Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Είχατε τέτοια θέματα με τις κουμπαριές σας;;

livinath

Recommended Posts

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα. Πρόκειται να γίνω νονά στις αρχές Αυγούστου. Θα βαφτίσω την ανιψιά μου (κόρη της κουνιάδας μου) και ειληκρινά ήταν κάτι που το ήθελα πολύ από την αρχή, τους το ζήτησα εγώ άλλωστε. Επειδή διανύω τον 6ο μήνα της κύησης όταν συζητήσαμε για την ημερομηνία της βάφτισης τους ζήτησα αν γίνεται να μεταθέσουν την ημερομηνία που θέλανε(μέσα Σεπτεμβρίου) πιο νωρίς για να αποφύγουμε τυχόν απρόοπτα μια και θα είχα μπει στον μήνα μου. Δεχτήκανε τελικά (μετά χιλίων κόπων και βασάνων) να το κάνουμε αρχές Αυγούστου. Την ίδια στιγμή μου είπαν κιόλας (η μαμά του παιδιού για την ακρίβεια) ότι θα ήθελε να πάμε μαζί για τα βαφτιστικά. Βασικά, επειδή δεν μου άφησε και περιθώρια άρνησης, δέχτηκα. Δεν με πειράζει να έρθει να τα δεί και να είναι του γούστου της κι εκείνης αλλά όσο να'ναι με φέρνει σε δύσκολη θέση για το οικονομικό κομμάτι. Τεσπα, λέω δεν πειράζει, όταν θα έρθει η ώρα θα περιορίσω τις επιλογές σ'αυτά που μπορώ να διαθέσω. Εν τω μεταξύ κανονίζουμε να πάμε σε μαγαζί που ξέρω εγώ (κοντά στη δουλειά μου) και που έχω ρίξει μια ματιά και ξέρω και τις τιμές. Το συγκεκριμένο μαγαζί φέρνει και επώνυμα βαφτιστικά τα οποία όμως ανεβάζουν το badget πολύ πιο πάνω από αυτά που μπορώ να διαθέσω. Φροντίζω λοιπόν να ενημερώσω από πριν ότι δεν σκοπεύω να προσανατολιστώ σε τέτοιες αγορές για να μην έχουμε και παρεξηγήσεις μετά και ότι το μαγαζί διαθέτει πλούσια γκάμα από περισινά σχέδια τα οποία είναι ωραιότατα και σαφώς οικονομικότερα. Εκτός αυτού, νομίζω ότι είναι και λίγο κοροϊδία το "περισινό" σχέδιο. Δηλαδή έχουν μόδα τα βαφτιστικά; Απ'ότι κατάλαβα δεν πολυάρεσε... Μου έγιναν σχόλια του τύπου "ε, τα περισινά σχέδια δεν είναι της μόδας γι'αυτό είναι φτηνότερα", "θα δούμε και τα άλλα μήπως βρούμε κάτι οικονομικότερο" κλπ. Σαν να μου λένε δηλαδή ότι σκασίλα τους το τι δύναμαι εγώ να διαθέσω... Το βρίσκω περιττό και άσκοπο να δώσω 600€ και 700€ για βαφτιστικά και μαζί με τον σταυρό να χτυπήσω κανένα 1000€+. Δεδομένου ότι το παιδί θα είναι 7 μηνών και ούτε που θα του κάνουν καλά καλά τα ρουχαλάκια (θα χρονίσει τον χειμώνα που θα του κάνουν αλλά δεν θα φοριούνται) νομίζω ότι είναι χαζό. Ο σκοπός δεν είναι να είναι κάτι καλόγουστο και αξιοπρεπές;; Και στο κάτω κάτω της γραφής, ο νονός-ά τι ρόλο βαράει;; Μόνο του χορηγού;; Δεν το βλέπω έτσι ρε κορίτσια. Με τον νονό μου διατηρώ ακόμα άριστες σχέσεις και έτσι θέλω να είμαι και με τη βαφτιστήρα μου. Νιώθω όμως ότι δυσανασχετούν με το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να κάνω τα τρελά έξοδα (λόγω γέννας κλπ) και πιέζομαι. Δεν θέλω να το τραβήξω στα άκρα. Αλλά δεν γουστάρω να με βλέπουν και σαν 500ευρω...! Την επόμενη εβδομάδα θα πάμε στο μαγαζί να ρίξουμε μια ματιά. Δεν σκοπεύω να κλείσω τίποτα, παρά μόνο θα κοιτάξουμε. Η συμπεριφορά της κουμπάρας μου με προδιαθέτει για το τι πίεση πρόκειται να ασκήσει αλλά δεν σκοπεύω να τους κάνω τη χάρη. Στην τελική πάω και τα κλείνω μόνη μου και αν δεν τους αρέσουν ξύδι... Ο άντρας μου λέει αν πολυζορίσουν να τους δώσουμε τα χρήματα που σκοπεύουμε να δώσουμε και να πάνε να πάρουν ότι θέλουν. Αλλά δεν το βρίσκω σωστό και πάλι. Δεν ξέρω πως να το χειριστώ. Τι θα κάνατε στη θέση μου;; Γιατί ειληκρινά σκέφτομαι μήπως τελικά συνηθίζουν όλοι να πάνε παρέα με τους κουμπάρους για τα βαφτιστικά και είμαι εγώ η παράξενη... Και πάλι όμως, τι να τους πω;; Εγώ διαθέτω τόσα κι εσείς φροντίστε να διαλέξετε κάτι σ'αυτήν την τιμή;;;

n50jp3.png

Διαφημίσεις

• Replies 136
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Άμα δεν τους αρέσει ξύδι. Δεν έχω γίνει νονά. Όταν όμως έρθει η ώρα να βαφτιστεί το παιδί μου δεν θα ανακατευτω καθόλου σε ότι αφορά τα έξοδα του νονού. Ούτε θα ζητήσω να δω από πριν τα βαφτιστικά. Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν τιμά το νονό πάνω από όλα

Καλά, ότι είναι σαν να με λέει κακόγουστη δεν θα το σχολιάσω.... Απλά το θέμα της δεν νομίζω ότι είναι το ότι φοβάται μην της πάω κανένα ρούχο που δεν της αρέσει... Νομίζω πως απλώς θέλει να διαλέξει η ίδια και να πληρώσει ο χορηγός... Έτσι αισθάνομαι...

n50jp3.png

ωραια ξεκινατε...σκεψου τι θα γινετε με τις λαμπαδεςκ τα παπουτσακια.

Οπως λες κ εσυ οι νονοι ειναι χορηγοι??Εγω ειπα στη μελουσα νονα οτι θελω τα πιο φθηνα.Για μενα το θεμα ειναι οτι αποκτας αλλη σχεση με την κουμπαρια, πιο ιερη, πιο συγγενικη θα ελεγα αλλα δυστυχως δεν τα κοιτανε οι περισσοτεροι αυτα σημερα!!

Παντως οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους, πηγαινετε μια βολτιτσα κ εξηγηστε τους με ωραιο τροπο οτι πιεζεστε για την γεννα κ δεν ξερετε τι λεφτα θα χρειαστουν.

Και στο κατω κατω μονο ο σταυρος μενει, αυτο να καταλαβουν.

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Γειά. εγώ έχω γίνει νονά αλλά δεν ρώτησα για τα βαπτιστικά, ούτε μου είπαν τίποτα οι άνθρωποι.

Και όταν ετοιμάζαμε του βάπτιση του γιού μου δεν πήγα μαζί με τη νονά γιατί δεν ήθελα να επέμβω, κυρίως λόγω του οικονομικού. Βέβαια δεν ρώτησα ούτε τι δώρο ήθελαν(γιατί δεν ήξερα αν θα μπορούσα να το πάρω). Η αλήθεια είναι ότι ενώ δεν αγόρασαν και τίποτα ακριβό σχολίασαν ότι θα προτιμούσαν κάτι:?::?::?:

¨ετσι κατέληξα ότι όποιος θέλει να σχολιάσει θα το κάνει είτε έτσι είτα αλλιώς.

Πήγαινε μαζί με τη μαμά, δες τι περίπου της αρέσει και μετά κάνε και μια ερευνα αγοράς μήπως βρεις κάτι παρόμοιο σε καλύτερη τιμή.

Μπορεί να έχεις πρόβλημα τελικά. Πρέπει να σας αναφέρουν ότι είναι περσινά τα σχέδια;

Στην τελική μίλα καθαρά στην κουνιάδα σου, να ξέρει τη γνώμη σου

Διαφημίσεις

Εγω εχω βαφτισει της κολλητης μου το παιδι κ εννοειται οτι πηγαμε μαζι κ τα διαλεξαμε ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ,δεν μπορουσα να φανταστω οτι δεν θα ηταν η μαμα του παιδιου μαζι να παρουμε κατι που να μας αρεσει κ στις δυο.Κοριτσια μην ξεχνατε τα παιδια τους βαφτιζουν,η αλλη μου κολλητη που μου βαφτισε το παιδι μου παλι μαζι πηγαμε.Αυτα τα μυστηρια γινονται μια φορα για ολη μας την ζωη πιστευω οτι πρεπει να κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε κ να ευχαριστουμε κ τους γονεις του παιδιου χωρις να σημαινει οτι πρεπει να ειναι κατι πανακριβο.Εγω εαν βαφτιζα αλλο παιδακι εννοειται οτι θα επερνα την μαμα του μαζι,μην το κατηγορειται αυτο δεν ειναι κακο

Για τα σχέδια (ότι είναι περισινά) της το είπα εγώ για να είμαι καλυμένη σε περίπτωση που το αναφέρει ο ίδιος ο πωλητής (κι εγώ δεν ρώτησα όταν πήγα, μόνος μου το είπε γι'αυτό). Εν τω μεταξύ όταν πάμε να πω εγώ στο πωλητή ότι θέλουμε να δούμε βαφτιστικά που να κοστίζουν μέχρι τόσο το πακέτο ή χτυπάει άσχημα;; Τι να κάνω ρε γμτ;; Μου την έχει δώσει που μου κάνει τέτοιο έλεγχο αλλά και τι να της έλεγα όταν μου είπε να έρθει μαζί;;

n50jp3.png

Δεν έχω βαπτίσει και δεν μπορώ να μπώ απόλυτα στο κλίμα καθώς με τις γυναίκες δεν τα πάω καλά και οι κουμπάροι μου αποκλείεται να πήγαιναν μόνοι τους να αγοράσουν τα βαπτιστικά. Προσωπικά, θα ήθελα να πάω μαζί με το νονό ή τη νονά του παιδιού μου, αν μου γινόταν πρόταση, αλλιώς απλά θα έλεγα "το μόνο που θα ήθελα αν θέλεις και εσύ, να ήταν στο ταδε χρώμα ότι πάρεις". Θυμάμαι τον κουμπάρο μου να μου λέει ότι πήγε με την άλλη κουμπάρα του να ψωνίσουν τα βαπτιστικά και τον έγδαρε οικονομικά. Τότε του είπα, "την παίρνουμε μαζί, αλλά το τι θα διαθέσουμε, εμείς το αποφασίζουμε". Αν ήμουν στη θέση σου, θα της έλεγα πως δεν μπορώ να ανοιχτώ πολύ οικονομικά και πως θα ήθελα να σεβαστεί το γούστο μου. Θα πηγαίναμε μαζί, θα διάλεγα εγώ ως νονά 2-3 πράγματα που θα μου άρεσαν και στο μάτι και στην τσέπη και θα της έλεγα "διάλεξε".

Και για να τα λέω όλα, αν ήμουν στη θέση της και είχα αυτές τις απαιτήσεις που περιγράφεις, θα έλεγα "βάλε ότι αντέχεις και τα υπόλοιπα θα τα βάλω εγώ", γιατί έτσι είναι το σωστό...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Vann, αν η κολλητή σου που σου βάφτιζε το παιδί σου, σου έλεγε ότι τα σχέδια είναι περισινά και γι'αυτό οικονομικότερα, θα στράβωνες χωρίς να τα έχεις δει; Γιατί εμένα αυτό μου έδειξε. Δεν θέλω να πάρω κάτι που δεν είναι όμορφο ή να μην αρέσει και σ'εκείνη αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν έχω θέμα με το οικονομικό αυτή τη στιγμή. Και πίστεψε με... αν ήταν η κολλητή μου δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να είμαι απόλυτα άνετη μαζί της και να της πω ότι μέχρι τόσα μπορώ να διαθέσω, δεδομένου ότι ξέρω ότι είναι και άνθρωπος που επ'ουδενί δεν θα με έφερνε σε δύσκολη θέση... Είναι διαφορετική η σχέση και η άνεση που υπάρχει...

n50jp3.png

Στον μεγαλο μου πηγαμε μαζι με τη νονα,μαλλον με την μαμα της νονας και θεια μου(σπουδαζε η νονα και ξαδελφη μου)

Πηγαμαι σε δυο τρια μαγαζια και βλεπαμε,μονη της μου ειπε οτι δεν θελω να δωσω τοσα πολλα σε ενα πολυ ακριβο και τελικα καταληξαμε σε κατι ενδιαμεσο

Απλα ηθελα να δει αν μου αρεσουν.Κουτα αγορασε μονη της κατι αρκετα οικονομικο αλλα δεν με πειραζει,αα και στο σταυρο μου εδειξε 3-4 να διαλεξω(φανταζομαι οτι ξεχωρισε αυτους που ηταν στις δυνατοτητες της και της αρεσαν και καλα εκανε)

Στο δευτερο η νονα μας ψωνιζει απο συγκεκριμενο μαγαζι και ηθελε να παω μαζι της

Εγω ημουν σε δυσκολη θεση και δεν ηθελα να παω

Στο τελος μου εδειξε δυο και με ρωτησε ποιο απο τα δυο και δοκιμασαμε στο παιδι το νουμερο

Κουτες και λοιπα διαλεξε μονη της

Τωρα στο τριτο μαλλον μαζι θα παμε και εχω και το θαρρος να της πω να μην ξοδεψει ενα μισθο γιατι οντως ρε παιδια ποσο να τα φορεσει το παιδι

Τωρα αν επιμενει η μαμα τι να πω...τουλαχιστον ας σκεφτει τα εξοδα που θα εχεις εσυ λιγο αργοτερα

Δεν βαζει κανεναν απο το σοι να της το πει απ εξω απ εξω...(κουνιαδα=του αδελφου σου η γυναικα;;-πες στον αδελφο σου)

4

Διαφημίσεις

Εγω δεν θα ειχα κανενα προβλημα οσο παλιο κι αν ηταν το φορεμα αρκει να μου αρεσε,σ αυτο εχεις δικιο οτι ειναι διαφορετικες οι σχεσεις,για μενα πεστης οτι τοσα θα μπορεσω να διαθεσω,κ κατι αλλο τα ρουχα θα φορεθουν μια η δυο φορες ο σταυρος ομως ειναι για παντα,για μενα εκει καλο ειναι να διαθεσεις καποια λεφτα γιατι το παιδι παντα το σταυρο θα δειχνει κ οχι τα ρουχα.Μην αισθανεσαι ασχημα για το ποσα λεφτα μπορεις να διαθεσεις το θεμα ειναι να εισαι παντα διπλα στο παιδι,αυτο εχει σημασια,κ μην παρεξηγεις την μαμα που θελει να ερθει μαζι οσο στραβη κ να ειναι,να ξερεις πρωτα ο Θεος οταν γεννησεις με το καλο κ στης μπουμπους σου την βαφτιση θα θελησεις κ εσυ να πας για τα ρουχα κ τις ετοιμασιες

Τα βαπτιστικά ρουχα ειναι η μεγαλύτερη κοροϊδία στο θεμα της βάπτισης...

Ειναι μωρουλια οταν βαπτιζονται και μολις αρχισουν να περπατουν δεν τους ερχονται...μεγάλη πατάτα τα ακριβα ρουχα...

Για τον σταυρο εχω διαφορετικη αποψη γιατι εχει διαχρονικοτητα...αλλά για τα ρουχα...!!!!!!

Ξανασκέψου αυτο που ειπε ο αντρας σου...σαν καλη ιδεα να μου ακουγεται...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Εγω εχω βαφτισει της κολλητης μου το παιδι κ εννοειται οτι πηγαμε μαζι κ τα διαλεξαμε ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ,δεν μπορουσα να φανταστω οτι δεν θα ηταν η μαμα του παιδιου μαζι να παρουμε κατι που να μας αρεσει κ στις δυο.Κοριτσια μην ξεχνατε τα παιδια τους βαφτιζουν,η αλλη μου κολλητη που μου βαφτισε το παιδι μου παλι μαζι πηγαμε.Αυτα τα μυστηρια γινονται μια φορα για ολη μας την ζωη πιστευω οτι πρεπει να κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε κ να ευχαριστουμε κ τους γονεις του παιδιου χωρις να σημαινει οτι πρεπει να ειναι κατι πανακριβο.Εγω εαν βαφτιζα αλλο παιδακι εννοειται οτι θα επερνα την μαμα του μαζι,μην το κατηγορειται αυτο δεν ειναι κακο

συμφωνω και εγω οταν εγινα νονα αυτο εκανα..και να φανταστεις η κουμπαρα μου δεν ηθελε!!

εψαξα ομως να βρω τι θα της αρεσε να βαλε ιστο παιδι της κριμα ειναι..παντα βεβαια στα πλαισια που ειχα θεσει ετσι? πηγα τα βρηκα πηγαμε μαζι της τα εδειξα και τα πηρα.

ετσι θα κανουμε και τωρα. θ παμε το σαββατο μαζι να βρουμε κατι που να αρεσει και στις δυο

βρε κοριτσια δεν ειναι κακο! ειναι και ωραια ολη η διαδικασια αλλωστε.

να φανταστεις επειδη η νονα μας εχει εξεταστικη και πριν ειχανε τον γαμο τους τα παιδια λαμπαδα και κουτι βρηκα εγω ιδια με τον στολισμο και τα κλεισαμε μετα μαζι που της τα εδειξα. δεν θεωρω κατι κακο ουτε ομως να εχουμε και απαιτησεις παραλογες ουτε να θελουμε πανακριβα ξεροντας πως ο αλλος δεν μπορε βρε παιδι μου! ολα σ λογικα πλαισια.

και ο γονιος παιδι βαφτισει δεν πρεπει να εχει λογο? καλοπροαιρετα βεβαια παντα.

για τον σταυρο της ειπα πως δεν εχω λογο να παρει οτι αυτη θελει. μαλιστα θελει να παρει και ταυτοτητα της ειπανε πρεπει και προσπαθουσα να την πεισω να μην παρει για να μην κανει περιττα εξοδα! αλλα θελει...

τελοσπαντων το παν ειναι η συνεννοηση...

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Αχ βρε κοριτσάκια, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας...! Ηλιάννα μου η μαμά του παιδιού είναι η αδερφή του άντρα μου και θα της μιλήσει ο άντρας μου επί του οικονομικού. Απλά θεωρώ ότι δεν υπήρχε λόγος να δημιουργηθεί όλο αυτό. Εν τω μεταξύ αν μου έλεγε κι εκείνη ότι δεν θέλει να κάνω τα τρελά έξοδα θα έλεγα κι εγώ, οκ με καταλαβαίνει η κοπέλα κι ας πάμε κι όπου θέλει μαζί κι ας τα διαλέξει κι η ίδια. Μιλώντας της όμως για το οικονομικό απ'έξω απ'εξω (ότι της έχω πει δηλαδή για το ότι αυτός που θα πάμε έχει και επώνυμα τα οποία όμως είναι πολύ ακριβά κοκ) δεν έδειξε να συμμερίζεται τις απόψεις μου καθόλου... Ίσα ίσα έσπευσε να μου πει ότι τα περισινά σχέδια είναι εκτός μόδας... Ότι θα κοιτάξουμε και τα άλλα μήπως βρούμε κάτι οικονομικό ανάμεσα στα νέα του σχέδια κοκ... Επίσης την ενημέρωσα ότι τα νέα σχέδια που έχει, τα επώνυμα, είναι του Ασλάνη... Μιλάμε για πάνω από 250? μόνο το φόρεμα... Φοβάμαι πολύ ότι μπορεί να μην αποφύγουμε τις προστιβές και δεν είναι ωραίο πράγμα να αρχίζεις έτσι... Δεν μ'αρεσει και πολύ η ιδέα του άντρα μου για να είμαι ειληκρινής... Δεδομένου ότι είμαστε και συγγενείς φοβάμαι ότι θα γίνει θέμα μόνο και μόνο για να έρθουμε σε δύσκολη θέση... Κι αυτό γιατί υπάρχουν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες που ανακατευονται βλ. πεθερός. Δεν θέλω να φτάσουμε εκεί γιατί μετά θα γίνουμε μύλος....

n50jp3.png

πανε να δεις και εαν δεν καταλαβαινει τι να πω!

θελει προσοχη παντως ειαν ιλεπτο το θεμα και εχω δει παιδικους φιλους του αντραμου να μην μιλιουνται γιατι δεν ειχανε οι νονοι να παρουνε ακριβα πραγματα που ηθελε η μαμα(!)]

και δεν ειπε τιποτα,αντιθετως ειπε δεν πειραζει και πισω απ οτην πλατη τους πηρε αλλο φορεμα και της νονας το εβαλε πριν απο την βαφτιση!!!!!!!!!!!!!!

αν ειναι στραβος ο ανθρωπος...

γιαυτο εξηγησου ομορφα και ωραια και στο κατω κατω εαν δειτε και κατι ακριβο πες πως δεν σου αρεσει..αμα δεν καταλαβαινει τι να πω!

εγω ειμαι της γνωμης οτι πρεπει και η μαμα να εχει λογο αλλα μεχρι ενος σημειου!δεν θα χρεωθειτε που λεει ο λογος και για την βαφτιση τωρα!!!!! εξηγησε ομορφα πως ειαν ικαι η γεννα..

καλα ψωνια!

ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΑ!!!!!!!

Διαφημίσεις

αχ κοπελα μου ολα αυτα μου φαινονται παραλογα και ακραια.και γω ψωνιζω περυσινα ρουχα και μαλιστα τα ζηταω κιολας.που ειναι το κακο?αν ειναι ψωνιο ο ανθρωπος δεν βγαζεις ακρη.αδικα χαλιεσαι.να κανεις αυτο που εχεις στο μυαλο σου οτι ειναι το καλυτερο.και να σου πω και κατι?προβλεπω να γινει η βαφτιση και να μην εχετε και σχεσεις στο τελος οπως γινεται συχνα.συμπερασμα:η βαφτιση ειναι μυστηριο και η κουμπαρια ειναι κατι ιερο αλλα εχει ξεφυγει πολυ ο ανθρωπος απο ολα αυτα.δυστυχως.και αφου παρεξηγειτε τωρα με αυτα τα θεματα σκεψου μετα τι εχει να γινει.

εντάξει η βάφτιση είναι ξεχωριστή μέρα αλλά ας μην ξεπαραδιαζόμαστε κιόλας...στην καλύτερη ΄μου φίλη που θα γίνει νονά της φουσκίτσας μου όχι μόνο της είπα να μην πάει σε μαγαζί με βαφτιστικά που τα πουλάνε πανάκριβα, αλλά να διαλέξει κάτι απλά καλόγουστο και στο μπάτζετ της!(εννοείται ό,τι θέλει εκείνη, εκείνη είναι η νονά!Εγώ μπορώ να πάρω άλλα ρούχα στη φουσκίτσα όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου!:wink: ) !Έτσι ακριβώς! Σιγά μην δώσει 1000 ευρώ...αφού μπορεί άνετα να πάρει κάτι χαριτωμένο , καλής ποιότητας και ας μην είναι με το όνομα "βαφτιστικά":mrgreen: Κι εγώ θα στράβωνα καλή μου...ξεκαθάρισέ της το το οικονομικό και είσαι καλυμμένη από την πλευρά σου!(και με το καλόοοοοοο:-D)

η βαφτιση ειναι μυστηριο και η κουμπαρια ειναι κατι ιερο αλλα εχει ξεφυγει πολυ ο ανθρωπος απο ολα αυτα

ακριβώς!!!!!!!

Τι να πω κοριτσάκια μου... Μακάρι να μην εξελιχθούν άσχημα τα πράγματα. Είναι κρίμα και για το παιδάκι...! Δεν έχω ξαναγίνει νονά, αν και πάντα το ήθελα, και το περίμενα πως και πως...!! Δεν περίμενα να μην υπάρχει καθόλου κατανόηση από μέρους τους σε μια τόσο ευαίσθητη φάση και για μας... Σε άλλη περίπτωση δεν θα είχα αντίρρηση να δώσω πολύ περισσότερα κι ας μην τα φορούσε τόσο μετά το παιδί αλλά τώρα ειληκρινά δυσκολεύομαι κιόλας... Ελπίζω να συνεννοηθούμε τελικά χωρίς παρατράγουδα. Σας ευχαριστώ και πάλι!

n50jp3.png

Δεν πρόλαβα να τα διαβάσω όλα, έτσι δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί...

Προτείνω να πάρετε ρούχα που σας αρέσουν αλλά όχι από μαγαζί με βαφτιστικά. Θεωρώ μεγάλη κοροϊδία να πληρώσεις 500 ευρώ για μία φορά, γιατί ξέρω ότι δεν θα ξαναφορεθούν. Δύο παιδιά βάφτισα. Στο πρώτο βρήκαμε προσφορά Guy Laroche ( το έγραψα καλά;) με 300 ευρώ ( δεν ήξερα τότε, πρώτο παιδί :roll:), κα τα φόρεσε μόνο στη βάφτιση. στο ζυμαράκι πήγε η νονά, επειδή εγώ παίρνω αναπνοή από τον κ@λο, που λέει και η μαμά μου, και πήρε ένα υπέροχο λινό παντελόνι και πουκαμισάκι και μία τρελή γραβάτα. Από το μαγαζί με το βαφτιστικά πήρε μόνο τα εσώρουχα και το λαδόπανο. Νομίζω πως της βγήκε γύρω στα 150 και πήρε ένα σωρό άλλα ρουχάκια για το μικρό, που θα φορεθούν και όχι μόνο για επίδειξη.

Μην αγχώνεσαι για τέτοια, μίλησε με την κουμπάρα και λύσεις θα βρεθούν για να είστε και οι δύο ικανοποιημένοι. Άλλωστε η κουμπαριά δένει περισσότερο τη φιλία και δεν είναι συναλλαγή και δώρα χριστούγεννα-πάσχα.

Don't worry :wink:

ωραια ξεκινατε...σκεψου τι θα γινετε με τις λαμπαδεςκ τα παπουτσακια.

Οπως λες κ εσυ οι νονοι ειναι χορηγοι??Εγω ειπα στη μελουσα νονα οτι θελω τα πιο φθηνα.Για μενα το θεμα ειναι οτι αποκτας αλλη σχεση με την κουμπαρια, πιο ιερη, πιο συγγενικη θα ελεγα αλλα δυστυχως δεν τα κοιτανε οι περισσοτεροι αυτα σημερα!!

Παντως οι καλοι λογαριασμοι κανουν τους καλους φιλους, πηγαινετε μια βολτιτσα κ εξηγηστε τους με ωραιο τροπο οτι πιεζεστε για την γεννα κ δεν ξερετε τι λεφτα θα χρειαστουν.

Και στο κατω κατω μονο ο σταυρος μενει, αυτο να καταλαβουν.

Δεν έχω βαπτίσει και δεν μπορώ να μπώ απόλυτα στο κλίμα καθώς με τις γυναίκες δεν τα πάω καλά και οι κουμπάροι μου αποκλείεται να πήγαιναν μόνοι τους να αγοράσουν τα βαπτιστικά. Προσωπικά, θα ήθελα να πάω μαζί με το νονό ή τη νονά του παιδιού μου, αν μου γινόταν πρόταση, αλλιώς απλά θα έλεγα "το μόνο που θα ήθελα αν θέλεις και εσύ, να ήταν στο ταδε χρώμα ότι πάρεις". Θυμάμαι τον κουμπάρο μου να μου λέει ότι πήγε με την άλλη κουμπάρα του να ψωνίσουν τα βαπτιστικά και τον έγδαρε οικονομικά. Τότε του είπα, "την παίρνουμε μαζί, αλλά το τι θα διαθέσουμε, εμείς το αποφασίζουμε". Αν ήμουν στη θέση σου, θα της έλεγα πως δεν μπορώ να ανοιχτώ πολύ οικονομικά και πως θα ήθελα να σεβαστεί το γούστο μου. Θα πηγαίναμε μαζί, θα διάλεγα εγώ ως νονά 2-3 πράγματα που θα μου άρεσαν και στο μάτι και στην τσέπη και θα της έλεγα "διάλεξε".

Και για να τα λέω όλα, αν ήμουν στη θέση της και είχα αυτές τις απαιτήσεις που περιγράφεις, θα έλεγα "βάλε ότι αντέχεις και τα υπόλοιπα θα τα βάλω εγώ", γιατί έτσι είναι το σωστό...

συμφωνω και εγω οταν εγινα νονα αυτο εκανα..και να φανταστεις η κουμπαρα μου δεν ηθελε!!

εψαξα ομως να βρω τι θα της αρεσε να βαλε ιστο παιδι της κριμα ειναι..παντα βεβαια στα πλαισια που ειχα θεσει ετσι? πηγα τα βρηκα πηγαμε μαζι της τα εδειξα και τα πηρα.

ετσι θα κανουμε και τωρα. θ παμε το σαββατο μαζι να βρουμε κατι που να αρεσει και στις δυο

βρε κοριτσια δεν ειναι κακο! ειναι και ωραια ολη η διαδικασια αλλωστε.

να φανταστεις επειδη η νονα μας εχει εξεταστικη και πριν ειχανε τον γαμο τους τα παιδια λαμπαδα και κουτι βρηκα εγω ιδια με τον στολισμο και τα κλεισαμε μετα μαζι που της τα εδειξα. δεν θεωρω κατι κακο ουτε ομως να εχουμε και απαιτησεις παραλογες ουτε να θελουμε πανακριβα ξεροντας πως ο αλλος δεν μπορε βρε παιδι μου! ολα σ λογικα πλαισια.

και ο γονιος παιδι βαφτισει δεν πρεπει να εχει λογο? καλοπροαιρετα βεβαια παντα.

για τον σταυρο της ειπα πως δεν εχω λογο να παρει οτι αυτη θελει. μαλιστα θελει να παρει και ταυτοτητα της ειπανε πρεπει και προσπαθουσα να την πεισω να μην παρει για να μην κανει περιττα εξοδα! αλλα θελει...

τελοσπαντων το παν ειναι η συνεννοηση...

Συμφωνώ με τα κορίτσια. Δεν είναι κακό να έχει άποψη η μαμά για τα ρούχα που θα φορέσει το παιδί της στη βάπτιση του και που θα βγεί φωτογραφίες που θα έχει σε όλη του τη ζωή. Μια φίλη μου, είχε οργανώσει όλη τη βάπτιση πολύ όμορφα, χωρίς υπερβολές και εξωφρενικά στολίδια, απλά με γούστο και η νονά που πήγε και ψώνισε μόνη της είχε πάρει στο παιδί κάτι ΤΡΑΓΙΚΑ βαπτιστικά ρουχαλάκια. Ήταν σαν να βγήκαν απο άλλη εποχή. Σκούρα μπλε με γκρί καρό κλπ. Το μωράκι ήταν τόσο χάλια...το πουλάκι μου! Η φίλη μου κι εγώ κοντέψαμε να βάλουμε τα κλάματα απο το θέαμα.Αν είμασταν τετ α τετ, θα σας έδειχνα φωτό και θα καταλαβαίνατε τι εννοώ.

Απο εκεί και περα κι εγώ στην 1η μου κουμπάρα είπα ότι δεν θέλω επώνυμα κλπ και πήγαμε μαζί σε βιοτεχνίες και πήραμε τα βαπτιστικά, που φορέσαμε σε γενέθλια και γιορτή και τέλος. Αυτή τη φορά έχω σκοπό να μην πάρω αυτού καθ'αυτού βαπτιστικό, αλλά ένα ωραίο σετάκι που το μωρό θα μπορεί να ξαναφορέσει.

Όπως και να'χει, μπορείς με όμορφο τρόπο, να πείς στην κουμπάρα σου, ότι λόγω της κατάστασης -με τη γέννα κλπ- εσύ μπορείς να διαθέσεις το τάδε ποσό. Έτσι, αν αυτή θέλει κάτι που είναι ακριβότερο μόνη της θα πει να πληρώσει τη διαφορά.;)

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Αφού είναι τόσο μικρό το μωρό κι εγώ νομίζω ότι είναι καλύτερα να μην πάρεις από μαγαζί με βαφτιστικά που τα χρεώνουν τρελά, αλλά κανονικά ρούχα στο νούμερο της. Ειδικά για κοριτσάκι θα βρεις σίγουρα ωραία φορέματα χωρίς να σε γδάρουν.

Εγώ αφού την πάτησα με τα βαφτιστικά που τους έπλεαν και δεν τα ξαναφόρεσαν ποτέ, την τελευταία φορά πήρα πουκαμισάκι - παντελονάκι στο νούμερό του κι ήταν κούκλος (ψώνισα εγώ αντί για το νονό).

Mommy μου, δεν θα είχα καμία αντίρρηση να θέλει να έρθει μαζί μου, ακόμα και να τα διαλέξει η ίδια αν μου έδειχνε διάθεση να καταλάβει και τη δική μου θέση. Σέβομαι το ότι θέλει να έχει άποψη για το στιλ του ρούχου αλλά θα πρέπει κι εκείνη να σεβαστεί το ότι είμαι νονά, τα πληρώνω εγώ και άρα αν μη τι άλλο το πόσο θα κοστίζουν αφορά εμένα και μόνο. Τώρα το τι χρώμα ή σχέδιο θα έχουν οκ, ας το διαλέξει εκείνη αν νομίζει ότι αυτό που θα διαλέξω εγώ δεν θα είναι του γούστου της αλλά απ'ότι μου δείχνει δεν θέλει να περιοριστεί σε αυτό... Και αυτό είναι που με ενοχλεί. Τεσπα, είπαμε, ελπίζω να λυθεί χωρίς περαιτέρω θέματα.... Η ουσία είναι να μην μένουμε σε τέτοια πράγματα νομίζω. Και νομίζω πως όλες μας προτιμούμε νονό-ά που να είναι πάντα κοντά στα παιδιά μας παρά κάποιον που θα του ψωνίσει τα καλλίτερα ή ακόμα καλλίτερα θα μας αφήσει να τα διαλέξουμε κιόλας αλλά σε 1-2 χρόνια το παιδί θα ρωτάει γιατί δεν έχει κι εκείνο νονό. Εν πάσει περιπτώσει, είπαμε, δεν με πειράζει αυτό. Το να με φέρνουν όμως σε τόσο δύσκολη θέση και να με αναγκάζουν να νιώθω πως απολογούμαι για τα οικονομικά μου, λυπάμαι αλλά αυτό το θεωρώ μεγάλη αδιακρισία και με ενοχλεί πάρα πολύ.

n50jp3.png

μπορεις να κανεις και το αλλο...να πατε μαζι οπου θελει αυτη, να σου δειξει το στυλ, χρωματα που προτιμαει, να εχεις και εσυ γνωση και μετα να πας να διαλεξεις απο εκει που θελεις, με τα χρηματα που διαθετεις και θελεις και ολα μελι γαλα.

Απο τη μια καταλαβαινω τη μαμα καθως θα θελει να ειναι του γουστου της και οχι κατι που μετα θα κλειστει στην ντουλαπα αλλα μεχρι εκει.το οικονομικο ειναι της νονας.

εμεις να φανταστεις ηθελα κατι απλο, οικονομικο απο lapin (ηταν οντως πολυ καλη η τιμη)που θα το φορουσε πολλες φορες ακομα αλλα εκεινοι θελαν υπερπαραγωγη που σιχαινομαι (γνωμη μου ε!)

εκει να δεις γλεντι

απλα λεω να την ρωτησεις τι ειναι του γουστου της, ασε που για αγορακια ποσα σχεδια να εχει;;; και ποσα χρωματα και υφασματα!

να μη σου πω τα παιρνεις και απο stock που ειναι τελεια καποιες μαρκες και ειναι ολα ιδια με περσι και προπερσι

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

εγω λεω να πας μονη σου. Να διαλεξεις 5-6 σχεδια και να τα υποδειξεις στην πωλητρια. Τη μερα που θα πατε μαζι θα της πεις:

εχω επιλεξει καποια να διαλεξεις απο αυτα.

ξερα!

(ειναι μεγαλο θρασος να ζητας απο μια νονά... Ηδη πληρωνουν πάρα πολλά. Εγω θα πληρωσω μονη μου το στολισμο, ενω στα μερη μας τον πληρωνει η νονά. Δεν θελω να την επιβαρυνω με 200 ευρω παραπανω...)

Εγώ δεν έχω γίνει νονά. Η κολλητή μου όμως βάφτισε την κόρη μου. Επειδή μένει στο εξωτερικό, συμφωνήσαμε να αναλάβω εγώ τα της βάφτισης και να μου δώσει τα χρήματα. Αποτέλεσμα, να ξοδέψω για ρουχαλάκια το αστρονομικό ποσό των ?100 :lol: - τα πήρα από το childrensalon - η αλήθεια ειναι ότι τα κλασικά βαφτιστικά δεν μου αρέσουν και πολύ, άσε που τα θεωρώ τρομερή σπατάλη.

Κουτί, λαδόπανα και λαμπάδα κόστισαν γύρω στα 300?. Ό,τι έπαιρνα της το έδειχνα με μέηλ πριν το αγοράσω.Για το σταυρό η ίδια η φίλη μου μου είπε να μην τσιγκουνευτώ και να πάρω κάτι "βαρύ" (αλλά και πάλι αν ήταν στο χέρι μου, δεν θα έδινα πολλή σημασία - εγώ δεν ξέρω που είναι ο δικός μου).

Εάν η φίλη μου ήταν εδώ, πάντως, το θεωρώ δεδομένο ότι θα μου ζητούσε να πάμε μαζί για ψώνια (δεν θα το απαιτούσα όμως), αλλά κι εγώ θα πρόσεχα να μην την φέρω σε δύσκολη θέση για τα οικονομικά.

Να προσθέσω ότι με τη συγκεκριμένη είμαστε σαν αδερφές και έχουμε και τον ίδιο τρόπο σκέψης.

Ωστόσο, πιστεύω ότι λόγω ακριβώς της νοοτροπίας μου (να τείνω να υποβαθμίσω τη σημασία των ακριβών βαπτιστικών και γενικότερα του φαίνεσθαι), αν βαφτίσω ποτέ παιδάκι, θα αντιμετωπίσω κι εγώ παρόμοια θέματα.

Το θέμα με την περίπτωσή σου είναι ότι είναι πολύ στενός συγγενής η μαμά του παιδιου - από την άλλη, αυτό μπορεί να παίξει ρόλο και για τη λύση του ζητήματος (αρκεί να το χειριστεί κι ο σύζυγος σωστά).