Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

εργασία μετά την προβλεπόμενη ημ/νία έναρξης της άδειας κυοφορίας

Recommended Posts

Υπάρχουν μανούλες που πριν τον τοκετό εργάζονταν κανονικά και δεν σταμάτησαν την εργασία τους στην προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της άδειας κυοφορίας τους αλλά αρκετά αργότερα? Πως το χειριστήκατε με τον εργοδότη σας?

Διαφημίσεις

Πας πιο μετα απο την ληξη της αλλα δεν σε καλυπτει κανεις και τιποτα (εκτος και αν ο γιατρος σου γραψει αλλη ημερομηνια τοκετου). Εννοειται για ΙΚΑ κλπ δεν υπαρχεις εκει μεσα και μετα δηλωνεσαι χωρις να υπαρχεις.

Ελπιζω να μην σε μπερδεψα γιατι τρεχω για κολυμβητηριο.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Μπορεί ο εργοδότης να συμφωνήσει να μην σε δηλώνει στην επιθεώρηση εργασίας/ΙΚΑ (σαν να είσαι σε άδεια) αλλά εσύ να δουλεύεις. Σε περίπτωση όμως ατυχήματος (χτύπα ξύλο) είστε και οι δύο έκθετοι. Το ίδιο και σε περίπτωση εφόδου από το ΙΚΑ.

Συνήθως δεν συμφωνούν για να είναι και εκείνοι εντάξει.

8HQvp2.png

Αν σε αυτη την περιπτωση κανει καμια εφοδο το ΙΚΑ, τοτε υπαρχει περιπτωση να χασεις τα επιδοματα??

Σκεφτομαι κι εγω μηπως δουλευα κανενα μηνα παραπανω απο την εναρξη της αδειας κυοφοριας (αν ειμαι καλα βεβαια) αλλα αν ειναι να το διακινδυνευσω αστο καλυτερα...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Διαφημίσεις

δεν ξέρω τι γίνεται..εμείς πάντως είχαμε συμφωνήσει οτι "περασα τυχαία", "ήρθα κάτι να τους δείξω" κτλ...

το θετικό ήταν ότι πέρασα +2 μήνες με το μωρό...

rQGhp3.png

Και εγώ ρώτησα την εταιρεία (πολυεθνική) που εργάζομαι αν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο και μου είπαν ότι το δέχονται. Ο δε άμεσα προϊστάμενος μου μου είπε όσο εγώ νομίζω ότι θα είμαι καλά μπορώ να δουλεύω. Βέβαια για το λόγο αυτό θα αλλάξω ωράριο περίπου ένα μήνα πριν την ημερομηνία άδειας του ΙΚΑ για να μπορώ να χρησιμοποιώ τα εταιρικά πουλμαν για να έρχομαι και να φεύγω και όχι να οδηγώ.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Και εγώ γι' αυτό το θέλω γιατί ούτε και εγώ θα χρησιμοποιήσω το επιπλέον 6μηνο, κυρίως γιατί δε με συμφέρει οικονομικά (δεν καλύπτω ούτε το ενοίκιο μου με τα λεφτά του 6μηνου) και γιατί δεν υπάρχει κανείς που να καλύπτει την θέση μου. Βέβαια είμαι από τις τυχερές που έχει μαμά που θα τραβήξει το λούκι όταν θα γυρίσω στην δουλειά. Επίσης πρόκεται να διαμορφώσω έτσι το μειωμένο ωράριο ώστε 4 ημέρες να δουλεύω πλήρες ωράριο και 1 μέρα να λειπω. Μου φαίνεται πιο λογικό έτσι γιατί το μειωμένο ωράριο κάθε μέρα είναι πού δύσκολο να τηρηθεί, κυρίως όταν υπάρχει δουλειά.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Koριτσια κι εγω τελικα δε βλεπω να παιρνω το 6μηνο... Αποτι μου ειπαν σκεφτονται να παρουν μια κοπελα μονο για περιπου 6 μηνες (δηλαδη 1 μηνα που θα τη μαθω και 4 μηνες οι αδειες του ικα και 1 μηνας η κανονικη αδεια του 2009) οποτε ηθελα να παρω αν ειναι δυνατον τις αδειες του ικα οσο γινεται πιο αργα ωστε να τους εχω για μετα τη γεννα.....

Αλλα ο γιατρος μου πε οτι δε μπορουμε να δωσουμε ψευτικη ΠΗΤ, οποτε αν καταλαβα καλα απο αυτα που λετε, θα πρεπει απλα να συμφωνησω με τον εργοδοτη να δηλωθει η ΠΗΤ και η αδεια του ΙΚΑ κανονικα και γω να πηγαινω στη δουλεια οσο θα μαι καλα και θα μπορω........ Σωστα?

Και απο θεμα χρηματων?????? Θα με πληρωνει και αυτος και το ικα τις μερες που θα αλληλοκαλυπτονται ή θα παρω τα χρηματα αυτα στην ουσια μετα τη ληξη της αδειας του ικα ωστε να φαινεται κι αυτος οτι με ξαναπηρε στη δουλεια???

Σας μπερδεψα?????? :)

YΓ να σημειωσω οτι αναγκαζομαι, αν γινει οπως λενε το πραγμα με την αλλη κοπελα, να μη παρω το 6μηνο γιατι αλλιως θα χασω τη δουλεια μου... δε μπορουν λεει να με αντικαταστησουν για ενα ολοκληρο χρονο περιπου.....

WLFfp2.png XI11p2.png

Διαφημίσεις