Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΙΚΡΟΧΟΛΟΙ!

linav

Recommended Posts

Σας έτυχε ποτέ να ακούσετε σχόλια για το μεγάλωμα των παιδιών σας? Να κριτικάρουν το πώς είστε σαν γονείς και ότι αυτό που κάνετε δεν είναι το σωστό? Λοιπόν, μπαίνω στο θέμα γιατί κάποιοι θεωρούν τον εαυτό τους αλάνθαστο και ότι αυτοί τα ξέρουν όλα!

1)Τις προάλλες είχαμε αφήσει τη μικρή στην πεθερά μου Σαββατοκύριακο για να πάμε σε ένα γάμο εκτός Αθηνών. Η "καλή" μου συννυφάδα λοιπόν, παντρεμένη και αυτή με 2 παιδιά, αμέσως να σχολιάσει το ότι αυτή ποτέ δεν αφήνει τα παιδιά της με τις γιαγιάδες και ότι προτιμάει να τα παίρνει μαζί της γιατί είναι δύσκολα στον ύπνο και γιατί δεν εμπιστεύεται παρά μόνο τον εαυτό της. Κατά τα άλλα, φροντίζει να τονίζει συνέχεια το ότι είναι πολύ κουρασμένη από τότε που έκανε παιδιά, ότι δεν κοιμάται και ότι πλέον δεν έχει καθόλου χρόνο για τον εαυτό της και τον άντρα της.

2)Όταν έμεινα έγκυος φρόντισε να σχολιάσει το γεγονός ότι τί ανάγκη έχω εγώ, άλλοι μου μεγαλώνουν τα παιδιά (επειδή με βοηθούν και η μαμά και η πεθερά μου).

3) Με τον άντρα μου βγαίνουμε 1 φορά στις 15 περίπου μέρες οι δυο μας αφήνοντας τη μικρή στη μαμά ή στην πεθερά και αυτό γίνεται αντικείμενο σχολιασμού περί καλοπέρασης και βολέματος.

Θέλω τη γνώμη σας γιατί εγώ από τη μεριά μου θεωρώ ότι δεν κάνω κάτι λάθος, είμαι συνέχεια δίπλα στο παιδί μου, ασχολούμαι πολύ μαζί της και γενικά είμαι μια μαμά σαν όλες στο foroum, απλά έχω την πολυτέλεια της βοήθειας από τις γιαγιάδες να μου κρατάνε τη μικρή επειδή δουλεύω και επειδή τους αρέσει σε τελική ανάλυση βρε παιδί μου!

Διαφημίσεις

εννοειται οτι οχι απλα δεν κανεις κατι λαθος αλλα ισα ισα, αν εισαι εσυ καλα και ευτυχισμενη τοσο περισσοτερο ειναι τα παιδια σου, ασε που και οι παπουδογιαγιαδες εχουν αναγκη να μεινουν με αυτα, να βοηθησουν, να τα χαρουν.

εγω θα ηθελα ακομα περισσοτερο να ειμαι με τον αντρα μου και να βγαινω εξω μαζι του αλλα δεν γινεται να πω εγω στην πεθερα, ο δικος μου σπανια λεει κατι, μηπως την κουρασουμε και δεν καλοκοιμηθει και η μαμα μου οσο μπορει ερχεται απο μακρυα που μενει...

γραψτους ολους ή σε τελικη πες τους την του στυλ "εμ, εγω ευτυχως δεν ειμαι υποχονδρια ή υπερβολικη και εχω απολυτη εμπιστοσυνη στους δικους μας. Αλλωστε τα παιδια μου ειναι πολυ χαρουμενα παντα που μενουν με τους παπουδες και το εχουν αναγκη"

ανθρωποι ειμαστε και θελουμε να ειμαστε ευτυχισμενοι αλλα και κατα τη γνωμη μου οι γονεις πρεπει να βοηθανε γιατι αν δεν λειτουργεις και σαν συζυγος τοτε ερχονται αλλα μετα

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Τα πικρόχολα σχόλια τα κάνουν αυτοί που ζηλεύουν να το ξέρεις αυτό!!! Και να ξέρεις επίσης πως όσο σε ζηλεύουν είσαι καλά!

Καλά κάνετε και βγαίνετε με τον άνδρα σου και κρατάτε τη σχέση σας ζωντανή και όμορφη. Το να είναι ευτυχισμένη η μαμά είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά! Μετά είναι κι εκείνα ευτυχισμένα!

eOSyp3.png BwuCp3.png

Ευχαριστώ βρε κορίτσια, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πού μπορεί να οφείλεται η ζήλεια, αφού η καημένη η πεθερά μου δεν της αρνήθηκε ποτέ την παραμικρή βοήθεια, έχει και τη μαμά της και ο άντρας της την βοηθάει επίσης πολύ. Μάλλον η όλη ιστορία άρχισε από τότε που αρραβωνιαστήκαμε και η καημένη η πεθερά μου τόλμησε να πει για την καινούρια νύφη (για μένα δηλαδή) καλά λόγια στο σόι της και έτυχε να είναι και αυτή μπροστά, ήδη παντρεμένη τότε και με παιδί.

Διαφημίσεις

μην τρελαίνεσαι...οι 1ες νύφες είναι πάντα πιο πικρόχολες από τις 2ες...ίσως νομίζουν πως χάνουν τα κεκτημένα τους ...

ας μην ήμαστε απόλυτοι σ'αυτά που γράφουμε..και εγώ πρώτη νύφη ήμουνα αλλά ποτε δεν ασχολήθηκα με την δεύτερη....στο κάτω κάτω τι ακριβώς θα χάσω...πραγματικά δεν κατάλαβα τι εννοείς...

παρακαλώ συνεχίστε...

rQGhp3.png

Θεωρητικά, οι 1ες νύφες δημιουργούν και 1ες οικογένεια, οπότε οι 2ες νύφες διεκδικούν χρόνο και 'υπηρεσίες' που παρέχονταν στις πρώτες. Άρα θεωρώ λογικό να γίνονται πικρόχολες ή έστω λίγο γκρινιάρες εάν το θέλεις έτσι...με τις 2ες.

Δεν εννοούσα πως ασχολούνται συνέχεια με τις συννυφάδες τους αλλά σίγουρα εκνευρίζονται και σχολιάζουν όταν οι πεθερές ασχολούνται πλέον περισσότερο με τα πιο νέα μέλη της οικόγενειας..

Επειδή, ο άνθρωπος έχει μικρή μνήμη, ξεχνάμε πόσο μας βοηθούσε η πεθερά τα πρώτα χρόνια με τα παιδιά μας...και μας ενοχλεί που ασχολείται τώρα με τα απιδιά της 2ης νύφης.

Φαντάσου..να μην είχαν την βοήθεια της πεθεράς οι 1ες νύφες (λόγω απόστασης ας πούμε)...αλλά να οι 2ες νύφες να'χουν την συνεχόμενη προσφορά τους.

Δεν γίνεσαι πικρόχολη?

Κορίτσια

Μην χαλιέστε για μικροπρέπειες

Και χαρακτηρισμοί πρώτη νύφη και δεύτερη δεν υπάρχουν

η καθεμιά έχει των τρόπο της να κερδίσει τα πεθερικά και ολλή την εύνοια της οικογένειας του άντρα της ………..

δεν νομίζω πως η 1 νύφη θα έκανε κακό σε μια αρίστη συμπεριφορά τις 2 νύφης

και εξάλλου

ΟΣΕΣ ΛΑΣΠΕΣ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΛΑΜΠΕΙ

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ

ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝΟΥΝ ΛΑΣΠΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

.....

Θεωρητικά, οι 1ες νύφες δημιουργούν και 1ες οικογένεια, οπότε οι 2ες νύφες διεκδικούν χρόνο και 'υπηρεσίες' που παρέχονταν στις πρώτες. Άρα θεωρώ λογικό να γίνονται πικρόχολες ή έστω λίγο γκρινιάρες εάν το θέλεις έτσι...με τις 2ες.

Δεν εννοούσα πως ασχολούνται συνέχεια με τις συννυφάδες τους αλλά σίγουρα εκνευρίζονται και σχολιάζουν όταν οι πεθερές ασχολούνται πλέον περισσότερο με τα πιο νέα μέλη της οικόγενειας..

Επειδή, ο άνθρωπος έχει μικρή μνήμη, ξεχνάμε πόσο μας βοηθούσε η πεθερά τα πρώτα χρόνια με τα παιδιά μας...και μας ενοχλεί που ασχολείται τώρα με τα απιδιά της 2ης νύφης.

Φαντάσου..να μην είχαν την βοήθεια της πεθεράς οι 1ες νύφες (λόγω απόστασης ας πούμε)...αλλά να οι 2ες νύφες να'χουν την συνεχόμενη προσφορά τους.

Δεν γίνεσαι πικρόχολη?

το είπες και μόνη σου θεωρητικά άλλο θεωρητικά και άλλο πρακτικά όμως...

στο κάτω κάτω τα απόλυτα δεν μου αρέσουν καθόλου..τι θα πει πάντα?

π.χ το παράδειγμα που ανέφερες εμένα δεν μου αρμόζει καθόλου...εγώ περιμένω πως και πως να χάσω καμιά πρωτιά...;)

rQGhp3.png

Νομίζω πως αυτές οι συμπεριφορές έχουν να κάνουν με το τι άνθρωπος είναι ο καθένας και όχι με την ... σειρά που έχει στην οικογένεια του συζύγου!!! Αυτές οι γενικότητες είναι που κάνουν το μεγαλύτερο κακό κατά τη γνώμη μου, γιατί καλλιεργούν εντυπώσεις και δημιουργούν προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν...

Όσο για το αρχικό θέμα, τα σχόλια άλλων για την ανατροφή των παιδιών, έχω να πω ότι υπάρχει ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ που νομίζει ότι έχει δικαίωμα να σχολιάζει ανά πάσα στιγμή το πώς οι άλλοι μεγαλώνουν τα παιδιά τους. Εμένα τουλάχιστον μου έχει συμβεί πάρα πολλές φορές. Όμως δεν δίνω καμία σημασία και φυσικά απαντάω καταλλήλως. Ο καθένας να κοιτάει την οικογένειά του, όπως κι εγώ κοιτάω τη δική μου. Μην χαλιέσαι με τις κακίες των άλλων, linav. Τέτοια θα βρίσκεις πάντα μπροστά σου...

Διαφημίσεις

Εγώ πάλι δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η συγκερικριμένη κοπέλα έχει παίξει στην κυριολεξία ξύλο με τη γυναίκα του αδερφού της και γιατί στο σπίτι της δεν εχει πατήσει ποτέ άνθρωπος. Λέτε να είναι τυχαίο που δεν έχει ούτε μία φίλη και όσες φορές έχει πάει να δουλέψει κάπου πάντοτε φεύγει με το πρόσχημα ότι την εκμεταλλεύονταν οι εργοδότες?

Σας τα λέω αυτά για να έχετε μια γενική εικόνα του συγκεκριμένου ατόμου. Εμένα όπως και νά χει αδιάφορη μου είναι, αρκεί να μην ασχολείται με το σπιτι μου και με το τί κάνω με τον άντρα μου και τα παιδιά μου.

Για να μην μπερδευόμαστε, η συγκεκριμένα κοπέλα είναι η συννυφάδα μου, το θέμα πάντως είναι οτι οπως εμένα δεν με νοιάζει τί κάνει ο άλλος σπίτι του έτσι και γω δεν θέλω να ασχολούνται με το δικό μου. Ασε που μερικές φορές προσπαθείς να διατηρείς και τις ισορροπίες σε κάποια πράγματα για το καλό όλων, από το ένα αφτί να μπαίνουν και από το άλλο να βγαίνουν αυτά που ακούς, που λένε, για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις αλλά μερικές φορές βρε παιδί μου σε φέρνουν στα όριά σου μερικοί άνθρωποι.

Εσυ μπορει να εχεις <προβλημα> με τη συνυφαδα σου αλλα εγω ειχα στην αρχη με τη κουνιαδα μου!Επενεβενε παντα στο τροπο που μεγαλωνω το παιδι.Ειδικα οταν ηταν νεογεννητο με τοσα που μου ελεγε με εκανε να νιωθω τυψεις και ενοχες οτι δεν ειμαι καλη μανα και τετοια!!!Ειχα τρελαθει!!!!Αφου ειχα φτασει σε σημειο να κλαιω και να λεω τον εαυτο μου ανικανο!Αστα μεγαλη φρικη!Εβαλα μυαλο ομως και την εβαλα στη θεση της!Της ειπα μια μερα να παψει να μου μεταφερει το αγχος της για το πως θα μεγαλωνω το παιδι μου!Επειδη αυτη ειναι αγχωδης και μεγαλωσε τα παιδια της μεσα στο αγχος και την ανασφαλεια δεν πρεπει να κανω και εγω το ιδιο!!!!Αυτο ηταν δεν ξανα ανακτευτηκε!!!:P

.png

Εγώ πριν να κάνω παιδιά, το είχα εύκολο να κάνω συστάσεις για την ανατροφή τους. Ξέρετε... 'αυτό γίνεται έτσι, γιατί δεν το κάνεις αλλιώς κλπ κλπ'. Τώρα το έχω βουλώσει, φυσικά. Όμως τελικά οι περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας έχουν την τάση να μας κάνουν συστάσεις. Για πολλά πράγματα, όχι μόνο για τα παιδιά. Και όταν είναι καλοπροαίρετοι (οι άνθρωποι), μαθαίνουμε και κάποια πράγματα. Σημασία έχει να κάνουμε συνειδητές επιλογές. Όχι για να απολογούμαστε αλλά για να έχουμε εμπιστοσύνη ότι λειτουργούμε καλά. Ο καθένας δίνει στα παιδιά του την ανατροφή που θέλει. Εγώ είμαι κατά του προτύπου γονείς- θυσία. Όποιος μου πολυκολάει, του το λέω αυτό και τον αφήνω να .... ψάχνεται!

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια νομίζω ότι πρέπει να γραφτώ στο club. Κι αν αυτό σας παρηγορεί σας ενημερώνω ότι αυτό το πρόβλημα το έχω με τη μάνα μου ¨ο,τυι και να κάνω γενικά αλλά και ειδικά με το παιδί με κριτικάρει ασυστόλως. Μα μόνες, μα μπροστά σε άλλους δεν κολλαει σε τίποτα. ¨εχω καταλήξει ότι το κάνει από αντίδραση δεν εξηγείτε αλλιώς παρατηρεί τα πάντα μόνο για να τα παρατηρήσει. Αν δώσω στο παιδί ρύζι, έπρεπε να του δώσω μακαρόνια, αν δεν το πάω στη θάλασσα γιατί δεν το πήγα, αν το πάω γιατί το πήγα, αν του βάλω φόρεμα γιατί δεν του έβαλα παντελόνι, αν του βάλω παντελόνι γιατί δεν του έβαλα φόρεμα. Όταν πήρα πτυχίο με έκνε να κλαίω, στο γάμο μου το ίδιο, τώρα ετοιμάζω τη βάπτιση του παιδιού, έχω κλείσει μαγαζί από το χειμώνα και προ 2 ημερών μου αξίωσε να αλλάξω την ημερομηνία γιατί πριν 1 εβδομάδα αποφάσισε να πάει Αμερική τις ημέρες που είναι η βάπτιση (σ.σ. είναι 55 ετών και το πιο μακρυνό ταξίδι που έχει κάνει είναι μέχρι την Αθήνα) . Και τα άκουσα κιόλας γιατί λέει πέρισυ μου είχε πει να κάνω τη βάπτιση αρχές καλοκαιριού. Για την ακρίβεια αυτό το είχε πει όταν της είπα ότι αποφασίσαμε να βαπτισουμε τη μικρή τέλος καλοκαιριού γιανα μου πάει κόντρα και φυσικά τότε ούτε κατά διάνοια υπήρχε η σκέψη για ταξίδι. Περιττό να σας πώ ότι πριν σαραντίσω γύρισε μια μέρα και μου είπε καλά τα χάλια σου τον καθρέπτη δεν τα βλέπεις ? Πότε θα αδυνατίσεις ? Εγώ είχα φύγει από το μαιευτήριο με τα ρούχα που φορούσα πριν να μείνω εγκυος. Κορίτσια είμαι 1,60 και ήμουν τότε 59 κιλά και 57 τώρα. Όταν έμεινα έγκυος ήμουν 52. Δεν μιλάμε για τραγικές διαφορές. Τέλος, για να μη μακρυγορώ προ 3μήνου κόντεψα να χωρίσω με τον άνδρα μου για να φταίει η συμπεριφορά της. Στενοχωριέμαι γιατί είναι μάνα μου και η αλήθεια είναι ότι έχει και μια σοβαρή ασθένεια (βέβαια και πριν έτσι ήταν, απλά επιδεινώθηκε το πρόβλημα) αλλά δεν αντέχω άλλο. Αποφεύγω να τους επισκέφτομαι για΄τι δεν αντέχω την κριτική της. Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά, αλλά όλο αυτό τον καιρό τα έπνιγα, δεν ήθελα να μιλήσω και τώρα βγήκαν σαν χείμαρτροσ από μέσα μου........Και πολλά άλλα. Ευχαριστ'ω για το χώρο και το χρόνο.

an1cCw--SeR1210MTE5ZGx6fDI1ODQ5MDgwZGF8T3VyIGFuZ2VsIGlz.gif

Βρε κορίτσια νομίζω ότι πρέπει να γραφτώ στο club. Κι αν αυτό σας παρηγορεί σας ενημερώνω ότι αυτό το πρόβλημα το έχω με τη μάνα μου ¨ο,τυι και να κάνω γενικά αλλά και ειδικά με το παιδί με κριτικάρει ασυστόλως. Μα μόνες, μα μπροστά σε άλλους δεν κολλαει σε τίποτα. ¨εχω καταλήξει ότι το κάνει από αντίδραση δεν εξηγείτε αλλιώς παρατηρεί τα πάντα μόνο για να τα παρατηρήσει. Αν δώσω στο παιδί ρύζι, έπρεπε να του δώσω μακαρόνια, αν δεν το πάω στη θάλασσα γιατί δεν το πήγα, αν το πάω γιατί το πήγα, αν του βάλω φόρεμα γιατί δεν του έβαλα παντελόνι, αν του βάλω παντελόνι γιατί δεν του έβαλα φόρεμα. Όταν πήρα πτυχίο με έκνε να κλαίω, στο γάμο μου το ίδιο, τώρα ετοιμάζω τη βάπτιση του παιδιού, έχω κλείσει μαγαζί από το χειμώνα και προ 2 ημερών μου αξίωσε να αλλάξω την ημερομηνία γιατί πριν 1 εβδομάδα αποφάσισε να πάει Αμερική τις ημέρες που είναι η βάπτιση (σ.σ. είναι 55 ετών και το πιο μακρυνό ταξίδι που έχει κάνει είναι μέχρι την Αθήνα) . Και τα άκουσα κιόλας γιατί λέει πέρισυ μου είχε πει να κάνω τη βάπτιση αρχές καλοκαιριού. Για την ακρίβεια αυτό το είχε πει όταν της είπα ότι αποφασίσαμε να βαπτισουμε τη μικρή τέλος καλοκαιριού γιανα μου πάει κόντρα και φυσικά τότε ούτε κατά διάνοια υπήρχε η σκέψη για ταξίδι. Περιττό να σας πώ ότι πριν σαραντίσω γύρισε μια μέρα και μου είπε καλά τα χάλια σου τον καθρέπτη δεν τα βλέπεις ? Πότε θα αδυνατίσεις ? Εγώ είχα φύγει από το μαιευτήριο με τα ρούχα που φορούσα πριν να μείνω εγκυος. Κορίτσια είμαι 1,60 και ήμουν τότε 59 κιλά και 57 τώρα. Όταν έμεινα έγκυος ήμουν 52. Δεν μιλάμε για τραγικές διαφορές. Τέλος, για να μη μακρυγορώ προ 3μήνου κόντεψα να χωρίσω με τον άνδρα μου για να φταίει η συμπεριφορά της. Στενοχωριέμαι γιατί είναι μάνα μου και η αλήθεια είναι ότι έχει και μια σοβαρή ασθένεια (βέβαια και πριν έτσι ήταν, απλά επιδεινώθηκε το πρόβλημα) αλλά δεν αντέχω άλλο. Αποφεύγω να τους επισκέφτομαι για΄τι δεν αντέχω την κριτική της. Συγνώμη αν σας κούρασα αλλά, αλλά όλο αυτό τον καιρό τα έπνιγα, δεν ήθελα να μιλήσω και τώρα βγήκαν σαν χείμαρτροσ από μέσα μου........Και πολλά άλλα. Ευχαριστ'ω για το χώρο και το χρόνο.

... ωχ μεγάλο πρόβλημα αυτό... εάν η συμπεριφορά της είναι συνέπεια της ασθένειας της... τι να πω... είναι ένα ζόρι και μάλιστα μεγάλο... βέβαια υπάρχουν και άνθρωποι που αλλάζουν πάρα πολύ όταν έχουν πρόβλημα υγείας... μπορείς όμως να της πεις ότι την καταλαβαίνεις, αλλά ότι δεν υπάρχει λόγος να σε πρεσάρει τόσο πολύ... αν δεις όμως ότι δεν το αντέχεις... η απόσταση είναι το καλύτερο πράγμα... "μακριά και αγαπημένοι" που λέμε... όχι βέβαια να μην τη βλέπεις καθόλου... αλλά πιο αραιά... σου εύχομαι τα καλύτερα ...

2Niwp2.png

6PDKp2.png

linav, αυτό είναι καθαρά θέμα ζήλιας... μην της δίνεις σημασία και συνέχισε τη ζωή σου ως έχει...

Και αν καμιά φορά σου πει και κάτι... πες της ότι ο καθένας αποφασίζει μόνος πως θα διαχειριστεί τη ζωή...

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον από τους άλλους με την γκρίνια και τη μιζέρια...

2Niwp2.png

6PDKp2.png

Είναι φοβερά δύσκολη κατάσταση αυτη που περιγράφεις, μαμακούλα. Έχεις προσπαθήσει ποτέ να της μιλήσεις για όλο αυτό, χωρίς όμως να της επιτεθείς ή να την κατηγορήσεις; Απλώς με πολλή ηρεμία και ψυχραιμία, να της πεις ότι η γνώμη της έχει πολύ μεγάλη σημασία για σένα, και γι αυτό πληγώνεσαι κάθε φορά που σε ματαιώνει με τα σχόλιά της (το λέω περιληπτικά εγώ τώρα, εννοείται πιο αναλυτικά να το εξηγήσεις). Έχετε κάνει ποτέ μια ανοιχτή αλλά ήρεμη κουβέντα πάνω σ' αυτό;

Οι γυναίκες είναι πάντα ανταγωνιστικές, ακόμα και όταν η σχέση μεταξύ τους είναι μάνας και κόρης. Η δική σου μητέρα αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και αυτό σίγουρα την κάνει πιο ανασφαλή. Η φαρμακευτική αγωγή επίσης μπορεί να επιδεινώνει την κατάσταση και να της δημιουργεί έντονη νευρικότητα. Έχεις σκεφτεί πως μπορεί απλώς να χρειάζεται λίγο περισσότερο "ντάντεμα" και γλυκιές κουβέντες από σένα. Πιθανόν να αποζητά τα χάδια σου που τώρα τα δίνεις απλόχερα εσύ στην κόρη σου. Οι άνθρωποι όσο μεγαλώνουμε τόσο γινόμαστε παιδιά...

Κάνε υπομονή και γίνε πιο συναισθηματική μαζί της. Φρόντισέ την..να θυμάσαι αυτό ..."ο λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί σου φάτο".

Μην δίνεις σημασία στις κουβέντες που λέει...εάν οι άνθρωποι περίμεναν μερικά secs πριν ξεστομίσουν τις κουβέντες τους, όλα θα΄ταν καλύτερα...έχεις παρατηρήσει πόσο άσχημα νιώθεις όταν λές κάτι που δεν είανι στην ουσία σωστό? Σίγουρα και αυτή θα νιώθει άσχημα όταν σου κάτι συνέχεια παρατηρήσεις...

Θέλετε λίγο χρόνο..

Κάτι που βοηθάει εμένα είναι : "Μαμά σ'ευχαριστώ για την συμβουλή σου αλλά εγώ πιστεύω πως πρέπει να κάνω αυτό διαφορετικά. Δεν είμαστε ίδιες. Και εάν κάνω λάθος, άσε με να μάθω από αυτό."

Εγώ, όταν είμαι πιο επιθετική με την μαμά μου, το μετανιώνω πάντα..!

Αχ, αυτή η σχέση μάνας και κόρης!!!!! Κι εμένα η μαμά μου είναι επικριτική (όχι τόσο είναι αλήθεια) και σε καταλαβαίνω. Ειναι μία κατηγορία μαμάδων που δεν είναι και τόσο σπάνια, μη βλέπεις που δεν τα λέμε;);)! Το δύσκολο είναι ότι τις αγαπάμε και δεν μπορούμε να είμαστε μαζί τους όσο αυστηρες πρέπει. "Ξέρεις μητέρα, έχουμε κανονίσει βάφτιση, όπως σου έχω πει, κρίμα που δεν μπορείς να είσαι μαζί μας.". Εγώ δεν έχω κόρη, και έχω ξεφύγει από τον κίνδυνο να αναπαράγω αυτή τη συμπεριφορά. Πρόσεξε εσύ να μην τα κάνεις στο παιδί σου ( να σου ζήσει η μικρούλα!)

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΓΕΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΥΤΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ. ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΜΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΝΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΒΗΧΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ 16ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ. ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΤΙΖΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΔΙΟΤΙ Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΓΕΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ.

Κορίτσια να σας πω κάτι? Με τις μαμάδες μας λίγο πολύ τα βρίσκουμε και μια κουβέντα παραπάνω να ανταλλάξουμε ξέρουμε ότι πάντα θα αγαπιόμαστε και θα νοιαζόμαστε η μία για την άλλη. Τώρα όσο για εξαιρέσεις πάντα θα υπάρχουν και σε όλα, το θέμα τώρα είναι γιατί να υπάρχει τόση ζήλεια ανάμεσα σε μας τις γυναίκες και για ασήμαντα πράγματα τις περισσότερες φορές. Σε τελική ανάλυση, ο άνθρωπος που τα έχει καλά με τον εαυτό του και δεν έχει κόμπλεξ και ανασφάλειες δεν έχει και λόγους να ζηλεύει τους άλλους.