Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΓΕΝΝΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΗΤ

Recommended Posts

Κορίτσια ήθελα να σας ρωτήσω, όσες γεννήσατε πριν την πιθανή ημερομήνια τοκετού, πχ στην 36η εβδομάδα πήρατε κανονικά ολόκληρο το επίδομα λοχείας. Γιατί το ΙΚΑ ζητάει κάποια βεβαίωση απο κλινική αν το μωρό έχει γεννηθεί πριν απο ένα μήνα απο την πιθανή ημερομηνία τοκετού.Ποιός ο λόγος;

Li2ep3.pngKeoEp3.png

Διαφημίσεις

Μάλλον πρόκειται για τη βεβαίωση προωρότητας, αν το μωρό έχει γεννηθεί περισσότερο από 1 μήνα πριν απο την ΠΗΤ (έστω και αν είναι μόνο για 1 μήνα + 1 μέρα πριν την ΠΗΤ).

Αυτό ήταν το άγχος μου όταν "μαγείρευα" τις ημερομηνίες... δυστυχώς αν δεν τους προσκομίσεις το συγκεκριμένο χαρτί δεν δίνουν το επίδομα, εκτός και αν κάνεις πολλαπλές ενστάσεις - εφόσον το μαιευτήριο και ο γιατρός σου παρέχουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Φιλικά,

Ηρώ

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Αν τους πας το χαρτί απο την κλινική, σου δίνουν κανονικά το επίδομα ή σου κόβουν κάποιες μέρες;Εμένα για παράδειγμα η πιθανή μου ημερομηνία είναι στις 8 Ιουνίου, το ΙΚΑ όμως μου έχει βάλει συν 4 μέρες δηλαδή στις 12 Ιουνίου. Το θέμα είναι οτι μέσα στα δικαιολογητικά που θέλουν για το επίδομα λοχείας αναφέρουν οτι σε περίπτωση που γεννήσεις νωρίτερα απο ένα μήνα θέλουν χαρτί απο την κλινική. Τους το πας. Υπάρχει η πιθανότητα να μην σε πληρώσουν τις 63 μέρες που δικαιούσε και να σου δώσουν λιγότερες λόγω αυτής της πρόωρης γέννας;

Li2ep3.pngKeoEp3.png

εγω που ειχα γεννησει προωρα την προηγουμενη φορα στης 30 εβδομαδες για την ακριβεια πηρα και παραπανω χρηματα λογω προωροτητας των μωρων.πιστευω οτι ετσι ισχυει και για σενα.

Διαφημίσεις

• 9 months later...

Καλημεραααα! Επιτελους γεννησα και εφερα στον κοσμο στις 4/8/09, τα διδυμα αγορακια μου τα οποια το ενα βγηκε 2850kg και το αλλο βγηκε 3050kg λιγο ακομα και θα τα εστελνα στο σχολειο!!!!!!!!!!

Θα ηθελα να ρωτησω... η ΠΗΤ ελεγε οτι θα γεννησω στις 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 με τις 40 εβδομαδες αλλα εγω γεννησα στις 36 εβδομαδες. Υ παρχει καποιο προβλημα σε σχεση με το ικα (γιατι αυτοι μονο προβληματα ξερουν να βρησκουν) αυτες τις μερες τις χανω σε χρηματα απο το ικα?

Το επιδομα λοχειας ειναι τωρα εις διπλουν λογο διδυμων?

Τι δικαιουμε απο το ικα και τι απο τον ΟΑΕΔ?

Τι χαρτια χρειαζεται για τον ΟΑΕΔ?

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

ΛΥΔΙΑ 12/8/07

ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ 4/2/09

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Διαφημίσεις

Μπραβο θηριακι, τοσα κιλα στην 36η! και εγω παινευομουνα για τα 2600 και 2400 στην 35η! :lol: Να τα χαιρεσαι.

Επειδη ειμαι ΤΕΒΕ

αυτα που ξερω ειναι οτι τις 4 βδομαδες που γεννησες νωριτερα θα τις παρεις αδεια λοχειας κανονικα προσθετες. Το επιδομα τοκετου νομιζω ειναι διπλο (στο ΤΕΒΕ ειναι 1,5 μη χε.....)

τα υπολοιπα...για βοηθατε......

kKZUp2.png

Nα σου ζήσουν οι αντρούληδες!!

Πάντως είσαι για το ΓΚΙΝΕΣ!!!!

Ειχες ΠΗΤ τον μάρτιο και γέννησες τελικά(!!!!!!) 4/8/09?????????

Καλέ διορθωσε το σε κανα διάλειμμα απο μπιμπερό και πάνες!

Φαντάζομαι λούκι που θα τραβάς!!!!!

Διαφημίσεις

Να σου ζήσουν να είστε ολοι πάντα υγιείς και ευτυχισμένοι και να τους καμαρώσεις αντράκια επιτυχημένα όπως εκείνοι θα θέλουν!

fqXEp3.png

Το δικό μας θαύμα...! Νεφέλη μου σε λατρεύω είσαι η ζωή μου!

Και εγώ γέννησα στην 36 εβδομάδα αντί για την 40. Δεν χάνεις λεφτά. Απλώς τώρα που θα πάς να πάρεις τα υπόλοιπα χρήματα, οι διαφορά ημερών θα υπολογιστεί στο επίδομα λοχείας και θα βγουν λίγο παραπάνω τα χρήματα.

Πριν πας να πας πρώτα να βαλεις τα μικρακια σου στο βιβλιάριο. Αν μπουν στο δικό σου παίρνεις επιπλέον 10%. Τώρα δεν ξέρω αν παίρνεις διπλό το επίδομα τοκετού. Θα χρειαστείς επίσης το χαρτί που λέει ότι γέννησες.