Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

HELP!! (δεν τρώει)

POPS

Recommended Posts

καλημέρα. εχουμε ξεκινήσει ριζάλευρο-βανίλια εδω και 2 εβδομάδες και την φρουτόκρεμα 1 εβδομάδα. Δεν τρώει τίποτα απο τα δύο. Ή μάλλον τρώει αλλα με κλάματα. Ο παιδίατρος μου είπε να συνεχίσω την προσπάθεια. Γνωρίζετε κανένα κόλπο?:confused:

line_m121_beg_40_time_1237608000_text_cf20c1c3c3c5cbcfd320cccfd520c5c9cdc1c9.gif

Διαφημίσεις

καλημερα!εγω στην αρχη του τα εδινα με μπισκοτακι nutricia(για 6 μηνων) αντι για κουταλακι γιατι αλλιως δεν ετρωγε με τπτ.τωρα που συνηθισε τις γευσεις, το μπισκοτακι δεν μας χρειαζεται πια...επισης στη φρουτοκρεμα εβαζα απο την αρχη δυο κουταλιτσες φαριν λακτε η μπισκοτοκρεμα για να ειναι πιο νοστιμη κ πραγματικα ετσι την τρωει πολυ πιο ευχαριστα!

MkhCp3.png

ΕΜΑΣ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΤΗ ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 8 ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΜΗΝΕΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.

ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΕΥΚΟΛΑ.

ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Μ' ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΙΝΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΠΩΣ ΤΡΩΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ Η ΟΧΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΦΑΓΗΤΟ ΚΙ ΑΣ ΚΛΑΙΕΙ.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ.

ΠΑΝΤΩΣ ΤΩΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ, ΜΗ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑ. ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΩ, ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΩ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΚΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕΙ, ΤΕΤΟΙΑ. ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΗ ΛΑΧΑΝΟΣΟΥΠΑ, ΠΑΡΟΜΟΙΩΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΣΟ ΤΗ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ.

ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΣΙΤΩΣΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΚΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

ΕΓΩ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΘΩ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ, ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΓΑΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ 60 ΜΛ ΤΑ ΠΙΝΕΙ.

ΤΩΡΑ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΕΙΝΑΕΙ Ή ΔΙΨΑΕΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ .

Διαφημίσεις

Πολύ προσπάθεια θέλει. Εγώ στη φρουτόκρεμα βάζω μπισκότο (υπάρχουν ειδικά για μωράκια) και επειδή τα πολλά φρούτα δεν τα ήθελε δοκίμαζα κάθε μέρα και διαφορετικό συνδυασμό.

Όσο για το ρυζάλευρο ήταν και είναι το μοναδικό που τρώει άνετα. Άλλαξε μάρκα μήπως κάνεις κάτι.

Το μωράκι σου για να έχετε ξεκινήσει ρυζάλευρο και φρουτόκρεμα είναι μικρούλι ακόμα και η γνώμη μου είναι να μη δώσεις μπισκότα, φαριν λακτέ και μπισκοτόκρεμες αν δεν μιλήσεις με τον γιατρό σου. Αρκετή ζάχαρη έχει το ρυζάλευρο.

Με τι κουταλάκι το ταϊζεις; Εγώ πήρα μόνο σιλικόνης αλλα από όλες τις μάρκες και τα σχέδια. Έχει επιλέξει ένα τύπο κουταλιού που τρώει. Τα άλλα ούτε να τα φτύσει. Όσο και να πεινάει δεν τρώει με αυτά! Επίσης δοκίμασε το κόλπο με την πιπίλα... Πας να του δώσεις την πιπίλα, ανοίγει το στόμα, χώνεις το κουτάλι!!!:lol: Μην αισθανθείς άσχημα πως το κοροϊδεύεις (εγω στην αρχή έτσι ένιωθα...) γιατί το κάνεις για να συνηθίσει το κουτάλι και τις γεύσεις. Κάπως πρέπει να το μάθει. Παρόλα αυτά μην αγχώνεσαι και μην αγχώνεις και το μωρό, είναι μικρούλι ακόμα. Λίγο λίγο θα μάθει.

τι ειναι το μπισκοτάκι nutricia?

τα πουλανε στο σουπερ μαρκετ, ειναι βρεφικα της Νutricia(6 μηνω και πανω). Κι εγω δινω στην μικρή μου που και που. Λιωνουν πολύ εύκολα και εχουν ωραια γευση

• 2 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ!

ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ. Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ 10 ΜΗΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΗΝΑ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΓΑΛΑ. ΕΝΩ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΝΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΙ - ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ 200-250ML,ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ 100 ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΑΛΛΑ 100 ΠΡΙΝ ΦΑΕΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΑΤΟ ΑΛΛΑ ΑΝ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΕΙ. ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΑΓΗΤΟ , ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΟΛΑ. ΛΕΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ. ΤΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.. ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΥΛΑΚ, ΤΙΠΟΤΑ. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΑΓΗΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ....ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΦΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ... ΤΟΝ ΕΧΩ ΑΦΗΣΕΙ ΚΑΙ 5 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΡΩΕΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ....ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΟΜΟΙΟ... Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ....ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΕ ΓΑΛΑ ΑΡΚΕΤΟ... ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΡΩΤΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΡΤΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙΝΑΕΙ ,ΒΑΛΕ ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΕΥΜΑ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 8 ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΓΑΛΑ...ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΙΔΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 8..ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ... ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΖΑΛΙΣΑ....ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ...

Διαφημίσεις

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΣΗ.ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΝΑΕΙ Η ΚΟΙΛΙΤΣΑ ΤΟΥ?ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΜΕΤΑ?ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΑΙΝΕ ΑΝ ΕΠΙΝΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΑΛΑ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ?ΕΓΩ ΟΠΟΤΕ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ.

Καλημέρα Ευτέρπη, ο Κων/λης μου έκοψε το γάλα περίπου 8 μηνών και δεν ήταν φάση δυστυχώς. Φαντάσου ότι μετά απο 8ωρο ύπνου έπινε 30ml Μίλησα με την παιδίατρο και αντικαταστήσαμε τα γεύματα αυτά με κρέμες φτιαγμένες με γάλα ή γιαούρτι. Πρωί κρέμα, απόγευμα γιαούρτι και βράδυ κρέμα. Προσπάθησα αρκετές φορές ενδιάμεσα σκέτο γάλα αλλά ούτε να το βλέπει. Εαν συνεχίσει πιστεύω ότι θα πρέπει να αρχίσεις να κάνεις το ίδιο. Ρώτα την γιατρό σας.

Ευτέρπη

Καλημερα αν ψαξεις θα δεις οτι ολα τα μωρα περνανε αυτη τη φαση.

Θα σου πω τι κανω εγω: Και ο δικος μου 10 μηνων ειναι.Την κρεμα του την τρωει 6 με 7 συνηθως και κατα τις 8:30 με 9:00 κοιμαται νυστικος!!!!!!!!!!Του δινω γαλα στις 12 στον υπνο του και μονο ετσι το πινει 210 ml το περισσοτερο!Δοκιμασα στις 11 τπτ στις 11:30 τπτ οποτε περιμενω να παει 12 και τοτε το πινει τι να πω στις 11:30 δεν πειναει ενω στις 12 ναι!!!!!!!!

Μηπως ειναι τα δοντακια του?Μπορει οντως να μην πειναει δωστου να τρωει νωρις κατα τις 6 με 7 και ισως μετα να πιει γαλατακι.Τι ωρα κοιμαται?

6Eujp3.png svAfp3.png

Τα ιδια με Τονια! Ο Βασιλης σταματησε 14μηνων μαχαιρι το γαλα. 10 μερες πριν χτυπαγε και 400 μλ!!!!!!

Αρχισαμε το κρεμογαλα και πλεον εχουμε μονο 4 γευματα

φρουτα, μεσημεριανο, απογευματινο γιαουρτι η κρεμα , κρεμα φτιαγμενη με γαλα

20 μηνων ξαναρχισε σιγα σιγα το γαλα και πλεον εχουμε 250 μλ βραδυνο γαλα και μας αρκει!!!!!

Η Αναστασια ηταν λιγοφαγο, με το ζορι 100μλ παντα

Απο 20 μηνων αρχισε και αυτη το γαλα, 250μλ!!!!

Ο Βασιλης σιχαινεται το μπιμπερο, δοκιμασε κανα ποτηρακι, καλαμακι αν και ειναι ισως δυσκολο για 10 μηνων

kKZUp2.png

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΟΝΤΙΑ, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ 2 ΕΠΑΝΩ ΤΩΡΑ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΗΝ ΤΡΩΜΕ 5 -5.30 ΚΑΙ ΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΙΝΕΙ ΓΑΛΑ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑΙ... ΟΣΟ ΝΑ ΤΟΝ ΞΥΠΝΗΣΩ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ...??? ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΡΕΜΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ...ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΜΕ ΓΑΛΑ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ???? ΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΤΟ ΤΡΩΜΕ.ΕΥΤΥΧΩΣ

Διαφημίσεις

Καλησπέρα. Έχω και εγω ένα θέμα με το φαγητό. Η μικρη μου είναι 7,5 μηνών και δεν τρωει πάνω από 5 κουταλιές από τις χορτο-κρεατό σουπες. Αντιθέτως της αρέσουν τα φρούτα και οι κρέμες (βανίλα και φαριν λακτε) ακόμα και το γιαούρτι. Αλλά από σούπες τίποτα. Καμιά ιδέα για να φάει την σούπα ? Είναι η τρίτη βδομάδα τώρα και ακόμα είμαστε στις 5 κουταλίτσες.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Εμενα ειναι 8 μηνων και τρωει μονο την κρεατοχορτοσουπα (και το μοσχαρι οχι και τοσο) και το γαλα...

Και ενω έτρωγε την φρουτοκρεμα, τωρα ουτε και αυτην. Εβαλα και ρυζαλευρο αλλα τιποτα. Το γαλα το κατεβασε ένα 200 ml.

Το βραδυ εφτιαχνα σουπιτσα για μας και γλυφονταν. Εκανα οτι του εδινα μια κουταλια και ανοιξε ενα στομα τεραστιο..πηγα να του δωσω την κρέμα του τιποτα..γιαουρτι τιποτα. Οι κρέμες τα γιαουρτια και οι φρουτοκρεμες καταληγουν ολες σε μασκα προσώπου , μαλλιών και φυσικά και στα ρουχα του. Τα νευρα μου τσαταλια!!!

τι κρεας βαζεις?κ τι λαχανικα?

σορρυ για την καθυστερηση. Λοιπόν της βράζω κολοκύθι πατάτα και καρότο στην σκέτη χορτόσουπα και πριν την αλέσω βάζω σταγονίτσες λάδι και λεμόνι. Στο κοτόπουλο βράζω το στήθος και από μοσχάρι βράζω ποντίκι με τα ίδια βέβαια λαχανικά.

Ο γιός μου τρελενόταν για τα έτοιμα φαγητά σε βαζάκι που του έδινα καμια φορά στις διακοπές. Μπορούσε να φάει και δύο την φορά. Η μικρή όμως ούτε αυτό έφαγε.

Μέχρι στιγμής τις δίνω αυτό το λίγο και μετά την θηλάζω. Την επόμενη βδομάδα που έχουμε εμβόλιο θα το συζητήσω και με την παιδίατρο.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

εγω εβαζα μοσχαρι η κοτοπουλο με πατατα καροτο σελινο λιγο κρεμμυδακι κ σελινοριζα.η σελινοριζα ειναι σαν το καροτο αλλα ασπρη κ δινει γλυκια γευση.την καθαριζα οπως το καροτο κ εβαζα σε καθε μεριδα 3 κυβακια ισα με ενα κνορ.επισης εχει κ παρα πολλες βιταμινες.δοκιμασε το ισως της αρεσει

• 1 month later...

Κοριτσια καλημερα!εδω και μια βδομαδα η μικρη μου δεν τρωει τιποτα, ουτε κρεμες ουτε το γαλα της!δεν ξερω τι εχει.μηπως ειναι τα δοντακια της.τι να κανω.

Εμένα λόγω δοντιών γκρινιάζει την ώρα των (στερεών) γευματων και βρήκα άλλο κόλπο εκτός από το μουσικοχορευτικό μου πρόγραμμα. Της δίνω με το κουτάλι μέχρι να αρχίσει να μου σπρώχνει το χέρι και μετά για κουτάλι χρησιμοποιώ ένα μπισκότο miranda. Εννοείται στη φρουτόκρεμα και το γιαουρτάκι. Και έχει αποτέλεσμα.

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Καλημέρα Ελεάνα, μάλλον δοντάκια θα είναι. Εκτος απο το ότι δεν τρώει μήπως έχει και γενικότερα ανησυχια, γκρίνια κ.λ.π.?

εχει λιγη γκρινια!και οταν παω να της δωσω φαγητο αρχιζει και κλαιει, ακομη και μαρκα της αλλαξα στις κρεμες και παλι δεν τις τρωει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...