Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΧΕΣΕΙΣ ΓΑΜΠΡΟΥ-ΠΕΘΕΡΙΚΩΝ


athens2006

Recommended Posts

Ισως ο τιτλος να μην ειναι σωστος αλλά θελω να με συμβουλευσετε για ενα θεμα.

Ειμαστε δυο αδελφες, εγώ μενω αθηνα και η αλλη θεσσαλονικη οπου μενουν και οι γονεις μου. Οι δικοι μου απο οταν η αδελφη μου αποφασισε να παντρευτει τη βοηθουν οικονομικα. Επιπλωσαν το σπιτι που θα εμεναν(ηταν του γαμπρου μου), τη βοηθουν οικονομικά, της ψωνιζουν απο το σουπερ μαρκετ, γενικα υπαρχει μια καθημερινη βοηθεια. Ο γαμπρος μου ειναι κατα καποιο τροπο δημοσιως υπαλληλος, ο μισθος μιας και ειναι καινουργιος ειναι ο βασικος μισθος. Δεν τα βγαζουν περα, δε τα βγαζαν απο την αρχη αλλά απο οταν αγορασε και αυτοκινητο και εβαλε γραμματια ειναι χειροτερα. Βοηθανε βεβαια και οι δικοι του αλλα αναλογικα με τους δικους μου πολύ λιγοτερο.

Απο την αλλη πλευρα ειμαι εγω. Οι δικοι μου σε ενα επιχειρηματικο αλμα που ειχα κανει με ειχαν βοηθησει και μου ειχαν σταθει. Απο εκει και περα, βεβαια, επειδη εγιναν και διαφορα και οι σχεσεις μας περασαν μια γερη κριση, δεν μπορω να πω οτι δεν βοηθανε αλλά ισως λιγοτερο. Ενταξει οταν ερχονται να μας δουν δεν μπορω να πω, παντα κουβαλανε οτιδηποτε μπορειτε να φανταστειτε, κρεατα, τροφιμα, ζαρζαβατικα απο το εξοχικο, τραχανα, ρουχα και παιχνιδια για το μικρο, ρουχα παντα για μενα, για τους υπολοιπους οταν ειναι γιορτες ή κατι ιδιαιτερο. Οταν μετακομιζαμε και χρειαστηκα βοηθεια ηρθαν να με βοηθησουν και μου δανεισαν και καποιο ποσο που χρειαζομουν. Δεν μπορω να πω οτι δεν μου στεκονται απλά δεν ειναι αυτη η καθημερινη βοηθεια που δινουν στην αδελφη μου.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι η σταση του αντρα μου, ο οποίος δεν τα βλεπει αυτα με καλο ματι, και καθε φορα που θα μιλησουμε στο τηλεφωνο με τους δικους μου και θα ειναι εκει η αδελφη μου, θα σχολιασει αρνητικα οτι πηγε για .... βοηθεια. Εγω προσπαθω να του το κοψω και μαλιστα του δειχνω οτι τετοιου ειδους σχολια με ενοχλουν και στην τελικη του λεω οτι εγω δεν θελω να κρεμομαι απο το πορτοφολι και τη βοηθεια των δικων μου.

Ολα αυτα τα σχολια ο αντρας μου τα κανει βεβαια γιατι αερα στην ουσια του εδωσαν οι ιδιοι οι γονεις μου. Ο μεν πατερας μου γιατι καθησε και εκανε παραπονα για την αλλη του κορη σε ενα ταξιδι που εκανε μονος του σε εμας και η μεν μανα μου γιατι θεωρει οτι επειδη εγω πήγα φροντιστηρια(ναι τοτε που πηγαινα λυκειο για τις πανελληνιες και αγγλικα) και επειδη η αδελφη μου δεν πηγε(λες και εφταιγα εγω που ηθελε να παντρευτει), για αυτους τους λογους θεωρει οτι εχει δωσει περισσοτερα σε εμενα παρά στην αδελφη μου. Τα λεφτα που μου εδωσαν για το μαγαζι τα πατσισαμε με τα λεφτα που εδωσαν να φτιαξει το σπιτι λεει της αδελφης μου.

Ακουγοντας ολα αυτα λοιπον ο αντρας μου βρισκει τροφη και σχολιαζει.

Εμενα δεν με πειραζει που βοηθανε την αδελφη μου, στο κατω την αδελφη μου και τα ανηψια μου βοηθανε. Με ενοχλει που ο γαμπρος μου εχει επαναπαυτεί βεβαια αλλά δεν μπορώ εγώ να επεμβω. Αυτο που ξεκαθαρισα σε ολους βεβαια καποια στιγμη και στον αντρα μου περισσοτερο ειναι οτι ουτε ο δικος μου αντρας ουτε της αδελφης μου εχει δικαιωμα να ανακατευτει στα κληρονομικά και οτι η μοιρασια πρεπει να ειναι δικαιη και για τις δυο.

Βοηθηστε ομως καπως να βρω ενα τροπο να σταματησει ο αντρας μου να σχολιαζει...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Να σε ρωτήσω κάτι.. τον άντρα σου τί τον νοιάζει τί κάνουν οι γονείς σου τα λεφτά ΤΟΥΣ ????? Μάλλον αυτό θα έπρεπε να του ξεκαθαρίσεις.Δεν θέλω να παρεξηγηθώ απλά μου φαίνεται πολύ άσχημο να υπάρχουν φαγομάρες στην οικογένεια για τα χρήματα. Πιστέυω ότι αν αντιμετωπίζατε προβλήματα οι γονείς σου θα σας βοηθούσαν. Απο την στιγμη που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο ( απο οτι κατάλαβα ), γιατί θα πρέπει να συνεισφέρουν?

Φιλικά , Αρετή.

mwSKp2.png7XZrp2.png
Link to comment
Share on other sites

κοριτσακι καταρχην μη στεναχωριεσαι προσπαθησε να εξηγησεις στον αντρα σου οτι εσενα δεν σε ενοχλει αυτο που γινεται γιατι καταρχην βοηθανε τα παιδια και κατεκεκταση την αδερφη σου.βεβαια καμια φορα οι αντρες μας βλεπουν σαν αδικια αυτο που εμεις θεωρουμε φυσιολογικο εχει συμβει και σε μενα και του εξηγησα του συζυγου οτι αν ποτε χρειαστω βοηθεια απ τους δικους μου ξερω πως θα ναι διπλα μου απο την στιγμη που εμεις ειμαστε ενταξει γιατι να ζητησω?λες οτι εδωσε αερα και ο μπαμπας σου σε αυτο δεν εχεις αδικο που γραφεις πιστευω πως σε μια οικογενεια δεν πρεπει να υπαρχουν ¨¨μεριδιᨨκαι αχ αυτος πηρε αυτο και γω το αλλο..κτλ κτλ,γιαυτο το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να του εξηγησεις του συζηγου οτι καμια φορα οι γονεις βοηθανε το παιδι που ισως εχει την μεγαλυτερη αναγκη οχι ομως οτι σε μια κρισιμη στιγμη δεν θα βοηθησουν και σας.οσο αφορα τον γαμπρο σου αν πιστευεις οτι εχει επαναπαυτει σε αυτην την κατασταση καταλαβαινω πως ειναι δυσκολο να μιλησεις και τι να πεις!αλλα αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να κουβεντιασεις με τον αντρα σου να του πεις οτι νιωθεις αβολα που το σχολιαζει αυτοκαι να του τονισεις οτι οτι κανουν δεν το κανουν γιατον γαμπρο σου αλλα για τα παιδια.

Nrdkp3.png
Link to comment
Share on other sites

Θελω να ξεκαθαρισω πρωτα πρωτα οτι ολες οι αποψεις σας ειναι δεκτες.

Το προβλημα του αντρα μου ειναι οτι αντιμετωπιζουμε και οχι μικρα οικονομικα προβληματα. Εγώ ομως που ξέρω πως δημιουργηθηκαν και που επισης ειμαι πολυ περηφανη να ζητησω απο τους δικους μου, του ξεκαθαρισα οτι κατι τετοιο θα γινει μονο εφοσον δεν υπαρχει αλλη λυση απο εμας.

Επειτα σκεφτομαι και λιγο πονηρα, και βλεπω την αντιθετη πλευρα των πεθερικων μου που ναι μεν δεν εχουν λεφτα αλλά την αδελφη του αντρα μου την συντηρουν μετα του συζυγου της γιατι ειναι ανεργοι ενα χρονο και οι δυο. Ουτε απο εκει ειδα βοηθεια οταν χρειαστηκαμε και μαλιστα οταν χρειαστηκε ο ιδιος για χρεη που ειχε απο πριν γνωρισει εμενα, εγώ εβγαλα το φιδι απο την τρυπα, αυτοι ειπαν δεν εχουμε...

Link to comment
Share on other sites

οι γονείς του άντρα σου σε βοηθάνε;

αν εσύ δεν αισθάνεσαι άσχημα και ριγμένη δεν υπάρχει πρόβλημα και να το κόψεις.

αν το ένα παιδί είναι κοντά εννοείται ότι θα το βοηθάνε,τι θα έπρεπε να πουν α η άλλη κόρη είναι μακρια δε βοηθάμε αυτήν που ναι κοντά;

ο κουμπάρος μου έχει δυο αδελφές με μωράκια η μία Αθήνα και η άλλη Θεσσαλονίκη,αυτή που ναι κοντά τους της συμπαραστέκονται σε όλα ενώ η άλλη περνάει αρκετές δυσκολίες μόνη,γνωρίζω λοιπόν αντίστοιχη περίπτωση.

οι αποστάσεις γενικά είναι φρίκη

αν σε στεναχωρεί ο σύζυγος κάποιες φορές πες του πάμε να ζήσουμε κι εμείς κοντά τους

22-12-06

20-08-09

I0Uqp2.png

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Εγώ το τι βοήθεια παρέχουν οι γονείς μου στον αδερφό μου, δεν την λέω στον άνδρα μου. Το ίδιο κάνει και ο αδερφός μου δεν λέει στην γυναίκα του έαν οι γονείς μου, με βοηθούν.

Έτσι κανείς από τους γαμπρούς/νύφες δεν θα πουν κάτι.

 

Συμβουλή μου, κάποια πράγματα να τα κρατάς για τον εαυτό σου, μην τα λες.

 

Τώρα, εάν θέλεις να τα μοιράζεσαι με τον συζυγό σου, είναι δύσκολο να διαχειριστείς τα όποια σχόλια.

 

Τώρα για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζεις, θα σου έλεγα να το πεις τους γονείς σου, εξάλλου οι γονείς σου θα σου πουν εάν μπορούν να σε βοηθήσουν.

Είναι προτιμότερο να στραφείς προς αυτούς και εσύ δεν θα ήθελες σαν γονιός να ξέρεις τι συμβαίνει?

Εξάλλου δεν χρειάζεται να το πεις στον άνδρα σου αμέσως. Ζήτα την βοήθεια και εάν σου πουν οι γονείς σου ότι μπορούν τότε να του το πεις και να είσαι σίγουρη ότι δεν θα σου ξαναπεί τίποτα. Εάν πάλι δεν μπορούν οι άνθρωποι θα το ξέρεις μόνο εσύ οπότε δεν θα δώσεις λαβή για σχόλια!

Φιλικά

Σας λατρεύω, είμαι τόσο τυχερή, σε ευχαριστώ Θεέ Μου!

 

cHmop2.png

Link to comment
Share on other sites

Μην του τα λες να μην σχολιαζει

Δεν ειναι δικη του δουλεια κατι που εμπιστευτηκε η αδερφη σου ή οι γονεις σου σε σενα. Οχι δεν θεωρω οτι τα προσωπικα του αλλου θα τα συζητησω με τον συζυγο εκτος και αν το πουν οι αμεσα εμπλεκομενοι.

Απο την στιγμη που μιλας εχει και εκεινος δικαιωμα να σχολιασει αυτα που ακουει.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι το καλύτερο είναι να γυρίσεις λίγο την κουβέντα στην δική του οικογένεια, με τρόπο, αν έχει αδέλφια, για να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατό να έχουν ζυγαριά οι γονείς και να μοιράζουν ακριβώς ανάμεσα στα παιδιά τους αυτά που έχουν.

Αν του λες ότι δεν είναι δουλειά του τι κάνουν οι γονείς σου, τα παίρνει στο κρανίο. Φυσικά και δεν είναι δουλειά του αλλά εξήγησέ το διαφορετικά, ωστε να το καταλάβει μόνος του.

Θα συμφωνήσω με την elenik, μην του τα λες να μη νευριάζει. Όσο λιγότερα ξέρει τόσο το καλύτερο. Άλλωστε, άλλη οικογένεια είναι δεν χρειάζεται να ξέρει τι κάνουν.

Link to comment
Share on other sites

Αν θυμάμαι καλά, τα προβλήματά σας τα οικονομικά είναι αποκλειστικά ΔΙΚΗ ΤΟΥ υπαιτιότητα και επίσης ότι έχει τα παιδιά του από τον προηγούμενο γάμο του τα οποία εσύ αποκλειστικά φροντίζεις οικονομικά (ελπίζω να μην σε μπερδεύω με άλλη και έχω γίνει ρεζίλι!!). Επίσης, αν θυμάμαι καλά από άλλες δημοσιεύσεις σου, δεν είστε παντρεμένοι ή δεν έχει αναγνωρίσει το παιδί ή κάτι τέτοιο.

Το τι κάνουν οι δικοί σου με το πορτοφόλι τους είναι δική τους δουλειά. κατά τη δική μου ταπεινή άποψη. Εγώ δεν ήθελα εξ' αρχής οικονομική εξάρτηση από κανέναν. Κι εμένα με ενοχλεί όταν η πεθερά μου βοηθάει την κουνιάδα μου και ταυτόχρονα ζητάει από τον άντρα μου, αλλά το κάνω γαργάρα, γιατί το δικό της πορτοφόλι δεν με αφορά (και με τον άντρα μου έχουμε χωριστά ταμεία).

Εγώ θα το ξέκοβα λέγοντάς του ότι δεν τον αφορούν τα οικογενειακά σας (κι εννοώ μεταξύ εσένα και των γονιών σου) και αν νομίζει ότι τον αφορούν, να ανακατεύεσαι κι εσύ στα δικά του. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτό...

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Link to comment
Share on other sites

  • 2 εβδομάδες μετά...

Ειρήνη μου συγνώμη που θα στο πω αλλά το τι κάνουν οι γονείς σου με εσένα και την αδερφούλα σου, ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΣΟΥ.

 

Απο την στιγμή που είναι εντάξει απέναντι σε σένα και στην οικογένειά σου, και εσύ θεωρείς πως είναι όντως εντάξει απέναντι σε σας, τότε πες του να μην σχολιάζει γιατί ακούγεται αχάριστος και στο φινάλε να κοιτάει το πως φέρονται απέναντί σας οι δικοί του γονείς και όχι οι δικοί σου!

 

Λογικό είναι να βοηθάνε την αδερφή σου γιατί μένουν κοντά και σεις μένετε μακρυά, μα το ίδιο θα κάνανε αν μένατε εσείς κοντά και η αδερφή σου μακρυά!Σκέψου το λίγο..

 

Εγώ προσωπικά βλέπω πως έχεις 2 καλούς γονείς που προσπαθούν να μοιράσουν ίσα τα σακιά και στο φινάλε, όπως μπορούν και όσο μπορούν οι άνθρωποι θα σας βοηθήσουν!

 

Αφού είσαι καλά με την οικογένειά σου, μην χαλάτε τις σχέσεις σας για τέτοιες μικροπρέπειες.

Να είχες παράπονα από την στιγμή που θα βοηθούσανε ΜΟΝΟ την αδερφή σου και εσένα καθόλου!

 

Όσο για την οικονομική βοήθεια, όση και να μας προσφέρουν οι γονείς μας, ΠΟΤΕ δεν θα είναι αρκετή για εμάς!:rolleyes:

Οτι μπορούν κάνουν οι γονείς και να μην τα μετράμε όλα στο ίδιο σακί!

 

Και μην χαλάτε τις σχέσεις σας για τέτοια θέματα εφόσον έχετε βοήθεια από τους γονείς σου, ότι βοήθεια και όση και να είναι!;)

433965qzur0la2nd.gif

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...