Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

21 weeks pregnant but ........

Recommended Posts

Hello !!!!

Hthela basika na do ean kapoia kopela niothei opos ego , i mipos eimai ligaki anaisthiti !!! Eimai egguos , 21 bdomadon , den nomizo na exo niosei kati mesa mou na kineite akoma , giati exo mperdeutei me diafora alla mesa mou , entera , stomaxia k.t.l. kai den niotho kati akoma ! Diladi blepo alles kopeles , pou niothoun mitrika enstikta k.t.l. , treli xara gia ola , kiniseis k.t.l. kai ego to kaimeno , den exo niosei tipota ! Fantazomai pos einai noris akoma gia na xaro toso polu oste na prosmeno tin gennisi tou , kai elpizo auto na ginei mia mera ! Mexri stigmis to mono agxos pou exo , einai na einai ugies ! Oti mporo kano gia ton organismo mou kai oso mporo prosexo ! To agxos apla den mporo na elenkso , geniko agxos , eidiko agxos gia bebe , agxos genika gia ola ! Apla , mipos eimai anaisthiti ???? Gia na ksekathariso , to moraki , to thelame , den etuxe , kai xairomai pou tha kanoume paidaki , apla den mporo na summeristo tin treli xara kai prosmoni pou exoun alles kopeles ! Tis zileuo me tin kali ennoia , apla skeftomai , afou den enthousiazomai toso auti ti stigmi , einai koulo i oxi ???

THANK YOU !!!!!!!!!! Sas ekana tin kardia periboli , sorry !!!!

Smile !

Διαφημίσεις

αναισθητη δεν εισαι κοπελα μου,και εγω ενοιωθα πολλες φορες ετσι και νομιζα οτι ημουν αναισθητη.σιγουρα χαιρεσαι και περιμενεις πως και πως το μωρακι σου και θα το καταλαβεις ποσο τυχερη εισαι οταν το παρεις αγκαλια.

θα το νοιωσεις συντομα να κουνιεται μεσα σου και τοτε σιγα σιγα θα αρχισεις να ονειρευσαι περισσοτερο και να κανεις σχεδια για το μελλον.

(αυτη ειναι η δικια μου αποψη)

ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΗ ΛΥΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΗ ΛΥΠΗ , ΑΛΛΑ Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ , ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ!!!

kapos etsi to fantazomai kai ego ! Apla kai sto periballon mou , kapoies eggues , files mou , gnostes mou , e kanoun san treles ! Ego tis koitao me miso mati ,epeidi den niotho etsi , kai leo mipos eimai ego i periergi ??? Genika den eimai to atomo pou sugklonizete , p.x. kai o gamos mou , sugkratimeni mexri ekei pou den ftanei imoun ! Apla etsi eimai ego ! Alla maresei pou oi alles kanoun san xazoxaroumenes :-))))) makari na imoun kai ego etsi !

Smile !

Κι εγώ έτσι ήμουν..μερικές φορές και χειρότερα. Από τη μία, εγκυμοσύνη δεν απόλαυσα καθόλου (όλη την ώρα άγχος, νεύρα, φοβίες) από την άλλη έλεγα αφού έτσι εκφράζομαι. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα έδιωχνα το άγχος μια και καλή και θα είχα περισσότερη εμπστοσύνη στη μαμά φύση:wink: (πάντως για μενα είναι αλήθεια, η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν με προετοίμασε καθόλου γι' αυτό που έχω τώρα..άπειρες φορές καλύτερο!!!!!!:-D:grin::-D)

Θα σου έλεγα λοιπόν, διώξε το άγχος, κάνε πράγματα που σου αρέσουν και που δύσκολα θα τα κάνεις μετά όσο το μωράκι είναι μικρό...πήγαινε σινεμά, βόλτες, θέατρο, για φαγητό, σε καφέ κτλ κτλ

Για να νιώσεις το μωράκι ξάπλωσε και βάλε τα χέρια στην κοιλιά σου για λίγη ώρα, φάε λίγο σοκολάτα και που θα πάει, θε το νιώσεις!

γενικά θέλει χαλάρωση το πράγμα, πολύ μετάνιωσα που δεν την είχα!

Μην ανησυχείς, και εγώ το μωρό άργησα να το καταλάβω, το κατάλαβα μετά την 24η εβδομάδα. Μέχρι τότε δεν ένιωθα κανένα ιδιαίτερο συναίσθημα. Όταν όμως άρχισα να το καταλαβαίνω να κινείται μέσα μου άρχισα να δένομαι μαζί του σιγά σιγά. Δεν χρειάζεται να δικαιολογήσεις σε κανέναν τα αισθήματά σου

Διαφημίσεις

Thank you very very much ! Akribos etsi niotho ! Basika parolo pou den exo balei kai polla kila , diladi apo 61 eimai 64 tora , niotho san tsoubali ! Diladi , bariemai tromera na kano kati gia mena , na ftiakso kana malli , na bgoume ekso k.t.l. Diladi , energeia muden ! Alla elpizo na epanertho kapoia stigmi ! Einai kai autos o sundiasmos douleia , agxos , zesti , brasta ola mazi ! Kai trelainomai ! Fantazomai pos ean imoun se kamia paralia , den tha skeftomoun etsi , kapos tha kataferna na oneireuomai ! Alla auti i kathimerinotita , i anagki na prepei na ntutheis kapos gia na pas stin douleia , auto to kolokuthenio 8oro , SKOTONEI !!!

Smile !

Μην το παίρνεις τόσο κατάκαρδα, Kajoe! Η ζωή δεν είναι διαφήμιση, να κυκλοφορείς πρωί-βράδυ φρέσκια φρέσκια και να σκορπίζεις χαμόγελα χαϊδεύοντας την κοιλιά σου ;)

(πάντως για μενα είναι αλήθεια, η περίοδος της εγκυμοσύνης δεν με προετοίμασε καθόλου γι' αυτό που έχω τώρα..άπειρες φορές καλύτερο!!!!!!:-D:grin::-D)

Θα σου έλεγα λοιπόν, διώξε το άγχος, κάνε πράγματα που σου αρέσουν και που δύσκολα θα τα κάνεις μετά όσο το μωράκι είναι μικρό...πήγαινε σινεμά, βόλτες, θέατρο, για φαγητό, σε καφέ κτλ κτλ

Συμφωνώ με όλα! Κι εγώ διαπίστωσα ότι δεν μπορείς πραγματικά να προετοιμαστείς, γι΄αυτό δεν έχω όρεξη τώρα στο δεύτερο να δω το φύλο του μωρού (ούτε στο πρώτο το είδα, αλλά αυτό το είχε αποφασίσει το μωρό, όχι εγώ ;)). Οι φίλες σου μπορεί να τρελαίνονται (και καλά κάνουν από τη σκοπιά τους) με τις φωτογραφίες από τον υπέρηχο, με τα γλυκούλια πραγματάκια που αγοράζουν κτλ., αλλά όλα αυτά δεν έχουν καμμία σχέση με το μωρό.

Μήπως έχεις πρόσθιο πλακούντα; Είναι απόλυτα φυσιολογικό, απλώς είναι σαν μαξιλαράκι ανάμεσα στο μωρό και στους μυς της κοιλιάς σου και αργείς να νιώσεις το μωρό, ειδικά αν είναι το πρώτο. Κι εγώ την κόρη μου άργησα να την νιώσω γι΄αυτό το λόγο.

Την έλλειψη ενέργειας που λες, τη νιώθω κι εγώ και είμαι κι εγώ στην 21η εβδομάδα. Στην κόρη μου ένιωθα επίσης έτσι στη φάση αυτή, και ξανάρχισα το σίδηρο. Βέβαια ρώτα το γιατρό σου.

Prosthios plakountas ??? Den nomizo na exo akousei auti ti leksi apo tin giatro mou ara den prepei na exo kati tetoio ! Eimai pantelos asxeti ! Paroti exo diavasei 2 biblia idi gia tin egkumosini , ta diagrafo ola siga siga apo to mualo mou kai kratao ta basika , hahahhahaa !!! Eleipsi energeias exo sto mualo mou , giati oles oi eksetaseis aimatos , ouron k.t.l. pou kano , einai parapano apo katapliktikes ! Me liga logia , apo ugeia sfizo !!!! Alla BARIEMAI ! Eimai sigouri , pos ean den douleua autin tin periodo , tha imoun happy , just happy ! Pantos oloi genika trelainontai ! Oloi xairontai ! Basika epeidi me tous dikous mou , den thelo polla pare dose , autoi xairontai kai emena maresei polu na tous kovo tin xara !!!! Tin katabrisko , hahahahaha !!! Alla oi files mou xairontai , alla eutuxos einai sugkratimenes san kai emena , kai den to parakanoun ! Diladi xairontai mexri enos simeiou opos kai ego ! Ama den tairiazame .... !!!

Smile !

Προφανώς δεν το έχεις ακούσει γιατί είναι τελείως ασήμαντο από ιατρική άποψη. Σημαίνει ότι ο πλακούντας είναι στο μπροστινό μέρος της μήτρας, και όχι πίσω. Δεν έχει σχέση με το αν είναι ψηλά ή χαμηλά. Είναι απλώς σε ποια πλευρά της μήτρας έτυχε να "ριζώσει" το γονιμοποιημένο ωάριο τις πρώτες μέρες της σύλληψης. Εμένα μου το είπε τυχαία η γιατρός που μου έκανε τον υπέρηχο για να μην ανησυχήσω που θα αργήσω να νιώσω το μωρό, αλλά η γυναικολόγος μου και η μαία μου ούτε που έδωσαν σημασία. Σε οδηγούς εγκυμοσύνης νομίζω ότι ούτε κι εγώ το έχω διαβάσει.

Καλή υπόλοιπη εγκυμοσύνη!

Διαφημίσεις

Μια χαρα σε βρισκω και απολυτα φυσιολογικη. Καθε ανθρωπος ειναι διαφορετικος, αλλοι εχουν συγκρατημενα συναισθηματα άλλοι πετανε στα συνεφα κοκ...

Θα με ανησυχουσες αν ελεγες οτι δεν αγχωνεσαι για την υγεια του μωρου, οτι δεν προσεχεις, οτι αδιαφορεις... Αφου τα κανεις ολα αυτα, μια χαρα υποψηφια μαμα σε βρισκω και το τρελο συναισθημα θα ερθει στην ωρα του don't worry...

THANK YOU VERY MUCH !!!!!!! Apla gia ligo eniosa kouli ! Mpas kai ego ftaio pou den xairomai ! Akoma kai ksenoi , otan tou anakoinono to gegenoto , kanoun san palaboi , kai rotane pos niotho k.t.l. ! Diladi nomizo pos oi alloi mou dimiourgoun to thema anti gia emena tin idia ! Pio polu niotho perierga pou den summerizomai tin xara kai ton ethousiasmo tous , para tou oti ego san tetoios xaraktiras den enthousiazomai ! Alla xairomai pou blepo pos kialles niothoun etsi !!!!

Smile !

Μια γνωστη μου κατ αρχας το ανακοινωσε στο facebook οταν εμαθε οτι ειναι εγκυος και δεν παρελειπε να ενημερωνει για καθε εξεληξη την εγκυμοσυνης καθε μερα status.Με το που ειδαν το μωρο στην μητρα,εβγαλε την φωτογραφια του στο profile της.Συγνωμμη αλλα,αυτο δεν ειναι ενθουσιασμος ,ειναι βγαζω το αγεννητο μωρο μου σε reality.

THANK YOU VERY MUCH !!!!!!! Apla gia ligo eniosa kouli ! Mpas kai ego ftaio pou den xairomai ! Akoma kai ksenoi , otan tou anakoinono to gegenoto , kanoun san palaboi , kai rotane pos niotho k.t.l. ! Diladi nomizo pos oi alloi mou dimiourgoun to thema anti gia emena tin idia ! Pio polu niotho perierga pou den summerizomai tin xara kai ton ethousiasmo tous , para tou oti ego san tetoios xaraktiras den enthousiazomai ! Alla xairomai pou blepo pos kialles niothoun etsi !!!!

ετσι ακριβως νιωθω και εγω και μερικες φορες αναρωτιεμαι εαν τελικα πραγματικα θελω και αξιζει να γινω μανα...και με παιρνει απο κατω...

ωρες ωρες αναρωτιεμαι ακομη εαν ειμαι πραγματικα εγκυος και κοιταω την κοιλια μου σαν χαζη.

Αλλες λενε οτι μιλανε με τις ωρες στην κοιλια τους, τη χαιδευουν συνεχεια, κτλ κτλ, εγω δεν κανω τιποτα τετοιο...θα γινω κακη μανα δηλαδη?

απ'οτι λενε ομως και αλλες κοπελες που εχουν ηδη ενα παιδακι μολις γεννησουμε θα τα παθουμε ολα μαζι!!!

μαλλον περισσοτερο αγνοια θα ειναι παρα αναισθησια...τι να πω...

LKcZp2.png 3bjwp3.png

Κανένας δε μπορεί να σου πει πώς να νιώθεις. Όλα είναι φυσιολογικά και όλα έχουν την αξία τους. Σκέψου ότι πολλές φορές όταν θέλουμε κάτι πάρα πολύ μπορεί να υποβαθμίζουμε την αξία του για να μην πληγωθούμε αν κάτι στραβώσει (εγώ το κάνω αυτό ακόμη και για το τι παγωτό θα παραγγείλω πόσο μάλλον για κάτι πολύ σοβαρό). Αν δεν είσαι πολύ του γούτσου γούτσου, ένας λόγος παραπάνω. Όπως λέει κι ο γιατρός μου, θα κάνεις ό,τι θες για όσο θές και όπως το θες.Το μόνο που απαγορεύεται είναι η καταπίεση (ε, καλά μην αρχίσεις και συ τώρα σχολή για ακροβάτες και κατανάλωση junk food με τρέλα, καταλαβαίνεις πώς το εννοώ).

Βιώσε αυτό που περνάς όπως σου βγαίνει και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Hahahahaha !!!! Etsi to blepo kai ego !!! Basika mexri na gennithei kai na bebaiotho pos einai ola kala , diladi einai ugies , e den mporo na mpo stin diadikasia na kano oneira kai xares kai partys epeidi tha kano moro ! As doume prota pos ola einai kala , kai meta na gennithei kai na to doume ! Kai ego ta idia kano pantos ! Koitao , bebaia i koilia mou einai sxedon flat paroles tis 21weeks , auti ti koilia telos panton ston kathrefti , kai leo , den einai dunaton , diladi tha gino kai toumpano se ligo kairo ! Pathaino ena lala me tetoia pragmata ! Alla na xaideuo tin koilia mou , na milao stin koilia k.t.l. eeeee , fantazomai geloia na ta kano ! Diladi , san na koroideuo ton eauto mou , afou den to niotho !!! Anyway , stis 29/6 tha kano tin b' epipedou , kai elpizo na "detho" ligo parapano me to embruo , mias kai den exoume anaptuksei akoma sxeseis epikoinonias metaksu mas !

Oson afora to ean emeis pou aisthanosmaste etsi , den eimaste kales miteres , DEN TO PISTEUO ME TIPOTA !!!! Parolo pou niotho tora etsi , epeidi einai kati pou den exo ksananiosei , kai epeisi auto den milaei kai den mou kanei tipota , den theoro ton eauto mou pos tha eimai kaki mitera ! Pragmatika den to pisteuo ! Den ksero giati apla den to pisteuo !

Smile !

Anyway , stis 29/6 tha kano tin b' epipedou , kai elpizo na "detho" ligo parapano me to embruo , mias kai den exoume anaptuksei akoma sxeseis epikoinonias metaksu mas !

Oson afora to ean emeis pou aisthanosmaste etsi , den eimaste kales miteres , DEN TO PISTEUO ME TIPOTA !!!! Parolo pou niotho tora etsi , epeidi einai kati pou den exo ksananiosei , kai epeisi auto den milaei kai den mou kanei tipota , den theoro ton eauto mou pos tha eimai kaki mitera ! Pragmatika den to pisteuo ! Den ksero giati apla den to pisteuo !

Για να πω την αλήθεια κι εγώ στους υπερήχους απλά χαιρόμουν που το μωρό είναι καλά και έβλεπα ότι μεγάλωνε, αλλά δεν μπορούσα να νιώσω κι εγώ τίποτε. Ένα βίντεο από το you tube θα μου έκανε την ίδια αίσθηση.

Για την επικοινωνία με το μωρό, ίσως κάποιες όντως να το νιώθουν και να χαίρονται, αλλά εγώ το έβλεπα σαν να προβάλλεις τις δικές σου εικόνες και προσδοκίες στο παιδί. Κι όταν κινείται, χαίρομαι βέβαια, αλλά ξέρω ότι το ίδιο απλώς αλλάζει θέση και δεν κλωτσάει για να μου πει "γεια σου μαμἀ, εδώ είμαι!" ή ό,τι άλλο ίσως θα ήθελα να μου πει.

Όταν πρωτοείδα την κόρη μου στη γέννα, η παρουσία της ήταν τόσο συγκλονιστική, που ό,τι και να σκεφτόμουν πιο πριν, δεν είχε πια νόημα. Είναι δύσκολο να το περιγράψω, αλλά δεν φαινόταν να ένιωθε καθόλου καινούργια σ΄αυτό τον κόσμο, είχε ήδη χαρακτήρα και βιώματα, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν θα μπορούσα να τα ξέρω, όσα πάρτυ ή αγορές ή προσπάθειες επικοινωνίας κι αν είχα κάνει. Γι΄αυτό και τώρα στο δεύτερο είμαι ακόμη πιο "αναίσθητη".

κ γω ετσι νιωθω σαν εσενα ακριβως!!!!!!!!!!!!!!!!!

κ γω επειδη ακομα δεν εχω νιωσει το μωρο αυτο σκεφτομαι κ γω...βλεπω ολες τις άλλες που πετανε στα συννεφα κ λεω μα καλα εγω αναισθητη ειμαι, γιατι δεν πεταω απο χαρα όπως κανουν όλες οι εγκυούλες, με πιανει κ μενα καμια φορά να στεναχωριεμαι γιατι δε νιωθω κ τα σουπερ ουαυ συναισθηματα που ακουω περιγραφες απο πολλες κοπελες!!!!!

αφου λεω στον αντρα μου συνεχεια αμαν πότε θα το καταλάβω να καταλαβω κ γω η δυσμοιρη οτι ειμαι εγκυος!!!!

πάντως να ξερεις ακριβως τα ιδια νιωθουμε κ μεις επισης θελαμε παρα πολυ το μωρο κ λαχταρουσαμε καιρο να ερθει, να τα κοριτσια εδω ξερουν!

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Παντως εγω δεν ειχα νιωσει κανενα μητρικο ενστικτο πριν αποκτησω το μωρο μου και οι μηνες της εγκυμοσυνης (χωρις να εχω ιδιαιτερα προβληματα) δεν μου ηταν ουτε ευχαριστοι ουτε μου δημιουργουσαν συναισθηματα χαρας και μητρικης ευτυχιας.

Τα παντα τα ενιωσα μετα και το αν τελικα εγινα καλη μητερα το δειχνει η υγεια και ευτυχια του παιδοιυ μου.

Ορμονικα και βιολογικα ειναι περιεργη και δυσκολη περιοδος για την πλειοψηφια των γυναικων και δε θεωρω καθολου υποχρεωτικο καποια να νιωθει υπεροχα μητρικα συναισθηματα.

Τωρα τα εχω γιατι ξερω πως ειναι να εχεις μωρο και περιμενω το δευτερο παιδι μου με μεγαλη χαρα.

Μην αισθανεσαι ασχημα και μην απολογεισαι για το πως νιωθεις. Κια φυσικα αυτα που νιωθεις στην εγκυμοσυνη δεν κρινουν το τι μητερα θα εισαι.

Εχω δει πολλες "ενθουσιασμενες" να γινονται πολυ αδιαφορες μητερες μετα και το αντιθετο.

k9Tap3.png

AAAAAA , XAIROMAI POLUUUUUUUUUUUUU !!!!!!!!!!! Polu maresei pou niothoun kialles etsi :-)))))))))) !!!!! Giati entaksei , oso nanai , sou pernane diafora apo to mualo !!!! Kai ego stous uperixous , kamia sugkinisi !!!!Diladi akribos auto , ti na to eblepa sto youtube ti live !!!! Akouo files mou , pou me rotane an eklapsa molis eida ton proto uperixo !!!!!!!!!!!!!!!!! PATE KALA ??????????? ti na do kai na klapso ??????? entaksei , enan thaumasmo eniosa , gia tin dimiourgia tis zois , e den to exo ksanadei kiolas , alla na klapso gia to agenito , agnosto , embruo ????? diladi ena embruo to opoio ston proto uperixo den kserame kan an einai ugies ??? pou akoma den to ksero auto alla ok !!!!

Apla nomizo tha xaro otan tha gennithei ! Mia kopela pou gnorisa mesa apo edo i Chiqui , mou leei gia to moraki tis pou gennise , kai i alitheia einai pos xairomai pragmatika polu !!!!!!!!! Diladi , to thelo kai ego auto !!!!!!!!!!! Auto nai malista !

Smile !

θα συμφωνήσω απόλυτα με την Kassiani...Και εγώ περιμένω το δεύτερο παιδάκι μου, και κάποιες φορές αγανακτώ με την εγκυμοσύνη, αλλά μετά σκέφτομαι αυτά που με περιμένουν όταν θα γεννηθεί το μικρούλι μας και χαίρομαι...Τότε πραγματικά θα πετάω στα σύννεφα..Τουλάχιστον για μένα το μετά είναι που αξίζει τους 9 μήνες..:wink:

VxpTp3.png

lewJp3.png