Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καταγγέλω κτηματομεσιτική εταιρία

Recommended Posts

Είμαι απίστευτα εκνευρισμένη με το θράσσος και την υποκρισία των υπαλλήλων μεγάλου κτηματομεσιτικού ομίλου με παγκόσμιο δίκτυο.

Συγκεκριμένα διαθέτω προς πώληση ακίνητο.

Με προσέγγισαν οι συνεργάτες της εταιρίας έπειτα από αγγελία που είχα βάλει και ανέφερε όχι μεσίτες, δέχτηκα συνεργασία χωρίς να ζητήσω ειδικότερη τιμή όπως συνηθίζεται σε κάθε πώληση, και η συνεργάτης τους μου είπε να βάλουμε αρχική τιμή στο συμβόλαιο την τελική μόνο για το τυπικό της υπόθεσης, (με αποτέλεσμα να την παρουσιάσει σαν αρχική στον πελάτη και να αναγκαστώ να κάνω και άλλη οικονομική υποχώρηση), και ότι θα ήταν μόνο μεταξύ μας και δεν θα την ανέφερε σε πιθανό πελάτη. Με προσέγγισε με πολύ φιλικό τρόπο δήθεν κατανόησης της ανάγκης μου για πώληση και λέγοντας ότι θα τα βρούμε.., μου υποσχέθηκε σε μένα και σε άλλα άτομα ότι δεν θα επιβαρυνόμουν εγώ με το ποσό του ΦΠΑ από την πώληση και εμφανίστηκε μετά κατηγορώντας με και για αναξιόπιστη (συγκεκριμένα είπε ότι λέω ψεματάκια και για τα δύο παραπάνω θέματα).

Γνωρίζω ασφαλώς ότι υπέγραψα συμφωνητικό με την εταιρία και το αποδέχομαι πλήρως αλλά ταυτόχρονα θεωρώ υποκριτικό και χειριστικό να αναφέρονται οι υπάλληλοι στο συμφωνητικό αποκαλώντας το απλά τυπικό και υποσχόμενοι διαφορετική τελική από την αναγραφόμενη οικονομική συμφωνία. Και φυσικά το χειρότερο από όλα είναι ότι μετακύλυσε την ευθύνη σε μένα χρησιμοποιώντας προσβλητικές κατηγορίες στο πρόσωπο μου.

Διαφημίσεις

Είμαι απίστευτα εκνευρισμένη με το θράσσος και την υποκρισία των υπαλλήλων μεγάλου κτηματομεσιτικού ομίλου με παγκόσμιο δίκτυο.

Με προσέγγισαν οι συνεργάτες της εταιρίας έπειτα από αγγελία που είχα βάλει και ανέφερε όχι μεσίτες, δέχτηκα συνεργασία χωρίς να ζητήσω ειδικότερη τιμή όπως συνηθίζεται σε κάθε πώληση, και η συνεργάτης τους μου είπε να βάλουμε αρχική τιμή στο συμβόλαιο την τελική μόνο για το τυπικό της υπόθεσης, (με αποτέλεσμα να την παρουσιάσει σαν αρχική στον πελάτη και να αναγκαστώ να κάνω και άλλη οικονομική υποχώρηση), και ότι θα ήταν μόνο μεταξύ μας και δεν θα την ανέφερε σε πιθανό πελάτη. Με προσέγγισε με πολύ φιλικό τρόπο δήθεν κατανόησης της ανάγκης μου για πώληση και λέγοντας ότι θα τα βρούμε.., μου υποσχέθηκε σε μένα και σε άλλα άτομα ότι δεν θα επιβαρυνόμουν εγώ με το ποσό του ΦΠΑ από την πώληση και εμφανίστηκε μετά κατηγορώντας με και για αναξιόπιστη (συγκεκριμένα είπε ότι λέω ψεματάκια και για τα δύο παραπάνω θέματα).

Γνωρίζω ασφαλώς ότι υπέγραψα συμφωνητικό με την εταιρία και το αποδέχομαι πλήρως αλλά ταυτόχρονα θεωρώ υποκριτικό και χειριστικό να αναφέρονται οι υπάλληλοι στο συμφωνητικό αποκαλώντας το απλά τυπικό και υποσχόμενοι διαφορετική τελική από την αναγραφόμενη οικονομική συμφωνία. Και φυσικά το χειρότερο από όλα είναι ότι μετακύλυσε την ευθύνη σε μένα χρησιμοποιώντας προσβλητικές κατηγορίες στο πρόσωπο μου.

Εγώ γνώρισα πολλούς κτηματομεσίτες (και μεγάλες εταιρείες και μεμονωμένους επιχειρηματίες) όταν έψαχνα για να αγοράσω σπίτι. Διαπίστωσα ότι ο κλάδος έχει ΠΟΛΛΟΥΣ απατεώνες. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουμε κι εμείς τις ευθύνες μας όταν την πατάμε. Πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα που βάζουμε την υπογραφή μας (αν ήσουν άντρας θα σε είχε προειδοποιήσει η μητέρα σου με το γνωστό ρητό :cool:) καθώς αυτό που μένει είναι ο,τιδήποτε υπάρχει γραπτώς και όχι τα προφορικά "μου είπε", "του είπα".

.....δε νομίζω τάκη....

Δίκιο έχετε και ελπίζω να πήρα ένα μάθημα, αλλά δε μου αρέσει να ζω και στην καχυποψία... Τη δουλειά τους να την κάνουν και τιμή τους είναι ασφαλώς, όπως σε κάθε επάγγελμα, αλλά οφείλουν να είναι ειλικρινείς. Εννοείται ότι ευθύνομαι που στάθηκα αφελής, απλά με απογοητεύει το γεγονός ότι ανακαλύπτω συνεχώς πόσο υποκριτές και ανέντιμοι γίνονται κάποιοι για το συμφέρον τους και δυστυχώς είναι πολλοί.

Έχεις δίκιο... Κι εμένα δε μου αρέσει να είμαι διαρκώς καχύποπτη και να βλέπω τους ανθρώπους με μισό μάτι. Ωστόσο ακολουθώ την εξής τακτική: Αν ο απέναντί μου θέλει να κινηθούμε σε "φιλικό επίπεδο" το δέχομαι. Όταν όμως ο ίδιος μου βγάζει συμβόλαια και με υποχρεώνει να υπογράψω για να κατοχυρωθεί και ο ίδιος νομικά, τότε δεν υπάρχει πλέον θέμα "φιλικού διακανονισμού" και κοιτάζω κι εγώ τα δικά μου συμφέροντα.;)

Ειδικά για τον κτηματομεσιτικό κλάδο έχω άπειρες ιστορίες να αναφέρω, απλά δε θέλω να θεωρηθεί το post μου ως δυσφήμιση για τον κλάδο (ξέρω κάπου εκεί έξω θα έχει και κανέναν σωστό επαγγελματία :cool:) και γι' αυτό δεν λέω άλλα.

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

• 1 month later...
Εγώ πάλι θεωρώ τους κτηματομεσίτες, τους ταξιτζήδες και τους γιατρούς ίδιας ποιότητας επαγγελματίες. Ένα πολύ μικρό ποσοστό μέσα από αυτούς είναι τίμιοι.

Πολύ ισοπεδωτική και επιπόλαιη θεωρώ την απάντησή σου...Ελπίζω να μη χρειαστεί ποτέ εσύ ή κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο να μεταφερθείτε επειγόντως από κάποιο ΤΑΞΙΤΖΗ σε ένα νοσοκομείο για να σώσει τη ζωή σας κάποιος ΓΙΑΤΡΟΣ, ίδιας ποιότητας...

Aπλα σε ολεις τις ειδικοτητες θα υπαρχουν επαγγελματιες και μη...παντου συμβαινει αυτο...γιαυτο εχουμε και το περιθωριο της επιλογης....

καλημέρα!

σε τέτοια θέματα οφείλουμε να είματε πολύ προσεκτικοί.

αυτοί την δουλειά τους θέλουν να κάνουν.

και εγώ παθούσα είμαι και σε καταλαβαίνω.

Η εξαπατηση δεν ειναι μερος μιας νομιμης εργασιας.

Στον εν λογω κλαδο στην Ελλαδα δραστηριοποιειται κυριοτερα οποιος δεν εχει βρει αλλη δουλεια να κανει στην ζωη του,στις ΗΠΑ περνας απο εξετασεις και οι κανονες του επαγγελματος ειναι μη διαπραγματευσιμοι.

Κατα τα αλλα συμφωνω με marandnik.

Τελικά το πούλησες το ακίνητο? Γιατί και εμείς ψάχνουμε για αγορά Δυτικά και μεγάλο (τρία παιδιά…)

Διαφημίσεις