Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τί περιμένουμε στο νηπιαγωγείο?

Recommended Posts

Η κόρη μου φέτος πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Επειδή τα τελευταία 2 χρόνια έχει γίνει πολύς λόγος για το νέο πρόγραμμα σπουδών και για το ότι στα νηπιαγωγεία πλέον υπάρχει συγκεκριμένη ύλη, μπορείτε να μου πείτε αν αυτό ισχύει και τι περιλαμβάνει αυτή η ύλη?

Ευχαριστώ Ευτυχία

Διαφημίσεις

με το καλο το νεο ξεκινημα!καταρχην ειναι λιγο..παραπλανητικο αυτο με την υλη. ολα τα προηγουμενα χρονια υπηρχε "υλη" και οχι μονο τα 2 τελευταια.απλα τωρα ειναι υποχρεωτικη η φοιτηση του νηπιου. στο νηπιαγωγειο δεν δουλευουν με την εννοια της υλης του δημοτικου. υπαρχουν οι ενοτητες γυρα απο τις οποιες δουλευουν τα παιδια χωρις να ειναι απο πριν γνωστη η..επομενη σελιδα! πχ

ανθρωπος και περιβαλλον

και μαθηματικα

και γλωσσα

και πληροφορικη κτλ..τα παιδια δουλευουν με τη δασκαλα ενα θεμα που προκυπτει απο τα ενδιαφεροντα τους..πχ..φθινοπωρο. αν επιλεχθει αυτο το θεμα τοτε θα το προσεγγισουν διεπιστημονικα δηλ μεσα απο τη γλωσσα τη φυσικη τα μαθηματικα τις εικαστικες τεχνες κτλ. στη γλωσσα πχ ειναι ευκαιρια να μαθουν να αναγνωριζουν το φ, να το ακουνε σωστα να το προφερουν να το διακρινουν αναμεσα σε αλλα, να μπορουν να βρουν λεξεις απο το φ και αν θελουν προχωρανε και παραπερα, να το γραψουν.ετσι προχωρανε και στην προσεγγιση απο ολες τις επιστημες.ειναι ενδιαφερον και "δυσκολο" με την εννοια οτι η νηπιαγωγος δεν εξαρταται απο το βιβλιο του υπουργειου αλλα εχει σαν βαση τους στοχους του υπουργειου και προχωρα με τον τροπο που ταιριαζει στα παιδια της ομαδας. αυτο που πρεπει να κανεις εσυ ειναι να παιζεις παιχνιδια σκεψης με την κορη σου και να της δειχνεις τον ενθουσιασμο σου για το σχολειο..

Καλή σχολική χρονιά στα νηπιάκια μας!

Έχω και εγώ ένα αγοράκι, που ξεκίνησε σήμερα στο νηπιαγωγείο. Έτσι, θα τα λέμε μέσω αυτού του τόπικ οι μαμάδες των μικρών μαθητών...

Από αυτά που έγραψε η katerinak κατάλαβα ότι θα έχουμε και βιβλία φέτος ???

t6c4p3.pngXRnsp2.png

Καλή σας μέρα και καλή αρχή στα παιδακια που πήγαν σήμερα σχολείο!!!

Καλή χρονια για τα παιδάκια τα τυχερά!!!

Για τα άτυχα σαν και εμάς, μενει μόνο να προσευχόμαστε και να περιμένουμε!!!

"Κανα ταξιτζή γνωστό ξερετε να μας συστήσετε;;;"

Που κολλάει αυτό;;;

Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε:

Πήγαμε και εμείς σήμερα στο αγιασμό, στο ειδικό νηπιαγωγείο/δημοτικό Νταού Πεντέλης στην Ραφήνα, όπου καταφέραμε να γραφτούμε μετά απο μια μεγάλη "οδυσεια" τον Ιούνιο, αλλά αυτό δεν θα το σχολιάσω τώρα μιας και πάει πέρασε!!!

Η μέρα μας ξεκίνησε άσχημα απο την στιγμή που φτάσαμε.

Πρώτα γιατί μας έπιασε η μπόρα, απο την στιγμή που πατήσαμε το ποδι μας μεχρι την ώρα που φύγαμε οπου και βγήκε ενας τεράστιος ήλιος και το ουράνιο τόξο(!) και δεύτερον η άσχημη μέρα συνεχίστηκε μετά τον αγιασμό όπου μαθάμε τα άσχημα νέα , τα οποια δυστυχώς ... υποπτευόμουνα!!!

Δεν έχει ακόμη διοριστεί νηπιαγωγός,και ουτε γνωριζουν το ποτε θα διοριστεί μιας και ολα πήγαν πίσω λογω των εκλογών, άρα το νηπιαγωγείο δεν θα λειτουργήσει ακόμη!!!

Αγνωστο το πότε θα ερθει η νηπιαγωγός η οποία θα ειναι και αναπληρωτρια, άρα μπορει να φυγει ανα πασα στιγμή και να μείνουν τα παιδιά στην μεση της χρονιάς παλι ξεκρέμαστα!!!

Για την μεταφορά μας είχαν υποσχεθεί ταξί, το οποίο όμως μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί και ειναι φυσης αδυνατον να τον πηγαινοφέρνω αφου μένουμε 35 χιλιομετρα μακριά (που χρήματα για βεζίνες κλπ)!!!

Για το ταξί μαλιστα με ενημέρωσαν οτι η νομαρχία θα το πληρώνει 160,00 ευρώ την ημέρα(!) για την διαδρομή, αλλά δεν δέχονται οι ταξιτζήδες γιατί τους πληρώνουν τα χρήματα ολα μαζί στο τελος του σχολικού έτους και δεν τους συμφέρει!!!

Μάλιστα καλούμαστε εμείς οι γονείς να βρούμε λύση ψαχνοντας εμείς για κανα γνωστό ταξιτζή, φιλοτιμο και φιλέσπλαχνο να μας εξυπηρετήσει, αλλιως τα παιδιά θα μείνουν σπίτι!!!

Ευτυχώς για μας, έχω μια εναλλακτική λύση, το κέντρο ημέρας στο Κορωπί, που φοιτά το παιδί μου τα 3 τελευταία χρόνια (όμως για πόσο ακόμη;;;) και έτσι το παιδί δεν θα μείνει ξεκρέμμαστο όλο αυτό το διάστημα αν και ποτέ λυθούν τα προβλήματά μας, όμως υπάρχουν πολλά παιδάκια που θα βιώσουν την αποξένωση και την αδιαφορία του κράτους όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο και θα μείνουν και φέτος στο σπίτι !!!

Εδώ κολλάει το (μακροσκελές) εύλογο ερώτημά μου :

"Γιατι λέτε κύριοι υπουργοί της εκάστοτης κυβέρνησης, (γιατι αυτή η κολώνια κρατάει χρονια τώρα), οτι η εκπαιδευση ειναι δωρεάν και υποχρεωτική για ολα τα παιδιά;;;;

Για ποια παιδιά μιλάμε;;;

Γιατί αφού ολα τα παιδιά είναι ίσα απέναντι στο νόμο, τελικά καθε χρονο φαινεται, οτι δεν ειναι και οτι τα παιδάκια που θα έπρεπε το κρατος να φροντίσει με περίσια αγάπη και φροντίδα, κανει πως δεν τα βλέπει και τους φέρεται σαν να είναι αόρατα;;;

Γιατί άραγε ποτέ κανένας υπουργός ή πρωθυπουργός δεν πηγε να κανει αγιασμό ή να επισκεφτει στα μέσα της χρονιάς εστω ένα ειδικό σχολείο;;;

Ξέρετε κύριοι, δυστυχώς για σας υπάρχουμε και εμείς!!!!"

Αγγελική

Ευχαριστούμε Κατερίνα. Ετσι φαίνεται ότι θα έχουμε και βιβλία. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο κατάλανα κι εγώ σήμερα στον αγιασμό. Καλή χρονιά σε μικρούς και μεγάλους!!!!

Διαφημίσεις

Καλή μου Αγγελική,

δυστυχώς η παιδεία δεν είναι ούτε δωρεάν ούτε η ίδια για όλους. Όσο δε, αφορά στο "υποχρεωτική", μάλλον αναφέρονται σε αυτές των γονέων.

Εξ όσων γνωρίζω, οι διορισμοι στην γενική και στην ειδική εκπαίδευση γίνεται μέσω πινάκων κατάταξης του υπουργείου, για τους οποίους οι αιτήσεις έχουν γίνει από τον Ιούνιο, και τα αποτελέσματά τους εκδίδονται Αύγουστο. Τέτοιοι πίνακες συστήνονται και για τους αναπληρωτές. Αποκλείεται η περίπτωση να καθυστέρησαν λόγω εκλογών γιατί τότε θα ήταν "στον αέρα" όλοι οι φετινοί διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών σε όλη την εκπαίδευση.

Εμείς σήμερα μάθαμε πως από τις δύο νηπιαγωγούς, έφυγε η μία, και μέχρι να κληθεί άλλη, δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο. Μήπως συμβαίνει κάτι ανάλογο?

Το Γραφείο της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης τί λέει?

Angela ελπίζω τα πράγματα να φτιάξουν γρήγορα.

Ερώτηση άσχετη: Γιατί να μισθώσουν ταξί και να μην έχουν σχολικό λεωφορείο?? Νομίζω είναι πιο ασφαλές.

Εξάλλου με τόσα λεφτά που θα δίνουν κάθε μέρα (160ε???) νομίζω μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό.

Εύχομαι να βρεθεί λύση άμεσα.

Επίσης, έχω την εξής απορία.

Τελικά το νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτικό ή όχι???

Αρχικά διάβασα ότι είναι αλλά μετά το κατάργησαν και είναι πλέον προαιρετικό καθώς τα παιδιά που ήταν να φοιτήσουν στο νήπιο ήταν τόσα πολλά που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν τα νηπιαγωγεία (δεν υπήρχαν θέσεις).

Μήπως ξέρετε να μου πείτε τι ισχύει τελικά??

Σας ευχαριστώ πολύ πολύ.

Ερώτηση άσχετη: Γιατί να μισθώσουν ταξί και να μην έχουν σχολικό λεωφορείο?? Νομίζω είναι πιο ασφαλές.

Εξάλλου με τόσα λεφτά που θα δίνουν κάθε μέρα (160ε???) νομίζω μπορούν να ανταπεξέλθουν στο οικονομικό.

Αυτο σκεφτομουνα κι εγω. Καλα λες και σας δουλευουν ειναι . Λες με τοσα χρηματα να μην μπορουν να βρουν κατι τετοιο?

Κουραγιο κοριτσακι. Αντι να σας βοηθανε σας ταλαιπωρουνε κι απο πανω.

Α ρε Ελλαδα

Εμεις σημερα ξεκινησαμε.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Καλή μου Αγγελική,

δυστυχώς η παιδεία δεν είναι ούτε δωρεάν ούτε η ίδια για όλους. Όσο δε, αφορά στο "υποχρεωτική", μάλλον αναφέρονται σε αυτές των γονέων.

Εξ όσων γνωρίζω, οι διορισμοι στην γενική και στην ειδική εκπαίδευση γίνεται μέσω πινάκων κατάταξης του υπουργείου, για τους οποίους οι αιτήσεις έχουν γίνει από τον Ιούνιο, και τα αποτελέσματά τους εκδίδονται Αύγουστο. Τέτοιοι πίνακες συστήνονται και για τους αναπληρωτές. Αποκλείεται η περίπτωση να καθυστέρησαν λόγω εκλογών γιατί τότε θα ήταν "στον αέρα" όλοι οι φετινοί διορισμοί μονίμων και αναπληρωτών σε όλη την εκπαίδευση.

Εμείς σήμερα μάθαμε πως από τις δύο νηπιαγωγούς, έφυγε η μία, και μέχρι να κληθεί άλλη, δεν θα λειτουργεί το ολοήμερο. Μήπως συμβαίνει κάτι ανάλογο?

Το Γραφείο της Α΄βάθμιας εκπαίδευσης τί λέει?

Έχω σπουδάσει νηπιαγωγός και γνωρίζω λίγα πράγματα περισσότερο για το θέμα. Πράγματι ο πίνακας αναπληρωτών βγαίνει τον Αύγουστο. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών έχουν ήδη γίνει και έχουν γίνει και μία ή δυο φάσεις αναπληρωτών (ανάλογα με την ειδικότητα). Αναπληρωτές Νηπιαγωγούς για τα ειδικα σχολεία δεν έχουν ακόμα πάρει. Περιμένουμε νεότερα καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών θα εξαιρεθούν απο το ΣτΕ και να εξοπλιστούν τα σχολεία. Μάλλον αυτή την εβδομάδα θα καλέσουν αναπληρωτές

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Διαφημίσεις

PatPan,

Μιας και είσαι του χώρου, θα ήθελα αν ξέρεις να μου διευκρινήσεις κάτι. Τα όποια θέματα αφορούν ένα νηπιαγωγείο, ( από προσωπικό μέχρι υποδομές και αναλώσιμα ), είναι αρμοδιότητα του ανάλογου γραφείου Α΄βάθμιας, ή εμπλέκονται και άλλοι αρμόδιοι;

Και μία γενική ερώτηση προς όλους.

Το ωράριο του σχολείου, καλύπτει αυτό της εργασίας σας?

Πηγαίνοντας το παιδί στις 8 το πρωί, συνήθως προλαβαίνεις να φτάσεις μέχρι τις 9 στη δουλειά. Το μεσημέρι όμως που τελειώνουν στις 4 (ολοήμερο), και εσύ στις 5 τι γίνεται?

Και τα υπόλοιπα που δεν πάνε ολοήμερο και τελειώνουν 12 και 1, ποιος τα προσέχει? Και πόσο στοιχίζει?

PatPan,

Μιας και είσαι του χώρου, θα ήθελα αν ξέρεις να μου διευκρινήσεις κάτι. Τα όποια θέματα αφορούν ένα νηπιαγωγείο, ( από προσωπικό μέχρι υποδομές και αναλώσιμα ), είναι αρμοδιότητα του ανάλογου γραφείου Α΄βάθμιας, ή εμπλέκονται και άλλοι αρμόδιοι;

Αναλόγως, κάποια πράγματα είναι αρμοδιότητα του γραφείου της Α' βάθμιας, για άλλα υπάρχει ο σύμβουλος και για άλλα υπάρχουν εγκύκλιοι απο το Υπουργείο. Π.χ για τα αναλώσιμα επειδή υπάρχει πρόβλημα απο το Υπουργείο και δεν δίνει πιστώσεις (δλδ χρήματα) πολλά νηπιαγωγεία, μετά απο συνεννόηση με το γραφείο Α'θμιας, ζητούν να συνδράμουν οικονομικά και οι γονείς.

Είσαι όλη μου η ζωή!!!!!

line_m122_beg_17_time_1168750800_text_cf20c1ebe5eee1ede4f1dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

Έχω σπουδάσει νηπιαγωγός και γνωρίζω λίγα πράγματα περισσότερο για το θέμα. Πράγματι ο πίνακας αναπληρωτών βγαίνει τον Αύγουστο. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών έχουν ήδη γίνει και έχουν γίνει και μία ή δυο φάσεις αναπληρωτών (ανάλογα με την ειδικότητα). Αναπληρωτές Νηπιαγωγούς για τα ειδικα σχολεία δεν έχουν ακόμα πάρει. Περιμένουμε νεότερα καθώς οι προσλήψεις αναπληρωτών θα εξαιρεθούν απο το ΣτΕ και να εξοπλιστούν τα σχολεία. Μάλλον αυτή την εβδομάδα θα καλέσουν αναπληρωτές

Πράγματι θα εχουμε νηπιαγωγό την αλλη εβδομάδα που το υπουργειο ανακοινωσε οτι θα πρεπει να παρουσιαστουν στα σχολεια μεχρι την ερχομενη Τρίτη αφου την Παρασκευή καλως εχόντων των πραγμάτων θα γινει και οι ανακοινωση των διορισθέντων.

Σχετικά με την μεταφορά το συγκεκριμένο σχολειο εχει 2 πουλμαν μισθωμένα ήδη και τα εχει απο την αρχή της χρονιας παντα ομως δεν καλυπτει την δική μου περιοχή!!!

Ετσι επειδή ειμαστε 2 παιδακια απο Κορωπί θα μας βάλουν ταξί ομως δεν ηθελε κανένας ταξιτζής γιατι εκτος του οτι θα αργήσει ακομη και χρονο για να πληρωθει πρεπει να διαθετει και συνοδό για τα παιδια μας που τον επιβαρύνεται εκεινος οικονομικά!!! Τελικά βαλαμε τα μεγάλα μας μεσα, βρήκαμε γνωστους μας ταξιτζήδες, υποσχεθήκαμε οτι ΚΑΙ φετος δεν θα παω για δουλειά (παλι αφραγκη θα ειμαι!!!) και θα πηγαινοφερνω σαν συνοδός και αμισθή φυσικά τα 2 παιδιά πρωί και μεσημεράκι!!! Ολη μέρα στους δρομους πιστευω να προλαβαινω να φτιάξω κανα φαγάκι τουλαχιστον!!!

Αθάνατη Ελλάς!!!

Δεν υπαρχει καποιος γειτονας, φιλος, συγγενης του ταξιτζη να βολεψει την κατασταση και να του δωσει ο ταξιτζης κατι? Ειναι αρκετα μεγαλο το ποσο αρα δεν ζημιωνεται.

Πρεπει να ειναι ταξι? Αν ειναι ετσι δεν τα δινουν σε σενα οδοιπορικα ?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Δεν υπαρχει καποιος γειτονας, φιλος, συγγενης του ταξιτζη να βολεψει την κατασταση και να του δωσει ο ταξιτζης κατι? Ειναι αρκετα μεγαλο το ποσο αρα δεν ζημιωνεται.

Πρεπει να ειναι ταξι? Αν ειναι ετσι δεν τα δινουν σε σενα οδοιπορικα ?

Δυστυχώς ναι, πρεπει να ειναι ταξί, για να κοψει αποδειξεις και να παει στην νομαρχια να κανει και προσφορά!!! Ρώτησα γιαυτό το ξερω σιγουρα!!!

Τα χρήματα οταν τα παιρνει ο γονέας δεν ειναι ουτε καλά καλά η βετζίνη του και επισης τα παιρνουμε ενα χρονο μετά (μεχρι τοτε τι κανω; κλεβω; )

Για το συνοδο ουτε συζητηση δεν γινεται !!! κανενας δεν δεχεται να το κανει και ετσι αφου δικο μου ειναι το παιδί αρα δικο μου και το προβλημα (!) οπότε παλι εγώ την πληρώνω!!!

Επίσης ολοι το ιδιο λενε "Αφου δεν εργάζεσαι ε κανε και μια ακομη θυσια για το παιδί σου!!!"

Αλλωστε στην Ελλάδα ειμαστε να μην ξεχνιώμαστε :(

Διαφημίσεις