Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποτε μαθατε ποσο θα πληρωσετε για τη γεννα?

Recommended Posts

Προσπαθουμε να κανουμε μια εκτιμηση οσο το δυνατον ακριβεστερη για το κοστος μιας γεννας στην Ελλαδα. Γιατρος και νοσοκομιο. Αυτη την στιγμη βρισκομαστε στο εξωτερικο αλλα πιθανοτατα πρεπει να γυρισοθμε πισω. Θελουμε λοιπον να αξιολογισουμε αν μας συμφερει να μεινουμε 1 μηνα σαν διακοπες για να γεννησω εδω ή να κατεβω κατω.

Το σεναριο ειναι να γεννησω στο Λητω γιατι εκει ειναι ο γιατρος που ξερω, σε τρικλινο δωματιο :( .

Σεκεφτομαι να παρω στο Λητω και να ρωτησω ποσο κοστιζει μια γεννα. Ομως ντρεπομαι να παρω τον γιατρο και να τον ρωτησω ποσο θα μου παρει αν με ξεγεννησει...

Διαφημίσεις

Να μη ντρέπεσαι καθόλου!΄Ολοι ρωτάμε τον γιατρό μας γι αυτό το θέμα, άλλοι νωρίτερα και άλλοι μετά τον τοκετό. Εσύ να το κάνεις τώρα για να προγραμματίσεις το ταξίδι σου.

Να μην ντρέπεσαι...αυτοί γιατί δεν ντρεπονται να ζητάνε ό,τι τους κατέβει???

Μια φορα που θα μιλήσετε για κατι άλλο στο τέλος ρώτα κι αυτό για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως!

Απο τιμές θα σου πουν οι κοπέλες απο Αθήνα καλύτερα.

Βασικα δεν θα μιλησουμε για κατι αλλο αν δεν κατεβω στη Ελλαδα για να γεννησω. Δεν με παρακολουθει αυτος. Σε αυτον θα παω αν τελικα γυρισουμε στην Ελλαδα...

Παρε να τον ρωτησεις για το δωματιο και καλα και ρωτα και αυτο. Μην ντρεπεσαι καθολου μα καθολου. Ολες ρωταμε :wink:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

Συνηθως ο γιατρος παιρνει οσο θα παει και το μαιευτηριο . Συνηθως γιατι δεν το κανουν ολοι. Αν μαθεις ποσα παιρνει το μαιευτηριο θα ξερεις και ποσα πανω κατω θα παει ο γιατρος.

Παντως στα καλυτερα σπα να πας για 4 ημερες λιγοτερα θα πληρωσεις απο οτι την γεννα εδω σε ιδιωτικο μαιευτηριο

Animation3-6.gif

"Some only dream of Angels, I held three in my arms"

Δεν θελω να γεννησω στην Ελλαδα. Καταρχην εδω στο Βελγιο θα ειμαι σε μονοκλινο με το μωρο μεσα και την μαμα μου να με βοηθαει και να μοθ κανει παρεα. Το φανταζομαι οτι εχω περισσοτερεσ πιθανοτιτες για καισαρικη μια και ειμαι και μεγαλη. Η πλακα βεβαια ειναι οτι το ταμειο δινει περισσοτερα για καισαρικη απο οτι δινει για φυσιολογικο τοκετο. Δηλαδη καλυπτει μερος της νοσηλιας.

Παντως μολις μιλησα με τον γιατρο και μου ειπε να υπολογιζω κοντα στις 5000 (αυτος και το νοσοκομιο)

Φίλος γυναικολόγος που ξεγεννά στο Λητώ μου είπε πως το τρίκλινο κοστίζει 1800 ευρώ...για φυσιολογικό.Συγκεκριμένα το Σάββατο μου το είπε...Μήπως ο γιατρός σου υπερβάλλει;

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

Όσον αφορά το Λητώ, και συγκεκριμένα το τρίκλινο, σου λένε όντως 2500 αν πάρεις τηλ. ΑΛΛΑ υπάρχει ένα κόλπο. Υπάρχει μια έκπτωση στο τρίκλινο που μπορείς να έχεις ΑΝ και μόνο ΑΝ δώσει την εντολή ο γιατρός σου γι αυτήν. Προφανώς γι αυτό σου είπε 1800.

Evolve or Dissolve

Μάταιοι είναι οι αγώνες που δεν δόθηκαν ποτέ.

Διαφημίσεις

Αν τελικα κατεβω στην Ελλαδα θα του το πω. Το θεμα ειναι αν θα τα γλυτωσω ή αν θα τα παρει αυτος για να πληρωσω εγω τα 5 χιλιαρικα...

κατι ξέρει ο φίλος-γυναικολόγος της vasdeli...
Αυτό θα με ενδιέφερε πολύ γιατί θα γεννήσω στο Λητώ.Ο γιατρός παίρνει 1500 αλλά δεν τον έχω ρωτήσει για το μαιευτήριο.Για πες μας τι είναι αυτό και πως να του το πώ.Όντως στο τηλέφωνο λένε για 2500 τιμή φυσιολογικού τοκετού.

Το είπε ο γιατρός μου στην κουνιάδα μου (είναι και δικός της γιατρός και γεννάμε σχεδόν ταυτόχρονα) γιατί εκείνη τον ρώτησε για τις τιμες. Εγώ ακόμα δεν έχω κουβεντιάσει μαζί του. Την Πέμπτη θα τα πούμε. Βέβαια εγώ θα πάω σε 2κλινο οπότε δυστυχώς δεν ισχύει η έκπτωση.

Βασικά να σου πω τι γίνεται. Το Λητώ όπως θα ξέρεις δεν έχει δωμάτια με περισσότερα κρεβάτια από 3. Οπότε το φτηνότερο είναι το 3κλινο. Επειδή λοιπόν προφανώς οι γιατροί που κάνουν γέννες εκεί να έχαναν ίσως κάποιες πελάτισσες που λόγω οικονομικού θα ήθελαν 4κλινο ή 6κλινο οπότε θα άλλαζαν μαιευτήριο (και κατ επέκτασιν γιατρό), έχουν κάνει με το μαιευτήριο κάποιον διακανονισμό. Ο γιατρός μου είπε στην κουνιάδα μου ότι η έκπτωση γίνεται ΜΟΝΟ αν ο γιατρός δώσει εντολή και βέβαια αυτός θα το κάνει. Επίσης ο συγκεκριμένος παίρνει στάνταρ ποσό ανεξάρτητα από το δωμάτιο που θα πας. Ειλικρινά δεν ξέρω αν το λένε όλοι οι γιατροί αυτό. Ούτε εγώ το ήξερα. Πάντως κάνε μια ερώτηση στον γιατρό σου, έτσι, να δεις τί θα σου πει. Πες του άκουσα αυτό κι αυτό ότι ισχύει...

΄"Οταν θα πάω κι εγώ θα τον ρωτήσω και η ίδια, έτσι για να σας πω με 100% σιγουρια.

:D:D

Evolve or Dissolve

Κορίτσια τελικά τα παραπάνω ισχύουν για την δεύτερη γέννα... οπότε αφορά καθαρά τις δευτερομανούλες...

:D:D

Evolve or Dissolve

Καλησπερα κοριτσια εγω γεννησα στο Λητω πριν απο εναμιση χρονο και πληρωσα 1800 ευρω ασχετα αν στο τηλεφωνο μου ειχανε πει περισσοτερα.

Καταρχήν αν όταν θα κανεις εισαγωγή ζητήσεις οικονομική θέση αντί για 3κλίνο πληρώνεις λιγότερα-μου το είχε πει ο γιατρός μου.

(Έτσι κι αλλιώς το 3κλίνο στο λητώ είναι φθηνότερο από το 6κλίνο σε άλλα ιδ'μαιευτήρια ,οπότε αυτό που ειπώθηκε για τους λόγους της έκπτωσης,μάλλον δεν ισχύει)

if you want to make the world a better place, take a look at yourself and make that change!!!570057guwilak9ki.gif