μάθω να κοιμάται μόνη της. Ξεκίνησα με παραμύθια και τα σχετηκά αλλά ήταν χειρότερα γιατί ξαγρυπνούσε. Οπότε ειμαστε ξανά στον παλιό τρόπο, όπου αν κάτσει στην κούνια της με την 3η φορά είμαι χαρούμενη. Δεν ξέρω τι να κάνω....έχω δοκιμάσει διάφορους τρόπους αλλά δεν πιάνει κανένας. Την έχω αφήσει να κλαίει, κάθομαι μαζί της να την χαϊδεύω, αλλά το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Τα μεσημέρια λόγω δουλειάς κοιμάται στη μητέρα μου και κοιμάται μόνη της χωρίς αντίρηση. Στο σπίτι την πιάνει αμόκ αν προσπαθήσω να την αφήσω μόνη της. Τι να κάνω;;;;;;;