Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ναυπακτος-γαλαξιδι

maspir

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Και Γαλαξίδι και Ναύπακτο έχουμε πάει πολλές φορές επειδή μας αρέσει, αλλά όχι καλοκαίρι. Δεν ξέρω να σου πω από παραλίες, αλλά απ΄ότι θυμάμαι πηγαίνοντας προς Ναύπακτο είχε αρκετές. Είναι πραγματικά υπέροχα και ειδικά το Γαλαξίδι ονειρεμένο. Εχει να περπατήσεις, να κάτσεις να φας υπέροχα μεζεδάκια, να πιεις ποτό, τα πάντα! Η Ναύπακτος είναι πιο μεγάλη, πάντως από ξενοδοχεία έχει πολλά όπου και να πας. Αν θέλεις μπορώ να σου πω μερικά στο Γαλαξίδι.

Στη Ναύπακτο (μέσα στην πόλη) η Ψανή είναι ωραία παραλία, έχει και πολλές κούνιες και άλλα τέτοια παιχνίδια σε όλο το μήκος της παραλίας.

Στην άλλη μεριά της πόλης στο Γρίμποβο εμένα η θάλασσα δεν μου αρέσει γιατί έχει σκούρα άμμο και δεν βαθαίνει ΠΟΤΕ, πας πας και τον άπατο έχει. Βέβαια έχω πολλά χρόνια να κολυμπήσω εκεί αλλά δεν μομίζω να έχουν αλλάξει πολλά πράγμα (εκτός αν κάνανε καμιά εκσκαφή). Στον Γρίμποβο τα πλατάνια είναι πιο κοντά στην παραλία και πιο πυκνά από ότι στην Ψανή.

Για ξενοδοχεία κλπ δεν ξέρω να σου πω γιατί εμείς μένουμε σε δικό μας σπίτι.

Μόνο τα ενοικοιαζόμενα του ξαδέρφου μου ξέρω που είναι λίγο έξω από την πόλη (μεταξύ Αντιρίου - Ναυπάκτου) μπροστά ακριβώς στην θάλασσα, και η θάλασσα εκεί δεν έχει καθόλου φύκια μέσα (στο συγκεκριμένο σημείο). Στο λέω αυτό γιατί η θάλασσα μεταξύ Αντιρίου -Ναυπάκτου έχει δάση από φύκια που φτάνουν μέχρι την ακτή και αν δεν ξέρεις που να πας , δεν κάνεις μπάνιο.

Εμείς οι "ντόποι" ακούγαμε συχνά πυκνά "κραυγές" ιδίως από νυχτερινούς κολυμβητές που είχαν την φαεινή ιδέα να κολυμπήσσουν σε άγνωστη παραλία και νιώθανε να τους "γαργαλάνε" τα φύκια. 'Επεφτε πολύ γέλιο μέχρι να τους εξηγήσουμε ότι τα φύκια αν και δάση είναι άκακα αρκεί να μην πατάνε κάτω γιατί έχουν μέσα αχινούς κλπ.

Από Ναύπακτο μέχρι και Ιτέα έχει φοβερές παραλίες (π.χ. Καστράκι, Μοναστηράκι) και φυσικά το μικρούτσικο νησάκι Τρίζόνια (συγκεκριμένα πήγαμε εκεί για μπάνιο χθές!). Επίσης έχει πολύ ωραία μέρη για φαγητό, καφέ κλπ. Αν πάτε, να επισκευθείτε οπωσδήποτε την ψαροταβέρνα του Ηλιόπουλου στο Μοναστηράκι (έχει το ΚΑΛΥΤΕΡΟ ψάρι)! Α! Να κλείσετε τραπέζι πριν!!!

Όσο για Γαλαξίδι, καλοκαίρι είχα πάει μια φορά και είχα πάθει αποπληξία από τη ζέστη... Πιστεύω πως είναι καλύτερα κάποια άλλη εποχή...

Καλές διακοπές!

tZh5p3.png

G0KVp3.png

Διαφημίσεις

επειδη δεν γνωριζω καθολου η ψανη ειναι μεσα στην ναυπακτο??θελω καλη παραλια για τα παιδια και να εχει και βολτουλα για το βραδυ.

Εμείς μέναμε στο Γανυμίδης, οι δυο μας πηγαίναμε βέβαια, δεν ξέρω με παιδιά αν έχεις πώς τα βολεύουν. Εκεί είχε υπέροχο χειροποίητο πρωινό!

επειδη δεν γνωριζω καθολου η ψανη ειναι μεσα στην ναυπακτο??θελω καλη παραλια για τα παιδια και να εχει και βολτουλα για το βραδυ.

Η ψανή πρέπει να είναι ιδανική για σένα τότε γιατί το καλοκαίρι "κλείνει" για τα αυτοκίνητα.

Απαγορεύεται δια ροπάλου να μπει αυτοκίνητο στο δρόμο, μόνο παιδιά με ποδήλατα, οπότε τα παιδάκι έχουν ένα κάπως καλό μέρος για παιχνίδι.

Η παραλία είναι πολύ μεγάλη (αν δεν σε ενοχλεί το ψιλό βότσαλο και ορισμένες ταβέρνες, ή καφετέριες είναι δίπλα ακριβώς σε κούνιες (έχει πολλές κατά μήκος της παραλίας).

Βέβαια δεν σου συνιστώ να νοικιάσεις διαμέρισμα που να είναι στην ψανή εκτός αν αντέχεις το θόρυβο καθώς είναι η "πασαρέλα" για μικρούς και μεγάλους ιδίως το βράδυ. Επίσης έχει και ωραίο water park λίγο πριν μπεις στην πόλη με νεροτσουλήθρες μια μεγάλη πισίνα και μια παιδική, στην οποία παδική πισίνα έχεις μέσα παιχνίδια, μίνι τσουλήθρες κλπ. Μέχρι πέρυσι λειτουργούσε δεν ξέρω για φέτος. Επίσης έχεις και ξαπλώστρες που βγαίνουν στην παραλία οπότε διαλέγεις πισίνα η θάλασσα.

Μια συμβουλή, πρόσεχε λίγο γιατί η Ψανή εν αντιθέσει με το Γρίμποβο βαθαίνει λίγο απότομα, δεν είναι πολύ πολύ βαθιά, απλά η κλίση είναι λίγο απότομη.

http://prototypia.blogspot.com/2009/05/2009.html

http://www.vivl-nafpakt.westnet.gr/1/5749.scr?current_menu_language_id=1&block=1&data=

Σου έβαλα και κάποια λινκ, το ένα δείχψει κάποιες μικρές φωτο της Ψανής, ελπίζω να βοήθησα.

Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες:-).οντως πολυ χρησιμες.η ψανη λετε δηλαδη καλυτερα για παιδακια??στο γριμποβο απλα η θαλασσα δεν ειναι τοσο βαθεια?

Κοίτα εμένα μου αρέσει καλύτερα η Ψανή, είναι θέμα "γούστου". Βλέπει πάω εκεί πάνω από 35 χρόνια.

Σαν "ντόπια" που είμαι πάω και από τον κάτω δρόμο (δίπλα ακριβώς από την θάλασσα) και αφήνω το αμάξι κοντά στο water park γιατί όπως σου είπα δεν επιτρέπουν αμάξια μέσα το καλοκαίρι.

Η θάλασσα στο Γρίμποβο είναι ρηχή, όπως προ- είπα, πας πας, πας για να βαθύνει λίγο.

Και χωρίς να είμαι σίγουρη πιστεύω ότι εκεί το πρόβλημα το πάρκινγκ θα είναι πιο έντονο.

Στο μεταξύ εγώ εκεί που μένω ) μεταξύ Αντιρίου -Ναυπάκτου πρέπει να διασχίσω όλη την Νάυπακτο γιατί ο Γρίμποβος είναι στην άλλη άκρη της πόλης.............. οπότε ευχαριστώ δεν θα πάρω. Ευτυχώς φτιάξανε τον περιφερειακό και γλιτώσαμε λίγο από τις νταλίκες γιατί όλα τα αυτόκινητα περνάγανε μέσα από την πόλη για να πάνε στην Βόρεια Ελλάδα.

Πάντως και οι δυο παραλίες είναι μέσα στα πλατάνια και είναι πάρα πολύ ωραίες (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει).

Διαφημίσεις

Δες την τελευταία φωτογραφία από αυτό το site για να καταλάβεις το μήκος της παραλίας στην Ναύπακτο.

http://www.discoverhellas.gr/view_polis.php?poli_id=8302

Επίσης δες το ονειρικό γαλαξίδι............. απλά τέλειο !!!!!!!!

http://www.discoverhellas.gr/view_polis.php?poli_id=9887

a40Vp3.pngGchMp2.png

Καλημερα κοριτσια!Όπως αλλωστε εχω αναρτησει και αγγελια στο forum, διαθετω συγκροτημα ενοικιαζομενων στο Μοναστηρακι της Ναυπακτου. Αν καποια κοπελα ενδιαφερεται να τις δωσω καποιες πληροφοριες για τα μερη μας ή ακομη και για διαμονη στα καταλυμματα μου, θα χαρω πολυ να την εξυπηρετησω!!Επικοινωνηστε μεσω πμ!Ευχαριστω πολυ!!!