Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

θεια κοινωνια μετα τη βαφτιση

Recommended Posts

κοριτσακια αληθεια κοινωνησατε ολες τα μωρακια σας τρεις κυριακες μετα τη βαπτιση;;;;;;;;;το εχετε ακουσει αυτο;το κανουν ολοι;

Διαφημίσεις

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Κι εγω το εχω ακουσει αυτο, απλα μου ειπαν οτι δεν πειραζει αν δεν ειναι τρεις κυριακες στη σειρα, αλλα να πω την αληθεια δεν το θεωρω καθολου υποχρεωτικο. Θελω να πω, οποια μαμα θελει να το κανει, καλως, αλλα και οποια δε θελει, παλι καλως. Εγω θα το αποφασισω αναλογα με τα κεφια, αλλα σιγουρα δε θα το κανω αν μου το επιβαλουν.

Στην κορη μου το εκανα (μαλιστα την τριτη Κυριακη αναβουν και τη λαμπαδα της βαφτισης στην εκκλησια και την αφηνουν εκει) αλλα μονο επειδη η νονα εμενε κοντα μας.Τωρα στο γιο μου,ειπα στη νονα επειδη μενει στην αλλη ακρη της Θεσσαλονικης σχεδον,να τον παμε μαζι μια φορα (την τριτη Κυριακη μονο) για να αναψουμε και τη λαμπαδα.Τις πρωτες δυο Κυριακες θα τον παω εγω μονη μου-δεν θελω να υποχρεωνω την νονα να ερχεται μονο για την κοινωνια.Εχει και εκεινη τρια παιδια και δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα του κοσμου να τα αφηνει συνεχεια καπου για να ερθει.Σε τετοια θεματα δεν ειμαι παραλογη και δεν εχω τρελες απαιτησεις απο νονους-κουμπαρους.

Εγώ πρώτη φορά το ακούω αυτό!! Αλλά δεν είναι και το πρώτο που μαθαίνω τελευταία...

μετά τη δική μας βάφτιση που θα γίνει τον Ιούλιο...μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε τον Κίτσο τον λεβέντη τον καραμπουζουκλή!!!

Δεν σκοπεύω να ξαναφέρω το μωρό σε επαφή με την εκκλησία παρά μόνο αν μεγαλώσει και το επιλέξει εκείνο...

Διαφημίσεις

Ναι ετσι γινεται! Μην νομιζεις οτι ηταν και το καλυτερο μου! Το εκανα ομως και στα 2 παιδια.

Και την τελευταια φορα αφησαμε στην εκκλησια την λαμπαδα.

Τι να κανουμε?

κοριτσακια αληθεια κοινωνησατε ολες τα μωρακια σας τρεις κυριακες μετα τη βαπτιση;;;;;;;;;το εχετε ακουσει αυτο;το κανουν ολοι;

ναι και πρεπει να ειναι και ο νονος/α μαζι και η λαμπαδα η οποια την 3η Κυριακη μενει στην εκκλησια να "καει"

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ναι!Ετσι ξερω και εγω!!Και ετσι εκανα και στο γιο μου...βεβαια ο νουνος μας

μονο τη μια Κυριακη μπορεσε να παραστει αλλα δε με πειραξε και πολυ!

Εγω τον κοινωνησα κανονικα,και τις τρεις Κυριακες μετα τη βαφτιση!

Κάθε φορά που θες να πας μπροστά.......πήγαινε πίσω και πάρε ΦΟΡΑ!!

ετσι μας ειπε και μας....

ασε που μας ειπε εμας και το αλλο το κουφο!!!

χτες βαφτιστηκε το παιδι... να το πλυνουμε λεει, την παρασκευη!!!! μετα απο 6 μερες δηλαδη!!!

δεν υπαρχει περιπτωση.... το πολυ 3 μερες.. (και πολυ λεω...)

6;;;;;;;;;;;;;ε, οχι ρε παιδια....και εγω 3 ξερω.....το 6 ...πρωτη φορα το ακουω...

και το νερο λεει που θα κανεις μπανιο το παιδι, πρεπει να το πεταξεις καπου που

να μην πατηθει..νομιζω;;Εμεις το ειχαμε μαζεψει στο λεκανακι και το ειχαμε

κατεβασει στη παραλια και το ριξαμε.....ε;;καλο;;ευτυχως ειμαστε κοντα στη παραλια!

Διαφημίσεις

και μεις ευτυχως, διπλα στη θαλασσα ειμαστε, αυτο ειναι ευκολο

αλλα 6 μερες!!!!!!! σημερα πηγα να τη μπανιαρω κανονικα, επειδη εκανε εμετο το μεσημερι... τελικα λεω, ασε... και πηρα ενα βρεγμενο πανι με λιγο σαπουνακι και την επλυνα καλα καλα, στηθακι και λαιμο... σιγα μη την αφηνα ετσι!!!!

κι εγω φυστικακι 3 μερες ξερω για το μπανιο και το νερο πρεπει να το ριξεις σε θαλασσα ή σε ποταμι...

και για τις 3 κυριακες ξερω οτι πρεπει να κοινωνησει με την νονα αλλα εμεις θα παμε μονη μας γιατι την επομενη της βαπτισης παμε διακοπες στο χωριο

θα τα κανω ,λιγο με το μπανιο εχω θεμα να ταξιδεψει το καημενακι μεσα στα λαδια καπως μου φαινεται.. αλλα θα δουμε

hI1Vp3.png

1CJdp2.png

εννοειται ρε!!!!Τι λες τωρα!!!!Θα το αφησεις το παιδι δηλαδη να βρωμισει;;;

Πλακα με κανεις;;χαχαχα!!!

Και εγω ετσι εκανα...γιατην ακριβεια θυμαμαι χρησιμοποιουσα και μαντηλακια,ξερεις για τα μωρακια που ειναι...πωπω....αν και περασαν χρονια παντως..η λαδιλα δε ξεχνιεται!Αυριο θα την κανεις μπανιο δηλαδη;Θα ερθουν οι νουνοι σας για..το χαρμοσυνο γεγονος;;

καλο ειναι βλε φυστικακι να το κανει η νονα μιας και λενε αυτος που το βαζει το λαδι πρεπει να το βγαλει κιολας και αλλα πολλα που δεν τα γραφω γιατι ο καθενας εδω μεσα ειναι ελευθερος να πιστευει οτι θελει και δεν θελω με τιποτε να ανοιξω ενα τετοιο θεμα.

Παντως αν η γυναικα δεν μπορει δεν θα χαλασει και ο κοσμος.

εντελως φιλικα ολα αυτα

Διαφημίσεις

παντως ουτε εμας το εκανε ο νουνος μαςε μπανιο γιατι ηταν αρρωστος

με πυρετο,,40!!!!!τον πειραξε φαινεται η βαφτιση χαχαχα!!!Ηρθε ομως η αδερφη του

και καναμε το ξελαδωμα!

θα το πω!! μπορει να θελει κι ολας να ερθει να πλυνει το λαδομενο ποντικι....

τη λαμπαδα την παμε στην εκκλησια? να της βγαλω τα στολιδια να τα κρατησω, η πρεπει οπως ειναι να την αφησουμε εκει?

εγω τα ειχα βγαλει τα στολιδια..............................και τωρα που το λεμε....

ωραια τα εβγαλα....που τα εβαλα ομως.........;;;;;

την λαμπάδα την πας σκέτη φυστικάκι μου, κρατάς τα στολίδια. Την τρίτη Κυριακή αφήνεις την λαμπάδα στην εκκλησία. Επίσης εγώ τα ρούχα του Γιώργου τα πλύναμε στην θάλασσα.

τη λαμπαδα την παμε στην εκκλησια? να της βγαλω τα στολιδια να τα κρατησω, η πρεπει οπως ειναι να την αφησουμε εκει?

...πάντως μωρέ ρωτησε την κοπέλα...μπορεί να ψάχνει ευκαιρία να κάνει εκείνη μπανάκι τη μικρή. Δεν ξέρω πόσο κοντά σας - σε απόσταση - είναι, αλλά συνήθως οι νονοί που γίνονται με την καρδιά τους, ψάχνουν ευκαιρίες να βρεθούν κοντά στο νεοφώτιστο....

αν είναι μακριά όμως δεν νομίζω να πειράζει...

και να χαίρεστε τα λαδωμένα σας μωράκια...

φυσικα και θα τα βγαλεις,και να τους πεις κιολας να την αφησουν να καψει μεχρι τελος,για το καλο;)

1. τη λαμπάδα την παίρνετε μαζί χωρίς να την ανάψετε τις πρώτες 2 Κυριακές;

2. εμείς που είμαστε μακριά από θάλασσα δεν κάνει να πλύνουμε το μωρό στη μπανιέρα;

1. τη λαμπάδα την παίρνετε μαζί χωρίς να την ανάψετε τις πρώτες 2 Κυριακές;

2. εμείς που είμαστε μακριά από θάλασσα δεν κάνει να πλύνουμε το μωρό στη μπανιέρα;

1.Την λαμπάδα την ανάβεις την ώρα που είναι να κοινωνήσει το παιδί όλες τις φορές, απλά την τρίτη φορά την αφήνεις στην εκκλησία.

2.Εγώ της έκανα το ξέβγαλμα μέσα σε μία λεκάνη, να φύγει το πολύ λάδι και φύλαξα το νερό σε ένα δοχείο και το πέταξα στη θάλασσα όταν πήγαμε στο χωριό. Εδώ στο φόρουμ διάβασα ότι κάποιος παππάς είπε ότι μπορείς το νερό να το πετάξεις και σε λουλούδια. Αρκεί να μην πατηθεί.

DoUwp3.png

λοιπον εγω θα σου τα πω σαν νονα μια που βαφτισαμε χτες το νεκταρουλι μας.ο παππας ειπε το μωρο να μην πλυθει για 7 μερες.την τριτη να το καθαρισουμε με βρεγμενη πετσετα.τα νερα απο το μπανιο της και τα λαδοπανα να μην πεταχτουν σε μερος που παταμε αλλα σε ποταμι η θαλασσα.τρεις φορες να μεταλαβει σε 3 λειτουργιες οχι απαραιτητα συνεχομενες.να την ματαλαβω εγω και οχι η μαμα της και αν εγω δεν μπορω μια γιαγια.ακομη μας ειπε το λαδι που εμεινε να αναψει η κουμπαρα μου το καντιλη για 3 μερες και οτι μεινει να το κρατησει και να σταυρωνει την μικρη οπου ποναει.και τελος το σαπουνακι να το κρατησει μεχρι να γινει νυφουλα και με αυτο να κανει το μπανιο της πριν παει στην εκκλησια.αυτα τωρα αν εχεις αλλες αποριες εδω ειμαι.

Εγω σημερα κοινωνησα το μωρο μου δηλαδη οχι εγω ο νονος του, αναψαμε τη λαμπαδα και μας ειπαν να την παμε αλλες 2 κυριακες και την τριτη φορα θα την αφησουμε εκει, τα νερα που τον βγαλαμε απο το λαδι τα πηγαμε στην εκκλησια γιατι εκει εχουν ενα ειδικο χωρο που πετανε τα νερα αν δεν κανω λαθος εκει ριχνουν και τα νερα μετα απο καθε βαφτιση..