Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κρόκος ή σαφράν και εγκυμοσύνη

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Γειά σου Αγγέλα..

ναι, ξέρω ότι πρέπει να αποφεύγεται!

Κι εγώ το χρησιμοποιώ στην κουζίνα μου, αλλά στην εγκυμοσύνη μου δεν το έβαζα στις δικές μου μερίδες. Τις ξεχώριζα ή αν έκανα ρύζι, έκανα άλλο για μένα και άλλο - με κρόκο - για τον άντρα μου. Στον άντρα μου έδινα και σκέτο, έτσι μερικούς στήμονες την ημέρα και τους κατάπινε με νερό, γιατί κάνουν πολύ καλό στο κυκλοφορικό!

Εγώ και πάλι όχι, γιατί γενικά δεν κατάπινα τίποτα στην εγκυμοσύνη μου, για το οποίο δεν είχα την έγκριση του γιατρού πρώτα...

Κάτσε να δεις, μπορεί να βρω κάτι και στο νετ.....

Ευχαριστώ Κατερίνα. Εγώ δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, τώρα με έπιασε η όρεξη! θα περιμένω όμως μερικά μηνάκια ακόμα...

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

Διαφημίσεις

ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ!!! Μα το θεό δεν ήξερα ότι το σαφράν δεν κάνει στην εγκυμοσύνη... Θα ψάξω να βρώ τους λόγους. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΕΝΤΟΝΗ ΕΝΩ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΠΟΛΥ ΕΙΝΑΙ ... ΤΟ ΣΑΦΡΑΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΥ ΕΦΕΡΝΕ ΕΜΕΤΟ ΕΝΩ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΟΥ ΠΡΙΝ .... δικαιο έχουν όταν λένε ότι το σώμα σε προειδοποιεί τί πρέπει να αποφεύγεις ... Θα ψάξω να βρω γιατί πρέπει να το αποφεύγουμε και θα σας γράψω.

Αυτό είναι το μόνο σχετικό που βρήκα:

Medicinal use of saffron is not considered safe for pregnant women. It has been reported that high doses of saffron (10 grams or more) can cause contractions and even miscarriages.

In some cultures, saffron is taken during pregnancy to improve the complexion of the infant. There is no evidence to suggest that this really works, but it is probably not harmful if the saffron is limited to small amounts.

Keep in mind that just because other pregnant women have used a natural product without problems, this does not mean the product is safe. It takes a large group of pregnant women taking a particular medication or herb to see if it increases the risk of problems, such as miscarriages or birth defects, as these problems often occur infrequently.

Το αρθρο μιλαει για μεγαλες ποσοτητες, 10 γραμ και πανω, οτι σε καποιες γυναικες εχει προκαλεσει συσπασεις.

Η ποσοτητα που χρησιμοποιουμε σε ενα ολοκληρο φαγητο ειναι ενα φακελακι, δηλ ενα γραμμαριο σε ολοκληρη κατσαρολα.

k9Tap3.png

• 5 months later...

Πιστεύω ότι για μικρές ποσότητες σαφράν, δεν υπάρχει θέμα. Συνεπώς αν μιλάμε για τις ποσότητες που βάζουμε στην σαλάτα σίγουρα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Επίσης μια κουταλιά από απόσταγμα είναι μικρή ποσότητα.

Διαφημίσεις

εγω παντως εχω ξαναακουσει για αποβολες λογω του σαφραν και αν και ο αντρας μου ειναι μαγειρας και το χρησιμοποιουσε συχνα, το εκοψε τωρα μεχρι να γεννησω....

526437xvildghyb3.gif

ΜΑΡΚΕΛΛΑ 2/10/2007, ΙΩΑΝΝΗΣ 3/6/2010, ΝΙΝΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

EBX2p3.png

Παιδιά και εγώ έχω ακούσει διάφορα για το σαφράν χωρίς να έχω το υπόβαθρο να κρίνω όμως. Όσο είμουνα έγκυος το χρησιμοποιούσα αλλά περισσότερο για τα νεύρα μου παρά κάτι άλλο. Μάλιστα προτίμησα απόσταγμα σαφράν και στην δοσολογία που περιγράφεται.

Δόντια καθαρά, ψυχοθεραπεία και ίσως να ξεπεράσω την αυπνία που με ταλαιπωρεί!