Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Συμπεριφορά δασκάλου

Recommended Posts

Ο γιος μου είναι 7,5 ετών και πηγαίνει στη Β' δημοτικού. Δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στα μαθήματα, μαθαίνει μόνος του, τελειώνει όλα τα μαθήματα στο σχολείο (πηγαίνει σε πρότυπο ολοήμερο) όμως με προβληματίζει αρκετά η συμπεριφορά του δασκάλου του εδώ και καιρό.

Πέρυσι στην Α' δημοτικού αντιλαμβανόμουν ότι δεν ασχολείται ιδιαίτερα με τα παιδιά, "όποιος μαθαίνει έχει καλώς, δεν χρειάζεται να μάθουν όλοι". Υπήρχε διάχυτη αυτή η νοοτροπία μέχρι που σε παράπονα μητέρας είπε κατά λέξη "δεν χρειάζεται να είναι όλοι καλοί, όσοι μπορούνε".

Σιγά σιγά στην τάξη άρχισε να δημιουργείται χάος (μία τάξη 16 παιδιών), τα παιδιά άρχισαν να κάνουν φασαρία και ο δάσκαλος φέτος παραπονέθηκε στους γονείς για το φαινόμενο...

Όμως τα γεγονότα άρχισαν να μαζεύονται και να φανερώνουν την αιτία του χάους....

Ένα κοριτσάκι όρθιο στον πίνακα μπροστά σε 5 ζωγραφισμένα ευρώ καλείται να τα μετρήσει και εμφανώς ζορισμένο απαντάει: Τρία...

Ο δάσκαλος : το μάτι σου το αλληθωρο που κουτρουβαλάει στον κατήφορο...

:shock::shock::shock:

Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο κοριτσάκι εμφάνισε σοβαρά προβλήματα στο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μαθημάτων από πέρυσι και η μητέρα της μόνη της έκανε ότι μπορούσε χωρίς να καταφέρνει πολλά. Δεν ξέρω αν οι γνώσεις της επαρκούν για να καταλάβει ότι το παιδί ίσως χρειάζεται πιο ειδική βοήθεια. Αυτό κανονικά είναι δουλειά του δασκάλου να αναγνωρίσει ότι υπάρχει πιθανό πρόβλημα και να παραπέμψει τους γονείς του παιδιού.

Ο εξευτελισμός της μαθήτριας είναι ανεπίτρεπτος και με ενοχλεί σοβαρά που ο γιος μου είναι μαζί με έναν άνθρωπο που θεωρεί αυτονόητο τον εξευτελισμό.

Παρόμοια συμπεριφορά είχε ο δάσκαλος και σε ένα αγοράκι που δεν απάντησε όπως έπρεπε....

Ξεκινώντας την κουβέντα με το γιο μου έμαθα κι άλλα! Ο δάσκαλος τους λέει "ρε" και "γαϊδούρια"...

Επιπλέον μετά απο συζήτηση με άλλη μητέρα έμαθα ότι ο δάσκαλος του έβαλε δύο φορές τιμωρία να κάθονται όλοι ακίνητοι για μία διδακτική ώρα με σταυρωμένα τα χέρια και να μην κουνάνε ούτε τα πόδια τους. :shock::shock::shock:

Μπορεί ο γιος μου να μην έχει εισπράξει προσωπικά την όλη κατάσταση γιατί οι επιδόσεις του είναι πολύ πάνω από το αναμενόμενο, αλλά εισπράττει άλλα μηνύματα όπως το ότι ο εξευτελισμός είναι αυτονόητος και η έννοια του σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου είναι ανύπαρκτη...

Θα ήθελα να μάθω τη διαδικασία την οποία πρέπει να ακολουθήσουμε ως γονείς για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Για την ώρα κάποια μητέρα έχει μιλήσει στο διευθυντή με άγνωστη ανταπόκριση. Η συνέχεια θα είναι πιο συλλογική, θα μαζευτούμε οι γονείς και θα το συζητήσουμε. Μέχρι τότε θα ήθελα να γνωρίζω ποιες δυνατότητες παρέμβασης έχουμε.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Διαφημίσεις

Γνωμη μου ειναι πως απο την στιγμη που και αλλοι γονεις εκτος απο σενα εντοπιζουν προβλημα στη συμπεριφορα του δασκαλου πρεπει να ενημερωθει ο συλλογος γονεων και κηδεμονων για το θεμα.Μεσα στις αρμοδιοτητες του ειναι φυσικα και τετοια θεματα.Το οτι ο διευθυντης δεν αντεδρασε σε παλαιοτερη κρουση δεν σημαινει τιποτε.Ισως να βλεπει το προβλημα αλλα να μην θελει να παρει θεση με μεμονωμενα,απο ενα γονιο παρατηρηση,

Δυστυχως,οι δασκαλοι που εχουν την πρωτη αργοτερα αναλαμβανουν και την δευτερα για να ολοκληρωσουν το ...εργο της ενταξης των παιδιων στο σχολειο ομαλα.Δεν ειναι παντα ετσι ομως και αρκετα σχολεια εχουν προβλημα.Συναντηθειτε οι γονεις,συζητηστε και θεστε το θεμα στο συλλογο και εν συνεχεια στον διευθυντη.

Κι εγω ετσι νομιζω.... Να αναφερθει στον συλλογο και να ενημερωθει εκ ενου ο διευθυντης...

Μην αρχισω να λεω παλι για τους δασκαλους και το συστημα !!! :twisted:

Από τη στιγμή που ο διευθυντής δεν ενδιαφέρθηκε την πρώτη φορά φοβάμαι ότι δεν θα ενδιαφερθεί ούτε τώρα, εκτός και αν του αναφέρετε τη λέξη "πρωτοβάθμια" . Συζήτηστε το πρώτα με τον σύλλογο γονέων!

Η λεξη "πρωτοβαθμια" ειναι η μονη λυση... Συμφωνω με pam...

Εχω πραγματικά σοκαριστει!! Καποιος να του τριξει τα δοντια και γρηγορα. Οι πρακτικες αυτες μου θυμιζουν δεκαετια του 50...

Διαφημίσεις

Συμφωνώ κι εγώ ότι, από τη στιγμή που δεν ανταποκρίνεται έμπρακτα ο διευθυντής, να αναφερθεί το θέμα στο σύλλογο γονέων και να ενημερωθούν όσοι γονείς των παιδίων της τάξης αυτής γίνεται.

Μου φαίνεται ο δάσκαλος λίγο οπισθοδρομικός... τέτοια σχόλια έκαναν τα παλιά χρόνια... εκτός αν νομίζει ότι βρίσκεται στο γήπεδο... ή βαριέται και γεμίζει τη μέρα του με τέτοια σχόλια για να περάσει η ώρα του...

δεν μπορώ να φανταστώ να αναγκάζεις ένα παιδί να κάθεται ακίνητο 45 λεπτά... αδιανόητο. Σκέτο βασανιστήριο... τι αποθημένα έχει αυτός ο άνθρωπος... μάλλον βαριέται τη δουλειά του.

Δήμητρα

Από τη στιγμή που ο διευθυντής δεν ενδιαφέρθηκε την πρώτη φορά φοβάμαι ότι δεν θα ενδιαφερθεί ούτε τώρα, εκτός και αν του αναφέρετε τη λέξη "πρωτοβάθμια" . Συζήτηστε το πρώτα με τον σύλλογο γονέων!

Συμφωνω κ το εχω ξαναναφερει http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=1296&postdays=0&postorder=asc&start=0

Η λεξη "πρωτοβαθμια" ειναι η μονη λυση... Συμφωνω με pam...

Με ποιον πρεπει να μιλήσω στην πρωτοβάθμια;

Εχω πραγματικά σοκαριστει!! Καποιος να του τριξει τα δοντια και γρηγορα. Οι πρακτικες αυτες μου θυμιζουν δεκαετια του 50...

Εγώ να δεις... Νομίζω ότι κάποια παιδιά έχουν πρόβλημα και με τα μαθήματα εξαιτίας αυτής της κατάστασης...

Την Κυριακή το απόγευμα έχουμε συνάνηση ως σύλλογος γονέων και θα το συζητήσουμε.

Δεν θα ήθελα να κάνω κάτι βεβιασμένα, ούτε θα ήθελα να επιτεθώ σε κάποιον πριν μάθω περισσότερα, όμως πραγματικά ένιωσα ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Θα ήθελα να δω τι λένε και οι άλλοι γονείς. Το γιο μου τον εμπιστεύομαι γιατί είναι πολύ συγκροτημένος και γιατί όσα μου διηγήθηκε τα είπε αθώα για να γελάσουμε (με την προσβολή των παιδιών από το δάσκαλο...) και δεν κατάλαβε το πόσο σοβαρά ήταν...

Δεν ξερω την διαδικασια ακριβώς αλλα απο πειρα σου λεω οτι ολα στο Δημοσιο κουνιουνται πολυ πιο γρηγορα οταν ακουστει η λεξη "καναλια" (σαν απειλη και μονο αρκει).

Εαν ειστε ομαδα και οχι ενας γονιος σιγουρα θα σας δωσουν σημασια

http://www.ypepth.gr/el_ec_category27.htm

"γονεις" (πανω δεξια). Μηπως βρεις κατι.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Tips για τον προϊστάμενο εκπαίδευσης

Μετά από πρόσφατη επίσκεψη μου στον προϊστάμενο Α'βάθμιας και κατόπιν 2βάθμιας εκπαίδευσης , πρακτικά παρατήρησα τα εξής:

Αν δεν έχεις κάποιον γνωστό τριγύρω από αυτά τα γραφεία , είναι καλύτερα να μην μπλέξεις με γραμματείες και παρατρεχάμενους , αλλά να την στήσεις έξω από το γραφείο του προϊστάμενου και κάποια στιγμή θα σε δεχθεί.

-Ξεκινώντας όμως από την αρχή θα έλεγα πως φρόνιμο είναι να γίνει επαφή πρώτα με γονείς της ίδιας τάξης για να διασταυρωθούν κοινά παράπονα.

-Μετά ενημερώνουμε τον σύλλογο γονέων και πάμε παρέα στον διευθυντή.

-Αν δεν βρούμε άμεση ανταπόκριση από τον διευθυντή του σχολείου σειρά έχει ο προϊστάμενος Α'βάθμιας ή Ββάθμιας οι οποίοι συνήθως στεγάζονται στα γραφεία της νομαρχίας.

Θα μου πει κάποιος πως ίσως είναι δύσκολο να προσεγγίσεις αυτά τα γραφεία , να αναγνωρίσεις την φάτσα του προϊστάμενου ......κτλ....

Θα πω πως αν συμμετέχουμε στις δραστηριότητες του σχολείου θα συγκρατήσουμε τις φάτσες όλων αυτών των προϊσταμένων και υφισταμένων σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης οι οποίοι περνούν από τα σχολεία σε κάθε γιορτή - ευκαιρία.

Λίγο να συγκρατήσεις την φάτσα του στο μυαλό σου , είναι εύκολο μετά όταν τον συναντήσεις στον διάδρομο των γραφείων να απλώσεις το χέρι να τον χαιρετήσεις σαν να τον ήξερες από παλιά.

Αν ξεκινήσει η κουβέντα , έγινε το ήμισυ του παντός :wink:

Το υπόλοιπο μισό είναι να του εξηγήσετε το πρόβλημα....και μετά αρχίζουν τα τηλέφωνα ....και σφίγγουν τα "δέρματα" 8)

Δυστυχώς πρέπει να γίνετε αυτού του είδους η φασαρία για να είναι όλοι σε εγρήγορση.

Καλή επιτυχία

Διαφημίσεις

Συμφωνώ με τον Almak σχετικά με την όλη διαδικασία.

Και θα ήθελα να προσθέσω, από δική μου εμπειρία, αν δεις στη συνάντηση του συλλόγου γονέων ότι, τελικά, κανένας γονιός δεν τολμάει να μιλήσει, μη διστάσεις να θέσει το ερώτημα η ίδια. Τουλάχιστον να πάρεις μια εικόνα για το πώς είναι διατεθειμένος ο σύλλογος να αντιμετωπίσει το θέμα. Και σίγουρα να έχουν διασταυρωθεί τα στοιχεία πρώτα για να έχετε επιχείρημα στη συνάντηση.

Πάντως, η πρόεδρος του συλλόγου μου είπε ότι, όταν δεν μπορεί να κάνει η διεύθυνση κάτι (πχ. να απαιτήσει φύλακα στο σχολείο), τότε χρειάζεται να στηθούν οι γονείς έξω από το γραφείο του προϊστάμενου της α'βάθμιας. Οπότε, φαντάζομαι είναι τυπική διαδικασία... (οπισθοδρομική, αλλά δυστυχώς...)

Δήμητρα

Θα σας πω πως αντιμετωπισαν οι δικοι μου γονεις παρομοια κατασταση στο δημοτικο.. 22 χρονια πριν..

Πηγε η μανα μου και τον επιασε και του ειπε οτι γαιδαρος ειναι αυτος και φαινεται και ουτε μας ποτιζει ουτε μας ταιζει ουτε μας μεγαλωνει και κατα συνεπεια δεν ειχε δικαιωμα να μας μιλαει με αυτον τον τροπο.. Πηγε να της απαντησει και τοτε ανοιξε τον βοθρο... σορυ λαθος το στομα της και τον στολισε κανονικα και του ειπε οτι την επομενη φορα θα εχει να κανει με τον μπαμπα μου.

Και επειδη υπηρξε επομενη φορα.. πηγε ο μπαμπας μου στο σχολειο τον τσακωσε απο το γιακα και του ειπε αν ειναι αντρας και φοραει παντελονια να βγει εξω για να μην βλέπουν τα παιδια... και εφυγε. Για μια βδομαδα τον περιμενε καθε μεσημερι για μια ωρα εξω απο το σχολειο, οπου ο κυριος δεν τολμουσε να βγει αν δεν εφευγε και τελικα εκτοςς του οτι συμμορφωθηκε μετα απο 2 μηνες πηρε και μεταθεσουλα.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

-Ωχουουουουουουου ρε dora.......είπαμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε

για να μην φτάσουμε στο σημείο που περιγράφεις.

-Βαστίξ :wink:

-Άμα δεις ότι δεν τα καταφέρνουμε να είσαι σίγουρο ότι όλο και κάποιος

θα χάσει την ψυχραιμία του και θα "χυμήξει" :roll:

-Ωχουουουουουουου ρε dora.......είπαμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε

για να μην φτάσουμε στο σημείο που περιγράφεις.

-Βαστίξ :wink:

-Άμα δεις ότι δεν τα καταφέρνουμε να είσαι σίγουρη ότι όλο και κάποιος

θα χάσει την ψυχραιμία του και θα "χυμήξει" :roll:

Εφόσον είναι κάτι συλλογικό, θα πρέπει να ανφερθεί στον διευθυντή παρόντος και του δασκάλου, και εφόσον δεν δοθεί ικανοποιητική λύση, θα πρέπει να γίνει μία αναφορά στον Σχολικό Σύμβουλο που βρίσκεται στο γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο

Διαφημίσεις

Εφόσον είναι κάτι συλλογικό, θα πρέπει να ανφερθεί στον διευθυντή παρόντος και του δασκάλου, και εφόσον δεν δοθεί ικανοποιητική λύση, θα πρέπει να γίνει μία αναφορά στον Σχολικό Σύμβουλο που βρίσκεται στο γραφείο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει το σχολείο
Ο σχολικός σύμβουλος φαντάζομαι πως βρίσκεται ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και τον προϊστάμενο εκπαίδευσης της περιοχής.

Μπορείς να μου εξηγήσεις πόσο απέχει ( σε θέσεις ) ο σύμβουλος από τους άλλους δύο???????

Ο σχολικός σύμβουλος φαντάζομαι πως βρίσκεται ανάμεσα στον εκπαιδευτικό και τον προϊστάμενο εκπαίδευσης της περιοχής.

Μπορείς να μου εξηγήσεις πόσο απέχει ( σε θέσεις ) ο σύμβουλος από τους άλλους δύο???????

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ! Συζητάμε, περιμένουμε τη συνέλευση του συλλόγου γονέων και βλέπουμε.