Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΛΗΣΗ

Recommended Posts

Θα ήθελα την βοήθειά σας. Το μωράκι μου είναι σήμερα 19 ημερών και προσπαθώ να εδραιώσω γαλουχία με το symphony. Κάνω αντλήσεις 20-30 λεπτών ανά 3 ώρες και παράγω περίπου 60-70ml την φορά. Το μωρό μου είναι φαγανούλη και θέλει περίπου 120ml ανά γεύμα οπότε αναγκάζομαι να δίνω ξένο.

Θα παρακαλούσα πολύ όποιον γνωρίζει να μου πει ποιος είναι ο σωστός τρόπος και χρόνος άντλησης για να αυξηθεί η παραγωγή και να εδραιωθεί η γαλουχία με το νοσοκομειακό θήλαστρο.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

• Replies 247
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Δεν είμαι ειδική όπως άλλες κοπέλες στο φόρουμ, αλλά θήλασα τον μικρό για 13 μήνες, εκ'των οποίων τους 11 αποκλειστικά (δηλ. χωρίς συμπλήρωμα ξένου γάλατος). Αυτό που με δίδαξε η μικρή μου πείρα είναι ότι για να εδραιωθεί η γαλουχία τουλάχιστον στην αρχή πρέπει να έχεις το παιδί για αρκετή ώρα πάνω στο στήθος σου κι απ' ότι έχω διαβάσει το θήλαστρο υπονομεύει την έδρεωση του θηλασμού. Πάντως η εδρέωση θέλει ΥΠΟΜΟΝΗ! Επίσης, η επαφή που έχεις με το μωρό σου όσο το θηλάζεις και ακουμπάν τα σώματα σου είναι πολύ σημαντικό μέρος της μαγικής εμπειρίας που λέγεται "θηλασμός".

Αν μπορεις (και δε συντρέχουν ειδικοί λόγοι που δεν το θηλάζεις το μωρό) να βάζεις τον μπεμπουλίνο σου όσο περισσότερο μπορείς στο στήθος σου κι αυτός θα φάει όσο χρειάζεται!!! Δηλαδή, σου προτείνω αν μπορείς να κόψεις το συμπλήρωμα, γιατί κι αυτό υπονομεύει την εδρέωση του θηλασμού και την παραγωγή του γάλακτος σου.

Είμαι σίγουρη ότι θα σου απαντήσουν κι άλλες μαμάδες πιο ειδικές και με μεγαλύτερη πείρα από εμένα! Καλή επιτυχία και καλή συνέχεια!!!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Ευχαριστώ για την απάντηση ψαράκι. Ο μικρός θήλαζε 10 μέρες, τις μισές αποκλειστικά αλλά κάποιοι λάθος χειρισμοί μας έφεραν στο αποτέλεσμα να αρνείται το στήθος. Όσες φορές και αν προσπάθησα μετά δεν το πιάνει και οι θηλές μου είναι πολύ ευαίσθητες από το θήλαστρο που κάθε προσπάθεια είναι πολύ επίπονη.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

female, να σου ζήσει το μωράκι σου! Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285 για το πρωτόκολλο αντλήσεων που πρέπει να ακολουθείς ώστε να αυξηθεί το γάλα σου!

Αν θέλεις, απάντησέ μας και σε αυτές τις ερωτήσεις http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 , για να έχουμε καλύτερη εικόνα και να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε καλύτερα!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Sofuka σε ευχαριστώ. Θα διαβάσω το λινκ που μου έστειλες. Να απαντήσω επίσης πολύ ευχαρίστως.

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38+2

Β. Το φύλο του βρέφους

ΑΓΟΡΙ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

ΕΠΙΣΚΛΗΡΙΔΙΟΣ

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΕ

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

ΔΕΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΚΕ

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

12/08 (ΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ) 3600, 16/08 (ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ) 3450, 26/08 (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ) 4000

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

ΠΕΡΙΠΟΥ 12-15 ΚΑΘΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΝΑ 1,5-2 ΩΡΕΣ

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ. ΤΡΩΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ & ΜΕΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

ΠΕΡΙΠΟΥ 50-60ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

500-600ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

SYMPHONY ΤΗΣ MEDELA

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

ΑΝΑ 3 ΩΡΕΣ, ΠΕΡΙΠΟΥ 8

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

20-30 ΛΕΠΤΑ

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

7-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

1-2

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΚΑΘΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ 70ml ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ & ΝΑ ΑΠΟΚΟΙΜΗΘΕΙ Η' ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο,ΤΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΚΡΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΩ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΩ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΚΑΘΩΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΙΕΙ & ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΩ.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

Female, το μωρό σου κάνει γύρω στα 12-15 γεύματα την ημέρα και εσύ προσπαθείς να το καλύψεις με 8 μόνο αντλήσεις. Πιστεύω πως χρειάζονται περισσότερες αντλήσεις, για να αυξηθεί η ποσότητα που παράγεις.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν να απευθυνθείς σε έναν πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Sofuka μου ο μικρός πίνει περίπου 130-140μλ ανά 3ωρο και εγώ βγάζω 60-70μλ, οπότε έτσι και αλλιώς δεν τον καλύπτω. Επίσης 8 αντλήσεις μπορεί να σου φαίνονται λίγες αλλά αν σκεφτείς ό,τι αντλώ ανά 3ωρο και για μισή ώρα κάθε φορά, μεσολαβούν μόλις 2,5 ώρες μέχρι την επόμενη άντληση. Και τελοσπάντων ο λόγος που απευθύνθηκα σε εσάς είναι αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να αυξήσω την παραγωγή και αν πρέπει να αλλάξω κάτι στο πρόγραμμα των αντλήσεων.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

• 3 weeks later...

Θα ήθελα και πάλι την βοήθειά σας.

Συνεχίζω τις αντλήσεις καθημερινά, σύνολο 9-10, και βγάζω σύνολο την ήμερα περίπου 850μλ. Η ποσότητα αυτή αυξάνεται καθημερινά με ρυθμό 15-20μλ ανά ημέρα. Τώρα και 1 βδομάδα παίρνω την μαγιά μπύρας αλλά ομολογώ ότι δεν είχα το αποτέλεσμα που πίστευα.

Ο μικρός μου χρειάζεται περίπου 950μλ-1λίτρο την ημέρα και πασχίζω να αντλώ όσο πιο συχνά μπορώ για να τον καλύψω, γι'αυτό πήρα και τα μαγιά μπύρας. Άλλες φορές περνάει 1 βδομάδα χωρίς ξένο γάλα άλλες φορές πίνει την ημέρα 80-100μλ.

Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω για να αυξήσω την παραγωγή? Επίσης από την ημέρα που ξεκίνησα τα χάπια ως σήμερα (6 ημέρες) έχω δει μια αύξηση 75μλ. Για τέτοια αύξηση μιλάμε? Θα δω αποτέλεσμα ή όχι? Παίρνω 21 χάπια την ημέρα, 7χ3.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Κατ' αρχήν μπράβο σου για την επιμονή και την προσπάθεια σου!!!:D

female, υπάρχουν τρόποι για την αύξηση της παραγωγής - απ' ότι έχει πάρει το μάτι μου μέσα στο φόρουμ - αλλά δεν τους γνωρίζω για να στους παραθέσω άμεσα. Αν βρω κάτι σύντομα θα στο γνωστοποιήσω.

Όσο για τη μαγιά μπύρας, κι εγώ είχα πάρει στις αρχές του θηλασμού και δεν μου έκαναν τίποτα... Μήπως λειτουργεί μόνο στις αγελάδες?!? :wink:

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Για την ώρα μπορείς να επικοινωνήσεις με κάποια σύμβουλο θηλασμου http://www.thilasmos.net/leaders.htmlύ

Νομίζω πως θα σε βοηθήσει αρκετά!

Επίσης μπορείς να διαβάσεις τα σχετικά στο παρακάτω θέμα του φόρουμ

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39767&highlight=%E1%FD%EE%E7%F3%E7+%F0%E1%F1%E1%E3%F9%E3%DE%F2+%E3%DC%EB%E1%F4%EF%F2&page=2

Καλή συνέχεια!!!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

Ψαράκι σε ευχαριστώ για την απάντησή σου! Να χαίρεσαι το παιδάκι σου και με το καλό να υποδεχτείς και το δεύτερο.

Η αλήθεια είναι ότι η παροχή μητρικού γάλατος στον μικρό μου έχει γίνει σκοπός ζωής και στεναχωριέμαι που βρίσκομαι τόσο κοντά στον στόχο μου και δεν μπορώ να το φτάσω. Επίσης είμαι συνεχώς μες το άγχος γιατί αντλώ κάθε φορά για το επόμενο γεύμα του μικρού μου, σπάνια έχει μείνει απόθεμα στο ψυγείο και αυτό με αγχώνει τρομερά.

Λες η μαγιά να μην έκανε και σε εμένα δουλειά?

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Δεν ξέρω ειλικρινά!!! Αν θέλεις στείλε ένα p.m. στην Αγλαϊα, που απαντάει στο θέμα που σου παράθεσα. Εμένα με είχε βοηθήσει πολύ όταν θήλαζα.

Επίσης, σου ξαναλέω (κι ελπίζω να μην γίνομαι κουραστική) τηλεφώνησε σε κάποια κοπέλα που είναι σύμβουλος θηλασμού. Μπορεί να σε επισκευτεί και κατ'οίκον να συζητήσετε! Είναι μια πολύ καλή λύση! Έχουν βοηθήσει πολλές μανούλες!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Amaretto όχι δεν δέχεται το στήθος. Σταμάτησε να θηλάζει την 10η μέρα και από τότε μέχρι σήμερα που είναι 38ημερών πίνει αντλημένο μητρικό γάλα. Ξεκινήσαμε με μισό μητρικό, μισό ξένο και καταφέραμε να πίνει άλλοτε αποκλειστικά μητρικό (είχε 1 βδομάδα να πιει ξένο γάλα) και άλλοτε 80-100μλ από τα συνολικά 950μλ-1λίτρο που πίνει καθημερινά. Το μωρό έχει περάσει τώρα τα 5 κιλά.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Διαφημίσεις

female και εγώ πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να αυξηθεί η παραγωγή είναι να βάζεις το μωρό στο στήθος, γιατί σταμάτησε τη 10η μέρα; και εμένα η μαγια μπυρας δεν με είχε βοηθήσει. θα σου στείλω π.μ. τα στοιχεία μιας συμβούλου που εμένα με βοήθησε πολύ.

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Το μωρό έπαθε σύγχυση θηλών και δεν δεχόταν με τίποτα το στήθος. Όσες φορές και αν προσπάθησα μετά δεν δέχτηκε να συνεργαστεί και πλέον είναι πολύ αργά. Με τις αντλήσεις τα καταφέρων καλά. Νομίζω ό,τι 850μλ την ημέρα δεν είναι μικρή ποσότητα και θα τον έφτανε αν έπινε 700-750μλ που είναι το κανονικό για το βάρος του και την ηλικία του. Απλά μας βγήκε φαγανός και δεν τον προλαβαίνω!

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Ναι τα πας πολύ καλά και σίγουρα υπάρχει τρόπος να αυξήσεις λίγο την παραγωγή σου και να καλύψεις το μωρό, όμως να σου πω κάτι και το δικό μου μωρό είχε πάθει σύγχυση θηλών γιατί αντλούσα και του έδινα μπουκάλι και το στήθος δεν το έπιανε με τίποτα όμως ίσως αξίζει να το παλέψεις κι άλλο, ακόμα και το πιπίλισμα που θα κάνει το μωρό στο στήθος θα δώσει ερέθισμα για περισσότερη παραγωγή, δικιά μου πρόταση είναι να το βάζεις το μωρό δεν είναι αργά να τα καταφέρει απλά θέλει πάααρα πολυυυύ υπομονή...

iTLNp3.pnguQzNp3.png

If my heart can become pure and simple, like that of a child, I think there probably can be no greater happiness than this. -- Kitaro Nishida

Ania μου όσες φορές προσπάθησα το μωρό δάγκωνε τις θηλές σε σημείο η μία να ματώσει τόσο που ακόμη θυμάμαι τον πόνο και τρέμω. Επίσης δεν κάνει καμία κίνηση στην θηλή εφόσον δεν ανοίγει αρκετά το στόμα του για να την πιάσει και δεν έχει υπομονή να πιπιλίσει.

Σήμερα έχω κάνει 11 αντλήσεις (θα κάνω άλλη μια στις 12) και θα φτάσω περίπου στα 875μλ, ο μικρός όμως έφαγε 950! Σκέψου ότι για να μην του δώσω ξένο, την ώρα που τον ταίζει ο σύζυγός μου αντλώ (και ας έχει περάσει μισή ώρα από την προηγούμενη άντληση) και όταν δεν τον φτάσει το γάλα, γεμίζουμε επιτόπου το μπουκάλι με το γάλα που μόλις άντλησα.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

female με την άντληση εμένα το γάλα μου μειώθηκε και στο τέλος στις 40 μέρες κόπηκε. Εγώ δεν το ήξερα αυτό κι έτσι αναγκάστηκα να δώσω ξένο αργότερα. Πρέπει να βάζεις στο στήθος το μωρο για να αυξηθεί. Ο εγκέφαλος με το θηλασμό παιρνει σήμα και παράγει περισσότερο γάλα. Το διαπίστωσα από τη δική μου εμπειρία. 'Οσο για τις θηλές να βάζεις την κρέμα της medela και θα δεις διαφορά.

Και όμως υπάρχουν κοπέλες που πέτυχαν να δίνουν στα παιδιά τους αποκλειστικά μητρικό γάλα με την άντληση χωρίς να τα θηλάζουν.

Αναστασία τι θήλαστρο χρησιμοποιούσε? Η δική μου παραγωγή αυξάνεται μέρα με την μέρα, δεν νομίζω να οδηγούμε σε μείωση. Όσο για το μωρό στο στήθος, το βίωσα πολύ άσχημα και τραγικά ότι αρνιόταν το στήθος μου, μου στοίχισε ψυχολογικά και δεν θέλω να το ξαναπεράσω.

5JP7p3.png

rnsFp2.png

Female, καλησπέρα. Κι εμένα ο μικρός έκανε απεργία στο στήθος πριν την εδραίωση του θηλασμού. Τελικά το πρόβλημα λύθηκε με λίγη υπομονή. Ένας καλός τρόπος είναι να προσφέρεις το στήθος όταν είναι χαλαρός και δεν πεινάει. Το έχεις δοκιμάσει αυτό; Κι αν ναι, κάθεται τότε;

Το έχω δοκιμάσει, πιάνει την θηλή και την αφήνει. Να σημειώσω ότι έχω αρκετά μεγάλο στήθος και το μέγεθός του δεν βοηθάει στον θηλασμό. Επίσης οι θηλές είναι τόσο ερεθισμένες από τις συχνές αντλήσεις που φοβάμαι να το επιχειρήσω.

5JP7p3.png

rnsFp2.png