Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αλλάζει συνέχεια στήθος...

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλες!

Θηλάζω το μωρούλι μου εδώ και 8μισι μήνες και όλα γενικά κυλάνε ομαλά και "by the book" ! :)

Τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει όμως το εξής. Την ώρα που θηλάζει θέλει να αλλάζει συνέχεια στήθος! Πίνει δύο γουλιές από το αριστερό δύο από το δεξί και πάει λέγοντας και άμα δεν του προσφέρω "απλόχερα" και τα δύο στήθη εκνευρίζεται, διότι ακόμα δεν έχει καταλάβει ότι μπορεί να σηκώνει την μπλούζα και μόνος του ;).

Βέβαια όλο αυτό είναι πολύ διασκεδαστικό και αστείο, όμως αναρωτιέμαι μήπως με αυτόν τον τρόπο δεν παίρνει αρκετό από το λιπαρό γάλα. Είναι και σχετικά αδυνατούλης και με στεναχωρεί αυτό (μόλις 7,5 κιλά).

Το κάνει κανένα άλλο μωράκι αυτό? Το πιο αστείο βέβαια είναι πως έρχεται μόνος του μπουσουλώντας να θηλάσει αρκεί να τον φωνάξω και να του πω "έλα μαμ!"!!

Πάντως ο θηλασμός είναι ένα από τα πιο υπέροχα πράγματα στη ζωή μιας γυναίκας!

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

Το μωρό σου κάνει παιχνιδάκια .. πρώτα δεν ήθελε το αριστερό, μετά θέλει και τα δυο .. μπορεί να διψάει ή να θέλει να ανεβάσει παραγωγή. Πόσες φορές θηλάζει και πόσα γεύματα στερεών κάνει;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εδώ και δυο μήνες μου το κάνει και εμένα αυτό μάλιστα θηλάζω με τα δυο στήθη έξω και αν δεν βγάλω και το άλλο τραβάει το σουτιέν και φονάζει “γκαϊα γκαϊα καλόοοοοοοο” πάλι πάλι” πάει τα στήθη εναλλάξ και αν κατασταλάξει στο ένα το άλλο το πειράζει με το χέρι για να τρέχει γάλα. Όσο μεγαλώνουν ο θηλασμός είναι και παιχνίδι, τώρα δεν ξέρω αν με το να πειράζει το άλλο στήθος και να τρέχει γάλα βοηθάει και στην παραγωγή και την ροή αυτού που θηλάζει πάντως το διασκεδάζουμε και οι δύο.....

Χα χα χα το θυμάσαι αυτό με το αριστερό, ε? Πάλι δείχνει βέβαια μία προτίμηση στο δεξί αλλά πιο χαλαρά.

Τα γεύματα που κάνει είναι τα εξής

6πμ Θηλασμός (φυσιολογικός γιατί ακόμα μισοκοιμάται)

8πμ Θηλασμός

10πμ Φρουτόκρεμα με 3 φρούτα

1μμ Κρεατοχορτόσουπα 300γρ περίπου

3μμ Θηλασμός

5μμ Θηλασμός

6μμ Κρέμα ή γιαούρτι

7μμ Θηλασμός (όχι πάντα)

8+30μμ Θηλασμός και ύπνος

Καμιά φορά ξυπνάει και κατά τις 1πμ και θηλάζει για να ξανακοιμηθεί, αλλά σπάνια.

Όλοι οι θηλασμοί που κάνει διαρκούν τουλάχιστον ένα τέταρτο και εκτός από τον πολύ πρωινό και το νυχτερινό γίνονται με αυτές τις συνεχείς εναλλαγές. Αφού δεν μπορώ πια να τον θηλάζω έξω διότι πρέπει να βγάλω τελείως τη μπλούζα μου για να έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση ;)!

eOSyp3.png BwuCp3.png

Εδώ και δυο μήνες μου το κάνει και εμένα αυτό μάλιστα θηλάζω με τα δυο στήθη έξω και αν δεν βγάλω και το άλλο τραβάει το σουτιέν και φονάζει “γκαϊα γκαϊα καλόοοοοοοο” πάλι πάλι” πάει τα στήθη εναλλάξ και αν κατασταλάξει στο ένα το άλλο το πειράζει με το χέρι για να τρέχει γάλα. Όσο μεγαλώνουν ο θηλασμός είναι και παιχνίδι, τώρα δεν ξέρω αν με το να πειράζει το άλλο στήθος και να τρέχει γάλα βοηθάει και στην παραγωγή και την ροή αυτού που θηλάζει πάντως το διασκεδάζουμε και οι δύο.....

Μπράβο! Έτσι ακριβώς κάνει και ο δικός μου! Έχει πολλή πλάκα! :)

eOSyp3.png BwuCp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια το πόσο χαίρομαι που συμβαίνει και σε σας αυτές οι εναλλαγές στήθους δεν φαντάζεστε.Κάποιες φορές προσπαθώ να τον κάνω να θηλάζει μόνο από το ένα στήθος άλλες το καταφέρνω άλλες όχι.

Τώρα που σας ακούω και το περιγράφετε σαν παιχνίδι γελάω αλλά δεν ξεχνώ που εδώ και 3 μήνες κάνει συνεχόμενους νυχτερινούς θηλασμούς (από 2το πρωί- 9το πρωί) που θηλάζει ασταμάτητα με τρίλεπτα διαλλείματα και τον τελευταίο μήνα θέλει μια το ένα στήθος μια το άλλο.Φαντάζεστε τώρα μεσα στον υπνο να προσπαθώ να δίνω μια το ένα στήθος μια το άλλο.

Μου έχει "φύγει" η μέση.

Αφήστε τον πόνο της θηλής του στήθους που πιάνει με μανία μερικές φορές με το χέρι του όταν θηλάζει στο άλλο στήθος.

Βέβαια τις 2 τελευταίες μέρες που επιστρέψαμε από τις διακοπές έχει λιγοστέψει λίγο τους θηλασμούς (τους συνεχόμενους) και έτσι ελπίζω ότι περάσαμε δύσκολη φάση. θα το δούμε.

Όσο για τους δημόσιους θηλασμούς δεν τολμώ. Πρέπει όντως να είμαι με τα δύο στήθη έξω αφού πια 'ορμά' και στα δύο σαν τρελός

line_feet_beg_17_time_1218168000_text_d4ef20ece9eaf1effdebe920eceff520e5dfede1e9.gif

P5orp3.png fGvTp3.png

Κ μενα τα ιδια ακριβως κανει η μικρη μου.Μαλλον εχει καταλαβει οτι μπορει να επιλεγει..Απλα τωρα που εχει μεγαλωσει στον τελευταιο θηλασμο παει μια απο εδω μια απο εκει,ανεβαινει καβαλα πανω μου,οτι της ερθει.Τωρα προσπαθω να την κοιμιζω στο δωματιο της,αλλα επειδη ειμαστε στρωματσαδα κατω εχω ενα προβλημα με τα ορια του "κρεβατιου" κ της μεσης μου..

• 4 weeks later...

Τι χούι κι αυτό πάλι;Εδώ και 1 εβδομάδα ενώ ξεκινάει να θηλάζει από το ένα στήθος,σε 2 λεπτά αλλάζει και πάει στο άλλο και τούμπαλιν μέχρι να χορτάσει.Ξέρετε γιατί το κάνει και αν με αυτόν τον τρόπο παίρνει λιπαρό γάλα;

url]

url]

ελα μου ντε!

Πριν καιρό το ίδιο πρόβλημα το συζητάγαμε σε άλλο ποστ αλλά εγώ δεν τις έλυσα τις απορίες μου.Ο δικός μου το κάνει δύο μήνες τώρα.Θέλει να τα έχω και τα δύο στήθη έξω, να τα έχει σε κοινή θέα και πάει από το ένα στήθος στο άλλο. Σε δημόσιο χώρο δεν μπορώ να θηλάσω γιατί εχθές για παραδειγμα που ήμουν σε πλοίο γεμάτο με κόσμο τον θήλασα στο ένα στήθος και αμέσως έκλαψε για το άλλο. Οταν πήγα να τον αλλάξω στήθος τσαντίστηκε που κάλυψα αυτό που λίγο πριν θήλαζε.

Το βράδυ πρέπει να είμαι επίσης και με τα δυο στήθη έξω και τα πρωινά ξυπνάω πιασμένη.Τώρα που κάνει και κρύο πρέπει κάτι να κάνω για να μην ξιλιάσω κιόλας.

P5orp3.png fGvTp3.png

Διαφημίσεις

Σε ποιο ποστ αργυράκι;Μήπως βγάλω κι εγώ καμιά άκρη;Πάντως για να μην κρυώνεις στον ύπνο βολεύει η ζακετα με φερμουαρ μπροστά.Την ανοίγεις μέχρι τον αφαλό και αφήνεις εκτεθειμένα τα στήθη σου για αμεση σύνδεση.Ο δικός σου είναι 13 μηνών...Δηλαδή θα συνεχιστεί για πολύυυυυ ακομα η μάχη στήθος με στήθος!!!

url]

url]

και η μικρη μου το κανει αυτο εδω και 3 μηνες! Σιγουρα σ'αυτη την ηλικια παιρνουν μια χαρα το γαλα που τους χρειαζεται (και το ελαφρυ και το λιπαρο που λετε!) απλα ταυτοχρονα παιζουν. Ειναι λιγο δυσκολο το συγκεκριμενο "χούι" οταν βρισκομαστε εκτος σπιτιου γιατι δεν μπορω να σηκωνω την μπλουζα μου και να τα εχω ελευθερα, αλλα στον υπνο τουλαχιστον με βολεψαν οι πυτζαμες με κουμπια, τα ανοιγω ολα και ας φαει οσο θελει και απ'οποιο θελει! Να δουμε τι αλλο θα μας τυχει!

Σε ποιο ποστ αργυράκι;

boubis γράψε λάθος. Σ΄αυτό το ποστ εννούσα

Συμφωνώ με την Αννα ότι μια χαρά στην ηλικία τους παίρνουν το 'λιπαρό' γάλα.

Εγώ έχω πρόβλημα που ακόμα και το βράδυ μερικές φορές θέλει να πιάνει την άλλη θηλή.

Στο βιβλίο της Πατσούρου αναλύει το παιχνίδι με την άλλη θηλή.Λέει λοιπόν ότι πρέπει να κάνεις "πλύση εγκεφάλου" λέγοντας του:η μαμά πονάει όταν πιάνεις τη θηλή.(κάτι ανάλογο έκανα όταν με δάγκωνε και το κατάλαβε και δεν με δαγκώνει).Με το πιάσιμο της θηλής όμως μου έχει πάρει τον αέρα και δεν έχω καταφέρει να τον πείσω. Το άλλο που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις καλυμμένο το ένα στήθος ώστε να μην έχει πρόσβαση.Ο δικός μου όταν βλέπει ότι καλύπτω το στήθος που αφήνει για να πάει να θηλάσει στο άλλο γκρινιάζει σαν τρελλός.Κάνω υπομονή και θα συνεχίσω να προσπαθώ ώσπου να καταλάβει ότι αυτό που κάνει με ενοχλεί.

P5orp3.png fGvTp3.png

Μας μετέφεραν αυτόματα argyraki.Εμένα είναι μικρός ακόμα για να διεκδικήσει να έχω ελεύθερο το άλλο στήθος.Κι εγώ το έχω καλυμμένο και προς στιγμήν καταφέρνω να μην παίζει με το "κουμπί του ραδιοφώνου μου"!!

url]

url]

• 2 months later...

Θα ηθελα την βοηθεια σας για μια αλλαγη στο θηλασμο που εκανε μονη της η μπεμπα.

Απο εκει που ετρωγε στηθος και γευμα,

εδω και 5 μερες τρωει απο το ενα στηθος για 7-10 λεπτα το πολυ και μετα χτυπιεται και με σπρωχνει και απομακρυνεται απο το στηθος.

στην αρχη νομιζα οτι χορτασε. αλλα συνεχισε να γκρινιαζει και να τρωει τα χερια της.

ετσι της εδωσα και απο το αλλο και αφου εφαγε και απο το αλλο για 5 λεπτα κοιμηθηκε.

νομιζα οτι ετυχε. αλλα αυτο συνεχιζεται για 5 μερες τωρα.

αν την αφησω κατω αφου φαει απο το ενα στηθος, καποιες φορες κανει υπομονη και μετα απο μιση ωρα γκρινιαζει για φαγητο. Δοκιμασα να της ξαναδωσω το ιδιο στηθος αλλα χτυπιεται και κλαιει πιο δυνατα!

Α. εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 39

Β. φύλο του βρέφους : Θήλυ

Γ. τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) χωρις επισκληρηδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη: 14,7 και την επομενη μερα 11,4

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. για ικτερο μπηκε κατω απο λαμπες για ενα 24ωρο

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

8-8 3200γρ

11-8 3070γρ

25-8 3500γρ

17-9 4500γρ

13-10 5400γρ

11-11 6050γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει : σε ολα

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Swing, medela ακομη δεν ξεκινησα να το χρησιμοποιω.

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). 6 σχεδον μετα απο καθε θηλασμο (ή ενδιαμεσα). μονο την νυχτα σταματησε να ουρει, αλλα το πρωι που ξυπναει ειναι διπλα βρεγμενη η πανα της.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 2-3

10.τωρα πλεον κοιμαται 9,30-10 και ξυπναει 1 φορα μεσα στην νυχτα, την θηλαζω για 5-7 λεπτα και κοιμαται απευθειας (χωρις να ανοιξει τα ματια της). Ξυπναει 6,30-7

Επισης, συντομευτηκε ο χρονος του καθε γευματος, απο 1 ωρα σε μερικα λεπτα.

Και το στηθος μου δεν ειναι πρησμενο οπως στις αρχες. Ουτε τρεχει γαλα.

αισθανομαι οτι ειναι στρωμενος ο θηλασμος απλως παραξενευτηκα με την αλλαγη αυτη.

Διαφημίσεις

Κι εγώ έτσι έκανα στο 3ο. Γεύμα και στήθος. Και είχε ακριβώς την ίδια (όσο μπορεί να είναι ίδια) συμπεριφορά. Τελικά απογοητεύτηκα και τον σταμάτησα στους 6 μήνες.

Το 4ο .. το άφησα εξ αρχής να περάσει "το δικό του". Και τα δύο. Μια χαρά τα πάμε και κοντεύουμε πια τους 10 μήνες.

Δικαίωμά της να θέλει το γεύμα της σε δύο πιάτα αντί για μια πιατέλα. :lol:

Αυτά πάντα... κατά τη γνώμη μου. Ειδικός δεν είμαι, αλλά νομίζω πως δε σημαίνει τίποτα το να θέλει να φάει και από τα δύο. Καλή συνέχεια! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.