Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

τελευταία ο μικρός μου δείχνει μια ιδιαίτερη αδυναμία στον μπαμπά του. Δηλαδή, όταν πάω να τον πάρω αγκαλιά ή να του αλλαξω πάνα, και είναι ο μπαμπάς του στο σπίτι, θέλει να το κάνει ο μπαμπάς του. Το ίδιο και στο βραδυνό γάλα. Λέει συνέχεια "μπαμπάς, μπαμπάς" και δεν έρχεται. Με στεναχωρεί και με αγχώνει αυτή η συμπεριφορά του και νοιώθω τύψεις ότι εγώ την προκάλεσα. Δύο φορές τον μάλωσα πολύ, του φώναξα πολύ δηλαδή. Επιπλέον, επειδή παλιά έκανε το ίδιο η μικρή με τον μπαμπά της, δηλαδή ήθελε μόνο εμένα πριν το βραδυνό ύπνο, αναγκαστικά ΄τον μικρό έπαιρνε ο μπαμπάς του. Ο σύζυγος λέει ότι φταίει ότι τον μαλωσα, το ίδιο και η ξαδέρφη μου που το συζήτησα μαζί της. Δηλ μου είπε ότι όταν τα παιδιά απορρίπτουν για κάποιο λόγο τη μαμά φταίει αυτή. Εσείς τη γνώμη έχετε; Είναι απόρριψη προς τη μαμά ή απλά αδυναμία προς το μπαμπα;

Διαφημίσεις

Μηπως του λειπει ο μπαμπας του, οποτε εκμεταλευεται τις ωρες που ειναι στο σπιτι για να ασχοληται μαζι του;Και μενα περναει φασεις''μπαμπα'',να σου πω την αληθεια μαλλον μου αρεσει,ε,ξεκουραζομαι και λιγο..

mamata

Ποσο ειναι ο μικρος? Να εχει παρει γραμμη οτι σε ενοχλει και να σε δουλευει το σκεφτηκες? Μηπως ετσι τραβαει πιο πολυ την προσοχη σου?

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ηλιαχτίδα το ίδιο κάνει και ο δικός μου γιος. Όταν είναι ο πατέρας του στο σπίτι σαφώς προτιμάει τον πατέρα του.

Είναι 20 μηνών. Το βρίσκω λογικό γιατί ο μπαμπάς λείπει σχεδόν όλη την ημέρα, οπότε τον αναζητάει. Επιπλέον ζει σε ένα περιβάλλον με πολλές γυναίκες και μάλλον αρχίζει να θέλει και την ανδρική παρουσία οπότε ζητάει τον πατέρα του. Εκεί τουλάχιστον τα αποδίδω εγώ.

Πάντως το μάλωμα δεν νομίζω ότι είναι η αιτία. Αν τυχόν τον έχει επηρεάσει κάτι τέτοιο να είσαι σίγουρη ότι θα είναι προσωρινό.

Πάντως παίζει ρόλο και η ηλικία του μικρού σίγουρα.

ηλιαχτίδα νομίζω ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό για ένα αγόρι να στρέφεται προς τον πατέρα του και να θέλει να κάνει πράγματα μαζί του.

Είναι α π α ρ α ί τ η τ ο για να αναπτύξουν μια όμορφη σχέση να κάνουν διάφορα μόνοι τους, να παίζουν, να διαβάζουν βιβλία γενικά ό, τι τους αρέσει!

Μου φαίνεται πολύ γλυκό το να ζητάει από τον μπαμπά του να τον αλλάξει. Δείχνει ότι επιδιώκει και αποζητάει την παρουσία του, τον έχει ανάγκη άλλωστε :wink:

Εσένα σε βλέπει περισσότερο από εκείνον και για αυτό τον ζητά επιτακτικά. δεν υπάρχει θέμα άγάπης, για το μωρό σας είστε και οι δύο το κέντρο της ζωής του :D

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

Διαφημίσεις

Ποσο ειναι ο μικρος? Να εχει παρει γραμμη οτι σε ενοχλει και να σε δουλευει το σκεφτηκες? Μηπως ετσι τραβαει πιο πολυ την προσοχη σου?

:lol::lol::lol: λες? είναι 25 μηνών. Δεν νομίζω ότι το κάνει επίτηδες...

Επιπλέον ζει σε ένα περιβάλλον με πολλές γυναίκες και μάλλον αρχίζει να θέλει και την ανδρική παρουσία οπότε ζητάει τον πατέρα του. Εκεί τουλάχιστον τα αποδίδω εγώ.

Ίσως να είναι κι αυτό, το πρωί με τη γιαγιά και την αδερφή του το απόγευμα με τη μαμά και την αδερφή... Ένας άντρας βρε παιδιά....

δεν υπάρχει θέμα άγάπης, για το μωρό σας είστε και οι δύο το κέντρο της ζωής του

μ΄αρέσει αυτό...

Ευχαριστώ πολύ πολύ κορίτσια για τις απαντήσεις σας!!1

Είναι φυσιολογικό. Το έκαναν και οι δίδυμές μου (προτίμηση σε μένα) και το αγοράκι μας (προτίμηση στο μπαμπά του). Περνάει η φάση (κράτησε αρκετό καιρό νομίζω κάποιους μήνες στην περίπτωσή μας), και μετά αντιστρέφεται!!! :shock: Μετά την αντιστροφή έρχεται ... η ισορροπία! :D

Επίσης το μάλωμα... παίζει προσωρινό ρόλο όπως ήδη ειπώθηκε.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.