Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λίστα δώρου στην βάφτιση...?

korinaki

Recommended Posts

Γειά σας κορίτσια!Να χαίρεστε τα παιδάκια σας!Λοιπόν,πριν λίγες μέρες μου ήρθε προσκλητήριο βάπτισης όπου στο τέλος έγραφα λίστα δώρου και την φίρμα του μαγαζιού.Δεν ήξερα ότι γίνεται και στις βαπτίσεις η λίστα δώρου.Αν συνηθίζεται κρίμα που δεν έκανα και στη βάπτιση του γιου μου....

Διαφημίσεις

• Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Εμένα είχε η φίλη μου στην βάπτιση του πρώτου της παιδιού. Απο τη μια, λύνει τα χέρια των γονιών (ή καλύτερα της μητέρας, αφού αυτή ασχολείται περισσότερο) απο την άποψη ότι γλυτώνει τις αλλαγές αλλά και πολύτιμο χρόνο, αλλά απο την άλλη εμένα δεν μου πολυαρέσει, νιώθω σαν να πιέζω τους καλεσμένους μου. Δεν θα είχα πρόβλημα όμως σε τέτοια περίπτωση να ακολουθήσω τη λίστα της βάπτισης.

Εχω δει και λογαριασμό καταθέσεων σε προσκλητήριο βάπτισης. Απο το να σου παίρνουν αχρηστα δώρα καλύτερα να βάλουν έστω και 10 ευρώ στη τράπεζα (ή ακόμα καλύτερα σε ένα φακελάκι και να στα δώσουν).

Katathesi se logariasmo?E oxi ki etsi...Alla den nomizo oti einai kai toso kako i lista baftisis..Skeftomai ta tosa dora apo ena soro magazia pou piran gia ton mikro,kai gia na kano oles tis allages tha ithela kana mina na trexo..Sin tou oti den ipirxe pouthena karta allagis kai ante na vreis akri kai s auto...Koritsia stin epomeni baftisi(prota o theos)tha to efarmoso ki ego to sistima ki as poune o'ti theloun!

Διαφημίσεις

Αυτο ηταν!Το τελειωτικο χτυπημα στο savoir vivre μετα τις απιστευτες αμερικανιες των γαμων :-P

Βρε italiana τόσες κ τόσες απαράδεκτες Αμερικανιές έχουμε υοθετήσει κ δέν ενοχλούν κανέναν, αυτό μας πείραξε που είναι ότι πιο βολικό για τους γονείς αλλά κ για τους καλεσμένους? Εγώ το θεωρώ μια χαρά! Από τη στιγμή πουόύτος ή άλλος οι καλεσμένοι θα κάνουν κάποια έξοδα, γιατί να μην είναι κάτι χρήσιμο έτσι ώστε να μή πάνε χαμ'ενα κ τα χρήματά τους???

I LOVE MY LITTLE STARS!!!

Εγώ ως καλεσμένη με τις λίστες πάντως έχω ταλαιπωρηθεί περισσότερο. 1ον γιατί έτυχε το κατάστημα να είναι μακριά από εκεί που κινούμαι, 2ον γιατί μπορεί να μην είχα την οικονομική δυνατότητα να δώσω κάποια χρήματα τόσα ώστε να μην πουνε "α, κοιτα αυτή πόσα έβαλε..." και να νιώσω ή πολύ άσχημα ή να στερηθώ κάτι άλλο και να βάλω παραπάνω χρήματα για να μη ντροπιαστώ. Και γάμο έκανα και βάπτιση κάνω και δεν με πειράζει να κάνω αλλαγές. Το προτιμώ από το να "υποχρεώσω" τον καλεσμένο μου να βάλει χρήματα σε μια λίστα. Και επειδή προσωπικά ότι δώρο παίρνω, βάζω την ψυχή μου και το διαλέγω με κριτήρια, με στεναχωρεί κάθε φορά που κάποιος δεν το σέβεται...

Απόψεις είναι αυτές...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Το προτιμώ από το να "υποχρεώσω" τον καλεσμένο μου να βάλει χρήματα σε μια λίστα. Και επειδή προσωπικά ότι δώρο παίρνω, βάζω την ψυχή μου και το διαλέγω με κριτήρια, με στεναχωρεί κάθε φορά που κάποιος δεν το σέβεται...

Απόψεις είναι αυτές...

Συμφωνω απολυτα με τις αποψεις σου.

Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΔΕ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗ ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ.

Έχω δει στο εξωτερικό λίστα βάπτισης και μάλιστα κλειστή. Δηλαδή υπήρχε κατάλογος με συγκεκριμένα αντικείμενα που έπρεπε να παρουν οι καλεσμένοι. Αυτό το θεωρώ απαράδεκτο, όπως απαράδεκτος είναι και ο λογαριασμός τραπέζης. Δηλαδή βλέπεις τους καλεσμένους σαν "χορηγούς" στη βάπτιση ή στο γάμο σου; Χάνεται εντελώς η έννοια του δώρου και βλέπεις τον άλλο σαν χορηγό. Σε αυτό που συμφωνώ είναι μια ανοικτή προαιρετική λίστα γάμου ή βάπτισης, που σημαίνει ότι ο καλεσμένος εάν και εφόσον θέλει πάει στο μαγαζί που έχεις ορίσει και είτε βάζει χρήματα, είτε διαλέγει δώρο της αρεσκείας του από εκεί. Αλλιώς σου φέρνει κανονικά το δωράκι που έχει διαλέξει, είτε σου δίνει χρήματα σε φακελάκι εφόσον έτσι επιθυμεί. Το να τον αναγκάζεις όμως να βάλει χρήματα ή να σου αγοράσει συγκεκριμένο αντικείμενο το θεωρώ προσβλητικό.

εχω δυο μπουμπουκακια

Διαφημίσεις

Στο γάμο, λες οκ, ο άλλος θα καταλήξει με 5 σίδερα, 7 τοστιέρες και δε συμμαζεύεται. Τη λίστα, αν και δε μου αρέσει, την καταλαβαίνω από τη μεριά του ζευγαριού. Στη βάφτιση, ρούχα σου φέρνουν μόνο και παιχνίδια. Είναι δυνατόν να μην τα θες? Ή περιμένεις τη βάφτιση για να αγοράσεις τα απαραίτητα του μωρού? Σαν καλεσμένη θα μου φαινόταν κάπως...

Ta perissotera rouxa pou mas eferan ithelan allagi ta noumera ela omos pou den ipirxe karta allagis para mono se elaxista pou itan apo katastimata poli gnosta.Pira til opos mou eipan na kano kapoies kopeles apo edo,alla distixos mou epan oti xoris karta den ginontai allages,ki etsi kai ta rouxa den tha xrisimopoiithoun kai ta lefta tous oi kalesmenoi edosan tzampa...Telos panton kai ston gamo mas den eixame tipota apo auta(listes,katatheseis)giati to theorousame oti xtupaei asxima kai vre koritsia osa prosklitiria exo parei einai tigka stous arithmous logariasmou!!

Ta perissotera rouxa pou mas eferan ithelan allagi ta noumera ela omos pou den ipirxe karta allagis para mono se elaxista pou itan apo katastimata poli gnosta.Pira til opos mou eipan na kano kapoies kopeles apo edo,alla distixos mou epan oti xoris karta den ginontai allages,ki etsi kai ta rouxa den tha xrisimopoiithoun kai ta lefta tous oi kalesmenoi edosan tzampa...Telos panton kai ston gamo mas den eixame tipota apo auta(listes,katatheseis)giati to theorousame oti xtupaei asxima kai vre koritsia osa prosklitiria exo parei einai tigka stous arithmous logariasmou!![/QUOTE]

Στο κάτω κάτω αν κάποιος θέλει να σου δώσει χρήματα, στα δίνει στο χέρι. Γιατί πρέπει να πάει στην τράπεζα; Άσε που έτσι φαίνεται σαν το ζευγάρι να απαξιώνει τελείως τα δώρα (που στο κάτω κάτω έχουν και κάποια συναισθηματική αξία) και είναι σαν να σου λένε "μας ενδιαφέρει μόνο το παραδάκι"... Δεν ξέρω εγώ είμαι περίεργη??? Μια ανοικτή λίστα γάμου/βάπτισης ακούγεται διαφορετικά και μπορείς να τονίσεις στο προσκλητήριο ότι είναι προαιρετική. Προαιρετικό αριθμό λογαριασμό δεν έχω δει σε προσκλητήριο μέχρι τώρα.

Ξέρετε τι περίπτωση έχω ακούσει; Κάποιοι τέλοσπάντων ζητούσαν από τους προσκεκλημένους να πάρουν δώρα από ένα συγκεκριμένο κατάστημα (ας μην πω ποιο) γιατί μπορούσαν να αλλάξουν μετά τα ρούχα και να πάρουν το αντίτιμο σε χρήματα από το μαγαζί!!! Μιλάμε για ΤΗΝ ξεφτίλα. Ελπίζω να μην δίνω ιδέες σε κάποιους...:roll:

εχω δυο μπουμπουκακια

Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να ακολουθήσω μια λίστα δώρων στη βάφτιση αρκεί το κατάστημα να μην είναι στη Λαμία και εγώ να μένω στη Λάρισα (τυχαία διάλεξα δυο πόλεις).

Προσωπικά προτιμώ να διαλέγω τα δώρα μόνη μου αλλά είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου να πηγαίνεις ένα δώρο χωρίς κάρτα αλλαγής. Έχει τύχει να πάω σε βάφτιση που το παιδάκι δεν το είχα δει καθόλου και δεν ήξερα τι νουμεράκι φοράει. Είναι κρίμα να πάνε χαμένα τα χρήματα.

Επίσης αν κάποιος του έχει πάρει το ίδιο παιχνίδι, κρίμα δεν είναι να μην μπορεί να το αλλάξει?

Όταν κάνω ένα δώρο δεν το κάνω για να βγω από την υποχρέωση αλλά γιατί θέλω να το χαρεί ο άλλος.

Η κατάθεση όμως σε τράπεζα μου φαίνεται πολύ καρμιριά. Ζητάω λεφτά στην ψύχρα. Δεν μου αρέσει καθόλου.

Διαφημίσεις

Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να ακολουθήσω μια λίστα δώρων στη βάφτιση αρκεί το κατάστημα να μην είναι στη Λαμία και εγώ να μένω στη Λάρισα (τυχαία διάλεξα δυο πόλεις).

Προσωπικά προτιμώ να διαλέγω τα δώρα μόνη μου αλλά είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου να πηγαίνεις ένα δώρο χωρίς κάρτα αλλαγής. Έχει τύχει να πάω σε βάφτιση που το παιδάκι δεν το είχα δει καθόλου και δεν ήξερα τι νουμεράκι φοράει. Είναι κρίμα να πάνε χαμένα τα χρήματα.

Επίσης αν κάποιος του έχει πάρει το ίδιο παιχνίδι, κρίμα δεν είναι να μην μπορεί να το αλλάξει?

Όταν κάνω ένα δώρο δεν το κάνω για να βγω από την υποχρέωση αλλά γιατί θέλω να το χαρεί ο άλλος.

Η κατάθεση όμως σε τράπεζα μου φαίνεται πολύ καρμιριά. Ζητάω λεφτά στην ψύχρα. Δεν μου αρέσει καθόλου.

Και εμένα δεν μου πολυαρέσει σαν ιδέα αλλά και πάλι ούτε το να πηγαίνω να αλλάζω τα δώρα και τελικά να μου λένε ότι αυτά που άλλαξα δεν είναι από εκείνο το μαγαζί είναι το καλύτερο(γιατί έτσι καταλαβαίνω ότι κάτι τους περίσσευε και το έφεραν σε εμένα).Μου έχει τύχει γι΄ αυτό το λέω,στα βαφτίσια του γιού μου!!!!Τρελή ρόμπα!!!!!

Προσφατα μια φίλη είχε λίστα δώρων για την βάπτιση .

Δεν θεώρησα οτι με υποχρεώνει , αλλα θεώρησα οτι είναι καλύτερο και πιο βολικό για εκείνη να διαλέξω ενα δωράκι απο το μαγαζί που έκανε την λίστα, ωστε αν θέλει να το αλλάξει να μην την ταλαιπωρήσω .

Το δώρο εχει σαν σκοπό να δώσει χαρά σε αυτόν τον οποίο απευθύνεται και πέρα απο την κίνηση , που πάντα είναι ευπρόσδεκτη, θα προτιμούσα το δώρο που κάνω και μου κάνουνε να είναι χρήσιμο και να μην μείνει απλά στην ντουλάπα ή στην αποθήκη .

Είναι κρίμα να μην χρησιμεύσει το δώρο !!!!! Νομίζω καμμία πλευρά δεν θα το ήθελε αυτό !!!!

Πόσες φορές μας έκαναν δώρο με πολύ καλή διάθεση και ολη τη διάθεση να μας ευχαριστήσουν ! Ομως δεν μπορεί ο άλλος να γνωρίζει επακριβώς ούτε τις ανάγκες μας , ούτε τα γούστα μας . Οποτέ , αν και ο ίδιος ξόδεψει χρήματα και κόπο για να το διαλέξει , μπορεί να μην καταφέρει το ζητούμενο : Να αγοράσει κάτι που θα φανεί χρήσιμο !!!!

Μαλιστα χθες μια θεία μου έφερε ενα παλτό , με πολύ αγάπη , που όμως δεν είναι καθόλου του γούστου μου και δεν θα το φορέσω . Δεν ήθελα όμως να την στεναχωρήσω , λέγοντας τη το . Η ίδια ήταν πολυ ικανοποιημένη και χαρούμενη οταν το πρόβαρα , αλλα εγω στεναχωρήθηκα που ο κόπος της θα πάει χαμένος, χωρίς βέβαια να το αφήσω να φανεί .

Είναι ομως κρίμα , δεν είναι ? Ολα αυτά τα δώρα που μένουν στην ντουλάπα .........

Οπότε ούτε τη λίστα γάμου , ούτε τη λίστα δώρου τα θεωρώ τραβηγμένα ! Συνήθως γίνονται σε αλυσίδες καταστηματων , οπότε είναι βολικά για όλους !

Ο λογαριασμός στην τράπεζα είναι βέβαια τραβηγμένος και προκλητικός , εκτός αν είναι μία απο τις εναλλακτικές , δηλ υπάρχει και λίστα δώρων , φυσικά παντα ανοικτή .

JJBjp3.png

Ο "καλοπροαίρετος" καλεσμένος που θέλει πραγματικά να μη πάει χαμένο το δώρο του θα είναι εντάξει και χωρίς τη λίστα.

- Αν έχει αμφιβολία για το νούμερο, θα πάρει ένα νουμεράκι μεγαλύτερο για να το φορέσει του χρόνου το παιδί και να μη μείνει αφόρετο.

- Θα φροντίσει να αγοράσει κάτι που να έχει δικαίωμα αλλαγής και θα ζητήσει να το βάλουν και κάρτα αλλαγής

- Θα προτιμήσει ένα κατάστημα που θα δώσει στο γονιό πολλές εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση αλλαγής (π.χ. ένα πολυκατάστημα, όπου θα μπορεί να επιλέξει ο γονιός όχι μόνο ρούχα αλλά και άλλα αντικείμενα για το παιδί του)

Τώρα τον άλλον που έχει ένα ρούχο που του περίσσευε και το έβαλε σε μια άσχετη σακούλα (δυστυχώς μου έχει τύχει κι εμένα :evil:) δεν νομίζω ότι θα τον συνετίσει η λίστα. Άμα θέλει να την κάνει τη γυφτιά του, θα την κάνει με λίστα ή χωρίς.

.....δε νομίζω τάκη....

Προσφατα μια φίλη είχε λίστα δώρων για την βάπτιση .

Δεν θεώρησα οτι με υποχρεώνει , αλλα θεώρησα οτι είναι καλύτερο και πιο βολικό για εκείνη να διαλέξω ενα δωράκι απο το μαγαζί που έκανε την λίστα, ωστε αν θέλει να το αλλάξει να μην την ταλαιπωρήσω .

Το δώρο εχει σαν σκοπό να δώσει χαρά σε αυτόν τον οποίο απευθύνεται και πέρα απο την κίνηση , που πάντα είναι ευπρόσδεκτη, θα προτιμούσα το δώρο που κάνω και μου κάνουνε να είναι χρήσιμο και να μην μείνει απλά στην ντουλάπα ή στην αποθήκη .

Είναι κρίμα να μην χρησιμεύσει το δώρο !!!!! Νομίζω καμμία πλευρά δεν θα το ήθελε αυτό !!!!

Πόσες φορές μας έκαναν δώρο με πολύ καλή διάθεση και ολη τη διάθεση να μας ευχαριστήσουν ! Ομως δεν μπορεί ο άλλος να γνωρίζει επακριβώς ούτε τις ανάγκες μας , ούτε τα γούστα μας . Οποτέ , αν και ο ίδιος ξόδεψει χρήματα και κόπο για να το διαλέξει , μπορεί να μην καταφέρει το ζητούμενο : Να αγοράσει κάτι που θα φανεί χρήσιμο !!!!

Μαλιστα χθες μια θεία μου έφερε ενα παλτό , με πολύ αγάπη , που όμως δεν είναι καθόλου του γούστου μου και δεν θα το φορέσω . Δεν ήθελα όμως να την στεναχωρήσω , λέγοντας τη το . Η ίδια ήταν πολυ ικανοποιημένη και χαρούμενη οταν το πρόβαρα , αλλα εγω στεναχωρήθηκα που ο κόπος της θα πάει χαμένος, χωρίς βέβαια να το αφήσω να φανεί .

Είναι ομως κρίμα , δεν είναι ? Ολα αυτά τα δώρα που μένουν στην ντουλάπα .........

Οπότε ούτε τη λίστα γάμου , ούτε τη λίστα δώρου τα θεωρώ τραβηγμένα ! Συνήθως γίνονται σε αλυσίδες καταστηματων , οπότε είναι βολικά για όλους !

Ο λογαριασμός στην τράπεζα είναι βέβαια τραβηγμένος και προκλητικός , εκτός αν είναι μία απο τις εναλλακτικές , δηλ υπάρχει και λίστα δώρων , φυσικά παντα ανοικτή .

Συμφωνώ!!!!

I LOVE MY LITTLE STARS!!!

Ο "καλοπροαίρετος" καλεσμένος που θέλει πραγματικά να μη πάει χαμένο το δώρο του θα είναι εντάξει και χωρίς τη λίστα.

- Αν έχει αμφιβολία για το νούμερο, θα πάρει ένα νουμεράκι μεγαλύτερο για να το φορέσει του χρόνου το παιδί και να μη μείνει αφόρετο.

- Θα φροντίσει να αγοράσει κάτι που να έχει δικαίωμα αλλαγής και θα ζητήσει να το βάλουν και κάρτα αλλαγής

- Θα προτιμήσει ένα κατάστημα που θα δώσει στο γονιό πολλές εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση αλλαγής (π.χ. ένα πολυκατάστημα, όπου θα μπορεί να επιλέξει ο γονιός όχι μόνο ρούχα αλλά και άλλα αντικείμενα για το παιδί του)

Τώρα τον άλλον που έχει ένα ρούχο που του περίσσευε και το έβαλε σε μια άσχετη σακούλα (δυστυχώς μου έχει τύχει κι εμένα :evil:) δεν νομίζω ότι θα τον συνετίσει η λίστα. Άμα θέλει να την κάνει τη γυφτιά του, θα την κάνει με λίστα ή χωρίς.

Ακριβώς έτσι! Ο καλοπροαίρετος θα ασχοληθεί με το θέμα "δώρο" , ο άλλος θα κοιτάξει πως να βγει από την υποχρέωση όπως-όπως...

ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ....Σ'ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Δε μου αρέσουν οι λίστες και οι πίστες!!!Χαχα!Γενικά προσέχω τα δώρα που παίρνω και ομολογουμένως τα δώρα που και εγώ έλαβα στο γάμο μου ήταν τέλεια!(εκτός από κάτι μπρούτζινα-ναι!ναι!-αγαλματίδια!!!Φρίκη!!!Εννοείται σε άσχετη σακούλα!!Δε θα με πείραζε καθόλου να μην έφερνε, ήταν απλώς γνωστή, αλλά αυτό πια..)Οι περισσότεροι γενικπά δίνουν χρήματα. Το τρομερό το έκανε συνάδελφος στο γάμο του. Χώρισε τους καλεσμένους σε ομάδες (προφανώς) και εμένα, λόγω οικειότητας, τί λέτε να μου΄λαχε;;;Προαιρετική λίστα γάμου είδη υγιεινής ......τάδε......!Μα είδη υγιεινής;;;Τώρα που το σκέφτομαι...έπρεπε να πάρω ένα μπιντέ και δυό ρολά υγείας και να πάω!!!

Vd4Sp3.png

Εγώ ως καλεσμένη με τις λίστες πάντως έχω ταλαιπωρηθεί περισσότερο. 1ον γιατί έτυχε το κατάστημα να είναι μακριά από εκεί που κινούμαι, 2ον γιατί μπορεί να μην είχα την οικονομική δυνατότητα να δώσω κάποια χρήματα τόσα ώστε να μην πουνε "α, κοιτα αυτή πόσα έβαλε..." και να νιώσω ή πολύ άσχημα ή να στερηθώ κάτι άλλο και να βάλω παραπάνω χρήματα για να μη ντροπιαστώ. Και γάμο έκανα και βάπτιση κάνω και δεν με πειράζει να κάνω αλλαγές. Το προτιμώ από το να "υποχρεώσω" τον καλεσμένο μου να βάλει χρήματα σε μια λίστα. Και επειδή προσωπικά ότι δώρο παίρνω, βάζω την ψυχή μου και το διαλέγω με κριτήρια, με στεναχωρεί κάθε φορά που κάποιος δεν το σέβεται...

Απόψεις είναι αυτές...

Της ιδιας άποψης είμαι κ εγώ.

Δεν έχω πρόβλημα με τις λίστες αν κ δεν μου έχει τύχει ακόμα (αρκεί να μπορώ να πάω στο κατάστημα που έχουν διαλέξει)

Για βάφτιση μου ακούγεται λίγο περίεργη η λίστα αλλά για να το επιλέξουν οι γονείς όλο κ κάποιον "καλό" λόγο θα έχουν!

Εγώ πάντως λίστα σε βάφτιση δεν θα έβαζα! Στη δική μας βάφτιση η αλήθεια είναι πως ευχαριστήθηκα πάαααρα πολύ τις αλλαγές που κάναμε! Αν εξαιρέσετε κάτι ¨ακυρα¨ρουχαλάκια που ήταν μέσα σε σακούλες από άλλα μαγαζια! Αφού να φανταστείτε μου έφεραν 2 ρουχαλάκια από το ίδιο μαγαζί κ πάω κ μου λέει για το ένα "άστο μη το ψάχνεις... αυτό είναι από τα κινέζικα". 'Επαθα σοκ.... όχι για τα κινέζικα, αλλά με το ότι δεν περίμενα να έχουν βάλει στη σακούλα άσχετο ρουχαλάκι! Αλλά αυτά είναι για άλλο ποστ! Ξεφυγα λίγο από το θέμα... :)

Κορίτσια νομίζω ότι πάντα η λίστα και ο αριθμός λογαριασμού είναι προαιρετικοί. Για κάποιον που μπορεί να θέλει να διαθέσει περισσότερα χρήματα (συγγενής πχ) ή για κάποιον που δεν ξέρει αν αυτό που θα σου πάρει το χρειάζεσαι αυτές οι δύο εναλλακτικές τον βολεύουν γιατί ξέρει οτι θα σου βάλει λεφτα στο λογαριασμό και θα τα χρησιμοποιήσεις για το παιδάκι σου όπως εσύ χρειάζεσαι και για τη λίστα ότι και αυτό που σου πήρε αν δεν σου αρέσει μπορείς να το αλλάξεις χωρίς να ταλαιπωρηθείς...

Εγώ είμαι υπέρ και για τα δύο και σκέφτομαι σίγουρα το ένα από τα 2 να το κάνω για την βάφτιση της μικρής μου...άλλωστε είπαμε ..όλα είναι πάντα προαιρετικά.Αν κάποιος σου φέρει κάτι από άλλο μαγαζί ή δεν σου βάλει χρήματα στην τράπεζα δεν σημαίνει ότι δεν τον τιμάς για το δώρο που σου έφερε...αλοίμονο.....

ΤΜα είδη υγιεινής;;;Τώρα που το σκέφτομαι...έπρεπε να πάρω ένα μπιντέ και δυό ρολά υγείας και να πάω!!!

Καλα λυθηκα στο γελιο. Απαιχτο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!