Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΠΑΧΑΙΝΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Παιδιά ΣΟΣ!!!! Ήρθε μια φιλενάδα μου για καφέ και μπήκαμε στο ίντερνετ και βρήκα μία σελίδα που ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ λενε πως παχαινει ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ!!!!!!!! :shock::shock::shock: Αλήθεια είναι; Είναι στα αγγλικά και δε μπορώ να τα διαβάσω όλα!!!!!! Η κολλητή μου τα διαβάσε και μου το είπε για σίγουρο!!!!! Πάνω που είχα πει το μεγάλο ΝΑΙ να θυλάσω δες τι μου βγήκε πάλι!!!!!!!!!1 :(:(:(

Διαφημίσεις

Δηλαδή επειδή το άρθρο λέει ότι ο θηλασμός παχαίνει, εσύ με βάση αυτό θα αποφασίσεις αν θα θηλάσεις ή όχι;; :shock:

Θέλω να πω ότι και να ισχύει αυτό που λέει το άρθρο (που δεν ισχύει) δεν είναι λόγος για να μην θηλάσεις το παιδί σου. Σημασία έχει το να προσφέρεις το καλύτερο στο παιδί σου.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

δεν ξέρω τι λέει το εν λόγω άρθρο, ξέρω μόνο ότι εγώ όπως και πολλές μανούλες από εδώ μέσα, έχω χάσει πολλά, πολλά κιλά από τότε που γέννησα, συγκεκριμένα όταν έμεινα έγκυος ήμουνα 63 κιλά, όταν γέννησα ήμουνα περίπου 85 κιλά και περίπου από τον Νοέμβριο είμαι σταθερά στα 50 κιλά. Διατροφή δεν κάνω καθόλου, το αντίθετο μάλλον, όλο γλυκά τρώω, ετοιματζίδικα και ντελίβερι(δεν είμαι περίφανη για αυτό, απλά το παραθέτω). Φαγητό μαγειρευτό, μια στο τόσο, άμα προλάβω να μαγειρέψω ή φιλοτιμηθεί η μάνα μου... Τώρα, αν για την απώλεια κιλών φταίει ο θηλασμός θα σε γελάσω, αλλά γενικότητες του στυλ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΜΑΔΕΣ... δεν νομίζω ότι θα έπρεπε να σε επηρεάζουν στην απόφασή σου.

Με το καλό!

kr3fp2.png

ρε συ Μαρμοτα μια αηδιαζεις να πιεςι το γαλα , μια αν παχαινει ο θηλασμος τιποτα αλλο?αμα δε θες κοπελα μου να θηλασεις its οκ δεν σε πιεζεικανεις

Παιδιά ΣΟΣ!!!! Ήρθε μια φιλενάδα μου για καφέ και μπήκαμε στο ίντερνετ και βρήκα μία σελίδα που ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΑΝΑΔΕΣ λενε πως παχαινει ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ!!!!!!!! :shock::shock::shock: Αλήθεια είναι; Είναι στα αγγλικά και δε μπορώ να τα διαβάσω όλα!!!!!! Η κολλητή μου τα διαβάσε και μου το είπε για σίγουρο!!!!! Πάνω που είχα πει το μεγάλο ΝΑΙ να θυλάσω δες τι μου βγήκε πάλι!!!!!!!!!1 :(:(:(

Μαρμότα, όπως στην καθημερινή ζωή έτσι και στο διαδίκτυο ο καθένα μπορεί να γράφει από πολύ σοβαρά πράγματα μέχρι ψέμματα, παραπληροφόρηση ή απλώς ότι του κατέβει.

Για να μπορούμε να συζητήσουμε για κάτι που είδες, άκουσες, διάβασες, καλό είναι να βάζεις εδώ μέσα στο σύνδεσμο (link) για να το δούμε κι εμείς.

Σε κάθε ηλεκτρονική σελίδα πάνω-πάνω υπάρχει ένα παράθυρο που γράφει την ηλεκτρονική διεύθυνση. Αν την επιλέξεις και κάνεις αντιγραφή, μετά μπορείς εδώ μέσα να τη μεταφέρεις. Π.χ. η ιστοσελίδα που βρισκόμαστε τώρα είναι αυτή:

http://parents.org.gr/forum/posting.php?mode=quote&p=667002

Έτσι μπορεί κάθε μέλος να κάνει κλικ πάνω σε αυτή και να δει αυτά που διάβασες.

Πέρα από αυτό μπορείς μόνη σου να ελέγχεις την αξιοπιστία κάποιων πληροφοριών. Το να γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του συνήθως δεν αποτελεί αξιόπιστη πηγή πληροφρόρησης. Αξιολογείται όπως η κουβέντα που θα πεις πίνοντας καφέ, η ιστορία που θα σου πει ο μανάβης κλπ. Αυτό μπορείς να το κάνεις κι εκτός διαδικτύου.

Το καλό με το διαδίκτυο είναι ότι σου δίνει πρόσβαση σε αξιόπιστες πηγές πληροφοριών που είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες. Αυτό είναι πολύ δύσκολο να το έχεις εκτός διαδικτύου.

Ας πούμε αυτό το άρθρο:

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

είναι από την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής και λέει:

Maternal Health Benefits

Important health benefits of breastfeeding and lactation

are also described for mothers.83 The benefits

include decreased postpartum bleeding and more

rapid uterine involution attributable to increased

concentrations of oxytocin,84 decreased menstrual

blood loss and increased child spacing attributable to

lactational amenorrhea,85 earlier return to prepregnancy

weight,86 decreased risk of breast cancer,87–92

decreased risk of ovarian cancer,93 and possibly decreased

risk of hip fractures and osteoporosis in the

postmenopausal period.94–96

Εδώ λοιπόν λέει ότι η μητέρα επιστρέφει νωρίτερα στο βάρος που είχε πριν την εγκυμοσύνη (μετέφρασα μόνο τα έντονα γράμματα)

Το 86 που έχει δίπλα είναι βιβλιογραφική παραπομπή για τη βιβλιογραφία που βρίσκεται στο τέλος της σελίδας

86. Dewey KG, Heinig MJ, Nommsen LA. Maternal weight-loss patterns

during prolonged lactation. Am J Clin Nutr. 1993;58:162–166

Δηλαδή αυτό που γράφει το κείμενο δεν είναι αυθαίρετο, δεν είναι υπόθεση αλλά αποτελεί το συμπέρασμα μια μελέτης που δημοσιεύτηκε στο

American Journal of Clinical Nutrition

http://www.ajcn.org/

To περιδικό σου δίνει τη δυνατότητα να διαβάσεις ολόκληρο το άρθρο:

http://www.ajcn.org/cgi/reprint/58/2/162?maxtoshow=&HITS=10&hits=10&RESULTFORMAT=&fulltext=Dewey+KG%2C+Heinig+MJ%2C+Nommsen+LA.+Maternal+weight-loss+patterns&searchid=1&FIRSTINDEX=0&sortspec=relevance&volume=58&firstpage=162&resourcetype=HWCIT

αν αυτό δεν ανοίγει δοκίμασε από εδώ:

http://www.ajcn.org/cgi/search?sortspec=relevance&author1=&fulltext=Dewey+KG%2C+Heinig+MJ%2C+Nommsen+LA.+Maternal+weight-loss+patterns&pubdate_year=1993&volume=58&firstpage=162

κάνοντας κλικ στη λέξη PDF δίλπα στον τίτλο του άρθρου

εκεί που λέει Method θα διαβάσεις για το μέγεθος του δείγματος (46 μητέρες που θήλασαν τουλάχιστον 1 χρόνο) κλπ λεπτομέρειες παρουσιασμένες σε πίνακες

Διαφημίσεις

Αγλαϊα μου και οι άλλες κοπέλες χίλια ευχαριστώ και πάλι!!!! :lol::lol::lol: Αγλαϊα το περίμενα πως θα μου απαντήσεις!!! Τόσο εξυπηρετικό άνθρωπο και χωρίς αμειβή δεν έχω δει τα τελευταία χρόνια της ζωής μου!!! :lol::lol: Πάτησα πάνω στους συνδέσμους που μου έδωσες αλλά είναι όλα στα αγγλικά και δεν θυμάμαι και πολλά να σου πω την αλήθεια!!! Ούτε και από τα επιστημονικά πιάνω και πολλά.............. :(:(:(:( Η διεύθηνση που μπήκαμε και που γράφανε μανάδες στα αγγλικά είναι αυτη

http://www.blisstree.com/breastfeeding123/breastfeeding-and-weight-loss-or-weight-gain/

Έχει μέσα 86 απαντήσεις και οι πιο πολλές μου είπε η κολητή μου πως λένε πως πάχυναν!!! :cry::cry::cry: Εγώ θα θυλάσω και θα δούμε αν παχύνω ή αδυνατίσω! Αλλά θέλω να ξέρω!!!! :wink::wink::wink:

Η διεύθηνση που μπήκαμε και που γράφανε μανάδες στα αγγλικά είναι αυτη

http://www.blisstree.com/breastfeeding123/breastfeeding-and-weight-loss-or-weight-gain/

Έχει μέσα 86 απαντήσεις και οι πιο πολλές μου είπε η κολητή μου πως λένε πως πάχυναν!!! :cry::cry::cry: Εγώ θα θυλάσω και θα δούμε αν παχύνω ή αδυνατίσω! Αλλά θέλω να ξέρω!!!! :wink::wink::wink:

Από συζητήσεις δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα γιατί το δείγμα δεν είναι ουδέτερο. Σε τέτοιες συζητήσεις συμμετέχουν κυρίως άτομα που έχουν πρόβλημα με το βάρος τους. Αυτοί που δεν έχουν πρόβλημα είναι πιο δύσκολο να ασχοληθούν και να απαντήσουν σε τέτοια θέματα.

Το αν παχύνεις ή αδυνατίσεις εξαρτάται κυρίως από το πόσο θα τρως. Ο θηλασμός είναι ενεργειοβόρος αλλά δεν ξοδεύει πάνω απο 500-600 θερμίδες το 24ωρο το διάστημα του αποκλειστικού θηλασμού. Αυτό είναι ίσο με μία σοκολάτα, με ένα γεύμα... Αν εσύ τσακίζεις μισή τούρτα ή μία πίτσα θα παχύνεις αλλά δεν θα φταίει ο θηλασμός! Η τούρτα και η πίτσα θα φταίνει! :wink:

Το αν παχύνεις ή αδυνατίσεις εξαρτάται κυρίως από το πόσο θα τρως. Ο θηλασμός είναι ενεργειοβόρος αλλά δεν ξοδεύει πάνω απο 500-600 θερμίδες το 24ωρο το διάστημα του αποκλειστικού θηλασμού. Αυτό είναι ίσο με μία σοκολάτα, με ένα γεύμα... Αν εσύ τσακίζεις μισή τούρτα ή μία πίτσα θα παχύνεις αλλά δεν θα φταίει ο θηλασμός! Η τούρτα και η πίτσα θα φταίνει! :wink:

Ο θηλασμός δεν παχαίνει απο μόνος αλλά και δεν αδυνατίζει επίσης απο μόνος του.

Συνήθως όμως οι μητέρες που θηλάζουν προσέχουν περισσότερο την διατροφή τους οπότε χάνουν εύκολα βάρος :wink:

Αν προσέχεις όχι μόνο δεν θα πάρεις κιλά αλλά θα χάσεις κιόλας.

Αν δεν προσέχεις δεν θα χάσεις αλλά επίσης δεν θα παίρνεις κιλά με την ευκολία που θα τα έπερνες αν δεν θήλαζες :lol:

Τα καλυτερα ερχονται...

2sgpp2.pngn2LTp3.png

ρε συ Μαρμοτα μια αηδιαζεις να πιεςι το γαλα , μια αν παχαινει ο θηλασμος τιποτα αλλο?αμα δε θες κοπελα μου να θηλασεις its οκ δεν σε πιεζεικανεις

Καπως ετσι ...Οποιος δεν θελει να ζυμώσει , 10 μερες κοσκινίζει :roll:

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εγώ και πήρα κιλά με το θηλασμό και δυσκολεύομαι να χάσω αυτά που πήρα στην εγκυμοσύνη.Παρ'όλα αυτά συνεχίζω να θηλάζω και θα συνεχίσω για πολύ (επλίζω τουλάχιστον..).Σ'αυτή τη φάση της ζωής μας,Marmota,προέχουν τα παιδιά μας.Τα κιλά θα φύγουν με τον καιρό.Θα έχουν την ευκαιρία.Τα μωρά μας όμως,δεν θα έχουν άλλη ευκαιρία να πάρουν αυτό το δώρο της φύσης...

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

Διαφημίσεις

Καπως ετσι ...Οποιος δεν θελει να ζυμώσει , 10 μερες κοσκινίζει :roll:

λοιπον.... ξερετε και οι δυο σας αν σας αγαπαω η οχι....

αλλα μη βιαζεστε....

δε ξερετε τους λογους που καποιος ας πουμε, μπορει να μη θελει να παχυνει... μπορει να ειναι λογος υγειας...

και, οκ, η κοπελα απλα ρωτησε ... ε,ενταξει ακουστηκε "καπως" η ερωτηση, αλλα δε πειραζει... ξερετε ποσες χαζες ερωτησεις εχω κανει εγω, κι ομως δε με αποπηρε κανεις....

οκ? :)

Βρε κορίτσια αν η κοπέλα δεν ήθελε να θηλάσει δεν θα έψαχνε στο ιντερνετ πληροφορίες για να λύσει τις απορίες της.Δεν υπάρχει λόγος να αποπαίρνουμε κανέναν.Όλες, άν όχι, οι περισσότερες έχουμε κάνει κατα καιρούς ερωτήσεις που σε κάποιους έχουν φανεί κάπως...Μην πέφτουμε στην παγίδα της κατινιάς..

cceXp3.png

pcTFp3.png

Διαφημίσεις

Οποιος δεν θελει να ζυμώσει , 10 μερες κοσκινίζει :roll:

τώρα εγώ θα φταίω αν πω πως το μυαλό σου πάλι στην κουζίνα είναι; :roll:

Μαρμότα, αν δεν το ξέρεις, η Λαμπρινή είναι η σούπερ μαγείρισα και ότι και να συμβεί στην κουζίνα είναι το μυαλό της! Αφορμή ψάχνει! :lol:

Μαρμότα, αν θέλεις να πειστείς, έλα σε μιά συνάντηση! Όλες οι μαμάδες είναι μοντέλα και κούκλες!!! Ο θηλασμός, αδυνατίζει μαμάδες, παχαίνει παιδιά, και ομορφαίνει και τους δύο!! :lol:

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...