Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Εξωσχολικές Δραστηριότητες και Kλίσεις

Recommended Posts

Με προβληματίζει εδώ και καιρό το θέμα:

Πως θα καταλάβω αν τα παιδιά μου(7 και 5) έχουν κλίση π.χ στη μουσική, αθλητισμό και ποιά είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει κάποια δραστηριότητα;

Εδώ και 3 χρόνια πάνε μόνο κολύμπι αλλά μάλλον το θεωρούν αγγαρεία!!

Γνώμη κανείς;;

Διαφημίσεις

Τι τους αρεσει να κανουν στον ελευθερο χρονο τους? Για την σωστη ηληκια δεν ξερω.

Οσον αφορα τον αθλητισμο αν τους δωσεις μια μπαλα... θα παιξουν ποδοσφαιρο, μπασκετ, τι?

Οσον αφορα την μουσικη πιστευω οτι ειναι κατι που οταν γνωρισεις το αγαπας ή οχι και αν το ξερεις απο εκει και περα θα φανει η κλιση. Δεν νομιζω οτι υπαρχει παιδι που θα του δωσεις μια κιθαρα να γρατζουναει και δεν θα βαρεθει αν δεν ξερει πως να βγαζει νοτες. Ουτε θα κανει μελωδια στην τυχη. Πρεπει καποιος να του δειξει τις δυνατοτητες του οργανου πρωτα.

Το κολυμπι αφου δεν τους αρεσει θα ελεγα να το αφησεις.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Η κλίση συνήθως φαίνεται!

Παράδειγμα, ο δικός μου φαίνεται να έχει κλίση στη μουσική, είδε πέρισυ στο Jumbo ένα αρμόνιο και δίχως να έχει ξαναδεί ή να ξέρει μουσική έπαιξε ένα κομμάτι που πρώτη φορά άκουγα και όλοι οι πελάτες και οι υπάλληλοι μείναμε με το στόμα ανοιχτό!!! :shock: Εγώ κοκκίνησα και δάκρυσα :shock: Ολοι ρωτόύσαν σε ποιο ωδείο το στέλνετε; και δεν ήξερα τι να τους πω!!!

Αγοράσαμε ένα πιο φτηνό αρμόνιο και πολύ πιο μικρό για το σπίτι το οποίο δεν του άρεσε και το πήγαμε μια εβδομάδα μετά πίσω :cry:

Τώρα κοιτάμε τι θα γίνει με τα υπόλοιπα προβλήματα που έχουμε , ήδη έχουμε κλείσει ραντεβού με μια Μουσικοθεραπεύτρια και αν δεν... τότε θα κοιτάξω πιο ωδείο μπορεί να τον αναλάβει, γιατί δεν είμαστε και μια συνηθησμένη περίπτωση :?

Λοιπόν, πολύ ενδιαφέρον θέμα και δύσκολο. Συμφωνώ ότι η κλίση φαίνεται. Από την άλλη, σε κάποια παιδιά μπορεί να φανεί η κλίση στα 14! Δηλ. μπορεί να είχε πάντα κλίση προς κάτι από μικρό, αλλά να εκδηλωθεί έντονα και εμφανέστερα σε μεγαλύτερη ηλικία. Ποτέ δεν μπορείς να προκαθορίσεις κάτι που κρύβεται μέσα σ'ένα παιδί.

Πέρυσι πήγα τον γιο μου για ποδόσφαιρο... μετά από ένα μήνα, έπαψε να δείχνει ενδιαφέρον. Μετά, ένας προπονητής μου είπε ότι η καλύτερη ηλικία για ομαδικά αθλήματα είναι στα 8-9, γιατί νωρίτερα δεν μπορούν να συντονιστούν τα παιδιά. Παρόλαυτα, τον πηγαίνω για μπάσκετ γιατί δείχνει έντονο ενδιαφέρον γιαυτό. Δεν παίζουν, όμως, ομαδικό μπάσκετ. Απλά μαθαίνουν να κάνουν πάσες και άντε να ρίξουν και κανένα καλάθι.

Επίσης, δήλωσε ενδιαφέρον για μουσικοθεατρικό και σκάκι. Πήγε για ένα μήνα και έχασε το ενδιαφέρον του κι εγώ δεν επέμεινα.

Τέλος, κάνει κιθάρα στο σπίτι. Μια μέρα μου είπε "θέλω να μάθω κιθάρα". Εφερα έναν δάσκαλο και από τότε έχουν περάσει 2 μήνες. Δεν θέλει να χάσει κανένα μάθημα. Από την άλλη, δεν θέλει να κάνει εξάσκηση. Και πάλι, δεν επιμένω. Στο μάθημα, όμως, δείχνει ότι θυμάται καθαρά τι έμαθε στο προηγούμενο μάθημα, οπότε δεν τίθεται θέμα να τον πιέζω στην εξάσκηση. Αν το συνεχίσει και του χρόνου, θα φροντίσω να είναι πιο επιμελής στην εξάσκηση μεταξύ των μαθημάτων...άλλωστε είναι μόνο 6.

Νομίζω ότι καλύτερα να τα παρατηρήσεις και να τα ρωτάς "σ'αρέσει αυτό; σ'αρέσει εκείνο;" και αν δεις ότι υπερτερεί κάτι, να τα ρωτήσεις αν θα θέλανε να μάθουν περισσότερα γιαυτό...

Δεν είμαι σίγουρη, όμως... τα παιδιά είναι πολύ ευέλικτα και απρόβλεπτα μερικές φορές!

Δήμητρα

δίχως να έχει ξαναδεί ή να ξέρει μουσική έπαιξε ένα κομμάτι που πρώτη φορά άκουγα και όλοι οι πελάτες και οι υπάλληλοι μείναμε με το στόμα ανοιχτό!!! :?

Αντζελα, ξέχασα να σου πω ότι ο δάσκαλος μουσικής που έρχεται στο σπίτι μας πηγαίνει σε παιδιά με ιδιαίτερες ανάγκες και μου περιγράφει πόσο πολύ τους βοηθά η μουσική! Μου λέει ότι κάθε εβδομάδα που πηγαίνει, συγκινείται απίστευτα μαζί τους γιατί, όταν έρχονται σε επαφή με τη μουσική, βγαίνουν από το κέλυφός τους, επικοινωνούν άμεσα με το περιβάλλον και η ψυχούλα τους ανοίγει διάπλατα.

Φοβερές οι θεραπευτικές δυνάμεις της μουσικής.

Δήμητρα

Διαφημίσεις

Δήμητρα γράψε μου τα στοιχεία του σε πμ με τηλ κλπ και πόσα πέρνει την ώρα , να τον ρωτήσω αν μπορεί να έρχεται και σε μας, έστω μια φορά δοκιμαστικά να δούμε αν καταφέρει και τον προσεγγίσει, γιατί από τότε δεν μου το ξανάκανε παρόλου που έχουμε μουσικά παιχνίδια, αλλά το κομματι του ήταν τέλειο!!! :shock: