Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κονακιον

Recommended Posts

καλημερα κοριτσια?ολα καλα?να σας ρωτησω,

οσες θηλαζετε αποκλειστικα κανετε το "κονακιον"?

το δινει καθε μηνα ο παιδιατρος απο το στομα του μωρου.

το γνωριζετε?το εχετε κανει ποτε?

και αν δειτε στο μπλε το βιβλιο σας,στην οποια κλινικη,νοσοκομειο εχετε γεννησει το εχουν δωσει στο μωρο σας,το γραφει!!!!!!!!!!!!!

ξερετε κατι για αυτο?το δινετε?

περιμενω να μου πειτε..............................

LcNGp3.png

k90zp3.png

Διαφημίσεις

Το konakion είναι η βιταμίνη Κ και γίνεται με ένεση προληπτικά σε όλα τα νεογέννητα λόγω ανεπαρκούς ενδογενούς παραγωγής. Η βιταμίνη Κ χρησιμεύει για την παραγωγή των παραγόντων πήξης του αίματος. Δεν έχω ακούσει να δίνεται στη συνέχεια κάθε μήνα και μάλιστα σε παιδιά πο θηλάζουν. Τουλάχιστο τα δικά μου δεν πηραν..

4599150571.png6def44b14c.png

Εμένα το γραφει και στο βιβλιαριο. Το δινουνε για να μην υπάρξει αιμολυτικο επεισοδιο λόγω έλλειψης βιτ.Κ. Οχι καθε μηνα..μονο στη γεννηση.

cIWNp3.png

Εμένα το γραφει και στο βιβλιαριο. Το δινουνε για να μην υπάρξει αιμολυτικο επεισοδιο λόγω έλλειψης βιτ.Κ. Οχι καθε μηνα..μονο στη γεννηση.

Κι εμένα το ίδιο. Το δίνουν ανεξάρτητα από το θηλασμό μετά τη γέννηση και μια ακόμη φορά λίγες μέρες μετά (δεν θυμάμαι ακριβώς). Σε μας το έδωσε ο γιατρός σε σταγόνες, όχι σε ένεση.

Διαφημίσεις

Κι εμένα το ίδιο. Το δίνουν ανεξάρτητα από το θηλασμό μετά τη γέννηση και μια ακόμη φορά λίγες μέρες μετά (δεν θυμάμαι ακριβώς). Σε μας το έδωσε ο γιατρός σε σταγόνες, όχι σε ένεση.[/QUOT

δεν το χορηγει με την ενεση αλλα,αλλα απο το στομα σε σταγονες .εμενα μεχρι στιγμης μου το εκανε 3 φορες.τα τελευταια 2-3 χρονια το δινουν.........ρωτηστε ρε κοριτσια τους παιδιατρους σας......ο δικος μου ειναι πολυ"ψειρας"σε αυτα τα θεματα.............καθε φορα που τον ρωταω κατι μου δειχνει και το αντιστοιχο βιβλιο σεμιναριου...............

LcNGp3.png

k90zp3.png

καλημέρα κορίτσια. είδα σε κάποιο ποστ σας ότι η βιταμίνη Κ βοηθά στο να παραχθούν παράγωγα πήξης του αίματος. στο μπέμπη μας χορηγήθηκε κατά την γέννηση αλλά γεννήθηκε με θρομβοπενία (64.000 αιμοπετάλια), πριν φύγουμε από το νοσοκομείο στις 29/05 ήταν στις 88.000 και χτές κάναμε εισαγωγή στο Παίδων με 20.000 τα οποία έπεσαν χτες το βράδυ στις 14.000.

ξέρει καμιά σας τίποτα σχετικά με αυτό?

EUdTp3.png

4f73c22695.png

Διαφημίσεις

καλημέρα κορίτσια. είδα σε κάποιο ποστ σας ότι η βιταμίνη Κ βοηθά στο να παραχθούν παράγωγα πήξης του αίματος. στο μπέμπη μας χορηγήθηκε κατά την γέννηση αλλά γεννήθηκε με θρομβοπενία (64.000 αιμοπετάλια), πριν φύγουμε από το νοσοκομείο στις 29/05 ήταν στις 88.000 και χτές κάναμε εισαγωγή στο Παίδων με 20.000 τα οποία έπεσαν χτες το βράδυ στις 14.000.

ξέρει καμιά σας τίποτα σχετικά με αυτό?

θηλαζεις αποκλειστικα?

LcNGp3.png

k90zp3.png

θηλαζεις αποκλειστικα?

πριν μπει στο νοσοκομείο θήλαζα και έιχε τύχει κάποιες μέρες να του δώσω συμπλήρωμα γύρω στα 50 ml.

του χορήγησαν γ- σφαιρίνη 2 φορές και τα αιμοπετάλια έχουν ανέβει στις 170.000 και προσανατολίζονται σε κάποιο αντίσωμα που μας κάνει την ζημιά. περιμένουμε να βγουν οι εξετάσεις για να δούμε τι τρέχει εντέλει.

EUdTp3.png

4f73c22695.png

• 6 months later...

καλημερα και χρονια πολλα!!!κονακιον πηραμε κι εμεις ενα το μηνα απο τη γεννηση μια φορα κλινικη που το εγραφε το βιβλιαριο και αλλες 2 του εδωσα εγω γιατι θηλαζα αποκλειστικα για 6 μηνες.δεν ειναι κατι κακο μην ανυσηχεις

Αγορακια μου σας λατρευω!!

Kαλησπερα σας κ Χρονια πολλα εγω θηλαζω εδω κ 13 μηνες κ δεν πηρε ποτε ο μικρος τιποτα τετοιο εκτος κι αν του το εδωσαν στο μαιευτηριο κ δε γνωριζω το βιβλιαριο δε γραφει τιποτα μεσα.

Διαφημίσεις

το κανουν πλεον,οχι με ενεση,το δινουν απο το στομα 3 φορες.μια στη γεννηση,δυο οταν φευγει απο το νοσοκομειο κ τρια στον 1 μηνα.

και σε μας το ιδιο κ στα 2 μωρα.δε ξερω κανεναν να το κανει καθε μηνα:shock:

Η υπερβολική ή παρατεταμένη χορήγηση βιταμίνης Κ μπορεί να οδηγήσει σε υπερβιταμίνωση Κ, δηλαδή σε ανάπτυξη τοξικότητας από τη βιταμίνη. Σε ανεπάρκεια του ενζύμου G6PD, η βιταμίνη Κ μπορεί να προκαλέσει αιμολυτικές κρίσεις.

Στα νεογνά μπορεί να παρατηρηθεί παράταση του χρόνου προθρομβίνης λόγω ελαττωμένης πρόσληψης της βιταμίνης Κ από τη μητέρα, μικρής περιεκτικότητας του μητρικού γάλακτος σε βιταμίνη Κ ή ανεπαρκούς εντερικής χλωρίδας. Για το λόγο αυτό σε όλα τα νεογέννητα χορηγείται προληπτικά 0.5-1 mg βιταμίνης Κ εφʼάπαξ.

ολο το αρθρο ειναι εδω http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=173