Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μέχρι πότε στο δωμάτιο της μαμάς και του μπαμπά ;

zetta

Recommended Posts

Καλημερα σας! Ειμαι κι εγω νεα μαμα και προσφατο μελος του forum. Ο μικρος μας την Κυριακη εκλεισε τους 11 μηνες! Στο δωματιο του πηγε οταν εγινε 2 μηνων. Για καποιο διαστημα κρατησα ανοιχτο το παρκοκρεβατο μηπως χρειαστει,αλλα ο μικρος προσαρμοστηκε αμεσως. Για μικρο χρονικο διαστημα χρησιμοποιησα και την ενδοεπικοινωνια, αλλα διαπιστωσα οτι ξυπναγα με το που αλλαζε πλευρο. Τωρα μας ξυπναει μονο αν του φυγει η πιπιλα και φυσικα σηκωνομαι για να δω αν ειναι σκεπασμενος.

line_m121_beg_41_time_1174104000_text_cf20ecf0e5ecf0eff5ebe7f220ece1f220e5e9ede1e9.gif

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

εγώ πάντως έχω βρει σαν λύση (προς το παρόν τουλάχιστον) να σφηνώνω την κουβερτούλα του ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας και στο στρώμα

έτσι, παρόλο που κλωτσάει αρκετά δεν ξεσκεπάζεται... τον έχω βρει μόνο μια φορά στην αρχή που τον έβαλα στην κούνια ξεσκέπαστο

ήθελα να ρωτήσω τις μαμάδες που χρησιμοποιουν τον υπνόσακο... με τι ντυνουν τα μωρακια τους επιπλέον?

εγω με την κουβερτουλα τη φλις διπλωμένη στα δυο (διπλή δλδ) του φοράω το ζιπουνάκι του κι από πάνω βαμβακερό φορμάκι πυτζαμάκι

το καλοριφέρ δεν το έχουμε κλείσει ποτέ απο τη μερα που γεννήθηκε κι έχουμε σταθερά 21-22 βαθμούς μέσα στο σπίτι

της πήρα υπνοσακο φλίς. Απο μέσα της φοράω πιτζαμούλες φανελάκι. την σκεπάζω με μια πικε κουβερτούλα. Το καλοριφέρ μας δουλεύει συνέχεια και έχω σταθερη θερμοκρασία 22 βαθμούς.

.png

Διαφημίσεις

ΜΗΝ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΣ! Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ! ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ 5-6 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!!!!!!! ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.... ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΑΣ. ΤΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΙΑ!!!!! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΚΑΜΙΑ ΜΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ 'Η ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ... Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!! ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ???? ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!! Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ.... ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!! ΦΙΛΙΚΑ

Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΩΝ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ!!! ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΠΙΑ!!!ΑΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗ ΘΥΣΙΑ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ???????????

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ...ΥΓΕΙΑ...

ΜΗΝ ΚΑΚΟΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΣΑΣ! ΕΙΜΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΩ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΣ! Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΩΡΟ ΔΩΜΑΤΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ! ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ 5-6 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ. ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ!!!!!!! ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ.... ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΑΣ. ΤΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ, ΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΡΙΑ!!!!! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΚΑΜΙΑ ΜΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ 'Η ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ... Η ΚΑΘΕΜΙΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ!!! ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ???? ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!! Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ.... ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!! ΦΙΛΙΚΑ

Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟ 7 ΜΗΝΩΝ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ!!! ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΩ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ 1-2 ΦΟΡΕΣ ΠΙΑ!!!ΑΣ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΗ ΘΥΣΙΑ... ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ???????????

κοιμομουν στο δωματιο της μαμας μου μεχρι 5χρονων δεν ειχαμε αλλο δωματιο :D

δεν εχω κανενα προβλημα πιστεψτε με :D

Οι υπνόσακοι που φοράμε μας ήρθαν 2ο χέρι από ξάδερφο με τον οποίο έχουμε ~10 χρόνια διαφορά...οπότε δεν έχω ιδέα άν ειναι κάτι που κυκλοφορεί ακόμα. Μάλλον είναι σαν αυτούς που περιγράφει η annastasia αλλά από μέσα δεν μου δίνουν την αίσθηση του μάλλινου :? Πάντως είναι πολύ ζεστοί. Μόνο με το φανελάκι του από μέσα ο μικρούλης μας είναι ζεστός -ζεστός χωρίς αλλο σκέπασμα (έχουμε κι εμείς ~22 βαθμούς στο σπίτι)

Αντίστοιχα, όταν δεν φοράει υπνόσακο, φοράει φανελάκι+βαμβακερό ολόσωμο πυτζαμάκι+φανελένιο σεντόνι+κουβέρτα φλις.

Θερμόαιμος ο πιτσιρίκος :lol:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Οι υπνόσακοι που φοράμε μας ήρθαν 2ο χέρι από ξάδερφο με τον οποίο έχουμε ~10 χρόνια διαφορά...οπότε δεν έχω ιδέα άν ειναι κάτι που κυκλοφορεί ακόμα. Μάλλον είναι σαν αυτούς που περιγράφει η annastasia αλλά από μέσα δεν μου δίνουν την αίσθηση του μάλλινου :? Πάντως είναι πολύ ζεστοί. Μόνο με το φανελάκι του από μέσα ο μικρούλης μας είναι ζεστός -ζεστός χωρίς αλλο σκέπασμα (έχουμε κι εμείς ~22 βαθμούς στο σπίτι)

Αντίστοιχα, όταν δεν φοράει υπνόσακο, φοράει φανελάκι+βαμβακερό ολόσωμο πυτζαμάκι+φανελένιο σεντόνι+κουβέρτα φλις.

Θερμόαιμος ο πιτσιρίκος :lol:

Λογικά ίδιου τύπου είναι οι υπνόσακοί μας Eliza και είναι όντως πολύ ζεστοί... το κοντό χνουδάκι που έχει από μέσα είναι μάλλινο... :wink:

Διαφημίσεις

κοριτσια γεια και απο μενα ,

ο μικρος μας κοιμηθηκε απο 2 μηνων μονος στο δωματιο του αλλα ηταν διπλα μας , στην αρχη ητανε καλύτερα θα ελεγα ειχε συνηθησει αρκετα ευκολα , ομως εδω και καποιο διαστημα που μεγαλωσε και αρχησε να καταλαβαινει τι γινεται , επειδη τα μεσημερια τον κοιμιζουμε στο δικο μας δωματιο για ευκολια , ο μικρος ξυπναει 6.30 το πρωι για να ερθει στο κρεβατι μας και να συνεχισει τον υπνο του και τον περνουμε πολλες φορες μαζι μας γιατι δεν μπορουμε να ξυπναμε εκεινη την ωρα καθε μερα .Το παιδι βασικα ειναι οπως το μαθεις , συμφωνω απολυτα με την νηπιαγωγο οπου λεει οτι ο προσωπικος χωρος του καθενος ειναι πραγματι ιερος και πολυτιμο αμα υπαρχει η δυνατοτητα να εχει το παιδι η τα παιδια τον δικο τους χωρο οπου θα αισθανονται τοσο ανετα οσο εμεις στο δωματιο μας πριν παντρευτουμε , εμενα μου λειπει ακομα το δωματιο μου καμια φορα οπου ουσιαστικα ζουσα εκει μεσα και ηταν γεματο καπνα,τασακια και φλυτσανια απο καφεδες τα εργενικα χρονια χαχαχαχα, η ακομα θυμαμαι και ακομα πιο μικρη που ειχα το δωματιακι μου και εκει επαιζα , διαβαζα και εκανα οτι τρελα ηθελα με τα παιχνιδια μου σε προ σχολειου ηλικια . Ομως επισης θυμαμαι καποια βραδια φοβισμενη απο καποιο ονειρο να τρυπωνω στο κρεββατι του μπαμπα και της μαμας , δεν μου εκανε κακο αυτο ισα ισα πηρα αγαπη απο ολο αυτο , ουτε ενοιωσα αποκομενη απο τους γονεις μου και ουτε και αυτοι προσπαθησανε να με διωξουνε καποιο απο αυτα τα βραδια . Ολα τα παιδια τρυπωνουνε καποιες φορες και ειναι υγιες αυτο νομιζω . Ομως απολυτα υγιες ειναι και το παιδι να εχει το δικο του χωρο οπως ακριβως και εμεις , εμεις δεν το στερηθηκαμε να νοιωσουμε την ανεξαρτησια μας εστω και σε αυτα τα πρωτα σταδια δημιουργοντας το δικο μας χωρο απολυτα δεν θα ητανε κριμα να το στερησουμε απο τα παιδια μας λογω ανασφαλειας ? το μπεμπη πλεον τον βαζω να παιζει και στο δωματιο του να κανει οτι τοθ κατεβει υπο την δικια μου προσοχη και επιτηρηση και ειναι πολυ πολυ ευτυχισμενος αμολυμενος μεσα στο δωματιακι του κανοντας οτι θελει .

ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ.... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ...ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ 8 ΑΤΟΜΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ... ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Κ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!!! ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Κ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΚΑΝΕΝΑΝ!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ...ΥΓΕΙΑ...

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΠΙΠΙΛΑ Η΄ΦΑΙ ... ΓΙΝΕΤΕ? ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΑ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΧΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ Η ΜΠΕΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑ?

ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ.... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΑΛΛΟΥ...ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ 8 ΑΤΟΜΑ ΕΜΕΝΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ... ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ? ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Κ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΑΓΓΕΛΟΥΔΑΚΙΑ ΜΑΣ!!!!! ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΕΙΠΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ Κ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΘΙΞΩ ΚΑΝΕΝΑΝ!

σε καμια περιπτωση δεν σε παρεξηγησα ουτε ειχα τετοιο σκοπο....

απλα ειπα τον αντιλογο :D

ουτε νομιζω οτι εθιξες κανεναν :D

Διαφημίσεις

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΠΙΠΙΛΑ Η΄ΦΑΙ ... ΓΙΝΕΤΕ? ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΑ! ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΧΑΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ Η ΜΠΕΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΑΜΑ?
:D:D:D:D:D Και ως μωρά έχουνε μεγαλύτερες ανάγκες απο μάς που θέλουμε τα χαδάκια μας επίσης :D:D:D

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

... ομως εδω και καποιο διαστημα που μεγαλωσε και αρχησε να καταλαβαινει τι γινεται , επειδη τα μεσημερια τον κοιμιζουμε στο δικο μας δωματιο για ευκολια , ο μικρος ξυπναει 6.30 το πρωι για να ερθει στο κρεβατι μας και να συνεχισει τον υπνο του και τον περνουμε πολλες φορες μαζι μας γιατι δεν μπορουμε να ξυπναμε εκεινη την ωρα καθε μερα .Το παιδι βασικα ειναι οπως το μαθεις .....

Έπαιρνα κι εγώ τον Κωστή για κάποιο διάστημα στο κρεβάτι μου το πρωί...και η αλήθεια είναι ότι πολύ μου άρεσε να τον έχω για λίγο να κοιμόμαστε αγκαλίτσα...αλλά είδα ότι τελικά είχε αρχίσει να ξυπνάει συστηματικά νωρίτερα γι' αυτό :?

Αποφάσισα λοιπό να το κόψω όσο είναι καιρός. Μας πήρε λίγο χρόνο να το καταφέρουμε. Αρχικά έχασα εγώ -αλλά και ο μικρός- τον παραπανίσιο ύπνο. Μετά δοκίμασα να τον ξαναβάλω στο κρεβάτι του αφού είχε πιει το πρωινό του γάλα, εξηγώντας του ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα. Δεν του άρεσε καθόλου -για 3 μέρες φώναζε θυμωμένος ασταμάτητα μέχρι να τον σηκώσω πάλι, οπότε ξαναπεράσαμε στην αυπνία..... :cry:

....όσπου μετά από ~10αριά μέρες που το ξαναδοκίμασα....παραπονέθηκε λίγο όταν τον ακούμπησα αλλά μέχρι να φτάσω στο κρεβάτι μου είχε σταματήσει και έπαιζε ευχαριστημένος :D:D ...και τελικά κοιμήθηκε :D

Α! στο ενδάμεσο είχα ανακαλύψει ότι ξυπνώντας πολύ νωρίς δεν έπινε το γάλα του με όρεξη -έπινε πολύ λίγο- και σταμάτησα να προσπαθώ να τον ταϊσω εκείνη την ώρα.

Τώρα, (έχει περάσει ~1 μήνας) συνήθως δεν ξυπνάει πολύ νωρίς -μεταξύ 7.30 και 8.15, ενώ ξύπναγε 6.00-6.30- και πίνει και το γάλα του με χαρά!!

Αν κάποια μέρα όμως ξυπνήσει πολύ νωρίς, τις περισσότερες φορές κάθεται και παίζει μόνος του ήσυχα μέχρι τις 8 περίπου και μετά μας φωνάζει. Αν πάλι φωνάξει, του εξηγώ ότι δεν είναι ακόμα ώρα και τον αφήνω...και ξανακοιμάται :D:D:D:D

Μην το ματιάσω κιολας, φτου-φτου-φτου :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

αγαπητη ελιζα αυτο δεν το ειχα σκεφτει να σου πω την αληθεια , θα το θεσουμε σε εφαρμογη απο σαββατο που εχει αδεια και ο αντρας μου ε δεν μπορει σε μια ολοκληρη βδομαδα κατι θα γινει . αντε να δουμε

ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΑΣ? ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ 8 ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΠΝΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΚΟΥΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΩΜΑΤΙΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΓΙΑ ΠΙΠΙΛΑ Η΄ΦΑΙ ... ΓΙΝΕΤΕ? ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΑ!

Όλα αυτά που αναφέρεις όμως δεν τα κάνουμε και εμείς? δηλαδή εγώ δεν θέλω να με κουνάνε για να κοιμηθώ, ούτε σηκώνομαι το βράδυ για φαγητό αν είμαι χορτάτη όταν πέσω για ύπνο. και επίσης ξυπνάω το πρωί και όχι ενδιάμεσα, και μάλιστα στο δικό μου δωμάτιο. αυτό που θέλω να πω είναι πως όλα τα παραπάνω είναι απόλυτα φυσιολογικά. δεν είναι κάτι το εξωφρενικό το να γίνονται απο το παιδί. και πίστεψέ με, μαθαίνονται. με περισσότερη ή λιγότερη υπομονή, αλλά μαθαίνονται. και μαθαίνονται ως κατι το φυσιολογικό που θα το κάνουν τα αγγελούδια μας μέχρι να μεγαλώσουν και να γεράσουν.

συμφωνώ απόλυτα με τη ΦΑΙΗ για όλα αυτά που λέει. Παν μέτρον άριστον κορίτσια :D:D:D

Καλησπέρα στην παρέα των αγχομένων γονιών:)

Το μωράκι μας είναι 5 μηνών και 20 ημερών και σκεπτόμε να τον μετακομίσω στο δωμάτιο του.Το θέμα που με ανησυχεί πολυ είναι η στασή που κοιμάται είναι ανάσκελα

Ποιά είναι η κατάληλη ηλικία η μάλλον καλύτερα ύπαρχει κατι τέτοιο ή είναι ανάλογα με το παιδί;; :?::?::?:

Σε λίγο καιρό η στάση που κοιμάται δε θα σε απασχολεί μιας που θα μπορεί να γυρίζει μόνο του όπως και όποτε θέλει. Τότε σταματάει και ο κίνδυνος για αιφνίδιο θάνατο.

Όσο για το πότε σε δικό του δωμάτιο, ακολούθησε το ένστικτο σου και τις ανάγκες σου. Προέχει να νοιώθεις εσύ ασφαλής.

Η δικιά μου είναι 6 μηνών και σκέφτομαι να τη μετακομίσω την άνοιξη γιατί θα είναι καλύτερος ο καιρός (είμαστε στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και κάνει ακόμα αρκετό κρύο) και μέχρι τότε θα έχει μάθει να κοιμάται καλύτερα.

Αν και έχει από τώρα καλό πρόγραμμα στον ύπνο, ξυπνάει το βράδυ γύρω στις 4 και θέλει πιπίλα ή να τη βοηθήσω να γυρίσει στο πλάι, ή να τη σκεπάσω γιατί τα έχει πετάξει όλα και θα κρυώσει...

το κάθε μωρό είναι διαφορετικό. Πιστεύω όμως ότι το καλύτερο είναι να ακολουθούμε το ένστικτο μας.

• 2 εβδομάδες μετά...

το λουκουμακι το πηγα στο δωματιο οταν εγινε 41 ημερων εβαλα και την ενδοεπικοινωνια για να τον ακουω και ολα πηγαν μια χαρα.απο την στιγμη που τον πηγα στο δωματιο του εχει κοψει και το βραδυνο φαγητο.το καλυτερο απο ολα ειναι πως οταν ξυπναει δεν κλαιει μπορει να καθεται και μια ωρα στο κρεβατι και να κοιταζει τα αρκουδακια η τον τοιχο που ειναι λαχανι εχω κολλημενες και καποιες φιγουρες του γουινι και καθεται και τους μιλαει

iz6mqfx4psjhl3bk.png

cf7d8aac48.png

Ηθελα και εγω να πω πως αργησαμε αλλα τα καταφεραμε!!

Σημερα ειναι η δευτερη μερα που κοιμαται στο δωματιο του.

Απο οτι καταλαβαινω τωρα το προβλημα το ειχα εγω. Δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα κοιμαται σε αλλο δωματιο μακρια μου!

Ομως μετα απο παροτρυνση του αντρα μου τον βαλαμε στο δικο του δωματιο.

Βεβαια πηγα και αγορασα ενδοεπικοινωνια! Δεν την ειχα 16 ολοκληρους μηνες και πηγα τωρα και αγορασα! Αλλα αυτο με κανει και κοιμαμαι πιο ησυχα τουλαχιστον.

Το δευτερο (οταν με το καλο ερθει) θα παει στο δωματιο του πολυ νωριτερα. Α δεν την ξαναπαταω. χαχα!!!

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΣ!

Φαίη, τα 4/5 του πλανήτη δεν έχουν την πολυτέλεια του χωριστού δωματίου. Πώς είσαι τόσο σίγουρη γι αυτό που λές; Το έχει μελετήσει κανείς και υπάρχει επιστημονική τεκμηρίωση; Θα ήταν χαρά μας να τη μοιραστούμε μαζί σου :)

Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΟΠΟΥ ΖΟΥΝ.

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενθαρρύνει τις μητέρες να κοιμούνται κοντά με τα μωρά τους από την πρώτη στιγμή της ζωής τους γιατί έχει φανεί ότι με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται σημαντικά ο θηλασμός και οι μητέρες θηλάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΧΩ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ 5-6 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΛΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ.

Αυτά τα παιδιά μπορεί να είναι ανασφαλή και μπορεί γι αυτό να κοιμούνται με τους γονείς τους. Μάλλον μπερδεύεις το αίτιο με το αποτέλεσμα. Η ανασφάλειά τους δεν είναι αποτέλεσμα του κοινού ύπνου, ο κοινός ύπνος είναι αποτέλεσμα της ανασφάλειας.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ. ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ....

Φυσικά και καταλαβαίνουν τα μωρά τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά συναισθήματα, καταλαβαίνουν τι σημαίνει άρνηση... Αναγκαστικά συμβιβάζονται.

Μια ματιά στο attachment theory θα σε βοηθούσε να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Attachment_theory

ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ!!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ, ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ????

:? Τόσο σίγουροι δεν είναι ούτε οι άνθρωποι που κάνουν συστηματικές έρευνες σε σχετικούς τομείς. Δεν σκέφτονται ολοι το ίδιο εγωιστικά. Κάποιοι έχουν ως προτεραιότητα ζωής την κάλυψη των αναγκών των παιδιών τους, τόσα χρόνια που υποστηρίζω μητέρες συνάντησα πολλές φορές μητέρες με ελάχιστο ή καθόλου εγωισμό, οι περισσότερες κοιμούνται με τα παιδιά τους μια και θηλασμός από απόσταση είναι δύσκολο να γίνει...

ΑΠΛΑ ΣΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΒΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!!

Σαν εκπαιδευτικός έχεις σπουδάσει και οι σπουδές σου βασίστηκαν σε συγγράμματα που βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις. Δηλαδή έχει προηγηθεί συστηματική αντικειμενική παρατήρηση, επεξεργασία των παρατηρήσεων με συγκεκριμένη μεθοδολογία, ερμηνεία των αποτελεσμάτων, δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά (που έχουν πάντα επιτροπές κρίσης).

Οι μη συστηματικές παρατηρήσεις που δεν έχουν επεξεργαστεί στατιστικά και δεν έχουν οδηγήσει με αντικειμενικό τρόπο σε κάποιο συμπέρασμα, εμπεριέχουν μεγάλο ποσοστό μεροληψίας... :?

Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ.... ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ!!!

Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι αυτά που ισχύουν για τα νήπια δεν ισχύουν απαραίτητα και για τα βρέφη. Το βρέφος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον κόσμο, στην αρχή δεν αντιλαμβάνεται καν τον εαυτό του ως ξεχωριστή μονάδα από τη μητέρα του (εξελικτική ψυχολογία...).

Τωρα μολις διαβασα οσα εγραψε η ΦΑΙΗ.

Δεν θα πω αν ειναι σωστα αυτα που εγραψες αλλωστε απαντησε η Αγλαια.

Απλα ηθελα να σημειωσω οτι ο γιος μου ουδεποτε παρουσιασε συμπτωματα ανασφαλειας. Κοιμοταν στο δωματιο μας μεχρι προχθες. Ισα ισα που ειναι πολυ αυτονομος, κοινωνικος και μεσα σε ολα.

Επισης αυτο φανηκε απο την αλλαγη που καναμε μολις πριν δυο μερες.

Τον βαλαμε στο δικο του δωματιο χωρις κανενα προβλημα οπως γραφω παραπανω.

Οντως το προβλημα το ειχα εγω, αλλα δεν ειναι εγωισμος οπως γραφεις.

Τον ειχα στο δωματιο μου γιατι φοβομουν μηπως παθει κατι και ηθελα να ειμαι κοντα του να τον προστατευσω. Υπερβολικο ισως αλλα οταν ειναι το πρωτο σου καπως ετσι αντιδρουν καποιες μαμαδες.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενθαρρύνει τις μητέρες να κοιμούνται κοντά με τα μωρά τους από την πρώτη στιγμή της ζωής τους γιατί έχει φανεί ότι με αυτόν τον τρόπο διευκολύνεται σημαντικά ο θηλασμός και οι μητέρες θηλάζουν σε μεγαλύτερο ποσοστό και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΟΣΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ....

Αυτά τα παιδιά μπορεί να είναι ανασφαλή και μπορεί γι αυτό να κοιμούνται με τους γονείς τους. Μάλλον μπερδεύεις το αίτιο με το αποτέλεσμα. Η ανασφάλειά τους δεν είναι αποτέλεσμα του κοινού ύπνου, ο κοινός ύπνος είναι αποτέλεσμα της ανασφάλειας.

ΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΑΠΟ ΠΙΟ ΜΙΚΡΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ...

Φυσικά και καταλαβαίνουν τα μωρά τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά συναισθήματα, καταλαβαίνουν τι σημαίνει άρνηση... Αναγκαστικά συμβιβάζονται.

ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΤΑ ΜΩΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ....... ΑΠΛΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΑ......

:? Τόσο σίγουροι δεν είναι ούτε οι άνθρωποι που κάνουν συστηματικές έρευνες σε σχετικούς τομείς. Δεν σκέφτονται ολοι το ίδιο εγωιστικά. Κάποιοι έχουν ως προτεραιότητα ζωής την κάλυψη των αναγκών των παιδιών τους, τόσα χρόνια που υποστηρίζω μητέρες συνάντησα πολλές φορές μητέρες με ελάχιστο ή καθόλου εγωισμό, οι περισσότερες κοιμούνται με τα παιδιά τους μια και θηλασμός από απόσταση είναι δύσκολο να γίνει...

ΚΟΙΤΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ... ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΜΑΙ Ο PIAGET... ΑΛΛΑ, ΟΤΑΝ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ....,ΤΟΤΕ ΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΕΓΩΙΣΤΙΚΑ... ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕΧΡΙ 5,6,7.... ΧΡΟΝΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑΒΑΘΟΣ.... Κ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ Η ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 6 ΜΗΝΩΝ... ΕΓΩ ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΥΣ 7 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΝΙΑ Κ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ ΠΩΣ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ Κ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ...Κ ΟΛΑ ΔΟΞΑ ΤΟ ΘΕΩ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΕΠΙΤΥΧΩΣ :) :) :)

[

quote]Σαν εκπαιδευτικός έχεις σπουδάσει και οι σπουδές σου βασίστηκαν σε συγγράμματα που βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις. Δηλαδή έχει προηγηθεί συστηματική αντικειμενική παρατήρηση, επεξεργασία των παρατηρήσεων με συγκεκριμένη μεθοδολογία, ερμηνεία των αποτελεσμάτων, δημοσίευση σε επιστημονικά περιοδικά (που έχουν πάντα επιτροπές κρίσης).

Οι μη συστηματικές παρατηρήσεις που δεν έχουν επεξεργαστεί στατιστικά και δεν έχουν οδηγήσει με αντικειμενικό τρόπο σε κάποιο συμπέρασμα, εμπεριέχουν μεγάλο ποσοστό μεροληψίας... :?

:( ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ Κ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ? .....ΗΜΑΡΤΟΝ...

ΓΡΑΦΩ ΚΑΘΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ Κ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΠΗΡΡΕΑΣΩ.... ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΑΘΕ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ...Κ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ!!!!!!

Κ ΚΑΤΣΕ ΒΡΕ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ..... ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΣ... ΜΑ ΚΑΘΕ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΕΔΩ... ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΛΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΤΡΕΞΕΙ ΣΕ Ο,ΤΙ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ... Κ ΠΑΛΙ ΗΜΑΡΤΟΝ.... :(

Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι αυτά που ισχύουν για τα νήπια δεν ισχύουν απαραίτητα και για τα βρέφη. Το βρέφος αντιλαμβάνεται διαφορετικά τον κόσμο, στην αρχή δεν αντιλαμβάνεται καν τον εαυτό του ως ξεχωριστή μονάδα από τη μητέρα του (εξελικτική ψυχολογία...)

ΤΑ ΝΗΠΙΑ ΠΡΙΝ ΓΙΝΟΥΝ ΝΗΠΙΑ... ΗΤΑΝ ΒΡΕΦΗ... Η ΑΝΑΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΚΙΟΛΑΣ.... ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΗΛΙΚΙΩΣΗ!!!!!!

ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΝΤΑ! ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ!!!!!!

ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ...ΥΓΕΙΑ...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...