Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΑ...

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα μέλη...!

Έχω διαβάσει πολύ στο forum αυτό και σήμερα αποφάσισα να εκθέσω το δικό μου πρόβλημα...

Είμαι παντρεμένη εδώ και 3 χρόνια και έχω ένα αγοράκι 5 μηνών...!

Ο γάμος μου φαίνεται εξωτερικά πετυχημένος και ο σύζυγός μου ένας "άγιος" άνθρωπος, όμως εγώ έχω μια πολύ διαφορετική εικόνα για εκείνον και τη σχέση μας...

Θεωρώ ότι με καταπιέζει ψυχολογικά...

Μουρμουρίζει για το κάθε τι...΄και συνεχώς ασκεί κριτική πάνω σε εμένα και την οικογένειά μου...ενώ δεν παύει να μας συγκρίνει όλους με την πρώτη ευκαιρία...

Πιο συγκεκριμένα:Εργαζόμαστε και οι δύο, εκείνος στον ιδιωτικό και εγώ στον δημόσιο τομέα, και δεν έχει περάσει ούτε μέρα που να μην μου ζητήσει αναφορά ακόμα και για το τελευταίο ευρώ που έχω ξοδέψει είτε για το σπίτι είτε για εμένα είτε για το παιδί, ενώ πάντα τα θεωρεί όλα περιτά έξοδα...

Στο σπίτι το μαγείρεμα και τις δουλειές τις έχω αναλάβει ως επί των πλείστων εγώ, όμως εκείνος τα ελέγχει όλα και προγραμματίζει και το πως θα γίνουν.Για παράδειγμα το τι θα μαγειρέψω, ποια ρούχα θα πλύνω και σε ποιο πρόγραμμα πότε θα καθαρίσω (πράγμα που ποτέ δεν κάνω καλά...)

Ακόμα και στη δουλειά μου παρεμβαίνει και μου υποδεικνύει πως θα χειριστώ διάφορες καταστάσεις...

Προσπάθησα πολλές φορές να τα αλλάξω αυτά και με διάφορους τρόπους αλλά μάταια..

Τώρα όμως με το παιδί δεν έχω άλλες αντοχές.Έχω άδεια μητρότητας και προσπαθώ να κάνω ότι καλύτερο για το μωρό γιατί έτσι νιώθω και ο άντρας μου είναι πάντα εκεί για να μου κάνει παρατηρήσεις και να μου πει με τον τρόπο του ότι δεν είμαι καλή μητέρα ή ότι κάνω πολλά λάθη...

Με έχει κουράσει πολύ αυτή η κατάσταση...Νιώθω ότι μέσα μου έχω μια μόνιμη μαυρίλα...Αν αυτό δεν είναι ψυχολογική βία τότε τι είναι;

Έχω βιώσει βέβαια και πολλά άλλα τραγικά μαζί του...

Υπάρχει καμιά με παρόμοια εμπειρία;

Σας παρακαλώ θα ήθελα την βοήθειά σας πριν πάρω σοβαρές αποφάσεις...

Αν θέλετε μιλήστε μου....

Ευχαριστώ...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Μα τοτε οταν λες αγιος που αναφερεσαι?Και τα αλλα τραγικα που λες πως περασες μαζι του?Περι τινος προκειται,μπορεις να πεις?Μου φαινεται αρκετα δυναστης στη σχεση σας κι ισως θα ηταν καλυτερα να απευθυνθεις σε καποιον ειδικο που θα σας δει μαζι και θα βγαλει τα σωστα συμπερασματα.........αν και φανταζομαι πως εκεινος δεν θα θελει.......ΚΑΛΗ ΔΥΜΑΜΗ!

Ολα αυτα στα επιβαλει ή εκεινος το θεωρει διαλογο και εσυ ψυχολογικη βια?

Του έχεις συζητήσει το πρόβλημα? Κι αν ναι, εκείνος τι λέει?

Ξερεις πολλες φορες αν δεν μιλας ο αλλος (και κυριως οι αντρες) θεωρει οτι ολα βαινουν καλώς. Αυτο το να κοιταμε που και που μηπως νοιωθει ο αλλος καπως και δεν το λεει οι αντρες...δεν το χουν (ως επι το πλειστον)

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Κι όταν τα πράγματα δεν γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμά του, πώς αντιδρά;

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί χρησιμοποιείς τη λέξη βία. Φοβάσαι; Σύμφωνα με την περιγραφή που έχεις κάνει, θα περίμενα να νοιώθεις θυμό, θλίψη και όχι φόβο.

Κι εγώ τον πρώτο καιρό που γέννησα τα είχα πάρει στο κρανίο με τον δικό μου. Είχα την εντύπωση ότι με θεωρούσε άχρηστη ως μάνα. Ίσως να έφταιγε η επιλόχεια κατάθλιψη...δεν ξέρω. Με κάθε του σχόλιο φυτίλιαζα ή έκλαιγα. Επίσης η μανία του με την τάξη και την καθαριότητα με καταπίεζε ανέκαθεν και με καταπιέζει ακόμη. Αλλά δεν τον φοβάμαι...Ρίχνουμε ένα καβγά και κοιμόμαστε ήσυχοι...

Θέλω να πω ότι θέλει και λίγο...:mad:... τσαμπουκά η φάση που και που. Έτσι, για να φύγει και η μαυρίλα. Μην τα κρατάμε κι όλα μέσα μας και σκάσουμε στο τέλος...

Διαφημίσεις

Δε έχω παρόμοια εμπειρία, δεν είμαι ειδικός και ίσως δεν κατάλαβα καλά τη σοβαρότητα του προβλήματος αλλά θα ήθελα να σου προτείνω να κάνεις το εξής αν έχεις ήδη δοκιμάσει τη συζήτηση και δεν ήταν δεκτικός:

Όσο δύσκολο και αν σου ακούγεται:

Να αρχίσεις να τον αγνοείς σε όλα όσα σου τη σπάνε.

Πχ σου λέει: αύριο μαγείρεψε φασολάκια. Εσύ φτιάξε μακαρόνια χωρίς να του πεις τίποτα. Όταν σε ρωτήσει γιατί δε μαγείρεψες φασολάκια, απάντησε ότι ληγουρεύτηκες μακαρόνια ή ότι σε ενόχλησε λίγο το στομάχι σου και τα φασολάκια θα σε πείραζαν ή πες με έκφραση αηδίας "φασολάκια μωρέ; δεν μου έκανε καθόλου όρεξη για φασολάκια σήμερα".

Όποια δουλειά είναι δική σου ευθύνη να ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ακόμα κι αν ξέρεις ότι σου λέει το σωστό εσύ τροποίησε κάτι. Πολλές φορές να ξεχνάς να κάνεις κάτι που σου ζητάει. Γενικώς άφησε να υπονοηθεί με τη συμπεριφορά σου ότι γίνεται γραφικός με το να προσπαθεί να τα ελέγξει όλα(χωρίς καυγάδες) και ότι εσύ μια χαρά είσαι με αυτά που κάνεις. Αυτός ο τρόπος θέλει μια χαλαρότητα, την οποία ίσως να δυσκολεύεσε να βρεις λόγω του μικρού μωρού. Ότι και να λέει στον κόσμο σου εσύ....χαλαράααα. Νευριάζει αυτός που δεν τον ακούς; Χαλαράααα εσύ. Θέλει εξηγήσεις που δεν άκουσες τις εντολές του; Μην του πας κόντρα απάντησέ του οκ θα κάνω ότι μου πεις, τί θέλεις να κάνω; Και μετά ξανά από την αρχή εσύ το δικό σου βιολί.

Εγώ αυτό θα έκανα με το δικό μου άντρα(είναι ακριβώς η ίδια τακτική που χρησιμοποιεί κι αυτός όταν του υποδεικνύω τί να κάνει- και νομίζω όλων των αντρών η τακτική).

Συγγνώμη, αλλά αφού τα προγραμματίζει όλα, γιατί δεν τα κάνει κι όλας; Άσκησε κι εσύ κριτική. Στην αρχή πριν κάνουμε παιδιά μου έκανε κι εμένα κάποιες παρατηρήσεις,( όχι σε τέτοιο βαθμό), αλλά σε κάποια φάση τα πήρα :confused:και του είπα πως αν θέλει ας τα κάνει μόνος του. Εγώ έτσι θέλω να κάνω τις δουλειές μου κι αν θέλει ας τις κάνει αυτός καλύτερα. Όσο για τα οικονομικά βρες μια λύση, γιατί αυτό που περνάς είναι επίσης πολύ σπαστικό:?. Αλήθεια ο άντρας είναι καλά; Εννοώ ο δικός μου φερόταν έτσι, γιατί πιεζόταν από κάποιους τρίτους, που ήταν δικό μου πρόβλημα, τους έλυσα, συζητήσαμε κάποια πράγματα και από τότε έχουμε να μαλλώσουμε για σοβαρούς λόγους.:wink:

74Qtp3.png2SeRp3.png

Δεν χρειάζεται να σε δέρνει κάποιος για να θεωρηθεί ότι ασκεί βία πάνω σου. Υπάρχουν και άλλες μορφές βίας πιο ύπουλες, όπως η λεκτική και η ψυχολογική βία. Και αυτή η μίρλα που περιγράφει η φίλη μας και ο τρόπος που την κάνει να αισθάνεται είναι ακριβώς ψυχολογική βία.

Εγώ θα σου πρότεινα καλή μου να προσπαθήσεις να αποβάλεις το ρόλο του θύματος και να πάρεις έναν πιο ενεργητικό ρόλο στη σχέση σου με το σύζυγό σου. Μην αφήνεις περιθώρια να σε κρίνει, δείξε του ότι τα σχόλιά του δεν έχουν επιρροή πάνω σου, πέτα του πισω το μπαλάκι. :twisted: Πολλές φορές πρόκειται για θέμα "εξουσίας" και τέτοια άτομα χρειάζονται απλά το ...γερμανό τους.

Μπορεί το πρόβλημά σου να λυθεί μ΄αυτόν τον τρόπο, διαφορετικά θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να ζητήσεις βοήθεια από ειδικό. (Βοήθεια για σένα και όχι για εκείνον, καθώς κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιον αν δεν το ζητήσει ο ίδιος :wink:)

.....δε νομίζω τάκη....

Καλημέρα κορίτσια και ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας!Ξέρω ότι έκανα μια γενική περιγραφή των προβλημάτων μου αλλά έπρεπε κάπως να ξεκινήσω...Δυστυχώς όμως ο μπέμπης ήταν ανήσυχος χτες και αναγκάστηκα να αποσυρθώ...Θα προσπαθήσω να σας κατατοπίσω περισσότερο σήμερα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Του έχεις συζητήσει το πρόβλημα? Κι αν ναι, εκείνος τι λέει?

Άπειρες φορές.....!!!Τα αντιστρέφει όλα....!Έχει καταπληκτική ικανότητα σ'αυτό.....!!!Τα γυρίζει όπως θέλει και όλο παρουσιάζεται σαν θύμα....!!!Μου επαναλαμβάνει συνέχεια ότι έχει ζητήσει κάποια πράγματα συγκεκριμένα σ'αυτή τη σχέση αλλά εγώ συνεχώς δεν τηρώ τις υποσχέσεις μου....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Μα τοτε οταν λες αγιος που αναφερεσαι?Και τα αλλα τραγικα που λες πως περασες μαζι του?Περι τινος προκειται,μπορεις να πεις?Μου φαινεται αρκετα δυναστης στη σχεση σας κι ισως θα ηταν καλυτερα να απευθυνθεις σε καποιον ειδικο που θα σας δει μαζι και θα βγαλει τα σωστα συμπερασματα.........αν και φανταζομαι πως εκεινος δεν θα θελει.......ΚΑΛΗ ΔΥΜΑΜΗ!

"'Αγιο" τον θεωρούν όλοι οι άλλοι γιατί εγώ εδώ και χρόνια κάνω το φοβερό λάθος να τον καλύπτω συνέχεια τόσο στη συμπεριφορά του απέναντί μου όσο και προς τους άλλους...

Όσο για τα τραγικά που αναφέρω θα σου πω μόνο ότι μου έχει χαλάσει όλες τις όμορφες στιγμές της ζωής μου.....Πάντα πίσω από τα ωραία γεγονότα όπως ο γάμος μας, η γέννηση του παιδιού μας, η βάπτισή του κρύβεται ένας τρικούβερτος καβγάς ΄γιατί εγώ τον έχω γράψει και έχω κάνει το δικό μου και όχι αυτό που μου είπε και έτσι για μια ακόμη φορά δεν έχει λόγο σαν "άντρας".....

Τη λύση του ειδικού την έχω σκεφτεί και εγώ σαν μόνη ελπίδα γιατί δεν αντέχω άλλο τα ίδια και τα ίδια και αλλαγή να μην έρχεται...και αν δε συμφωνήσει θα πάω εγώ για μένα για να μην αποτρελαθώ στο τέλος ....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ολα αυτα στα επιβαλει ή εκεινος το θεωρει διαλογο και εσυ ψυχολογικη βια?

Ξερεις πολλες φορες αν δεν μιλας ο αλλος (και κυριως οι αντρες) θεωρει οτι ολα βαινουν καλώς. Αυτο το να κοιταμε που και που μηπως νοιωθει ο αλλος καπως και δεν το λεει οι αντρες...δεν το χουν (ως επι το πλειστον)

Τα επιβάλει με τον τρόπο του...Γίνεται θηρίο σε κλουβί όταν τσατίζεται μαζί μου και αρχίζει να εξαπολύει απειλές....κυρίως του τύπου "θα τα πω όλα στους γονείς σου να δουν τι κουμάσι είσαι και εσύ". Αυτό το χρησιμοποιεί πολύ καλά γιατί ξέρει το μόνο που δεν θέλω είναι να στενοχωρηθούν οι δικοί μου. Γι' αυτό και δεν τους έχω μιλήσει ποτέ...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κι όταν τα πράγματα δεν γίνουν σύμφωνα με το πρόγραμμά του, πώς αντιδρά;

Προσπαθώ να καταλάβω γιατί χρησιμοποιείς τη λέξη βία. Φοβάσαι; Σύμφωνα με την περιγραφή που έχεις κάνει, θα περίμενα να νοιώθεις θυμό, θλίψη και όχι φόβο.

Κι εγώ τον πρώτο καιρό που γέννησα τα είχα πάρει στο κρανίο με τον δικό μου. Είχα την εντύπωση ότι με θεωρούσε άχρηστη ως μάνα. Ίσως να έφταιγε η επιλόχεια κατάθλιψη...δεν ξέρω. Με κάθε του σχόλιο φυτίλιαζα ή έκλαιγα. Επίσης η μανία του με την τάξη και την καθαριότητα με καταπίεζε ανέκαθεν και με καταπιέζει ακόμη. Αλλά δεν τον φοβάμαι...Ρίχνουμε ένα καβγά και κοιμόμαστε ήσυχοι...

Θέλω να πω ότι θέλει και λίγο...:mad:... τσαμπουκά η φάση που και που. Έτσι, για να φύγει και η μαυρίλα. Μην τα κρατάμε κι όλα μέσα μας και σκάσουμε στο τέλος...

Όταν τα πράγματα δεν γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμά του εξαγριώνεται...Η πρώτη του κουβέντα είναι ότι το γράφω....όλο αυτό μου κοπανάει...ότι τον μειώνω σαν άντρα όταν δεν τον ακούω...

Όταν λέω "βία", δεν το κάνω γιατί φοβάμαι αλλά γιτί νιώθω ότι με πιέζει πολύ ψυχολογικά!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε έχω παρόμοια εμπειρία, δεν είμαι ειδικός και ίσως δεν κατάλαβα καλά τη σοβαρότητα του προβλήματος αλλά θα ήθελα να σου προτείνω να κάνεις το εξής αν έχεις ήδη δοκιμάσει τη συζήτηση και δεν ήταν δεκτικός:

Όσο δύσκολο και αν σου ακούγεται:

Να αρχίσεις να τον αγνοείς σε όλα όσα σου τη σπάνε.

Πχ σου λέει: αύριο μαγείρεψε φασολάκια. Εσύ φτιάξε μακαρόνια χωρίς να του πεις τίποτα. Όταν σε ρωτήσει γιατί δε μαγείρεψες φασολάκια, απάντησε ότι ληγουρεύτηκες μακαρόνια ή ότι σε ενόχλησε λίγο το στομάχι σου και τα φασολάκια θα σε πείραζαν ή πες με έκφραση αηδίας "φασολάκια μωρέ; δεν μου έκανε καθόλου όρεξη για φασολάκια σήμερα".

Όποια δουλειά είναι δική σου ευθύνη να ΜΗΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ακόμα κι αν ξέρεις ότι σου λέει το σωστό εσύ τροποίησε κάτι. Πολλές φορές να ξεχνάς να κάνεις κάτι που σου ζητάει. Γενικώς άφησε να υπονοηθεί με τη συμπεριφορά σου ότι γίνεται γραφικός με το να προσπαθεί να τα ελέγξει όλα(χωρίς καυγάδες) και ότι εσύ μια χαρά είσαι με αυτά που κάνεις. Αυτός ο τρόπος θέλει μια χαλαρότητα, την οποία ίσως να δυσκολεύεσε να βρεις λόγω του μικρού μωρού. Ότι και να λέει στον κόσμο σου εσύ....χαλαράααα. Νευριάζει αυτός που δεν τον ακούς; Χαλαράααα εσύ. Θέλει εξηγήσεις που δεν άκουσες τις εντολές του; Μην του πας κόντρα απάντησέ του οκ θα κάνω ότι μου πεις, τί θέλεις να κάνω; Και μετά ξανά από την αρχή εσύ το δικό σου βιολί.

Εγώ αυτό θα έκανα με το δικό μου άντρα(είναι ακριβώς η ίδια τακτική που χρησιμοποιεί κι αυτός όταν του υποδεικνύω τί να κάνει- και νομίζω όλων των αντρών η τακτική).

Έχω δοκιμάσει την τακτική αυτή αλλά τα έκανα χειρότερα....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Συγγνώμη, αλλά αφού τα προγραμματίζει όλα, γιατί δεν τα κάνει κι όλας; Άσκησε κι εσύ κριτική. Στην αρχή πριν κάνουμε παιδιά μου έκανε κι εμένα κάποιες παρατηρήσεις,( όχι σε τέτοιο βαθμό), αλλά σε κάποια φάση τα πήρα :confused:και του είπα πως αν θέλει ας τα κάνει μόνος του. Εγώ έτσι θέλω να κάνω τις δουλειές μου κι αν θέλει ας τις κάνει αυτός καλύτερα. Όσο για τα οικονομικά βρες μια λύση, γιατί αυτό που περνάς είναι επίσης πολύ σπαστικό:?. Αλήθεια ο άντρας είναι καλά; Εννοώ ο δικός μου φερόταν έτσι, γιατί πιεζόταν από κάποιους τρίτους, που ήταν δικό μου πρόβλημα, τους έλυσα, συζητήσαμε κάποια πράγματα και από τότε έχουμε να μαλλώσουμε για σοβαρούς λόγους.:wink:

Αυτό φωνάζω συνέχεια αλλά δυστυχώς όλο τα ίδια...Το έχει στο αίμα του να κάνει υποδείξεις και να βρίσκει πάντα την πιο συμφέρουσα λύση...το κάνει και με άλλους ανθρώπους αλλά όταν βλέπει ότι τον γράφουν κανονικά μαζεύεται...με εμένα όμως δε σταματάει ποτέ...

Όσο για τα οικονομικά η ¨οικονομία¨ είναι αυτοσκοπός στο σπίτι μας...Πάντα σκέφτεται πως θα εξοικονομήσει χρήματα...Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό...Εννοώ κάποιο πλάνο όπως η αγορά κατοικίας...απλά δεν ξοδεύουμε μην τυχόν και βρεθούμε κάποτε σε ανάγκη και για να μην είμαστε χρεωμένοι όπως όλος ο άλλος κόσμος που κατά τη γνώμη μου ζει πολύ καλύτερα από εμας...

Όπως καταλαβαίνεις δεν έχει ανάγκες απλά είναι τσιγκούνης.....δυστυχώς....

εγώ όμως όταν κάνει τόσο αυστηρό έλεγχο τρελαίνομαι και αναρωτιέμαι τότε γιατί κάθομαι και διυλεύω....για να μην μπορώ ούτε ένα ρούχο να πάρω στον εαυτό μου;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Διαφημίσεις

Δεν χρειάζεται να σε δέρνει κάποιος για να θεωρηθεί ότι ασκεί βία πάνω σου. Υπάρχουν και άλλες μορφές βίας πιο ύπουλες, όπως η λεκτική και η ψυχολογική βία. Και αυτή η μίρλα που περιγράφει η φίλη μας και ο τρόπος που την κάνει να αισθάνεται είναι ακριβώς ψυχολογική βία.

Εγώ θα σου πρότεινα καλή μου να προσπαθήσεις να αποβάλεις το ρόλο του θύματος και να πάρεις έναν πιο ενεργητικό ρόλο στη σχέση σου με το σύζυγό σου. Μην αφήνεις περιθώρια να σε κρίνει, δείξε του ότι τα σχόλιά του δεν έχουν επιρροή πάνω σου, πέτα του πισω το μπαλάκι. :twisted: Πολλές φορές πρόκειται για θέμα "εξουσίας" και τέτοια άτομα χρειάζονται απλά το ...γερμανό τους.

Μπορεί το πρόβλημά σου να λυθεί μ΄αυτόν τον τρόπο, διαφορετικά θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να ζητήσεις βοήθεια από ειδικό. (Βοήθεια για σένα και όχι για εκείνον, καθώς κανείς δεν μπορεί να βοηθήσει κάποιον αν δεν το ζητήσει ο ίδιος :wink:)

Καλή μου φίλη έτσι νιώθω και εγώ και αυτό ακριβώς πιστεύω ότι είναι η ψυχολογική βία...

Έχεις απόλυτο δίκαιο, φταίω εγώ που δεν έβαλα τα όριά μου από την αρχή και του έδωσα τόση ελευθερία να καθορίζει τα πάντα τόσα χρόνια!

Υφίσταμαι κριτική για τα πάντα από την πρώτη στιγμή...κάθε φορά όμως ήταν διαφορετικό το αντικείμενο των διαφωνιών μας και έτσι με έκανε να πιστεύω ότι τα προβλήματα ξεπερνιούνται και η σχέση προχωράει...

Τώρα με το παιδί τα βλέπω όλα πολύ διαφορετικά....μακάρι να το είχα κάνει νωρίτερα...όχι για να μην είχε έθει στο κόσμο τα αγγελούδι μου αλλά για να είχα λύσει νωρίτερα το πρόβλημά μου και να μην είχα φθερεί τόσο....

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να γίνω "γερμανός" για τον σύζυγό μου αλλά θέλω οπωσδήποτε να είμαι ήρεμη για το παιδί μου...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Καλή μου φίλη έτσι νιώθω και εγώ και αυτό ακριβώς πιστεύω ότι είναι η ψυχολογική βία...

Έχεις απόλυτο δίκαιο, φταίω εγώ που δεν έβαλα τα όριά μου από την αρχή και του έδωσα τόση ελευθερία να καθορίζει τα πάντα τόσα χρόνια!

Υφίσταμαι κριτική για τα πάντα από την πρώτη στιγμή...κάθε φορά όμως ήταν διαφορετικό το αντικείμενο των διαφωνιών μας και έτσι με έκανε να πιστεύω ότι τα προβλήματα ξεπερνιούνται και η σχέση προχωράει...

Τώρα με το παιδί τα βλέπω όλα πολύ διαφορετικά....μακάρι να το είχα κάνει νωρίτερα...όχι για να μην είχε έθει στο κόσμο τα αγγελούδι μου αλλά για να είχα λύσει νωρίτερα το πρόβλημά μου και να μην είχα φθερεί τόσο....

Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να γίνω "γερμανός" για τον σύζυγό μου αλλά θέλω οπωσδήποτε να είμαι ήρεμη για το παιδί μου...

Να ηξερες ποσο σε καταλαβαίνω.....

Άπειρες φορές.....!!!Τα αντιστρέφει όλα....!Έχει καταπληκτική ικανότητα σ'αυτό.....!!!Τα γυρίζει όπως θέλει και όλο παρουσιάζεται σαν θύμα....!!!Μου επαναλαμβάνει συνέχεια ότι έχει ζητήσει κάποια πράγματα συγκεκριμένα σ'αυτή τη σχέση αλλά εγώ συνεχώς δεν τηρώ τις υποσχέσεις μου....

"Mισο μισο μισο να δω τι λεει το καταστατικο" θα ηταν η απαντηση :evil:

Τι θελει δλδ ο κυριος? Εσυ δεν εχεις ζητησει κατι που να μην κανει? (πχ ελευθερια κινησεων?)

ότι τον μειώνω σαν άντρα όταν δεν τον ακούω...

Ο αντρισμος πες του δεν ειναι στο τι προγραμμα θα μπει στο πλυντηριο. Αυτα ειναι γυναικειες δουλειες (που καταντησα να λεω τα αντιθετα απο αυτα που πιστευω :confused:). Το να ανακατευετε εκει δεν μειωνει τον αντρισμο του? Προσωπικα θα εφερνα ενα "δασκαλεμενο" φιλικο ζευγαρι και θα ανοιγαν συζητηση για το οτι ο ταδε δεν θελει να μπλεκει με κουζινα, πλυντηρια κλπ γιατι αυτα δεν ειναι για αντρες.

1. "Mισο μισο μισο να δω τι λεει το καταστατικο" θα ηταν η απαντηση :evil: Τι θελει δλδ ο κυριος? Εσυ δεν εχεις ζητησει κατι που να μην κανει? (πχ ελευθερια κινησεων?)
    συμφωνώ σ΄αυτό
  2. Εσύ του κάνεις έλεγχο στα οικονομικά; Τα χρήματα που σίγουρα περισσεύουν αφού είναι τόσο οικονόμος σε τι λογαριασμό πηγαίνουν; Αυτός όταν είναι μόνος του κάνει οικονομία;
  3. 'Η πρώτη του κουβέντα είναι ότι το γράφω....όλο αυτό μου κοπανάει...ότι τον μειώνω σαν άντρα όταν δεν τον ακούω...' Εσένα δε σε μειώνει σαν άνθρωπο η συμπεριφορά του; Και στο κάτω κάτω σύντροφοι είσαστε, δεν είναι μπαμπάς σου
  4. εξαπολύει απειλές....κυρίως του τύπου "θα τα πω όλα στους γονείς σου να δουν τι κουμάσι είσαι και εσύ". Αυτό το χρησιμοποιεί πολύ καλά γιατί ξέρει το μόνο που δεν θέλω είναι να στενοχωρηθούν οι δικοί μου. α) με ποιο δικαίωμα σου μιλάει έτσι; Αν σου λέει κάτι τέτοια φαντάζομαι ότι σου μιλάει και χειρότερα. Λάθος τακτική ακολουθεις κοπελιά. Δεν πρέπει να επιτρέπεις σε κανένα να σου μιλάει έτσι. Όταν με το καλό θα μεγαλώσει το παιδάκι σου και βλέπει την μάνα του να της μιλούν έτσι θα σου μιλάει και αυτό κατά τον ίδιο τρόπο και θα το θεωρεί και φυσιολογικό. Εσύ τον απείλησες ποτέ ότι θα πεις σε όλο τον κόσμο (και στους γονείς του αν υπάρχουν) τι κουμάσι είναι όπως πολύ προσβλητικά σε ονομάζει;
  5. Τελος ήρθε η ώρα να σταματήσεις να τον καλύπτεις, γιατί αυτός που έχει το πρόβλημα είναι αυτός κι όχι εσύ. Έτσι ίσως κάποιος του 'τα χώσει' και μαζευτεί λιγάκι.
  6. Ακόμα ένα και συγγνώμη για το ύφος μου, αλλά εκνευρίστηκα:confused::confused: γιατί έχω περάσει κάτι παραπλήσιο και συγχίζομαι. Αξιοπρέπεια ως προς τον εαυτό σου. Κανένας δε θα σου τη δώσει αν δεν την απαιτήσεις. Δυστυχώς πιστεύω πως έχεις μια σχέση που πολύ δύσκολα θα γίνει όμορφη και ευχάριστη. Θέλει δουλειά κυρίως στον εαυτό σου για να μπορέσεις να ορθοποδήσεις σαν οντότητα και να μπορέσεις να τον αντιμετωπίσεις και να ισορροπήσεις τα πράγματα. Ευτυχώς το παιδάκι σου είναι ακόμη μικρό για να καταλαβαίνει πλήρως τι του γίνεται και έχεις ελάχιστο χρόνο να διορθώσεις όπως νομίζεις εσύ τα πράγματα.:?

74Qtp3.png2SeRp3.png

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω. Ίσως για σένα να είναι δύσκολο να γίνεις "γερμανός", μήπως όμως θα μπορούσες να βρεις κάποιον δικό σου που θα μπορούσε να γίνει "γερμανός" για σένα; Είναι χρήσιμο να στηριχτείς σε κάποιον δυνατό(ψυχικά) που εμπιστεύεσε.

Ότι και να κάνεις σου εύχομαι καλή δύναμη. Αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες. Το καλύτερο για σένα και το μωρό σου.

Θα συμφωνήσω με τα παραπάνω. Ίσως για σένα να είναι δύσκολο να γίνεις "γερμανός", μήπως όμως θα μπορούσες να βρεις κάποιον δικό σου που θα μπορούσε να γίνει "γερμανός" για σένα; Είναι χρήσιμο να στηριχτείς σε κάποιον δυνατό(ψυχικά) που εμπιστεύεσε.

Ότι και να κάνεις σου εύχομαι καλή δύναμη. Αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ δύσκολες. Το καλύτερο για σένα και το μωρό σου.

Έχω μιλήση ήδη στη μητέρα μου αν και δεν χρειάστηκε να της πω πολλά γιατί ήδη καταλάβαινε....Βέβαια δεν είπα τα σημαντικότερα γιατί θα με πήγαινε αμέσως σε δικηγόρο αλλά και για να μην ψυχοπλακωθεί ιδιαίτερα μια και δεν έχει λίγα και αυτή να την απασχολούν...

[sIGPIC][/sIGPIC]

πρεπει να εισαι καλα εσυ για να ειναι καλα και το παιδακι σου και δεν πιστευω με τιποτα οτι θα αλλαξει ο αντρας σου.....

αυτα δεν αλλαζουν.

εγω μια λυση βλεπω,κοιτα τον εαυτο σου!

A Woman's Poem

He didn't like the casserole

And he didn't like my cake,

He said my biscuits were too hard

Not like his mother used to make.

I didn't perk the coffee right

He didn't like the stew,

I didn't mend his socks

The way his mother used to do.

I pondered for an answer

I was looking for a clue.

Then I turned and

smacked the shit out of him...

Like his mother used to do.