Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορία για τα σούπερ παιδιά!

Recommended Posts

Πάντα είχα μια απορία!

Λέμε όλες οι μαμάδες "το παιδί μου περπάτησε 11 μηνών!!", "το παιδί μου είπε μπαμπά 13 μηνών!!" "το δικό μου μιλάει καθαρά παό 2,5 χρονών!!!!" "ααα! το δικό μου τραγουδάει από 1 χρ" κλπ, κλπ, κλπ....

Δηλαδή τα άλλα παιδιά που τα κάνουν όλα αυτά, έχουν κάποιο πρόβλημα;; Θα ήθελα ειλικρινά να μάθω αν όλα αυτά που κάνουν μερικά παιδιά, νωρίτερα από κάποια άλλα υποδηλώνουν κάτι για τη νοημοσύνη (ή ο,τι άλλο) του παιδιού μας ή απλά όλα αυτά λέγονται για να γίνεται κουβέντα!

Διαφημίσεις

Πάντα είχα μια απορία!

Λέμε όλες οι μαμάδες "το παιδί μου περπάτησε 11 μηνών!!", "το παιδί μου είπε μπαμπά 13 μηνών!!" "το δικό μου μιλάει καθαρά παό 2,5 χρονών!!!!" "ααα! το δικό μου τραγουδάει από 1 χρ" κλπ, κλπ, κλπ....

Δηλαδή τα άλλα παιδιά που τα κάνουν όλα αυτά, έχουν κάποιο πρόβλημα;; Θα ήθελα ειλικρινά να μάθω αν όλα αυτά που κάνουν μερικά παιδιά, νωρίτερα από κάποια άλλα υποδηλώνουν κάτι για τη νοημοσύνη (ή ο,τι άλλο) του παιδιού μας ή απλά όλα αυτά λέγονται για να γίνεται κουβέντα!

:!::!::!: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ...ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΕΞΕΛΙΣΕΤΕ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΟΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ!!!

ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΕ ΔΙΔΥΜΑ ΕΔΩ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΕΒΑΖΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΤΩ Κ ΣΕ ΕΝΑ-2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ(ΤΟΝ 7ο) ΜΠΟΥΣΟΥΛΟΥΣΑΝ Κ ΚΑΘΟΝΤΟΥΣΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ!!!!!!!!!

ΕΒΑΖΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ Κ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΤΗΝ 3η ΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΥΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΑΝΑΣΚΕΛΑ-ΜΠΡΟΥΜΗΤΑ Κ ΕΚΕΙ ΜΕΙΝΑΜΕ!!!ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΙΝΑΙ Α Π Ι Σ Τ Ε Υ ΤΟ!!!

ΕΠΕΙΣΗΣ Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΑ 9 ΜΗΝΩΝ...:shock: ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! ΔΕΝ ΛΕΩ...Κ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΡΕΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΗΚΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΑ Κ ΛΕΣ...ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ή ΕΣΤΩ Κ ΛΙΓΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΝΑ Ή ΤΟ ΑΛΛΟ?

ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ....:rolleyes:

κορίτσια ,

δεν σημαίνει οτι εαν κτ δεν κανει το μωρό σας είναι και χαζο!!!! ελεος!!!! Μπορεί να είναι και πιο εξυπνο ...να ....γουσταρει να το κανει αργότερα χι χι!!! Παντως σοβαρα τώρα αυτό δεν λέει τιποτα ....μην τρελαινεστε ....καντε εσεις αυτο που πιστευετε σωστό και ολα θα πανε καλα....και ασε τους αλλους να εχουν παιδί αινσταιν!!!!! Εγώ να πω την αλήθεια θέλω ενα φυσιολογικο παιδι και όχι .....αινσταιν!!!!

Δεν πιστευω οτι καποιο παιδι που περπατησε πιο νωρις ή και μιλησε ιεναι πιο εξυπνο απο καποιο που αργησε....

Και το λεω συγκρινοντας απ την μεγαλη μου και τα διδυμακια μου.Η Ελενα στηριξε το κεφαλι της πολυ νωρις καθισε νωρις περπατησε νωρις μιλησε νωρις (18 μηνων πλεον μιλαγε καθαρα και χρησιμοποιουσε προτασεις)...Τα διδυμα παλι...ηταν πιο νορμαλ(και η μια μπορω να πω οτι αργουσε σχετικα...ας πουμε καθισε μονη της χωρις στηριγμα 8 μηνων ακριβως και περπατησε 13,5 μηνων)

Οποτε ερχομαστε στο σημερα που κοντευουν 8 χρ και 6 αντιστοιχα...δεν πιστευω οτι υπαρχει καποια μεγαλη διαφορα..

Ειτε ενα παιδακι περπατησει στους 9 και τ αλλο στους 18...τ αποτελεσμα θα ειναι οτι στα 2 χρ και τα δυο θα τρεχουν.Ειτε μιλησουν γρηγορα ειτε αργα ...καποια στιγμη θα μιλανε το ιδιο..

Παντως η κινητικη εξελιξει ενος παιδιου δεν μπορει να εχει σχεση με την εξυπναδα..η ομιλια ισως....

Το καθε παιδακι εχει τους δικους του ρυθμους.Εμενα π.χ ο γιος μου περπατησε 14 με 15 μηνων.Απλα ολες οι μανουλες εχουμε την ταση να υπερβαλλουμε λιγουλακι με τα κατορθωματα των παιδιων μας.

Τα παιδιά μου....η ζωή μου

Διαφημίσεις

Το καθε παιδακι εχει τους δικους του ρυθμους.Εμενα π.χ ο γιος μου περπατησε 14 με 15 μηνων.Απλα ολες οι μανουλες εχουμε την ταση να υπερβαλλουμε λιγουλακι με τα κατορθωματα των παιδιων μας.

ετσι ειναι ρουλακι ακριβως η κορη μου τον αλλο μηνα κλεινει τα 2 και δεν σχηματιζει προτασεις ακομα καποια γνωστη με εκανε και τρελαθηκα λεγοντας μου οτι αυτο ειναι σοβαρο και οτι τα δικα της σε αυτην την ηλικεια τραγουδουσαν κιολας.πραγματικα φοβηθηκα αλλα ευτηχως με καθησυχασε ο παιδιατρος λεγοντας μου οτι η κορη μου εχει τρομερη αντιληψη των πραγματων αλλα παιδακια μιλανε γρηγορα αλλα οχι και ετσι ηρεμησα.αλλα ειδες καμια φορα?σου λενε κατι και σε τρελενουν(και εντελως αναμεταξυ μας χιχι δεν πιστεψα οτι η κορη της γνωστης μου τραγουδουσε εφη θωδη οπως μας ελεγε...)

Nrdkp3.png

Κι εγω καποια στιγμη ενιωσα αβολα οταν μου ειπε μια γνωστη μου που γεννησαμε μαζι οτι ο μικρος της λεει "μαμα,μπαμπα,παππου,γαλα"και ο δικος μου δεν ελεγε ουτε λεει τιποτα

Μετα το ξανασκεφτηκα και νομιζω οτι ειναι υπερβολες της μαμας κουκουβαγιας,εξαλλου τα μωρα μας ηταν τοτς 7,5 μηνων

Εχθες η μαμα κουκουβαγια νομιζα οτι ο μικρος φωναξε τον μμεγαλο του αδελφο μονο και μονο επειδη κοιταζε προς το μερος του και φωναξε "Νιααααα......η" κι εγω σκεφτηκα οτι το μικρουλι μου φωναξε "Γιαννη"

4

εγω θελω να πω οτι ολα ειναι σχετικα. Ειχα γνωρισει μια κοπελα που μου ελεγε οτι το μωρο της περπαταει και τρεχει κλπ. ( τοτε ηταν 10 μηνων). Τελικα το μωρο της περατουσα οταν του κρατουσε και τα δυο χερια ενω εγω οταν ειπα οτι περπαταει εννοουσα οτι περπαταει μονη της χωρις να κραταει τιποτα και κανοντας πανω απο 4- 5 βηματα. Επισης για το μαμα και μπαμπα μην ξεχναμε οτι απο πολυ μικρα βγαζουν ηχους του στυλ μπα, μπα οποτε καποια μπορει να θεωρει οτι μιλαει. Οσο για τις προτασεις, ε τι νασας πω? και εμενα ειπε '' κοκο, νανι'' ( σε μεταφραση οι κοτες κανουν νανι) τωρα εγω τι να πω? οτι το παιδι μου εκανε προταση??

Η αναπτύξη του μωρούbabyoncow.jpg

Κάθε μέρα που περνά, το μωρό σας κερδίζει βάρος και ύψος, μαθαίνει να ελέγχει το κεφαλάκι του, ανακαλύπτει τα δάχτυλά του και κουνά τα ποδαράκια του σαν να κάνει ποδήλατο. Κάθε μέρα έχει και ένα καινούριο επίτευγμα να σας δείξει και ζητά μόνο την προσοχή και το χειροκρότημά σας στην παράσταση που θα σας δώσει. Αυτό είναι κατά βάση και το θαύμα τού να είσαι γονιός: να παρακολουθείς βήμα βήμα την ανάπτυξη της νέας ζωής που έφερες στον κόσμο, να συμβάλλεις σε αυτή την ανάπτυξη και να ζεις τις ευχάριστες στιγμές που σου προσφέρει η κάθε λεπτομέρεια στην ανατροφή του παιδιού σου.

Με δυο λόγια, τα βασικά στάδια της ανάπτυξης ενός βρέφους ξεκινούν πρώτα με τη στήριξη του κεφαλιού και μετά του κορμού. Κατόπιν το μωρό μαθαίνει να κάθεται, να σηκώνεται και να κάνει τα πρώτα του βήματα. Ενώ, όμως, τα στάδια αυτά παρατηρούνται με την ίδια σειρά σε όλα τα βρέφη, ο ρυθμός της ανάπτυξης διαφέρει από παιδί σε παιδί. Τα μωράκια, όπως και οι δρομείς, ακολουθούν στην πορεία τους το ίδιο μονοπάτι. Κόβουν όμως το νήμα του τερματισμού σε διαφορετικούς χρόνους. Η διαφορά εδώ είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε με νικητές και ηττημένους, γιατί όλα τα μωρά κερδίζουν χρυσό μετάλλιο σε αυτή την κούρσα της ζωής. Δεν έχει, δηλαδή, σημασία αν το μωρό σας μάθει να κάθεται στους πρώτους έξι ή στους οκτώ μήνες της ζωής του ή αν θα κάνει τα πρώτα του βήματα στους 10, στους 12 ή στους 15 μήνες. Από τη στιγμή που ο παιδίατρος είναι ικανοποιημένος από την εξέλιξη του παιδιού και σας διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται μέσα στο φυσιολογικό εύρος της ανάπτυξης, δεν έχετε κανένα λόγο να ανησυχείτε και να καταφεύγετε σε άσκοπες συγκρίσεις με τα παιδιά των φίλων και των γνωστών. Να θυμάστε ότι κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και ζητά από μας να σεβαστούμε τη μοναδικότητά του. Η ανάπτυξη ενός παιδιού πρέπει να ελέγχεται συστηματικά σε κάθε ηλικία που έχουν καθιερώσει διεθνώς οι παιδίατροι ως "ορόσημο". Σύμφωνα, λοιπόν, με την ηλικία του, κατά τις πρώτες έξι εβδομάδες το μωράκι παρακολουθεί τη μητέρα του και της χαμογελά όταν το περιποιείται, όταν το ταΐζει ή του σιγοτραγουδά. Τρομάζει όταν ακούει ένα δυνατό θόρυβο και στρέφει το πρόσωπό του προς τον ήχο μιας κουδουνίστρας, όταν την ακούσει κοντά του. Παρακολουθεί ένα κινούμενο αντικείμενο που απέχει 30 εκατοστά από αυτό. Αρχίζει να στηρίζει το κεφάλι του και να ελέγχει τις κινήσεις του κεφαλιού. Στους οκτώ μήνες, το μωράκι σας παίζει με τα χεράκια και τα ποδαράκια του. Μπορεί να μεταφέρει ένα αντικείμενο από το ένα χεράκι στο άλλο και συνήθως ό,τι βρει το βάζει στο στόμα του. Σχηματίζει τις πρώτες συλλαβές: "νταντά, μπα-μα". Βγάζει ποικίλες χαριτωμένες κραυγούλες και ακατάληπτες δικές του "λέξεις" και μελωδικούς ή άναρθρους ήχους. Γελάει και γυρίζει όταν φωνάζουν το όνομά του. Προσηλώνει το βλέμμα του στα παιχνίδια του ή σε άλλα αντικείμενα. Απλώνει τα χέρια του και πιάνει διάφορα πράγματα που βρίσκονται κοντά του. Μπορεί να μείνει μόνο του και ελέγχει τις κινήσεις του σώματός του. Μπορεί να γυρίσει από μπρούμυτα ανάσκελα και αντιστρόφως. Όταν γίνει ενός έτους το μωράκι σας, θα δείτε ότι ξέρει να χειροκροτά, να πίνει με το ποτήρι του, να λεει "μαμά", "μπαμπά" και να ανταποκρίνεται πλήρως στο όνομά του. Μπορεί να κρατήσει σταθερά δύο κύβους στο χέρι του. Αρχίζει, όμως, να πετάει και διάφορα πράγματα στο πάτωμα. Να δείχνει με το δείκτη του ένα πρόσωπο όταν του το ζητήσουν. Γενικώς είναι συνεργάσιμο. Κάνει τα πρώτα του βήματα στηριζόμενο στην αρχή σε κάποιο έπιπλο ή στο χέρι της μαμάς και του μπαμπά. Στους 18 μήνες, παρατηρείτε ότι το βλαστάρι σας μεγάλωσε για τα καλά. Παίρνει το κουτάλι και τρώει μόνο του το φαγητό του. Μπορεί να δημιουργήσει ένα μικρό χάος, αλλά μην πτοείστε. Μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτό. Δείχνει ότι ξέρει να βγάζει τα παπούτσια και τις κάλτσες του, δυσφορεί όταν κάτι το ενοχλεί και υπακούει σε απλές εντολές. Περπατά πλέον σταθερά και αρχίζει να δείχνει τις... καλλιτεχνικές κλίσεις του, παίρνοντας ένα μολύβι και μουντζουρώνοντας τα πάντα. Το παιδάκι σας αρχίζει να ελέγχει τους σφιγκτήρες του στα δύο χρόνια. Συνεπώς, είναι μια καλή ηλικία για να το απαλλάξετε από την πάνα και να το μάθετε να πηγαίνει μόνο του στην τουαλέτα. Για να γίνει αυτό χρειάζονται κουβέντα, εξηγήσεις και σταδιακή μετάβαση από την πάνα στο γιο - γιο. Το αγγελούδι σας αρχίζει να επικοινωνεί μαζί σας, σχηματίζοντας φράσεις με τρεις και τέσσερις λέξεις. Παίζει μόνο του με τα παιχνίδια του, προσπαθεί να ντυθεί, τρώει με κουτάλι και με πιρούνι, ενώ παρακολουθεί και τα άλλα παιδάκια, όταν τα βλέπει να παίζουν. Αρχίζει να τρέχει, να παίζει μπάλα και να λέει το όνομά του. Έπειτα από έξι περίπου μήνες, νιώθει και φαίνεται πιο σίγουρο για όλες τις κινήσεις που κάνει. Ελέγχει πια τους σφιγκτήρες του, ξέρει να κρατά το μολύβι ανάμεσα στα δάχτυλα, μιμείται, αρχίζει να ξεχωρίζει τα διάφορα χρώματα. Στα τρία χρόνια, το παιδί σας μπορεί να βάλει και να βγάλει μόνο του τα ρούχα του, με μια μικρή βοήθεια από σας. Ξέρει να πηγαίνει στην τουαλέτα, πλένει και σκουπίζει τα χέρια του, κάνει προτάσεις με περισσότερες λέξεις. Βεβαίως, γνωρίζει το όνομά του, αλλά και το φύλο του, αν είναι αγόρι ή κορίτσι, λέει την ηλικία του. Ζωγραφίζει κύκλους και όχι πια μόνο μουντζούρες, τρέχει γρήγορα και ξέρει να κάνει ποδήλατο με τρεις ρόδες. Σε αυτή την ηλικία μπορεί να χτίζει πύργους με εννιά κύβους, βοηθά τη μαμά να τακτοποιεί διάφορα πράγματα και κάνει συνέχεια ερωτήσεις.

Πηγη:in.gr.health

κορίτσια κι εγώ πιστεύω πως κάθε παιδάκι έχει τους ρυθμούς του και αργά ή γρήγορα θα τα κάνει όλα...εδώ αναφέρονται απλά για να γίνεται κουβέντα, έτσι πιστεύω...και για να λέμε τα κατορθώματα των ζουζουνιών μας!

«Να αμφιβάλεις, αν τ' άστρα είναι φωτεινά. Να αμφιβάλεις, αν ο ήλιος κινείται. Να αμφιβάλεις, αν η αλήθεια είναι αλήθεια ή ψέμα. Μα ποτέ μην αμφιβάλεις για την αγάπη μου.»

Διαφημίσεις

Μου εχει τυχει μαμα που ισχυριζοταν οτι ο μικρος της ηξερε να γραφει απο τα 2 ενω στα 4 του ημουνα διπλα της που προσπαθουσε να του μαθει την ΑΒ. Ειπα να της πω κατι αλλα ... κρατηθηκα.

Οπου ακους πολλα κερασια κρατα μικρο καλαθι. Το συνδρομο της κουκουβαγιας παιζει πολυ :lol:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Η παιδιατρος μου μας ειπε οτι σε μερικα θεματα παιζει ρολο και ο χαρακτηρας του παιδιου. Δηλαδη εμας ειμαι μολις 2 μηνων και εδω κα μερες οταν του μιλας παρακολουθει με συγκεντρωση και κατι προσπαθει να πει( δηλαδη λεμε πολλες φορες μια λεξη και πιανει τα φωνηεντα α ου κτλ). Αυτο λοιπον δεν ειναι εξυπναδα αλλα οπως μας εξηγησε την ενδιαφερει και συγκεντρωνεται σε αυτο ενω αλλα παιδακια μπορει νατο βαριουντια ή να βρισκουν αλλα πραγματα πιο ενδιαφεροντα.

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Πάντα είχα μια απορία!

Για πες μας τωρα ποιος σου την ειπε ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Για πες μας τωρα ποιος σου την ειπε ?

Δεν μου την είπε κανένας!!!

Απλά εγώ συνέκρινα τα 2 μου παιδιά!! Και έλεγα : η κόρη μου περπάτησε 11 μηνών, είπε μπαμπα -μαμά γύρω στους 11 μην. έκοψε την πάνα 20 μηνών, έλεγε τραγούδια ολόκληρα 2 χρονών. Δεν υπερβάλλω, ούτε τα λέω για να περηφανευτώ. Εγώ τότε καμάρωνα και ήμουν μια κλασσική κουκουβάγια χωρίς όμως να το επιδεικνύω ποτέ, απλά όταν μου τα έλεγαν και οι άλλοι "απογειωνόμουν"!!!

Τώρα ο μικρός περπάτησε 13 μηνών και τώρα στους 14 μήνες το μόνο που λέει είναι το "μπα". Δεν αγχώνομαι πλέον γιατί ξέρω ότι αργά ή γρήγορα θα τα κάνει όλα.

Το ερώτημα το έθεσα γιατί είχα μια απορία συγκρίνοντας την σούπερ κόρη μου με τον ανιψιό μου που έχουν ίδια ηλικία και που αυτός καθυστέρησε κατά πολύ σε όλα αλλά πλέον τώρα που είναι και τα 2 3,5 χρ δεν βλέπω καμια διαφορά. Τελικά μου φαίνεται ότι ο μόνος λόγος που θέλουμε να τα κάνουν όλα νωρίς είναι για να ξεκουραζόμαστε εμείς από τις αγκαλιές όταν περπατήσουν, από την γκρίνια τους όταν πλέον μιλήσουν και από πολλά άλλα....

Πιστευω πως ΜΙΑ ΖΩΗ θα περπατάνε...ΜΙΑ ΖΩΗ θα μλάνε...ΜΙΑ ΖΩΗ θα τραγουδανε και θα χορευουν...!!!!!!!!!!!!!!!!

Ας ειναι ΤΩΡΑ τα μωρά μας...τα πλασματάκια που χορανε ολοκληρα στην αγγαλιά μας...σε λιγο θα θες να τα πάρεις αγγαλιά να τα ντακταρισεις και 1ον δεν θα θελουν αλά και δεν θα χωρούν...!!!

ΜΙΑ ΖΩΗ θα ειναι μεγάλοι ανθρωποι...ΤΩΡΑ ομως μπουσουλάνε και ας μην μας νοιάζει αν ειναι 7 η 14 μηνων...

Τα 2 μου αγορια εχουν εντελώς διαφορετικους ρυθμούς...

Το σουπερ παιδι το 1ο και το Σισινι 2ο με αλλους ρυθμους...πιο αργους...

Τι ωραιο να εισαι μανουλα!!!

Διαφημίσεις

συμφωνω μαζι σου aggeloydia.εμενα ολο με κραζουνε που εχω τον δικο μου αγκαλιτσα "θα τον μαθεις αγκαλια" μου λενε ,αλλα δεν σκεφτονται οτι δεν θα ειναι ξανα2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,μηνων.δεν ειναι κριμα να χανεις αυτες τις αγκαλιες μονο και μονο για να μην το κακομαθεις????????????????

ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝΟΜΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ,ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΕΙ ΤΟ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΟ ???????????????

1ος Αγγελος :31/10/08 ;)

2ος Αγγελος :01/04/10.:P

ετσι κ η αδερφη μου,οταν η μικρη ηταν 3-4 χρονων κ δεν ελεγε καλα καποιες λεξεις πχ που ειχαν "ρ" η καποια αλλα γραμματα ελεγε δεν πειραζει...ποσο ακομα θα μιλαει μωρουδιστικα?σε λιγο θα μιλαει σαν εμας..δεν την πιεζε να της μαθει τις λεξεις,ισα-ισα της αρεζε να την ακουει να μιλαει μωρουδιστικα!!!

Αυτό το λάθος το κάνω και εγώ. Συγκρίνω τα παιδιά μου. Αλλά είπαμε, το καθένα έχει το ρυθμό του.

Ο μεγάλος τα έκανε όλα γρήγορα ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω :D. Ο δεύτερος είναι πιο κουλ. Δεν βιάζεται και πολύ!

• 3 weeks later...

Ακόμα και αν κάποια παιδάκια κάνουν κάποια πράγματα πολύ νωρίς, δεν πιστεύω ότι έχει σχέση με το πόσο έξυπνα θα γίνουν. Σε ένα μεγάλο βαθμό πιστεύω ότι είναι και θέμα προσπάθειας από πλευράς γονιών. Οι δικοί μου περπάτησαν μόνοι τους πολύ νωρίς, αλλά από πολύ νωρίς δούλευα και εγώ μαζί τους το περπάτημα. Δεν μπορεί να τα κάνουν όλα νωρίς γιατί και τα παιδάκια επικεντρώνουν κάπου, σε κάποιο στόχο και όταν τον πετύχουν προχωρούν στον επόμενο.

Εμένα η γειτόνισσά μου που έχουμε συνομίλικα παιδιά 14 μηνών σε συζήτηση μας μου είπε ότι αυτή περπάτησε 6 μηνών!!!!!!Είπατε τίποτα?

Το πως κρατήθηκα ο Θεός και η ψυχή μου το ξέρει!

Εγώ έχω και την πεθερά μου που με έχει ζαλίσει με τον ανιψιό μας. Ξέρετε το 1ο εγγόνι 3,5 ετών τώρα. Το παιδί κάνει αυτό, το παιδί είναι πανέξυπνο, καλέ δεν έχω ξαναδεί τέτοιο παιδί...σαν να μαυ λέει το δικό σου είναι χαζο! Θα της πώ καμιά μέρα τίποτα και θα ησυχάσω! Με έπριξε!

Κι εγω εχω ακουσει για πολλα-πολλα παιδια που εχουν περπατησει 5 και 6 μηνων...!!! Μεχρι και ο αντρας μου περπατησε 5,5 μηνων, φοβερο, εε? Και τωρα μου φερνει καθε βραδυ την καπα του για πλυσιμο, ξερετε αυτη τη μπλε-κοκκινη με το sCh_Superman2.gif στο κεντρο!!! lol-045.gif

Επισης ειναι μερικοι που μου λενε: "Δεν το βλεπω τον μικρο σου να περπαταει συντομα. Ολο στην αγκαλια τον εχεις μαθει" Εγω τους απαντω: "Μια ζωη θα περπαταει, ας κατσει στην αγκαλια τωρα που μπορει!" και τελειωνει η συζητηση!!

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ .........................

ΑΠΟ 40 ΗΜΕΡΩΝ ΛΕΕΙ

ΜΑΜΑ- ΜΠΑΜΠΑ- ΓΑΛΑ

ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΑΠΟ 40 ΗΜΕΡΩΝ .....................

ΚΑΛΕ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ ΕΝΩΣ ΓΝΩΣΤΟΥ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΙΘΩ ΚΙΟΛΑΣ..........

ΤΟ ΕΙΔΑ ΤΟ ΥΠΕΡ ΘΕΑΜΑ ΠΑΙΔΑΚΙ 1 ΧΡΟΝΟΥ ΤΩΡΑ

ΟΥΤΕ ΜΑΑΑΑΜΜΜΜΜΜΜΜ

ΔΕΝ ΛΕΕΙ

ΑΠΛΑ ΚΑΘΕ ΚΡΑΥΓΗ ΤΟΥ Η ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΖΗ ΣΕ ΛΕΞΕΙς

.....

Κι εγω εχω ακουσει για πολλα-πολλα παιδια που εχουν περπατησει 5 και 6 μηνων...!!! Μεχρι και ο αντρας μου περπατησε 5,5 μηνων, φοβερο, εε? Και τωρα μου φερνει καθε βραδυ την καπα του για πλυσιμο, ξερετε αυτη τη μπλε-κοκκινη με το sCh_Superman2.gif στο κεντρο!!! lol-045.gif

ΧΑ!!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ΚΑΛΟ!!!!!!!!!!

• 2 months later...

εγω ειχα λυθει στο γελιο μια μερα στις κουνιες...

5-6 παιδακια όλα γυρω στο ετος , με τους γονεις μαζι.

Ο καθε γονιος εκανε το κομματι του:

-γιαννακη, κανε γεια σου γεια σου

απανταγε ο άλλος:

-σοφουλα στειλε φιλακι

και συνεχιζουμε

-μαρακι κανε ζηλια

-κωστακη κανε γκοοολ!!

τρελο γελιο!! ειμασταν όλες οι κουκουβαγιες παρεα!

εμενα η μανα μου (που κραταει τη μικρη) την εχει μαθει να "σφυριζει". Οταν λεμε σφυριζει εννοουμε οτι οταν βλεπει καποιον να σφυριζει μπροστα της σουφρωνει τα χειλια και φυσαει. Καθαρη μιμηση δλδ.. Λεγαμε με τον αντρα μου λοιπον , θα περασουμε απο μπροστα τους και θα σφυριζουμε οικογενειακως!!! και καλα .... σας προσπερναμε αδιαφορα!!!!

:);)