Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Θέλω να μοιραστω μαζί σας το εξής περιστατικό και να μου πειτε τη γνωμη σας για τη σωστη αντιμετώπιση....

Ο Δημήτρης πια αντράκι σκέτο :P εχει κοινωνική ζωή ξεχωριστη από τη δική μας ( :shock: οσο και αν μας κανει εντυπωση αυτο) αφου περναει καθημερινά καποιες ωρες στο σχολείο. Στα πλαίσια αυτα αντιμετωπιζει και εκδηλωνει διαφορες συμπεριφορες... τις τελευταιες μερες μας ρωταγε συνεχεια με εχεις φίλο??? στην ερώτηση μου την εμμεση εμενα ποιος το λεει αυτο μου ειχε πει για ενα αγορακι φιλο του στο σχολείο.. εγω βεβαια αφου τον διαβεβαιωνα για τα αισθηματα μου του ελεγα οτι μπερδευεται αυτο το αγορακι που το λεει αυτο και δεν το εννοει κλπ κλπ...

εχθες λοιπον ειχε ζαλίσει και τον μπαμπα του με εχεις φιλο? με εχεις φιλο και τον ρωταει ευθεως αυτος ποιος του λεει οτι δεν τον εχει και ξαναλεει ο Δημήτρης γιαυτο το αγορακι.. και του λεει ο μπαμπας του 'ΑΜΑ ΣΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙ ΠΕΣΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΣΥ' εγω επλενα τα πιατα και ακουγοντας την απαντηση του μπαμπα μας δεν μου πολυαρεσε ελα ομως που με το που το λεει αυτο ακουσαμε ενα ΔΗΜΗΤΡΗ απολαυστικο σας παραθετω το μονολογο του σε εντονο και δυναμικο υφος:

''ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΝΩ... ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΘΑ ΦΥΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΩ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΑΡΕΚΛΑΚΙ.. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.. ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΩ .. .ΑΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΞΑΝΑΠΕΙ ΟΥΤΕ ΤΣΑΚ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ ΑΠΟ ΚΕΙΝΟΝ ΤΕΛΟΣ''

Περα οτι ειχαμε μεινει αφωνοι καπως έτσι :shock::roll::o με τον Δημήτρη και με αυτα που ακουγαμε τελικα σκεφτηκα οτι με την παροτρυνση του ο πατερας τους του εδωσε διοδο να εκφρασει αυτο που ενιωθε... !!!

Στο τελος βεβαια του ειπαμε οτι αν το μετανοιωσει ο φιλος του να του δωσει μια δευτερη ευκαιρια.. (αυτο με τις ευκαιριες το χρησιμοποιουμε και μεταξυ μας πολύ)!!

Θα ήθελα τη συμβουλη σας για το τι πρεπει να του λεμε πως να αντιμετωπιζει αυτην την εκφραση.. και αν τυχον την πει γιατι το πιο πιθανο τωρα ειναι να την πει αυτος σε καποιο αλλα παιδακι πως πρεπει να το αντιμετωπισουμε????

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Διαφημίσεις

Eγω μπερδευτηκα. Το παιδακι τον ρωταγε "Με εχεις φιλο?" ή του δηλωνε οτι δεν τον εχει φιλο?

Αν εννοεις το δευτερο το επαθε και ο Βασιλης στον παιδικο και του ειπα οτι δεν πειραζει, δεν μπορει να μας εχουν φιλο ολοι με το ζορι. Του εδειξα οτι και εκεινος εχει δειξει διαφορες φορες προτιμηση σε αλλα παιδακια και σε αλλα οχι. Αυτο δεν σημαινει πως δεν τα αγαπαει, απλα εχουν αλλα γουστα. Στην πορεια της ζωης βεβαια (τονισα τρομαρα μου :lol: ) αλλαζουν πραγματα και καταστασεις και γνωριζοντας καλυτερα τον αλλο αλλαζουμε αποψη . Ειτε θετικα , ειτε αρνητικα.

Φανηκε να τον καλυψα :?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Το παιδακι του ελεγε δεν σε εχω φιλο.. το παιδακι που κανουνε παρεα οχι ενα οποιοδηποτε παιδακι.. ξερεις πως το λενε τα παιδακια αυτο.... οταν κατι δεν τους αρεσει αμεσως λενε δεν σε εχω φιλο ειδικα τα λιγο πιο μεγαλα.. σε λίγο θα αρχισει να το λεει και ο δικος μου αφου πιστευω οτι ειναι μεταδοτικό γιαυτο θελω να ξερω πως πρεπει να το αντιμετωπισω... γιατι προφανως τα παιδια στην ευαισθητη αυτη ηλικια το εκλαμβανουν διαφορετικά και γιαυτο ολη μερα μετα μας ρωταγε εμας αν τον εχουμε φιλο.. ξεχασα να συμπληρωσω στον μονολογο του ειπε οτι και θα σταματησει και να τον αγαπά που σημαινει οτι για τον Δημήτρη αυτο το παιδακι ειναι σημαντικό.

Οι θησαυροί μου:

Δημήτρης 5,5 χρονών, Ματθαίος 22 μηνών

Μεγάλωσε ο Δημητράκης... Σωστό αντράκι πια...!!!

ΣΟΦΙΑ μου καλά κάνατε και του είπατε να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στο φίλο του... Επίσης συμφωνώ στο ότι ανέφερε ότι θα σταματήσει να αγαπά το φίλο του, ότι είναι σημαντικός για αυτόν. Δείχνει η όλη συμπεριφορά του ότι στενοχωρήθηκε...

Όταν παίρνω...γεμίζουν τα χέρια μου. Όταν δίνω, γεμίζει η ψυχή μου...

Διαφημίσεις

"καμιά φορά όταν θυμώνουμε, μπορεί να πούμε κάτι που να μην το εννοούμε πραγματικά."

"εσύ έχεις πει καμιά φορά κάτι όταν ήσουν θυμωμένος ? "

(εξαρτάται, αυτό το λες αν έχει τύχει και αυτός να θυμώσει με κάτι πολύ κάποια στιγμή και να είπε κάτι σε σένα πχ?)

"λες για κάτι να θύμωσε ο φίλος σου, και για αυτό να το είπε?

τι είχε γίνει όταν σου το είπε ? μήπως παίζατε ένα παιχνίδι μαζί ή νόμιζε ότι του πήρες κάτι..? μάλλον δεν αισθανόταν καλά ε ?"

άλλη φορά αν στο πει, ρώτα τον - "γιατί θύμωσες???"

"μπορείς και να του πείς ότι (ο Δημήτρης δηλαδή να πεί στο φίλο του)

"με στεναχώρησες που μου είπες ότι δεν είμαι φίλος σου :( δεν μου άρεσε.. " .."

"όταν μας αγαπάει κάποιος και είναι φίλος μας, μπορεί να θυμώσει και να πεί κάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας αγαπάει.. - αλλά όταν το λέει κάτι που μας στεναχωρεί - πρέπει να του το λέμε για να το ξέρει, για να μην το ξαναπεί.

(έτσι θα κάνει το άλλο παιδί να καταλάβει ότι αυτό που είπε, στεναχώρησε τον φίλο του)

η έκφραση του θυμού που είχε ο Δημήτρης ήταν πολύ καλή -

πρώτα έρχεται ο θυμός και πρέπει να εκφραστεί αυτός, και μετά η λύση -

δηλαδή να το "συζητήσουν" μεταξύ τους και να συνεχίσει να κάνει παρέα

ή (και αυτό του το λέτε σαν εναλλακτική)

μπορεί να ψάξει να βρεί έναν άλλο φίλο, κάποιον που να μην του το λέει αυτό όταν θυμώνει αν αυτός ο φίλος του του το λέει συχνά.

Αλλά καλό είναι αυτό να γίνει μετά απο την όποια προσπάθεια του Δημήτρη, να εξηγήσει στον φίλο του ότι τον στεναχώρησε.

η όλη διαδικασία θα ήταν καλό να γίνει με παρόν κάποιον ενήλικα για να καθοδηγήσει την συζήτηση πχ να είσαι εσύ μπροστά όταν βρεθούν οι δυό τους να το συζητήσουν.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.