Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Πολύ πιθανόν να υπάρχει ξανά το θέμα κάπου παλιότερα αλλά δεν έχω υπομονή να το ψάξω! Ο Γιάννης είναι 2,5 χρονών και έχει τρομερό κόλλημα με την πιπίλα του. Ευτυχώς έχω καταφέρει να την έχει στον ύπνο κυρίως, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να την κόψει γιατί είμαι έγκυος και αν συνεχιστεί μετά θα έχουμε διπλές πιπίλες στο σπίτι! Θα τον πιάσει που θα τον πιάσει παλιμπαιδισμός...!!

Τώρα του αρχίζουμε πιπίλισμα ότι θα τη δώσει τη πιπίλα στον Αη Βασίλη τώρα που θα 'ρθει για να του δώσει δώρο και θα τη δώσει σε άλλο παιδάκι που δεν έχει, αλλά τη μια κάνει πως δεν ακούει, την άλλη λέει ναι, χωρίς να το πολυσκεφτεί. Θα δούμε. Θα κάνουμε πρόβα τώρα που θα'ρθει και η γιαγιά...Ελπίζω με επιτυχία!!

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Rosalita κι εμένα το ίδιο. Το καλοκαίρι σχεδόν την είχαμε καταργήσει. Εδώ και λίγο καιρό όμως τη ζητά πάλι συνέχεια. Πισωγυρίσαμε. Βέβαια το προτιμώ από το να βάζει τα χέρια στο στόμα. Κάνω υπομονή όμως. Δεν θέλω να την πιέσω να την κόψει.

Στο Γιάννη όμως έχουν λίγο πεταχτεί τα δοντάκια του ήδη προς τα έξω και συν της άλλης έχει ακόμα σάλια!! Στο παιδικό τον έχουν όλο με σαλιάρα ακόμα!!!

5Aqjp3.png

Και της δικιάς μου τα 2 μπροστινά δοντάκια έχουν (και είχαν) μια ελαφρά τάση προς τα έξω.. Νομίζω όμως πως κάπου είχα διαβάσει ότι μετά τα 3 και με πολύ συχνή χρήση μπορεί τα δοντάκια να επηρεαστούν. Περιμένω με την πρώτη ευκαιρία να ρωτήσω την παιδίατρο. Και όντως, με την πιπίλα αυξάνονται τα σάλια. Τόχω και γω παρατηρήσει. Γιατί...?

Κορίτσια... μην αγχώνεστε....

Το θέμα πιπίλα με άγχωνε κι εμένα.... τελικά (μετά από επανηλειμένες προσπάθειες) αποφάσισε ότι πρέπει να την κόψει 3 χρονών!!!! και ενώ ήμουν έγκυος 7 μηνών....

Πήρα κι εγώ το ψαλίδι και τις έκοψα μπροστά της (2 είχαμε αλλά μόνο για τον ύπνο) και τις πέταξα.... Περάσαμε κανα δυο δύσκολα βράδια.... και μετά για αρκετό καιρό το υποκατάστατο της πιπίλας ήταν η "πάρλα"... Πήγαινε στο κρεβάτι της και μιλούσε καμιά ώρα μέχρι να κοιμηθεί....

Απεξαρτήθηκε τελικά.... και μάλιστα, ενώ περίμενα να έχω πισωγύρισμα με το νέο μωρό... πραγματικά δεν ζήτησε ούτε μία φορά.... Και ούτε παίρνει τις δικές του πιπίλες (που ήταν και αυτό που φοβόμουν περισσότερο) για τί μάλλον σιχαίνεται!!! (άκουσον άκουσον)....

Πάντως θέλει υπομονή και να αποφασίσουν μόνα τους....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

Εμείς έχουμε ένα άλλο θέμα που δεν ξέρω κατά πόσο είναι το ίδιο σοβαρό με αυτό που συζητάτε και πως μπορώ να το κόψω.

Εμένα η κόρη μου (18 μηνών τώρα) κάνει πιπίλα αλλά με το δάχτυλο..... Ποτέ δεν αγάπησε την κανονική πιπίλα και οπότε και αν προσπάθησα να την χρησιμοποιήσουμε, ειδικά πιο μικρή, δεν την ήθελε και την πετούσε. Μόνη της ξεκίνησε την πιπίλα με το δάχτυλο. Διάβασα κάποια αντίστοιχα θέματα εδώ αλλά το πρόβλημά μου είναι ότι πως να της το δώσω να το καταλάβει, ότι δεν είναι καλό να κάνει πιπίλα, όταν δεν μιλάει ακόμα καλά καλά, παρά μόνο κάτι λεξούλες και επιπλέον, την πιπίλα την κάνει ΜΟΝΟ όταν θέλει να κοιμηθεί (ειδικότερα μέχρι να την πάρει ο ύπνος γιατί μετά όπως έχω παρατηρήσει δεν το κάνει μέσα στον ύπνο της).

Και σε εμας τα δύο δοντάκια τα μπροστινά τα επάνω έχουν μία τάση προς τα έξω, όχι μεγάλη βέβαια, αλλά μία κλίση την έχουν πάρει.

Μήπως είναι νωρίς ακόμα για μας?

.png

Το μικρο μου πηρε για πολυ λιγο πιπιλα και μετα προτιμουσε τα χερακια του.

Το προτιμω χιλιες φορες αν και ακομα δεν εχουμε βγαλει δοντια και δεν μου δειχνει σημαδια εξαρτησης. Δεν θα μου αρεσε να κυκλοφορει με πιπιλα καλυτερα να εχει τα χερακια του και να το κοψει μονος του.

Το μόνο αρνητικό με το δάχτυλο είναι ότι δεν μπορείς να το εξαφανίσεις!! Και αν το παρακάνει ηλικιακά δύσκολα το κόβει μετά. Τουλάχιστον έτσι λένε. Δεν έχω εμπειρία. Η αδερφή μου όταν ήταν μωρό πιπιλούσε δάχτυλο και η μάνα μου της έμαθε την πιπίλα γιατί είχε καταντήσει το δαχτυλο σχεδόν κατσιασμένο από το πολύ πιπίλισμα...

5Aqjp3.png

Το καλοκαίρι η κόρη μου ήταν 2 ετών και κάτι...

Ενα πρωί Σαββάτου λοιπόν "ήρθαν τα πουλάκια" και πήραν όλες τις πιπίλες. Περάσαμε ένα δύσκολο ΣΚ με την Πέρσα να κλαιει και να ζητάει τήν πιπίλα της κυρίως όταν δεν περνούσε το δικό της. Είχε όμως και πολύ γέλιο γιατί όποτε έβλεπε πουλάκια τους ζητούσε πίσω την πιπίλα της. Το ζόρι διέρκησε 2-3 ημέρες. Μετά το ξέχασε και απο τότε ησυχάσαμε...

Το ξεκίνησα πρώι Σαββάτου γιατί τις καθημερινές την κρατάει η γιαγιά της και όπως καταλαβαίνετε με το πρώτο δάκρυ τα πουλάκια θα φέρνανε πίσω την πιπίλα...

Εμείς με την Έλενα "εκμεταλλευτήκαμε" μία ίωση που την ταλαιπώρησε την άνοιξη με πολύ μπούκωμα και βήχα.Εκείνες τις μέρες δεν μπορουσε να κρατήσει πιπιλα λόγω μπουκώματος και τις εξαφανίσαμε.Δράματα δεν είχαμε ευτυχώς ούτε τώρα που βλέπει τη μπέμπα τη ζητάει. Όσο για τα δόντια και της Έλενας ήταν πεταχτά αλλά όταν κόψαμε την πιπίλα έστρωσαν μόνα τους σε λίγους μήνες!!

Διαφημίσεις

και εμας ηταν εξαρτημενος απο τις πιπιλες,μια μερα,οταν ηταν 2 χρονων εκοψα λιγο την ακρη της πιπιλας με το ψαλιδι και του την εδωσα,την εβαζε,την εβγαζε,γελαγε και του φαινοταν περιεργη,απο εκεινη την μερα,χωρις κλαματα δεν την ξαναεβαλε στο στομα ,απλα της κραταει και κοιμαται με αυτες!! :D:D

νομιζω ειναι το πιο ανωδυνο ,δεν του τις στερεις και δεν τις ψαχνει,απλα δεν θελει ετσι να της βαλει στο στομα...

Η μέθοδος της Αγγελικής είναι η πιο ανώδυνη. Κι εμένα μια φίλη μου έκανε έτσι και το παιδί, δεν την ήθελε από μόνο του, γιατί έκανε σαν να σφυρίζει.

Εμείς έχουμε το πιπίλισμα του δάχτυλου. Οπότε... :roll:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Το μόνο αρνητικό με το δάχτυλο είναι ότι δεν μπορείς να το εξαφανίσεις!! Και αν το παρακάνει ηλικιακά δύσκολα το κόβει μετά. Τουλάχιστον έτσι λένε. Δεν έχω εμπειρία. Η αδερφή μου όταν ήταν μωρό πιπιλούσε δάχτυλο και η μάνα μου της έμαθε την πιπίλα γιατί είχε καταντήσει το δαχτυλο σχεδόν κατσιασμένο από το πολύ πιπίλισμα...
΄

...Πιπίλιζα το δάχτυλό μου μέχρι δευτέρα δημοτικού... Είχε πρηστεί, ντρεπόμουν που ήταν έτσι και το έκρυβα..! Πάντως τα δόντια μου δεν επηρεάστηκαν

:( ροζαλιτα εγω εχω 8 πιπιλες σπιτι 4 της μικρης και 4 του μικρου.ευτυχως ειναι διαφορετικες μαρκες κ δεν τις μπερδευουμε.η μικρη μου οπως και ο δικος σου εχει φοβερο κολλημα την εχει ολη μερα στο στομα φοβερη εξαρτηση αν της το κοψω θα κλονιστει ειμαι σιγουρη γιαυτο το αποφευγω ολημερις και οληνυχτις με την πιπιλα.ελπιζω να την πεταξει απο μονη της.μολις πιει το πρωι το γαλα φωναζει απο μακρια <μαμα πιπια>πιπιλα δηλ.αντιθετα ο μικρος την θελει μονο για να κοιμηθει κατα τηνδιαρκεια της ημερας δεν την θελει :roll:
5db512b769.pngae89dcbaef.png σας αγαπω πολυ!!!

Δεν ξέρω τι θα κάνω κορίτσια,αλλά είμαι πεπεισμένη να του την κόψω φετος!! Είχαμε δοκιμάσει στο παιδικό να την κόψουμε με το ψαλίδι,αλλά όταν ήταν λίγο κομμένη δεν τον πείραζε, αν ήταν πολύ έπαιρνε ένα ύφος..."Χάλασε πιπίλα!" και μ'εβαζε συνέχεια να του την πλένω μήπως φτιάξει!! Αλλά όλο μουρμούρα μετά. Και κάτι μυρμιγκάκια του την πήραν κάποια στιγμή που είδα και απόειδα με τα σάλια,αλλά είχαμε δράματα. Δεν κοιμόταν με τίποτα για μεσημέρι...ήμουν και γω πτώμα...λύγισα... :cry:

Πάντως πραγματικά τώρα έχω πεισμώσει!! Ταύρος στο ζώδιο...τι περιμένετε...Βέβαια και ο υιός Ταύρος...οπότε προβλέπεται ομηρική μάχη!!!

Ή ο Αη Βασίλης θα την πάρει, ή στα Τζάμπο θα την αφήσουμε στη πόρτα...

Σίγουρα θα την έχω κάπου καβάντζα γιατί όπως προείπα έχουμε λιγάκι πείσμα παραπάνω! Γενικά όμως, ενώ γενικά οι αλλαγές πάντα με φοβίζουν στο πως θα αντιδράσει, με βγάζει ασπροπρόσωπη! :wink:

5Aqjp3.png

Διαφημίσεις

Παντως βρε κοριτσια θεωρω πιο φυσικο τα δαχτυλακια του απο τα πλαστικα της πιπιλας!

Ισως κοβεται πιο δυσκολα αλλα νομιζω οτι οταν το παιδακι νιωσει ετοιμο κι "ανεξαρτητοποιηθει" τα κοβει ολα μονο του.

Και εγώ είμαι στην δεύτερη μέρα αυτής της προσπάθειας.

Την μία την έκοψα με το ψαλίδι και της άφησα την άλλη για τον ύπνο.

Σε λίγο καιρό θα ''χαλάσει'' και αυτη.

Κι εμείς είναι 4 μέρες τώρα που δεν του την έχω δώσει.Την έπαιρνε μόνο στον ύπνο,μια μέρα του είπα πως την ξεχάσαμε στη γιαγιά,την επόμενη το ίδιο αλλά έκλεγε πολύ κι έλεγε να πάει ο μπαμπάς να τη πάρει,την κόβω κι εγώ με το ψαλίδι και του λέω οτι την έφερε η γιαγιά αλλά εκεί που την αφησε την δάγκωσε ενα ποντίκι!Εριξε πολύ γέλιο ,δεν το περίμενα,απο τότε την ζητάει κάθε φορά που πάει για ύπνο αλλά λέμε οτι τη δάγκωσε το ποντίκι και συμφωνεί.

Γνώμη μου είναι να μην κάνετε πισωγυρίσματα,αν καταλάβει μια φορά οτι του λέτε ψέματα δε θα σας πιστεύει μετά γιατί θα ξέρει οτι αν επιμείνει θα του την ξαναδώσετε.Οπλιστείται με υπομονή κι επιμονή και κάντε την προσπάθεια!

.png.png.png

το ψαλίδισμα είναι πολύ αποδοτικό, γιατί δεν του τη στερείς. Οταν τη ζητά του την δίνεις. Επειδή όμως δεν τους αρέσει να ρουφάνει αέρα, το κόβουν!

Στον Ιωακείμ δούλεψε και την έκοψε τόσο ανώδυνα (μέσα σε 3 μέρες) που ούτε κάν έκλαψε .

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Koρίτσια, πάτε να με πείσετε με το κόψιμο με το ψαλίδι.Θα το κάνω πρόβα. Απλώς δε ξέρω πότε. Απότομα και για το μεσημεριανό ύπνο και για τον βραδυνό? Γιατί είμαι 99% σίγουρη ότι δεν θα κοιμηθεί μεσημέρι χωρίς πιπίλα. Και εντομεταξύ τον βάζω μόνο του και κοιμάται και δε θέλω να μπω σε διαδικασία να κοιμόμαστε μαζί ή να είμαι δίπλα του για παρηγοριά.

5Aqjp3.png

• 2 weeks later...

εγω της την εκοψα πανω σε μια "φασαρια"

κατι μου εκανε και την μαλωσα. της ειπα οτι αν το ξανακανεις θα σου παρω την πιπιλα και δεν θα την ξαναδεις.

η μικρη το ξαναεκανε. και το ξαναεκανε (δεν θυμαμαι τι ηταν.... :roll: )

τελικα την πηρα την πιπιλα και την πεταξα μπροστα της.

περασαν 4 24ωρα και καθε που ηθελε να κοιμηθει, που ειναι η πιπιλα μου και που ειναι η πιπιλα μου κλαιγοντας.

τελικα μετα απο μερες που ειχε ξεχαστει λιγο η κατασταση μου ελεγε: ο κακος ο λυκος πηρε την πιπιλα μου .... :cry:

δεν ξερω που το βρηκε αυτο. παντως την κοψαμε και ησυχασαμε.

απο τοτε της ανοιξε η ορεξη και μιλαει και πιο καλα.....

η πεθερα μου μου ελεγε οτι το ειχε κανει με παρομοιο τροπο στον συζυγο μου.. την ειχε τσατισει για κατι και την πεταξε μπροστα του στην θαλασσα. εκλαιγε 2-3 μερες και του περασε....( η νυφη λεει που θα γεννηθει :D )

Koρίτσια, πάτε να με πείσετε με το κόψιμο με το ψαλίδι.Θα το κάνω πρόβα. Απλώς δε ξέρω πότε. Απότομα και για το μεσημεριανό ύπνο και για τον βραδυνό? Γιατί είμαι 99% σίγουρη ότι δεν θα κοιμηθεί μεσημέρι χωρίς πιπίλα. Και εντομεταξύ τον βάζω μόνο του και κοιμάται και δε θέλω να μπω σε διαδικασία να κοιμόμαστε μαζί ή να είμαι δίπλα του για παρηγοριά.[/quote

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ. ΤΗΝ ΕΚΟΨΑ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟ ΨΑΛΙΔΙ ΟΠΟΤΕ ΠΙΠΙΛΙΖΕ ΑΕΡΑ, ΔΕΝ ΤΗΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΕΚΟΨΕ.

Τελικά παιδιά τη δώσαμε δώρο στον αη Βασίλη προχτες. Το μεσημέρι δεν κοιμήθηκε, το βράδυ δεν κοιμότανε και μετά άπό τρελή υπερένταση και τρελή γκρίνια και απίστευτο κλάμα επί μισή ώρα στο κρεβάτι του την ξαναδώσαμε. Την έφερε ο Αη Βασίλης μόνο για λίγο γιατί την είχε δώσει σε άλλο παιδάκι. Κοιμήθηκε και του την ξαναβγάλαμε. Το πρωί την πήρε η γιαγιά. Το μεσημέρι κοιμήθηκε χωρίς πιπίλα, αλλά ξύπνησε στην 1,5 ώρα ύπνου, ενώ κλείνει 2-3 ώρες συνήθως. Την ήθελε αλλά το παίξαμε κινέζοι. Το βράδυ πάλι τα ίδια! Κλάμα και των γονέων!! Του την ξαναδώσαμε. Το μεσημέρι χωρίς, αλλά μόλις ξύπνησε στο μισάωρο έκανε πάλι απίστευτη γκρίνια για πιπίλα, οπότε του την ξαναδώσαμε και νύσταζε τόσο ο καημενούλης που κοιμήθηκε μέχρι τις 8 το βράδυ.Χτές πήγε και το βράδυ να κοιμηθεί χωρίς πιπίλα αλλά τελικά μετά από 1 ώρα στο κεράβτι τη θυμήθηκε πάλι. Οπότε θα το δοκιμάσω αυτό καμιά βδομάδα. Η επόμενη κίνηση είναι το κόψιμο από μπροστά.

5Aqjp3.png

rosalita,μην την περνεις και μετα την δινεις,και εγω αυτο εκανα στην αρχη και μου ειπε η μαρια οτι δεν ειναι καλο,δωστην τωρα και μετα απο 2-3 εβδομαδες,ψαλιδισε την ,οχι μπροστα του και δωστην.απο την στιγμη ομως που θα την ψαλιδισεις,μην δωσεις αλλη πιπιλα αν κλαιει,δεν θα καταφερεις ετσι τιποτα.καλη τυχη!