Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Recommended Posts

Κοριτσια καλησπερα σας, δεν ξερω αν υπαρχει ως θεμα ο διαβητης αλλα ενιωσα ειλικρινα την αναγκη να το μοιραστω μαζι σας... εκανα την καμπυλη ζαχαρου και η πρωτη τιμη της μετα την γλυκοζη ηταν λιγο παραπανω απο το οριο στην τελικη τιμη της εφτασε κανονικα επιπεδα και αυτο με ηρεμει λιγακι ..ο γιατρος μου μου ειπε να προσεχω και μου δωσε μια σχετικη διατροφη, βεβαια εχω κληρονομικοτητα και μου εχουν κοπει τα ποδια , φοβαμαι μηπως παραμεινει και μετα και ειλικρινα καθε φορα που παω να φαω κατι στο μυαλο μου κολλαει ο διαβητης και ή μενω νηστικη ή τρωω και με τρωει....αυτα για να μην σας κουραζω αλλο αν καποια εχει κατι να με καθησυχασει θα χαρω να την ακουσω ....

Απέραντο Γαλάζιο...

Διαφημίσεις

καλυτερα πηγαινε κ σε ενδικρινολογο κ εμενα ηταν παραπανω στα ουρα ομως :?: δεν ειναι τιποτα ακολουθα τις οδηγιες του γιατρου κ ολα θα πανε καλα οσο για το αν το εχεις κ μετα την εγκυμοσυνη οχι απλα να το παρακολουθεις καλη συνεχεια :D

Μην ανησυχείς δεν είναι τίποτα! Και εμένα στην πρώτη εγκυμοσύνη έβγαζα την τιμή των 2 ωρών και τη νηστείας πάνω απο τα φυσιολογικά... Με διατροφή συνέχισα και όλα καλά. Σίγουρα πρέπει να σε δεί και ένας ενδοκρινολόγος, αλλά έχε υπόψη σου οτί (1) οι τιμές εξαρτώνται απόλυτα και απο την ψυχολογία μας (αν δηλαδή λίγο πριν είχες ψιλοτσαντιστεί, η τιμή βγαίνει εκτός) και (2) οτί οι "φυσιολογικές" τιμές για εγκύους είναι χαμηλότερες απο ότι των υπολοίπων (για την ακρίβεια κανονικά το "όριο" είναι 110, αλλά στην εγκυμοσύνη είναι 90), και (3) με τον τοκετό τα πάντα επανέρχονται στα κανονικά τους επίπεδα!!! Απλά στο μαιευτήριο θα στο μετράνε κάθε μέρα 1 ώρα μετά το γεύμα και αν υπάρχει το παραμικρό θα σε ενημερώσει ο ενδοκρινολόγος τους!

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Διαφημίσεις

Κορίτσια, έχω αγχωθεί απίστευτα! Δεν είμαι ακόμα έγκυος, αλλά προσπαθούμε, κι ο γιατρός μου νευρίασε πάρα πολύ που το ζάχαρο μου είναι 89 (ενώ εγώ το εβλεπα φυσιολογικό) γιατί μου είπε ότι δεν ξεκινάω καλά και πρέπει να το ρίξω για να συζητάμε για εγκυμοσύνη...

Γενικά ψωμί και γλυκά δεν τρώω γιατί είμαι σε δίαιτα (εχω κι αυτό το βραχνά) οπότε έχω κόψει και το ρύζι, τα μακαρόνια και τις φρυγανιές και λιμάζω.... Θα πάω να εξεταστώ σε 1 μήνα και αν δεν είναι καλό δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

Έχετε καμιά συμβουλή για να πέσει το ζάχαρο?

naina κ εγω ζαχαρω 85 εχω ειναι φυσιολογικο :!: με την εγκυμοσυνη δεν μου ανεβηκε καθολου αν φανταστεις οτι καθε μερα ετρωγα μπισκοτα κ πουρακια πρεπει να ημουνα κ λιγο τυχερη :!: τωρα τα εχω κοψει οχι γιατι εχω αλλα για να χασω τα κιλακια απο αυτα που ετρωγα :!::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Πωπω τα διαβαζω και αγχωνομαι , το απογευμα θα παω να παρω τα αποτελεσματα της καμπυλης και εχω πολυ αγχος μιας και τρωω πολλα γλυκα....

Αντε να περασει η μερα να παω να παρω τις εξετασεις....

Πωπω τα διαβαζω και αγχωνομαι , το απογευμα θα παω να παρω τα αποτελεσματα της καμπυλης και εχω πολυ αγχος μιας και τρωω πολλα γλυκα....

Αντε να περασει η μερα να παω να παρω τις εξετασεις....

Joita να μας πεις πώς πήγε!

Διαφημίσεις

...Εγώ έκανα 3 ινσουλίνες την ήμερα:)

Δέν είμαι ένδοκρινολόγος αλλά έαν τρώς ψήτα λίγα φρούτα , σάλατες και γένικα δεν πλακονέσαι στον φαι όλα θα πάνε καλά.

Η κουνίαδα μου έκανε και αύτη δίαβητι εγκύμοσυνης, δέν είχε ομώς τοσό αυξήμενες τίμες οσό οι δικές μου..αλλα έτρωγε πολύ συγκατιμένα, κια απλώς μετρίοτανε στο σπιτι.Μπόρει να φας φακές και να σου το αναιβασέι.

Υπάρχει περιπτώση να σου δώσαι μηχανακή μετρισής ζαχάρου που το μετράς μόνη σου σπίτι.

Εκανα την μικρη καμπυλη σακχαρου με 2 αιμοληψιες και πιστευω οτι ειναι σχετικα καλα

Πριν την γλυκοζη 74

Μετα την γλυκοζη 110

Αυριο που θα παω στο γιατρο θα μαθω και περισσοτερα ... :)

Εκανα την μικρη καμπυλη σακχαρου με 2 αιμοληψιες και πιστευω οτι ειναι σχετικα καλα

Πριν την γλυκοζη 74

Μετα την γλυκοζη 110

Αυριο που θα παω στο γιατρο θα μαθω και περισσοτερα ... :)

μια χαρα εισαι! :D