Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Τιμωρια?

Fivi

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Αυτό με το καρεκλάκι του φαγητού είναι μεγάλη ιστορία! και μένα είχε αρχίσει να σηκώνεται οπότε για ένα διάστημα το κόψαμε εντελώς. Επειδή όμως κι εγώ δεν ήθελα να γυρνάμε στο σπίτι με το φαγητό την έβαζα σε μια καρέκλα της κουζίνας και της έλεγα συνέχεια "πωπω η Ναταλία τρώει στην καρέκλα σα μεγάλη κοπέλα, όπως η μαμά και ο μπαμπάς!! Βλέπεις τη μαμά και το μπαμπά να στέκονται όρθιοι στην καρέκλα? Μόνο καθιστοί τρώμε!" Ε λοιπόν έπιασε! :):)

Τώρα τελευταία επανήλθαμε στο καρεκλάκι κι όταν πάει να σηκωθεί προσπαθώ να της δώσω κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνει π.χ. ένα κουτάλι να με ταϊζει κι αυτή. Κι όταν το βαρεθεί κι αυτό της λέω "αν θέλεις να φας κι άλλο θα κάτσεις κάτω αλλιώς θα βγεις από το καρεκλάκι και θα πετάξουμε το φαί". Αν πάω να τη βγάλω και πεινάει κι άλλο το πιάνει το μήνυμα και ξανακάθεται :wink: Υπομονή και φαντασία θέλει :)

6qjVp3.png

zebelia οταν λες μονιμη πορτα, τι εννοεις?

Υπαρχει κατι συγκεκριμενο, το βιδωνεις στο τζακι?

Πως ειναι αυτο που εχεις δει, γιατι δεν μπορω να φανταστω κατι τετοιο!

Αυτό με το καρεκλάκι του φαγητού είναι μεγάλη ιστορία! και μένα είχε αρχίσει να σηκώνεται οπότε για ένα διάστημα το κόψαμε εντελώς. Επειδή όμως κι εγώ δεν ήθελα να γυρνάμε στο σπίτι με το φαγητό την έβαζα σε μια καρέκλα της κουζίνας και της έλεγα συνέχεια "πωπω η Ναταλία τρώει στην καρέκλα σα μεγάλη κοπέλα, όπως η μαμά και ο μπαμπάς!! Βλέπεις τη μαμά και το μπαμπά να στέκονται όρθιοι στην καρέκλα? Μόνο καθιστοί τρώμε!" Ε λοιπόν έπιασε! :):)

Τώρα τελευταία επανήλθαμε στο καρεκλάκι κι όταν πάει να σηκωθεί προσπαθώ να της δώσω κάτι πιο ενδιαφέρον να κάνει π.χ. ένα κουτάλι να με ταϊζει κι αυτή. Κι όταν το βαρεθεί κι αυτό της λέω "αν θέλεις να φας κι άλλο θα κάτσεις κάτω αλλιώς θα βγεις από το καρεκλάκι και θα πετάξουμε το φαί". Αν πάω να τη βγάλω και πεινάει κι άλλο το πιάνει το μήνυμα και ξανακάθεται :wink: Υπομονή και φαντασία θέλει :)

Angelina μου εν μέρει τα έχω δοκιμάσει τα παραπάνω... καταρχήν το επιχείρημα πως η μαμά και ο μπαμπάς δεν σηκώνονται όρθιοι στην καρέκλα τους δε δείχνει να το καταλαβαίνει ακόμα (του το έχω πει δηλαδή αλλά τίποτα!). Όσον αφορά την "απειλή" με το φαγητό πως θα το πετάξουμε αν δεν καθήσει καλά δεν πιάνει γιατί όσο πεινάει δε μου κάνει ταρζανιές (δε σηκώνεται όρθιος) και όταν έχει αρχίσει να τις κάνει δεν πεινάει αρκετά πια για να "πιάσει" η "απειλή"..

Παρεπιπτόντως Fivi, πολύ γέλασα με την ιστορία με το τζάκι (πέραν της επικινδυνότητας, είναι αστείο μη μου πεις!!!!)... :lol:

Καλά, πού πάνε και τα σκαρφίζονται όλα και τα κάνουν μπορείτε να μου πείτε;;;;

zebelia οταν λες μονιμη πορτα, τι εννοεις?

Υπαρχει κατι συγκεκριμενο, το βιδωνεις στο τζακι?

Πως ειναι αυτο που εχεις δει, γιατι δεν μπορω να φανταστω κατι τετοιο!

Ειναι απο σιδερο και γυαλι χοντρο , πρεπει να στην φτιαξει καποιος και εφαρμοζει βιδωτα στο τζακι , και οταν θες να το αναψεις ανοιγεις τη πορτουλα.καλιτερα να ρωτησεις εκει που πουλανε ειδη τζακιου, η τζακια.Το εχω δει παντως και πολλα χρονια πριν.

KeDzp2.png

CBqup3.png

Διαφημίσεις

Στο καρεκλακι καθισε απο 7 εως 9 μηνων... μετ σηκωτοταν ορθιος,, Το εχα σαν κρεμαστρα στο σαλονι μεχρι πριν τις γιορτες οποτε και το μαζεψα... τωρα τρωει σε αυτο http://www.cosycorner.gr/products/details.php?lang=gr&id=686 . Τον βαζουμε εκει και καθεται μια χαρα μεχρι να χορτασει.. μετα προσπαθει να φυγει.. Το παιρνουμε μαζι και οπου παμε και καθεται μαζι μας σας κυριος...

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Zebelia ευχαριστω θα το ψαξω για το τζακι!

Κοριτσια βοηθεια.............!!!

Δεν μας ακουει καθολου! Μαρια το εκανα αυτο που μου ειπες να εκτονωνεται στο κρεβατι αλλα συνεχιζει και ανεβαινει στον καναπε συνεχεια.

Της εξηγουμε γιατι δεν πρεπει να ανεβαινει μας λεει ναι-ναι, και οταν την αφηνουμε μονη της παει ανεβαινει και μας λεει πανω-πανω!

Την μαλωνουμε, της μιλαμε ομορφα, την παιρνουμε απο εκει, προσπαθουμε να την απασχολησουμε με κατι αλλο, τιποτα! με το που απομακρυνομαστε απο τον καναπε μας κοιταει μεσα στα ματια με υφακι και ανεβαινει!

Το κανουμε αυτο πολλες φορες, αφου δεν σταματαει, και στο τελος βαζει και τα κλαματα και κλαιει για μιση ωρα!!! και ζηταει αγκαλια!

Τι να κανουμε???

Προχθες την προλαβε ο αντρας μου στον αερα!

δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα εκτός απο τα βασικά.

απλώς, να είσαστε εκεί. πάντα επίβλεψη.

κοίτα βασικά δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφυγεις εντελώς.

ένα κόλπο - που πιάνει το ίδιο καλά και σε μεγαλύτερα παιδιά - με το που θα ανεβαίνει, δεν θα την κοιτάτε με έκφραση αλλά ανέκφραστα, όπως επίσης μπορείτε και να μην την κοιτάτε σταμάτια αλλά στο αυτί πχ ( έτσι δεν παίρνει "προσοχή" - είναι εξαιρετικό κόλπο με το οποίο δείχνεις "αδιαφορία" χωρις να παραμελείς το παιδί )

φαντάσου το σαν να είναι κάποιος δίπλα σου και ακριβώς εκεί που είναι έχει πέσει κάτι κάτω.

πας και το μαζευεις ακριβώς δίπλα του, δεν κοιτάς αυτόν αλλά το αντικείμενο που υπάρχει εκεί.

έτσι, μπορείτε να κάνετε αυτό το κόλπο με κάποιο μαξιλάρι. ή παιχνίδι.

πχ την κατεβάζετε απο τον καναπέ και ταυτόχρονα παίρνετε ένα μαξιλάρι πχ και το πάτε μαζί στο κρεβάτι ή και στο πάτωμα. είσαστε πολύ χαλαροί καθώς το κάνετε αυτό.

η ουσία είναι να μην περάσει το μύνημα ότι ο καναπές είναι κάτι απαγορευμένο.

αλλά να περάσει το μύνημα - α με κατεβάζουν για να κάνουμε κάτι άλλο καλύτερο. μάλλον ο καναπές είναι βαρετός.

την κατεβάζετε επειδή θέλετε να κάνετε μαζί κάτι άλλο.

σε αυτή την ηλικία δεν καταλαβαίνουν ακόμα (κατανοούν) την έννοια αλλά και την αιτία του όχι.

το όχι σε αυτές τις ηλικίες είναι σαν ένα μεγάλο ΝΑΑΙΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ !!!

πάντως να ξέρετε αν αφήσει αυτή την συνήθεια είμαι σίγουρη ότι θα βρεί κάποια άλλη να σας εκπλήσει...(απαγορευμένη) 100%

οπότε θα έλεγα απλώς να μείνετε σε αυτό το κανόνα.

πάντα κάποιος απο πάνω να την βλέπει.

ο καναπές είναι το λιγότερο πιστεύω που μπορεί να κάνει απαγορευμένο - ..

να ξέρετε ότι όσο οι γονείς απαγορεύουν τα παιδιά αρέσκονται στο να βλέπουν την έκφραση τους αρχικά που απαγορεύει - είναι μια νέα έκφραση την οποία "μαθαίνουν" και προφανώς επειδή στην αρχή και ο γονιός δεν είναι αυστηρός ή "αδιάφορος", δεν συνδυάζουν με κάτι κακό, αλλά ίσα ίσα με κάτι αστείο και χαρούμενο.

μια αντιπροπαγάνδα - πηγαίντε στο κρεβάτι και λέτε της όχι όχι μην ανέβεις εκεί (για πλάκα).. ενώ στον καναπέ να της λέτε ανέβα στον καναπέ.

πολλοί το κάνουν - δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ ναγίνεται σταθερά,

γιατί είναι ένας χειρισμός του παιδιού -

είναι καλό για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα μόνο.

αλλά όμως, είναι κάτι που θα σας κάνει να δείτε πως λειτουργούν τα παιδιά, πόσο κάθε αντίδρασή τους, εξαρτάται πλήρως απο αυτό που θα πουν οι ενήλικες γύρω τους :shock::shock::lol::lol:

δοκιμάστε το, για να δείτε απλώς αν έχει διαφορά στο τι κάνει. γράψτε αν ειδατε διαφορά.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ... 

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Σημερα και ο Χαρουλης μπηκε τιμωρια καιμαλιστα στις 6.30 το πρωι..

Ξυπνησε μου εδειχνε την κουζινα και ελεγε μαμ... του φτιαχνω γαλα ,εννοειτε οτι δεν το πινει και γυρναει την μουρη του αλλου.. Το βαζω σε ποτηρακι και του βαζω μεσα μπισκοτα (που το τρωει ετσι εστω μερικες κουταλιες) και με το πουτο παω κοντα του του δινει μια και το πεταει στο χαλι... Τα παιρνω στο κρανιο, δεν το κανω θεμα, σηκωνω το χαλι, τοπεταω στη μπανιερα, αλλαζω τον μικρο, αλλαζω και μενα (ολοι χαλια γιναμε) και του δινω ψωμακι... το πεταει.. του φτιαχνω τοστ.. το ταιζε στο ψευτικο σκυλακι και μετα το πεταξε στο χαλι του σαλονιου καιτο πατησε..

Εν τω μεταξυ να ερχεται και να μου λεει "μαμ..μαμ.." του φτιαχνω κρεμα.. τρωει δυο κουταλιες, και οπως την κραταω ερχεται μου γελαει και δινει μια με το χερι του και την πεταει κατω στο χαλι και γελουσε....

Αρχισα λοιπον τις τσιριδες, τον εχωσα στο καροτσι και τον αφησα να βλέπει τον Αυτια... τελικα ξανακοιμηθηκε μετα απο κανα μισαωρο αφου κλαψουρισε..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

και με το που το παω κοντα του του δινει μια και το πεταει στο χαλι...

Εμείς είμαστε μόλις 10 μήνων και έχουμε τέτοιες αντιδράσεις. Σας ακολουθούμε. Χάραξε τον δρόμο λοιπόν dora και έρχομαι απο πίσω σου...

dev277pr___.png

Βλέπω πως τελικά δεν είμαι η μόνη που νευριάζω με τις αταξίες της μικρής μου..... Ένιωθα πολύ άσχημα γιατί πολλές φορές που με βλέπει ο άντρας μουτρωμένη με το παιδί μου κάνει παρατήρηση "Καλά νευριάζεις με το μωρό!!!" και ντρέπομαι φοβερά για τα άσχημα αισθήματα απέναντι στο παιδί μου, το οποίο είναι ακόμα πολύ μικρό....

Τελικά όμως είναι μάλλον φυσιολογικό....

Dora μπράβο για την υπομονή σου να του κάνεις όλα αυτά τα φαγητά..... Εγώ το πολύ μέχρι 2 επιλογές της δίνω.... Είμαι πολύ αυστηρή άραγε; Θεωρώ ότι αν δε θέλει κάτι από αυτά θέλει κάτι άλλο να κάνει και δεν ξέρει πως να μου το πει ή απλά δεν ξέρει τι θέλει εκείνη την ώρα και απλά γκρινιάζει ελπίζοντας ότι θα της βρω εγώ ενδιαφέροντα..... :?

\ sL7ap2.png

Δεν το κανω παντα Λια μου και γενικα δεν ειμαι ουτε πιεστικη με το φαγητο ουτε τον κυνηγαω για να φαει.. αμα θελει τρωει.. Απλα εδω και λιγες μερες δεν τρωει τιποτα και το βλεπω οτι το παιδι πειναει γιατι λεει μαμ μαμ ολη την ωρα... Και ειναι και αρρωστος και παιρνει και ενα καρο φαρμακα...

Δεν μπορω να το αφηνω νηστικο

παντως μην αισθανεσαι ασχημα.. ολες οι μαμαδες τα παιρνουν καποια στιγμη με τα μωρουλια.. δυσυχως ετσι ειναι.. θεωρητικα μπορουν να ειπωθουν χιλιαδες πραγματα για το τι και το πως.. αλλα πρακτικα οταν εισαι ολη μερα με ενα μωρο τα νευρα σου γινονται τσαταλια και συ ανθρωπος εισαι και πρεπει να ξεσπασεις...

Εγω συνηθως ξεσπαω στον αντρα μου :cry: αλλα οταν λειπει τα ακουει ο αμεσα ενδιαφερομενος.. :P

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Διαφημίσεις

Σημερα και ο Χαρουλης μπηκε τιμωρια καιμαλιστα στις 6.30 το πρωι..

Ξυπνησε μου εδειχνε την κουζινα και ελεγε μαμ... του φτιαχνω γαλα ,εννοειτε οτι δεν το πινει και γυρναει την μουρη του αλλου.. Το βαζω σε ποτηρακι και του βαζω μεσα μπισκοτα (που το τρωει ετσι εστω μερικες κουταλιες) και με το πουτο παω κοντα του του δινει μια και το πεταει στο χαλι... Τα παιρνω στο κρανιο, δεν το κανω θεμα, σηκωνω το χαλι, τοπεταω στη μπανιερα, αλλαζω τον μικρο, αλλαζω και μενα (ολοι χαλια γιναμε) και του δινω ψωμακι... το πεταει.. του φτιαχνω τοστ.. το ταιζε στο ψευτικο σκυλακι και μετα το πεταξε στο χαλι του σαλονιου καιτο πατησε..

Εν τω μεταξυ να ερχεται και να μου λεει "μαμ..μαμ.." του φτιαχνω κρεμα.. τρωει δυο κουταλιες, και οπως την κραταω ερχεται μου γελαει και δινει μια με το χερι του και την πεταει κατω στο χαλι και γελουσε....

Αρχισα λοιπον τις τσιριδες, τον εχωσα στο καροτσι και τον αφησα να βλέπει τον Αυτια... τελικα ξανακοιμηθηκε μετα απο κανα μισαωρο αφου κλαψουρισε..

Δώρα μου, τώρα είδα το ποστ σου.... κατανοώ την αντίδρασή σου αλλά δε μπορώ να κρατηθώ και θα σου πω πως:

ΕΣΚΑΣΑ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕΣ.... ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΤΙΑ! ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!! :lol::lol::lol:

Αυτή τη στιγμή είμαι στο γραφείο και κυριολεκτικά κλαίω από τα γέλια... Ελπίζω να μην με παρεξηγήσεις, αναγνωρίζω και τη σοβαρότητα του πράγματος και τα νεύρα σου, αλλά δε μπόρεσα να κρατηθώ κιόλας...

Να' σαι καλά! Το χρειαζόμουνα!

Θενκς!!!!!!!!!!!! :D

• 5 χρόνια μετά...
δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα εκτός απο τα βασικά.

απλώς, να είσαστε εκεί. πάντα επίβλεψη.

κοίτα βασικά δεν είναι κάτι που μπορείς να αποφυγεις εντελώς.

ένα κόλπο - που πιάνει το ίδιο καλά και σε μεγαλύτερα παιδιά - με το που θα ανεβαίνει, δεν θα την κοιτάτε με έκφραση αλλά ανέκφραστα, όπως επίσης μπορείτε και να μην την κοιτάτε σταμάτια αλλά στο αυτί πχ ( έτσι δεν παίρνει "προσοχή" - είναι εξαιρετικό κόλπο με το οποίο δείχνεις "αδιαφορία" χωρις να παραμελείς το παιδί )

φαντάσου το σαν να είναι κάποιος δίπλα σου και ακριβώς εκεί που είναι έχει πέσει κάτι κάτω.

πας και το μαζευεις ακριβώς δίπλα του, δεν κοιτάς αυτόν αλλά το αντικείμενο που υπάρχει εκεί.

έτσι, μπορείτε να κάνετε αυτό το κόλπο με κάποιο μαξιλάρι. ή παιχνίδι.

πχ την κατεβάζετε απο τον καναπέ και ταυτόχρονα παίρνετε ένα μαξιλάρι πχ και το πάτε μαζί στο κρεβάτι ή και στο πάτωμα. είσαστε πολύ χαλαροί καθώς το κάνετε αυτό.

η ουσία είναι να μην περάσει το μύνημα ότι ο καναπές είναι κάτι απαγορευμένο.

αλλά να περάσει το μύνημα - α με κατεβάζουν για να κάνουμε κάτι άλλο καλύτερο. μάλλον ο καναπές είναι βαρετός.

την κατεβάζετε επειδή θέλετε να κάνετε μαζί κάτι άλλο.

σε αυτή την ηλικία δεν καταλαβαίνουν ακόμα (κατανοούν) την έννοια αλλά και την αιτία του όχι.

το όχι σε αυτές τις ηλικίες είναι σαν ένα μεγάλο ΝΑΑΙΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ !!!

πάντως να ξέρετε αν αφήσει αυτή την συνήθεια είμαι σίγουρη ότι θα βρεί κάποια άλλη να σας εκπλήσει...(απαγορευμένη) 100%

οπότε θα έλεγα απλώς να μείνετε σε αυτό το κανόνα.

πάντα κάποιος απο πάνω να την βλέπει.

ο καναπές είναι το λιγότερο πιστεύω που μπορεί να κάνει απαγορευμένο - ..

να ξέρετε ότι όσο οι γονείς απαγορεύουν τα παιδιά αρέσκονται στο να βλέπουν την έκφραση τους αρχικά που απαγορεύει - είναι μια νέα έκφραση την οποία "μαθαίνουν" και προφανώς επειδή στην αρχή και ο γονιός δεν είναι αυστηρός ή "αδιάφορος", δεν συνδυάζουν με κάτι κακό, αλλά ίσα ίσα με κάτι αστείο και χαρούμενο.

μια αντιπροπαγάνδα - πηγαίντε στο κρεβάτι και λέτε της όχι όχι μην ανέβεις εκεί (για πλάκα).. ενώ στον καναπέ να της λέτε ανέβα στον καναπέ.

πολλοί το κάνουν - δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ ναγίνεται σταθερά,

γιατί είναι ένας χειρισμός του παιδιού -

είναι καλό για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα μόνο.

αλλά όμως, είναι κάτι που θα σας κάνει να δείτε πως λειτουργούν τα παιδιά, πόσο κάθε αντίδρασή τους, εξαρτάται πλήρως απο αυτό που θα πουν οι ενήλικες γύρω τους :shock::shock::lol::lol:

δοκιμάστε το, για να δείτε απλώς αν έχει διαφορά στο τι κάνει. γράψτε αν ειδατε διαφορά.

ενδιαφέρον αλλά παλιό μήνυμα, αν γνωρίζει κάποιος για τί ηλικίες περίπου μιλάμε? Ευχαριστώ!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...