Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποθηλασμός σε μωρό 4 μηνών

Recommended Posts

καλησπερα!

ο νικολας μου ειναι 4 μηνων κ ενω μεχρι τον 3ο επινε αποκλειστικα δικο μου γαλα με θηλαστρο(εισεχουσες θηλες + τρομερα λαιμαργο μωρο), τωρα πινει εναλλαξ δικο μου(360 ml τη μερα περιπου) κ frisolac διοτι δεν εχω οσο στην αρχη.δεδομενου οτι ουτε την αποστειρωση γλιτωνω λογω θηλαστρου αλλα και πληρωνω 100ευρω το μηνα ενοικιο, σκεφτομαι να κοψω εντελως το δικο μου.εχω διαβασει αρκετα για προσπαθειες επαναγαλακτισμου αλλα ειμαι σε δυσκολη φαση της ζωης μου λογω μετακομισης κτλ, νιωθω κουρασμενη και δεν θα ηθελα να επιβαρυνω αλλο την ηδη ασχημη ψυχολογικη μου κατασταση.πιστευετε οτι σκεφτομαι λανθασμενα?ποσος ειναι ο ελαχιστος χρονος που ειναι "απαραιτητο" το μητρικο γαλα για το ανοσοποιητικο συστημα ενος μωρου?

MkhCp3.png

Διαφημίσεις

ελαχιστος χρονος δεν υπαρχει,το μεγιστο δυνατο ειναι και το καλυτερο για το μωρο σου!!!θηλασμος δεν ειναι μονο αντισωματα,δεν ειναι μονο τροφη,ειναι και το σωματικο -συναισθηματικο δεσιμο μεταξυ μιας μητερας και ενος μωρου..η αγαλιαση που νοιωθει το βρεφος αλλα και η μητερα κατ'εμε ειναι ανεκτιμητα και ανεπιστρεπτα...

σου προτεινω να προσπαθησεις να θηλασεις οσο περισσοτερο,δε 8α σου πω ουτε 6 μηνες ουτε ενα χρονο,αυτο ειναι κατι το οποιο το αποφασιζει η καθε μητερα για το παιδι της και εν συνεχεια το παιδι ποτε θα νοιωσει ετοιμο να αποθηλασει...αν απο την αλλη εισαι πιεσμενη και σου εχουν πεσει και ενα σωρο ενοιες τοτε εσυ εισαι αυτη που για τη δικη σου καλη ψυχικη υγεια και κατ'επεκτασην και των υπολοιπων μελων της οικογενειας σου,θα αποφσισει..

καλη συνεχεια σε οτι και αν κανεις,καλη δυναμη και οτι χρειαστεις ολο και καποιος θα ειναι εδω να σε βοηθησει!!!φιλια σε σενα και στον νικολα σου...!!!

υγ.τις μαμαδες που αντλουνε,τις παραδεχομαι 100 φορες περισσοτερο,και θαυμαζω απο αυτες που απλα θηλαζουν....

1kOup2.pngTxJmp3.png

υγ.τις μαμαδες που αντλουνε,τις παραδεχομαι 100 φορες περισσοτερο,και θαυμαζω απο αυτες που απλα θηλαζουν....

Συμφωνώ! Συγχαρητήρια και καλό κουράγιο σε όσες το κάνουν, όσο καιρό κι αν το κάνουν.

Annalu, εύχομαι το καλύτερο σε ό,τι αποφασίσεις.

Πληροφοριακά, η katerina24 που απάντησε πιο πάνω άντλησε για πάνω από έναν χρόνο, οπότε αν αποφασίσεις να συνεχίσεις, θα μπορέσει να σε κατατοπίσει και να σου δώσει κουράγιο.

να σου ζησει!!

ποιο θηλαστρο εχεις???

τι εννοεις ενοικιο 100 ευρω??

ΝΑ σου ζήσει!

Και εγώ το ίδιο αναρωτιέμαι πιο θήλαστρο έχει ενοίκιο 100 ευρώ τον μήνα;

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

συγνωμη αλλα δεν προλαβα να απαντησω χθες..εχω νοικιασει ενα επαγγελματικο ameda-αυτο που χρησιμοποιουν κ στο μητερα- γιατι με το χειροκινητο κοντεψα να παθω τενοντιτιδα..:)

MkhCp3.png

συγνωμη αλλα δεν προλαβα να απαντησω χθες..εχω νοικιασει ενα επαγγελματικο ameda-αυτο που χρησιμοποιουν κ στο μητερα- γιατι με το χειροκινητο κοντεψα να παθω τενοντιτιδα..:)

Εγω νοικιαζα το symphony της medela 60 ευρω το πρωτο μηνα και οσο περνουσε ο καιρος ακομη πιο λιγο!

ποσες αντλησεις κανεις????

εγω αντλουσα για 16 1/2 μηνες και στον 3ο μηνα δηλ.σαν κι εσενα σκεφτομουν να τα παρατησω γιατι κανεις δε με στηριζε σε αυτο!

αν πραγματικα θελεις ν'αποθηλασεις τοτε μειωνεις τις αντλησεις και το χρονο τους.

αν οχι τοτε εδω ειμαστε να σε βοηθησουμε και ψυχολογικα!!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Για το θήλαστρο δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862 πληροφορίες και τηλέφωνα.Αν θές να διατηρήσεις την γαλουχία πάντως οι αντλήσεις που κάνεις είναι λίγες.Δες εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285για το πρωτόκολλο αντλήσεων.

Απο Αγλαία:

Είνα προτιμότερο να έχει ένα σύστημα διπλής άντλησης γιατί ο χρόνος άντλησης μειώνεται στο μισό (είναι πιο εύκολο για τη μαμά να βρει το μισό χρόνο!) αλλά και φαίνεται ότι η παραγωγή αυξάνεται πιο γρήγορα΄! :-)

Επειδή το πρόγραμμα με ένα μωρό δεν μπορεί να είναι σταθερό, προτείνουμε στη μητέρα να προγραμματίζει τις αντλήσεις ανά 1,5 με 2 ώρες στη διάρκεια της μέρας, έτσι ώστε αν συμβεί κάτι και καθυστερήσει κάποια φορά για περισσότερο από 3 ώρες να μην υπάρχει πρόβλημα με το συνολικό αριθμό των αντλήσεων.

Η μητέρα θα πρέπει να κάνει 8-10 αντλήσεις το 24ωρο. Η μία από αυτές θα πρέπει να είναι βραδυνή, στη διάρκεια του ύπνου.

Είναι καλό να μην υπάρχουν διαστήματα μεταξύ των αντλήσεων που διαρκούν πάνω από 4 ώρες. Για τις περισσότερες μητέρες είναι πολύ δύσκολο να αυξήσουν την παραγωγή αν υπάρχουν μεγάλα διαστήματα.

Γενικά απαιτούνται τουλάχιστον 100 λεπτά ενεργού θηλασμού σε κάθε μαστό το 24ωρο. Αυτό μεταφράζεται σε 10 δεκάλεπτα ή 8 13λεπτα για κάθε μαστό. Γι αυτό προτείνουμε το σύστημα διπλής άντλησης. Είναι δύσκολο για μια μητέρα να βρει 100 λεπτά ελεύθερα το 24ωρο, το να βρει 200 είναι ακόμη πιο δύσκολο.

Αν πάλι αποφασίσεις να αποθηλάσεις όπως είπε και η Κατερίνα μειώνεις σταδιακά τις αντλήσεις.Υπάρχουν πολλά κορίτσια που αντλούν αποκλειστικά.Η Κατερίνα και η Φρύνη αντλούσαν για πάνω απο ένα χρόνο, εγώ αντλώ ήδη 5 μήνες και υπάρχουν πολλές ακόμα που μπορούν να σε βοηθήσουν , να σου λύσουν οποιαδήποτε απορία και κυρίως να σε βοηθήσουν ψυχολογικά!

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις