Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΥΘΗΡΑ?

PAVIVI74

Recommended Posts

Κόρίτσια μήπως έχει πάει κάποια απο εσάς Κύθηρα?

έχουμε βάπτιση στην μέση της άδειας μας στην Σπάρτη και προσπαθούμε να το συνδιάσουμε

ενδιαφερόμαστε και για ενοικιαζόμενα δωμάτια, όχι μόνο ξενοδοχεία

και γενικά σας άρεσε ή δεν .....

Διαφημίσεις

Τα λατρεύω τα Κύθηρα. Πολύ όμορφο νησί και δεν έχει κατασταφεί από τον τουρισμό. Εχει λίγα δωμάτια, καλό είναι να μην αργήσετε να κλείσετε...Εγώ δεν έχω να σου προτείνω γιατί μένουν εκεί οι κουμπάροι μας, αλλά αν θέλεις μπορώ να τους ρωτήσω και να πάρω μερικά τηλέφωνα. Δεν υπάρχει καθόλου συγκοινωνία, οπότε το αυτοκίνητο είναι υπεραπαραίτητο...Οι παραλίες είναι πανέμορφες αλλά οι δρόμοι κακοί...Παρόλα αυτά αξίζει τον κόπο κυρίως αν δεν ζητάς κάτι κοσμικό....

df306542d5.pngbb1d25814b.png

myrto σε ευχαριστώ πολύ, επειδή έχω υπόψιν μου 2-3 ενοικιαζόμενα δωμάτια, μπορώ να σου στείλω με πμ τα στοιχεία και απλά να ρωτήσεις αν είναι οκ?

αν δεν σου είναι κόπος, απλά είναι αρκετές ώρες ταξίδι και μην πάμε και είναι χάλια....

σε ευχαριστώ

Τα Κύθηρα είναι εκπληκτικά κοίτα την φωτογραφία από τον Αβλέμωνα για να καταλάβεις..... μου άρεσε η Αγία Πελαγία η οποία έχει αρκετά καταλύματα αλλά και ταβέρνες κλπ, επίσης αρκετά καλές παραλίες.

http://www.discoverhellas.gr/fotos_travell.php (πατάς την κόκκινη κουκκίδα)

Καλά να περάσετε !!!!

a40Vp3.pngGchMp2.png

Διαφημίσεις

Κόρίτσια μήπως έχει πάει κάποια απο εσάς Κύθηρα?

.....

PAVIVI74, έχω πάει στα "ξακουστά" Κύθηρα!!

Είχα, ακούσει πολύ καλά λόγια, ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ.

Αποφασίσαμε και πήγαμε με το μικρό μας και οι εντυπώσεις μου είναι οι εξής:

1.Το νησί δεν είναι και τόσο μεγάλο αλλά λόγω των ΧΑΛΙΑ δρόμων οι αποστάσεις είναι διπλάσιες σε χρόνο. Αν σ'αρέσει η ταλαιπωρία για να πας για μπάνιο, είσαι στο κατάλληλο νησί. Οι παραλίες όντως σε ανταμοίβουν, αλλά μέχρι να φτάσεις εκεί (όχι σε όλες αλλά σε πολλές που αξίζει να πας), θα σπάσεις το αμάξι σου, τη μηχανή σου κλπκλπ

2.Έχει όντως πολλά μέρη να δεις, αρκεί να έχεις όρεξη και να μην τραβολογάς μικρό παιδί μαζί σου, γιατί όπως ανέφερα, οι δρόμοι.....@#$%&*

3. Το φαγητό εκεί που μας έστειλαν συστημμένους, ΤΕΛΕΙΟ. Παίζει και πολύ τουριστοταβέρνα

4. Χώρα: ....εντάξει, ...δεν τρελάθηκα, σα να θέλει να σου θυμίσει κυκλάδες, σα να θέλει να έχει δικό της χρώμα χωρίς όμως συγκεκριμένο αποτέλεσμα....?????? Η θέα από το κάστρο εξαιρετική. Μερικά χωριά όμως είναι ωραία.

5. Βραδυνή ζωή: Δεν ήταν στα σχέδιά μας λόγω παιδιού, αλλά είδα και ρώτησα: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ... ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. Γενικότερα όλο το νησί παίζει με ζευγάρια, οπότε μη φανταστείς και το τρελό clubbing όπου πας ......

6.Παραλίες: Δεν πήγα σε όλες (λόγω παιδιού), αλλά ήταν από τις καλύτερες που έχω πάει, κι έχω πάει σε πολλές.

Γενικότερα τα Κύθηρα μου άρεσαν, αλλά δεν θα ξαναπήγαινα. Βέβαια, περί ορέξεως.....

Καλές διακοπές

an1cHkX0ak00020MzA1OTAzZHw2NzE2ODE0M2RhfHotdXBlcm1hblwncyA1dGggYmlydGhkYXkgaW4.gif

• 2 weeks later...

ειναι εκπλητικο νησι.Να πας στον καταρακτη ειναι εντυπωσιακος και να κανεις μπανιο εκει.

Να πας στην κοκινη παραλια , στην υπεροχη τροπικη παραλια στο λιμανι.Να δεις κιν/γραγο στο δημοτικο σχολειο.Να περπατησεις στο καστρο....Ειναι υπεροχα απλα..

Ειναι λιγο τσιμπιμενες οι τιμες στα δωματια και καλο ειναι να κλεισεις απο τωρα.Και η συγκυνωνια δεν ειναι και οτι καλυτερο.6 ωρες μεχρι το λιμανι και απο κει 2 ωρες με ενα παλιο καραβι.Αλλα αξιζει

Στα Κυθηρα ειχαμε παει ημερησια εκδρομη(μεναμε Ελαφονησο)και πεταχτηκαμε να δουμε και τα Κυθηρα.

Σαν νησι στη μια μερα οσα προλαβα να δω μου αρεσαν,αυτο που δεν μου αρεσε καθολου ειναι η συγκοινωνια( οπως ειπαν και τα κοριτσια πιο πανω)και μεσα στο νησι αλλα και για να πας στο νησι ειχε πρωι μονο δρομολογιο.

Αν πας μην ξεχασεις να παρεις τα ¨sempre viva¨τα κατακιτρινα αμαραντα λουλουδακια που φυτρωνουν στον τεραστιο βραχο των Κυθηρων,τα λεγομενα λουλουδια της τυχης!

κι αν εχει και καλο καιρο(χωρις συννεφα)θα δεις και την Κρητη!!

καλα να περασετε οπου κι αν πατε!

φαγητο τελειο καλες τιμες, παραλιες τελειες, αποστασεις μετριες η μεγαλες, ηρεμια, ηρεμη βραδινη ζωη ιδανικη για οικογενειες, καταλυματα καλα λιγο ακριβα αλλα αν ψαξεις υπαρχουν και οικονομικα, γραφικοτητα, πολλα μερη να επισκεφθεις γιατι ειναι μεγαλο νησι.

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Είχαμε πάει πριν παντρευτουμε πριν 7 χρονια περίπου και περασαμε πολυ ωραία.Τέλειες παραλίες ησυχα και καθαρά νερα. Εμεις πηγαμε χωρις να κλεισουμε δωματιο και χωρις να κλεισουμε εισητηριο επιστροφης .

Τι μου θυμησες Ειχα κλεισμενο εισητηριο για κυπρο και θα το εχανα ασε που δουλευα και τι θα ελεγα. Ευτυχως μπηκαμε σε λιστα αναμονης και η τυχη μας βοηθησε! γιαυτο κλεισε απο τωρα να εισαι σιγουρη.

Α προτιμησαμε δωματιο στη μεση του νησιου που ηταν και οικονομικότερο και μας βοηθησε και στις αποστασεις.

3lSop2.png

DUvpp2.png

Τί ωραίες διακοπές! Πέρυσι πήγαμε και περάσαμε πανέμορφα! Μείναμε σε ξενοδοχειο στην Αγ. Πελαγία, είχε ωραίες παραλίες, ταβερνάκια, μας άρεσε πολύ στη Χώρα και γενικά έχει μέρη να γυρίσεις. Πιστεύω ότι είναι από τα νησιά που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

• 10 months later...

Καλημέρα ,

Φέτος σκεφτόμαστε να πάμε Κύθηρα με τον 6χρονο αγοράκι μου , λόγω έυκολης πρόσβασης από Νεάπολη Λακωνίας .

Γνωρίζει κανείς από παραλίες ? , ποιο είναι το κατάλληλο μέρος για οικογενειακές διακοπές ?

ευχαριστώ πολύ.

Depy

Εμείς μείναμε πάνω από το Καψάλι που είναι και το πιο "κοσμικό" (καλά τέλος Αυγούστου είχε ελάχιστο κόσμο) http://www.kythera.gr/wheretostay/aronis.php. Συνιστώ ανεπιφύλακτα τα πάνω δωμάτια 21 και 22 που είναι καινούρια, δίχωρα, μόνα τους και με καταπληκτική θέα. Τέλος Αυγούστου μας το έδωσε για 50 ευρώ. Καλά οι άλλοι είχαν λαλήσει και ζήταγαν κάτι 100. Μου άρεσε και η παραλία στο Διακόφτι που πιάνει το καράβι αλλά θα έχει πολύ ησυχία το βράδυ. Το Καψάλι έχει ωραία παραλία και από τα δωμάτια κατεβαίνεις και με τα πόδια. Πως ανεβαίνεις είναι το ζήτημα;

Σε ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση αλλα για πες μου..τι σημαίνει ''πως ανεβαίνεις''?? θα μας φαει η ανηφορα ?

Διαφημίσεις

Επειδή είναι στο λόφο έχουν καταπληκτική θέα και δροσιά αλλά θέλει ανεβοκατέβασμα για μπάνιο. Καλά 5 λεπτά είναι μέχρι κάτω με τα πόδια και άλλα 5 λεπτά για το κέντρο της παραλίας και το πρωί είναι και ευχάριστα αλλά στο γυρισμό είναι ανηφόρα και με τη ζέστη είναι κάπως. Τίποτα τρομερό αλλά μην πεις ότι δεν στο είπα. Φυσικά μπορείς να πάρεις το αμάξι και όλα τα συμπράγγαλα. Αν και ο μικρός πιο μπροστά από εσάς θα τρέχει στον ανήφορο. Εμείς είμασταν ζευγάρι και μία φορά απόγευμα κάναμε μπάνιο στο Καψάλι γιατί όλη μέρα τριγυρνάγαμε αλλού. Οι άλλες παραλίες πολύ ωραίες αλλά η πρόσβαση πίκρα. Το βραδάκι κατεβαίναμε με τα πόδια στον οικισμό και τη νύχτα είχε δροσιά στην ανηφόρα.

Αν κλείσεις να ζητήσεις το 21 γιατί το 22 είναι πιο κοντά στο δρόμο. Και τα δύο είναι τρομερά από θέα και δροσιά, δεν θα θέλεις να φύγεις από το μπαλκόνι. Σε άλλα χειρότερα, ημιυπόγεια χωμένα και πιο παλιά μας ζήταγαν 80-100 ευρώ (για 27-31 Αυγούστου μιλάω). Δίπλα από τα δωμάτια είχε μονοπάτι που σε έβγαζε κάτω σε κρυφή παραλία αλλά είχε κι αυτή την περιπέτειά της να τη φτάσεις. Μην παραλείψετε όταν φτάσετε να κάνετε μπάνιο εκεί που πιάνει το καράβι στο Διακόφτι γιατί είναι σαν πισίνα για μικρά παιδιά και μεγάλα.

Επειδή πάω Κύθηρα από μηνών και όλο το σόι μου έχει πάρει σπίτια το αισθάνομαι και σαν τόπο μου. Είναι ωραίο γραφικό νησί. Βέβααι τα τελευταί χρόνια δεν το έχω επισκεφτεί λόγω παιδιών. Αυτό όμως που έχω να σου πω είναι ότι ο δρόμος από Νεάπολη είναι απλά φρικτός. Πολλές στροφές, πολλά χιλιόμετρα κτλ. Για δες το μήπως πάς από Γύθειο. 3 ώρες είναι από εκεί με το καράβι για Κήθυρα. Πιστεύω ότι αξίζει.

ευχαριστω πολυ Morchelina για τις πληροφοριες.

mommymini, θα είμαι Ελαφόνησο ετσι και αλλιως γιαυτο ελεγα να παω απο Νεάπολη.

Αν εχω καμια αλλη απορια σχετικα θα σας ενοχλήσω !

kataplhktiko nhsi ,na meineis sto Kapsali...

sigoyra omos prepei na exete aytokinhto kai malista ikano se xomatodromoys gt emeis thn eixame pathsei...

aaa kai gia faghto sthn Filio ston kalamo an thymamai kala....

kala na perasete!

ejdn5zdpe3acpa7l.pngejdn5zdpe3acpa7l.png

ευχαριστω πολυ Morchelina για τις πληροφοριες.

mommymini, θα είμαι Ελαφόνησο ετσι και αλλιως γιαυτο ελεγα να παω απο Νεάπολη.

Αν εχω καμια αλλη απορια σχετικα θα σας ενοχλήσω !

Είμαι σίγουρη ότι θα περάσεις τέλεια στην Ελαφόνησο γιατί είναι καταπληκτική. Αν είναι έτσι καλώς τότε να πάτε από Νεάπολη. Βέβαια για να μην υποτιμώ και τα Κύθηρα είναι όμορφα. Μη διστάσεις να ρωτήσεις ότι πληροφορία χρειαστείς. Τώρα όσον αφορά τους δρόμους κάποιες παραδεισένιες παραλίες έχουν δύσβατο δρόμο αλλά να πας οπωσδήποτε.

Mεγαλο νησι,καλοι δρομοι για τα πολλα ορεινα και παραλιακα χωρια με πολυ καλες παραλιες.

Οι κακοτραχαλοι δρομοι ειναι αυτοι που οδηγουν στις παρθενες παραλιες (γι αυτο και ειναι ακομη παρθενες!!!) οπου δεν λεει να πας με παιδια γιατι δεν εχουν καμμια υποδομη. Ειναι βεβαια τελειες.

Τελειο φαγητο : Αβλεμονας για ψαρι και αστακομακαροναδα στο σωτηρη.

Διακοφτι: Μανολης καλο κρεας και ψαρι και αστακομακαροναδα: παραγγελνεις και στο ετοιμαζει το μεσημερι αν θες να εισαι σιγουρος.

Ποταμος: στον Παναρετο

Μηνας σε ενα αλλο χωριο , δε θυμαμαι πως το λενε.

Φιλιω κοντα στη Χωρα

Πιτσαρια με συμπαθητικο φαγητο και μοναδικη θεα και πολυ χωρο για παιδια στην Χωρα

Mεγαλο νησι,καλοι δρομοι για τα πολλα ορεινα και παραλιακα χωρια με πολυ καλες παραλιες.

Οι κακοτραχαλοι δρομοι ειναι αυτοι που οδηγουν στις παρθενες παραλιες (γι αυτο και ειναι ακομη παρθενες!!!) οπου δεν λεει να πας με παιδια γιατι δεν εχουν καμμια υποδομη. Ειναι βεβαια τελειες.

Τελειο φαγητο : Αβλεμονας για ψαρι και αστακομακαροναδα στο σωτηρη.

Διακοφτι: Μανολης καλο κρεας και ψαρι και αστακομακαροναδα: παραγγελνεις και στο ετοιμαζει το μεσημερι αν θες να εισαι σιγουρος.

Ποταμος: στον Παναρετο

Μηνας σε ενα αλλο χωριο , δε θυμαμαι πως το λενε.

Φιλιω κοντα στη Χωρα

Πιτσαρια με συμπαθητικο φαγητο και μοναδικη θεα και πολυ χωρο για παιδια στην Χωρα

Φίλε μου ξέχασες την πιο πασίγνωστη Μαρία στα Λογοθετιάνικα.

Όσο για τον Πανάρετο στον Ποταμό τα καλύτερα μιας και δούλεψα εκεί στην εφηβεία μου.

Επισης πιστευω οτι με παιδια καλο ειναινα μεινεις ή κοντα στη χωρα οπου θα εχεις πολλα πραγματα κοντα σου (αλλα ισως οχι τις οικογενειακες παραλιες) ή στο διακοφτι οπου θα εχεις φοβερη παραλια ιδανικη για παιδια (ρηχη, γαλαζοπρασινη, ζεστη με ανοιχτοχρωμη καθαρη αμμο και αρμυρικια με τεραστια σκια) και 3 ταβερνακια στη σειρα πανω στο κυμα κατω απο πευκα και ησυχη καφετερια πανω στην αμμο, ανοιχτη μερα και νυχτα, ιδανικη για οικογενειες. Αλλα θα εισαι πιο μακρια απο τα υπολοιπα μερη: δηλαδη, εικοσι λεπτα απο Ποταμο, εικοσι λεπτα απο Αγ πελαγια, 45 λεπτα απο χωρα, 50 λεπτα απο καψαλι (που εχει τη χειροτερη παραλια του νησιου, αλλα ειναι πολυ γραφικο και ωραια ψητοπωλεια).

• 1 year later...

exw ena mwraki 3 minwn diladi ton ioulio tha nai 7 minwn

skeftomaste gia diakopes sta kithira kai sugkekrimena se dwmatia sto kapsali

omws den eimai akoma sigouri oti tha nai asfales kai oti tha kanoume diakopes...

xerei kaneis an

a prosferetai to kapsali kai genika ta kithira?

b exei kathari paralia ekei?

c exei fasaria to vradu? mesa iouliou toulaxiston

d exei kentro ugeias me paidiatro ? farmakeio nomizw eida sti xwra

e oti allo skefteste?

exw ena mwraki 3 minwn diladi ton ioulio tha nai 7 minwn

skeftomaste gia diakopes sta kithira kai sugkekrimena se dwmatia sto kapsali

omws den eimai akoma sigouri oti tha nai asfales kai oti tha kanoume diakopes...

xerei kaneis an

a prosferetai to kapsali kai genika ta kithira?

b exei kathari paralia ekei?

c exei fasaria to vradu? mesa iouliou toulaxiston

d exei kentro ugeias me paidiatro ? farmakeio nomizw eida sti xwra

e oti allo skefteste?

Έχω παει πολλές πολλές φορές στα Κυθηρα, μάλιστα παντρεύτηκα εκει! Πέρυσι πήγαμε με την μικρη που ήταν 4 μηνών! Πέρασε κι αυτη κι εμείς φανταστικα!

Το Καψαλι ειναι πάρα πολυ ωραίο, αλλα μαζεύει τον πιο πολυ κόσμο, ειδικα το βράδυ! Βέβαια τον Ιούλιο δεν γίνεται τόσο χαμός όσο τον Αύγουστο. Το καλο ειναι οτι η παραλία ειναι πολυ κοντα απο τα δωμάτια.

Οι παραλίες ειναι όλες καθαρές και καταπληκτικές και οι πιο φιλικές για παιδια ειναι το Διακοφτι, το Καψαλι και η Αγία Πελαγια.

Έχει νοσοκομείο, παιδιατρο δεν ξέρω αν έχει το νοσοκομείο αλλα μου είχαν πει οτι υπάρχει στο νησί. Θα ξαναρωτησω και θα σου πω.

Ο,τι πληροφορία θέλεις ρώτησέ με.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka