Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έρευνα: Πώς μια γυναίκα κάνει τους άνδρες να χάνουν το μυαλό τους

elenik

Recommended Posts

Η συναναστροφή με μια πολύ ωραία γυναίκα μπορεί να κάνει έναν άνδρα να χάσει κυριολεκτικά το μυαλό του, σύμφωνα με νέα ολλανδική επιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές, κάνοντας σχετικά πειράματα, διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που κάνουν παρέα έστω και λίγα λεπτά με μια πολύ ελκυστική γυναίκα, αποδίδουν στη συνέχεια λιγότερο καλά στα νοητικά τεστ, σε σχέση με όσους συνομίλησαν με μια γυναίκα που δεν θεωρούσαν ωραία.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτό πιθανώς συμβαίνει, επειδή από τα πανάρχαια χρόνια οι άνδρες χρησιμοποιούν ένα πολύ μεγάλο τμήμα των δυνατοτήτων του εγκεφάλου τους προκειμένου να εντυπωσιάσουν τις γυναίκες, με συνέπεια -ειδικά στην περίπτωση μιας αληθινά ωραίας γυναίκας- να μην τους απομένουν και πολλές νοητικές δυνατότητες για άλλες διαδικασίες και δραστηριότητες.

Οι ολλανδοί ψυχολόγοι επισήμαναν ότι η έρευνά τους δείχνει ότι η απόδοση των ανδρών στην εργασία ή στο σχολείο μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά εξαιτίας του φλερτ με μια ωραία συνάδελφο ή συμμαθήτρια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ολλανδική έρευνα ξεκίνησε, όταν ένας από τους ολλανδούς ψυχολόγους σοκαρίστηκε από το γεγονός ότι, μετά τη συνομιλία του με μια πανέμορφη γυναίκα που μόλις είχε γνωρίσει, ξέχασε τη διεύθυνση του σπιτιού του, όταν αυτή τον ρώτησε που έμενε!

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το αντίστροφο δεν ισχύει, δηλαδή οι νοητικές ικανότητες των γυναικών δεν επηρεάζονται όταν κάνουν παρέα με έναν όμορφο άντρα. Πιθανότατα αυτό οφείλεται στο ότι οι άνδρες, πολύ περισσότερο από τις γυναίκες, είναι βιολογικά «προγραμματισμένοι», να νοιάζονται για την κατάκτηση μιας γυναίκας - και όχι το αντίστροφο.

Η προσπάθεια εντυπωσιασμού του άλλου φύλου απορροφά ένα μεγάλο μέρος των γνωσιακών-νοητικών δυνατοτήτων του άνδρα, σε σημείο μερικές φορές να παθαίνει ακόμα και αμνησία. Τα νοητικά τεστ (μνήμης κλπ) έδειξαν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι άνδρες, μετά την συνομιλία με μια γοητευτική γυναίκα, γίνονται κατά μέσο όρο - άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο- πιο αργοί και λιγότερο ακριβείς.

Στα πειράματα, όσο περισσότερο ένας άνδρας σκεφτόταν μία συγκεκριμένη γυναίκα, τόσο χαμηλότερο ήταν το σκορ του στα τεστ. Αντίθετα, οι επιδόσεις των γυναικών στα τεστ δεν χειροτέρευσαν, όσο ωραίος και αν ήταν ο άνδρας με τον οποίο είχαν συνομιλήσει προηγουμένως.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Τζορτζ Φίλντμαν της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρίας, η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες για εξελικτικούς λόγους έχουν προγραμματιστεί να σκέφτονται υποσυνείδητα τρόπους για να περάσουν τα γονίδια τους στις επόμενες γενιές, γιʼ αυτό το λόγο, όταν συναντούν μια ωραία γυναίκα, κατά βάθος την βλέπουν ως την ιδανική σύντροφο για την αναπαραγωγή των γονιδίων τους.

Όμως οι γυναίκες αναζητούν και άλλες ιδιότητες στον άνδρα, όπως ο πλούτος ή η ευγενική και πνευματώδης συμπεριφορά και δεν σαγηνεύονται απλώς και μόνο από το ωραίο του πρόσωπο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από ψυχολόγους του πανεπιστημίου Ράντμπουντ, δημοσιεύτηκε στο «Journal of Experimental and Social Psychology».

NAFTEMPORIKI.GR

http://orfni.blogspot.com/2009/09/blog-post_9093.html

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Ενδιαφέρουσα η έρευνα. :)

Μόνο ένα σχόλιο θα κάνω.....

..................Τα νοητικά τεστ (μνήμης κλπ) έδειξαν, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι άνδρες, μετά την συνομιλία με μια γοητευτική γυναίκα, γίνονται κατά μέσο όρο - άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο- πιο αργοί και λιγότερο ακριβείς.

........

Στις έρευνες δεν υπάρχουν "στεγανά".

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας εξαρτώνται από την επιλογή του δείγματος, καθώς και τους παράγοντες που εξετάζονται. Η ερμηνεία των αποτελεσμάτων είναι συχνά ένα μεγάλο θέμα.

Τα αποτελέσματα καμίας έρευνας δεν πρέπει να λαμβάνονται ως... απολύτως ισχύοντα.

Παρεμπιπτώντως..... σκεφτείτε π.χ. πως και οι γυναίκες τα "χάνουν" μπροστά σε άντρες που πληρούν τις προδιαγραφές της εκάστοτε γυναίκας.

Αυτά... πολύ πολύ φιλικά! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Τώρα κατάλαβα γιατί η εντύπωσή μου για το IQ του αντρικού φύλου δεν ήταν και η καλύτερη. Τελικά δεν είναι αυτοί βλάκες, απλά εγώ είμαι πολύ όμορφη. :lol:

Πέρα από την πλάκα πάντως κι εμένα δεν με πολυπειθει η "έρευνα". Διαφορετικά θα προσπαθήσει να εντυπωσιάσει μια γυναίκα ένας άντρας με χαμηλή νοημοσύνη και διαφορετικά ένας με νοημοσύνη άνω του μετρίου. Ο δεύτερος δε νομίζω να ξεχάσει τη διεύθυνση του σπιτιού του μετά.;)

.....δε νομίζω τάκη....

Τώρα κατάλαβα γιατί η εντύπωσή μου για το IQ του αντρικού φύλου δεν ήταν και η καλύτερη. Τελικά δεν είναι αυτοί βλάκες, απλά εγώ είμαι πολύ όμορφη. :lol:

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

z1QBp3.png UKB8p3.png

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Σ Ω Σ Τ Η !!!!!!

Η ζωή μου όλη .....

Διαφημίσεις

με έβαλε σε σκέψεις η έρευνα... ο άντρας μου είναι ιδιαίτερα έξυπνος (δεν το λέω μόνο εγώ για να μην παρεξηγούμαι). Αυτό σημαίνει ότι εγώ τι? Είμαι άσχημη??:confused:.Αααααααααααα θα θυμώσω:lol::lol::lol::lol::lol:

...άνθρωπέ μου τί ξεφτύλα,να σου χαλάνε το όνειρο κι εσύ να τους αφήνεις

με έβαλε σε σκέψεις η έρευνα... ο άντρας μου είναι ιδιαίτερα έξυπνος (δεν το λέω μόνο εγώ για να μην παρεξηγούμαι). Αυτό σημαίνει ότι εγώ τι? Είμαι άσχημη??:confused:.Αααααααααααα θα θυμώσω:lol::lol::lol::lol::lol:

Με αυτή τη λογική ... προσθέστε κι εμένα στα... "μπάζα" .... :lol:

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

οι αντρες απλως δεν μπορουν να διαχειριστουν πολλα πραγματα μαζι(δηλ.πανω απο δυο!)

θεικο bowing-036.gif

Υπαρχει η πλειοψηφια και υπαρχουν και οι εξαιρεσεις. Μην μου πεις ομως οτι στην αρχη της γνωριμιας σας δεν εχανε τα λογια του δεν θα σε πιστεψω :wink:

Παιδια το ποστ μαλλον αναφερεται μεχρι να μας ριξουν

Διαφημίσεις

Βολικά πάντως τα αποτελέσματα του τεστ για εμάς τις γυναίκες. Οπότε την επόμενη φορά που θα θέλετε να περάσει το δικό σας και εκείνος να πει το ναι, ξέρετε τι θα κάνετε.... 000203F4.gif

[sIGPIC][/sIGPIC]