Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

προβλημα με τον αιματοκριτη

Recommended Posts

γεια σας ειμαι στην 23η εβδομαδα και εχω προβλημα με τον αιματοκριτη μου μου έχει πεσει ήδη στο 30 , και περνω ηδη 2 χαπια σιδηρου και μια αμπουλα σιδηρου , επι πλεον τρωω καθημερινα κρεας με λεμονι , φοβαμαι γιατι ξεκινισα με 38 και δεν καταλαβα πως μου επεσε τοσο πολυ ενω περνω κανονικα τα φαρμακα μου και διατρεφομαι σωστα .Επιπλεον η γιατρος μου μου ειπε ότι στους επομενουν μηνες θα μου πεσει και αλλο . Καλα που θα φτασει στο 25?. Αν εχει καποια παρομοιο προβλημα ασ μου απαντησει ευχαριστω μανουλες . μουατςςςς!!!

G3gY.jpg.png

glitterfy-flpbk14122317355834.gif

Διαφημίσεις

EFH ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

Είχα και γω ανάλογο πρόβλημα. Ο αιματοκρίτης θα επανέλθει γύρω στον 4ο-5ο μήνα. Μέχρι τότε το μωράκι φτιάχνει τα αποθέματά του σε σίδηρο γι αυτο σε.. "ρουφάει" :wink:

Λοιπόν. Φρόντισε να λαμβάνεις σωστά το σίδηρο πρώτα απ΄όλα. Δηλαδή σχεδόν νηστική και με φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκάλι, που διευκολύνει στην απορόφηση. Να μην καταναλώνεις γαλακτοκομικά 3 ώρες πριν, και τρεις ώρες μετά γιατί δυσκολεύουν την απορόφησή του (δώρον άδωρον δλδ). Έτσι την είχα πατήσει εγώ. Δεν το έπαιρνα σωστά και ο γιατρός με μάλωσε. ΌΤαν άρχισα να τηρώ τη σωστή λήψη του, ανέβηκε και ο αιματοκρίτης μου. Καλά κάνεις και τρως κρέας. Μοσχάρι, φακές, σπανάκι, συκωτάκια θα βοηθήσουν πολύ. Και μην ξεχνάς, πάντα με βιταμίνη C. (Πορτοκάλια, ακτινίδιο, πιπεριές πράσινες είναι πηγές πλούσιες σε βιταμίνη C).

Σου εύχομαι καλή συνέχεια!

ΕΦΗ καλημερα και εμενα εχει πεσει ηδη 32 και παιρνω 2 χαπια σιδηρου τη μερα...θελει καλη διατροφη όπως ειπε και η αντιγονη!!!αντε καλή μας συνεχεια :D !

Και εγώ έχω πρόβλημα με τον αιματοκρίτη μου και είμαι και στην 34η εβδομάδα!

Εχω γυρω στο 30!

Ο γιατρός μου λέει να τρώω ποσότητες κρέας το οποίο δεν πολυσυμπαθώ. Επίσης ενώ έπαιρνα αμπούλες σιδήρου μου το άλλαξε με χάπια που περιέχουν και φυλλικό οξύ!

Εντω μεταξύ επειδή είμαι και απο Ναύπλιο τον τελευταίο καιρό μαζεύω και τρώω από το περιβόλι του μπαμπά μανταρινάκια και πορτοκαλάκια για extra βιταμίνη C που είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του σιδήρου!

Την άλλη εβδομάδα θα κάνω εξετάσεις και θα σας ενημερώσω αν απέδωσε!!

Το πρόβλημα του χαμηλού αιματοκρίτη είναι συνηθισμένο....

Κι εμένα σε όλες τις εγκυμοσύνες κυμαινόταν γύρω στο 30 και δεν ανέβαινε με τίποτα.... Έπαιρνα και σίδηρο... έτρωγα και όλα αυτά που πρέπει να τρως .... αλλά ο αιματοκρίτης εκεί σταθερός....

Δεν θεωρώ ότι είναι κάτι ανησυχητικό.... Εμένα τουλάχιστον δεν με προβλημάτιζε καθόλου....

Όσο ζω... μαθαίνω

--------------------------

Μαρία (γέννηση 5/6/2004)

Σωτήρης (γέννηση 30/7/2007)

Διαφημίσεις

Nομίζω ότι ο χαμηλός αιματοκρίτης είναι κάτι συνηθισμένο. Tο μωρό τραβάει σαν σφουγγάρι, αλλά με τα συμπληρώματα που δίνει ο γιατρός δεν πιστεύω ότι υπάρχει κίνδυνος για τη μαμά.

Με τα παιδιά μου, ξαναγεννιέμαι...

bUwEp2.png

Μην ξεχνατε να ρωτατε τον γιατρο σας για τα συμπληρωματα σιδηρου και φυλλικου οξεως μετα τη γεννα. Ειναι εξισου σημαντικο με την εγκυμοσυνη και ειδιαιτερα αν θηλαζετε!

Και εγω μολις πηρα τις εξετασεις αιματος απογοητευτηκα .. :(

32.3 αιματοκριτης ...οποτε απο ενα χαπακι σιδηρου μου τα εκανε 2 και να τρωω κρεας μερα παρα μερα που ειναι αληθεια οτι δεν ετρωγα ...

Προσπαθω και εγω να τρωω πορτοκαλια και να πινω χυμους..

Ας ελπισουμε οτι δεν θα κατρακυλησει και αλλο...

Παντως τουλαχιστον εχω συμπαρασταση απο εσας και βλεπω οτι ευτυχως δεν συμβαινει μονο σε μενα αυτο ...

Mα ειναι απολυτα φυσιολογικο αυτο που συμβαινει με τον αιματοκριτη στην εγκυμοσυνη.

Οπως αν παρατηρησετε τις εξετασεις σας θα δειτε οτι εχετε ανεβασμενα λευκα αιμοσφαιρια!

Ενας οργανισμος κουλουβαχατα!!!!

Εγώ είμαι στην 22η και στις τελευταίες εξετάσεις πριν ένα μήνα ήταν στο 30 οπότε τώρα μπορεί να έπεσε και άλλο γιατί αισθάνομαι συχνά κόπωση και αδυναμία. Αλλά παίρνω και Neurobion (σύμπλεγμα βιταμινών B). Βέβαια πάντα χαμηλό αιματοκρίτη και μόνο ύστερα από πολλά χρόνια που έπαιρνα αντισυλληπτικά ατόρθωσα και τον έφτασα στα 36. Επομένως με το που έμεινα έγκυος κατρακύλησε ξανά

A6s2p3.png

Διαφημίσεις

Εγώ δηλαδή που στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα αιματοκρίτη 25 το β' τρίμηνο τί έπρεπε να κάνω;;; Χαρακίρι;; Ευτυχώς δεν ήξερα και πολλά και δεν είχα φρικάρει... Έπαιρνα 4 αμπούλες την ημέρα και άλλα τόσο φυλλικά και η μπουμπού μου βγήκε σούπερ!!!! Πάντως συκωτάκια μην τρως δεν κάνει καθόλου στην εγκυμοσύνη γιατί περιέχουν βιταμίνη Α σε πολύ μεγάλη ποσότητα και είναι τοξική για το μωρό...

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Πάντως συκωτάκια μην τρως δεν κάνει καθόλου στην εγκυμοσύνη γιατί περιέχουν βιταμίνη Α σε πολύ μεγάλη ποσότητα και είναι τοξική για το μωρό...

Ωχ.. συγγνώμη για την παραπληροφόρηση. Δεν το γνώριζα, και τα έτρωγα και τα συκωτάκια μου στην εγκυμοσύνη... :shock:

Τι συγνώμη βρε Αντιγόνη μου;;; Και εγώ τυχαία το έμαθα, διαβάζοντας βιβλία για την εγκυμοσύνη και ψάχνοντας στο ίντερνετ... Ευτυχώς που τα σιχαίνομαι απο πιτσιρίκι, αλλιώς και εγώ θα τα τσάκια ως έγκυος πιστεύοντας οτι είναι καλό..... Σημασία έχει που η νεραιδά σου γεννήθηκε γερή και δεν επηρρεάστηκε!!!

Μαμά της Ναταλίας και της Λυδίας...

Λοιπόν έχουμε και λέμε...

ξεκίνησα με ήδη χαμηλό αιματοκρίτη (χωρις να το ξέρω) 35, ενώ συνήθως είχα 39.

εβδομάδα 8 34.5

εβδομάδα 13 32,5

εβδομάδα 19 33,3

εβδομάδα 24 30,5

εβδομάδα 28 32

εβδομάδα 34 33,7

Οπως βλέπεις έπιασα το 30αρι νωρίς και το ίδιο έλεγα κι εγώ...που θα φτάσει?Ομως τότε έδωσα ακόμα μεγάλύτερη βάση στη διατροφή πλούσια σε σίδηρο, πολύ κοκκινο κρέας αυγά κλπ και απέδωσε! Απο την αρχή έπινα 2 λεγκοφερ τη μέρα , δεν άλλαξα κάτι και ο σίδηρος ανεβηκε προς μεγάλη μου έκπληξη(βεβαίως και επειδή σταματάει το παιδί να "τραβάει" τόσο όσο στην αρχή)

Πιστεύω ότι ο οργανισμός απορροφα εως ένα όριο από σκευάσματα και δεν έχει νόημα να τα αυξήσεις. Καλύτερη πηγή είναι η απορρόφηση από τα τρόφιμα.

eNeap2.pngNziDp2.png

Όσο για τα συκωτάκια, κι εγώ είχα διαβάσει ότι δεν κάνει...αλλά ο γιατρός μου είπε ότι είναι απίθανο βιταμίνες από τροφές να βλάψουν... αν η βιταμίνη Α προερχόταν από σκέαυασμα ίσως...Επίσης καλό θα ήταν αν θέλει κανεις να αποφύγει το συκώτι να το κάνει μόνο στο 1 τριμηνο, μετά είναι μάλλον ασφαλες...

Εγώ έχω φάει παντως τελευταία 4-5 φορές...και απέδωσε! :wink:

eNeap2.pngNziDp2.png

Διαφημίσεις

Κι εγω ετρωγα συκωτι και διαβασα αυτο για τη βιταμινη Α εκει κατα τον 8ο μηνα!Αν και δεν μου αρεζε το ετρωγα για το σιδηρο :twisted: Βεβαια δεν ετρωγα και καθε μερα!Μια φορα στις 20-25 μερες μερες νομιζω δεν βλαπτει!Λεω εγω τωρα....

bxBwp2.png EgDTp2.png

Εγώ ξεκίνησα την εγκυμοσύνη με αιματοκρίτη 31 τόσο έχω πάντα.Τελείωσα με 27 και δεν έπινα καθόλου σίδηρο μιας και έπαθα δυσανεξία στο σίδηρο στην διάρκεια της εγκυμοσύνης.Ακόμα δεν έχω συνέλθει και έχω αιματοκρίτη 29 και πίνω σίδηρο κανονικά.

Σ 08/07/2007

Α 07/08/2011

Θ 06/06/2013

Ειμαι στην 34η εβδομαδα κι αμα σας περιγραψω το χαλι της γενικης αιματος που εκανα προχτες θα απορησετε πώς δεν εχω μπει ακομη για μεταγγιση!!!

:lol: Αιματοκριτης 32,αιμοπεταλια πολυ κατω απο το κατωτατο φυσιολογικο,αιμοσφαιρινη ανυπαρκτη,ερυθρα αιμοσφαιρια χαλια και λευκα στο οριο (νομιζω 9970,οταν το ανωτατο οριο ειναι 10000).Αφου ο γιατρος μου με ρωτησε αν ειμαι σιγουρη οτι δεν εχω στιγμα-ευτυχως ειχα κανει τετοια εξεταση παλια και ηταν αρνητικη.Παντως αν και το αιμα μου ειναι σε κακο χαλι δεν εχω κανενα συμπτωμα,εκτος ισως απο αισθημα κοπωσης καποιες φορες και κυριως το πρωι.Ωρες ωρες νιωθω οτι δε μπορω να κρατησω ουτε το κεφαλι μου ορθιο,σαν αποτομη νυστα..Και καμμια φορα με πιανει δυσπνοια και εξαψη αλλα δεν ξερω αν κι αυτο οφειλεται στον αιματοκριτη και τα υπολοιπα.

εμένα οι εξετάσεις σου δεν μου ακούγονται τόσο χάλια... κι εμένα ο αιματοκρίτης εκεί κυμαίνεται, τα ερυθρα αιμοσφαιρίνη κλπ πάντα πιο χαμηλά απο το φυσιολογικο και τα λευκά στο όριο προς τα πάνω...

Επειδή αυτό με ειχε ανησυχήσει λίγο ρώτησα τον γιατρό μου και μου είπε ότι συμβάινει σητν εγκυμοσύνη τα λευκά να είναι προς τα πάνω και ότι ούτως ή αλλιως οι δείκτες των φυσιολογικών δεν είναι προσαρμοσμένες για εγκύους!

Δηλαδή όλα ήταν αναμενόμενα...

eNeap2.pngNziDp2.png

Σωστο αυτο που λες,οι φυσιολογικες τιμες των εργαστηριων δεν ειναι προσαρμοσμενες στις εγκυους.Εγω μολις πηρα τα αποτελεσματα λεω "παει,εδω κατι σοβαρο συμβαινει" αν και η μανα μου που ειναι παιδιατρος μου ειπε κι αυτη οτι στην εγκυμοσυνη συμβαινουν πολυ συχνα αυτες οι πτωσεις στις τιμες.

Βασικα ο γιατρος μου ανησυχησε για στιγμα της Μεσογειακης αναιμιας επειδη στην οικογενεια της μητερας μου υπαρχει κι ενα ιστορικο με αιμορροφιλια,που μεταφερεται απο τη μητερα μονο στο γιο.Στην προκειμενη περιπτωση δεν τον απασχολει γιατι περιμενω κοριτσακι σφ' ενος και αφ' ετερου δεν ξερω αν εχω το στιγμα της αιμορροφιλιας στα σιγουρα.Φυσικα αν ειχα αγορι θα επρεπε να ειχαμε κανει απο πολυ νωρις ληψη τροφοβλαστη και γενικα θα ειχα ψαχτει διαφορετικα.

Απλα σου λεει ο γιατρος οτι τοσο χαμηλες τιμες στη γενικη αιματος σε συνδυασμο με πιθανοτητα να υπαρχει το στιγμα της αιμορροφιλιας,θα μπορουσαν να σημαινουν οτι υπαρχει και το στιγμα της Μεσογειακης αναιμιας.Απ' ο,τι καταλαβα παντως απο τη συζητηση του γυναικολογου με τη μανα μου,νομιζω οτι στο να υπαρχει το στιγμα παιζει ρολο και η τιμη της MCV, η οποια αν ειναι καλη μειωνεται ο κινδυνος.

Αλλα παντως βρε παιδι μου φαντασου ποσο "τραβανε" τα ατιμα τα μωρακια,που ενω παιρνουμε τοσα συμπληρωματα σε σιδηρο και φολικο οξυ,παρ' ολα αυτα μας τιναζουν την μπανκα στον αερα!!! Χαλαλι τους ομως!!! :P

Μακάρι να είχα αιματοκρίτη 30. Εγώ λόγω στίγματος μεσογειακής αναιμίας έχω πάντα αιματοκρίτη 33, 32.

Με την εγκυμοσύνη είμαι 29 και η γιατρός μου είπε πως θα φτάσω 28.

Καμία ανησυχία.

Δεν θα πάθεις τίποτα. Ανησυχείς χωρίς λόγο.

:)

και εγω εχω ενα ειδος στιγματος,ξεκινησα στην πρωτη εγκυμοσυνη με 35 και γεννησα με 27 παρολο που επερνα το 2 και 3 τριμηνο 2 χαπακια σιδηρο...αλλα ολα καλα,τωρα δεν ξερω ποσο εχω απο εβδομαδα θα μαθω τα μαντατα :lol:

Πάντως συκωτάκια μην τρως δεν κάνει καθόλου στην εγκυμοσύνη γιατί περιέχουν βιταμίνη Α σε πολύ μεγάλη ποσότητα και είναι τοξική για το μωρό...

Ωχ.. συγγνώμη για την παραπληροφόρηση. Δεν το γνώριζα, και τα έτρωγα και τα συκωτάκια μου στην εγκυμοσύνη... :shock:

για το συκωτι το εχω διαβασει και εγω,αλλα τωρα εχω μια απορια.ο γιατρος σας εδινε τα neodicalets?? ειναι βιταμινες και για εγκυους και απο οτι ειδα στα συστατικα γραφει οτι καθε χαπι εχει Βιταμινη Α,σε δοση 129% στη συνιστωμενη ημερησια δοση.τα ιδια επερνα και στην πρωτη εγκυμοσυνη.μπορει να ειναι επικινδυνο αυτο?? :?:?