Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ανεπτυγμενο παιδακι?

Recommended Posts

Το εχω γραψει και αλλου, απλα δεν ηταν το σωστο topic για την απορια μου.

Μολις γυρισα απο τον παιδιατρο ο οποιος ζυγισε την Ηλεκτρα και ηταν 14800 με υψος 90 ποντους. Την προηγουμενη φορα μου ειπε να προσεξω τα κιλα της γιατι ειναι αρκετα για την ηλικια της. Τωρα δεν μου ανεφερε τιποτα. Μου αναφερει συνεχεια οτι ειναι ενα πολυ ανεπτυγμενο παιδακι(με λιγο παραπανω βαρος). Αν το συγκρινω με τις καμπυλες που εχει στο βιβλιαριο ειναι πληρη απογοητευση, ξεφευγουμε πολυ.

Πειτε μου και εσεις που εχετε στην ιδια ηλικια παιδια ποσο ειναι εσας?

Ειναι τοσο τραγικα τα κιλα της?

Εγω δεν βλεπω κατι ακραιο, ειναι ενα κοριτσακι με πιασιματα.

Ευχαριστω.

Διαφημίσεις

Αγαπητη μου fivi,

μην αγχωνεσαι για τα κιλα της κορης σου.Δεν νομιζω οτι τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα οσο τα λες. Αν κρινω και απο την φωτογραφια αλλα και απο τα κιλα που γραφεις την βρισκω πολυ καλη. Τα κιλα σε καθε παιδι ειναι σχετικα, σε καποια φαινονται και σε καποια οχι. Οπως και σε μας καποιοι τρωνε λιγο και παχαινουν και καποιοι δεν σταματουν και ειναι κοκαλο.

Να ειναι καλα τα παιδακια μας στην υγεια τους, να μεγαλωνουν σωστα και με αγαπη. Οσο για τα κιλα εχει χρονια μπροστα της για να αγχωνεται. Ασε που τα λιγα πιασιματα τρελαινουν τα αγορια!!!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol:

698927w3uri2g9kq.gif + 698925jp6q6xl5uz.gif

Και τα δύο μου παιδιά είναι ανεπτυγμένα..... φαίνονται πολύ παραπάνω από την ηλικία τους....

Με αποκορύφωμα την κόρη μου που μέχρι να περπατήσει ήταν μια ΦΟΥΣΚΑ!!!!

Τώρα είναι 3 1/2 χρονών.... είναι πολύ ψηλή αλλά τα κιλά της είναι μια χαρά... προς το αδύνατο θα έλεγα....

Μια ζωή στις καμπύλες είμασταν στα ανώτατα όρια.... αλλά είναι και κληρονομικό ξέρεις....

Επίσης η ανάπτυξη του κάθε παιδιού εξαρτάται και από το πόσο γεννήθηκε.... ένα παιδάκι που όταν γενήθηκε ήταν ήδη στα επάνω όρια... μην περιμένεις μεγαλώνοντας να είναι στα κάτω όρια.... και φυσικά αυτό είναι φυσιολογικό....

Εγώ δεν αγχώθηκα και δεν αγχώνομαι.... και φυσικά ουδέποτε έκανα δίαιτα στα παιδιά μου...

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Και ο δικός μου είναι πάρα πολύ πάνω απο τα όρια στην καμπύλη του βιβλιαρίου. Ενώ είναι 4 και εννέα μηνών έχει ύψος 1,23 και 26 κιλά (δεν είναι καθολου παχύς το αντίθετο μάλιστα) και νούμερο παπούτσι 32 με 33 (που θεωρήτε προεφηβικό)!!!

Ύψος για παιδί, με βάση το βιβλιάριο τουλάχιστον για 7 ετών!!! και σίγουρα οι δικές μας αναλογίες των γονέων δηλ δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο!!!

Δεν είναι όμως το μόνο παιδάκι που έχω συναντήσει με αυτές τις αναλογίες!!!

Ειναι φυσιολογικό γιατί τα παιδάκια έχουν άλλη ανάπτυξη πλέον απότι είχαν πριν 20 και 30 χρόνια. Οπως μου εξήγησε και ο παιδίατρος έχουν αλλάξει οι κλίμακες από τότε αλλά στα βιβλιάρια δεν τις έχουν προσαμόσει ανάλογα ακομα. Το ίδιο μπλέ βιβλιάριο υγείας του παιδιού είχε και ο αδελφός μου που είναι γεννημένος το 1975!!!

Τα παιδιά τείνουν να είναι πλεον πιο ψηλά και ανεπτυγμένα απότι οι γονείς τους. (καλύτερη διατροφή με πιο πολλες ορμόνες :shock: κλπ...)

Και ο δικός μου είναι πάρα πολύ πάνω απο τα όρια στην καμπύλη του βιβλιαρίου. Ενώ είναι 4 και εννέα μηνών έχει ύψος 1,23 και 26 κιλά (δεν είναι καθολου παχύς το αντίθετο μάλιστα) και νούμερο παπούτσι 32 με 33 (που θεωρήτε προεφηβικό)!!!

Ύψος για παιδί, με βάση το βιβλιάριο τουλάχιστον για 7 ετών!!! και σίγουρα οι δικές μας αναλογίες των γονέων δηλ δεν δικαιολογούν κάτι τέτοιο!!!

Δεν είναι όμως το μόνο παιδάκι που έχω συναντήσει με αυτές τις αναλογίες!!!

Ειναι φυσιολογικό γιατί τα παιδάκια έχουν άλλη ανάπτυξη πλέον απότι είχαν πριν 20 και 30 χρόνια. Οπως μου εξήγησε και ο παιδίατρος έχουν αλλάξει οι κλίμακες από τότε αλλά στα βιβλιάρια δεν τις έχουν προσαμόσει ανάλογα ακομα. Το ίδιο μπλέ βιβλιάριο υγείας του παιδιού είχε και ο αδελφός μου που είναι γεννημένος το 1975!!!

Τα παιδιά τείνουν να είναι πλεον πιο ψηλά και ανεπτυγμένα απότι οι γονείς τους. (καλύτερη διατροφή με πιο πολλες ορμόνες :shock: κλπ...)

Ούφ !!! παρηγορήθηκα γιατί κι ο Θανασάκης μου μία από τα ίδια. 4 ετών και 8 μηνών, ύψος 1,24 και βάρος 32 κιλά (είμαστε λίγο ζουμπουρλούδικοι!!!) κι όλοι φυσικά νομίζουν ότι είναι παιδάκι 7 - 8 ετών.

Αλλά καλέ ζωή να χουν άς είναι και λίγο ανεπτυγμένα δεν πειράζει γερά να είναι και να μήν αρρωσταίνουν γίνεται ;

cRGo.jpg.png

Διαφημίσεις

Ειναι φυσιολογικό γιατί τα παιδάκια έχουν άλλη ανάπτυξη πλέον απότι είχαν πριν 20 και 30 χρόνια. Οπως μου εξήγησε και ο παιδίατρος έχουν αλλάξει οι κλίμακες από τότε αλλά στα βιβλιάρια δεν τις έχουν προσαμόσει ανάλογα ακομα.

Συμφωνώ απόλυτα με την Άντζελα.Είναι δυνατόν σχεδόν όλα τα παιδάκια να είναι εκτός καμπυλών;;; Και ο δικός μου στο ύψος είναι εκτός στο βάρος ακόμα εντός αλλά όχι για πολύ μάλλον.Και το ίδιο συμβαίνει σε πολλά παιδάκια που ξέρω.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Μια χαρα ειναι το κοριτσακι σου αν τρωει σωστα και υγιεινα δεν εχει προβλημα.

Εμενα ο 6μηνος γιος μου ειναι ηδη στα ανωτατα ορια των καμπυλων και φοραει παπαουτσακι νο 21 παρακαλω!!!!

Ειναι ομως πολυ ψηλος (τα φορμακια μας ειναι για 9-12 μηνων) και λεπτος!

φιβι η δικια μου πουναι τωρα 2χρ και 2 μηνων ειναι 13400 κιλ.και 93εκ.υψος αλλα νομιζω οτι καθε παιδι εχει τους δικους του ρυθμους,απλα ελαττωσε τα γλυκα αν τρωει και τα τσιπς...και θαναι ολα οκ :D

5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Άσχετο: Xanp, μπορώ να τσιμπίσω λιγάκι από το μπουτάκι του μικρού σου;;;; (τα μπουτάκια είναι η αδυναμία μου...)

:lol::lol::lol:

Τέλειος είναι, να σου ζήσει!

Να τσιμπήσεις βέβαια είναι τόσο απάλα και τρυφερά..... Ευχαριστούμε και εσύ να χαιρεσαι τον δικό σου.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Διαφημίσεις

Άσχετο: Xanp, μπορώ να τσιμπίσω λιγάκι από το μπουτάκι του μικρού σου;;;; (τα μπουτάκια είναι η αδυναμία μου...)

:lol::lol::lol:

Τέλειος είναι, να σου ζήσει!

Να τσιμπήσεις βέβαια είναι τόσο απάλα και τρυφερά..... Ευχαριστούμε και εσύ να χαιρεσαι τον δικό σου.

:D

Κι εμενα η κορη μου ειναι στα ιδια περιπου.Ειναι 19 μιση μηνων, 13900 και 88 ποντους.Αλλα ο παιδιατρος ποτε δεν μας ειπε να την προσεχουμε γιατι η αναλογια υψους-βαρους ειναι φυσιολογικη αν κρινουμε και απο τον μπαμπα της που ειναι 1,90!