Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μη κρεοφαγία

Recommended Posts

Κορίτσια ποια είναι γνώμη σας, για τη μη κρεοφαγία? Τα παράγωγα ναι, ψάρι ναι, αυγό ναι...

Εγώ είμαι μη κρεοφάγος από πολύ μικρή ηλικία, κατά την εγκυμοσύνη δεν έφαγα καθόλου και ούτε και καθόλη τη διάρκεια που θήλασα τη μικρή, αποκλειστικός θηλασμός μέχρι 8 μηνών. Από τον 9ο που ξεκινήσαμε τροφές, μπήκαμε σιγά-σιγά, όταν ρώτησα την παιδίατρό μου, μου είπε ότι προτιμάει μέχρι 2 ετών να τις δώσω και μετά μπορώ να το αφήσω...

... τελικά μέχρι τώρα δεν έχει φάει ... και οι εξετάσεις είναι πολύ καλές ... και γενικά είναι γερό παιδάκι... αλλά η αλήθεια στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω ένα γενικό άγχος...

Τελικά και η παιδίατρος, μου είπε ότι ΟΚ αφού είναι έτσι γερή άστω και αν θελήσει αργότερα να το έχει στο διαιτολόγιο της, απλά μην την περιορίσεις...

2Niwp2.png

6PDKp2.png

Διαφημίσεις

Με ολο τον σεβασμο στη επιλογη για την δικη σου διατροφη ( και εγω αποφευγω οσο μπορω το κρεας γιατι δεν μ'αρεσει ) αλλα γιατι να μην δωσεις το δικαιωμα στην επιλογη και στο δικο σου παιδι? Η δικια μου γνωμη θα ηταν να εβαζες το κρεας και οταν μεγαλωσει αρκετα για να μπορει να επιλεξει αν της αρεσει ή οχι και να κανει μονη της την επιλογη.

Με ολο τον σεβασμο στη επιλογη για την δικη σου διατροφη ( και εγω αποφευγω οσο μπορω το κρεας γιατι δεν μ'αρεσει ) αλλα γιατι να μην δωσεις το δικαιωμα στην επιλογη και στο δικο σου παιδι? Η δικια μου γνωμη θα ηταν να εβαζες το κρεας και οταν μεγαλωσει αρκετα για να μπορει να επιλεξει αν της αρεσει ή οχι και να κανει μονη της την επιλογη.

Συμφωνω

επειδη εχω γνωστη μου που εχει σκοπο να μη δωσει κρεας στο παιδι, αλλα ουτε ψαρι κλπ κλπ επειδη η ιδια δεν τα τρωει..θα μπορουσες να μας πεις τι εδινες στο παιδι?δηλαδη τι εναλλακτικες υπαρχουν?

Τα έχω σκεφτεί όλα αυτά, και σίγουρα εάν θελήσει να φάει, δεν θα έχω θα πω όχι... π.χ. στη γιαγιά της ή οπουδήποτε αλλού θελήσει.

Συνήθως κάθε Σαβ/κο είμαστε στην πεθερά μου για να τη δούμε και πάντα έχει λογιών λογιών φαγητά για να μας ευχαριστήσει όλους, και είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα θελήσει να δοκιμάσει... θα της δώσω...

γενικά η διατροφή της είναι ψάρι, όσπρια, λαχανικά, φρούτα, ξηροί καρποί (μόνο καρύδια, φουντούκια και αμύγδαλα) ταχίνι, αβοκάντο, γαλακτοκομικά και αβγό και άμυλο.

αυτά...

το ξέρω ότι σοκάρει καμία φορά κάποιες διατροφικές συνήθειες, αλλά πιστεύω ότι πηγαίνοντας βήμα βήμα και πάντα προσέχοντας... χωρίς υπερβολές... και χωρίς να πιέζεις καταστάσεις δεν δημιουργείται τόσο μεγάλο πρόβλημα...

2Niwp2.png

6PDKp2.png

Διαφημίσεις

Μόνο οι ξηροί καρποί σε τόσο μικρό παιδάκι με ξενίζουν κάπως! Κατά τα άλλα μια χαρά είναι η διατροφή σας! Αν η παιδίατρος δεν έχει αντίρρηση κι αν εσύ συνεχίσεις να είσαι χαλαρή σχετικά με το να δοκιμάσει κρέας (πχ στην πεθερά σου), δεν βλέπω πρόβλημα!:-)

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

εδω ειναι πολυ συχνο να μην τρωει καποιος κρεας, πολλες οικογενειες το κανουν, για τους δικους τους λογους ο καθενας.... αυτο που νομιζω χρειαζεται να προσεξεις ειναι να μην φτασει στο σημειο η κατασταση που το παιδι θα τρωει αποκλειστικα πατατες τηγανητες!! σου το λεω γιατι γνωριζω εδω μια τετοια περιπτωση... επισης το κρεας περιεχει πρωτεινες, απαραιτητες για την διατροφη μας, οποτε ειναι καλο να δινεις αλλες τροφες πλουσιες σε πρωτεινες.

Οι ξηροι καρποι απαγορευονται σε παιδια κατω των 6ετων ρωτησε τον παιδιατρο σου,εγω εδινα στην κορη μου καθημερινα μεχρι που το ειπα στον παιδιατρο μου κ φρικαρε τελειως,ψαξε στο φορουμ εχω γραψει σχετικο ποστ.Νομιζα κ εγω οτι εκανα καλο στο παιδι μου,αλλα δυστυχως δεν ειναι ετσι τα πραγματα

Εγώ είμαι χορτοφάγος και μάλιστα δεν τρώω ούτε ψάρι, ούτε κοτόπουλο, ούτε κρέας. Αλλά στην κόρη μου δίνω απ'όλα, δεν πέρασε από το μυαλό μου ούτε για λίγο να της επιβάλω το δικό μου μοντέλο διατροφής. Θεωρώ ότι είναι μία επιλογή που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος μόνος του, ειδικά αν έχει τόσο άμεση σχέση με το σώμα και την υγεία του. Και εξάλλου γιατί να βάλεις στο μυαλό σου ένα άγχος παραπάνω και να υποβάλεις το παιδί σου σε συχνές εξετάσεις αίματος από τόσο νωρίς για να παρακολουθείς ότι όλα πάνε καλά; Όσο για τους ξηρούς καρπούς κι εγώ γνωρίζω όπως προαναφέρθηκε ότι απαγορεύονται πριν τα 6 λόγω κινδύνου πνιγμού, αλλά και αλλεργειών.

αυτό που λέει η ΚΡΙΝΑ είναι το σωστό και τίποτε άλλο..όσο αναφορά αυτό που λες άμα θελήσει να φάει δεν θα την το απαγορεύσω, δεν ισχύει τα παιδιά συνήθως μεγαλόνωντας μιμούντε τις διατροφικές συνήθειες, δηλ. η ΚΡΙΝΑ που πορσφερει τα πάντα από μικρό οκ αλλά π.χ εγώ στο σπίτι μου δεν βάζω ποτέ αυγό...ε ο μικρός δεν έφαγε ποτέ του αυγό και δεν θέλει ούτε να το βλέπει..

rQGhp3.png

Διαφημίσεις

Η παιδίατρος μου συμφωνεί με τους ξηρούς καρπούς, εφόσον δεν παρουσίασε καμία αλλεργία, και δεν τους δίνω ολόκληρους τους αλέθω (γίνονται σχεδόν σκόνη) και τους βάζω στο γιαούρτι της...

Και γενικά επειδή την παρακολουθεί από τη γέννησή της, είναι ΟΚ εφόσον έχουμε καλό διαιτολόγιο και συνεχίζει και τρώει όλα τα άλλα...

Και για τις εξετάσεις παρόλο που εγώ έλεγα μία φορά το εξάμηνο να της έκανα "προληπτικά", η παιδίατρος μου είπε μία φορά το χρόνο...

Χαίρομαι που ακούω χορτοφάγους και δίνουν κρέας στα παιδιά τους, γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουν αρκετές ισορροπίες... γιατί ξέρετε όταν αρχίσεις συνειδητά να κάνεις κάποιες επιλογές στη ζωή σου... φανατίζεσαι... εγώ ήδη έχω αρχίσει να το επεξεργάζομαι και να συμφιλιώνομαι με την ιδέα, ότι εγώ έκανα την επιλογή μου για μία π.χ. καλύτερη υγεία..., αλλά και οι άλλοι είναι ελεύθεροι να κάνουν αυτό που θέλουν...

anyway... σας ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις σας...

2Niwp2.png

6PDKp2.png

• 1 month later...
Κορίτσια ποια είναι γνώμη σας, για τη μη κρεοφαγία? Τα παράγωγα ναι, ψάρι ναι, αυγό ναι...

Εγώ είμαι μη κρεοφάγος από πολύ μικρή ηλικία, κατά την εγκυμοσύνη δεν έφαγα καθόλου και ούτε και καθόλη τη διάρκεια που θήλασα τη μικρή, αποκλειστικός θηλασμός μέχρι 8 μηνών. Από τον 9ο που ξεκινήσαμε τροφές, μπήκαμε σιγά-σιγά, όταν ρώτησα την παιδίατρό μου, μου είπε ότι προτιμάει μέχρι 2 ετών να τις δώσω και μετά μπορώ να το αφήσω...

... τελικά μέχρι τώρα δεν έχει φάει ... και οι εξετάσεις είναι πολύ καλές ... και γενικά είναι γερό παιδάκι... αλλά η αλήθεια στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω ένα γενικό άγχος...

Τελικά και η παιδίατρος, μου είπε ότι ΟΚ αφού είναι έτσι γερή άστω και αν θελήσει αργότερα να το έχει στο διαιτολόγιο της, απλά μην την περιορίσεις...

κι εμένα δεν μου αρέσει το κρέας. αλλά στη μικρή δίνω. και θα δίνω... και θα δίνω...

θα προσπαθήσω να μην της μεταφέρω τις δικές μου συνήθειες. μπορεί σε εκείνη να αρέσει το κρέας, γιατί να μην της το δίνω; παράδειγμα... εμένα μου αρέσει το αυγό, εεεε η μικρή δεν το τρώει. να της το δώσω με το ζόρι; παίρνει λευκώματα από αλλού.

κάποια στιγμή θα κανουν μόνα τους τις διατροφικές επιλογές τους. καλώς ή κακώς.

γιατί να σου πάει κόντρα ο παιδιατρος; αν σε πιέσει να της δώσεις, μπορεί να αντιδρασεις. σου δίνει εναλλακτικές λύσεις (μέχρι τα 2).

age.png