Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες και σε όλους!

Πριν από μερικές μέρες μια φίλη μου έφερε 2 λούτρινα κουκλάκια στον μπουμπούκο. Όπως κάνω πάντα με τα παιχνίδια που πλένονται - αφού τσέκαρα ότι ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑ CE - τα έβαλα στο πλυντήριο με απορρυπαντικό του μωρού, τα άφησα να στεγνώσουν καλά, τα πέρασα από τον ατμό της πρέσας, τα άφησα να ξαναστεγνώσουν και του τα έδωσα χθες να παίξει. Δεν του άρεσαν όμως ιδιαίτερα, οπότε μετά από 10' τα παράτησε. Μετά από καμιά ώρα, άρχισε να βγάζει κοκκινίλες στο πρόσωπο (σαν σπυράκια), οι οποίες πολλαπλασιαζόντουσαν. Κάλεσα την παιδίατρο και μέσα σε 20', μέχρι να έρθει σπίτι να τον δει, είχε γεμίσει η κοιλίτσα, τα χέρια και η πλάτη του!

Η γιατρός μου είπε ότι είναι αλλεργική αντίδραση και εξετάσαμε μαζί τί διαφορετικό είχε κάνει το μωρό σε σχέση με τις άλλες μέρες. Καταλήξαμε λοιπόν, στα κουκλάκια! Εμένα, επειδή από νεογέννητο του έχω στην κούνια του ένα λαγουδάκι που μέχρι σήμερα το μασάει, δεν πήγε το μυαλό μου στο κακό. Είδα και το CE και το 'χαψα ότι είναι ασφαλές... Πληροφορήθηκα όμως ότι πολλές φορές πλαστογραφούνε τα καρτελάκια, για να παραπλανούνε τους γονείς και να τα αγοράζουν.

Προσοχή λοιπόν! Όσο μπορούμε τουλάχιστον, γιατί δεν ξέρω πια τι να πρωτοπροσέξω....:cry:

Διαφημίσεις

άλλη φορά θα πρέπει να τα στέλνουμε στο γενικό χημείο του κράτους για αναλύσεις πριν αφήσουμε να τα πιάσουν τα παιδιά μας. Καλά πλαστογραφία και στις ετικέττες των παιδικών παιχνιδιών πια? Δεν το πιστεύω την κατάντια μας.... και μετά σου λένε οι παππούδες ότι όταν ήταν εκείνοι παιδιά δεν παθαίναν τίποτα και τα σημερινά παιδιά κολλάνε το ένα μετά το άλλο.:evil:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άσχετα με το αν κάποιο προϊόν έχει νόμιμη σήμανση CE, μπορεί ωστόσο να είναι αλλεργιογόνο σε συγκεκριμένα άτομα. Ορισμένα παιδιά έχουν αλλεργία στα λούτρινα ζωάκια. Οπότε αυτά τα παιδιά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα άσχετα με τη σήμανση CE.

.....δε νομίζω τάκη....

Θα συμφωνήσω με τη marandnik. Εμένα η κόρη μου (η οποία είναι αλλεργική) εμφανίζει αλλεργία (που εκδηλώνεται ως ασθματική βρογχίτιδα) σε ορισμένα μόνο λούτρινα ζωάκια...αλλά για να είναι σίγουρη και κατόπιν συστάσεως της παιδιάτρου έχουν βγει όλα από το δωμάτιο.

Διαφημίσεις

Αυτό το αντιμετώπισα και εγώ με το καστοράκι μου όταν ήταν 7 μηνών περίπου. Είχε γεμίσει σπυράκια στο προσωπό του και τελικά ευθύνονταν τα λούτρινα.

Τα έχω αποσύρει, άσε που δεν του αρέσουν κιόλας καθόλου. Μόλις τα βλέπει γκρινιάζει λες και βλέπει μπροστά του τον Φρέντυ Γκρούκερ!

Άσχετα με το αν κάποιο προϊόν έχει νόμιμη σήμανση CE, μπορεί ωστόσο να είναι αλλεργιογόνο σε συγκεκριμένα άτομα. Ορισμένα παιδιά έχουν αλλεργία στα λούτρινα ζωάκια. Οπότε αυτά τα παιδιά ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα άσχετα με τη σήμανση CE.

Εμένα πάλι δεν έχει εμφανίσει αλλεργία σε κανένα κουκλάκι παρά μόνο στο συγκεκριμένο. Γι' αυτό και δεν πονηρεύτηκα απ' την αρχή. Τώρα δεν πρόκειται να του ξαναδώσω κανένα.

• 1 year later...

Η κόρη μου μου ζητάει επίμονα ένα λούτρινο ζωάκι για να κοιμάται το βράδυ. Τα συνηθισμένα δεν της τα δίνω γιατί βγάζει σπυράκια στο πρόσωπό της και είμαι σίγουρη ότι είναι από αυτό. Μήπως ξέρετε κανένα μαγαζί ή σάιτ να πάρω κανένα λούτρινο πολύ καλής ποιότητας για να αποφύγουμε την αλλεργία;;;:?::?::?:

Η κόρη μου μου ζητάει επίμονα ένα λούτρινο ζωάκι για να κοιμάται το βράδυ. Τα συνηθισμένα δεν της τα δίνω γιατί βγάζει σπυράκια στο πρόσωπό της και είμαι σίγουρη ότι είναι από αυτό. Μήπως ξέρετε κανένα μαγαζί ή σάιτ να πάρω κανένα λούτρινο πολύ καλής ποιότητας για να αποφύγουμε την αλλεργία;;;:?::?::?:

Τα λουτρινα μαζευουν πολλαααα ακαρεα κ.λ.π κ θελουν συχνο πλυσιμο...Εγω πηρα ενα απο carfour-Μαρινοπουλος λιγο ακροβο αλλα λεει οτι ειναι απο φυσικα υλικα κ ειναι πολυυυ μαλακο κ το επλυνα κ δεν επαθε τιποτα...Αν δε βρεις στειλε μου πμ να δεω τι μπορεις να κανεις αλλο

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Τα λουτρινα μαζευουν πολλαααα ακαρεα κ.λ.π κ θελουν συχνο πλυσιμο...Εγω πηρα ενα απο carfour-Μαρινοπουλος λιγο ακροβο αλλα λεει οτι ειναι απο φυσικα υλικα κ ειναι πολυυυ μαλακο κ το επλυνα κ δεν επαθε τιποτα...Αν δε βρεις στειλε μου πμ να δεω τι μπορεις να κανεις αλλο

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Θα πάω να το κοιτάξω! Δε με νοιάζει η τιμή αρκεί να βρω κάτι που να μη την πειράζει!!! Θα σου πω αν δεν βρω!!!

Διαφημίσεις