Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Λικνος

anna781

Recommended Posts

Γεια σας κοριτσια και καλο καλοκαιρι σε ολα τα μωρακια και τις μαμαδες φυσικα...Ημπεμπουλα μου ειναι 4,5 μηνων και την κοιμιζω ακομα στον λικνο διπλα απο το κρεβατι μας.Δεν θηλαζω απλα θελω να την εχω κοντα μου τη νυχτα γιατι ειναι ανυσηχη συχνα και εγω νιωθω πιο πολλη ασφαλεια να τη βλεπω.Εχει και παλλινδρομηση και βγαζει που και που γουλι\τσες.Τελευταια ομως κανει πολυ ανυσηχο υπνο,σχεδον δεν κοιμαται καθολου.Χτυπιεται δεξια αριστερα σηκωνει ποδιΑ ΧΕΡΙΑ και γενικα φαινεται να ζοριζεται.,Μηπως δεν τη χωραει πι α ο λικνος?Κουνια μεσα στο δω,ατιο μας δεν χωραει οποτε πρεπει να την παω στο δικο της δωματιο.Μεχρι ποσο μηνων κοιμουνται τα μωρα στον λικνο μηπως φταιει κατι αλλο οπως τα δονται της και δεν φταιει ο λικνος/.Πειτε καμια γνωμη...

Διαφημίσεις

Εγώ τον δικό μου τον είχα στο λίκνο περίπου μέχρι 4,5-5 μηνών.Μετά τον έβαλα στην κούνια του γιατί το παιδί είχε γίνει ένα με τα κάγκελα στο λίκνο!

Βέβαια η κούνια χώραγε στο δωμάτιο μας γιατί και εγώ δεν ήθελα να τον βγάλω ακόμα.

Σκέψου ότι στο δωμάτιο του τον βάλαμε 8,5 μηνών περίπου.

Όπως το είδα πάντως,για το πότε θα βγάλεις το μωρό να το βάλεις μόνο του στο δωμάτιο του,είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα.Όποτε νιώσεις εσύ έτοιμη!Τουλάχιστον εγώ έτσι έκανα.

Ό,τι και να μου λέγανε νωρίτερα δεν το έβγαζα το παιδί!Τίποτα δεν θα πάθαινε να το έβγαζα και νωρίτερα αλλά...ούτε και έτσι έπαθε τίποτα και μια χαρά συνήθισε από το πρώτο βράδυ μόνο του.

Το οτι κανει ανησυχο υπνο μπορει να οφειλεται στη ζεστη, κι εμενα το κανει αυτο και δεν την σκεπαζω πια. Την εχω και εγω στο λικνο αλλα τον επομενο μηνα θα την βαλω σε παρκοκρεββατο αφου την βλεπω οτι σε λιγο θα την βρω εντελώς αναποδα. Θα την αφησω στο δωματιο μεχρι να γινει ενος ετους, ετσι εκανα και με το γιο μου, τον εβαλα τον βραδυ τον 1ον γενεθλιων του. Δεν νιωθω να την βγαλω νωριτερα οτι και να μου λενε

Και εγω ρε κοριτσια δεν νιωθω ετοιμη ακομα να τη βαλω στο δωματο της.Ξερω οτι ολη νυχτα εκει θα μαι..Γιατι να μην τη χαρω παραπανω?Παντως και στο κρεβατι μας που την χω κοιμησει 1-2 φορες παλι τα ιδια κανει,χτυπιεται ολοκληρη.Δεν νομιζω να ζεσταινεαι γιατι την κοιταω και δεν ειναι καθολου ιδρωμενη και δεν την σκεπαζω καθολου.Μηπως την πονανε τα ουλα της?Ολη μερα παντως φαινεται οτι υποφερει η μικρη μου και βαζει τα παντα στο στομα.

Και εγω ρε κοριτσια δεν νιωθω ετοιμη ακομα να τη βαλω στο δωματο της.Ξερω οτι ολη νυχτα εκει θα μαι..Γιατι να μην τη χαρω παραπανω?Παντως και στο κρεβατι μας που την χω κοιμησει 1-2 φορες παλι τα ιδια κανει,χτυπιεται ολοκληρη.Δεν νομιζω να ζεσταινεαι γιατι την κοιταω και δεν ειναι καθολου ιδρωμενη και δεν την σκεπαζω καθολου.Μηπως την πονανε τα ουλα της?Ολη μερα παντως φαινεται οτι υποφερει η μικρη μου και βαζει τα παντα στο στομα.

Μηπως θελει να ρευτει;;;;εμενα παλιοτερα το εκανε και αυτο και μετα ξυπνουσε

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Αννα εμείς έχει μία βδομάδα που βγάλαμε το λίκνο από το κρεβάτι και βάλαμε το παρκοκρέβατο.Η μικρή φάνηκε κατευθείαν να το απολαμβάνει. Να φανταστείς έχει βράδυα που από ανάσκελα την βρήκαμε μετά από λίγη ώρα μπρούμυτα (αυτό αν επιχειρούσε να το κάνει στο λίκνο εννοείται οτι ξυπνούσε!). Βέβαια και τα παρκοκρέβατα δεν είναι μικρά (εγώ πήρα ένα της Mothercare που είναι σχετικά πιο κοντό από τα άλλα), αλλά με λίγη καλή θέληση όλοι χωράνε!!

Άνοιξη έχει η καρδιά εσένα σαν κοιτά...

αντα χωραει μια κουνια στο δωματιο μας..

Εγω για να βαλω την κουνια εκτος απ΄το κρεβατι μου μονο ενα κομοδινο κρατησα.. τα υπολοιπα μετακομισαν στο παιδικο μεχρι να μετακκομισει ο μικρος εκει.. τελικα η κουνια εφυγε αλλα ο μικρος παρεμεινε στο δωματιο μου.. (πηδουσε απο την κουνια στο κρεβατι)

O5Lop2.png

kIP3p2.png

εγώ την είχα στο λίκνο μέχρι 6,5 μηνών, μεχρι που δε χωρούσε πια το καημένο, αλλά είχα κολλήσει και δεν ήθελα να φύγει από δίπλα μου και να πάει ακόμα στο δωμάτιο της. Τελικά το έκανα με βαριά καρδια, αλλά ήταν πολύ ευκολότερο από ότι φανταζόμουν και το μωρό επιτέλους απλώθηκε και κοιμάται καλύτερα!

2eLjp3.png

• 5 months later...

Η κουνιάδα μου που το χρησιμοπόιησε γιατι της το χάρισαν το έβαλε μονο το πρώτο τριμηνο μόνο γιατι κοπανιόταν ο μικρος στα κάγκελα...... Ομως εγώ με το πορτμπεμπέ την ειχα μεσα μέχρι και τον Νοέμβριο δηλαδη τέσσερις μήνες..!

Διαφημίσεις

και εγώ το πορτ μπεμπε το χρησιμοποιησα 4 μηνες για τον γιο μου και μας επαιρνε και λιγακι ακομα, αλλα τον εβαλα στην κουνια...

τώρα εχω λιγακι θεμα με το μωρακι που ερχεται τι να κανω...το λικνο θα μου αρεσε για την αρχη,(μετα λεω να παμε κατευθειαν σε κρεβατακι με καγκελα) διοτι δυο κουνιες δεν με παιρνουν να εχω...αλλα δεν ξερω τι να κανω...

αααα δηλαδη δεν μπορεις να βάλεις δυο κουνιες στο παιδικο? δεν χωράνε?

και μενα το πορτ μπεμπέ με βολεψε και για το σπιτι και για τις βόλτες μας αν και δεν ήταν πολλές για να μην λερώνεται. Τον μεγάλο σου δεν μπορεις να τον βάλεις σε κρεββατάκι με κάγκελο?

αααα δηλαδη δεν μπορεις να βάλεις δυο κουνιες στο παιδικο? δεν χωράνε?

και μενα το πορτ μπεμπέ με βολεψε και για το σπιτι και για τις βόλτες μας αν και δεν ήταν πολλές για να μην λερώνεται. Τον μεγάλο σου δεν μπορεις να τον βάλεις σε κρεββατάκι με κάγκελο?

αυτο θα κανω στον νεαρό μας, μετα τους 6 μηνες που θα γεννηθει το δευτερο...θα ειναι 2 χρονων και 4 μηνων...νομίζω πως καλα θα ειναι...

ομως το δωματιακι μας ειναι μικρό και ετσι λεω να εχω κρεβατακια πανω κατω..οχι κουκετα...

και να βαλω καγκελα...για να εχουμε χωρο...θα μπορώ να ξαπλωνω και αναμεσα τους και να τα κοιμιζω πιο ανετα..

δυο κουνιες με τιποτα..θα πνιγει το δωματιο και θελω να υπαρχει χωρος λιγακι, μια ανασα να μπαινουν να παιζουν...

απλα δεν ειμαι σιγουρη...και λεω να παρω λικνο , να κρατησω οσο γινεται το δευτερο μωρακι μαζί μου και μετα να τα βαλω μαζι...

το λικνο μου αρεσει γιατι ειναι συμμαζεμενο..

Εμείς το λίκνο το χρησιμοποιήσαμε μέχρι περίπου 5,5 μηνών μετά την έβαλα στην κούνια στο δωμάτιο της.

θυμάμαι ότι έγραφε μέχρι 6 μηνών, μάλλον έχει να κάνει με το ότι το παιδί αρχίζει και κουνιέται αρκετά μετά και δεν είναι ασφαλές.

Μια χαρά βολευτήκαμε γιατί το δωμάτιο μας είναι μικρό, πάντως επειδή είχα και πορτ μπεμπέ την μικρή δεν την βόλευε μετά τον 3 μήνα

Εγώ έχω λίκνο και το χρησιμοποιώ ακόμα (η μικρή είναι 6 μηνών & μιας εβδομάδας). Νομίζω ότι από άποψη χώρου το μωρό μπορεί να χωρέσει για αρκετό καιρό ακόμα, αλλά το πρόβλημα είναι αν αρχίσει και πιάνεται από τα κάγκελα και σηκώνεται, οπότε και μπορεί να πέσει, γιατί το λίκνο δεν είναι πολύ βαθύ.

Βέβαια το δικό μου λίκνο είναι όλο ξύλινο. Κάτι άλλα που έχω δει που είναι σπαστά με πάνινο το χώρο ύπνου και ξύλινα πόδια σε σχήμα Χ, δεν μου φαίνονται βολικά για μακροχρόνια χρήση.

Πάντως αν ο στόχος σου είναι να "τρενάρεις" την αγορά μεγαλύτερου κρεβατιού για το μεγάλο σου παιδί, ώστε να πάρει την κούνια το μικρό, ή να πάρεις μια και μια κουκέτα καί για τα 2, νομίζω θα σε βολέψει.

Άλλη λύση είναι κάτι πολύ μικρές (τις μικρότερες που έχω δει) κούνιες στο ΙΚΕΑ, σε μπλε και κόκκινο, είναι και φτηνές, σίγουρα κάνουν την δουλειά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το λίκνο.

Διαφημίσεις

καλη ιδεα το πορτ μπεμπε κοριτσια για αρχη... οταν γεννηθει το δευτερο μωρο ο γιος μου θα ειναι 18 μηνων... πολυ νωρις για κρεβατι και δε θελω να παρω δευτερη κουνια... ισως και λικνο θα βολευε...

ξερετε ποσο στοιχιζει ενα λικνο;;;;

Εγώ έχω λίκνο και το χρησιμοποιώ ακόμα (η μικρή είναι 6 μηνών & μιας εβδομάδας). Νομίζω ότι από άποψη χώρου το μωρό μπορεί να χωρέσει για αρκετό καιρό ακόμα, αλλά το πρόβλημα είναι αν αρχίσει και πιάνεται από τα κάγκελα και σηκώνεται, οπότε και μπορεί να πέσει, γιατί το λίκνο δεν είναι πολύ βαθύ.

Βέβαια το δικό μου λίκνο είναι όλο ξύλινο. Κάτι άλλα που έχω δει που είναι σπαστά με πάνινο το χώρο ύπνου και ξύλινα πόδια σε σχήμα Χ, δεν μου φαίνονται βολικά για μακροχρόνια χρήση.

Πάντως αν ο στόχος σου είναι να "τρενάρεις" την αγορά μεγαλύτερου κρεβατιού για το μεγάλο σου παιδί, ώστε να πάρει την κούνια το μικρό, ή να πάρεις μια και μια κουκέτα καί για τα 2, νομίζω θα σε βολέψει.

Άλλη λύση είναι κάτι πολύ μικρές (τις μικρότερες που έχω δει) κούνιες στο ΙΚΕΑ, σε μπλε και κόκκινο, είναι και φτηνές, σίγουρα κάνουν την δουλειά τους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το λίκνο.

Τετοια κουνια κρεββάτι εχω εγω στην μικρη μου ειναι 60χ120 και παει εως την ηλικια των 2 χρονων!

όσες χρησιμοποιησατε λικνο,

πσο καιρο το χρησιμοποιησατε και για ποσο καιρο πιστευετε οτι σαν επαιρνε να το χρησιμοποιησετε;

ευχαριστώ

Κλαψτα, το χρησιμοποιησαμε ακριβως 2 μηνες. Τους 4 πρωτους κοιμοταν πανω μου. Μεχρι τον 6ο στο λικνο και μετα σε κρεββατι.......το λικνο αποδειχτηκε πολυ στενο γιατι το παιδι ειναι πολυ ψηλο και ηταν αρκετα γεματο τοτε. Ασε που 6 μηνων πιανοταν και σηκωνοταν αδυνατο να μεινει εκει. Πεταμενα χρηματα. Αν το εκανα ξανα θα επερνα μικρο κρεβατακι που ενωνεται με το μεγαλο και ειναι ανοιχτο στο πλαι ωστε να μπορω να κανω μια το χερι να την βρισκω και να την τραβαω κοντα μου και μετα στην κουνια της.....υπερκαταναλωτισμος = αγορες αχρηστων αντικειμενων.........σε πολλα πραγματα.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Εμεις δεν ειχαμε αγορασει, εχουμε μια κουνια σουπερ ντουπερ αλλα.....το παιδι παρουσιασε ΓΟΠ (παλινδρομηση) και α) ηθελε συνεχεια να το παρακολουθω (αντε κουβαλα μια κουνια αν βγεις απο το δωματιο!) και β) βαλαμε σε κλιση το στρωμα της και στην κουνια ειχε πολυ χωρο δεξια-αριστερα και γυριζε οριζοντια, μεχρι και με το κεφαλι κατω την βρηκα....κουτρουβαλουσε. Αρχικα την βαζαμε στο πορτ μπεμπε αλλα και ειναι μεγαλοσωμη και δεν χωρουσε καλα αλλα γενικα δεν κανει για την πλατη τους....

Τελικα το λικνο με ροδακια που πηρα (ολο ξυλινο) με μολις 99 Ευρω, με ΕΣΩΣΕ!!!!!!!!!!!!! το παιδι

α) ενιωθε πιο ζεστα-χανοταν στην κουνια (και ειναι πολυ ψηλη, στην πιο πανω καμπυλη αναπτυξης)

β) δεν μου γυριζει αναποδα

και ΚΥΡΙΩΣ

γ) μπορω να την κοιμισω σε ενα δωματιο, και να την μεταφερω σε αλλο, χωρις να την σηκωσω!!!! Μεγαλη υποθεση.....:cool:

Την εχω ολη μερα, σε οποιο δωματιο ειμαι αν θελω. Οταν ειμαι μονη μου ειναι πολυ χρησιμο.

Αφου τωρα πια που σηκωνεται εχει ερθει η ωρα να αρχισουμε να την κοιμιζουμε στην κουνια της κι ολο το αναβαλλουμε...λεμε ας κοιμηθουμε αλλη μια νυχτα (την παιρνει ο υπνος στο σαλονι διπλα μας και μετα την παμε μεσα μαζι με το λικνο οταν παμε να κοιμηθουμε)

Οπως βλεπεις ειναι αναλογα στην περιπτωση.....ποτε δεν ξερεις....ολες οι αγορες πριν την γεννα ειναι λιγο ρισκο. Εμεις πχ αγορασαμε συσκευη υγραντηρα που δεν χρησιμοποιησαμε τελικα και τον ιονιστη που ειχαμε θεωρησει περιττο μας χρειαστηκε επειγοντως λιγες μερες μετα την γεννηση της και τρεχαμε Κυριακη 15Αυγουστο να βρουμε....

Να ρωτησω κι εγω κατι????

Οταν με το καλο ερθει το μωρο μου,δεν εχουμε χωρο μεσα στο δωματιο για κουνια και ειχα σκεφτει να παρω λικνο και αργοτερα να το παω το μωρο στο παιδικο δωματιο στην κουνια του.

Εαν οπως λετε μερικες,τελικα δεν ειναι λειτουργικο το λικνο...τι αλλο θα μπορουσα να κανω???

• 2 weeks later...

Happy_belly βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση με σένα μόνο που η μικρή μου όταν γεννηθεί το μωράκι θα είμαι 18 μηνών. Έχω λίκνο από τη μικρή μου και το χρησιμοποίησα περίπου για έξι μήνες. Πολύ βολικό γιατί είναι μικρό ξύλινο με ρόδες. Μια λύση ακόμη είναι ένα παρκοκρέβατο που λειτουργεί σαν κρεβατάκι( βάζοντας ένα πιο κατάλληλο στρωματάκι αντί αυτού που ήδη περιέχει). Υπάρχουν πολλών ειδών αλλά πιο βολικά είναι αυτά με δυο ορόφους. Σε διάσταση είναι πιο μεγάλα και ευρύχωρα και ακόμα και μετά τον έκτο μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά βάζοντας το μωρό στον κάτω όροφο. Έχω ένα τέτοιο στο σπίτι της μητέρας μου και το χρησιμοποιώ ακόμη και τώρα. Επίσης είναι πολύ πιο οικονομικά και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν απλό πάρκο. Μεταφέρονται κιόλας ακόμη και σε ταξίδι. Μια συμβουλή μόνο! Αν αποφασίσεις να πάρεις λίκνο πάρε ξύλινο και όχι αυτό το πάνινο με βάση χ. το είχα πάρει στην αρχή και στον δεύτερο μήνα το επέστρεψα πίσω. Σίγουρα ακατάλληλο για μωρά πάνω από 3 μηνών κατά τη γνώμη μου.

Κάτια ένα παρκοκρέβατο μικρό ίσως θα ήταν μια λύση. Υπάρχουν τέτοια ταξιδίου τα οποία είναι μικρότερης διάστασης από τα κανονικά.

4ITZp3.png

kRczp3.png

Happy_belly βρίσκομαι στην ίδια κατάσταση με σένα μόνο που η μικρή μου όταν γεννηθεί το μωράκι θα είμαι 18 μηνών. Έχω λίκνο από τη μικρή μου και το χρησιμοποίησα περίπου για έξι μήνες. Πολύ βολικό γιατί είναι μικρό ξύλινο με ρόδες. Μια λύση ακόμη είναι ένα παρκοκρέβατο που λειτουργεί σαν κρεβατάκι( βάζοντας ένα πιο κατάλληλο στρωματάκι αντί αυτού που ήδη περιέχει). Υπάρχουν πολλών ειδών αλλά πιο βολικά είναι αυτά με δυο ορόφους. Σε διάσταση είναι πιο μεγάλα και ευρύχωρα και ακόμα και μετά τον έκτο μήνα μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά βάζοντας το μωρό στον κάτω όροφο. Έχω ένα τέτοιο στο σπίτι της μητέρας μου και το χρησιμοποιώ ακόμη και τώρα. Επίσης είναι πολύ πιο οικονομικά και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις και σαν απλό πάρκο. Μεταφέρονται κιόλας ακόμη και σε ταξίδι. Μια συμβουλή μόνο! Αν αποφασίσεις να πάρεις λίκνο πάρε ξύλινο και όχι αυτό το πάνινο με βάση χ. το είχα πάρει στην αρχή και στον δεύτερο μήνα το επέστρεψα πίσω. Σίγουρα ακατάλληλο για μωρά πάνω από 3 μηνών κατά τη γνώμη μου.

Κάτια ένα παρκοκρέβατο μικρό ίσως θα ήταν μια λύση. Υπάρχουν τέτοια ταξιδίου τα οποία είναι μικρότερης διάστασης από τα κανονικά.

Χμ....καλη ιδεα κι αυτο!!!!Σ ευχαριστω πολυ μπουρμπουλιθρα!!!!Θα το κοιταξω!!:D

• 2 weeks later...
Εμεις δεν ειχαμε αγορασει, εχουμε μια κουνια σουπερ ντουπερ αλλα.....το παιδι παρουσιασε ΓΟΠ (παλινδρομηση) και α) ηθελε συνεχεια να το παρακολουθω (αντε κουβαλα μια κουνια αν βγεις απο το δωματιο!) και β) βαλαμε σε κλιση το στρωμα της και στην κουνια ειχε πολυ χωρο δεξια-αριστερα και γυριζε οριζοντια, μεχρι και με το κεφαλι κατω την βρηκα....κουτρουβαλουσε. Αρχικα την βαζαμε στο πορτ μπεμπε αλλα και ειναι μεγαλοσωμη και δεν χωρουσε καλα αλλα γενικα δεν κανει για την πλατη τους....

Τελικα το λικνο με ροδακια που πηρα (ολο ξυλινο) με μολις 99 Ευρω, με ΕΣΩΣΕ!!!!!!!!!!!!! το παιδι

α) ενιωθε πιο ζεστα-χανοταν στην κουνια (και ειναι πολυ ψηλη, στην πιο πανω καμπυλη αναπτυξης)

β) δεν μου γυριζει αναποδα

και ΚΥΡΙΩΣ

γ) μπορω να την κοιμισω σε ενα δωματιο, και να την μεταφερω σε αλλο, χωρις να την σηκωσω!!!! Μεγαλη υποθεση.....:cool:

Την εχω ολη μερα, σε οποιο δωματιο ειμαι αν θελω. Οταν ειμαι μονη μου ειναι πολυ χρησιμο.

Αφου τωρα πια που σηκωνεται εχει ερθει η ωρα να αρχισουμε να την κοιμιζουμε στην κουνια της κι ολο το αναβαλλουμε...λεμε ας κοιμηθουμε αλλη μια νυχτα (την παιρνει ο υπνος στο σαλονι διπλα μας και μετα την παμε μεσα μαζι με το λικνο οταν παμε να κοιμηθουμε)

Οπως βλεπεις ειναι αναλογα στην περιπτωση.....ποτε δεν ξερεις....ολες οι αγορες πριν την γεννα ειναι λιγο ρισκο. Εμεις πχ αγορασαμε συσκευη υγραντηρα που δεν χρησιμοποιησαμε τελικα και τον ιονιστη που ειχαμε θεωρησει περιττο μας χρειαστηκε επειγοντως λιγες μερες μετα την γεννηση της και τρεχαμε Κυριακη 15Αυγουστο να βρουμε....

Καλησπέρα. Από πού το πήρες το λίκνο τόσο φτηνά; Γιατί λίγο που κοίταξα για τα ξύλινα έχω δει αρκετά υψηλές τιμές και δεν ξέρω τελικά αν συμφέρει για τόσους λίγους μήνες. Πάντως και στη δική μας κρεβατοκάμαρα δεν χωράει η κούνια η κανονική και προς το παρόν το ψάχνουμε.

• 2 weeks later...

Εμείς πήραμε λίκνο λόγω έλλειψης χώρου στο υπνοδωμάτιο μας και μας καταβόλεψε!Η μικρή κοιμόταν εκει για 6 μήνες(τώρα την βάλαμε σε κούνια)και είχε και ροδες οπότε τον μετακινούσα όπου ήθελα ,στην γωνίτσα του την μέρα,και το βράδυ δίπλα στο κρεββάτι μας.Τον είχα βρει σε πολύ καλή τιμή μαζί με την προίκα του και το στρωματάκι του απο ένα γερμανικό σαιτ,γι αυτό τον πήρα,αν κόστιζε ακριβά θα βολευόμασταν με την κούνια κατευθείαν στο δωμάτιο,τί να έκανα..