Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λίστα δημόσιου νηπιαγωγείου


Recommended Posts

Καλημέρα,

 

ανοίγω αυτό το θέμα γιατί τα έχω πάρει με τα πράγματα που έχουν ζητήσει από το νηπιαγωγείο! Η κόρη μου πάει σε δημόσιο νηπιαγωγείο και το τι τους έχουν ζητήσει δεν λέγεται. Μας έδωσαν μια λίστα με δύο σελίδες που ζητάνε ότι έχει μέσα ένα βιβλιοπωλείο! Το πιο χαρακτηριστικό είναι ότι θέλουν 3 πακέτα 24χρωμάτων χοντρούς μαρκαδόρους GIOTTO. Γιατί 3; Άσε ότι ζητάνε φύλλα φωτοτυπικού Α3,Α4(λευκά και χρωματιστά),ζελατίνες,χαρτί πλαστικοποίησης και όλα αυτά σε ολόκληρα πακέτα. Και άλλα πολλά. Εμένα μου βγήκαν περίπου 100 ευρώ χωρίς να τα βάλω όλα!

Και ρωτάω, είναι δυνατόν να ζητάνε τόσα πράγματα από δημόσιο νηπιαγωγείο όπου πηγαίνουν και άνθρωποι που δεν έχουν οικονομική δυνατότητα; Επειδή ξέρω από βιβλιοπωλείο, τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία ζητάνε τα μισά από αυτά που μας ζήτησαν εμάς.

Οι δικές σας λίστες πώς ήταν; Ζητάνε παντού τα ίδια;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Εμάς καμία λίστα δεν μας δώσανε στο νηπιαγωγείο!!!!!!!

Δώσαμε μόνο στην αρχή (εφάπαξ) 80 ευρώ και τα προμηθεύτηκαν όλα οι νηπιαγωγοί...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites

Εμάς καμία λίστα δεν μας δώσανε στο νηπιαγωγείο!!!!!!!

Δώσαμε μόνο στην αρχή (εφάπαξ) 80 ευρώ και τα προμηθεύτηκαν όλα οι νηπιαγωγοί...

 

Το ιδιο πραγμα ειναι τοτε...δεν σας τα ζητησαν..τα πηραν μονοι τους με καποια εκπτωση ισως!!!

 

100 ευρω νομιζω ειναι παρα πολλα...

 

Και εμας μας ζηταγαν παρα πολλα πραγματα ..και σιγουρα καποια αυτα μενουν στοκ στο σχολειο...

 

Βεβαια για να μην ειμαστε αδικοι...αν θελουμε οι δασκαλες να δουλεψουν με τα παιδια μας...χρειαζονται υλικα...οποτε ειδικα αν ειναι νεο σχολειο..μπορει να εχει πολλες ελλειψεις..

 

Εμας καθε χρονο η λιστα με παραμυθι ή καποιο παιχνιδι που μας ζηταγαν..εφτανε τα 50-70 ευρω το μαξιμουμ...και θεωρω οτι και παλι πολλα ηταν

Link to comment
Share on other sites

γεια σας ,σε εμας δώσανε λίστα μία ολόκληρη σελίδα με αρκετά πράγματα .Εχω στείλει δυο παιδιά στο νηπιαγωγειο και καθε φορά μας ζητάνε .το διαφορετικό φετος ειναι παλιά ρουχα (για θεατρικο παιχνιδι),κουμπια ,καπακια,κορδέλες,καπέλα, τσάντες,φουλάρια βραχιόλια ,κολιέ,μαλλιά πλεξίματος,παλιά παιχνίδια κ.α.!!!!ολα αυτα εκτοσ απο τα χαρτικα ,τις μπογιες , τα πινέλα ,τα χαρτόνια,και τα λοιπα.:o

Link to comment
Share on other sites

και μας πέρισυ η λίστα με χαρτικά για το κάθε παιδί βγήκε γύρω στα 38 ευρώ και δεν πήραμε και λίγα πραγματάκια, αλλά στο τέλος μας παρέδωσαν πολλές εργασίες τους και κατά τη διάρκεια, φέτος που η μικρή μου πάει στο ίδιο σχολείο αλλά μεγάλα νήπια δε ζητήσαν παρά μαρκαδόρους χοντρούς, λεπτούς πακέτο Α4 και ΄΄ενα κλασέρ με κούμπωμα, δηλαδή τ'ιποτα, άρα είχαν κάνει στοκ από περισυ (;;;). πάντως εξαρταται από το νηπιαγωγειο- το στοκ- τη νηπιαγωγό- την όρεξη για δουλειά- και προφανώς από τα οικονομικά του σχολείου. Έίναι πάντως δύσκολο για τους γονείς να τους φεύγουν τόσα λεφτά...

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τα 80 ευρώ που έδωσα πάντως δεν τα θεωρώ πολλά, δεδομένου ότι στο συγκεκριμένο τουλάχιστον νηπιαγωγείο κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά (είμαστε από πέρισυ εκεί).

Όσο για ρούχα, κοσμήματα κ.τ.λ. δεν νομίζω ότι είμαι υποχρεωτικό. Εμάς μας είπαν αν περισσεύει κάτι που δεν το θέλουμε να το πάμε. Κι εγώ είχα κάποια πράγματα, κι αντί να τα δώσω οπουδήποτε αλλού, τα πήγα εκεί... Για να ευχαριστηθούν τουλάχιστον τα παιδιά μας....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Link to comment
Share on other sites

Στο νηπιαγωγείο που πάει ο γιος μου (ιδιωτικό) μας έδωσαν λίστα με τα πράγματα που πρέπει να αγοράσουμε και μας "βγήκαν" 70€ όλα. Τώρα δεν ξέρω αν θα μας ζητήσουν και άλλα στη συνέχεια...:roll:

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Link to comment
Share on other sites

Μηπως οι ποσότητες που ζήτησαν ειναι λιγο υπερβολικές? 4 πακετα μαρκαδοροι ??

Τα παιδια θα χρειαστουν σιγουρα πολλά πράγματα αλλά όχι όλα μαζεμένα. Πιο λογικο θα μου φαινοταν να ζητησουν καποιες μικρές ποσοτητες για πρωτη χρηση και όταν και αν τελειώσουν, να σας ζητησουν περισσότερα. Έτσι δεν αναγκάζεσαι να δινεις και τόσα λεφτα μαζεμένα.

Στο δημοτικό, πχ. μας ζηταν ενα πακετο Α4 για τις φωτοτυπίες και καποια στιγμη στη διαρκεια της χρονιάς μας ζηταν να παμε και δευτερο..

Link to comment
Share on other sites

Κι εμάς δύο χρόνια (νήπια και προνήπια) μας ζητούσαν από πακέτα μαρκαδόρους και πακέτα Α4 μέχρι χαρτιά υγείας, κρεμοσάπουνα και χαρτιά κουζίνας!

Και οικονομική εισφορά ένα 30άρι. Χώρια τα χρήματα που μας ζητούσαν εξτρά μέσα στη χρονιά για διάφορες αιτιολογίες.

Την πρώτη χρονιά με είχε ενοχλήσει πάρα πολύ αυτή η ιστορία. Τη δεύτερη χρονιά το είχα πλέον συνηθίσει.

Τώρα που πήγαμε δημοτικό, μου έκανε εντύπωση που δεν μας ζήτησαν χαρτί υγείας και ρώτησα την κόρη μου: "Χαρτί υγείας έχετε στο σχολείο σας;":cool:

.....δε νομίζω τάκη....

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα πολλά μου φαίνονται. Χαρτόνια ζήτησαν; Γιατί εγώ ας πούμε θα ζητήσω 1 πακέτο των 24 χοντρούς μαρκαδόρους 1 πακέτο λευκό Α4, αλλά ζητάω και χαρτόνια. Επίσης δε ζητάω από όλους τα ίδια προσπαθώ να βγουν τα υλικά όσο γίνεται πιο μοιρασμένα (π.χ. αν ζητήσω πακέτο Α3 δε ζητάω ούτε Α4 ούτε μπλοκ βελουτέ). Το καλύτερο θα ήταν να υπήρχαν περισσότερα χρήματα στις σχολικές επιτροπές ώστε να καλύπτονται έτσι τα υλικά, αλλά σπάνια φτάνουν για τα πάγια (λογαριασμοί, καθαρίστρια, πετρέλαιο, χαρτιά- απορρυπαντικά). Άσε που δεν τα παίρνουμε ποτέ στην ώρα τους και χρωστάμε στα τεφτέρια της γειτονιάς μονίμως. Εξυπηρετικό επίσης είναι αν δίνουν χρήματα οι γονείς, αλλά με τόσες καταγγελίες που παίζουν κατά καιρούς δε διακινδυνεύω την καριέρα μου και την υπόληψή μου για μαρκαδόρους κ.λ.π.

 

Όταν συγκρίνετε τα υλικά του νηπιαγωγείου με το δημοτικό τα τετράδια τα μετράτε; Γιατί στο νηπιαγωγείο η δουλειά γίνεται στο σχολείο και άρα τα υλικά βρίσκονται εκεί...

FLcUp3.png0BQfp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εμάς μας ζήτησαν 60? για όλη τη χρονιά. Τα λεφτά δεν τα ακουμπάνε οι δασκάλες για να μην μπλέξουν οι κοπέλες ότι τα βάζουν και στην τσέπη τους. Αναλαμβάνει μια μαμά από κάθε τάξη να τα συγκεντρώσει και κάνει την ταμία για όλη τη χρονιά.

Και στο τέλος της χρονιάς ή νωρίτερα με ότι περισέψει αγοράζουν πράγματα ή παιχνίδια που χρειάζονται τα παιδιά , όπως ένα ωραίο μεγάλο πλαστικό σπιτάκι που είδα, ή κουκλοθέατρο καραγκιόζη. Όσες μαμάδες δεν θέλουν να δώσουν λεφτά δεν είναι υποχρεωτικό. Μπορούν να πάνε κατ' ιδίαν στην δασκάλα να ζητήσουν τη λίστα και να τα αγοράσουν μόνες τους.

Κατά τ'αλλα έχουμε δωρεάν παιδεία.......... αθάνατο ελληνικό δημόσιο που δεν παίρνεις ούτε ένα μαρκαδόρο στα νήπια.

Link to comment
Share on other sites

Καλά, τα ΔΗΜΟΣΙΑ νηπιαγωγεία, δεν έχουν κονδύλι για όλα αυτά? Προβλέπεται από πουθενά ότι υπάρχει συμμετοχή των γονιών? Το έχει ψάξει ποτέ κανείς κατευθείαν στο υπουργείο? Δεν λέω, φυσικά, ότι οι νηπιαγωγοί έχουν κάποιο συμφέρον, όμως μήπως απλά δεν κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για να βρεθούν τα χρήματα? Αν τα μοιράσει κανείς δια του 9 δεν είναι και κανένα μεγάλο ποσό το μήνα, όμως, θα επιμείνω.... προβλέπεται?

Link to comment
Share on other sites

Μηπως οι ποσότητες που ζήτησαν ειναι λιγο υπερβολικές? 4 πακετα μαρκαδοροι ??

Τα παιδια θα χρειαστουν σιγουρα πολλά πράγματα αλλά όχι όλα μαζεμένα. Πιο λογικο θα μου φαινοταν να ζητησουν καποιες μικρές ποσοτητες για πρωτη χρηση και όταν και αν τελειώσουν, να σας ζητησουν περισσότερα. Έτσι δεν αναγκάζεσαι να δινεις και τόσα λεφτα μαζεμένα.</QUOTE>

Κι εγώ αυτό νομίζω. Ας παίρνανε τώρα κάποια κι αν χρειάζονταν κι άλλα να τα δίναμε στη διάρκεια της χρονιάς.

 

<QUOTE>Κι εμένα πολλά μου φαίνονται. Χαρτόνια ζήτησαν; Γιατί εγώ ας πούμε θα ζητήσω 1 πακέτο των 24 χοντρούς μαρκαδόρους 1 πακέτο λευκό Α4, αλλά ζητάω και χαρτόνια</QUOTE>

Ζήτησαν 3 μπλοκ χαρτί κανσόν, μπλοκ βελουτέ, μπλοκ οντουλέ, μπλοκ γλασέ και χαρτί κυψελωτό.

 

<QUOTE>Εμάς μας ζήτησαν 60? για όλη τη χρονιά. Τα λεφτά δεν τα ακουμπάνε οι δασκάλες για να μην μπλέξουν οι κοπέλες ότι τα βάζουν και στην τσέπη τους. Αναλαμβάνει μια μαμά από κάθε τάξη να τα συγκεντρώσει και κάνει την ταμία για όλη τη χρονιά.</QUOTE>

Κι εμάς το έκαναν αυτό αλλά με 100?. Όσοι ήθελαν συμμετείχαν σ' αυτό κι όσοι ήθελαν πήραν λίστες. Εγώ πήρα λίστα και δεν τα έβαλα όλα. Αν χρειαστούν στην πορεία βλέπουμε. Πάντως απ΄ότι κατάλαβα δεν είσαι υποχρεωμένος να τα πάρεις όλα (αν και δεν μας το είπαν) και ίσως να το έκαναν έτσι για να καλύψουν και μαμάδες που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν. Τι να πω. Ελπίζω τουλάχιστον να τα χρησιμοποιήσουν.

Link to comment
Share on other sites

Εμείς πέρσι που ήταν η Ζέτα στο νηπιαγωγείο μας είπε η δασκάλα ότι θα χρεαζόντουσαν υλικά. Μας είπε λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να διαλέξουμε ή να μας δώσει την λίστα να τα πάρουμε μόνοι μας ή να δώσουμε από 70 ευρώ. Μας είπε ότι σε περίπτωση που μας δώσει λίστα υπάρχει περίπτωση να μας κοστίσει περισσότερο, καθότι αν τα έπαιρναν για όλα τα παιδιά μαζί θα τους έκαναν καλύτερη τιμή.

 

Σε παρατήρηση μίας μητέρας ότι τι τα θέλουν τα extra υλικά αφού πρόκεται για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση μας απάντησε ότι θα μπορούσε να βγάλει την χρονιά με τα υλικά που τους παρέχει το κράτος, και την περισσότερη ώρα τα παιδιά να ζωγραφίζουν ή να παίζουν αλλά δεν είναι αυτό το σύστημά της. Μας είπε πως στο τέλος της χρονιάς θα καταλαβαίναμε ότι άξιζε τον κόπο να δώσουμε αυτά τα χρήματα.

 

Ξέρετε κάτι. ΑΞΙΖΕ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ !!!! Και θα τα ξαναέδινα ευχαρίστως. Θεωρώ ότι η Ζέτα πήγε σε ένα από τα καλύτερα δημόσια νηπιαγωγεία. Πολλές από τις χειροτεχνίες που έφερε στο σπίτι τις έχουμε στολίσει στο σαλόνι γιατί είναι πραγματικά αριστουργήματα και απο πλευρά φαντασίας και εκτέλεσης. Δεν το μετάνιωσα, εξάλλου είναι ένα ποσό που συνήθως το τρώμε σε βλακείες στο super market ή στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς στην διάρκεια μιας χρονιάς σε πράγματα που δεν ωφελούν τα παιδάκια μας.

20iyp2.png mI5Hp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Επαναφέρω το θέμα, γιατί με προβλημάτισε κάτι. Καλά, ο περισσότερος κόσμος μπορεί να δώσει 80-100 ευρώ μία φορά το χρόνο για το παιδί του. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα παιδάκια που δεν μπορούν? Πώς συντονίζεται αυτό? Από τους γονείς? Γιατί σίγουρα υπάρχουν κάποιοι γονείς (αλλοδαποί παλιότερα, αλλά και έλληνες πλέον) που τα 80 ευρώ τα χρειάζονται για σούπερ μάρκετ.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Επαναφέρω το θέμα, γιατί με προβλημάτισε κάτι. Καλά, ο περισσότερος κόσμος μπορεί να δώσει 80-100 ευρώ μία φορά το χρόνο για το παιδί του. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα παιδάκια που δεν μπορούν? Πώς συντονίζεται αυτό? Από τους γονείς? Γιατί σίγουρα υπάρχουν κάποιοι γονείς (αλλοδαποί παλιότερα, αλλά και έλληνες πλέον) που τα 80 ευρώ τα χρειάζονται για σούπερ μάρκετ.

 

Πιστεύω πως τα 80-100 ευρώ ή τα υλικά που παίρνει το κάθε παιδί θα καλύπτουν και τα παιδιά που δεν θα μπορούν να τα δώσουν. Τουλάχιστον με τα τωρινά δεδομένα, γιατι αύριο ποιός ξέρει τι μας ξημερώνει... :(

eNortjKzUjI0tLQ0NVOyBlwwFasC3A,,85.pngeNortjKzUjI0tLQ0NVWyBlwwFagC2w,,34.png
Link to comment
Share on other sites

H αφορμή που το γράφω ήταν μία φίλη, η οποία εντόπισε ένα παιδάκι, που δεν συνόδευε την τάξη στο θέατρο που θα πήγαιναν (υπήρχε ένα κόστος 10 ευρώ). Ρώτησε διακριτικά τη νηπιαγωγό και εκείνη είπε ότι το παιδάκι αυτό δεν έρχεται ποτέ γιατί δεν δίνει χρήματα και ότι είναι και πρόβλημα γιατί πρέπει να μείνει κάποιος μαζί του στο σχολείο. Το θέμα λύθηκε αλλά επειδή έτυχε...

Επίσης έχω ακούσει για νηπιαγωγεία, που τον Οκτώβριο δεν έχουν αγοραστεί τα υλικά, γιατί δεν έχουν φέρει όλα τα παιδάκια τα χρήματα.

Απλά ήθελα να δω αν οι μαμάδες το φροντίζουν αυτό......

Link to comment
Share on other sites

Επαναφέρω το θέμα, γιατί με προβλημάτισε κάτι. Καλά, ο περισσότερος κόσμος μπορεί να δώσει 80-100 ευρώ μία φορά το χρόνο για το παιδί του. Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα παιδάκια που δεν μπορούν? Πώς συντονίζεται αυτό? Από τους γονείς? Γιατί σίγουρα υπάρχουν κάποιοι γονείς (αλλοδαποί παλιότερα, αλλά και έλληνες πλέον) που τα 80 ευρώ τα χρειάζονται για σούπερ μάρκετ.

 

 

 

Εμάς πάντα η λίστα μας ήταν γύρω στα 30-40 ευρώ (το πολύ), αλλά αυτό είναι θέμα νηπιαγωγείου και αναγκών που έχει. π.χ. αν μιλάμε για ένα καινούριο κτήριο που είναι σχεδόν άδειο, τότε οι γονείς θα χρειαστεί να δώσουν περισσότερα χρήματα για αγορά παιχνιδιών, παζλ, υλικών κλπ. Σε ένα παλιότερο νηπιαγωγείο, δεν θα ζητάμε κάθε χρόνο από τα παιδιά να μας φέρνουν ψαλίδια (τι να τα κάνουμε αν μαζευτούν 100 ψαλίδια!!!), αλλά θα ζητάμε κάθε 3 χρόνια, δεν θα ζητάμε κάθε χρόνο παζλ, αλλά κάθε 2 χρόνια κλπ

 

Τώρα, αν υπάρχει ανάγκη (και πιστέψτε με αυτοί που έχουν πραγματικά πρόβλημα συμπεριφέρονται τελέιως διαφορετικά από τους γονέις που απλά δεν γουστάρουν αν δώσουν τα χρήματα ή να πάρουν τα πράγματα, για τους δικούς τους λόγους) λέμε στους γονείς να πάρουν όσ αμπορούν, και κυρίως να πάρουν ένα κουτί μαρκαδόρους (που χρησιμοποιούνται πολλύ και τελειώνουν), ένα χαρτόνι (επίσης μεγάλη ανάγκη για χαρτόνια όλη τη χρονιά) άντε και ένα πάκο Α4. Αυτά Βγαίνουν γύρω στα 7 ευρώ. Νομίζω ότι μπορούν να δώσουν 7 ευρώ. Αν πάλι δεν μπόρούν, ας φέρουν τουλάχιστον τους μαρακδόρους...

 

Και επαναλαμβάνω, μακάρι να μην χρειαζόνταν να ζητάμε από τους γονέις! Μακάρι η δημόσια δωράν παιδεία να ήταν πράγματι δωρεάν! Αλλά η πραγματικότητα μας διαψεύδει και κάθε χρόνο τα χρήματα που δίνονατι για τα σχολεία είναι και λιγότερα! Φέτος πολλά σχολέια δεν είχαν χρήματα ούτε για πετρέλαιο και ζητούσαν από τους γονέις! Δεν μιλάμε για χρήματα για υλικά! Αυτά φέτος ήταν πολύ μεγάλη πολυτέλεια! Εγώ προσωπικά πριν 3 χρόνια (γιατί πλέον δεν είμαι σε σχολέιο) έδινα γύρω στα 50 ευρώ το μήνα από την τσέπη μου, για να πάρω υλικά για το σχολείο και να μην επιβαρύνω άλλο τους γονέις. Σαν και μένα είναι πολλοί νηπιαγωγοί...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι νομίζω ότι αν γινόταν μια προσπάθεια (από εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά) να χρησιμοποιηθούν υλικά που θα πηγαίναν στην ανακύκλωση ή στα σκουπίδια για τις κατασκευές θα εξοικονομούσαμε τα μισά χρήματα και θα κάναμε και καλό στο περιβάλλον.

Γιατί να αγοράζουμε χαρτόνια για παράδειγμα? Δεν μπορούν τα παιδιά να κάνουν νερομπογιές ή κατασκευές με το χαρτόνι από το κουτί των δημητριακών?

Υπάρχουν πάρα πολλά site (αγγλικά) που δίνουν φανταστικές ιδέες για 'trash art' Οταν έχω χρόνο το κάνω στο σπίτι με τα παιδιά. Δεν βγαίνουν και πολύ ωραία γιατι "τα χέρια μου δεν πιάνουν" αλλά τα παιδιά τρελαίνονται!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάλι νομίζω ότι αν γινόταν μια προσπάθεια (από εκπαιδευτικούς, γονείς, παιδιά) να χρησιμοποιηθούν υλικά που θα πηγαίναν στην ανακύκλωση ή στα σκουπίδια για τις κατασκευές θα εξοικονομούσαμε τα μισά χρήματα και θα κάναμε και καλό στο περιβάλλον.

Γιατί να αγοράζουμε χαρτόνια για παράδειγμα? Δεν μπορούν τα παιδιά να κάνουν νερομπογιές ή κατασκευές με το χαρτόνι από το κουτί των δημητριακών?

Υπάρχουν πάρα πολλά site (αγγλικά) που δίνουν φανταστικές ιδέες για 'trash art' Οταν έχω χρόνο το κάνω στο σπίτι με τα παιδιά. Δεν βγαίνουν και πολύ ωραία γιατι "τα χέρια μου δεν πιάνουν" αλλά τα παιδιά τρελαίνονται!

 

 

Χρησιμοπούμε και "σκουπίδια" αλλα πίστεψε με, δεν φτάνουν με τίποτα! Σκέψου ότι για μια κάρτα Χριστουγεννιάτικη π.χ. χρειάζεται χαρτόνι (μεγάθους περίπου ενός Α4), ένα δετράκι επάνω (ύψους 10 εκατοστών) το οποίο θα είναι είτε από χαρτί είτε από χαρτόνι, κόλλα στικ ή ατλακόλ, μαρκαδόροι για στολισμό και για να γραφούν οι ευχές. Φαντάσου τώρα ότι αυτά τα χρειαζόμαστε επί 25 που είναι τα παιδιά μέσα στην τάξη... Πόσα κουτιά δημητριακών να έχουμε στο σχολείο; Και άντε και τα έχουμε, πού θα τα βάλουμε;

Επίσης, σκέψου ότι δεν κάνουμε μία κατασκευή την εβδομάδα ή το μήνα για να καταφέρουμε (ίσως) να μαζέψουμε τα υλικά, αλλά μπορεί και 3 και 4 την εβδομάδα...

Επιπλέον, χρειάζονται όπωσδήποτε οι κόλλες Α4 (για ευνόητους λόγους). Χρειάζονται οι μαρκαδόροι (και πολλοί, γιατί κάποια χρώματα όπως το κόκκινο τελει΄νουν πολύ εύκολα), κόλλες στικ και ατλακόλ (για κατασκευές), τέμπερες και πινέλα, μολύβια, γόμες, ψαλιδάκια (συνήθως όχι κάθε χρόνο), παζλ (τα κομμάτια με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίζονται από τις τάξεις...), φακάλους για τις εργασίες των παιδιών, 1 cd (τουλάχιστον εγώ ζητούσα για να δώσω στο τέλος μια συλλογή από διάφορες φωτογραφίες όλης της χρονιάς), ένα υγρό σαπούνι για τα χέρια (πριν το δεκατιανό, μετά το δεκατιανό, πριν το μεσημεριανό, μετά το μεσημεριανό και κάθε φορά που πηγαίνουν τουαλέτα "υποχρεωτικά" πλένουν τα χέρια τους).... Εγώ τουλάχιστον αυτα ζητούσα...

Τώρα, αν το παιδί είναι στο ολοήμερο, χρειάζεται σεντόνια, κουβερτούλα, και μαξιλάρι. Επίσης, πολλές φορές ζητάμε παντόφλες (φαντάζεστε πόση σκόνη και όχι μόνο, μπαίνει στην τάξη από τα παπούτσια!).

Επίσης, ζητούσα πάντα και ό,τι μπορεί να μην χρειάζονται στο σπίτι, όπως κουμπιά, τάπες από μπουκάλια, κοχύλια, βότσαλα, φύλλα αποξηραμένα, κουρελάκια, κορδέλες, υφάσματα, ρούχα, το εσωτερικό ρολό από χαρτιά υγείας και κουζίνας κλπ κλπ κλπ. Αντί να τα πετάξουν να τα φέρνουν στο σχολείο... Γίνονται απίστευτες κατασκευές με αυτά, και οι νηπιαγωγοί έιματσε γενικά γνωστοί ως οι "ρακοσυλλέκτες" της εκπαίδευσης, γιατί μπορούμε από αυτό που ίσως θεωρέιται "σκουπίδι" να βγάλουμε μια κατασκευή ή να κάνουμε μια χειροτεχνία.

Link to comment
Share on other sites

Χρησιμοπούμε και "σκουπίδια" αλλα πίστεψε με, δεν φτάνουν με τίποτα! Σκέψου ότι για μια κάρτα Χριστουγεννιάτικη π.χ. χρειάζεται χαρτόνι (μεγάθους περίπου ενός Α4), ένα δετράκι επάνω (ύψους 10 εκατοστών) το οποίο θα είναι είτε από χαρτί είτε από χαρτόνι, κόλλα στικ ή ατλακόλ, μαρκαδόροι για στολισμό και για να γραφούν οι ευχές. Φαντάσου τώρα ότι αυτά τα χρειαζόμαστε επί 25 που είναι τα παιδιά μέσα στην τάξη... Πόσα κουτιά δημητριακών να έχουμε στο σχολείο; Και άντε και τα έχουμε, πού θα τα βάλουμε;

Επίσης, σκέψου ότι δεν κάνουμε μία κατασκευή την εβδομάδα ή το μήνα για να καταφέρουμε (ίσως) να μαζέψουμε τα υλικά, αλλά μπορεί και 3 και 4 την εβδομάδα...

Επιπλέον, χρειάζονται όπωσδήποτε οι κόλλες Α4 (για ευνόητους λόγους). Χρειάζονται οι μαρκαδόροι (και πολλοί, γιατί κάποια χρώματα όπως το κόκκινο τελει΄νουν πολύ εύκολα), κόλλες στικ και ατλακόλ (για κατασκευές), τέμπερες και πινέλα, μολύβια, γόμες, ψαλιδάκια (συνήθως όχι κάθε χρόνο), παζλ (τα κομμάτια με κάποιο μαγικό τρόπο εξαφανίζονται από τις τάξεις...), φακάλους για τις εργασίες των παιδιών, 1 cd (τουλάχιστον εγώ ζητούσα για να δώσω στο τέλος μια συλλογή από διάφορες φωτογραφίες όλης της χρονιάς), ένα υγρό σαπούνι για τα χέρια (πριν το δεκατιανό, μετά το δεκατιανό, πριν το μεσημεριανό, μετά το μεσημεριανό και κάθε φορά που πηγαίνουν τουαλέτα "υποχρεωτικά" πλένουν τα χέρια τους).... Εγώ τουλάχιστον αυτα ζητούσα...

Τώρα, αν το παιδί είναι στο ολοήμερο, χρειάζεται σεντόνια, κουβερτούλα, και μαξιλάρι. Επίσης, πολλές φορές ζητάμε παντόφλες (φαντάζεστε πόση σκόνη και όχι μόνο, μπαίνει στην τάξη από τα παπούτσια!).

Επίσης, ζητούσα πάντα και ό,τι μπορεί να μην χρειάζονται στο σπίτι, όπως κουμπιά, τάπες από μπουκάλια, κοχύλια, βότσαλα, φύλλα αποξηραμένα, κουρελάκια, κορδέλες, υφάσματα, ρούχα, το εσωτερικό ρολό από χαρτιά υγείας και κουζίνας κλπ κλπ κλπ. Αντί να τα πετάξουν να τα φέρνουν στο σχολείο... Γίνονται απίστευτες κατασκευές με αυτά, και οι νηπιαγωγοί έιματσε γενικά γνωστοί ως οι "ρακοσυλλέκτες" της εκπαίδευσης, γιατί μπορούμε από αυτό που ίσως θεωρέιται "σκουπίδι" να βγάλουμε μια κατασκευή ή να κάνουμε μια χειροτεχνία.

 

Σιγουρα χρειάζονται επιπρόσθετα υλικά αλλά γιαυτό εσύ τα καταφέρνεις με 30-40 Ευρώ και αλλοι ζητάνε 100.

Θέλει και συνεργασία από τους γονείς, εμείς για παράδειγμα "παράγουμε" οικογενειακώς 2-3 κουτιά δημητριακών την βδομάδα. Ευχαρίστως θα τα έκοβα κιολας για να παρω 6 χαρτόνια σε Α4 για το σχολείο. Επίσσης "παράγουμε" 1-2 ρολά από χαρτί κουζίνας και μερικές τάπες. Είναι ωραίο και απο πλευράς εκπαίδευσης για τα παιδιά, να τους παρουσίαζεις διάφορα υλικά και να ρωτάς αυτό πως μπορούμε να το φτίαξουμε? Η να ζητάς από τα παιδιά να σκεφτούν τι μπορεί να μαζέψουν απο τα "ανακυκλώσιμα" ή τα "για πέταμα" πράγματα για να φτιάξουν χειροτεχνίες.

Link to comment
Share on other sites

Σιγουρα χρειάζονται επιπρόσθετα υλικά αλλά γιαυτό εσύ τα καταφέρνεις με 30-40 Ευρώ και αλλοι ζητάνε 100.

Θέλει και συνεργασία από τους γονείς, εμείς για παράδειγμα "παράγουμε" οικογενειακώς 2-3 κουτιά δημητριακών την βδομάδα. Ευχαρίστως θα τα έκοβα κιολας για να παρω 6 χαρτόνια σε Α4 για το σχολείο. Επίσσης "παράγουμε" 1-2 ρολά από χαρτί κουζίνας και μερικές τάπες. Είναι ωραίο και απο πλευράς εκπαίδευσης για τα παιδιά, να τους παρουσίαζεις διάφορα υλικά και να ρωτάς αυτό πως μπορούμε να το φτίαξουμε? Η να ζητάς από τα παιδιά να σκεφτούν τι μπορεί να μαζέψουν απο τα "ανακυκλώσιμα" ή τα "για πέταμα" πράγματα για να φτιάξουν χειροτεχνίες.

 

Εννοε΄θται ότ γίνονται αυτά που λες (ή τουλα΄χιστον πρέπει να γίνονται ή είναι καλό να γίνονται). Απλά δεν μπορείς σε ένα νηπιαγωγείο με 25 παιδιά (τονίζω τον αριθμό) να δουλέψεις (σχεδόν) αποκλεστικά έτσι. π.χ. εσείς έχετε 3 κουτιά σημητριακών την εβδομάδα, οι περισσότεροι δεν έχουν κανένα΄(όπως εγώ ή η μητέρα μου ή οι φίλοι μου). Δεν γίνεται να βασίζομαι σε ένα ή 2 ή 3 ή 6 παιδιά που μπορεί να ξοδεύουν 3 κουτιά δημητριακών την εβδομάδα για να βγάλω το πρόγραμμα μου! Σου λέω, σκέψου ότι για μία μόνο κάρτα χρειάζονται 25 χαρτόνια σε μέγεθος Α4 (βάλε και 2-3 επιπλέον γιατί γίνονται και "ατυχήματα"). Τα Χριστούγεννα, εγώ στο σχολείο έφτιαχνα 3-4 κάρτες, τις απόρκριες φτιάχναμε μάσκες (3-4 πάλι), το πάσχα κάρτες και λαγουδάκια, αυγουλάκια κλπ όλα αυτά επί 25-27, μιλάμε για πολύ χαρτόνι!!!!!!!!!!!

Επίσης, το ξαναλέω δεν λέμε όχι! Δεν αρνούμαστε (νομίζω όλοι οι νηπιαγωγοί) ότι μπορούμε να δουλέψουμε και με "σκουπίδια", αλλά δεν γίνονται όλα έτσι!

Και είπα και αλλού, θεωρώ τα 100 ευρώ το χρόνο πολλά χρήματα...εκτός, αν περιλαμβάνεται με΄σα και η συνδρομή στο σύλλογο που μπορεί να είναι όσο κρίνει ο κάθε σύλλογος και όπου το σχολέιο δεν έχει καμία ανάμειξη.

Link to comment
Share on other sites

Γενικώς η παιδαγωγική του νηπιαγωγείου είναι μια ακριβή παιδαγωγική υπό την έννοια ότι οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του νηπιαγωγείου απαιτούν υλικά, χώρο και χρόνο που η παραδοσιακή παιδαγωγική που συνηθίζεται στις άλλες βαθμίδες (δυστυχώς) δεν χρειάζεται. Δεν μπορείς να έχεις χωρίς υλικά εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο. Δεν αρκούν τα θρανία και το σχολικό εγχειρίδιο, όπως στην παραδοσιακή παιδαγωγική.

Link to comment
Share on other sites

 

Τώρα, αν υπάρχει ανάγκη (και πιστέψτε με αυτοί που έχουν πραγματικά πρόβλημα συμπεριφέρονται τελέιως διαφορετικά από τους γονέις που απλά δεν γουστάρουν αν δώσουν τα χρήματα ή να πάρουν τα πράγματα, για τους δικούς τους λόγους) λέμε στους γονείς να πάρουν όσ αμπορούν, και κυρίως να πάρουν ένα κουτί μαρκαδόρους (που χρησιμοποιούνται πολλύ και τελειώνουν), ένα χαρτόνι (επίσης μεγάλη ανάγκη για χαρτόνια όλη τη χρονιά) άντε και ένα πάκο Α4. Αυτά Βγαίνουν γύρω στα 7 ευρώ. Νομίζω ότι μπορούν να δώσουν 7 ευρώ. Αν πάλι δεν μπόρούν, ας φέρουν τουλάχιστον τους μαρακδόρους...

 

Συμφωνω απολυτα!!!!

Αλλωστε και εμεις που τα δινουμε δεν μας τρεχουν τα χρηματα απο τα πατζακια. Ουτε ειμαστε υποχρεωμενοι εμεις να δινουμε παραπανω χρηματα (που δεν εχουμε) για να καλυψουμε αλλωνων αναγκες. Μπορει να φαινομαι σκληρη αλλα πλεον δυσκολευομαστε ολοι!!!

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω απολυτα!!!!

Αλλωστε και εμεις που τα δινουμε δεν μας τρεχουν τα χρηματα απο τα πατζακια. Ουτε ειμαστε υποχρεωμενοι εμεις να δινουμε παραπανω χρηματα (που δεν εχουμε) για να καλυψουμε αλλωνων αναγκες. Μπορει να φαινομαι σκληρη αλλα πλεον δυσκολευομαστε ολοι!!!

 

 

Απλά, το ξαναλέω. Χωρίς τη συνεισφορά των γονέων ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Τα χρήματα που δίνει το κράτος επαρκούσαν πριν 3-4 χρόνια ίσα ίσα για καθαρίστρια, πετρελαιο, ΔΕΗ, ΟΤΕ (χωρίς υπεραστικά και κινητά μιας και υπήρχε φραγή και αν χρειαζόταν παίρναμε απο τα δικά μας τηλέφωνα, κάνοντας πολύ μεγάλους λογαριασμούς, γιατί όλοι οι γονείς είχαν δώσει κινητό), έξοδα συντήρησης του κτιρίου άντε και περίσευαν και 100-150 ευρώ για κάθε τάξη για υλικά...

Φέτος, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και για να δείξουν ότι κάνουν οικονομία, βρήκαν να κόψουν (και) από τα χρήματα των σχολέιων, με αποτέλεσμα σε πολλά σχολέια να ζητάνε χρήματα από τους γονείς ακόμα και για πετρελαιο ή για χαρτί υγείας....

Και θα πω πάλι, οι νηπιαγωγοί δεν είναι εκεί για να "φάνε" λεφτά από τους γονέις. Αν πάλι έχετε αμφιβολίες για το πού πάνε τα χρήματα που δίνετε, μπορείτε να ζητήσετε απόδειξη από το σχολέιο ότι με τα χρήματα που μαζεύτηκαν από όλους τους γονέις (αν ήταν από 100 ευρώ σε μιά τάξη των 20 παιδιών, μιλάμε για 2000) αγοράστηκαν αυτά τα υλικά (π.χ. 70 χαρτόνια, 15 πακέτα Α4, 15 υγρά σαπούνια, 32 κόλλες κλπ). Είναι υποχρεωμένοι από το σχολέιο να σας δείξουν την απόδειξη! (Εκτός αν τα χρήματα τα παίρνει ο σύλλογος γονέων, οπότε αυτοί είναι υπεύθυνοι για τη διαχείρηση)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...