Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλημερα και καλη Πρωτοχρονια να εχουμε !!!

Συγγνωμη που θα διαφωνησω μαζι σας και ισως φανει και λιγο περιεργο αυτο που θα πω... αλλά γιατι τοση αγωνια να κοψετε την πιπίλα ? Εμεις αφησαμε την Αγγελιάννα μόνη της, δεν την ζορισαμε να την κόψει, δεν την κρυψαμε ποτε, δεν την ψαλιδισαμε κλπ... της καναμε μονο κουβεντες... οτι μεγαλωνεις και νομιζουμε οτι δεν την χρειαζεσαι, οτι η πιπιλα μπορει να μας κανει ασχημα δοντακια τωρα που μεγαλωνεις κλπ, αλλα χωρις εκφοβισμο... σε νορμαλ συζητηση... και μια ωραια νυχτα... πριν γεννησω 2 μερες, που υποτιθεται οτι ηταν και σε δυσκολη φαση το παιδι, την ωρα που πεσαμε για υπνο, εβγαλε απο το στομα της την πιπιλα... την κοιταξε ενα λεπτο και μου την εδωσε λεγωντας "Μαμα, εγω νομιζω πως μεγαλωσα αρκετα... παρε την πιπιλα μου τωρα να την δωσεις στον μπεμπη μας που θα ειναι μωρο..." Και ΤΕΛΟΣ η πιπιλα... παρεπιπτοντως κατι παρομοιο ειχε γινει με το μπιμπερο, το εκοψε χωρις πιεση και τωρα που ειχα το μεγαλο αγχος, παλι απο μονη της πηγε να κοιμηθει στο δωματιλο της, στο κρεββατι της!

Μπορει εγω να ηθελα να γινουν λιγο νωριτερα αυτα, αλλα δεν πειραζει... εγιναν ολα ομορφα, χωρις στενοχωριες, κλαματα και ταλαιπωρια, του παιδιου κυριως αλλα και δικη μας! :wink:

Διαφημίσεις

δεν διαφωνω μαζι σου,αλλα και εμεις δεν ειχαμε κλαματα με την μεθοδο του ψαλιδισματος και γι αυτο το λεω.ουτε εγω συμφωνω με τους εκφοβισμους.εξ αλλου εμας τα δοντακια ειχαν πεταχτει εξω και επρεπε να την κοψουμε γρηγορα.

Eμάς το πρόβλημα είναι τα δοντάκια και πάρα πολλά σάλια! Άσε που τελευταία έβγαζε και σπυράκια γύρω από το στόμα. Τελικά δε μας κάνει καρδιά να την κόψουμε μαχαίρι. Τώρα όλη μέρα τη κρύβουμε και μόνο στον ύπνο την θέλει. Το μεσημέρι κοιμήθηκε 1-2 μέρες χωρίς,αλλά μετά πάλι τα ίδια. Φοβήθηκά ότι θα χαλάσει και ο ύπνος του γιατί κατέληγε να κοιμάται 12 ηώρα το βράδυ! Αυτό που λες θα κάνω. Θα την ψαλιδίσω σε καμιά βδομάδα, αλλά λίγο πρώτα και σιγά σιγά όλο και περισσότερο. Το μπλα μπλα δεν νομίζω να πολυπιάνει στο γιο μου...όταν συνήθως του λέω κάτι τέτοια κάνει πως δεν ακούει...τον κινέζο... :) Ότι τον συμφέρει μόνο ακούει και ψιθυριστά να το πεις... :lol::lol:

5Aqjp3.png

• 4 months later...

Rosalita εμείς πρόσφατα κόψαμε την πιπίλα (πριν 2 εβδομάδες) και πραγματικά ήταν ανώδυνο. Η μικρή μου είναι 2 ετών και 4 μηνών. Πριν δύο εβδομάδες αποφάσισα ότι ήταν καιρός να την κόψουμε χωρίς προηγούμενη προσπάθεια να σημειώσω. Πήρα όλες τις πιπίλες της, της έβαλα σε ένα μπολ και τις της έδωσα. Της είπα ότι ήρθε μία νεραϊδούλα και τις ζήτησε και σε αντάλλαγμα θα της έδινε ένα δώρο το οποίο θα μπορούσε να έχει μαζί της την ώρα που θα κοιμάται αντί για την πιπίλα :wink: Πράγματι πήρε τις πιπίλες και τις άφησε στην σκάλα ΜΟΝΗ της. Είχα προηγουμένως συνεννοηθεί με την μαμά μου να ανέβει στη σκάλα, να κάνει θόρυβο κλείνοντας την πόρτα και να της αφήσει στη θέση που ήταν οι πιπίλες έναν πήγασο (τα άλογα είναι τα αγαπημένα της παιχνίδια). Το μεσημέρι που πήγαμε για ύπνο μου ζήτησε πιπίλα. Εγώ την ρώτησα εάν θυμάται ποιος πήρε τις πιπίλες και μου απάντησε "η νεραϊδούλα...". Συνέχισα ρωτώντας τη, τι ήταν αυτό που της είχε αφήσει να έχει παρέα στον ύπνο αντί για την πιπίλα. Τότε θυμήθηκε το άλογο, το πήρε αγκαλιά και κοιμήθηκε ΧΩΡΙΣ πιπίλα!! Έτσι κόψαμε εμείς την πιπίλα. Ανώδυνα και χωρίς κλάμα :P . Ελπίζω να σε βοήθησα. Θυμήσου μόνο ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να του δώσεις πάλι πιπίλα. Την πιπίλα την έχει πάρει η νεραϊδούλα ή ότι άλλο εσύ θέλεις να του πεις (κατά προτίμηση κάτι φανταστικό ώστε να μην αντιπαθήσει τη γάτα, το σκύλο ή ότι άλλο του πεις). Πρέπει να φανείς δυνατή. Φιλικά Κυριακή