Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Νονος-Νονα?

anna781

Recommended Posts

Γεια σας μαννουλες και να χιρομαστε ολες τα αγγελουδια μας..Με προβλιματιει κατι εδω και καιρο και θα ηθελα τη γνωμη σας.Η κορουλα μου ειναι 7,5 μηνων και ειμαι εγκυος και το δευτερο στον 4ο μηνα.Ετσι οπως [πηγε το πραγμα πρωτα ο Θεος θα τα βαφτιζουμε μαζι του χρονου.Το προβλημα μου ειναι οτι δεν εχουμε βρει νονο ή νονα για την μικρουλα μας ακομα.Μας το ειχαν ζητησει στην αρχη καποια ατομα αλλα τιποτα σοβαρο.ΤΙ να κανω?Θελω πολυ να εχει απο τωρα εμνα νονο να μου φυγει αυτο το αγχος.Μηπως ειναι καλη ιδεα να το προτεινω εγω σε καποιαν?Αν αρνηθει ομως και ψυχραθουν οισχεσεις μας?Ντρεπομαστε να το προτεινουμε εμει.Τι λετε εσεις?Εσεις σας τα ζητησανε τα μωρακια σας ή προτεινατε κιολας σε καποιον να τα βαφτισει?Ευχαριστω

Διαφημίσεις

Εμας μας το προτείνανε (αυτοί που θέλαμε εννοείται) αφού εμείς εσκεμένα (χιχιχχι) όταν μας ρωτούσαν "ποτε θα τη βαφτίσετε?" απαντούσαμε "κάτσε να βρουμε νονό πρώτα". Κάνε κάτι τέτοιο αν ντρέπεσαι να ζητησεις ευθαίως από κάποιον να τη βαπτίσει. Σε εμάς είχε εκπληκτική απόδοση γιατί τελικά αυτόν που πραγματικά θελαμε για νονό της μπέμπας, μας το πρότεινε!

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Πιστεύω πως αν αυτός/η που θες για νονό/ά είναι πολύ κοντά σου τότε δε θα έχεις πρόβλημα να τους το ζητήσεις, ούτε και αυτοί να αρνηθούν αν για τους χψ λόγους δε μπορούν. Εμάς επειδή ξέραμε ότι οι κολλητές μας (η δικιά μου και του άντρα μου) σίγουρα θα το θέλανε αλλά δεν το ζητάγανε για οικονομικούς λόγους (τότε δεν είχαν ακόμη μόνιμη δουλειά) τους προτείναμε να τη βαφτίσουνε και οι 2 για να μοιραστούν τα έξοδα και καταχαρήκανε γιατί και τους δώσαμε τη λύση και τους βγάλαμε και από τη δύσκολη θέση. Από τότε συνέχεια μας ευχαριστούν που τους το κανονίσαμε έτσι! Οπότε μη φοβάσαι... Go ahead και ζήτα το από αυτόν που θες!

JQVOp3.png

ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΠΤΙΣΟΥΝΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.ΕΑΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΟΥΝ ΤΟΤΕ ΔΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΝΟΙ.ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ' ΝΑΙ ΑΨΟΓΕΣ.Η ΚΟΥΜΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ , ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ.ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ.ΣΤΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

αν υπολογιζεις για εναν νονο και για τα δυο να ξερεις οτι θα δυσκολευτεις γιατι ειναι διπλα εξοδα μαζι...

αλλιως μπορεις να δελεασεις τους νονους λεγοντας οτι θα μοιραστουν τα εξοδα του στολισμου..

εμεις παντως για τη νονα της μικρης ηταν δεδομενο απο το γαμο οτι θα ηταν οι κουμπαροι που μας παντρεψαν..

εμας για του χρονου μας το ζητησαν!

Διαφημίσεις

Διαφορετικο νονο θα εχουν τα παιδακια μου,αλλα σκεφτομαι οτι για το μωρακι στην κοιλια μου εχουμε καιρο ακομα, θα βρεθει μεχρι να γεννηθει.Ομως για το κοριτσακι μου αγχωνομαι που ειναι ηδη 7,5 μηνων.Το ξερω οτι ειναι ιερο πραγμα να σου βαφτισουν το παιδι,θελω να ειναι αψογες οι σχεσεις μας και δεν θελω καποιον ασχετο οπως ηδη μας το εχουν ζητησει ατομαα που ισα ισα λεμε ενα γεια.Απλα στο ζευγαρι αυτο που θελω να βαφτισουν τη μικρη ξερουν οτι δεν εχουμε νονο και δεν εχουν πει κουβεντα.Αν οντως το θελανε δεν θα το ειχαν προτειναι απο μονοι τους.Τη μικρη βεβαια τη λατρευουν στην κυριολεξια.Δεν ξερω τι να κανω.

Εμείς το ζητήσαμε οι ίδιοι από τον νονό. Μας είχαν προτείνει κάποια άτομα αλλά για διάφορους λόγους δεν θέλαμε. Δεν είναι κακό να προτείνεις σε κάποιον. Το ότι δεν στο πρότεινε ο ίδιος μπορεί απλώς να σημαίνει ότι διστάζει για διάφορους λόγους όπως διστάζεις και εσύ και όχι ότι δεν θα ήθελε. Αλλά και να αρνηθεί δεν χρειάζεται να ψυχρανθούν οι σχέσεις σας.

εχω δυο μπουμπουκακια

Εγώ το ζήτησα να γίνω νονά, αλλά στην ουσία μου το φέρανε έξω-έξω ότι δεν έχουν βρει ακόμα νονό, καποιοι γνωστοί τους βαφτιζαν κορίτσια και δεν μπορούσαν...κ.τ.λ. Έτσι πρότεινα εγώ αν ήθελαν και το δέχτηκαν αμέσως.

Αν το πρόβλημα είναι οικονομικό, πες τους ότι θα τους ήθελες για νονούς και ότι δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις για τα βαπτιστικά. Εξάλλου έχετε χρόνο να το ψάξετε μιας και η βάπτιση αργεί απ' ότι κατάλαβα. Αν το πρόβλημα είναι άλλο, και πάλι δεν νομίζω ότι πρέπει να ψυχρανθούν οι σχέσεις σας...κάποιος άλλος θα βρεθεί.

Να στε καλα βε κοριτσια...Τους το εχω φερει και εγω απεξω απεξω ομως δεν λενε κατι..Ξερω οτι ζοριζονται οικονομικα ομως η βαφριση πρωτα ο Θεος θα γινει του χρονου περιπου Σεπτεμβριο.Αργει ακομα..Κολλαω πολυ να το προτεινω στα ισα αφου εχουνκαταλαβει ποσο πολυ με στεναχωρει που δεν εχει νονο η μικρη ακομα και ομως δεν κανουν καποια κινηση.Δεν νομιζω να τους πω κατι θα περιμενω λιγο.Παντως η αληθεις ειναι οτι περιμενα να το ζητησουν το μωρο αφου με την κοπελα ειμαστε κολλητες και πολυ κοντα.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί δεν το λες άμεσα. Δεν είναι κακό να το προτείνεις και δεν είναι κακό να σου πει κάποιος, ότι δεν είναι έτοιμος να γίνει νονός. Εμείς το προτείναμε στους νονούς του πρώτου μας παιδιού και μας είπαν, ναι, με μεγάλη χαρά. Αλλά, αν μας έλεγαν, όχι, θα το καταλάβαινα, γιατί κάποιος, για τους δικούς του λόγους δεν μπορεί να αναλάβει τέτοια ευθύνη, οπότε αυτό δεν είναι παρεξηγήσιμο.

Διαφημίσεις

οταν μια πολυ καλη μου φιλη εμεινε εγκυος το δευτερο παιδακι της ειπα στον αντρα μου οτι θα της προτεινα να της το βαφτισω. ομως 4 μηνες μετα εμεινα κι εγω εγκυος κι ετσι (λογω πιο πολυ του οικονομικου δεν το ανεφερα καθολου). ομως καποια στιγμη 5 μηνες αφου γεννησε κι αφου της ειχαν πει καποιοι να το βαφτισουν μου ειπε απο μονη της οτι θελει να της βαφτισω εγω τον μπεμπουλη... τωρα ειμαι νονα ενος αξιαγαπητου μπεμπη γιατι οπως καταλαβες ηθελα πολυ να το κανω...ασχετα αν δεν το προτεινα... μην φοβασαι να το ζητησεις. αν δεν δεκτουν τοτε δεν πρεπει να ειναι αυτοι οι νονοι του παιδιου σου

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΜΑ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ 6/8/04 ΝΙΚΟΛΑΣ 23/9/05

ΕΚΤΟΡΑΣ 2/2/09

αν δεν δεκτουν τοτε δεν πρεπει να ειναι αυτοι οι νονοι του παιδιου σου

Συμφωνώ απόλυτα!

Και εγώ στο δεύτερο παιδί μου, το πρότεινα εγώ στις νονές μας. Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευόμουν γιατί το οικονομικό είναι τεράστιο θέμα. Επίσης το να πεις, ότι θα κάνεις εσύ τα έξοδα, μπορεί να ακουστεί προσβλητικό. Όμως το να δείξεις, ότι το σημαντικό είναι η ουσία και όχι τα φρου φρου μιας βάπτισης, και να βοηθήσεις έτσι ώστε να γίνουν όλα, όσο πιο οικονομικά γίνεται, νομίζω ότι μπορεί να λειτουργήσει ανακουφιστικά σε κάποιον που το θέλει αλλά οικονομικά είναι δύσκολα. Αν κάποιος δεν το θέλει, τότε το βλέπει μεγάλο οικονομικό βάρος ακόμα και αν είναι να δώσει πολύ λίγα χρήματα. Γιατί είναι σαν να τα πετάει.... και το χειρότερο είναι ότι και μετά έτσι θα νοιώθει για τις υποχρεώσεις του, οικονομικές και συναισθηματικές, αφού και ο χρόνος είναι εξίσου πολύτιμος στην εποχή μας.

Ένοιωσα πολύ καλά όταν η κουμπάρα μου, με φίλησε και μου είπε ότι την τιμάει πολύ η πρόταση μου! Σκέψου το και έτσι ... πόσο τιμητικό είναι να προτείνεις εσύ σε κάποιον.. Αν δεν το νοιώσει έτσι ... τότε καλύτερα να βρεθεί κάποιος άλλος!

Και κάτι τελευταίο ως νονά... Με δυσκόλευε πάντα πολύ να ζητήσω να βαφτίσω ένα μωρό... Σκεφτόμουν την απόρριψη (η άλλη πλευρά). Το βαφτιστήρι μου, το ζήτησα σχεδόν 4 χρόνια πριν γεννηθεί και η μανούλα του έλεγε "Δεν κάνω άλλο ... τέλος". Όταν ήρθε όμως με το καλό .. με πήρε και μου είπε: "Άρχισε να μαζεύεις λεφτά... περιμένω μωράκι"

εγώ στην βάπτιση της κόρης μου ζήτησα απο 1η μου ξαδέρφη να τη βαπτίσει, με την οποία μεγαλώσαμε μαζί, έχουμε 1 χρόνο διαφορά, την λατρεύω και με λατρεύει και μόλις της το ζήτησα απο τον τρόπο που απάντησε ένιωσα ότι έπραξα σωστά!! πρίν τη βάπτιση ήμουν η ξαδερφοφίλη και τώρα είμαι η ξαδερφοκουμπαροφίλη ;)

στον γιό μου που θα βαπτίσω στις 11 Οκτώβρη, ζήτησα απο τις 2 κολλητές της αδερφής μου, που είναι και εκείνες αδερφές, να τον βαπτίσουν και πάλι είδα ότι έπραξα σωστά!

μου είχαν προτείνει κάποιοι να βαπτίσουν και την κόρη μου και το γιό μου αλλά δεν πολυήθελα και το άφηνα στο φλού ("θα δούμε" "κάποιοι μου έχουν προτείνει" κλπ κλπ).

δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ντροπή! η μητέρα των κοριτσιών μάλιστα γύρισε συγκινημένη και τους είπε ότι είναι μεγάλη τους τιμή που τις διάλεξα!! (και είναι και τσιπιρίκες και ζουμπουρλούδες, 23 η μία 24 η άλλη) :D

μην κολλάς .. :D

Θεοδώρα : 31/03/2006 , Νικόλας : 25/11/2008

All I ever wanted..All I ever needed is here in my arms!!

Thank you Roger Waters for bringing this AMAZING show in Greece .. Ευχαριστούμε !!

Ναι βρε κοριτσια αλλα αφου ξερει οτι δεν εχω νονο και το χω παι τοσες φορες,δεν εχει πει κουβεντα..Με αλλα λογια ειναι σαν να το εχω φερει με τροπο και κανει οτι δεν καταλαβαινει.Μακαρι να το λεγε απο μονη της ομως και εκαινοι οικονομικα δεν ειναι και πολυ καλα και ξερω οτι ζοριζονται.Παντως ειναι το μοναδικο ατομο που θα ηθελα να βαφτισει τη μικρη μας,την λατρευω και ξερω οτι λατρευει και εμενα και το μωρο.

αννα καλημερα.η γνωμη μου ειναι να της το ζητησεις ευθεως κ να καθησεις να συζητησεις μαζι της ανοιχτα.

πλαγιως δεν νομιζω οτι βγαζει καπου.τουλαχιστον εγω ετσι εκανα με τους νονους της νμικρης μου.τους το ζητησαμε ευθεως κ καθησαμε κ μιλησαμε τι κ πως.νομιζω οτι θα δεχτει αν το κανεις...

Διαφημίσεις

Ναι βρε κοριτσια αλλα αφου ξερει οτι δεν εχω νονο και το χω παι τοσες φορες,δεν εχει πει κουβεντα..Με αλλα λογια ειναι σαν να το εχω φερει με τροπο και κανει οτι δεν καταλαβαινει.Μακαρι να το λεγε απο μονη της ομως και εκαινοι οικονομικα δεν ειναι και πολυ καλα και ξερω οτι ζοριζονται.Παντως ειναι το μοναδικο ατομο που θα ηθελα να βαφτισει τη μικρη μας,την λατρευω και ξερω οτι λατρευει και εμενα και το μωρο.

μονη σου απαντησες στον προβληματισμο σου...

ακριβως ετσι θα το ζητησεις.... ισως κιολας αυτο να περιμενει η αλλη κοπελα.....

ειναι μεγαλη η τιμη να σου ζηταει καποιος να βαφτισεις ενα παιδακι ποσο μαλλον καποιος που αγαπας και ξερεις οτι σε αγαπαει κι αυτος.... συμφωνω με την κοπελα που ειπε πιο πανω οτι δεν εχουν σημασια τα φρουφρου και τα εξοδα που θα κανετε. σημασια εχει που το παιδακι θα γινει χριστιανος και πιο μεγαλη οτι νονος θα γινει καποιος που το αγαπαει πολυ...(εγω απο τοτε που βαφτισα το Δημητρακη μου αυτο λεω στον αντρα μου:εχω 4 αγορακια τωρα οχι 3 γιατι ετσι ακριβως νοιωθω).υπαρχουν πολλοι τροποι να γινει οικονομικη μια βαφτιση (αν το προβλημα ειναι το οικονομικο)

ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΜΑ!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ 6/8/04 ΝΙΚΟΛΑΣ 23/9/05

ΕΚΤΟΡΑΣ 2/2/09