Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν πίνει φάρμακο HELP!!!

Recommended Posts

Από σήμερα το πρωί έχω τον μικρό μου άρρωστο με πυρετό. Το πρόβλημα είναι ότι με ΤΊΠΟΤΑ δεν πίνει το ντεπόν, μου το φτύνει. Αλλά και με το πονστάν τα ίδια. Κατάφερα τώρα το βράδυ να του δώσω με το ζόρι τη μισή δόση τελικά από το ντεπόν (παραπάνω με τίποτα) αλλά τι θα κάνω την επόμενη φορά? Δεν το παίρνει ούτε με το καλό, ούτε με το άγριο (και τι να αγριέψεις τώρα σε ένα άρρωστο τετράχρονο παιδί...). Κανένα κόλπο??? Α! Και όπως είναι αρρωστούλι, ούτε γάλα πίνει ούτε τίποτα. Για να πω δηλ. ότι θα το έβαζα στο γάλα... κι εκεί τζίφος! Καμία καλή ιδέα υπάρχει??

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Περαστικα!

Γιατί δεν δοκιμάζεις depon υπόθετο?

ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΣΤΗ ΒΡΟΧΗ ΠΟΥ ΔΙΩΞΑΜΕ ΑΠ' ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΙ.. ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

Maryp, Κι εμεις εχουμε το ιδιο ακριβως πρόβλημα (δεν το φτυνει απλως το σιροπι, κανει εμετο!) - κι ετσι βαζουμε υπόθετα Depon.

Βεβαια, αυτη τη φορα κάναμε μια μικρη πρόοδο με το σιροπι Panadol-χρησιμοποιήσαμε τη μεθοδο που εφαρμοζουμε και για να παρει αντιβιωση:

Εχουμε διπλα ενα ποτηρι νερο και μια μαλακη καραμελα-ζελεδακι, που τη διαλεγει μονος του.

Για να πιει, λοιπον, τo σιροπι, κλεινει τη μυτη, χωνουμε το κουταλακι με το φαρμακο στο στομα και καταπινει αμεσως, πινει αμεσως νερο (την πρωτη φορα του'ρθε εμετος αλλα το προλαβαμε, του ειπα να παρει βαθιες αναπνοές....) και μετα τρωει την καραμελα για να φυγει η ασχημη γευση.!!!

Χμμμ ... καραμέλα ζελεδάκι ε???... Αν και είμαι φανατικά κατά των επιβραβεύσεων με γλυκά... για να δούμε! Ευχαριστώ! Και θα προμηθευτώ και υπόθετα σήμερα.. Δεν πάει άλλο!!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Χμμμ ... καραμέλα ζελεδάκι ε???... Αν και είμαι φανατικά κατά των επιβραβεύσεων με γλυκά... για να δούμε!!

Κι εγω μωρα ειμαι κατα, αλλα το καναμε και καλα "για να φυγει η άσχημη γευση του σιροπιου" - γιατι αυτο ήταν βασικό του επιχειρημα, ότι το σιροπι ειναι μπλιαξ....

Παλιότερα που ηταν πιο μικρος , και μου έκανε τέτοια κόλπα (έφτυνε το φαρμακο ...και τελικά δεν μπορουσα να ξέρω ποσο έχει καταπει :( ) βρήκα στα mothercare , ειδική πιπίλα! Βάζεις μέσα το depon πχ. και το μωρο το πίνει σιγα -σιγα , πιπιλιζοντας! Με έσωσε! :D :D :D

Πάλι με το γάλα ήταν μια καλή λύση !

Τώρα όμως έχουμε φτάσει στο σημείο.....να κάνει θεατρινισμούς απίστευτους !!! Βήχει και κάνει πως πονάει το κεφάλι του ...για να του δώσω depon... :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Αλλα δεν με ψήνει με τιποτα .... οσο και να γελάω ! :P

Βέβαια τα δικά σου είναι λίγο μεγάλα για πιπίλα !!! :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol: Sorry , τωρα το είδα η ξανθιά ! :lol::lol::lol::P:P:P:P:P

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Επισης ενα κολπο που επιασε τελευταια με την Αγγελιαννα γιατι πινει κατι απισιες σταγονες, ειναι σε ποτηρακι σφηνακι... της φαινεται οτι κατι ιδιαιτερο κανει και μεγαλιστικο και την εχει καταβρει !!! :wink:

Σήμερα ήπιε πονστάν στις 7 το πρωί και απο εκείνη την ώρα είναι απύρετος. Εφαγε, ήπιε, έπαιξε (λύσαξε) ... για να δούμε...

(Αφροδιτάκι μου ξανθιά είσαι???)

Διαφημίσεις

.....(Αφροδιτάκι μου ξανθιά είσαι???)

Εντελώς όμως ! :lol::lol::lol: Και δεν έχω πειράξει ρίζα ΠΟΤΕ , μόνο ανταυγές! :lol::lol::lol: Φαντάσου να πειράξω και ρίζα !!! :lol::lol::lol::P:P:arrow::P

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Το ιδιο προβλημα αντιμετοπιζω και εγω με την κορη μου.

Εμενα δεν πινει με τιποτα αντιβιωση ειχα δοκιμασει τα παντα

την επιασα και με το αγριο της την εβαλα στο στομα και την εκανε εμετο.

στο γαλα σε χυμο σε νερο με τιποτα..

Καθε φορα που ειναι αρρωστη φοβαμε μηπως χρειαστει αντιβιωση

και ξεκινησει παλι ο γολγοθας.

Μεγαλο προβλημα σε καταλαβενω!!!!!!!! υπομονη........

• 1 χρόνο μετά...

Κι εμένα ο γιόκας μου δεν πίνει το depon, παρόλο που έχει γεύση κεράσι (είναι το παιδικό).

Δοκίμασα, αντί για συριγγα, με το κουταλάκι -κόλπο που έπιασε στης αδερφής μου τον γιο-

αλλά τίποτα, δοκίμασα με το άγριο -κεφαλοκλείδωμα μιλάμε του καναμε για να το πιει- και το ήπιε, αλλά εγώ δεν θέλω να το κάνουμε έτσι + ότι μόνη μου δεν γίνεται να το κάνω...

Όταν δεν καταφέρνω να το βάλω μέσα στο γάλα, ή το φαι -γιατί το έχω κάνει κ αυτό,

απλά δεν είμαι σίγουρη αν "πιάνει το ίδιο"- ,

τότε το τελευταίο κόλπο που δοκίμασα ήταν να το βάλω μέσα στο νερό του ( ελάχιστο νερό μέσα στο μικρό ποτηράκι που έχει συνηθήσει να πίνει το νερό -βασικά το καπάκι του μπιμπερο-) και έπιασε!

Δεν ξέρω πως...μάλλον δεν κατάλαβε την διαφορά στη γεύση και δεν είδε και κάτι διαφορετικό (σύριγγα, κουταλάκι κτλ) για να πάρει χαμπάρι ότι ήταν φάρμακο, οπότε ξεγελάστηκε!

Πάντως είναι πανέξυπνα τα μικράκια μας!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ DEPON. ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΜΕ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΙΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ. ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΓΕΜΑΤΟ ΓΙΑ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ ΜΟΝΟ ΓΑΛΑ. ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΤΟ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΝΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!!!!ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΙΝΕΙ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ PONSTAN.

Διαφημίσεις

ΜΙα απο τα ιδια.μονο στο γαλα κι αυτο της μυριζει της κομισσας και λεω οτι μυριζουν τα σκουπιδια απο το δρομο.......μου ειπαν οτι το αντιπυρετικο fleee....κατι δεν θυμαμαι,εχει ωραια γευση.θα το δοκικμασω καποια στιγμη

Παιδιά όταν ο γιος μου έγινε 1 έτους και μπορούσε να τρώει μέλι το Depon, Panadol, Ponstan τα ονόμασα μέλι (γιατί του άρεσε) κι έτσι τα έπινε. Τώρα είναι 3 και καταλαβαίνει ότι πρέπει να πιει το φάρμακό του μετά από συζήτηση βέβαια και όλα καλά. Η κόρη μου που τον βλέπει (20 μηνών) θέλει κι αυτή!!!

Εμείς έχουμε απίστευτο πρόβλημα. Δεν πίνει με τίποτα σιρόπι. Κα΄ποιες φορές το πίνει μέσα σε χυμό κα΄ποιες άλλες όμως αρνείται πεισματικά. Ούτε με απειλές, ούτε με τιμωρία , ούτε με ήρεμο τρόπο, ούτε με τη βία να το βάλω στο στόμα του, μου το κάνει εμετό. Για να καταλάβετε βγήκαμε από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε λόγω πνευμονίας και προτιμησε να έχει στο χέρι του την πεταλούδα για να του βάζουμε από κει την αντιβίωση από το να πίνει 1 κουταλάκι σιρόπι. Ευτυχώς το δέχτηκαν οι γιατροί αφού υπέγραψε βέβαια ο άντρας μου που είναι γιατρός γιατί αλλιώς θα καθόμασταν στο νοσοκομείο ενω ήταν πλέον καλά μόνο για να παίρνει την αντιβίωση. Απίστευτο εε?

Τα ζουζούνια μου είναι γλύκα, είναι τρέλα!

Γιατί δεν του το δίνεις σε σιρόπι και αμέσως μετά λίγο από το αγαπημένο του αναψυκτικό?

Αυτή τη μέθοδο τουλάχιστον χρησιμοποίησε γνωστή μου για την κόρη της. Βέβαια της έδωσε λίγη κοκα κόλα μετά αντί για καμια πορτοκαλάδα που θα ήταν και πιο συνετό.

καλησπερα.. δεν ξερω αν σε αυτη την ηλικια εχουν πιπιλα ... πριν γεννησω κοιτουσα τα cosycorner.gr και εχουν πιπιλες που βαζεις πισω το σιροπι και οπως πιπιλαει ρουφαει και το σιροπι ντεπον.

στο πρωτο εμβολιο δεν το επινε με τιποτα !!! και πονουσε ηταν πολυ ανησηχως.. στο επομενο και μετα που την ειχα παρει με εσωσε..

τωρα για πιο μεγαλα μωρα .. καλη ιδεα μου φανηκε, μεσα στο γαλα.. η υποθετο .. τι να πω .. οτι καλυτερο για τα μωρα μας !!!

• 4 months later...

Εμενα η κορη μου ειναι 5 χρονων και δεν πινει την αντιβιωση με τιποτα. Εχω δοκιμασει ολους τους τροπους αλλα ειναι αδυνατο. Δεν ξερω τι να κανω. Αχ βοηθηστε με αν μπορειτε

• 5 months later...

Γεια σας...

Η κόρη μου που είναι σχεδόν 4 ετών πρέπει να πάρει οπωσδήποτε αντιβίωση για 10 μέρες ή augmentin ή zinadol. Και οι δύο της προκαλούν εμετό - πιο πολύ από αντίδραση που δεν θέλει να πάρει το φαρμακο παρά απο το ίδιο το φάρμακο. Ο γιατρός στο ΠΑΙΔΩΝ που την παρακολουθει - είναι πνευμονολογος- δεν θέλει να της αλλάξει το φάρμακο. Είναι κατηγορηματικός ότι αυτό πρέπει να παρει και πρέπει να βρουμε τρόπο να της το δώσουμε. Καμμία ιδέα? Δοκιμάσαμε χθες και σήμερα τα πάντα - να την πιει σκέτη, με σύριγγα, με κουτάλι, με το γάλα, πριν απο το γάλα, με λιγο ψωμάκι, με ένα μπισκότο....Τζίφος η υπόθεση.....:( Καμμία ιδέα?????

Καλησπερα και ευχομαι γρήγορα περαστικά στην μικρούλα σου, εγω ειχα παρομοια προβλημα με τον γιο μου με την zinadol αλλα οταν αρχισα να την αραιωνω με νερο στην συριγγα συμφωνα με τις δοσολογιες που μου εδωσε η παιδιατρος (ποσα ml αντιβιωση / ποσα ml νερο) δεν ειχε προβλημα μετά. Το έχετε δοκιμάσει?

Περαστικά την Πέμπτη τελείωσαμε και εμείς με Zinadol στην αρχή μόνο με λίγο πορτοκάλι την αραίωνα και την έπινε μετά τίποτα αναγούλιαζε και την έβγαζε τελικά ανακάλυψα ότι σε 2δόσεις αν της την έδινα(δηλαδή μου είχε πει 4cc δηλ.2 νερό και ξανά 2) και ταυτόχρονα της έδινα και μια γουλιά νερό ανάμεσα την έπινε πιο άνετα έτσι λοιπον τα καταφέραμε και τελειωσαμε την αγωγή.Πάντως όντως είναι απαίσια εγώ απλά την μύριζα και αναγούλιαζα πως να την πιουν και αυτά τα κακόμοιρά ή το Ponstant τι αηδία Θέε μου.:?

ΑΝΝΑ μου ακριβώς τα ίδια έπαθα και εγώ με τον μικρό πριν 15 μέρες περίπου και ζητούσα και εγώ βοήθεια΄από εδώ. Ο μικρός είχε ουρολοίμωξη και μας έδωσε zinadol με το που δοκίμασε έκανε εμετό. Μας έδωσε την seclor και με αυτή ΄στο τσακ προλαβαίναμε τον εμετό. Δεν άνοιγε το στόμα του με τίποτα εκτός από την τάση για εμετό.

Δοκίμασε να την δώσεις στον ύπνο της εμείς αυτό κάναμε και ταυτόχρονα μαζί έβαζα και νερό μέσα στο στοματάκι του με το ζόρι. Είχα απελπηστεί και έκλαιγα γιατί θα έπρεπε να την παρει ενδοφλέβια αλλιώς.

Δοκίμασε στον ύπνο της θα δείς ότι την δεχτεί λίγο καλύτερα. Θεέ μου πόσο σε καταλαβαίνω...

Και δεν πίνεται με τίποτα ρε παιδί μου αυτή η κολοαντιβίωση.

Περαστικά σας.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...