Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

καλησπέρα.

έχω ένα αγόρι 3μιση και ένα κοριτσάκι 1μιση χρονών. το πρόβλημά μου είναι ότι όταν αλλάζω, κάνω μπάνιο κλπ το γιο μου, η μικρή δείχνει φοβερό ενδιαφέρον για το πουλάκι του. δηλαδή της κάνει εντύπωση (προφανώς) που είναι διαφορετικό από το δικό της και θέλει να το επεξεργαστεί. έχω δοκιμάσει να την βάλω σε άλλο δωμάτιο, να την απομακρύνω, να την μαλώσω κλπ αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. όταν είχα πρωτοφέρει τη μικρή στο σπίτι είχε και ο μεγάλος την ανάλογη απορία αλλά του εξήγησα, κατάλαβε και τελείωσε το θέμα εκεί. το πρόβλημά μου λοιπόν είναι ότι δεν ξέρω πως να το χειριστώ. να την μαλώσω πιο έντονα? έχει κανείς ανάλογη εμπειρία?

ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Να χαίρεσαι τα παιδάκια σου καταρχήν.

Κατα δευτερον ειδικός δεν είμαι και δεν εχω αναλογη εμπειρία αλλα να σου πω εγώ τι κανω με την κόρη μου που δείχνει το αντίστοιχο ενδιαφέρον όταν βλέπει εμενα ή τον πατερα της γυμνούς.

Την Αφήνω να ικανοποιήσει την περιεργεια της (ως ενα βαθμό βεβαια) .

Βλεπω 'οτι οσο περνάει ο καιρός της είναι τελείως αδιάφορο αν φοραμε ρούχα ή οχι.

Γενικά αυτή τη μέθοδο την εφαρμόζω για οτιδήποτε της κινεί την περιέργεια ώστε να μπορώ να μην της αφησω απωθημένα που πιστευω ότι αργα ή γρήγορα θα το ψαξει παλι το θεμα.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να βαζεις τις φωνες στην μικρή γιατί είναι και πολύ μικρή ακόμα.

Ισως να προσπαθούσες με περισσότερη υπομονή να της εξηγήσεις και πανω απο ολα να εξηγήσεις και στο γιο σου ότι αυτό που κανει η αδερφή του ειναι γαιτι ειναι μικρη δεν ξερει κτλ κτλ για να αποφύγεις και τη σύγχυση από μερους του.

dhtZp3.png

καλησπέρα SOULA33. η αλήθεια είναι ότι μια φορά την άφησα για να της φύγει όπως λες κι εσύ η περιέργεια. το θέμα ήταν ότι χασκογελούσε ο μεγάλος σα να του καθάριζαν αυγά..........

deko μου κάνει εντύπωση γιατί ο μεγάλος σου έχει σχεδόν ίδια ηλικία με τον δικό μου χασκογελούσε..Γιατί έχει "πονηρευτεί" ?

επίσης γενικώς και εγώ το σύστημα της soulas εφαρμόζω, τον αφήνω να ικανοποιήσει όλες τις περιέργιες του...

και οτιδήποτε σχετικό ρωτάει του απαντάω με φυσικότητα και όσο πιο απλά μπορώ.

rQGhp3.png

Deko,

Δηλώνω ότι κρατώ τις επιφυλάξεις μου για το θέμα αυτό.

Εν πάση περιπτώση ελπίζω να πέσω έξω....

Λοιπόν,

Δεν καταλαβαίνω γιατί όλο αυτό το θεωρείς πρόβλημα.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν αντίστοιχες αντιδράσεις.

Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μαλώσεις κάποιον????

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

Διαφημίσεις

Μαλώνοντάς την μάλλον της κινείς την περιέργεια ακόμα περισσότερο.

Το απαγορευμένο μας ελκύει όλους.

Προσπάθησε με τη μεγαλύτερη φυσικότητα να της εξηγήσεις ότι τα αγοράκια είναι έτσι και τα κοριτσάκια αλλιώς.

Κατά τη γνώμη μου όμως κάτι που κάνει τον αδερφό της να χασκογελάει ή να ενοχλείται δεν θα πρέπει να επιτρέπεται. Όχι γιατί είναι 'ταμπού' αλλά γιατί προκαλεί ενόχληση, όπως αντιστοιχα το τράβηγμα των μαλλιών ή το δάγκωμα. Άρα η αντίδραση σου πρέπει να είναι ανάλογη.

KbCJp2.pngEYukp3.png

DALIA δεν εννοώ ότι γελούσε πονηρά, απλά του άρεσε, τον γαργαλούσε κλπ

baduz το θέμα μου δεν έιναι ποσο να μαλώσω τη μικρή αλλά πως να τους φερθώ. ο μεγάλος έχει καταλάβει ότι δεν θέλω να ασχολείται μ'αυτό η μικρή και απλά το διασκεδάζει. απο τη μια λέω ότι πρέπει να την αφήσω για να της λυθεί η απορία αλλά από την άλλη λέω μήπως δεν "πρέπει"? κι αν "δεν πρέπει" πως τους περνάς τα σωστά μηνύματα? κι αν όντως την αφήσω και παραδειγματιστεί ο μεγάλος και θέλει κι αυτός να κάνει κάτι ανάλογο σε κάποιο κορίτσι στις κούνιες (λέμε τώρα). τι κάνω τότε? πως του λέω όχι δεν είναι σωστό?

deko οκ.

απλά μου κάνει εντύπωση η ηλικία της μικρής και ότι είναι πολύ μικρή για να έχει τέτοιου είδους απορίες...anyway

δες λίγο εδώ...

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20196&highlight=%C3%D5%CC%CD%C9%C1+%D3%C5%CE%CF%D5%C1%CB%C9%CA%CF%D4%C7%D4%C1

rQGhp3.png

baduz το θέμα μου δεν έιναι ποσο να μαλώσω τη μικρή αλλά πως να τους φερθώ. ο μεγάλος έχει καταλάβει ότι δεν θέλω να ασχολείται μ'αυτό η μικρή και απλά το διασκεδάζει. απο τη μια λέω ότι πρέπει να την αφήσω για να της λυθεί η απορία αλλά από την άλλη λέω μήπως δεν "πρέπει"? κι αν "δεν πρέπει" πως τους περνάς τα σωστά μηνύματα? κι αν όντως την αφήσω και παραδειγματιστεί ο μεγάλος και θέλει κι αυτός να κάνει κάτι ανάλογο σε κάποιο κορίτσι στις κούνιες (λέμε τώρα). τι κάνω τότε? πως του λέω όχι δεν είναι σωστό?

Επειδή η μικρή μου (2 ετών και κάτι) και ο ανηψιός μου (2 ετών) μεγαλώνουν μαζί, έχουμε πει τα εξής:

Η Μπουμπού έχει Παπάκι και

Ο Μπουμπούκος έχει Πουλάκι

Το ένα το έχουν τα κοριτσάκια

Το άλλο το έχουν τα αγοράκια

Το ένα το έχει και ο μπαμπάς

Το άλλο το έχει και η μαμά

Μέχρι στιγμής αυτά έχουμε κάνει!!

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

cHmop2.png

ο νεαρός μου δέιχνει να χει καταλάβει τη διαφορετικότητα των φύλων. εμείς λέμε ότι οι άντρες - αγόρια έχουν μεγάλο πουλάκι και τα κορίτσια - γυναικες έχουν μικρό. όπως και με το στήθος. απλά το άτιμο το κοριτσάκι μου είναι ΤΟΟΟΟΟΣΟ επίμονο πλάσμα που αμα της μπει κάτι στο μάτι.... θα διαβάσω και το θέμα που γράφει η DALIA (σ'ευχαριστώ πολύ). είναι και ότι ο γιος ζηλεύει τη μικρή μου και μιμείται πολλά απ'αυτην. γι αυτό λέω ότι δεν ξέρω πως να τους φερθώ. γιατί βλέπω ότι όλα επηρεάζουν (έμμεσα βέβαια) το γιο μου.

Διαφημίσεις

Ακριβως το ιδιο θεμα ηθελα να ανοιξω και εγω και τα παιδια μας εχουν σχεδον την ιδια διαφορα!

Ας υπηρχε και καποιος ειδικος να μας πει, γιατι και μενα το ενστικτο μου μου λεει να μην της πω "μη" ή κατι τετοιο για να της φυγει η περιεργεια.......ελα που δεν της φευγει!!!!!

Οι παππουδες μας προσφυγες, οι γονεις μας μεταναστες και εμεις......ρατσιστες!!!

Βοηθήστε στη διατήρηση της λειτουργικότητας του forum κάνοντας χρήση της αναζήτησης & αναφοράς.  Αν παρατηρήσετε κάποια δημοσίευση που θεωρείτε περίεργη επιθετική ή ενάντια στους κανόνες κάντε αναφορά δημοσίευσης  Οδηγίες για το πως γίνεται η αναφορά δείτε εδώ   Ευχαριστούμε

Ακολουθήστε μας και στο Instagram:

follow_insta.png.f136a60ab3d6a108659752cf6fcc0a5a.pngfollow_cafe.jpg.0bc77dbbb8cab70c6c8919c95cac08b8.jpg