Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανάρμοστη συμπεριφορά από παιδαγωγό στον παιδικό σταθμό.

Recommended Posts

Μαρία και όποια άλλη κοπέλα γνωρίζει θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας και την απάντησή σας.

Τι πρέπει να κάνουμε όταν μάθουμε ότι διώξαν κοπέλα από το σταθμό γιατί σημειώθηκαν παράπονα από γονείς ότι είχε ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι στα παιδιά. Ανάρμοστη εννοόντας μαλώματα φωνές και νεύρα όχι χειροδικία. Τουλάχιστον από αυτά που κατάφερα να μάθω. Η κοπέλα κρατούσε τα παιδιά και μετά το κανονικό ωράριο μέχρι το τελευταίο δρομολόγιο. Έτσι η συγκεκριμένη κοπέλα έμενε και κρατούσε κάποια παιδιά μόνη στο σταθμό. Ανάμεσα σε αυτά και τα δικά μου.

Ρώταω και μιλάω με τα παδιά μου και δε μου ανέφεραν ποτέ κανένα παράπονο για τη συγκεκριμένη κοπέλα. Τώρα που έφυγε... ρωτάω τη μεγάλη μου εάν φώναζε και μάλωνε.. και μου λέει ναι. Της λέω γιατί δε μου το ανέφερες ποτέ, και μου λέει είναι μυστικό!!!

Τη ρωτάω αν είναι καλύτερα που έφυγε και μου λέει ναι. Τη ρωτάω μάλωσε εσένα όχι μου λέει άλλα παιδάκια.

Στα παιδιά μου δε βλέπω καμιά αλλαγή και δεδομένου ότι δεν προκαλούν φασαρίες δε δέχτηκαν άσχημη συμπεριφορά αυτό είναι σίγουρο. Η άσχημη συμπεριφορά (αν υπήρχε) ήταν από ότι κατάλαβα μεμονωμένα περιστατικά και σε συγκεκριμένα παιδιά, που χαρακτηρίζονται πολύ ζωηρά, και έτσι παραπονέθηκαν συγκεκριμένοι γονείς, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι έγινε θέμα από το τίποτα. Απλά θεωρώ ότι και να έγινε τα υπόλοιπα παιδάκια ήταν θεατές. Η ιδιοκτήτρια δε μας το έκρυψε και έλαβε τα μέτρα της.

Τι πρέπει να κάνω πως να το χειριστώ τι να συζητήσω με τα παιδιά μου 4ρων και 2 ετών, που ίσως ήταν θεατές τέτοιας συμπεριφοράς, τώρα που η κοπέλα αυτή τελικά απολήθηκε.. και ποιον να εμπιστευτώ πλέον?

Για τη συγκεκριμένη κοπέλα είχα πολύ καλή γνώμη ήταν συνεχώς με το χαμόγελο μπροστά μας και αγγάλιαζε και έδειχνε αγάπη στα παιδιά σε σημείο που να πιστεύω ότι κάποιοι γονείς υπερβάλουν. Αλλά επειδή χωρίς φωτιά δεν υπάρχει καπνός αν υπήρχε και η παραμικρή υπόνοια... καλώς έγινε όπως έγινε το πράγμα.

Το θέμα είναι οτιδήποτε έχει επηρεάσει την ψυχούλα και το μυαλουδάκι των παιδιών, τι πρέπει να κάνουμε για να το διορθώσουμε? Έχω καταλάβει ότι ειδικά για τέτοια θέματα.. τα παιδιά δε μιλάνε. Άν πχ υπάρχε φόβος για μια δασκάλα μπορεί να μην μιλάνε επειδή φοβούνται. Πως να τα πλησιάσουμε να μας μιλάνε, πως να εντοπίσουμε τέτοια θέματα... και πως να μείνουν ανεπηρέαστα όσο γίνεται?

Διαφημίσεις

Γειά σου rike! το πόστ σου είναι αφορμή να συζητηθούν πολλά πολλά πράγματα...!

(Θα ήθελα να πω ότι εάν υπερβάλλω λίγο στις εκφράσεις μου πιό κάτω το κάνω για να επαγρυπνήσω και άλλους γονείς!)

Τώρα που έφυγε... ρωτάω τη μεγάλη μου εάν φώναζε και μάλωνε.. και μου λέει ναι. Της λέω γιατί δε μου το ανέφερες ποτέ, και μου λέει είναι μυστικό!!!

Τη ρωτάω αν είναι καλύτερα που έφυγε και μου λέει ναι. Τη ρωτάω μάλωσε εσένα όχι μου λέει άλλα παιδάκια.

Αυτό είναι το πιό σημαντικό κομμάτι του πόστ που έγραψες.

Το ίδιο το παιδί σου σου είπε ότι η δασκάλα τους φώναζε.

(Μεγάλο -τεράστιο ανεπίτρεπτο, οπισθοδρομικό, αυταρχικό λάθος μιάς παιδαγωγού)

Δεν φώναζε στο ίδιο αλλά στα άλλα παιδάκια.

Πιθανώς λοιπόν όσα παιδιά ήταν πιό ήρεμα όπως τα δικά σου, είχαν το φόβο του μαλώματος και για αυτό δεν έκαναν πχ αταξίες..

Στα παιδιά μου δε βλέπω καμιά αλλαγή και δεδομένου ότι δεν προκαλούν φασαρίες δε δέχτηκαν άσχημη συμπεριφορά αυτό είναι σίγουρο

Αυτό που γράφεις με ανησυχεί...

Τα παιδια ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΑ οταν μπροστά τους συμβαίνει μία συναισθηματική και λεκτική κακοποίηση

(έτσι λέγεται στην ψυχολογία όταν κάποιος φωνάζει μαλλώνει εκβιάζει και εχει νευρα απέναντι πχ σε καποιον που δεν μπορεί να αμυνθεί σε αυτό όπως ένα παιδί - που δεν ξέρει για το αν αυτό είναι σωστό)

Σου είπε το παιδί σου ότι αυτό που γινόταν ήταν μυστικό?

Εδώ αρχίζει και με πιάνει παραννοια!

Για να σε βοηθήσω - ένα παιδί δεν λέει ξαφνικά ότι κάτι είναι μυστικό .

Για να το λέει αυτό ή ΈΧΕΙ ΕΝΟΧΕΣ η ντρέπεται για αυτό δηλ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΦΤΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...... για τις δυσάρεστες αυτές καταστάσεις που περνάνε και οι συμμαθητές του.

Μετά στην ακόμα χειρότερη περίπτωση, η δασκάλα τους είπε να το κρατήσουν μυστικό!!!

Ευτυχως η ψυχή του παιδιού σου, σου είπε την αλήθεια! - είπε είναι καλυτερα που έφυγε η δασκάλα του...

Ξέρεις τι σημαίνει αυτό?

Κανονικά τα παιδιά όποιον και να έχουν ως δασκάλα, είναι δεμένα, και το αγαπούν ακόμα και αν έχει κάποια κουσούρια ας πούμε.....

ΕΑΝ σε αυτή την ηλικία το παιδί λέει καλύτερα που έφυγε η δασκάλα του (που κανονικά είναι για ένα παιδί κάτι σαν το θεό!)

ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ οτι τα πράγματα και η συχνότητα που γίνονταν, ΔΕΝ ΗΤΑΝ λίγα, ή ΔΕΝ ήταν ΜΙΚΡΑ.

Τι πρέπει να κάνω πως να το χειριστώ τι να συζητήσω με τα παιδιά μου 4ρων και 2 ετών, που ίσως ήταν θεατές τέτοιας συμπεριφοράς,

ΉΤΑΝ θεατές... σου το είπε κιόλας. Μην φοβάσαι να το παραδεχτείς - δεν φταίς εσύ!

(πολλοί γονείς αισθάνονται ενοχή για κάτι που πέρασε το παιδί τους)

Το θέμα είναι οτιδήποτε έχει επηρεάσει την ψυχούλα και το μυαλουδάκι των παιδιών, τι πρέπει να κάνουμε για να το διορθώσουμε? Έχω καταλάβει ότι ειδικά για τέτοια θέματα.. τα παιδιά δε μιλάνε. Άν πχ υπάρχε φόβος για μια δασκάλα μπορεί να μην μιλάνε επειδή φοβούνται. Πως να τα πλησιάσουμε να μας μιλάνε, πως να εντοπίσουμε τέτοια θέματα... και πως να μείνουν ανεπηρέαστα όσο γίνεται?

ΑΝΕΠΗΡΕΑΣΤΑ δεν θέλεις να γίνουν ποτέ... (εγώ τουλ/στον.)

μήπως εννοείς απλώς να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν με υγιή τρόπο?

Πάντως μιά χαρά σου μίλησε το παιδί σου! Μπορείς τώρα να χρησιμοποιήσεις αυτή τη συζήτηση πολύ καλά σαν βάση!

"ξέρεις τι? χάρηκα πάρα πολύ που μου είπες για τη δασκάλα σου και τι γινόταν κτλ.."

Θα χαρώ πολύ αν μου λές για όλα τα πράγματα που συμβαίνουν..."

Θα την ρώταγα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ για το αν η δασκάλα είχε πεί η ίδια στα παιδιά να κρατήσουν κάτι μυστικό. και αν όχι γιατι ήθελε τότε να το κρατήσει η ίδια μυστικό?

και αν νιώθει περίεργα που έγιναν αυτά στα άλλα παιδιά,

"τα λυπόσουνα τα παιδάκια που τους φώναζε η δασκάλα?"

Εσύ φοβόσουν να πείς στη δασκάλα να μή το κάνει αυτό? Ε βέβαια πως να μη φοβηθείς! αν ήταν δυνατή η φωνή της και θύμωνε πολύ!

Όταν θύμωνε, τί έκανε τι έλεγε? θυμάσαι?

Ξέρεις, η δασκάλα ΔΕΝ επιτρέπεται να σου φωνάζει, - και το ότι φώναζε στα παιδιά ήταν κάτι κακό!

Εγώ δεν το ήξερα ότι φώναζε στα άλλα παιδιά ! αν το ήξερα θα το έλεγα στην διευθύντρια για να σταματήσει αυτή η δασκάλα να φωνάζει!

Στεναχωρήθηκες που φωναζε στα άλλα παιδιά?

Στην επόμενη δασκάλα θα πάμε μαζί να της πούμε - "δεν θέλω να φωνάζεις ούτε σε εμένα ούτε και στα άλλα παιδιά! " "Είναι κακό να φωνάζεις στα παιδιά!"

Εγώ να σου πω εάν γινόταν κάτι τέτοιο, θα συμβουλευόμουν μία ψυχολόγο για να κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου.! (είμαι της άποψης ότι δεν χάνεις κάτι απο το να ακούσεις την άποψή ενός ειδικού )

Ένας παιδικός σταθμός, δεν απολύει ξαφνικά ένα άτομο με το οποιο συνεργάζεται στη μέση της χρονιάς.

Σίγουρα, δεν έγινε κάτι μηδαμινό.... η διεύθυνση το ξέρει καλύτερα αυτό.

Οι φωνές απο μία δασκάλα και τα μαλώματα που προκαλούν φόβο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΤΑ στοιχεια μιας διαπαιδαγώγησης με σεβασμό προς το παιδί. ( όχι μόνο δεν είναι επιτρεπτά αλλά είναι απαράδεκτα!)

(Φανταστείτε ότι μπορεί και μία δασκάλα να φοβίσει ένα παιδί χωρίς καν να του φωνάξει!)

Μήν περιμένουμε δηλαδή να γίνει το χειρότερο για να επέμβουμε! πρέπει απο πρίν όλοι οι γονείς να δίνουν κάποιες βάσεις στα παιδιά τους!

το καλύτερο είναι να διαβάσεις το πρώτο άρθρο

http://parents.org.gr/index/... αλλα και για περισσσότερες γενικές πληροφορίες το πιό κάτω που είναι για τα μεγαλύτερα παιδιά. (έχει και κάποια στατιστικά νουμερα)

απο τη στιγμή που μιλήσατε ήδη είσαστε σε πολύ καλό δρόμο... !

ένα πολυ σημαντικό που γράφουν - μήν μειώνετε τους φόβους του παιδιού σας ποτέ. ακόμα και αν είναι για κάτι φανταστικό..! έτσι θα αναγνωρίζει πως φοβάται και θα μπορεί να αντιδρά!

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου.

Εκείνο που έκανα σε πρώτη φάση είναι η συζήτηση με την κόρη μου και σε αυτά που μου είπε της είπα ότι από τη μαμά και το μπαμπά δεν έχουμε μυστικά και ότι θα έπρεπε να μου το πει. Ότι δεν είναι σωστό να μαλώνει τα παιδάκια η κυρία και ότι θα πρέπει να μου πει εάν οι κυρίες φωνάζουν. Επίσης της επεσήμανα ότι επειδή η συγκεκριμένη κυρία δε φερόταν καλά το κατάλαβαν οι υπόλοιπες κυρίες και τη διώξανε.

Εκεί το σταμάτησα, γιατί βασικά έβλεπα ότι δε θέλει να το συζητήσει και δεν ήξερα και το σωστό τρόπο για να το προχωρήσω. Δε θέλω να κάνω κάτι λάθος για αυτό και ρώτησα εδώ. Είχα στο νου μου να συμβουλευτώ ψυχολόγο, αλλά δε θέλω να δώσω πολύ μεγάλη έκταση πριν καλά καλά να ξέρω τι ακριβώς έγινε!

Έτσι ζήτησα από την ιδιοκτήτρια να μας ενημερώσει για τις καταγγελίες που έγιναν ΑΚΡΙΒΩΣ. Δηλαδή για ποια ακριβώς πράγματα παραπονέθηκαν οι άλλοι γονείς τι ακριβώς γινόταν καθώς επίσης και να μας συμβουλέψουν πως πρέπει να θίξουμε το θέμα στα παιδιά μας.

Μου είπε ότι οι γονείς που έκαναν τις καταγγελίες δε θέλουν να φανερωθούν, και σκέφτεται να αφήσουν λίγο χρόνο να δούνε και τα παιδια πως αντιδρούν και τι λένε σπίτι τους και φυσικά θα είμαστε σε επαφή για οτιδήποτε λένε τα παιδιά και θα γίνεται ενημέρωση, και συνάντηση γονέων.

Χθες πήγε καινούρια δασκάλα και η κόρη μου το ανέφερε αμέσως με χαρά και όταν τη ρώτησα αν είναι καλή μου είπε είναι όμορφη! Μου την περιέργραψε με ξανθά μαλλιά μπούκλες κλπ.. και όταν την ξαναρώτησα για την παλιά που έφυγε αν τους λείπει και αν λένε κάτι τα παιδάκια μου είπε και πάλι καλύτερα που έφυγε γιατί ήταν "αυστηρή".

Δε λέω ότι δεν έγινε κάτι... δεν ξέρω αν νιώθω ενοχές, νιώθω ότι δεν πήρα τίποτα χαμπάρι και ακόμα προσπαθώ να παρατηρήσω αλλαγές στα παιδιά αλλά δε βλέπω κάτι. Και με ανησυχεί το γεγονός όπως λές να μην έχω παρατηρήσει κάποια αλλαγή.

Νομίζω ότι κάνω ότι καλύτερο. Χαίρομαι που εντοπίστηκε και που η ιδιοκτήτρια μας το ανέφερε και δεν το κουκούλωσε, γιατί θα μπορούσε απλά να πει ότι την έδιωξε για κάποιο άσχετο λόγο.

Εκείνο που με ανησυχεί είναι αυτό που μου είπε ότι είναι "μυστικό" και πως θα την κάνω να ανοιχτεί να μου λέει παρόμοια περιστατικά.

Αντιλαμβάνομαι όμως ότι δε μπορεί να διακρίνει ότι είναι ΛΑΘΟΣ να φωνάζουν οι δασκάλες... Δεν της αρέσει αλλά μπορεί να νιώθει ότι είναι σωστό να φωνάζουν στα παιδάκια που δεν υπακούν και να μην το λέει από ενοχή όπως λες.

Το ότι δεν κάνει αταξίες... προφανώς μπορεί να είναι από φόβο να μην τη μαλώσουν αλλά είναι και του χαρακτήρα της απο μωρό παιδί (το έχω αναφέρει και αλλού) σε αντίθεση με τη μικρή μου. Παρόλο που στο σπίτι δεν επικρατεί εκφοβισμός μαλώματα φωνές και κάτι που να τη φοβίζει είναι υπάκουη από τη μέρα που γεννήθηκε ;)

Το αν έχει ενοχή που μαλώναν τα άλλα παιδάκια και αυτή ήταν θεατής πως θα το αποβάλει? Όταν το παιδί φαίνεται ότι δε θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση.... και εγώ δε θέλω να το "πιέσω" τι να κάνω?

Για τη δε μικρή μου που είναι 2 ετών και δε μπορώ να κάνω και παρόμοιο διάλογο. Εκεί τι κάνουμε?

Όταν λες ότι σε ανησυχεί το ότι δεν είδα κάποια αλλαγή είναι κάτι που με ανησυχεί και εμένα γιατί εκεί βασιζόμουν. Ότι είμαι πολύ κοντά στα παιδιά και αν γίνει κάτι θα το δω στα προσωπά τους. Είναι πιθανό να θεωρούν αυτονόητο ότι η κυρία μαλώνει τα άτακτα παιδιά και καλά κάνει? Άρα η μόνη αλλαγή να είναι οι ενοχές που νιώθει, και το ότι γινόταν κάτι και δε θέλει να μου το πει ανοιχτά?

Μόνο με τη συζήτηση αρκεί να βοηθήσω? Πως θα καταλάβω έαν τελικά βοήθησα και θα ανοιχτεί? Γενικά είναι πολύ ώριμο παιδί. Η μικρή όμως?

Όταν λέω δε βλέπω αλλαγή στα παιδιά το εννοώ και μου κάνει εντύπωση. Γιατί γενικά θεωρούσα ότι αν κάτι γίνεται άσχημο θα έβλεπα κάποια αλλαγή στα παδιά για να το εντοπίσω. Και τώρα ανακαλύπτω ότι γινόταν κάτι άσχημο αλλά δεν το πήρα χαμπάρι γιατί δεν είχαν κάποια αλλαγή. Είναι πιθανό να θεωρούν αυτονόητο ότι η κυρία μαλώνει τα άτακτα παιδιά και καλά κάνει.. και να μένουν ανεπιρέαστα?

Αλλαγές βλέπει κανείς σε παιδιά που ίσως έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά ή σωματικά .. (όπως συμπεριφορά φοβισμένου άνθρωπου - παιδιού κα.)

αλλά οι άλλου τύπου κακοποιήσεις (λεκτική και συναισθηματική) απλώς ίσως εκδηλώνονται με μία κάποιου είδους ντροπαλότητα ή εσωστρέφεια.. αλλά δεν είναι ορατές εύκολα...

μόνο εάν υπάρχει ένα ανοιχτό κανάλι επικοινωνίας καθημερινά (βλέπε συζήτηση "ψαρέματος" πιό κάτω) τότε θα μπορέσεις να ενημερώνεσαι απο το παιδί σου συνέχεια.

αν πάντως μίλήσεις στα παιδιά σου μπορείς να τους μάθεις να αντιδρούν και να μήν είναι παθητικά. Έτσι όταν θα τους φάνεί κάτι περίεργο θα στο πούν. Άν είναι παθητικά τότε δεν θα πούν τίποτα.

(

Και η απάντηση ήταν, μην τους ρωτάτε επίμονα, θα σας πούνε μόνα τους αυτά που θέλουν και όταν θέλουν. Αν όμως δεν τα πούνε ποτε?
)

για να υπάρχει το κανάλι επικοινωνίας πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια και απο τις δύο πλευρές. Και οι γονείς δηλαδή να μή τα κρατάνε όλα μυστικά, να λένε και εκείνοι κάτι που για το παιδί είναι ενδιαφέρον. κάτι για τη δουλειά κάτι για το σπίτι - έτσι ώστε να υπάρχει κάποια ανταλαγή πληροφοριών και όχι να αισθάνεται το παιδί ότι ο μόνος λόγος που επικοινωνούν είναι για να του εκμαιεύσουν πληροφορίες.

Αντιλαμβάνομαι όμως ότι δε μπορεί να διακρίνει ότι είναι ΛΑΘΟΣ να φωνάζουν οι δασκάλες... Δεν της αρέσει αλλά μπορεί να νιώθει ότι είναι σωστό να φωνάζουν στα παιδάκια που δεν υπακούν και να μην το λέει από ενοχή όπως λες.

ΜΠΟΡΕΙ να διακρίνει τι είναι λάθος, εάν της εξηγήσεις τί είναι λάθος. Όλοι οι γονείς μπορούν να το πούν αυτό στα παιδιά τους πρίν ξεκινήσουν στο παιδικό. Απλώς δεν μπορούν όλοι φυσικά να φανταστούν τί συμβαίνει κάποιες φορές σε παιδικούς....

(σε συνέντευξη για πρόσληψη παιδαγωγού μου ειπε μία κοπέλα ότι η προιστάμενή της, έριξε ένα ποτήρι νερό σε ένα παιδάκι )

Μου φαίνεται βρήκαμε νέο θέμα για άρθρο. "Τί να πείτε στο παιδί σας για τον παιδικό............"

Αν δεν τα πεί ο γονέας είναι έτσι όπως τα λές - το παιδί δεν ξέρει τί είναι σωστό ή όχι...

Για την ιδιοκτήτρια είναι απαραίτητο να επιμείνετε να σας πεί ΑΚΡΙΒΩΣ τι έγινε - αυτά περί αναμονής να δούμε τι θα γίνει - είναι μπαρούφες (συγνώμη για την έκφραση)... Τι θά κάνει δηλαδή ο γονιός - θα αφήσει το παιδί του χωρίς εξήγηση?

Κάνε επανάσταση, μίλα - γιατί τί πιό απαράδεκτο απο το να κρύβονται κάποιοι που υποτίθεται ξέρουν κάτι που αφορά όλα τα παιδιά της τάξης, μιάς και όλα ήταν παρόντες ?

Δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο δεν θέλουν να φανερωθούν οι γονείς.... οι άλλοι τους κατηγορούν ότι έφυγε μία καλή δασκάλα εξαιτίας τους...?????

Δε μπορεί κάποιον θα υποπτεύεσαι ότι το παιδί του έκανε τις περισσότερες αταξίες...

Μπορείς να ρωτήσεις μιά χαρά και την κόρη σου για αυτό. "σε ποιόν φώναζε περισσότερο η παλιά σου δασκάλα?"

Μίλα με τους γονείς του παιδιού και απαίτησε απο αυτούς να σου πούν τι έγινε για να το χειριστείς όσο δυνατόν καλύτερα.

Τα λόγια που της είπες ήταν πολύ σωστά.

Όταν το παιδί φαίνεται ότι δε θέλει να συνεχίσει τη συζήτηση.... και εγώ δε θέλω να το "πιέσω" τι να κάνω?

λές στο τέλος

"δεν έχεις όρεξη να μου πείς ε ? " "δεν πειράζει μου είπες ήδη πολλά πράγματα! αν θέλεις θα σε ρωτήσω αύριο πάλι να μου πείς και άλλα την ώρα που κάνουμε μπάνιο (ή κάτι άλλο)! συμφωνείς?"

και την επόμενη μέρα ρώτα πάλι. όμως μη ρωτάς απευθείας... θέλουν τα παιδιά ένα είδους εκμυστηρευτικού διαλόγου άλλα έμμεσα..

"αυτό το αγόρι είναι στην τάξη σου ?΄που φόραγε τη μπλουζα τάδε ... παίζετε με τα τουβλάκια ή αυτός τρέχει περισσότερο πέρα δώθε... μοιράζεστε τα παιχνίδια καμιά φορά? ναι , όχι... γιατί κτλ

εμένα μου φάνηκε ότι είναι πολύ ζωηρούλης! σας βοηθάει στο μάζεμα? η κυρία σου τι του λέει για να μαζέψει ? μαζεύει κατευθείαν ή πρέπει να του φωνάξει πρώτα?

(αν μία δασκάλα δεν φωνάζει, τότε ένα παιδί θα πεί - "όχι δεν φωνάζει του λέει ότι είναι ώρα μαζέματος!")

Το αν έχει ενοχή που μαλώναν τα άλλα παιδάκια και αυτή ήταν θεατής πως θα το αποβάλει?

με το να της πείς και άλλες φορές (δεν φτάνει μόνο μία φορά) σκόρπια ότι αυτό που είχε κάνει τότε η δασκάλα ήταν πολύ κακό, και ότι και εσυ στεναχωρήθηκες που δεν ήσουν εκεί για να της το πείς στη δασκάλα - αν ήσουν μπροστά θα της έλεγες κατευθείαν να φύγει αλλά και εκείνη επειδή είναι παιδάκι δεν το ήξερε, μπορείς να της πείς κιόλας (αν δεν αισθάνεσαι ΄΄ασχημα για αυτό " φταίω και εγώ που δεν στο είχα πεί... αλλά δεν το ήξερα/ δεν μπορούσα να το φανταστώ ότι υπάρχουν δασκάλες που είναι τόσο μπερδεμένες και κάνουν τόσο μεγάλα λάθη"

Για να ξέρει ότι δεν ήταν δικό της φταίξιμο που δεν σταμάτησε αυτό ή ότι δικό της φταίξιμο που γινόταν.... το φταίξιμο ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ της δασκαλας...

επίσης η ενοχή φεύγει περισσότερο ίσως με το να της πείς ότι την επόμενη φορά που θα γίνει κάτι τέτοιο, θα πεί σε αυτόν που το κάνει ότι είναι κακό.

και σε σένα. Αλλά προπαντώς στο άτομο αυτό!!!

Έτσι το συναίσθημα του ότι είναι αβοήθητη και αδύναμη και άρα και ένοχη επειδή δε μπορεί να κάνει τίποτα, θα γίνει σιγουριά ότι έχει δύναμη και ότι μπορεί και εκείνη να κάνει κάτι.

Για τη δε μικρή μου που είναι 2 ετών και δε μπορώ να κάνω και παρόμοιο διάλογο? Ήταν και αυτή μαζί και προφανώς θεατής (ελπίζω) εκεί τι κάνουμε.

εκεί δεν έχουν νόημα οι διάλογοι.... εκτός και άν κάνει εκείνη κάτι - μαλωσει ή φωνάξει κτλ όπως θα το έκανε καποιος ενήλικας (απο μίμηση) να της πείς γλυκά "δε φωνάζουμε" άν θέλεις κάτι πες το ευγενικά"...

Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι όλα αυτά που σου γράφω δεν αντικαθιστούν την γνώμη ενός/μιάς ειδικού - ....

αλλά δε θέλω να δώσω πολύ μεγάλη έκταση πριν καλά καλά να ξέρω τι ακριβώς έγινε!

καλό θα είναι να μάθεις λεπτομέρειες αλλά απο την άλλη χάνεις πολύτιμο χρόνο. (η αποχώρηση της δασκάλας είναι μία αλλαγή - η ανακάλυψη ότι η δασκάλα ήταν και φωνακλού και είχε νεύρα και ότι αυτό ηταν λάθος είναι και αυτό μία αλλαγή... )...

Τώρα η κόρη σου - εγώ νομίζω - ότι θα έχει πίσω στο μυαλό της "λές να αρχίζει και αυτή η δασκάλα να φωνάζει?"... Ρώτα την αν το φοβάται αυτό..

μπορεί να σου πεί "όχι είναι πολύ γλυκιά αυτή η δασκάλα"... αυτό σημαίνει ότι ήδη το έχει σκεφτεί/αναρωτηθεί.

εγώ αν έβλεπα μία κουκίδα στο δέρμα μου και είχα υποψία ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, θα πήγαινα κατευθείαν στον καλύτερο γιατρό, και δεν θα με πείραζε να του δώσω έκταση του θέματος αφού είναι για πρόληψη....

εγώ οφείλω να στα γράψω αυτά, τωρα βέβαια μπορεί να είναι μικρά τα πράγματα που συνέβαιναν, ...

απο την αλλη, αν ήταν μικρά, .. τότε δεν θα γινόταν τέτοια κινητοποίηση..

εκτός και αν έπαιξε εκβιασμός απο τους γονείς " αν δεν την διώξετε θα φύγουμε εμείς"....

μάθε πάση θυσία περισσότερα, και μιλάμε μετα πάλι !

R.I.P. Michael Jackson.

Μαρία καλά κάνεις και τα γράφεις για να τα διαβάζουμε όλοι. Νομίζω είναι θέματα που θα συναντάμε καθημερινά μιας και από συζητήσεις που έχω κάνει με άλλους γονείς συμβαίνουν πράματα και θάματα από δασκάλους. Στα δε δημόσια σχολεία δε γίνεται και τίποτα τελικά, τουλάχιστον εδώ το θέμα φανερώθηκε και η κυρία αυτή έφυγε.

Από την κόρη μου ξέρω ποια παιδάκια είναι τα πιο ζωηρά γιατί μου το αναφέρει από την πρώτη μέρα. Μάλιστα ενώ στην αρχή μου έλεγε ότι είναι ζωηρά και δεν κάνει παρέα, τελικά έγιναν οι αγαπημένοι της φίλοι. Και η δασκάλα της μου έχει αναφέρει ότι με αυτούς κάνει παρέα. Τώρα σκέφτομαι μήπως τους λυπόταν και τελικά για αυτό τους θεωρεί φίλους της?

Αυτό που λες με τη συζήτηση.. με την κόρη μου, το κάνουμε καθημερινά, αρχίζω να της λέω νέα από τη δουλειά μου και μετά εκείνη νέα από το σχολείο και της αρέσει. Το θέμα είναι ότι τα συγκεκριμένα νέα του σχολείου δε μου τα είχε πει. Μου ανέφερε ότι κάποια παιδάκια είναί πολύ ζωηρά, και ίσως και να χτυπάνε άλλα παιδιά και αυτό είναι όλο. Χθες που τη ρώτησα για την καινούρια δασκάλα μου είπε ότι είναι καλή. Τη ρώτησα αν φοβόταν την κυρία που έφυγε και μου λέει "γιατί να φοβάμαι ρε μαμά.... μήπως είναι δράκος"!!! Και μη με ρωτάς συνέχεια για την κυρία πάει έφυγε πήγε σπίτι της. :) Με λίγα λόγια την ξεφορτωθήκαμε!

Για να μη χάσω πολύτιμο χρόνο, όπως λες, έμαθα από την άλλη δασκάλα που έχει η μικρή μου (υπάλληλο) ακριβώς τι έγινε. Την πήρα τηλέφωνο και την παρακάλεσα να μου πει λεπτομέριες για να ξέρω τι να κάνω. Μου είπε ότι ουσιαστικά αυτά τα 2-3 ζωηρά παιδάκια η δασκάλα που έφυγε δεν είχε την υπομονή να τα βάλει στη θέση τους με ωραίο τρόπο, και το έκανε με άγριο τρόπο. Δηλαδή φωνές απειλές και τράβηγμα από το χέρι για τιμωρία. Προφανώς τα υπόλοιπα παιδάκια.. το έβλεπαν και ήταν κάπως μαζεμένα. Πολλές φορές τα 2-3 ζωηρά παιδάκια κατέληγαν στην τάξη της άλλης δασκάλας... αφού αυτή που έφυγε έχανε την υπομονή της. Τα παιδιά αυτά δήλωναν στους γονείς τους ότι δε θέλουν να πάνε σχολείο... και οι γονείς μάλλον δεν έδιναν και πολύ σημασία.

Τελικά η ιστορία ξεκίνησε από την υπάλληλο δασκάλα (με την οποία μίλησα), από τον οδηγό και τη μαγείρισα οι οποίοι είχαν κι άλλα θέματα συνενόησης με την δασκάλα που έφυγε, και παραπονέθηκε στην ιδιοκτήτρια. Τελικά στή συνάντηση γονέων ρώτησαν τους γονείς και άρχισαν κάποιοι να λένε κάποια παράπονα. Μερικοί γονείς βέβαια.. θεωρούσαν την κυρία που έφυγε πολύ καλή και παραπονέθηκαν γιατί έγινε μια αλλαγή στη μέση της χρονιάς και δεν πίστευαν ότι φερόταν με άσχημο τρόπο.

Προφανώς επειδή αυτό γινόταν σε πολύ συγκεκριμένα παιδιά οι άλλοι γονείς νομίζουν ότι το θέμα δεν τους αγγίζει. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Πολλοί είπαν το γνωστό μα... αν την εμπόδιζαν να κάνει μάθημα... και ενοχλούσαν και τα δικά μας παιδιά καλά τους έκανε κλπ. Τα "ζωηρά" παιδιά χτυπούσαν και άλλα παιδιά κλπ. Αλλά τέτοια πάντα υπάρχουν ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ??? Τι να πω και μερικοί γονείς ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.

Μου φαίνεται ότι είμαι από τις λίγες που ασχολήθηκα τελικά τόσο πολύ. ΤΙ ΝΑ ΠΩ!

Τελικά την πιάσαν και της είπαν τα παράπονα προσωπικού και γονιών και αυτή έφυγε μόνη της.

Τώρα στο σταθμό επικρατεί ηρεμία και τα ίδια αυτά ζωηρά παιδάκια είναι σίγουρα πιο ήρεμα ΠΡΟΦΑΝΩΣ! Θα συνεχίσω να μιλάω με την άλλη δασκάλα που μου υποσχέθηκε ότι θα με κρατάει ενημέρη ώστε να δω πως θα προχωρήσει το θέμα και να ξέρω και τι θα κάνω. Αλλά και αλλού να πας... που να ξέρεις τι γίνεται?

Διαφημίσεις

Έτσι είναι αρκετοί,. απο τη στιγμή που δεν τους ξεβολεύει κάτι δεν τους απασχολεί.

Δίνουν ωραία παραδείγματα στα παιδιά τους, την κοινωνία του αύριο...!

Μου είπε ότι ουσιαστικά αυτά τα 2-3 ζωηρά παιδάκια η δασκάλα που έφυγε δεν είχε την υπομονή να τα βάλει στη θέση τους με ωραίο τρόπο, και το έκανε με άγριο τρόπο. Δηλαδή φωνές απειλές και τράβηγμα από το χέρι για τιμωρία. Προφανώς τα υπόλοιπα παιδάκια.. το έβλεπαν και ήταν κάπως μαζεμένα. Πολλές φορές τα 2-3 ζωηρά παιδάκια κατέληγαν στην τάξη της άλλης δασκάλας... αφού αυτή που έφυγε έχανε την υπομονή

αυτή είναι και σωματική κακοποίηση (τράβηγμα απο το χέρι) και συναισθηματική (απειλή ότι θα χάσουν τους φίλους και τη δασκάλα τους- τους χάνουν κάθε φορά που κάτι γίνεται) και ποιός ξέρει και τι τους έλεγε λεκτικά οπότε και σίγουρα και λεκτική κακοποίηση...

Αυτά είναι απο τα πράγματα που τα δείχνουν στις τηλεοράσεις. Τότε οι γονείς λένε "α πα παπα πω πω απαράδεκτο" κτλ κτλ κλτ....όταν συμβαίνει μπροστά τους όμως... αλλού γι αλλού... είναι λίγο Ελληνικό αυτό, να είσαι παθητικός.. σε άλλες χώρες θα είχαν ανοίξει σύλλογο !

Είναι φυσικά απαράδεκτο μία δασκαλα να διώχνει ένα παιδί όταν δεν το αντέχει...

ΑΠΟΡΡΙΨΗ...

απλώς επειδή εκείνη δεν είχε τα προσόντα...

(απορριψη = το παιδί αισθάνεται ότι δεν έχει αρκετή αξία για να έχει την προσοχή του ατόμου αυτού = εχει πιο χαμηλή αυτοπεποίθηση.)

για την κόρη σου,

για τους φίλους της ότι κάνει με αυτούς παρέα ίσως απλώς δείχνει ότι έχει αίσθηση του δίκαιου..

ενώ μπορεί άπο την άλλη να είναι και αυτά με τη σειρά τους αυταρχικοί χαρακτήρες (να μιμούνται και τη δασκάλα τους) και η δική σου αν είναι πιό παθητική να αρέσει να ακολουθεί.

Για αυτό το θέμα πάρε περισσότερες πληροφορίες απο τη δασκάλα την τωρινή. Αν ισχύει το δεύτερο, μπορείς να της ζητήσεις αν συμβαίνει αυτό, να προσπαθεί κάπως να αλλάζει την προσοχή ενός απο τους δύο για να συμβαίνει λιγότερο και να μήν μάθει δηλαδή να είναι αυτη που συνεχώς ακολουθά πίσω απο δυνατούς χαρακτήρες.

Είναι καθαρά υποθετικά πάντως αυτά πουλέω .. μπορεί και να είναι εντελώς μια χαρά όλα.

Πάντως είναι σημαντικό να πείς στην κόρη σου ότι εάν εκείνη κάνει κάποιο λάθος ή αταξία ότι εσύ ποτέ ποτέ ποτέ δεν θα τη μαλώσεις ή θα την στείλεις αλλού έτσι οπως έκανε η δασκάλα στα άλλα παιδιά - και ότι τα παιδιά πάντα θα κάνουν αταξίες λίγες ή πολλές και ότι αυτό δεν είναι τόσο κακό.

Ακόμα και αν σου λέει αυτό με το δράκο πχ, μπορεί απλώς να είναι μηχανισμός αποφυγής. Εσύ ξαναανάφερέ το για να το ξαναακούσει κάποια στιγμή που κολλάει.

R.I.P. Michael Jackson.

Ναι όντως είναι αυτά που όταν τα βλέπουν οι γονείς λένε ποποοο και όταν γίνονται δίπλα τους κλείνουν τα μάτια επειδή νομίζουν ότι δεν αφορά στα δικά τους παιδιά.

Το θέμα είναι ότι συζητάς με άλλους γονείς ή παιδαγωγούς γιατί έτυχε να το συζητήσω το θέμα και απαντάνε.... μα και πώς θα επιβάλουν την τάξη, χρειάζεται και καμιά φορά... υπάρχουν παιδιά πολύ ζωηρά κι αν έχεις στην τάξη 10 παιδιά τι θα κάνεις... κλπ. Και αυτό είναι που με εξοργίζει ακόμα πιο πολύ.

Αναφέρω απαντήσεις γονιών, ή παιδαγωγών με τους οποίους έτυχε να το συζητήσω.. αυτές τις μέρες... άσχετους από το σταθμό.

Και τελικά κι εμείς οι γονείς αρκετές φορές χρειάζεται να φωνάξουμε. Δε νομίζω ότι υπάρχει γονιός που δεν έχει επιπλήξει το παιδί του.

Δηλαδή και το να πω στην κόρη μου ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει, δε μου αρέσει. Θα έρθουν στιγμές που θα της πω μην κάνεις αυτό δε μου αρέσει, ή πήγαινε στο δωμάτιό σου να ηρεμίσεις και μετά έλα να το συζητήσουμε. Το γνωστό time out. Αλλά βέβαια με τον τρόπο που νομίζω εγώ σωστό και όχι με τον τρόπο της δασκάλας.

Ούτε θέλω να τις πω ότι όποια κυρία τα κάνει αυτά φεύγει, γιατί όταν θα πάει στο δημόσιο δημοτικό, δε θα συμβεί αυτό. Απλά θα πρέπει νομίζω στην κοινωνία που ζούμε να τα βοηθήσουμε να αντιμετωπίζουν ΚΑΙ αυτά τα περιστατικά. Συμφωνώ με όσα είπες για το να λένε τα ίδια ότι δεν τους αρέσει σε αυτόν που το κάνει (πχ στη δασκάλα) και μετά και σε εμάς ώστε να το χειριστούμε. Από εκεί και πέρα ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι κάτι που νομίζω θα το ξανασυναντήσουν όσο και να φυλαχτούμε γιατί γύρω μας κυκλοφορούν πολλοί με διαφορετικά πιστεύω, γνωστοί συγγενείς δάσκαλοι κλπ και πρέπει να έχουν τη δύναμη να το αντιμετωπίσουν.

Άρα μιλάμε για πολύ λεπτές ισορροπίες.

Γενικά νομίζω ότι εδώ στα post μεγενθύναμε το θέμα... αλλά το κάνω και το συνεχίζω ώστε να είναι αφορμή να συζητηθούν όλα αυτά. Πέρα από το περιστατικό που συνάντησα εγώ.

Στην πράξη ξαναλέω ότι δεν είδα κάποια αλλαγή στα παιδιά μου. Δεν είναι παιδί που ακολουθεί ή παρασείρεται. Είναι παιδί που όντως έχει αίσθηση του δικαίου και κάνει ότι θεωρεί εκείνη σωστό. Δεν πάει να γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ γύρω της... αυτή θα κάνει αυτό που εκείνη θεωρεί σωστό χωρίς να ακολουθήσει. Γενικά τραβάει μπροστά δεν είναι το παιδί που ακολουθεί την ομάδα ή κάποιον κολλητό. Για αυτό τουλάχιστον είμαι σίγουρη. :) Σε παρέα με παιδιά φίλων της ηλικίας της, είναι εκείνη που τραβάει μπροστά. Άρα το να ακολουθεί παθητικά το αποκλύω.

άρα είσαστε τότε μίά χαρά!

συμφωνώ στα περισσότερα που γράφεις.

σίγουρα θα το ξανασυναντήσουν τα παιδιά αυτό - ..

απλώς μία διευκίνιση - διαφορετική είναι η φωνή του γονέα και διαφορετική η φωνή της παιδαγωγού.

άλλη η επίπληξη, και άλλο το ξέσπασμα πάνω στα παιδιά.

Η παιδαγωγός πρέπει να ξέρει τι να κάνει με τα παιδιά χωρίς φωνές. είναι η δουλειά της! το έχει υποτίθεται σπουδάσει.

Είναι λάθος νομίζω να συγκρίνουμε τους γονείς με κάποιον του οποίου είναι επάγγελμα τα παιδαγωγικά.

10 παιδιά δεν χρειάζονται ΚΑΘΟΛΟΥ φωνή. Το να το λέει ένας γονιός το καταλαβαίνω εντελώς.

Αν το λέει αυτό ένας δάσκαλος ή δασκάλα, συγνώμη που θα το πώ δεν είναι επαγγελματίας είναι άσχετος....!

Είναι ένα επάγγελμα το οποίο όπως και όλα τα άλλα αν θέλεις μπορείς να το μάθεις ΣΩΣΤΑ.

Τώρα αν είναι 20 τα παιδιά θα μιλήσεις δυνατά για να σε ακούσουν.. αλλά όχι απο νεύρα...

Αν βέβαια στον παιδικό η διεύθυνση βάζει τις δασκάλες και δουλεύουν πάρα πολύ ή και οι ίδιες δουλεύουν πρωί και απόγευμα για να τα βγάλουν πέρα και μετά έχουν και 25 παιδιά στην τάξη ( ναι το έχω ακούσει και αυτό) δεν τους πληρώνουν το ΙΚΑ και τους ζητάνε και τα ρέστα τότε - καταλαβαίνω ότι μία δασκάλα θα έχει νεύρα....

Υπάρχουν αυτά....... . . . . .. . .. . . .

και υπάρχουν και τα άλλα - στην γερμανία που έκανα πρακτική στα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες, σε καμία τάξη δάσκαλος δεν χρειάστηκε ποτέ να φωνάξει. υπήρχε πάντα συζήτηση και το θέμα δεν ήταν ποιος έχει την εξουσία και περισσότερη δύναμη.

Αν οι γονείς μάθουν στα παιδιά τους να μιλάνε και να λένε την άποψή τους για αυτό, τότε και κάποιος που δεν ξέρει να κάνει σωστά τη δουλειά του (φταίει και το πανεπιστήμιο σε αυτό! ) θα αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα....

Ξέρεις τι? μιά φορά ή δασκάλα των αρχαίων, στο γυμνάσιο, στην γερμανική σχολή κιόλας - που όντως οι δάσκαλοι ΟΛΟΙ ήταν διαμάντια - αυτή πάντως δεν ήταν! - στην πρώτη γυμνασίου με σηκώνει για να πώ μάθημα και με είπε χαζή!! εν ψυχρώ! ούτε που της είχα αντιμιλήσει !!

αυτό είναι παιδαγωγική μέθοδος ? και στην αδερφή μου είχε τύχει στο δημόσιο...

Εγώ θα ήθελα να είχα τα κότσια να της πώ

"με είπατε χαζή?" με ποιό δικαίωμα? επειδή δεν διάβασα ? " είναι αυτό δικαιολογία?" "έτσι σας έμαθαν?" ........... . .. θυμάμαι ότι το είπα στην μητέρα μου και την δικαιολόγησε!!!!! Ντόινγκ.....!! :?:?:?

R.I.P. Michael Jackson.

Καλά τα λες.. κι εγώ που τα ζω τώρα στα παιδιά μου είναι μεγάλο ζόρι. Δυστυχώς όμως και σε όλες τις δουλειές κανείς δεν τα κάνει όλα σωστά.

Μόνο που εδώ είναι ευαίσθητο το θέμα και την πληρώνουν παιδιά.

Για αυτό προσπαθούμε να γίνουμε όσο πιο ειδικοί γίνεται εμείς οι γονείς αφου αρκετοί παιδαγωγοί δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους.

Εσύ πιστεύω rike πολύ καλά κινήθηκες!

Το όλο θέμα με έχει θορυβήσει και θα αρχίσω και εγώ την κόρη μου ερωτήσεις...!! :roll:

Το να συμβαίνουν άσχημα πράγματα στα σχολεία και να μην το παίρνουμε χαμπάρι με τρομάζει πάρα πολύ!!!!......μπορώ να πώ ότι δεν το είχα σκεφτεί....φανταζόμουν ότι θα το καταλάβαινα απο κάποια αλλαγή στην συμπεριφορά της κόρης μου....!!

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Διαφημίσεις

Κι εγώ Χαρά αυτό φανταζόμουν. Μάλιστα ήμουν σίγουρη ότι με κάποιο τρόπο θα το καταλάβω.

Πάντως παρατηρώ τώρα ότι η κόρη μου με το που βγαίνει από το σχολικό μου λέει τα νέα βροχή... ενώ πριν δεν το έκανε.

Που να φανταστώ ότι φοβόταν... ή ότι ήταν "δασκαλεμένη" ΄να μη λέει τίποτα. Γιατί ακούστηκε ότι η συγκεκριμένη δασκάλα έπιανε τα παιδιά και τους έλεγε ότι αυτά που κάνουμε εδώ δεν τα λέμε σπίτι κλπ. Όσο μαθαίνω τόσο εξοργίζομαι!!!!

Μου αναφέρει για την καινούρια κυρία ότι είναι πολύ καλή και μου λέει πράγματα που κάνανε μέσα στη μέρα, ενώ πριν θα έπρεπε να τη ρωτάω για να το κάνει και προφανώς τα φιλτράριζε. Με αφορμή αυτό της ξαναείπα ότι θα πρέπει αν φωνάζουν οι κυρίες να τους λέει ότι την ενοχλεί και να το λέει και σε μένα. Μα μαμά άμα τα παιδιά χτυπάνε τους άλλους δεν πρέπει να μαλώνει η κυρία? Της εξήγησα ότι μερικά παιδάκια είναι ζωηρά και χτυπάνε τα άλλα παιδάκια ή κάνουν κάτι που δεν είναι σωστό, αλλά οι κυρίες θα πρέπει να τους εξηγούν με ωραίο τρόπο όχι να φωνάζουν.

Όπως πχ της λέω και όταν εσύ φωνάζεις με δυνατή φωνή ή μαλώνεις με την αδερφή σου, σου λέω με ωραίο τρόπο να σταματήσεις γιατί με ενοχλείς η να τα βρεις με την αδερφή σου. ;)

Γενικά βλέπω ότι είναι θέμα που την ενοχλεί να το συζητάει (για την κυρία που έφυγε). Εγώ όσο θα παίρνω αφορμές θα συζητάω.

Η ιδιοκτήτρια μου είπε ότι γενικά όλα τα παιδιά κάπως έτσι αντιδρούν δηλαδή λένε στους γονείς καλύτερα που έφυγε, και δεν την αναζητούν. Ενώ το λογικό θα ήταν να λυπηθούν που έφυγε μια κυρία τους. Σε παρόμοια περίπτωση αποχωρισμού από δασκάλα η κόρη μου στεναχωριόταν.

Δεν ξέρω πως μπορούμε να το καταλάβουμε αν γίνεται κάτι στο σχολείο. Γενικά πιστεύω ότι αν τα παιδιά δε λένε πολλά ή θέλουν να αποφύγουν να μιλήσουν για το πως πέρασαν τη μέρα τους, να το ψάχνουμε. Αν και αυτό είναι και ανάλογα με το χαρακτήρα του παιδιού μπορεί να μη σημαίνει και τίποτα. Φυσικά αν λένε ότι δε θέλουν να πάνε σχολείο ή αν δούμε μεγαλύτερη αλλαγή που εγώ δεν είδα.

Τώρα που συνδιάζω τα γεγονότα, παρατηρώ μόνο αυτό, ότι τώρα με το που γυρίζει ανοίγεται και λέει βροχή πως πέρασε τη μέρα της, ενώ πριν δεν το έκανε τόσο άνετα. Έλεγε ένα δυο πράματα μόνο.

Τελικά το σημαντικό είναι να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας να το αντιμετωπίζουν γιατί θα το βρούνε ξανά μπροστά τους. Εκεί κατέληξα με όλη αυτή την ιστορία.

Τελικά το σημαντικό είναι να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας να το αντιμετωπίζουν γιατί θα το βρούνε ξανά μπροστά τους. Εκεί κατέληξα με όλη αυτή την ιστορία.

Φυσικά και θα το βρούν μπροστά τους!!

Για φαντάσου στα δημόσια σχολεία που έχουν μπορστά τους....!!!

Απλά τουλάχιστον να μαθαίνουμε τί γίνεται ώστε να αντιδρούμε ανάλογα...εμένα αυτό με ανησυχεί!

Θα παίρνω είδηση άν γίνεται κάτι κακό ή θα είμαι στον κόσμο μου;;;

Έχει να κάνει πολύ και με τη σχέση που έχουμε αναπτύξει με τα παιδιά μας!!

Προς το παρόν απο μόνη της μου μιλάει για το τί έκανε στον παιδικό και σε άσχετες στιγμές θυμάται πράγματα!!

Θέλει να πηγαίνει όταν την πηγαίνω καθημερινά και έχει επαφή...όταν την διακόψω λόγω αρρώστιας/διακοπών...τότε ξανα μανά αντιδρά και δεν θέλει...!! :roll:

Φιλοθέη 9χρ,Κωνσταντίνα 7χρ., Άγγελος 3χρ.

Κι εμένα ποτέ δεν είπε ότι δε θέλει να πηγαίνει και έχω πολύ καλή σχέση δεν φοβάται να μου πει κάτι. Αλλά αν φοβούνται τη δασκάλα που παράλληλα την έχουν σα θεό.... ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου πούνε τελικά και τι όχι.

Τα πόστ με θέμα τις φανταστικές ιστορίες - αλήθεια ή φαντασία τοποθετήθηκαν εδώ http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=2304#2304 έτσι ώστε να συνεχίστει στο νέο τόπικ η συζήτηση που αφορά αυτά τα θέματα!

Εδώ μπορούν να συνεχιστούν θέματα που αφορούν τον τίτλο αυτού του τόπικ "Ανάρμοστη συμπεριφορά από παιδαγωγό στον παιδικό σταθμό."

• 3 months later...

Αν και αυτό δεν είναι αναρμοστη συμπεριφορά ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ... σας παραθέτω το άρθρο που μόλις διαβασα και μου χει προκαλέσει εκτός απο Πονο, αμέτρητη ΟΡΓΗ, ΘΥΜΟ, ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΗΔΙΑ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5348&subid=2&pubid=120340

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Οπως το ειπες Σοφια, ΕΓΚΛΗΜΑ κι οχι πλημμελημα που γραφει.

Αν ειναι δυνατον, επρεπε να πεθανει το παιδακι για να τις χωσουν πραγματικα μεσα και χωρις αναστολη????

α, δεν τη θυμαστε την ιστορία? του εδωσαν να πιει απο ποτηρι που ειχε απορρυπαντικο για το πλυντηριο πιάτων, μετα αργησαν να ειδοποιήσουν τους γονεις...

καλε δεν τα πιστευω αυτα που διαβαζω...

καλα το λεω θα με δειτε στον Ευαγγελατο καμια μερα..

Με περιβολή φυλακόβιας συμπεθέρα γιατί εγώ θα το'χω κάνει το έγκλημα