Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

βοήθεια για μια φίλη!!

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες!

Γράφω για λογαριασμό μιας φιλενάδας που δεν έχει internet!

Λοιπόν η φίλη μου έχει ένα μωράκι 2 μηνών και μέχρι τώρα θηλάζει αποκλειστικά με μεγάλη επιτυχία, γενικός είναι ένα ήρεμο μωρό και έχει πάρει μια χαρά βάρος (αν χρειάζετε να τη ρωτήσω ακριβώς τις μετρήσεις).

Τις τελευταίες 4 μέρες, ενώ σε όλα τα άλλα γεύματα τρώει μια χαρά και μετά κοιμάται, στο γεύμα τον 9 το βράδυ το μωρό θηλάζει λίγο και μετά αρχίσει να κλαίει να τσαντίζετε να μην πιάνει το στήθος και να μην μπορεί να ηρεμήσει. Η φίλη μου πιστεύει οτι το μωρό πεινάει και οτι εκείνη την ώρα αισθάνεται το στήθος της άδειο. Μαζεύονται και σπίτι της όλοι οι "ειδικοί" και την έχουνε τρελλάνει, τις λένε οτι το μωρό σου πεινάει και τι κάθεσε και το κοιτάς να του δώσεις συμπλήρωμα με ξένο γιατί το γάλα σου δεν είναι καλό και άλλες τέτοιες μ.......!!

Με τα πολλά του έδωσε ένα βράδυ 60 μλ ξένο γάλα και το μωρό το ήπιε όλο και κοιμήθηκε, εγώ της λέω να μην του ξαναδώσει ξένο να κάνει υπομονή μπας και βρούμε καμιά λύση εδώ από το φόρουμ!

Υπάρχει περίπτωση να είναι άλμα ανάπτυξης? αλλά δεν έχει αυξήσει το μωρό τις φορές που τρώει το κάνει μόνο το βράδυ στις 9!

Μήπως πρέπει να πάρει μαγιά μπύρας?

Εγώ από όσα έχω διαβάζει εδώ της είπα να βάζει παραπάνω το μωρό στο στήθος για να αυξήσει το γάλα της, αλλά μου λέει οτι το προσπαθεί εκείνη την ώρα, αλλά το μωρό είναι εκνευρισμένο και δεν πιάνει το στήθος.

Για βοηθήστε ρε κορίτσια γιατί είναι επείγον, οι καλοθελητές θα την βάλουν στο τέλος να δίνει ξένο και μετά πάει ο θηλασμός. Κι αυτή δεν ξέρει, στεναχωριέται και φοβάται οτι το μωρό θα χάσει βάρος αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση!

Σας φιλώ και ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Μέχρι να σου απαντήσουν οι πιο ειδικές, θα σου πω εκ πείρας το εξής: όταν μαζεύονται οι καλοθελητές, να παίρνει το μωρό και να φεύγει μόνη σε άλλο δωμάτιο (π.χ. στο υπνοδωμάτιό της) με απαλό φωτισμό και να κλείνει την πόρτα πίσω της κι όλες τις ενδιάμεσες πόρτες. Μπορεί να τους πει βγαίνοντας ευγενικά και αποφασιστικά: "Καληνύχτα, εμείς τώρα πάμε για ύπνο", ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, να καταλάβουν ότι το σόου τελείωσε.

Πάντως όπως τα περιγράφεις, μάλλον κολικούς φαίνεται ότι έχει το μωρό. Την ίδια συμπεριφορά ακριβώς είχε και η κόρη μου. Δες σε αντίστοιχα τόπικ τι μπορεί να κάνει για να το ηρεμήσει. Στη δική μας βέβαια το μόνο που βοηθούσε ήταν να την κρατάμε αγκαλιά στο κρεββάτι μας και να περιμένουμε να ηρεμήσει. Συνήθως το έκανε ο άντρας μου γιατί ήταν πιο ψύχραιμος και το μετέδιδε στο μωρό κι έτσι ηρεμούσε πιο γρήγορα, και όταν της περνούσε κάπως ο εκνευρισμός πήγαινα κι εγώ και τη θήλαζα, συνήθως μετά από 5 μέχρι 20 λεπτά. Αλλιώς ούτε η δική μου δεχόταν το στήθος.

Και μια και μιλάμε για εκνευρισμό και για μετάδοση ψυχραιμίας, ξαναλέω: μακρυά οι καλοθελητές όταν κλαίει το μωρό!

Γεια σου amaliakon. Με τέτοιες χαζομάρες εμένα μου κόπηκε το γάλα πριν εδραιωθεί γαλουχία και τώρα ούτε σταγόνα. Εμένα πεινούσε πάντα μετά το θηλασμό κι έτσι αρχίσαμε το ξένο και έβγαζα και με θήλαστρο όχι επαγγελματικό όμως και την πατήσαμε. Μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να αφήνω το μωρό να πεινάει (η μαία μου). Δεν ξέρω τι άλλο μπορείς να κάνεις όταν το μωρό πεινάει και κλαίει να πω την αλήθεια, πάντως άπαξ και αρχίσει η φίλη σου το ξένο χρειάζεται μετά πολύ μεθοδικός τρόπος για να μην καταλήξει να υποκαθιστά τον θηλασμό και να μην μειωθεί το γάλα της. Τουλάχιστον έτσι έχω καταλάβει από εδώ. Γιατί να μπει μετά σε ολόκληρη δαδικασία να προσπαθεί να αυξήσει το γάλα της με άλλους τρόπους.... Για να δούμε όμως τι θα πουν και οι έμπειρες πάνω στο θέμα του θηλασμού. Καλή επιτυχία εύχομαι!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

α και κάτι άλλο σκέφτηκα, μπορεί να είναι εντελώς άσχετο βέβαια αλλά ο δικός μου και αυτός πολύ ήρεμο μωρό γενικά (2,5 μηνών τρώει μόνο ξένο) συνήθως στο τελευταίο γεύμα κάνω μάχη για να πιει το μισό να του τραγουδάω απαλά, να τον κουνάω, τίποτα, αυτός ουσιαστικά θέλει να πιει λίγο και να πάει γρήγορα για ύπνο. Αυτό δεν το έκανε πιο πριν, ξαφνικά πριν 2 εβδομάδες το εμφάνισε, μάλιστα παλιότερα στο τελευταίο γεύμα έτρωγε περισσότερο από τα άλλα. Κάτι με το μπάνιο και το μασάζ, κάτι με τον απαλό φωτισμό, θέλει ύπνο και δεν ενδιαφέρεται για φαγητό. Πολύ γκρίνια σου λέω και μόλις τον κρατήσω πλάι αγκαλιά κλείνει τα μάτια του αμέσως και κοιμάται, ούτε κούνημα, ούτε πιπίλες ούτε τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να είναι αυτό?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Αν ήταν κολικοί, τη μέρα που έφαγε τα 60 μλ ξένο, λογικά δεν θα συνέχιζε να κλαίει και ίσως και πιο πολύ? Το έφαγε και κοιμήθηκε σαν πουλάκι! Κολικοί μετά από 2 μήνες και σε μωρό που θηλάζει αποκλειστικά?

Αυτό που λες katerin@ οτι μπορεί να νυστάζει πολύ και να μην θέλει να φάει, μπορεί και να παίζει.

Σκέφτηκα μήπως απλά διψάει τώρα που κάνει ζέστη.....τι να πω άβυσσος!

Αμαλία, συμφωνώ με την pax, όμως δεν είμαι σίγουρη ότι είναι κολκικοί (είναι κάπως μεγάλο το μωράκι για να ξεκινήσουν τώρα), αλλά είναι μια συμπεριφορά πολύ συχνή στα μωρά μεταξύ 2 και 4 μηνών και συνήθως την κάνουν σε πολλά γεύματα. Το μόνο που θέλει είναι να αλλάξει λίγο αυτό που κάνει για λίγη ώρα, δηλ. να μην επιμένει στο στήθος για λίγο και όταν ηρεμήσει το μωρό να ξαναδοκιμάσει.

Βοηθάνε πολύ και οι βόλτες το απόγευμα! Το έχω περάσει σε όλα μου τα παιδιά αυτό, είναι κάτι που κρατάει για λίγο καιρό και μετά περνάει!

Η pax τα είπε πολύ καλά για τους καλοθελητές! Αφού δύο μήνες τώρα το μωρό τα πάει πολύ καλά με το θηλασμό είναι λίγο απίθανο να μην φτάνει ξαφνικά το γάλα, ένα μωρό σ' αυτή την ηλικία ξέρει πολύ καλά τι να κάνει αν δεν έφτανε (θα ξυπνούσε πιο συχνά και θα έκανε μαραθώνιους θηλασμούς).

Ας δοκιμάσει λοιπόν βόλτες, μπανάκι την ώρα που το πιάνει αυτή η "κρίση" ή κάτι άλλο που να αλλάξει λίγο το κλίμα και να ξεχαστεί και να ηρεμήσει το μωρό! (τραγουδάκια, παιχνιδάκια, γυμναστική, ότι νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει)

HXuSp2.pngaS46p2.png

ναι η ζέστη είναι ένα θέμα, εμένα για 2 μέρες που δεν είχα σκεφτεί ότι μάλλον ζεσταίνεται, έτρωγε λιγότερο. Η γιατρός μου είπε να του δίνω αν δω ότι ενοχλείται λίγο νερό σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά λίγο!! Πάντως αν ήταν η ζέστη δεν θα ήταν πιο λογικό να ζεσταίνεται μέσα στην μέρα και να εκνευρίζεται παρά το βράδυ? Για τους κολικούς πάντως, κάθε μωράκι είναι ιδιαίτερη περίπτωση ανεξάρτητα αν θηλάζει ή όχι. Όταν είχα ρωτήσει τη γιατρό σχετικά με αυτό, μου είχε πει ότι υπάρχουν και παιδιά που τους κρατάνε πολύ καιρό, πέρα του τριμήνου...Πάντως φαντάσου ότι ο δικός μου που τρώει μόνο ξένο εδώ και 1,5 μήνα, κολικούς δεν μπορώ να πω ότι έχει, ή τελοσπάντων τους περνάει πολύ ελαφριά. Ζήτημα να έχει κλάψει 5-6 φορές από κάτι τέτοιο. Μιας καλής φίλης που θηλάζει αποκλειστικά έχει πολύ ισχυρούς κολικούς, σε καθημερινή βάση. Οπότε κάθε παιδάκι το περνάει διαφορετικά!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Αν ήταν κολικοί, τη μέρα που έφαγε τα 60 μλ ξένο, λογικά δεν θα συνέχιζε να κλαίει και ίσως και πιο πολύ? Το έφαγε και κοιμήθηκε σαν πουλάκι! Κολικοί μετά από 2 μήνες και σε μωρό που θηλάζει αποκλειστικά?

Τα 60 ml ξένο σίγουρα μπορούσε να τα πάρει από τη μαμά, απλά ίσως εκείνη την ώρα το μωρό ήταν κουρασμένο ή αναστατωμένο και η εύκολη ροή του μπιμπερό το διευκόλυνε. Όμως αν συνεχίσει αυτό, θα εδραιωθεί το συμπλήρωμα, το μωρό θα αρχίσει να νιώθει ότι η μαμά το αρνείται και θ' αρχίσει φαύλος κύκλος.

Επειδή μου έχει συμβεί, η λύση είναι υπομονή! Αν όλα είναι καλά με το βάρος του μωρού και βρέχει αρκετές πάνες την ημέρα, δεν χρειάζεται να μπλέκεται η φίλη σου με συμπλήρωμα.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Καλημέρα σε όλες!

Γράφω για λογαριασμό μιας φιλενάδας που δεν έχει internet!

Λοιπόν η φίλη μου έχει ένα μωράκι 2 μηνών και μέχρι τώρα θηλάζει αποκλειστικά με μεγάλη επιτυχία, γενικός είναι ένα ήρεμο μωρό και έχει πάρει μια χαρά βάρος (αν χρειάζετε να τη ρωτήσω ακριβώς τις μετρήσεις).

Τις τελευταίες 4 μέρες, ενώ σε όλα τα άλλα γεύματα τρώει μια χαρά και μετά κοιμάται, στο γεύμα τον 9 το βράδυ το μωρό θηλάζει λίγο και μετά αρχίσει να κλαίει να τσαντίζετε να μην πιάνει το στήθος και να μην μπορεί να ηρεμήσει. Η φίλη μου πιστεύει οτι το μωρό πεινάει και οτι εκείνη την ώρα αισθάνεται το στήθος της άδειο. Μαζεύονται και σπίτι της όλοι οι "ειδικοί" και την έχουνε τρελλάνει, τις λένε οτι το μωρό σου πεινάει και τι κάθεσε και το κοιτάς να του δώσεις συμπλήρωμα με ξένο γιατί το γάλα σου δεν είναι καλό και άλλες τέτοιες μ.......!!

Με τα πολλά του έδωσε ένα βράδυ 60 μλ ξένο γάλα και το μωρό το ήπιε όλο και κοιμήθηκε, εγώ της λέω να μην του ξαναδώσει ξένο να κάνει υπομονή μπας και βρούμε καμιά λύση εδώ από το φόρουμ!

Υπάρχει περίπτωση να είναι άλμα ανάπτυξης? αλλά δεν έχει αυξήσει το μωρό τις φορές που τρώει το κάνει μόνο το βράδυ στις 9!

Μήπως πρέπει να πάρει μαγιά μπύρας?

Εγώ από όσα έχω διαβάζει εδώ της είπα να βάζει παραπάνω το μωρό στο στήθος για να αυξήσει το γάλα της, αλλά μου λέει οτι το προσπαθεί εκείνη την ώρα, αλλά το μωρό είναι εκνευρισμένο και δεν πιάνει το στήθος.

Για βοηθήστε ρε κορίτσια γιατί είναι επείγον, οι καλοθελητές θα την βάλουν στο τέλος να δίνει ξένο και μετά πάει ο θηλασμός. Κι αυτή δεν ξέρει, στεναχωριέται και φοβάται οτι το μωρό θα χάσει βάρος αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση!

Σας φιλώ και ευχαριστώ

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα αυτό με την ώρα. Γιατί ταϊζει το μωρό συγκεκριμένα στις 9 το βράδυ; Αν το ταϊσει στις 8 ή στις 10, το μωρό κάνει πάλι τα ίδια;

Γενικότερα τα μωρά που θηλάζουν δεν μπαίνουν στη λογική του "προγράμματος". Ίσως αν η φίλη σου καθιέρωσε ένα τέτοιο πρόγραμμα για τη διατροφή του, τώρα καθώς το μωρό μεγαλώνει αυτό το πρόγραμμα να μην το καλύπτει πλέον. Υπάρχει πιθανότητα στις 9 να είναι ήδη πολύ πεινασμένο και ταυτόχρονα πολύ νυσταγμένο και γι' αυτό να γκρινιάζει. Γι' αυτό ίσως και με το μπιμπερό που τρέχει εύκολα και γρήγορα στο στόμα του να ηρέμησε.

Μετά τις 9, κατά τη διάρκεια της νύχτας τι συμβαίνει; Το θηλάζει η φίλη σου κανονικά και ποιες ώρες;

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

πολύ σωστή η otis. Μήπως αυτό να συμβαίνει?? Γιατί πάλι οι καλοθελητές λένε να μην ταίζουμε τα μωρά συνέχεια γιατί ... κακομαθαίνουν. Και καλά με το ξένο γάλα, αλλά με το θηλασμό σίγουρα δεν χρειάζεται πρόγραμμα!! Μήπως η φίλη σου άκουσε τίποτα τέτοιο και το εφαρμόζει?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα αυτό με την ώρα. Γιατί ταϊζει το μωρό συγκεκριμένα στις 9 το βράδυ; Αν το ταϊσει στις 8 ή στις 10, το μωρό κάνει πάλι τα ίδια;

Γενικότερα τα μωρά που θηλάζουν δεν μπαίνουν στη λογική του "προγράμματος". Ίσως αν η φίλη σου καθιέρωσε ένα τέτοιο πρόγραμμα για τη διατροφή του, τώρα καθώς το μωρό μεγαλώνει αυτό το πρόγραμμα να μην το καλύπτει πλέον. Υπάρχει πιθανότητα στις 9 να είναι ήδη πολύ πεινασμένο και ταυτόχρονα πολύ νυσταγμένο και γι' αυτό να γκρινιάζει. Γι' αυτό ίσως και με το μπιμπερό που τρέχει εύκολα και γρήγορα στο στόμα του να ηρέμησε.

Μετά τις 9, κατά τη διάρκεια της νύχτας τι συμβαίνει; Το θηλάζει η φίλη σου κανονικά και ποιες ώρες;

Για όλα αυτά που λέει η marandik, θα ήταν καλύτερα να μας έδινες περισσότερες πληροφορίες, όπως τις ζητάει εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

για να μη μιλάμε στον αέρα! (είναι και λίγο περίεργο που δέχτηκε το μωρό τόσο εύκολα μπιμπερό από τη μαμά αν δεν έχει ξαναγίνει αυτό και μάλιστα σε ώρα κρίσης, αν και ποτέ δεν ξέρεις!)

HXuSp2.pngaS46p2.png