Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Την Παρασκευή είχαμε ραντεβού στο Παίδων για να κλείσουμε την γαστροστομία του μικρού.

Μπήκαμε το πρωί, φύγαμε το απόγευμα. Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ήταν κάτι πολύ απλό. Δυστυχώς όμως δεν το έκλεισαν καλά, με αποτέλεσμα ότι έτρωγε και κυρίως ότι έπινε να βγαίνει από την κοιλίτσα του την ίδια στιγμή.

Σαββάτο πια απόγευμα και με το φόβο μιας αφυδάτωσης τον ξαναπήγαμε άρον, άρον στο νοσοκομείο.

Ο χειρούργος μας έλειπε και μετά από συμβουλή του μας παρέπεμψε σε κάποιον άλλον που είχε εφημερία. Πραγματικά έκριναν ότι έπρεπε να γίνει εσαγωγή και σταμάτησαν σίτηση και υγρά μήπως και έκλεινε μόνη της. Αυτό μέχρι την Δευτέρα, οπότε θα έμπαινε ξανά χειρουργείο.

Τι και αν εγώ κοπανιόμουνα ότι δε θα κλείσει και ότι θα έπρεπε να τον αντιμετωπίσουν ως επείγον περιστατικό. Τι και αν ο Νίκος έχει στην πλάτη του 20 χειρουργεία και είναι έγκλημα να αφήσεις ένα παιδί στην κατάσταση του άσιτο για μια γαστροστομία. Το θέμα είναι ότι ο γιατρός μας δεν ήταν εκεί, ότι το Παίδων εφημέρευε και γινόταν το έλα να δεις μπάρμπα μου και εμείς, εντάξει, δεν πειράζει να μείνουμε άλλη μια φορά στο νοσοκομείο!!!

Όπως καταλαβαίνετε η γαστροστομία δεν έκλεισε, αντίθετα άνοιξε και άλλο, οπότε την Δευτέρα ξαναμπήκαμε χειρουργείο (τελευταίο στην ημερήσια λίστα).

Η διαμονή μας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αθήνας αποτέλεσε αλυσμόνητη εμπειρία και με έκανε να ντραπώ που είμαι ελληνίδα.

Κρίνετε μόνοι σας.

Ασφυκτικά δωμάτια με 6 κρεβάτια. Γονείς παιδιά, φίλοι και συγγενείς, όλοι ο ένας πάνω στον άλλο. Μέχρι και πλασιέ μπαινόβγαιναν αφήνοντας κάθε λογής φυλλάδιο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Συσσωρευμένη βρώμα τόσο στα δωμάτια όσο και στις τουαλέτες. Η καθαρίστρια με το ίδιο νερό περνά από όλα τα δωμάτιο και σαπουνίζει νυπτήρες και λεκάνες. Με την ίδια σφουγγαρίστρα κάνει το ίδιο. Και μην φανταστείτε....τα πολλά πολλά, όσα βλέπει η πεθερά (και συζητάμε για γκαβή πεθερά).

Ανύπαρκτες νοσοκόμες που ο μόνος λόγος για τον οποίο έρχονται είναι για να σου αλλάξουν τον ορό. Θα πρέπει να πω ότι ο ορός επιβάλλεται σε κάθε περίπτωση. Σπάσμένο χέρι να έχεις...έναν ορό τον χρειάζεσαι, μιας και είναι το μόνο που παρέχουν....

Στη διπλανή μου έβαλαν και χέρι μάλιστα,γιατί έπρεπε να κινητοποιήσει το χειρουργημένο παιδάκι της (το οποίο ήταν με 45 σωληνάκια). Μπορεί κάποιος να μου πει πως στο καλό θα το έκανε αυτό μόνη της????

Γονείς που κοιμούνται όρθιοι ή στην καλύτερη σε καρέκλα (εαν είσαι αρκετά γρήγορος για να την προλάβεις)

Απλωμένα ρούχα στην τρισάθλια βεράντα που έχει πάρει και κλίση, γιατί η Ελλάδα πρέπει να είναι και η μοναδική χώρα της ΕΟΚ που δεν έχει ξενώνα φιλοξενίας για τους χριστιανούς που δεν έχουν την τύχη να μένουν στην Αθήνα.

Εκατοντάδες περιστέρια (που ειλικρινά δεν έχω τίποτα με τα χαριτωμένα φτερωτά) τα οποία περιφέρονται ανεξέλεγκτα σε ένα χώρο που θα έπρεπε αν μη τι άλλο να τηρεί τους κανόνες υγιεινής. Παρατηρούσα ένα από αυτά τα φτερωτά όλο το πρωί, το οποίο πήγαινε δεν πήγαινε, έτοιμο να ψοφήσει, περιφερόταν έξω ακριβώς από το δωμάτιο. Η κουτσουλιά....σε όλο της το μεγαλείο.

Κάποιοι ανόητοι χαίρονται μάλιστα που τα βλέπουν τα άρρωστα παιδιά τους έχουν με κάτι να παίζουν....

Αν κάνεις το λάθος και βγεις στην βεράντα θα είσαι τυχερός αν δεν σου έρθει στο κεφάλι κανένα καρβέλι ψωμιού, μπουκάλι αναψυκτικού ή καμιά γόπα από τσιγάρο από το δέυτερο όροφο.

Λάθος 1ο : Όταν πια ο Νίκος μπορούσε να φάει ζήτησα λίγο γάλα και μόνο που δεν με δείρανε. Μου ζήτησαν εξηγήσεις γιατί δεν έχω μπουκάλι και έχω ποτηράκι. Παρεπιπτώντος θα πρέπει να πω ότι έχουμε κόψει το μπιμπερό...! Για να το ζεστάνω? Εκεί αν δεις ζήτημα. Με μούτρα ξυνισμένα είπε : Πηγαίνετε στην κουζίνα και θα βρείτε μια κατσαρόλα με νερό. Βάλτε το μέσα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος εδώ.

Λάθος 2ο : Ξαναζήτησα γάλα γιατί το ποτηράκι είναι μικρό και δεν παίρνει την δόση του μπιμπερό. Φανερά εκνευρισμένη, μου αδειάζει το υπόλοιπο από το κουτί μέσα στο ποτηράκι λέγοντας μου ότι αυτό είναι και δεν έχει άλλο.

Λάθος 3ο : Κάποια στιγμή εμφανίστηκε νοσοκόμα η οποία πήγε να βάλει κάποιο φάρμακο στον Νικόλα. Την ρώτησα αν μπορούσε να μου πει τι ήταν αυτό. Εκείνη γέλασε και μου απάντησε ότι μάλλον είμαι μαθημένη από τα νοσοκομεία του εξωτερικού. Ύστερα έφυγε....

Λάθος 4ο : Όταν πήγαμε ρώτησα αν παρέχουν γάζες (αν και είχα μαζί μου). Μου απάντησαν ότι φυσικά και παρέχουμε γάζες!!!! Της εξήγησα λοιπόν ότι λόγω ότι η γαστροστομία τρέχει θα χρειασθώ αρκετές. Αποτέλεσμα: Δεν μου έφερε ούτε για δείγμα!!!!

Κατά τα eurovision, λεφτά για εκλογές και όπου γάμος και χαρά η ψωροΚώσταινα πρώτη. Μόνο για την υγεία και την παιδεία δεν έχουμε λεφτά.

Καλό σας βράδυ.

Διαφημίσεις

Διαφημίσεις

τι εγινε τελικα με το παιδι? ειναι καλα τωρα?

shenna, ποσος καιρος θα χρειαστει να περασει να τελειωσετε εντελως μ αυτην την ιστορια και να το "ξεχασετε" εντελως?? υπαρχουν πραγματα ακομα που πρεπει να γινουν εκτος απο παρακολουθηση?

:oops::oops: Τι ντροπή...

Μακάρι κανένα παιδάκι να μη χρειάζεται να νοσηλεύεται για κανένα λόγο...

κατι τετοια ακοω και θελω να μπω στο πρωτο αεροπλάνο με μια βαλίτσα για καλυτερο κρατος!!!!!!!

Περαστικά στον Νικολα σου...κρατα λιγο ακόμα...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Δεν νομίζω ότι φταίει μόνο το κράτος, αλλά και εμείς που τα ανεχόμαστε.

συμφωνω απολυτα μαζι σου....

περαστικουλια σας και ελπιζω να ειναι η τελευταια ταλαιπωρια που περνατε.

Κανονικά η αφαίρεση της γαστροστομίας μας θα έπρεπε να είναι γιορτινό γεγονός, άσχετο εαν εμάς εξελίχθηκε σε ταλαιπωρία.

Ο μικρός είναι πολύ καλά και καθ΄'ολα φυσιολογικός. Η αφαίρεση της γαστροστομίας είναι το τελευταίο πράγμα που κάνεις.

Να το ξεχάσουμε δεν νομίζω ότι είναι εφικτό. Ο Νίκος είναι ένα παιδί που θα θέλει εφ΄όρου ζωής παρακολούθηση.

Ακόμα και όταν όλα δείχνουν καλά, είναι δεδομένο ότι ως γονείς θα τον έχουμε μεγαλύτερη έννοια. Από εκεί και πέρα κανένας γιατρός δεν μπορεί να προβλέψει πως θα εξελιχθεί το μέλλον του, γιατί κάθε παιδί είναι τελείως μοναδικό και καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με κάποια άλλη.

Και πίστεψε με, αν οι γιατροί είχαν πάντα δίκιο, αυτή την στιγμή ο γιος μου θα έπρεπε να μην είναι ζωντανός.

Σημασία δεν έχει το ξένο κράτος. Γερμανία ήμουν και λίγο έλειψε για το μοιραίο.

Σημασία έχουν οι άνθρωποι και η πίστη.

Διαφημίσεις

καλη δυναμη σου ευχομαι πραγματικα μεσα απο την καρδια μου και πιστευω πως καθε μανουλα εδω μεσα καταλαβαινει απολυτα το γολγοθα που περνατε.

Μακαρι απο εδω και περα να μας γραφεις μονο ευχαριστα νεα για τον Νικολα σου.

Σημασία δεν έχει το ξένο κράτος. Γερμανία ήμουν και λίγο έλειψε για το μοιραίο.

Σημασία έχουν οι άνθρωποι και η πίστη.

Συμφωνω απολυτως μαζι σου κοριτσι μου!

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ Η ΠΙΣΤΗ!

Ελπιζω ολα να πανε καλα και να ζησετε μια ηρεμη και ευτυχισμενη ζωη κι εσεις και ο μικρος μαχητης σας!:-)

Καλη συνεχεια με Υγεια!

Ελπίζω να τα ξεχάσετε όλα αυτά σύντομα...

Αυτό που λες Sheena, το ότι τα ανεχόμαστε όλα αυτά, είναι πολύ σωστό... Θα έπρεπε κάθε φορά που ανακοινώνονται προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού να ξεσηκωνόμαστε. Να βγαίνουμε στους δρόμους όταν αναλαμβάνουμε να οργανώσουμε πανηγύρια όπως οι Ολυμπιακοί ή η Γιουροβίζιον, να κάνουμε απεργίες και διαμαρτυρίες όταν βγαίνουν στο φως περιπτώσεις απάτης και μιζών...

Γιατί έχουμε έλλειψη σε βασικότατες υποδομές, όπως τα νοσοκομεία, η πρόνοια, η απεξάρτηση, η εκπαίδευση, υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας με το να μην αντιδρούμε σ' αυτά...

Συγνώμη για την κατάχρηση του τόπικ, τσαντίστηκα πολύ...

Περαστικα στο παιδακι σου

Ντροπη και αισχος....αυτα συμβαινουν και στο Ηρακλειο,με τη διαφορα οτι εδω το φακελακι παει συννεφο...και οχι απλα φακελακι αλλαο ολκληρο δεμα!

Μιλαμε εχουν ξεφυγει τελειως...2.000,2.500,μεχρι και 5,000 και αν δεν τα εχεις παει....εχεις παρει εισητηριο

Πριν 2 χρονια ειχε ερθει ο Αβραμοπουλος επισκεψη στο ΠΕΠΑΓΝΗ,ετυχε να ειμαι εκεινη τη μερα εκει και ακουγα την καθε νοσοκομα να εχει αγχος για το μακιγιαζ της και το ρουχο της

Και εκεινη τη μερα ειχε το θρασος χειρουργος να μου ζητησει 2.500 ευρω για να μου κανει μια επεμβαση,αυτα δεν τα ξερουν οι ανωτεροι τους;;;;

Συγνωμη ξεφυγα απο το θεμα σου αλλα εχω περασει πολλα,τουλαχιστον στο Αγ.Σοφια δεν μου ζητησαν τιποτα για να κανουν αμυγδαλες κρεατακια στον γιο μου

4

Περαστικα σας.

Τι να πω ρε παιδια, Ελλας το μεγαλειο σου και εμεις που το ανεχομαστε! γιατι αν δεν εχεις λεφτα σε αυτο τον ρημαδιασμενο τοπο για να πας στο ιδιωτικο τοτε την εβαψες!!!

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

Ελπίζω να τα ξεχάσετε όλα αυτά σύντομα...

Αυτό που λες Sheena, το ότι τα ανεχόμαστε όλα αυτά, είναι πολύ σωστό... Θα έπρεπε κάθε φορά που ανακοινώνονται προμήθειες στρατιωτικού εξοπλισμού να ξεσηκωνόμαστε. Να βγαίνουμε στους δρόμους όταν αναλαμβάνουμε να οργανώσουμε πανηγύρια όπως οι Ολυμπιακοί ή η Γιουροβίζιον, να κάνουμε απεργίες και διαμαρτυρίες όταν βγαίνουν στο φως περιπτώσεις απάτης και μιζών...

Γιατί έχουμε έλλειψη σε βασικότατες υποδομές, όπως τα νοσοκομεία, η πρόνοια, η απεξάρτηση, η εκπαίδευση, υποθηκεύουμε το μέλλον των παιδιών μας με το να μην αντιδρούμε σ' αυτά...

Συγνώμη για την κατάχρηση του τόπικ, τσαντίστηκα πολύ...

ΣΥΜΦΩΝΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!!!!!

Περαστικά στο μικρό σου και δύναμη σε σας!

Λυπάμαι πολυ για ολα αυτά που τραβήξατε και τραβάνε χιλιάδες άνθρωποι στη χώρα μας καθημερινά. Το μονο που μπορούμε να κανουμε...περαν της ψήφου σας προσεχώς!...ειναι να κράζουμε και να χτυπιόμαστε, να βγαινουμε στα κανάλια και να φωνάζουμε σαν τους παλαβους. Εκει μας καταντησαν οι αλήτες...αν δεν βγεις στα καναλια δικιο δεν βρισκεις!

Και προσπαθουσε μια φιλη να με πείσει οτι χρειαζομαι ιδιωτική ασφάλεια για το μωρο σε περιπτωση που τυχει κατι να μην τρεχω στο ΠΑΙΔΩΝ και της ελεγα οχι....μαλλον να αλλαξω γνώμη....

απιστευτες συνθηκες, κριμα ....

σινα το παιδι να ειναι καλα...ολα τα αλλα απλα ξεχνα τα,

σε κανεναν ανθρωπο να μην χρειαστει να νοσηλευτει σε τετοιες συνθηκες...ντροπη..

άει σιχτίρ πια με τους ελεϊνούς, το'χουνε κάνει σύστημα να ποδοπατάνε την αξιοπρέπειά μας...μου ανέβηκε η πίεση πάλι...

Sheena μου εύχομαι να είναι η τελευταία ταλαιπωρία που περάσατε!

Θυμαμαι καποια νυχτα, στο φοιτητικο μου σπιτι στο Παγκρατι να γινεται την ποπης στο κεντρο απο κορνες και πανηγυρισμους. Ασχετη ουσα βγηκα και ρωτησα τι συμβαινει. Μου ειπαν οτι αναλαμβανουμε τους Ολυμπιακους. Γουρλωσα τα ματια!! "Ποιους Ολυμπιακους; Αυτους τους γνωστους που συμμετεχει η μιση υφηλιος και η αλλη μιση τους παρακολουθει;;;;!!!!"

Σε συζητησεις που ακολουθησαν σε διαφορες παρεες λιγοι ηταν αυτοι που καταλαβαν το κοστος που συνεπαγοταν αυτο το εγχειρημα. Αλλα τα λεφτα βρεθηκαν...περιεργως πως- αφου εδω και χρονια ακουμε πως δεν εχουμε λεφτα για καλυτερα νοσοκομεια-σχολεια-ιδρυματα-ευαγεις οικους κτλ κτλ κτλ η λιστα ειναι μακρα.

Λιγα χρονια μετα δεν χρειαζεται να σας τα πω εγω. Βλεπουμε κατα καιρους σε διαφορα ρεπορταζ τι απεγιναν τα υπερλαμπρα κτιρια, γηπεδα, εγκαταστασεις. Μετα το πρωτο πλιατσικο που υπεστησαν, αραχνιαζουν και σαπιζουν. Λεφτα πεταμενα. ΔΙΚΑ ΜΑΣ λεφτα πεταμενα. Των παιδιων μας λεφτα πεταμενα. Τους στερησαν το δικαιωμα σε αξιοπρεπη παιδεια και υγεια για λιγες μερες show of της ψωροκωσταινας.

Ειπαμε ομως τα παιδια ΤΟΥΣ, των πολιτικων και ετερων μεγαλοκαρχαριων τουτου του τοπου σπουδαζουν στο Ητον και νοσηλευονται στην Mayo clinic. Γιατι να νοιαστουν;

Συγνωμη για το λογυδριον, αλλα εχει φτασει ο κομπος στο χτενι!!

Νικολα μου, περαστικα σου ματια μου και ...συγνωμη...

Τι να πω και 'γω...που άφησα την χώρα (Αυστραλια) που παρέχει το καλύτερο συστημα υγειας...

Όταν η αδελφή μου πριν 25+ χρονια ήταν σοβαρα αρρωστη To Royal Alexander Children's Hospital στο Συδνευ δεν αφηναν την μητερα μου να μεινει το βράδυ...έπρεπε να πάει στην ξενώνα... η φροντίδα των παιδιών ηταν δουλεια του νοσοκομειο...για λογο ασφαλειας ΟΛΑ μεχρι και τι θα φάει το παιδι πρεπει να καταγραφει ...ας μην πω και άλλα...

Εδώ σκεφτομαι το παιδι μου το 2009 να μην έχει ουτε τις μισες παροχές που υπηρχαν πριν 25 χρονια στην χώρα που μεγαλωσα...

e977372361.png

Νικολα μου, περαστικα σου ματια μου και ...συγνωμη...

περαστικά Νικόλα!

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Όταν η αδελφή μου πριν 25+ χρονια ήταν σοβαρα αρρωστη To Royal Alexander Children's Hospital στο Συδνευ δεν αφηναν την μητερα μου να μεινει το βράδυ...έπρεπε να πάει στην ξενώνα... η φροντίδα των παιδιών ηταν δουλεια του νοσοκομειο

Ως προς αυτό πάντως υπάρχουν διάφορες απόψεις. Στις περισσότερες δυτικοευρωπαϊκές χώρες προτρέπουν τις μητέρες να διανυκτερεύουν στο νοσοκομείο, ιδιαίτερα σε μονάδα νεογνών, αλλά βέβαια παρέχουν την κατάλληλη υποδομή (κρεββάτι, ντους κτλ.).

Περαστικά στο Νίκο.

Η υπερτατη ξεφτιλα :evil:!

Sheena μου,σιδερενιος ο Νικολας,παντα υγεια να εχει το αγγελουδι σου!!!

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν