Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημερα σας,

ο μικρος ειναι 5,30 μηνων και τον θηλαζω αποκλειστικα.Χτεσ ξεκινησαμε τισ στερεες τροφες και του δωσαμε μηλο.Στη διαρκεια της ημερας εκανε 2 φορες κακα(συνηθως κανει κακα 1 φορα την εβδομαδα) και ειδαμε κομματια απο το μηλο στα κακα του.Τι να κανω να συνεχισω να του δινω μηλο ή να αλλαξω φρουτο ή να το αφησω λιγο χρονο ακομα και να ξαναπροσπαθησουμε μετα απο καμια εβδομαδα παλι?

Διαφημίσεις

Καλημέρα και να σου ζήσει το μωρό σου.

Καταρχήν δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "κομματακια στα κακα του" δεν του το εδωσες αλεσμένο το μήλο???

Δευτερον καταλαβα καλα ότι κανει κακα 1 φορά την εβδομαδα???????????

Αν είναι ετσι το εχεις ψάξει, δεν ειναι και πολύ φυσιολογικό ξερεις και ειδικα οταν θηλαζεις τα μωρά εχουν πολλές κενώσεις και αρκετα υδαρείς.

Φυσικα το καλύτερο είναι να συζητήσεις με τον παιδίατρο αλλα λογικό είναι οταν από μοναδικά τροφή το γάλα να ξεκινήσεις και αλλες τροφές να εχει περισσότερες κενώσεις.

Παντως επιμενω μια φορα την εβδομαδα?????????????????

dhtZp3.png

Καλημέρα και να σου ζήσει το μωρό σου.

Καταρχήν δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "κομματακια στα κακα του" δεν του το εδωσες αλεσμένο το μήλο???

το περασαμε στον τριφτη και εγινε κρεμουλα

Δευτερον καταλαβα καλα ότι κανει κακα 1 φορά την εβδομαδα???????????

ναι ναι 1 φορα την εβδομαδα

Αν είναι ετσι το εχεις ψάξει, δεν ειναι και πολύ φυσιολογικό ξερεις και ειδικα οταν θηλαζεις τα μωρά εχουν πολλές κενώσεις και αρκετα υδαρείς.

ειναι απολυτα φυσιολογικο σε μωρακια που θηλαζουν

Φυσικα το καλύτερο είναι να συζητήσεις με τον παιδίατρο αλλα λογικό είναι οταν από μοναδικά τροφή το γάλα να ξεκινήσεις και αλλες τροφές να εχει περισσότερες κενώσεις.

αυτο υποψιαζομαι και εγω...στερεες τροφες---->πολλες κενωσεις

Παντως επιμενω μια φορα την εβδομαδα?????????????????

Yeap:-P

σε ευχαριστω για την απνατηση σου

Γλυκειά μου

Αν εχεις συζητήσει με τον παιδίατρο και θεωρει φυσιολογικό να κανει κακακια μια φορα την εβδομαδα εγω δεν εχω τι να πω.

Παντως επειδη και εγω θηλασα για τρεις μήνες και ενα από τα δείγματα ότι το μωρό τρεφεται αρκετα είναι 1ον:Τουλάχιστον 10 βρεγμενες πάνες και 2ον τουλάχιστον 2-3 κενωσεις/24 ωρο

Για αυτο μου κανει εντύπωση.

Παντως θα σου πρότεινα να αλεθεις στο μουλτι το μήλο και γενικα ότι του δίνεις και οχι στον τριφτη.

dhtZp3.png

εμενα το μηλο, της εκανε (και ακομα της κανει) δυσκοιλιοτητα... δε μπορει να το συνηθισει με τιποτα!!!!

εχω ακουσει οτι γενικα προκαλει διαρροια, αλλα εμεις πεσαμε στη περιπτωση... no kakakia

Διαφημίσεις

Μάλλον εσύ δεν το έχεις ψάξει καλά. Ένα μωρό που θηλάζει είναι φυσιολογικό να κάνει 7 κενωσεις σε 1 μέρα καθώς και 1 κάνωση σε 7 μέρες. Αν δεν ζορίζεται το μωρό και τα κακά δεν είναι σκληρά και σχηματισμένα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα και φυσικά δεν καταλήγουμε σε αποφάσεις όπως κλίσμα κλπ.

Παντως επειδη και εγω θηλασα για τρεις μήνες και ενα από τα δείγματα ότι το μωρό τρεφεται αρκετα είναι 1ον:Τουλάχιστον 10 βρεγμενες πάνες και 2ον τουλάχιστον 2-3 κενωσεις/24 ωρο

Το μωρό για να ξέρουμε ότι τρέφεται καλά πρέπει να έχει 6-8 πάνες βρεγμένες και 2-3 λερωμένες κάθε μέρα για τις πρωτες 3 εβδομάδες ζωής του.

Μετά πρέπει να έχει 5-6 βρεγμένες την ημέρα και λερωμένες όποτε θέλει αρκεί να μην ζορίζεται κλπ που είπα παραπάνω.

Το 10 βρεγμένες που λες δεν ισχύει ουτε και το 2-3 κενώσεις στην ηλικία αυτή.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

εμενα το μηλο, της εκανε (και ακομα της κανει) δυσκοιλιοτητα... δε μπορει να το συνηθισει με τιποτα!!!!

έχεις δίκιο εμένα ο παιδίατρος όταν τον πιάνει διάροια μου έλεγε να του δίνω μήλο για να "σφίξει..."

rQGhp3.png

Επανέρχομαι απλά γιατί η Pipi πολύ σωστά με διορθωσε.

Το δικό μου μωράκι απλα όσο τη θήλαζα είχε αυτό το πρόγραμα που ανεφερα δλδ αρκετες κενωσεις.

Αφου είναι φυσιολογικο να εχει 1 την εβδομαδα οκ.

alcestis29 σου ευχομαι καλη συνεχεια στο θηλασμό και να ειναι παντα γερο το μωρακι σου.

pipi να εισαι καλα που μου ανοιξες τα ματακια γιατι οταν με το καλο θα κανω το 2ο παιδακι μου αν συνεβαινε κατι τετοιο που λετε θα τρελαινομουν μια και θα ηταν διαφορετικα απο τον πρωτο θηλασμο.

dhtZp3.png

Ένα μωρό που θηλάζει είναι φυσιολογικό να κάνει 7 κενωσεις σε 1 μέρα καθώς και 1 κένωση σε 7 μέρες. Αν δεν ζορίζεται το μωρό και τα κακά δεν είναι σκληρά και σχηματισμένα, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα και φυσικά δεν καταλήγουμε σε αποφάσεις όπως κλίσμα κλπ.

'Οντως, κι εγώ που θήλαζα αποκλειστικά και η μπέμπα είχε να κάνει κακά 7 (!) μέρες, ο γιατρός μάς είπε να μην ανησυχούμε καθόλου γιατί πολλές φορές συμβαίνει σε μωρά που θηλάζουν. Πάντως κι εμένα μου φάνηκε περίεργο, γιατί η πρώτη μου κόρη που επίσης θήλαζε έκανε κακά 7 φορές τη μέρα!

Επανέρχομαι απλά γιατί η Pipi πολύ σωστά με διορθωσε.

Το δικό μου μωράκι απλα όσο τη θήλαζα είχε αυτό το πρόγραμα που ανεφερα δλδ αρκετες κενωσεις.

Αφου είναι φυσιολογικο να εχει 1 την εβδομαδα οκ.

alcestis29 σου ευχομαι καλη συνεχεια στο θηλασμό και να ειναι παντα γερο το μωρακι σου.

pipi να εισαι καλα που μου ανοιξες τα ματακια γιατι οταν με το καλο θα κανω το 2ο παιδακι μου αν συνεβαινε κατι τετοιο που λετε θα τρελαινομουν μια και θα ηταν διαφορετικα απο τον πρωτο θηλασμο.

Μην με ευχαριστείς :D, απλά αυτό που είπες. Σκέψου στο 2ο να συνέβαινε κάτι τέτοιο και να τρελαινόσουν και να σε έπειθε και κανένας καλοθελητής γιατρός να κόψεις το γάλα γιατι δεν τρέφεται καλά το μωρό. Παπαπα, μακριά.

'Οντως, κι εγώ που θήλαζα αποκλειστικά και η μπέμπα είχε να κάνει κακά 7 (!) μέρες, ο γιατρός μάς είπε να μην ανησυχούμε καθόλου γιατί πολλές φορές συμβαίνει σε μωρά που θηλάζουν. Πάντως κι εμένα μου φάνηκε περίεργο, γιατί η πρώτη μου κόρη που επίσης θήλαζε έκανε κακά 7 φορές τη μέρα!

Εσύ καλύπτεις και τις 2 περιπτώσεις. 1 φορά κάθε 7 μέρες και 7 φορές καθε μέρα. :D :D :D :D

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Το γυρίσαμε σε κρεμούλα και ο πωπός μας είχε την ίδια αντιμετώπιση. Έβγαλε πολύ πράμα, βέβαια όχι τίποτα σφιχτό :)

Τι εννοείς ίδια αντιμετώπιση; Και κάτι ακόμα, ήθελα να το γράψω προχτές. Γιατί δεν περιμένετε να πάει 6 μηνων και να αρχίσετε τις στερεές; Είναι πολύ νωρίς και ίσως γι' αυτό να μην τις δέχεται καλά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

να ρωτησω κατι?

οταν σε μια τροφη, ας πουμε μηλο, που δινουμε σε ενα μωρο, εκεινο ανταποκρινεται με διαρροια ή δυσκοιλιοτητα, αυτο σημαινει πως δεν ειναι ετοιμο ακομα να το δεχτει και να ξαναδοκιμασουμε αργοτερα? η επιμενουμε μεχρι να φτιαξει? η μηπως παντα, θα εχει προβλημα μ αυτο το τροφιμο?

η κορη μου, οποτε και να της δωσω μηλο, πανε 3 μηνες τωρα απο τη πρωτη φορα, θα κανει δυσκοιλιοτητα...

Αν του δώσεις μήλο πχ. όταν είναι 4 μηνών και κάνει διάρροια δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με το συγκεκριμένο τρόφιμο. Πάντως το σωστό είναι να ξεκινούν οι τροφές όταν το μωρό κλείσει τους 6 μήνες. Αυτό το προτείνουν όλοι οι επίσημοι φορείς και για μωρά που θηλάζουν και για μωρά που πίνουν ξένο γάλα.

Οπότε θα πάρουμε για παράδειγμα ένα μωρό που έχει κλείσει τους 6. Δεν επιμένεις αν δεις σίγουρα ότι αυτό το φρούτο ή τροφιμο του φέρνει διάρροια ή δυσκοιλιότητα. Ξαναδοκιμάσεις αργότερα κι αν συνεχίσει το "πρόβλημα" όλες τις φορές που θα το δοκιμάσεις, τότε δεν του ξαναδίνεις. Υπάρχουν κι άλλα φρούτα που μπορεί να φάει. Η κόρη σου πιθανότατα να την ενοχλεί το μήλο. Όλοι αντιδρούμε διαφορετικά σε διαφορετικές τροφές.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Τι εννοείς ίδια αντιμετώπιση; Και κάτι ακόμα, ήθελα να το γράψω προχτές. Γιατί δεν περιμένετε να πάει 6 μηνων και να αρχίσετε τις στερεές; Είναι πολύ νωρίς και ίσως γι' αυτό να μην τις δέχεται καλά.

Μας χέζει, αυτό εννοώ :)

Ναι, γι' αυτό δεν επιμένουμε. Απλά επειδή και η μεγάλη την είχαμε ξεκινήσει 5,5 και τα δέχτηκε μια χαρά, είπαμε να ξεκινήσουμε και με τον μικρούλη, γιατί μας βγήκε πολύ φαγανούλης, αλλά και ευαισθητούλης συνάμα.

Ποιους 6 μήνες; Βασικά το παιδί που θηλάζει πάει άνετα και στους 12 μήνες να πάρει τις στερεές τροφές αν δεν κάνω λάθος.

Διαφημίσεις

Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Κι εμένα η κόρη μου έφαγε αμέσως τη φρουτόκρεμα ενώ ο γιος ξεκίνησε πριν λίγες μέρες. Δεν μπορείς να συγκρίνεις.

Όπως είπα και πιο πάνω κι εμένα τα έκανε στον αποκλειστικό μια φορά την εβδομάδα. Τώρα που μπήκαμε στις στερεές, τα κάνει κάθε μέρα. Αφού θηλάζει και δεν ζορίζεται ή δεν βγαίνουν σχηματισμένα ή σκληρά τα κακά του τότε δεν αγχώνεσαι. Άσε το παιδί να τα κανει όποτε θέλει :lol:

Ποιους 6 μήνες; Βασικά το παιδί που θηλάζει πάει άνετα και στους 12 μήνες να πάρει τις στερεές τροφές αν δεν κάνω λάθος.

Δεν κάνεις λάθος, ακριβώς έτσι είναι. Γι' αυτό όυτε βιαζόμαστε να μπούμε στις στερεές ούτε αγχωνόμαστε αν τρώει πολύ ή λίγο από αυτές.

PhC7p3.pngXCt8p2.png