Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

τον βήχα πώς τον αντιμετωπίζετε? το μαράκι μου δεν βήχει ιδιαίτερα έντονα, απλά πού και πού ιδίως το πρωί μόλις ξυπνάει την ακούω που βήχει λιγο..κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν βήχει ιδιαίτερα..χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, ή μπορεί να περάσει μόνο του??

Διαφημίσεις

Αυτό πρέπει να στο πει παιδίατρος..

Πάντως εάν έχει μυξούλες καλό είναι να τις καθαρίζεις με ορό ή και ειδική συσκευή γιατί πολλές φορές ο βήχας προέρχεται από τις μύξες...

τον βήχα πώς τον αντιμετωπίζετε? το μαράκι μου δεν βήχει ιδιαίτερα έντονα' date=' απλά πού και πού ιδίως το πρωί μόλις ξυπνάει την ακούω που βήχει λιγο..κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν βήχει ιδιαίτερα..χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή, ή μπορεί να περάσει μόνο του??[/quote']

Είναι μπουκωμένη; έχει μυξούλες; ο βήχας συνήθως προκαλείται απο τις μυξούλες που κατεβαίνουν και ενοχλούν, οπότε ορό στη μύτη. Ομως ρώτα τον παιδιατρό σου για να σου πεί τι να κάνεις. Αν δεν τόσο συχνός ώστε να ενοχλεί το μωρό, δε νομίζω ότι θα σου δώσει κάτι (εκτός και αν είναι βήχας απο βροχιολίτιδα).

Ιωακείμ το αγγελούδι μου!

Καλό θα ήταν να την ακούσει ο παιδίατρος και να κρίνει εκείνος αν είναι κάτι σοβαρό ή όχι. Μήπως όμως δεν είναι βήχας και είναι πνίξιμο από σαλάκια;;; Τσέκαρέ το και ρώτα τον ντοκτορ :wink: !

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

η βροχιολίτιδα τί συμπτώματα έχει?

Επειδή πέρασε η μικρή ... ευτυχώς ελαφρά αλλά ήταν μόνο 15 ημερών οπότε καταλαβαίνεις τον πανικό μας ... ξεκίνησε με ένα ελαφρύ ρουθούνισμα της μυτούλας που το άκουγα μόνο εγώκαι όλοι με βρίσκαν υπερβολική αλλά σε λίγες μέρες εκδηλώθηκε ένα πολύ ελαφρύ βηχαλάκι ... στη συνέχεια πολλές πολλές μύξες ... όλη μέρα με τον αναρροφητήρα στο χέρι ήμουνα μη σου πω και τη νύχτα .... ευτυχώς δεν έκανε πυρετό και γενικότερα το αντιμετωπίσαμε με την αγωγή...

1aLup3.png

BtUIp3.png

και εμάς..κολλησε από τον μεγάλο..ειχαμε μύξες για πολλές μέρες...εγώ καθάριζα συνέχεια και ήμουν σε συνεχή επικοινωνία με την παιδίατρο..

όταν άρχισε να βήχει, κάποια στιγμή ο βήχας του ήταν υγρός, σαν να είχε φλέμα ψηλά στο λαιμό...το παιδί ξύπναγε και έβηχε, οπότε ξεκινήσαμε aerolin και ένα atronent?? κάπως έτσι..

τώρα μόνο οι μύξες μας έχουν μείνει!!

Έχει κι εμένα βηχαλάκι και μυξούλες ο καημένος και του βάζω φυσιολογικό ορό. Η παιδίατρος μου είπε πως το μπούκωμα στη μύτη μάλλον είναι από το πρώτο δοντάκι που το περιμένουμε από μέρα σε μέρα. :)

Πάντως καλό είναι να τα 'ακούει' ο παιδίατρος αν έχεις έστω και την μικρή υποψία γιατί αλλιώς είναι να το προλάβεις από την αρχή και αλλιώς να τρέχεις μετά :wink: . Μιλάω εκ πείρας ... εμένα οι δικοί μου με έλεγαν υπερβολική που αγχωνόμουν για το χαρχάλισμα της μικρής αλλά τελικά αποδείχτηκε ότι είχα δίκαιο ... και ο παιδίατρος μου είπε: ακολούθα το ένστικτό σου ... όσα ξέρει η μάνα δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος :wink: !!!

Πάντως τώρα με το που δω μυξούλα την αρχίζω με τον φ.ο και τον αναρροφητήρα και ευτυχώς το μωρό δεν έχει ξαναρρωστήσει φτου φτου :lol: !

1aLup3.png

BtUIp3.png

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...

Χθες ο μικρός μου είχε πυρετό. Ευτυχώς τον αντιμετώπισα με ντουζάκια και κομπρέσες. Όλο το βράδυ το έβγαλα στο προσκέφαλο του να τον θερμομετρώ, να τον αλλάζω φανελάκια, να του δίνω νεράκι με σκοπό να αποφύγουμε την φαρμακευτική αγωγή. Σήμερα το πρωί ξύπνησε κεφάτος και χωρίς πυρετό. Ωστόσο έβηξε δύο - τρεις φορές αλλα ο ήχος του βήχα με τρόμαξε. Ούτε νταλικέρης δεν βήχει έτσι. Σκέφτηκα πως την κάτσαμε τώρα. Η παιδίατρος μας είναι Αθήνα για σεμινάριο και έτσι τον βούτηξα και τον πήγα στο νοσοκομείο. Η γιατρός του νοσοκομείου είπε ότι δεν ακούει κάτι ανησυχητικό και δεν θέλει να μας δώσει φαρμακευτική αγωγή (άλλο που δεν ήθελα). Ο βήχας μάλλον προέρχεται απο μύξες και σάλια.

Εκτός τον φυσιολογικό ορό και το ρούφηγμα της μύξας μήπως ξέρετε κανένα άλλο γιατροσόφι;

dev277pr___.png

Χθες ο μικρός μου είχε πυρετό. Ευτυχώς τον αντιμετώπισα με ντουζάκια και κομπρέσες. Όλο το βράδυ το έβγαλα στο προσκέφαλο του να τον θερμομετρώ, να τον αλλάζω φανελάκια, να του δίνω νεράκι με σκοπό να αποφύγουμε την φαρμακευτική αγωγή. Σήμερα το πρωί ξύπνησε κεφάτος και χωρίς πυρετό. Ωστόσο έβηξε δύο - τρεις φορές αλλα ο ήχος του βήχα με τρόμαξε. Ούτε νταλικέρης δεν βήχει έτσι. Σκέφτηκα πως την κάτσαμε τώρα. Η παιδίατρος μας είναι Αθήνα για σεμινάριο και έτσι τον βούτηξα και τον πήγα στο νοσοκομείο. Η γιατρός του νοσοκομείου είπε ότι δεν ακούει κάτι ανησυχητικό και δεν θέλει να μας δώσει φαρμακευτική αγωγή (άλλο που δεν ήθελα). Ο βήχας μάλλον προέρχεται απο μύξες και σάλια.

Εκτός τον φυσιολογικό ορό και το ρούφηγμα της μύξας μήπως ξέρετε κανένα άλλο γιατροσόφι;

Βράσε λίγο φασκόμηλο ή δενδρολίβανο,βάλτο σε ένα μπολ καυτό για βγαίνουν υδρατμοι και βάλτον από πάνω(οχι πολυ κοντα,μη καει το μωρο) να παρει 3-4 αναπνοες. :wink:

Η κατάσταση επιδεινώνεται. Όλο τα βράδυ είχαμε πυρετό, βήχα και ανησυχία. Ο καημένος υποφέρει και δεν ξέρω τί να τον κάνω. :cry: Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος και να υπέφερα εγώ αντί για αυτόν. Όλο του το κορμάκι καίει. :cry: Προσπάθησα να του δώσω apotel (αντιπυρετικό) αλλα δυστυχώς έκανε εμετό και τώρα περιμένω 6 ώρες για την επόμενη δόση.

Μακάρι τα παιδιά μας να μην υποφέρουν στην ζωή τους ούτε απο πυρετό!!!!!

dev277pr___.png

Η κατάσταση επιδεινώνεται. Όλο τα βράδυ είχαμε πυρετό, βήχα και ανησυχία. Ο καημένος υποφέρει και δεν ξέρω τί να τον κάνω. :cry: Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος και να υπέφερα εγώ αντί για αυτόν. Όλο του το κορμάκι καίει. :cry: Προσπάθησα να του δώσω apotel (αντιπυρετικό) αλλα δυστυχώς έκανε εμετό και τώρα περιμένω 6 ώρες για την επόμενη δόση.

Μακάρι τα παιδιά μας να μην υποφέρουν στην ζωή τους ούτε απο πυρετό!!!!!

Καλημέρα κοπέλα μου.Ευχομαι περαστικά σας και ελπίζω να γίνει καλά συντομα ο μικρούλης.Επειδή οκι εμενα ο προηγουμενος γιατρός μας Apotel μας έλεγε να τη δίνουμε,πρόσεχε.Επειδή είναι δυνατό φάρμακο,να το δίνεις κάθε 8 και όχι κάθε 6 ώρες.

Πάντως να ξέρεις ότι είναι από τα δόντια.Τα ξέρω γιατί τα πέρασα για 2 μήνες τουλάχιστον έντονα και με εμετούς...

Διαφημίσεις

Στέλλα ο πυρετός και το εμετό μπορεί να είναι απο τα δόντια, δεν εξηγείται όμως ο βήχας. Πολύ φοβάμαι ότι είναι κάποια ίωση.

Ρούλα η παιδίατρος μας μου είπε να μη δώσω τίποτα άλλο εκτός απο σταγόνες apotel.... ασε που ειμαι και μόνη και δεν μπορώ με το μωρό σ΄ αυτήν την κατάσταση να πάω να βρω φαρμακείο για να αγοράσω υπόθετα.

dev277pr___.png

Στέλλα ο πυρετός και το εμετό μπορεί να είναι απο τα δόντια, δεν εξηγείται όμως ο βήχας. Πολύ φοβάμαι ότι είναι κάποια ίωση.

Ρούλα η παιδίατρος μας μου είπε να μη δώσω τίποτα άλλο εκτός απο σταγόνες apotel.... ασε που ειμαι και μόνη και δεν μπορώ με το μωρό σ΄ αυτήν την κατάσταση να πάω να βρω φαρμακείο για να αγοράσω υπόθετα.

Και η Νάσια είχε βήχα από τα δόντια.Αφού δεν μπορούσε να κοιμηθεί.Και εγώ σταγόνες apotel της έδινα,αλλά κάθε 8 ώρες.Είναι δυνατό το φάρμακο αυτό και μπορεί να τον πειράξει.Δεν παρατήρησες ότι όταν του το δίνεις μετά από λίγο κοιμάται?Εμένα μετά που το έπαιρνε έπεφτε ξερή.Αφού ο Κωστάκης όταν τσίριζε από το κλάμα η μικρή μου έλεγε να της δώσω apotel μήπως κοιμηθεί και ηρεμήσουμε! :roll: